Steinar >
Steinar:
Hei Markus, jeg skjønner at du har snakka med Ida
Steinar:
Jeg fikk jo aldri tilbake noe signert kontrakt av deg, så vi bare avslutter arbeidsforholdet nå
Steinar:
Lykke til videre!
Markus:
Takk
Markus:
Og unnskyld
Markus:
Igjen

Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

52 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Hvordan skal dette ende godt?

Overrasker meg ikke om dette er en sesong hvor alt ikke ender godt. Hvis Ida vil ha Markus etter alt dette er jeg veldig spent på hvordan de skal gjøre det troverdig. Men plis overrask meg altså, jeg vil ha de to! Dessuten er jeg svak for lykkelige slutter selv om de er litt tvunget frem. Hehe.

2

Jeg synes det er veldig synd og egentlig ganske bortkastet hvis dette ikke ender godt. Serien sier så
mye fint om det å bli voksen, identitet, forutinntatthet, være populær, vennskap, sosial dynamikk, tilhørighet, ta ansvar men først og fremst hvordan tre ganske forskjellige unge mennesker har en positiv påvirkning på hverandre og hvordan de alle blomstrer opp ved å være sammen og lære av hverandres positive egenskaper. Det ville vært fint hvis serien kunne gi noen gode løsninger og mestringsstrategier til alle de Markusene og Fredrikene der ute.

3
Til @ts

Dersom dette ender godt så sier det jo også noe om at dårlige valg ikke får konsekvenser

4
Lina

Hans val har väl fått konsekvenser? Men det är ju sällan allt får livslånga konsekvenser. Det går att komma upp och rätta till saker om man gjort fel. Även om det inte alltid känns så.

5
fra @ts

Joda, men vi har jo fått med oss det nå på en overtydelig måte. Markus har jo tatt en rekke forferdelige veivalg helt fra han bare stakk fra jobben i Oslo, og har allerede mistet både jobben, dama, statusen og kompisgjengen. Han har smertelig lært at de feiltrinnene har hatt konsekvenser for han. Er det ikke fint at historien også kan få lov til å si oss noe om menneskelige relasjoner?

6
hvis Markus ser at Steinar er den som kan hjælpe ham?

han kan kende sig selv i Markus og har lyst til at hjælpe ham hvis MArklus bare vil hjælpe sig selv tror jeg
PS kender også Ida

7
Johanna

Jag tänker att det kanske inte kommer bli poängen i slutet, att det ska bli något mellan Markus och Ida. Det viktigaste är nog att Markus ska lära sig ta ansvar för sig själv och sina handlingar. Jag tänker att det kanske slutar med att Markus drar iväg igen. Men att han då inte lämnar allt för att fly, utan för att han förstår att han måste hitta sig själv. Men jag hoppas såklart också på romantiskt slut innerst inne!

8

Nå må Marcus rydde opp litt i livet. Men folk må høre på han også.

9

Så hyggelig Steinar er! Han skulle fått en oppriktig unnskylding med noe mer innhold enn bare «takk», synes jeg

10

Hvorfor så tafatt, Markus? Klarer ikke levere en signert kontrakt en gang. Skjønner ikke hvordan dette skal løses.

11
Jaja

Forhåpentligvis lærer M av sine feil... Litt skamfullt og tungt for han nå. Men det går over. Vi har vel alle gjort ting vi helst skulle hatt ugjort. Det var fine meldinger fra Steinar 🙂

12

Markus har vært heldig. Ikke mange sjefer hadde tatt det like bra.
Og jeg tror det kommer til å ordne seg med både Ida og Fredrik til slutt 🙂

13
funk dungus

Nysgjerrig på Markus sin bakgrunn og oppvekst, om det finnes en forklaring på hvorfor han har utviklet så usunne forsvarsmekanismer

14
Tutta

Anbefaler å se «Innafor: Mannen» om menn og følelser. Verdt å se. Marcus er ikke alene...

15
Markus

har nok ikke fått nok støtte som barn til å sette ord på og forstå seg selv følelsene sine.. (Tenker på det den pedagogiske lederen sier i Innafor.)

16
Nja...

Det ser ikke ut som at foreldrene hans er særlig involvert ihvertfall. De spurte jo ikke engang hvorfor han plutselig rømte fra Oslo, og var mer opptatt av å få dekket leie. De har bare dukket opp én gang i hele serien og det har heller ikke vært noen små tekstmeldinger fra dem så vidt vi har sett.

Hvis foreldrene hans var så fraværende i oppveksten som denne serien viser, så er det ikke så rart at han har problemer med å ta hensyn til andre.

17
Til Nja...

Bra observert. Tror du har rett i dette.

18
Godt observert

Det er ganske sannsynlig at han har vært ganske alene i oppveksten. Det er derfor han henger seg opp i russetiden siden det var da han fikk anerkjennelse fra andre, noe som han kanskje ikke har fått i oppveksten? Nå som dette imaget har visnet bort, i tillegg til miste Karoline, Ida og Fredrik, så har han rett og slett bare koblet helt av.

Det er jo ganske underlig at vi ikke får høre mer fra foreldrene selv om han bor sammen med dem. Markus flykter fra jobben i Oslo: Null respons. Hele bygda får vite at Karo har slått opp med han: Null respons. Markus slår til trynet til en annen person og videoen blir delt til andre: Null respons. Markus bryter skjenkebevilgningen, politiet ble tilkalt, medfører at den lokale kaféen stenger og får sparken på dagen: ????

Det blir spennende å se reaksjonen på sistnevnte, men det er sikkert bare typisk disse seriene at godt voksne er lite innblandet for å rette oppmerksomheten mot hvordan unge håndterer problemer.

19

Om de har vært så fraværende hele oppveksten kan det hende han har lært av de, dette med å ikke innrømme feil, unngå å ta tak i ting, feie ting under teppe, ikke snakke om det som er vondt. Kan hende det er et hjem hvor man rett og slett ikke snakker noe særlig sammen i det hele tatt. Og i alle fall ikke om kjipe/vonde/vanskelige ting.

Hele bygda ser ut til å ha hørt at han er tilbake. Hun dama han møtte på fabrikken spurte langt mer om det enn moren gjorde. Og mange ser ut til å vite at han har blitt dumpa, men mange er seine med å engang nevne det til han eller spørre han hvordan han har det. (med unntak av Fredrik. Som i grunn virker som hans motsetning på mange måter).

20
funk dungus

Nei, de har nok ikke satt gode eksempel når det kommer til kommunikasjon og å vise empati. Kanskje Markus har følt seg avvist som barn og dermed vært for såra til å tørre å bry seg om noe igjen. Derfor rømmer han og distraherer seg selv med kortvarig lykke

21
Bestemor

Ikke nødvendig å psykologisere over Markus barndom her. Veldig mange unge gutter vil kunne kjenne seg igjen i Markus. Det er lettere å handle enn å prate. Og Markus trenger ikke foreldrenes hjelp for å ordne opp. Han må finne ut av dette selv.

22
Til bestemor

Det er ikke hjelp jeg nødvendigvis tenker på, men støtte

23
Innafor - Mannen

Her er det ikke akkurat snakk om at foreldrene skal hjelpe han eller ikke, men jeg synes det er rart at de ikke spurte noe som helst om hvorfor han flyttet tilbake.

Hvis jeg hadde en sønn/datter som uten forvarsel kom hjem og hevder å ha sluttet jobben, så må jeg umiddelbart tenke at noe er galt istedenfor å bare feie det bort.

Det at gutter tenker at "det er lettere å handle enn å prate" stammer jo fra hvordan gutter vanligvis blir oppdratt. Man skal ikke kunne vise sårbarhet og være tøff i alle situasjoner.

Det at du til slutt tilførte at han skal "finne ut av dette selv" forsterker bare bare påstanden om at samfunnets forventninger for menn. Han klarer tydeligvis ikke å løse problemene selv, og det bør da være lov å søke hjelp fra noen framfor at han bare flykter fra alt?

24
Til innafor - mannen

Enig med deg, skremmende at manesjen har denne tankegangen i forhold til gutter/menn

25
Københavner

Total mavepuster hmm orker ikke det her mere snart.. ?

26

Ja fult mulig at det blir kipt slutt!! Men det blir ikke så overraskende hvis det skal gjenspeile virkelig liv og at unge mennesker lærer seg voksen liv!! Synnes synd på Markus fordi han han menge gode sider!!

27

Helt ok melding, tenker jeg. Bør vel helst ikke si noen opp på SMS, men om det først er gjort er dette greit, klart og passe hyggelig og høflig – akkurat sånn passe. Broren er fin han, men her var han kun akkurat passe kort og høflig. Sikkert pissed, men det tar seg ikke ut i en oppsigelse.

Så han Markus. Han har vegring for å ta tak i problemene, en lei tendens til å tulle bort alvor. Det er jo nevnt mange ganger. Så har han jo tre handlinger som ikke akkurat gir pluss i boka: flukten fra Oslo, slaget mot fyren og kjenkebevillingstullet. Noen handlinger verre enn andre selvsagt. Men vi vet ikke årsaken til verken flukt fra Oslo eller hvorfor han slo ned fyren som prøvde seg på Karoline. Akkurat nå kan jeg ikke forstå at Ida vil ha Markus, så jeg trøster meg med at det MÅ finnes en årsak som kan «rettferdiggjøre» slaget (ikke greit å slå, altså) som gjør at Ida forstår bedre. Noe med Karolines fortid kanskje, noe som gjør at han vil beskytte? Har virkelig vondt av karen nå. Han har vært feig og driti seg ut, men han er stemplet som en overflatisk russepresident, men som helt klart har flust av følelser, er snill, mye mulig trofast og som nå er ensom.

28
Jenny of Oldstone

Det var veldig tydelig i klippet at fyren Markus slo ned klådde og var uhyggelig ovenfor Karoline. Derfor slo han han ned siden han så at Karoline egentlig ikke likte å stå og prate med fyren.

29
Hjemvendte kompiser!

Nå må gutta som kommer hjem til jul virkelig ta Markus fatt og forklare hvordan det fungerer i det virkelige liv. Det å ta ansvar, si unnskyld og rydde opp etter seg er viktige ferdigheter "in this thing called life"

30
Carl Johan

Jeg tror at Markus vil bli en utmerket esportutøver på heltid.

31
JA snak med steiner

og tjek spejlet - start med ham og gør ngoet

I'm starting with the man in the mirror
I'm asking him to change his ways
And no message could have been any clearer
If you want to make the world a better place
(If you want to make the world a better place)
Take a look at yourself, and then make a change
(Take a look at yourself, and then make a change)
(Na na na, na na na, na na, na nah)

32
Molly

Hadde han neandertaleren Markus klart å gjøre EN ting riktig i løpet av hele sesong 3 - så kunne han gått og snakket med Steinar om hvordan han kom seg på rett kjøl.Steinar viste empati og kjente seg igjen i Markus sin oppførsel og væremåte. Han kunne kanskje vært den som nådde frem til Markus og fikk løfta han opp fra dynga han ligger i.

33
Fastlåst

Steinar var vel veldig lite hyggelig fra start. Tror ikke jeg hadde tatt sjansen på å søke råd der. Synes de fleste (med unntak av Fredrik) dømmer Markus nord og ned helt fra start. Som om de alle er tipp topp, og han bare enspora kjip. Må være vanskelig å få prøvd seg fram til en bedre versjon av seg selv når alle har et så låst blikk på hvem man er.

34
DD@Fastlåst

Enig, men syns det gir et realistisk bilde av hvordan det kan oppleves å komme tilbake til den bygda man alltid har bodd i. Når folk tror de vet hvem du er, så endrer de ikke den oppfatninga på eget initiativ, så jeg tror det er enklere å prøve seg fram til en ny versjon av seg selv på et nytt sted der folk ikke tror de vet hvem du er.

Tenk bare på noen du f.eks. gikk på ungdomsskolen med, og som du ikke likte så godt. Hva tenker du hvis du møter den personen på gata nå? A) Det er jo noen år siden, du er sikkert blitt en helt annen og hyggelig person nå! eller B) Der er den kjipe personen som alltid brukte å si så ekle ting/oppføre seg så ubehagelig.

A eller B avgjør kanskje hvilke små signaler du sender ut, bevisst eller ubevisst, og sånn er det for alle som tror de vet hvem noen er. Kanskje vet du ikke egentlig det.

35
Fastlåst

Ja. Men det er jo også interessant, reint psykologisk, at vi mennesker er så låste. Ikke er så gode på å gi folk sjanser. På et nytt sted får man bli en ny versjon av seg selv, før den varianten også blir sittende.

36
enig

og det hadde blitt en bedre og mer interessant serie.

37
Dynga

Folk overdriver litt da
At folk nailer livet rett etter videregående er ikke det realistiske
Blank viser hovedpersoner som jeg kjenner igjen, sånne med problemer
Og tro det eller ei, noen har de problemene hele livet. Feighet, løgner og halvsannheter, gi etter for press, ikke orke å face konsekvenser, svikte en venn osv

38
Steinar

Joda, men det får jo være grenser... Gutter på 20 er ikke spesielt modne og klare for å stake ut kursen, men de fleste klarer jo å håndtere en skole- eller jobbsituasjon? Blank skal i utgangspunktet skildre de som ligger utenfor A4, men det blir i overkant når du ikke klarer å håndtere en eneste situasjon riktig, elle klarer å si en sammenhengende setning med mening gjennom hele serien. Spesielt siden du egentlig blir fremstilt som en populær og relativt ressurssterk person.

39
de fleste og de andre

mange kommer seg ikke en gang gjennom videregående, men dropper ut

40

Gutta backer.

41
Karoline som reddende engel?

Hva om Karoline finner ut av det, får dårlig samvittighet og går for å snakke med ham. Og at han endelig åpner seg, og at de får snakket ut. Kanskje det blir et kyss av gammel vane, men det blir feil for begge og de blir enige om at de er best som venner. Han føler seg trygg og betror seg om følelsene for Ida. Og at hun gir ham råd om å være like åpen med Ida og Fredrik som han har vært med henne. Evt. forklarer med Fredrik eller Ida (men håper egentlig at Markus klarer det selv).

42
Tror mere hun er Elsa der får det hele til at ise til

Hun skrev jo selv på sin insta at det bliver en kold uke...

43
Ønsketenker

Jepp, enig, prøver bare å forstå hvordan dette kan ende bra. Er jo helt krise nå

44
Klang

Har på følelsen av at det kommer til å bli enda verre. Når kompisene kommer tilbake på juleferie og de skal ha julebord tipper jeg det blir en ny setting hvor Marcus ikke er «sjef» lenger, bare en «looser.» Blir spennende å se om han får tatt tak i livet sitt eller nok en gang flykter. Får vel ikke referanse fra denne jobben heller.

45

Jeg får vondt av å se på dette.

46
??‍♀️

Savner en unnskyldning/«hvordan går det med deg» fra Karoline og/eller Fredrik

47
Skulle ønske det samme, men

alle var fulle, og dessuten var det Fredrik som tok med jentene til Fabrikken. Han visste hva han gjorde, ville hevne seg. Dette må nok M fikse aleine, og det må først skje noe inni huet hans.

48
Marie

Gad vide hvem som får Markus til at flytte sig ud af sin opfattelse af, hvordan man takler konflikter. Her er ingen Dr. Skrulle. Ikke stor tiltro til forældre. Ikke Frederik. Har en en god “Jonas”-ven? Eller “Eskil-guru”?

49
Ønsketenker

Det jeg og lurer på. Foreslo Karoline over, men tviler. Enig i at kompisene utenfra kanskje må trå til, han ser opp til dem. Men de virker veldig opptatte av seg og sitt. Markus kommer ikke å endre retning uten at noen som kommer under huden på ham og er tydelig på hva som må endres.

50
Steinar tænker jeg

Det er ham som forstår hvad der foregår for Markus. Det er ham som har lyst til at give ham chancen for at klare den.

51

Han der Andreas, kanskje?

52
Tipper

Siden episodene ikke tar med chat som vi ser her... så blir det kanskje et klipp der disse to tar en prat l