Mamma >
Mamma:
Det var ikke meningen å være så sur
Mamma:
Jeg bare prøver å skjønne hva som er planen din
Mamma:
Du kan ikke bo her og ikke jobbe
Mamma:
Det høres sikkert strengt ut, men jeg tror det er for ditt eget beste
Markus:
Jeg skjønner det, unnskyld hvis jeg var litt sur jeg også
Mamma:
Synes det er veldig dumt at du skal gå inn i jula og ikke vite hva du skal gjøre på nyåret
Mamma:
Kanskje du kunne fått jobben din tilbake i Oslo?
Mamma:
Det er verdt å ta en telefon og høre
Markus:
Jeg finner ut av det
Mamma:
Bra ✨???

Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

62 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Kajsa

Er det ikke lidt sent, at moren skriver... den samtale havde de da for flere uger siden?

2
Andrea

Tror første halvdel af beskeden er en gammel samtale, som vi bare først ser nu, og anden halvdel er fra i dag.

3
En mor gentager sig selv ofte og gerne i årevis ?

I håb om at det vil få en virkning en skønne dag?❤️??

4
Cami

Vil nå tro at dette er i dag. Husk at vi ser bare noen få minutter av dagene hans. Men han «lever» jo selv om vi ikke ser. Så de har nok hatt en ny samtale om dette som vi ikke har sett.

5
Fill in the blanks

Jepp! Liker denne typen oppdateringer også, for her må vi fundere på hva slags samtale de egentlig har hatt. Har de snakker fordi nyheten om at han ikke lenger har jobb på fabrikken har nådd henne, eller er det sånn at han har informert foreldrene om det mulige jobbtilbudet i Trondheim, og så måttet fortelle at han ikke møtte til skype-intervjuet? Dersom det siste, så har de jo antakelig hyppig kontakt.

6
Kajsa

Det giver mening! Ja, jeg elsker også disse opdateringer! Og kan slet ikke forstå at folk hellere bare vil se afsnittet om søndagen, hvor at der jo ikke er alle disse beskeder inkluderet... 😀

Og så noget andet: hvornår kommer der flere klip med ida, synes snart at de skal blive gode igen?❤️
Og synes også at Markus burde sige til Karoline at de altså ikke bare er kærester, det er jo tydeligt at han stadig tænker på søde Ida

7
Andrea

de har jo sikkert hatt en ny samtale:-)

8

Jo men så fikk han jobb, nå har han jo mistet den jobben igjen...

9
Lina

Han skaffade sig ett jobb ju, förut.

10
?Mamma?

Droppet han bomba om at han ikke tok telefonen i stad? Godt å se at foreldrene følger han opp! Hun firer ikke på kravene, men er åpenbart løsningsorientert og kommuniserer at hun ønsker han vel. Likevel er det jo ikke så mye uttrykk for forståelse her. Typ "skjønner at du har det vanskelig nå". Har hun spurt han om hvordan han har det? Hva som gikk galt i Oslo? Og er han like lukket med foreldrene som han er med kompiser og med Karo?

11
?‍♀️

Hva skal den emoji-festen på slutten der bety?

12
?‍♂️

hahaha TYPISK foreldre! Alltid vannvittig
mye random emojis som ingen vet hva betyr. Spot on igjen!

13
Funk dungus

«Ring gamle jobben»

14
Kajsa

Gamle jobben: som i fabrikken? Det synes jeg at han skal 😀

15
noen som kam relatere?

Flere enn meg som følger varslingstråden på facebook? Der sto det bare «sms» - og da hoppet hjertet mitt over et hakk! Var redd for at M hadde sendt en katastrofal tekstmelding til Karo(dvs ida’s nummer!)

16
åå

Hvilken varslingstråd på Facebook?

17
facebook varsling

Blank - fanside for deg over 20 år. Der finnes det en varslingstråd, som gor deg push-varsel hver gang det blir lagt ut noe nytt på blank.p3.no. Genialt!

18
@facebook varsling

Åååå, det var dumt. Jeg er 17?

19
Hello

Jeg tror folk må slappe av med det der Karoline/Ida-nummerforvekslingen! Tror virkelig ikke det blir en del av plottet, det er et for billig triks og en litt teit måte å løse et plott på! Denne sesongen handler vel også veldig mye om at Markus skal lære seg å være ærlig og tydelig til den det gjelder, og ikke få hjelp av en klassisk mot i brøstet-nummerforveksling. Forøvrig har ikke noe annen kommunikasjon vært på SMS annet enn med moren nå – Ida og Markus, og Karoline og Markus, har alltid kommunisert på Messenger. Så det ville være rart hvis det plutselig skulle endre seg nå.

20
@Hello

Ja, Markus har ikke mye kontakt med Ida og Karoline via SMS, men han kan fortsatt ringe feil:)

21
Lina

Finns nog många sånna trådar ☺️ Vilken grupp hänger du i?

22

Synnes fortsatt synd på Markus!! Helt håpløst alt sammen!! Hvis han er sønnen min så hadde jeg vart bekymra

23
Optimist

Det hade kunnat vara ännu mer hopplöst.

24
Gkenkjennbart

Du mamma, han trenger hjelp. Noen å åpne seg til. Kanskje du skulle prøve å være den i stedet?

25

Nettopp! Han trenger hjelp. Folk som er tilstedet og som hjelper han med å finne ut av dette med jobb, framtid og voksenliv.

26
Funk dungus

Trir dere det kommer flere klipp i kveld?

27
Loverboy

Nei

28
Miip

Denne meldinga sier mye om kommunikasjonene deres. Ja, det kan hende de har hatt samtaler vi ikke har sett men hva slags info har vi om denne foreldre-barn relasjonen?

Sønnen kommer uventet hjem fra Oslo mens de er på ferie og de graver ikke spesielt dypt i det at han har slutta i jobben og kommet hjem. Fokuset flyttes straks over på at: du kan ikke bo hjemme uten en jobb fordi vi skulle leie ut.

Ikke at han var spesielt villig til å gi de info heller. Men hva sier det egentlig om forholdet her når din 19 år gamle sønn plutselig kommer hjem og sier han har slutta i jobben med en helt tydelig slepende unnskyldning? Hvorfor ber de ikke om avklaring?

Vi vet ikke om de vet at han jobba på fabrikken. Om de vet er det rart at hun ikke referer til å få jobb igjen der. (Men kanskje ikke siden de er midlertidig stengt og det kan de jo vite). Men ut fra det han sa som grunn til at han slutta i jobben i Oslo. Hvorfor ikke prate mer med han? Lodde hvor han er. Hva han vil. Hvorfor foreslå å be om å få tilbake en jobb han har uttrykt misnøye med og som han slutta i? (Som er det han har sagt til de). Han er myndig ja, men blir irritert på moren hans som pusher på det og ikke heller inviterer inntil en samtale. Som gjør det istedenfor å veilede, hjelpe.

Ja, hun står på kravet. Og det ser ut til å være mer enn hva far muligens gjør. Men det her er en rimelig lost gutt vi snakker om.

29
Flere hint

Synes vi har fått vite en del - indirekte. Her ligger det vel mellom linjene at de har hatt en litt opprivende diskusjon på grunn av at Markus ikke plukka opp luren når Hallgeir onkelen til Iben ringte. Jeg får inntrykk av at kommunikasjonen mellom disse to er litt enveis. Momsplaining. Kunne jo også virke sånn ut ifra kommentaren til Markus i et av klippene om at han måtte bruke x antall minutter på å overbevise moren om at han ikke gikk på dop etter svenske dager. Er vel ganske normalt, selv om mange tenåringsmødre og -fedre nok godt kunne lyttet litt mer og snakket litt mindre!

30
Loverboy

Moras venninne møtte ham på Fabrikken, ca r liten tvil om at jungeltelegrafen funka bra da..

31
Helt blank

Hva er det med folk som går rett på jobb og pæng? Hvordan kan man betale husleie uten lønn og arbeid? Hva gjør de for å hjelpe til med å skaffe jobb? Annet enn å krebe? Fix jobb sjøl i 2019 uten utdannelse!

32
Utdannelse

Markus er utdanna elektriker, er han ikke?

33

Nei, han var lærling. Ikke ferdig utdannet

34
Utdannelse

Ja, ikke sant, det gir mening. Markus var svartrusspresident i fjor, dvs. ferdig med vg2, så han har starta lærlingtida dette semesteret og fylte/fyller 18 i år?

I så fall er det litt rart at han skulle ha intervju med onkelen til Iben. Andreas hadde jo sagt at Markus «var elektriker», men for å fortsette lærlingtida må jo bedriften være godkjent lærebedrift.

35
Miip

Han har tatt et år påbygg. Så han har gått 3 år og er 00’er og er da 19 i år. Og han må jo være læring uansett.

Det gjør det ekstra rart for meg at foreldrene ikke stusser mer når deres sånn som antagelig er lærling bare kommer hjem på den måten.

Er mye ved deler av historien denne sesongen jeg synes ikke akkurat er lett å forstå. Framstår som logiskebrister og virkelighetsbrudd

36
Utdanning

Når har de sagt at han gikk påbygg? Og er ikke poenget med påbygg å få generell studiekompetanse? Hvorfor gikk han da videre til å bli lærling i år i stedenfor å studere?

37
Carl Johan

...men så ta utdannelse. Det er så og si gratis!

38
Tittelen

Gå inn i jula og ikke vite
... Det er der ingen av oss som kan! Særlig ikke vite hva Ida vil.. Eller at Ida skal vite hva Markus vil

39
I´m so excited, I just can´t hide it

HERREGUD, JEG ER SÅ SPENT PÅ DE 10 MINUTTENE VI HAR IGJEN MED KLIPP!!

40
Tipper

krangel med Andreas fordi han ikke svarte på Skype-intervjuet. Har de andre to gutta vokst fra Marcus også? Spent på hvordan Marcus takler det. Så på tide å innrømme hvordan han har det, det må jo skje snart, men til hvem?

41

Alt kan skje!

42
Tja..

..det kommer sikkert ikke en UFO og bortfører Fredrik men hvem vet

43
Though love

Mor kjører hard linje. Åpenbart velmenende, men likevel.

44
Maria

Jeg lurer på hvilke løfter og forpliktelser Markus har brutt tidligere for at foreldrene (moren) har tilsynelatende så lite medlidenhet til overs... Forstår at det er frustrerende at sønnen kommer hjem og sier at jobben han hadde ikke funket, men det må da være rom for å la din egen sønn fortsette å bo hjemme en liten stund ekstra når han åpenbart trenger det! Han er bare 19. Hva er viktigst, leieutgifter eller å sørge for at sønnen faktisk er moden nok til å klare seg selv?

45

Enig!

46
Det er..

..ikke for mye forlangt at en 20-åring 1) sier opp jobben sin ordentlig uten bare å stikke av i stillhet, 2) stiller opp på avtalt jobbintervju selv om han er ambivalent til jobben, eller SIER IFRA når han avlyser, 3) og ja i kombinasjon med å miste sin andre jobb på kort tid pga uansvarlighet, selv om jeg har litt mer forståelse for at man kan drite seg ut på sånt, så syns jeg ikke det er rart at mor blir litt sur.

47
Modenhet

...henger ikke alltid sammen med alder

48
Alder

Sidespørsmål: Hvor gammel er egentlig Markus? Han har gått yrkesfag, og var dermed svartrusspresident på vg2 i forrige skoleår (men fremdeles 2019, siden russetida er på våren). Det betyr at han fyller 18 år i år. Dersom han har bursdag sent i desember kan han i prinsippet fremdeles være 17 ettersom hans første lærlingår er samme alder som de som går vg3 på studiespesialisering. Stemmer det? Mest sannsynlig er han 18, men ikke 19 eller 20, hvor får dere det fra?

49
Maria

De sier jo ganske tidlig i serien at han er den "kuleste 00-eren", ergo er han 19.

50

Han må vere 18 år eller over for å jobbe og servere alkohol på fabrikken

51

Han må vere 18 år eller over for å jobbe og servere alkohol på fabrikken

52

glæder mig til julefrokost i dag

53

Det kommer nok på kvelden, det er julemiddag

54
hehe

juliefrokost på dansk er det samme som julebord;)

55
Julemåltid

Betyr det at dansk «julebord» = frokost/lønsj, mens norsk «julebord»= middag, eller at dansk «julefrokost» er en middag? :-p

57
Arnold

Dette må være et av de mest konstruktive kommentarfeltene på internett. Dere er flinke.

58
Jupp

Ser ut til at Brandbu har åpnet igjen, stikker de dit i kveld Mon tro?

59
Jupp

Ser ut til at Fabrikken har åpnet igjen, stikker de dit i kveld mon tro?

60
Sikkert

men Marcus vil jo ikke dit, men når gutta vil, blir han med. Det er jo sånn han er, vanskelig å si nei. Dette kan bli awkward...

61

- har lagt et fint billede på sin Instagram 🙂 Hun har gjort fabrikken ren ! ( starter på en frisk ? )

62
Råner

Ser det blir diskutert om M er over 18? Hallo, han kjører jo bil!