Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

108 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Iris

Man kan ikke rømme fra problemene sine hver gang man føler for det. Uff dette var vondt på alle sine vegne, men nå må du ta litt ansvar Markus. Ida er såret og lei seg og kommer med stygge kommentarer, men kanskje han må bevise hennes feil.

2

Syns ikke Markus er så gal her? Han er på stedet, han forsøker forklare, det er Ida som hindrer ham i å fortelle og som går. Han prøver fortelle det om Fredrik som kom, men Ida er for sint. Forståelig, men ikke lett situasjon for M. Håper kan kommer opp med noe solid for å hjelper Fabrikken.

3

Hun har jo helt rett ?

4

Hun har faktisk helt rett.

5

Subtitles, please!

6

Håper Fredrik innser at han har ødelagt mer for Ida enn Markus nesten

7
Guttevalpen

Tull og tøys! Fredrik har ikke ødelagt noe. Det var Markus sitt ansvar å stenge. Er det så vanskelig? Og hvem stenger en pub, men lar døten samtidig stå åpen sånn at folk og politi bare kan spasere rett inn? Da ber du om trøbbel.

8
jo det har han nu

Det er muligt at han ikke er hoved ansvarlig for at der blev drukket på Fabrikken efterlukketid men det var nu ham som var medansvarlig for at feste.

9
Joda

Han har ikke hele skylden, men tror ikke han tenkte over konsekvensen ved å presse Markus på den måten. Tviler sterkt på at han gjorde det fordi han hadde sykt lyst til å drikke med Markus.

10
Fredrik

Akkurat nå så hater jeg Fredrik. Så dustete oppførsel av han. Sutrete hele tiden for at han syns han har rett på Ida. Kan ikke innse at Ida ikke liker han som mer enn en venn. Og nå dette som gjør at Ida har mistet sjenkebevilgningen. Klart han visste hva som ville skje når han dro med seg Karo og gjengen dit etter stengetid. Det var ikke for å være grei for å si det sånn. For en idiot!!

11
Legokloss

Jeg trodde ikke dette skulle komme fra meg, men Fredrik oppfører seg som en incel.
Han gidder ikke forsøke bli kjent med damer på en likeverdig måte, blir sur av å bli friendzona og sur over at hun han har sett seg ut gjør som hun vil med sitt eget liv.
Sjalusi er den minst tiltrekkende egenskap jeg kan tenke meg. Fysj for en oppførsel.

Formelt er det Markus sitt ansvar, og man skal ikke la seg presse til å bryte loven for å være kul blant vennene sine. Da lager man styr for seg selv.

12

Hvordan ved I, at det var Fredrik?

13
☝️

detta

14
det var vel Markus

Men ved vi at Ida taler sandt - eller om hun bare er sur og vil give ham virkelig dårlig samvittighed?

15
det var vel Markus

som gik med til at skænke alkohol

16
Orker ikke

??

17
Mida

Hvordan i alle dager skal denne sesongen ende bra?

18

Det er på en måte OK å gjøre feil sånn i starten. Ikke akkurat OK da men likevel. M kan ikke bare stikke av igjen, tror det er hovedpoenget

19
Fint

Masse gode referanser å sette på CVn

20

Markus er et funn for hvilken som helst arbeidsgiver! De referansene hans er jo gull.
Men det holder nå. Serien sklir ut i ren parodi.

21
faen da

om han får tilbake den jobben så mister blank en seer fordi han rømmer alltid fra problemene sine og alt er andres feil

22
Legokloss

Tenker du på Fabrikken, faen da? Eller i Oslo? Tror ikke det var aktuelt for ham å dra tilbake dit.
Det er vel et ellr annet han må gjøre for å ordne denne floka, selv om jeg klarer ikke å se hva det eventuelt skulle være.

23
omain

Tilbake? Det var i Oslo han jobbet som elektriker, ikke Trondheim.

24
¨-¨

https://www.helsedirektoratet.no/tema/alkohol/kontroll-og-inndragning-av-salgs-og-skjenkebevilling-prikktildelingssystem

Dette stedet hadde nok noen prikker fra før, og Markus sin handling tror jeg ga fire prikker. 12 prikker gir syv dager. De har også flere ganger sittet sammen etter stengetid og tatt noen øl.

Ida er nok mest sint på dette at Karoline var der. Tror dette kommer til å gå bra.

25

Det er ikke alltid de prikkene stemmer. Det kommer helt an på situasjonen, om det er mindreårige som har blitt skjenket osv.

26
Arne

Nå var det ingen her som var mindreårige da...

27

Dessuten gir det bare 8 prikker. Man må ha oppnådd 12 for å miste den i 7 dager

28
Guttevalpen

NRK burde hs tatt seg råd til.å leie inn noen med litt restaurantfaglig bakgrunn. Det er mye her som ikke stemmer i denne lille kafeen. Hygiene reglene er alle nevnt av flere. Ikke låse døren mens du holder på å stenge? Dette med å miste skjenkebevilling blir også helt feil. Politiet kan stenge et sted for 2 dager, men det er kommunen som må inndra en skjenkebevilling. Når noe sånt skjer sent en lørdagsnatt så er det helt urealistisk at kommunestyret allerede har vedtatt at de mister bevillingen i 7 dager tidlig på søndagsmorgen. Enten så stenger politiet stedet i maks 2 dager, eller så kan kommunens skjenkeansvarlig inndra skjenkebevillingen midlertidig inntil kommunen har fattet et vedtak. Men som regel hvis dette er første gang får puben en advarsel og noen prikker.. Historien her stemmer ikke.

29
@guttevalpen

En sånn episode som skjedde i serien, vil helt åpenbart medføre at du mister bevilgningen for en periode. Kanskje ikke der & da, men utfallet er rimelig sikkert. Siden politiet ble tilkalt er det null sjans for å prate deg ut av det, uansett om du heter Fredrik eller Markus. mvh Restauranteier i RL

30
@Restauranteier

Ok. Jeg reagerer på at de allerede nå sier at de har mistet sin skjenkebevilling og at det antagelig blir i 7 dager. Helt enig i at de ikke kan snakke seg ut av det, men i vårt tilfelle som var nok då lik, stengte politiet vår kafe der og da i 2 dager og ble det advarsel og 8 prikker... da kommunen hadde sett på det på mandag.

31
Ikke dokumentar dette

Poenget her er vel at M oppførte seg utrolig dumt, at Fredrik ble litt vel hevngjerrig og at disse handligene får konsekvenser 😉

32
Laila

Haha, er du han kinodaten i 'Hjem til jul'?

33

omg ??

34

Jeg har ondt af Markus. han er forvirret og magtesløs. han vil bare prøve at få folk til at have det godt. Jeg håber ikke, at han får det dårligt og lukker sig ind i sig selv. men der er jo ingen der spørger Markus, om han har det godt?!!!!

35

Andreas spør, men Markus svarer «Det er ingenting» Han tør fremdeles ikke å fortelle hva han sliter med, og vil heller løpe fra problemene som han pleier.

36
Kanskje det er en grunn til det ?

Ikke alle er åpne om problemene sine. Ikke alle stoler nok på folk til å fortelle om at ting er vanskelig, uansett hvor nære de er !

37

Problemet er at jeg elsker Martin Lepperød men når Fredrik er en idiot så blir d litt vanskelig

38
Hallo

Er jo bare skuespill.. kanke like han mindre for en rolle han spiller

39
@ :(

Word

40
Markus

Dette er faktisk fortjent

41

Dette klippet varmer i hjertet ? Minner om god og hyggelig julestemning♥️♥️♥️

43

Ja fantastisk stemning

44
Københavner

You can run forrest but the trouble men aben følger med som vi siger på dansk, stay og sort out your problems Markus..

45
Trønder

Nissen følger med på lasset, sier vi på norsk. ^^

46
Sønderjyde

Københavneren tager fejl. Vi siger også nissen på dansk. Har aldrig hørt det med aben. Nissen flytter med.

47
Loop

Det är Oslo igen, han gör exakt detsamma

48

det kom som det skulle kom. Var dette seriøst Fredriks plan? E skjønner godt hvorfor Markus handla som han gjorde i går kveld, selvom det var jævli dumt. Men at Fredrik ville ta hevn på denne måten, slik at det også går ut over Ida er jo seriøst fucked. Var han ikke forelsket i henne? Er han så såra og egoistisk? Sorry, men e tror at e har rekket poenget der e syns at vennskapet til Fredrik er ikke verdt det...

49
!!!!

Helt enig!! Ida er ikke keen på ham og det er ikke Markus sin skyld!!

50
Mayir

Fredrik er da ikke sur på Markus fordi Ida ikke er interessert... Fredrik vet ikke engang om Ida kunne vært interessert, for han har ikke egentlig turt å prøve seg.

Fredrik er sur fordi han i utgangspunktet var en ensom nerdete fyr som følte seg utenfor på et lite sted, så fikk han en venn, Markus, som sa «du er jo kjempebra, du må bare tørre å komme ut av skallet ditt og gi verden utenfor et forsøk.». Fredrik gjorde seg dermed sårbar og fortalte at han likte Ida, og Markus fortsatte å si «du må bare kaste deg uti det og snakk med henne, jeg skal være wingman, dette kommer til å gå fint». Fredrik tok han på ordet, trodde Markus skulle hjelpe ham å prøve seg på Ida (og så finne ut hva Ida var interessert i), ikke en eneste gang har Markus retta opp i misforståelsen om at han ikke likte Karo lenger og var interessert i Ida selv. Ut av ingenting får Fredrik se at Ida og Markus kysser, og når han konfronterer Markus med det, så får han beskjed om at det bare var tull, sånt som skjer. Klart Fredrik føler at Markus ikke tar følelsene hans på alvor, han bare «kyssa Ida for gøy fordi sjansen bydde seg», det er ikke helt det samme som å være wingman.

Når dét er det man får for å stikke hodet ut i verden, så kan jeg forstå at man blir deppa og bitter.

51
Mie @Mayir

??? spot on!

52
Guttevalpen

Ja, ja bare stikk av. Det var ditt ansvar. At du følte deg pressset eller ikke kan motstå noen dådyrøyne er ikke formildende en gang Viser bare at du mangler ryggrad.
Synes forresten at også Fredrik fremstår som en suttrende stor baby. Som ofte er det bare jentene det er noe tæl i. Helt til de ender opp med håpløse mannfolk. At de gidder...

53
Nei!

Markus, ikke sett deg i den bilen og kjør vekk! Aaaah! Gå inn til Ida, legg deg helt flat og si det magiske ordet UNNSKYLD!

54

Kan ikke det nå når hun ba han om å ikke komme tilbake

55

Andreas: "Har det skjedd no?" Markus: "Nei, ikke en dritt". JADDA. Dette går jo i riktig retning

56
miip

Det er i grunn fint at Andreas snart kommer hjem. Blir rask prosess for han å finne ut av alt som har skjedd etter at Markus kom tilbake fra oslo om han graver litt eller treffer på noen som har informasjon om det som har skjedd i det siste. Jeg håper at Andreas får informasjon og konfronterer M med det på en måte som gjør at M klarer å se sammenhengen i alt. (som for eks hans tendens til å rømme når han føler situasjonen er håpløs, at han ikke klarer å være ærlig med andre og kanskje ikke helt ærlig med seg selv heller) osv.

57
‘-‘

Synes faktisk det er både vondt og fint å se at Ida er så sint. Hun bryr seg virkelig om Markus, og er mest såret fordi Karoline var der. Fremdeles usikker. Jeg tror de er på bånn nå, og den eneste veien er oppover.

58

Hun vi jo også ha respekt. M trenger nok å vokse litt som menneske

59
JenteChris

Fredrik får dårlig samvittighet, kommer innom Fabrikken og snakker med Ida. Forklarer at han «pushet Markus» litt mye.. Ida forklarer at hun liker Fredrik som en kompis..Fredrik skjønner det og går å snakker med Markhus.. Klarer Markus å gå til politiet og ordne opp? Eller er det helt låst? Han må stå i det og fikse denne floken..dette er livet..ups and downs.. men man kommer seg igjennom ting..bare slutt å løpe fra alt Markus..

60
Klang

Hva med en joggetur? Pleier jo å løse problemer det ?

61
Kling

Det ,og litt gladvold?

62
Dansker

Hvad siger de da han står ud af bilen?

63

Ida sier de kan gå konkurs (bankrupt). Markus sier: var det ikke bare for syv dager (at de mista retten til alkoholservering)

64
alkohol fri Russekro

det må de fixe

65

Ah okay, tak!
Hvad med det hun siger om Karoline?

66

Og så sa hun at han ikke burde gjøre som K sier bare fordi hun legger hodet på skrå/ ser på han

67

Det eg nok ikke bare ordene men også det som kan ligge bak (om Karoline). For når hun sier at det var en haug berusede ungdommer der, så side han bare at nei, det var bare Jenny, Karoline og et par andre venner.

68
Lina

Han räknar upp Karoline sist...

69
Mumle

Markus har nok problemer med impulskontroll. Han handler ut fra en impuls der og da og ser ikke konsekvensene. Problemer med impulskontroll er en del av personligheten og kan være vanskelig å endre. At Fabrikken mister sin skjenkebevilling svært alvorlig. Sannsynligvis må de stenge. De slet jo allerede fra før. Ingen flere russekroer der nå.

70
Sant

Men M må jo prøve og ordne opp, slik som da F foreslo spill. Gaming uten alkohol = topp

71
scary canary

Markus' energy in the first part of the clip replicates the energy he emitted when we first met him, just as he left Oslo and returned home. Very anxious and on edge, timidly checking his phone. Now it seems worse? He genuinely looks frightened - rightfully so! Anyone would be afraid to face Ida's wrath (that he deserves 100%). Poor, Ida! Just as the bar starts heading in a positive direction, they're slammed with a loss of liquor license (??) for a week AND just as she admits her feelings to Markus, he's with his ex-girlfriend not long after. Not sure Markus is going to be able to fix both friendships? Ida sounds over all the drama.

72

Serien började med att jag älskade Fredrik, nu ogillar jag honom. Förlåt men han ger mig incelsfeeling, det är inte någon annans problem att en tjej inte har känslor för dig, och att göra en så stor grej av det är så överdrivet och barnsligt.

73

Haha ja, jag fick också lite incel- eller åtminstone nice guy-vibbar av Fredrik i förra klippet ?

74

Exakt. Alla hävdar att Fredrik är besviken och arg på Markus för att Markus kysste Ida, men han måste väl förstå att Ida ville kyssa Markus också. En kyss är ju (förhoppningsvis) något båda är med på.

75
@ida

Akkurat nå ogillar jeg hele serien. Synes Fredrik, Markus og Karoline oppfører seg helt grusomt og utviklingen med dette nachspielet synes jeg ikke var noe troverdig. Episode 6 var en skikkelig bomtur synes jeg - hvordan kan denne nydelige historien redde seg inn igjen?

76
Juuul

Endelig ser omgivelsene litt ut som desember

77
Markus Montanus!

Nå må du «slippe keeper’n og angripe med begge henda»!!

78

Dette irriterer. Eg faktisk bare. Jeg er en av de få som er team Markus her. Men altså, de andre kom bare inn og forsynte seg med drikke. Jeg tror uansett hvor mye han hadde nektet så hadde det vært vanskelig å fått dem ut. Jeg synes han har veldig lite skyld i dette og at han alltid får skylda i alt. Når han faktisk noen ganger har rett

79
Chip

Men det er uden tvivl Markus‘ ansvar. Han kunne have købt øl med hjem til fest hjemme.
Men de andre deler ansvaret fordi de er
Venner med Markus - de er jo urimelige. Alle bør finde en løsning på de næste 7 dages save the peachpit ej fabrikken self. ☺️

80
Chip

Jeg tror på Magnus - han skal bare have lidt tid før han kan tænke klart og finde en løsning. Som med Elias. Markus er jo super modig også. Og jeg tror Fredrik kommer til at hjælpe nu - han var jo med til at få Ida til at miste bevillingen!

81

Team Markus her også!!❤️Synnes synd på stakkar Markus!! Tror vil gjøre det samme!!!?

82

har jeg ikke tenkt på men ikke så sannsynlig. da vil i såfall disse folka ha et problem og kan ikke være vennene hans

83
Runner

Jeg hadde nok også ønsket å komme meg langt bort. Starte på nytt i Trondheim kan være en ok løsning faktisk!

84
Ja jeg kender også det følelses-kaos

hvor man bare ikke kan være i det mere. Hen er flov, arrig på sig selv, arrig på dem som kom ind, forelsket/hjertesorg (det var en virkelig grov afvisning fra både Fredrik og Ida!), no-future, failure, alle de følelser der kan være i dennes situation der cykler rundt i skallen på Markus den stakkel. JEg får sådan lyst til at hjælpe ham med at redde trådene ud og finde på en virkelig god løsning så han kan få Fredrik tilbage som ven og Ida som kæreste og et god elektriker job. Han fortjener sådan et dejligt liv - han er jo bare et menneske fuld af fejl som alle os andre!

85
Lina

Förut drog han till Oslo. Den funkade det inte bra där, så då drog han hem. Och nu ska han dra till T. Näe, det beteendet fungerar inte i längden.

86

for meg handler det om å komme seg ut av bygda bare. om han drar til T syns jeg avhenger av om han kommer godt overrens me Andreas. jeg forstår uansett ikke det med å skuffe folk man bryr seg om, han må gjøre noe før han drar

87

Er det siste klippet denne uken?

88

Det er første. Episoden slutter lørdag

89

Nei, det klippet som kom i natt var det siste denne uken. Dette klippet kommer i episoden neste søndag:)

90

nei, det er første klipp av episode 7

91

Takk så det er ingen pause ennå?

92

Flykt fra problemene med en gang det blir litt vanskelig, og skyld på bygda og alle andre når det er du som har tabba deg ut. Klassisk kognitiv dissonans-tankegang. Ødeleggende for mange forhold og mange liv..

93

Synes nesten han fortjente dette, han kan ikke bare flytte til en annen by hver gang ting blir litt vanskelig. Han må ta tak i problemene sine

94
Fight or flight

Markus' instinkter tar overhånd. Er det noe vanskelig: flykt!

95

Tenk at vi hadde unngått alt dette hvis Ida hadde insistert på å være igjen å gjør den siste oppvasken ....

96

Så egentlig er det broren til Ida sin skyld at dette skjedde (jk)

97

På tide å bli voksen Markus. Eller forbli en ansvarsfraskrivende, flakkende og lett umoden fyr. Veivalget er nå.
Mange går dog for alternativ to. Just saying.

98
MeiteMarkus må..

..ta ansvar! Han er feig og for opptatt av å bli likt. Denne gangen av Fredrik og ikke av russejentene, så der er utvikling. Det bare går litt for sakte.

Og Fredrik ser det, og ja han pusha Markus til å gjøre noe dumt med vilje men det var Markus sitt ansvar.

Ikke skyld på resten av verden alltid, da MeiteMarkus, grow up!

99
synes det var vældigt hårdt

Markus er et menneske med mange følelser som han ikke har så let ved at håndtere. Han er jo sykt forelsket i Ida og vil så gerne gøre det godt for Ida. Samtidig er han virkelig glad for sit venskab med Fredrik og vil så gerne have det venskab til at fungere. Han har forsøgt flere gange at komme til at tale med Fredrik men Fredrik afviser og tager ikke i mod en undskyldning - nej han er ikke tilgivende eller villig til at forsøge at forstå hvad der skete. Og Markus er ikke ret god til at få skabt den første kontakt. Nu har Ida også afvist at lytte et sekund til Markus fordi hun er så sikker på at hun ved. Men hun er jo enormt fordomsfuld også. Som Fredrik. Det er så overbeviste om at han er en idiot The Markus Berg at de helt glemmer han bare er menneske fuld af fejl og masser af følelser som alle andre. Han er bare et ungt menneske der trænger til at forstå sig selv lidt bedre. Fordi det med at gerne ville være der for andre det kan han jo faktisk godt.

100
Joda..

..MeiteMarkus er god på bånn, det er fint det, snill og god, mener nok det beste, vil folk vel, jeg er med på den, men det kommer et punkt når man må slutte å peke på alle andre for problemer man selv skaper. Helt ok å drite seg ut, gjerne mange ganger, men til slutt må man owne up og ta ansvar for å kumne utvikle seg videre

101
TrondViggo

Du vekker 'æ sjæl og kjenner æ helt aleine
Du kjenner at nå, det er nå du må stå for det du gjør sjæl
Skaffe 'ræ lønn - aleine
Lage 'ræ mat - aleine
For nå må du finne ut hvem du er

Tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa
Ikke vri deg unna, ikke være likeglad
Ikke late som du ikke mente det du sa
Ikke si som andre
Du må tenke sjæl

En dag er det slutt, så står du der helt aleine
Du kan ikke gå til skolen mer nå, du må starte sjæl
Skaffe 'ræ klær - aleine
Finne 'ræ jobb - aleine
For da (For da) Får du fri (Får du fri)
Får du prøvd hva du vil bli

Tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa
Ikke vri deg unna, ikke være likeglad
Ikke late som du ikke mente det du sa
Ikke si som andre
Du må tenke sjæl

102
Neste post på programmet

Gå til Fredrik. Gi han den ærligheten han fortjener og fortell han hvordan du egentlig har det.. at du virkelig liker Ida, at du er lei deg for at du har ødelagt alt og at nå vet du ikke hva du skal gjøre og vurderer å reise vekk. Gjør deg sårbar for ham - vis han at han ikke er den eneste som har det fryktelig vondt nå. Kaskje er det nok til at han klarer dra nesa si ut av egen navle og være den kompisen han egentlig ønsker å være.

103
Dramadama

Jeg ser at en del uttrykker at man ikke kan synes synd på noen som har stelt i stand sin egen ulykke, på en måte. For dette var jo Markus sitt ansvar, det er han som har trått feil, han kan ikke å si unnskyld, har ikke ryggrad osv. Og alt dette kan godt være sant, men jeg synes det er desto større grunn til å synes synd på ham. Det er jamen ikke lett å være den som vet at man har fucka opp, som forstår at man har skjøvet alle fra seg, og det er ingen andre å være sint på enn seg selv. Det er ganske hardt og vondt og ensomt å sitte alene og være sint på seg selv, så da trenger man kanskje å få ut litt aggresjon på «verden» også, så ikke alt sinnet går innover.

Likedan med Fredrik: Han oppførte seg slemt, så derfor kan vi ikke synes synd på ham? Ingen blir drevet til å gjøre slemme ting fordi de har det så innmari godt. Jeg synes synd på folk som ikke greier å håndtere følelsene sine bedre.

Man trenger ikke være offeret i en situasjon for at det skal være vondt og vanskelig å være seg, og ingen fortjener å være en ensom øy, uansett hvor teite de har vært. Så betyr det selvsagt ikke at det beste -de- kan gjøre er å grave seg ned i sine egne vonde følelser og synes synd på seg selv, nei, det mener jeg ikke. Men at det går an å føle med dem: ja.

104
Tutta

Dette var fint sagt. Marcus var på god vei han, men fordi han hadde dårlig samvittighet overfor Fredrik, og ville please han og få sjansen til å gjøre det godt igjen tok han feil beslutning og det betaler han dyrt for. Og det gjør Fredrik, Ida og Steinar også. Enhver handling har konsekvenser, og Marcus lærer the hard way nå.

105
Midlertidig stengt

~ står der på profilen "fabrikken_ida" .... Og lyset i logoet er slukket ?

106

Er ikke det litt rart da? De kan jo fremdeles servere kaffe, kaker, salat og smørbrød eller?

107
Dårlig..

..inntjening på bare det..

..alko koster mer -> Fabrikken tjener mer..

108

Ja, det virker jo som om det stort sett var pensjonister på dagtid; kaffe, kake, enkle retter. Kan forstå at de eventuelt stenger på kveldstid. Da er sikkert mye mer knyttet til alkohol