Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

92 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Hææ?

Skjønner ikke, hva skjer nå?
Hva/hvem er Conan?

2
Legokloss

Conan er en legendarisk tegneserie, som også har blitt laget spill av.
Veldig fint siste bilde i klippet, der chatvinduet var oppe, fredagstaco (Fredrik) er satt til på "away", og Markus klikker på spillet Conan Exiles.
Fredrik sitt siste innlegg på Reddit (se på profiler) om hele det her trekantdramaet, brukte han aliaset Conan om Markus. Markus er i eksil.
Tror ikke han kan "komme hjem" uten å bli benådet.

3
babaren

Fredrik referer til Conan the barbarian - ham son slås og er nå ja babarisk en film som blev genindspillet med ham aquaman typen https://www.imdb.com/title/tt0816462/

4
Hov det var ikke svart til tegneserie svaret

det er jo rigtigt - den var først faktisk!

5
Carl Johan

Tror det er skrivefeil. Skal nok være Codan, som er et forsikringsselskap.

6
Haha

Lol

7

Et spill. Dette kan jo ta av, typ finalen på Fabrikken. Han gjorde ikke annet ennå spille i Oslo..

8

Et spill

9
Menja..

..ok han skal spille, og så? Kommer Frederik? Han er jo away?

10

Tjene store penger (??) eller bare få en finale på Fabrikken som avslutning på serien

11
Silda

Hva er det med ensomme menn fra Hadeland og fisketanker?

12

Marcus, hvor lenge skal du holde på med å stikke av så snart noe blir litt vanskelig? ?

13

Nei!! Nå var vi så nær, ble så glad når jeg trodde han skulle sende den mailen og kanskje ordne opp med Fredrik etterpå. Huff, dette er ikke lett ass. Håper ting ordner seg før jul og at han får det fint. Kjenner flere som er som Markus og selvom han er umoden og barnslig til tider heier jeg virkelig på han og ønsker av hele mitt hjerte at han skal få til det han vil❤️

14

let me present en syk overtolkning: det der akvariet gir assosiasjoner til romeo&julie (SKAM brukte også akvariet som referanse til romeo&julie) – romeo og julie får ikke hverandre. betyr det at alt går til helvete i denne sesongen? kanskje.

15
Bestemor

Jeg tenkte også på at akvariet var en referanse til Skam sesong 2 (scenen der N ser W inn i øynene og sier at hun ikke liker W. Han går, hun løper etter og kaster seg rundt halsen hans og kysser ham) som igjen var en referanse til filmen om Romeo og Julie der det er en liknende nøkkelscene med et akvarium mellom de to elskende. Her er Markus like stum som fiskene sine. Innestengt i sin egen verden. Håper det likevel peker mot happy ending...og at Ida tross alt liker Markus selv om han er umoden, dum, feig osv.

16
Fordom og stolthed var SKAM2?

Bridget jones? Meget fordom og stolthed her også....

17

Kan ikke huske noe akvarium fra Skam, bare svømmebasseng. Tror kanskje Romeo og Julie-referanse her er litt overfortolkning, men det at han gir fiskene mat, kan jo bety at han er i stand til å tenke på noe annet enn seg selv, kanskje..? Eller kanskje han føler seg litt som innestengt i en fisketank..? 😉

18

På sesongen 2, episode 4 kan du se på akvarium mens Noora og William krangler.

19
Fordom og stolthed var SKAM2?

Bottled up feelings

20
Neida

Herregud slappav det er bare litt fisk

21
Fordom og stolthed var SKAM2?

det er nu en meget brugt metafor/symbolik

Aquarium is a sign of happiness in the dream. ... Aquariums are symbols of feelings in the world of dreams. These could either symbolize the different emotions you go through, mainly, in your personal life. According to the psychologists, Aquariums are contradictory situations of humans.

22
Drømmen om Oslo brast

Nye drømme skal tage form

23

Det gikk jo bra i Skam

24
Iris

Kanskje dette ikke skal være en solskinnshistorie hvor alt ender godt til slutt, alle serier har jo en veldig feelgood avslutning hvor alt ordner seg men det er jo ikke nødvendigvis slik livet til alle er. Kanskje vi trenger å se at ting går litt skeis innimellom

25

Det går dritt. Han har jo ingen venner, ingen kjæreste, ingen jobb, alle hater han. Og det ordner seg sikkert ikke. Det er jo siste sesong så ingenting å tape....?

26
Kraaaa!

Uff da, Markus! Nå MÅ du ta tak i ting. Ikke bare flykte unna!
Du maler deg inn i et hjørne her.

27
Københavner

Ej top frustreret lige nu shit hvor er han bare helt apatisk

28
Loverboy

Godt han ikke hiver seg over Karoline.. Men håper så veldig å snart se noe mellom han og Ida...

29
Leia

Det var nesten - det er like før nå..

30
Klang

Ingen god dag for Markus

31
Mie II

Ikke et godt år for Markus

32
Iris

Syns det er så fint at denne sesongen tar opp ensomhet, på en måte som jeg tror mange kjenner seg igjen i. Håper det ordner seg for Markus, han er en fin gutt som har gjort en del feil (som vi alle har). Føles nok overveldende når man krangler med ca alle man er glad i, da kan det bli litt vanskelig å vite hvor man skal starte, men jeg håper han faktisk tar steget og starter snart.

33
Caroline

Angel number 1818 symbolizes some changes in your life that are necessary to move forward. For the most part this angel number symbolizes a change in your financial situation – winnings, inheritance, debt repayment or financial freedom. A certain part of your life ends, but something else begins.

34
jeg havde helt glemt angelnumbers

tak for det - det var opmuntrende - I like it!

35
Tutta

Jaja, Marcus, dette styrker meg i trua på at du må møte «noen» (Steinar?) som gir deg et spark bak og får deg til å gjøre noe, hvasomhelst egentlig, bare det har et håp om en ny retning som gjør at du vokser på erfaringene. Sånn kan du ikke fortsette, og sånn kan ikke serien slutte.

36
Oh dear...

Jeg begynner å tvile på at vi får en god avslutning på sesongen. Han har tatt altfor mange feilsteg og fortsetter sine vaner som før selv om det åpenbart bare gjør ting verre.

Jeg tror at spillet "Conan Exiles" som dukker opp på skjermen er et frampek. Fredrik har jo referert til Markus som Conan på Reddit. Det er jo veldig passende siden han er i eksil fra sine problemer og gjør ingen tiltak. Det som ikke fortelles her, er at karakteren som du utformer og spiller i "Conan Exiles" bare forsvinner og blir slettet når du blir ferdig med spillet!

Jeg vil holde min tolkning for meg selv, men dette høres dystert ut, samtidig så er det realistisk at ikke alle historier ender godt. Alle begår feil, men noen feil er nok mer utilgivelig enn andre. Av alle karakterene i Blank, så tror jeg Markus er den som mangler ryggrad til å få ordnet på problemene sine. Man ønsker en god avslutning, men det er helt fair og fortjent hvis det ikke ender godt.

37
men kan man lave en ny karakter?

Er der mulighed for genfødsel?

Så igår døde basaren og i dag står han op som - er der nogle gode spil karakterer? -så han kan tage et bad - blive vasket - se sig i spejlet - få øje på en fin fyr - typen der afslutter med Karoline, ordner op med Fredrik og Ida? Og får sit job på Fabrikken tilbage? Pyt med Jobbet i Oslo - det går nok, og pyt med Halgreim (whats his name) jeg tro Andreas klarer den. Så slemt er det jo heller ikke. Hvid løgn -han blev syg - tænk ikke på ham jeg undskylder på han vegne - han kan jo dække over vennen og redde sit face der. Det vigtige er Fredrik og Ida. Og det allervigtigste er Markus og hans lyst til at blive i hjembyen - og synes at det er et fint valg og ikke en basta pris værdig.

38
Enig

Det virker veldig sannsynlig at denne symbolikken er bevisst fra skaperne. Men kan være for å skape spenning, og ikke nødvendigvis et definitivt frampek på hva som kommer til å skje. Uansett, synd at det bare er 17 min igjen av serien.

39
@Enig

Det er ikke sikkert at det er 17 min igjen av serien. Det at står alltid at episoden skal vare i 20 min helt til et par dager før episoden kommer ut.

40

Vi vet ikke hvor lang episoden blir ennå!

41

20 min. Står i episodebeskrivelsen på NRK TV. Med 1 min rulletekst, så er det ca 16-17 min igjen. Synes godt denne sesongen kunne vært litt lengre, slutten kommer brått nå. Er spent.

42
Ja jeg ønsker mig en ekstra episode ei julegave jeg

og en i nytårsgave også...

43

de kommer til å endre tiden. alle episoder står på 20 min før det blir endret. å ikke vite lengden er et poeng i seg selv

44
@@Enig

Sorry, var ikke oppdatert på dette. Beklager feilinformasjonen.

45

Det låter som att du insinuerar att Markus skulle begå självmord och avslutar med att säga att isåfall är det precis vad han förtjänar? Hoppas jag missförstod.

46
Trådstarter her...

Uff da. Jeg er enig med at siste setning kan tolkes helt feil, og det var ikke meningen å si at Markus fortjener selvmord!!! Ingen fortjener å lide i så stor grad at de beslutter seg for å ta selvmord!

Det jeg mente var at hvis Markus ikke får en fin avslutning, så er det noe som vi seere bør leve med og at vi ikke kan klage på at det ikke ble en fin avslutning; enkelte kan bli veldig sure dersom det blir en lykkelig slutt. Handlinger har konsekvenser, og disse konsekvensene må Markus kunne ta lærdom av uten mulighet til å rømme.

For all del, det var ikke intensjonen å hevde at selvmord er greit! (Har selv mistet en person pga dette... ) Beklager hvis det kom feil ut! Det er nok bare å overse siste setning!

47
Angst...?

Jeg synes efterhånden, at hans undgåelsesadfærd minder om noget angst-agtigt. Han har brug for gode venner til at dele med, men måske også en god psykolog eller psykoterapeut ...

Hvad fik ham mon til at slette mailen igen? Det var jo fint, det han skrev. Undskyld. Mere havde han ikke behøvet at skrive. Hvad mon der sker i Markus' hoved? Jeg gad virkelig let vide det.

Nu må Fredrik eller Ida på banen. Helst i aften!

48
Altså i Frost/Frozen kommer der hjælp i det værste øjeblik

Er det jo sådan at alt hvad Elsa rør ved biler til is og så må Anna og Christoffer - og Svend komme til hjælp. Her har de stylet Karoline som Elsa så jeg tænker at hvis han skal ud af sin frost verden så er det hende Markus skal bryde med for at komme videre. Elgen har vi set både sammen med Fredrik og Steinar. Og Ida har blomster på trøjen som Anna. Hjælpen kommer fra dem tror jeg. I dag skriver Markus en besked til Karoline på sms og fortæller at han er forelsket i en anden - han har et øjeblik glemt at det var Ida? Ej det er nu ikke sikkert men det kunne ske.

Og Frozen er jo en film om ensomhed baseret på HC andersens eventyr om Snedronningen. Karoline kunne være en sød snedronning deroppe på bjerget som har sødme som magi der fastholder dårlige mønstre 🙂 https://www.psychologytoday.com/us/blog/web-loneliness/201405/10-ways-frozen-is-the-story-loneliness

49
Loverboy

Angst og depresjon kjennetegnes ved følelse av håpløshet, at ingenting er noe vits. Mørke tanker om at man ikke er noe verd og at det ikke spiller noen rolle hva man gjør. Man mangler lyse øyeblikk og positive tanker...

50

Nei, nå begynner det å bli litt mye her. Det er greit at Blank handler om ensomhet og tiltaksløshet, men nå har det b a r e vært sånn i 2,5 episoder. Det er så
mange andre spennende historier en kunne ha fortalt i dette universet!

51
mest bekymret for om slutningen bliver slatten og kort

At forløsningen er skubbet helt frem til Torsdag og så er der lige et lille reunion juleklip - håber virkelig at der er sat alt ind på at skabe verdens bedste og ikke mindst længste slut klip 🙂

52
Marie

Ja, hvem der bare kunne være en fisk i et akvarie! Bare svømme rundt og ikke ta stilling til noget..

53

Jeg kjenner meg så sjukt igjen i Markus! Det der med å unngå alt som er ubehagelig, feie alt vanskelig under teppet og håpe at det forsvinner. Jeg har likt karakteren fra dag én, og innser etter hvert at det kanskje er fordi jeg kjenner meg igjen i ham. Det er så jævla mye enklere å late som om de ekle tingene ikke finnes. For en stund. Helt til alt kommer og biter deg i ræva en dag. For Markus sin skyld, og litt for min egen, så håper jeg dette ordner seg!

54
Avoidance and procrastination - no a bad thing completely

er jo helt almindeligt menneskelig adfærd når der er noget man ikke har lyst til - Markus vil ikke til Trondheim samtidig med at det var en chance han siger endeligt farvel til når han skriver. Og jeg gætter på at han er såret over at Andreas tog en ny ven med hjem til ham når han havde sådan behov for at tale.

Markus har fået skabt lidt store problemer med det Ida kys, men hans egentlige problem er jo at han er ensom og nedtrykt. Han har jo faktisk klaret at tage væk fra Oslo der gjorde ham nedtrykt (det synes jeg faktisk må have været en svær beslutning - et nederlag - alle forventer at han gjorde det godt i den spændende storby Oslo inklusiv ham selv. Det må være en stor skuffelse. Men han tog afsted og han skaffede sig job hjemme i bygden på trods af manglende letter of recomendation, men på sin person - sin imødekommendehed. Det er ikke alle der kunne det! Han har mange fine kvaliteter selvom han løber væk når følelserne koger over, og undgår og udsætter ting der bringer de følelser tilbage.

Jeg tror hjælpen er nær. Fredrik og Ida virker til at kunne lide ham som han er og så vil de også hjælpe ham tror jeg. Jeg havde gjort det.Markus er jo ikke reducerede til avoidance og procrastination - Markus er også kærlig, sjov, hjælpsom, handlekraftig og han er så tæt på at opdage at man jo kan ændre sig og udvikle sig i sin hjemby. Han var jo igang med det sammen med Ida.

Jeg er også en procastination mester - lige nu slap jeg fx for at komme tidligt i gang med mit job - MEN nu gør jeg det 🙂 jeg kan jo ikke "stikke hovedet i busken" for altid....

55

Er det flere enn meg som føler at Karoline gir Markus miksede signaler? ?

56
Jo mixed signals

Men det er nu også svært at afvise og hjælpe på samme tid. Hun er ung og sød. Men jeg trorogså at hun er så færdig med ham. Hun er jo nok vant ti at han reagerer lidt kraftigt på frustration og tænker det går bra - han må hjem og sove.

57
Karo

Hun gjør det, men det gjør han også

58
Jeg tror..

..at serien slutter med at Markus får tilbake jobben på Fabrikken, litt usikker på hvordan det skal gå til men..

Ser for meg Fredrik, Ida og Markus som drikker øl og flirer i siste scene.

59

for en fin tanke. Jeg håper det ender slik. Jeg håper Fredrik eller Ida tar kontakt alt i dag. En av de i dag. En av de i morgen. Nathan sender den mailen til Hallgeir og at prosessen mot å heale får starta. så vi kan komme dit i siste scene.

60
@Jeg tror @yup

Ja, det hadde vært en nydelig siste uke<3

61

Ej hvor er jeg træt af hans mangel på handlekraft! Der kan godt være, at så mange af jer synes det er “så synd for ham” og “han har det ikke let”. Men hvornår har det nogensinde været en undskyldning for at være en nar? Det var da ikke en undskyldning for William fra Skams dårlige opførsel, at han havde haft en dårlig barndom. Der er heller ingen undskyldninger for Markus. Ja - han har været ude for nogle uheldige situationer, men han måde at tackle sine problemer er simpelthen pinligt at se på. Det kan godt være, at Markus ikke har onde intentioner, men jeg synes bare at passivitet næsten er værre... Markus er mere passiv end Ella fra sæson 1 og Zehra fra sæson 2 tilsammen. Jeg har mistet håbet på Markus’ forandring, og nu bliver jeg egentlig bare irriteret af at se han spilder sit liv og alle de chancer han får for at gøre det godt igen. Det bliver simpelthen for kedeligt det her

62
#ynnskyld

Markus må si ynskyld til
Ida - ynnskyld og jeg liker deg på årntli
Fredrik - ynnskyld og jeg liker hu på årntli
Andreas - ynnskyld at jeg dissa kor og ditcha onkel
Karoline - ynnskyld, takk for alt og lykke til videre
Mor og far - ynnskyld men jeg trenger litt hjelp
Steinar - ynnskyld, kan jeg få en sjanse til?

63
Må bare...

Unnskyld

64
#ynnskyld

Og til
Gamlejobben i oslo - ynnskyld jeg hadde det ikke bra og ja jeg har slutta
Onkelen til Iben - detn som stod i mailen

65
@#ynnskyld

Det du sa^^

66
Carl Johan

BUP før psykosen blir alt for alvorlig?

67
Legokloss

Synes det er bra at du foreslår at det går an å ta kontakt til psykisk helse, Carl Johan. Det er sånt man har legen sin til, og om det haster tar legevakta imot folk akutt og henviser videre,

Psykose er det nok ikke, men selv- og verdensbildet hans er trolig litt truet. Han er nedbrutt og alt har slått krøll på seg samtidig. Prøver han å fikse det blir det bare mer krøll, og han er for utslitt til å tenke ut hva som er lurt å gjøre nå.
Det er klart at om man opplever at det ikke lenger er slik at man kan snakke med venner og familie om ting, at ting er vanskelig nettopp på grunn av dem feks, så bør man be om å få snakke med noen i helsevesenet.

68

tror du må lese deg opp om Psykose. Han er ikke i en psykose.

69
Navn Navnesen

Du mener DPS? Han er nok for gammel for BUP, og på hvilken måte er han psykotisk?

70
Marvild

Den mailen skulle du ha sendt, nå lager du bare problemer

71

Eneste jeg vil er at Markus og Fredrik blir venner igjen, og at ting ordner seg mellom Markus og Ida...

72

da er jeg igang igjen. Kommer til å manisk oppdatere og sjekke siden for nye klipp, chatter, mailer osv.

Er så spent på hvordan denne uken hans går.

73
@yup

Hver dag, hver time, hele døgnet

74
Åssen..

..skal openbærringa komma da? Dættaens fra himmeln?

75
Hallo

Noen måtte hjelpe ham å komme hjem!!! Han våkna jo uten dressen!! Han var veldig full!!! Håper det var Ida eller Fredrik eller Steinar for en gang skyld

76
@Hallo

Hvis det hadde vært Ida, Fredrik eller Steinar så hadde vi garantert ha fått sett et klipp av det.

77
@Hallo

Han klarer da å ta av seg en dress selv om han var veldig full?

78
Loverboy

Han lå i senga kl 17...

79

Ja og hvordan han kom ditt.....,

80

Han trenger ikke nødvendigvis hjelp med å ta av seg dressen og legge seg i senga selv om han var veldig full.

81

Min erfaring er at folk som ikke klarer å vaske en dass, heller ikke klarer å ta ansvar for andre store og små viktige deler av eget liv.

Så 1: mor: shame on you for ikke å ha lært sønnen din å vaske en dass. Hadde du lært han det da han var litt yngre så hadde han nok (kanskje) klart å gjøre andre lett ubehagelige, men dog så nødvendige, grep i livet.
2: Lær deg å vask dassen sjøl Markus. Du har min udelte sympati for en mor som sydde puter under armene dine, men jeg vil bare ditt beste.
3: tiltaksløse menn som bor hjemme hos mor er et samfunnsproblem. Cudos til NRK for å sette det på dagsorden. Jeg elsker dere hvis Markus får forbli en del av statistikken.
4: Det er bare én ting som er eklere enn å vaske dass: å ikke gjøre det.

82
Det er i hvert fald vigtigt for selvtroen

at kunne klare de almindelige praktiske opgaver før man flytter hjemmefra. Men jeg synes bare ikke han virker så hjælpeløs når man ser ham på Fabrikken. Tror mere han var vant til at have alle om krig sig - lyde fra mor og far i kælderlejligheden, Mødes og spise kebab med nogen han kender godt....Og gå fra skoleliv med stor kontaktflade til job med få kontakter - og ikke sikkert det er nogen han synes om.

83
Nøkkelost

Må bare få skyte inn at faren til Markus også hadde kunnet lært han å vaske en do. Foreldrene hans deler jo ansvaret for oppdragelsen;) Småpirk, men jeg syns det er en viktig detalj fordi det ofte henvendes bare til mor i veldig mange sammenhenger generelt i samfunnet:)

84
Legokloss

Godt innlegg.

85
Håpa

Hadde håp om et nytt klipp etter dette der Fredrik chatta med Markus og de spilte en runde...slik at de kunne bli kompiser igjen

86
@Håpa

Og du fikk rett!

87
Carl Johan

Ungdomsschizofreni?

88
Psikkolog

Nei

89
Markus

Det Ida sa til Markus i «Hestejente»-klippet 16.11 sier det meste:
«Du er Markus Berg. Den kuleste 00’ern som er sammen med den peneste jenta. Du jobber og kaver for å framstå som kul og morsom, fordi du er redd for at du er bare det, da. Den kuleste 00’ern. Men nå er det liksom 01’erne som gjelder, og du er redd for at det ikke er noe inni der (peker på hjertet hans).

90
Mida

Jeg har et sterkt behov for Ida og Markus-magi i løpet av denne uka.

91
Huff

Ensomt og reelt

92
Tidligerefanavblank

Det begynner å bli veldig kjedelig å se på hvor ubrukelig han er. Kan det snart skje noe?