Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

61 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Johanna

Neeej vad arg jag blir på Markus. SÄG FÖRLÅT!!!!!

2
Si hva som betyr noe for deg !!!

Dette er så frustrerende å se på. Markus din idiot!!!!! Du må si det som det er! Hvis Ida betyr noe for deg, så si det! Åhhhhhooo My gåååd ???

3
Drømmescenario

Markus sier til Ida at han ikke får ordnet opp med Fredrik sånn ordentlig, for da er han nødt til å fortelle ham at han faktisk liker Ida skikkelig godt!

4

men det ville innebære litt manipulasjon slik som det fremstår for henne. ergo det vil ikke bli fred i paradis ennå.

5

Sant, men det kommer helt an på hvordan han legger det frem. Det var jo Ida som sa at det ikke betydde noe så derfor var det bare for Markus og si det til Fredrik, men i realiteten så liker han henne skikkelig godt!

6

ja hun kommer til å måtte ta noe av skylda for at han i det hele tatt sa det, og så er det likevel M som kommer til å slite med skyldfølelse

7
Fredrik..

reads Markus like a book

8
Aasarrrggghh

Hvorfor kan du ikke bare si det som det er? Legg deg flat! Skjerpings, Markus!

9
Klang

Ja, det gikk jo kjempefint. #ironi

10
Bare tull = Fredrik betyr ikke noe for Markus

Fredrik har nok høyere forventninger til kompisen sin enn dette. Han begynner nok å skjønne at dette ikke bare er tull fra Markus sin side. Hvis det Fredrik så faktisk bare var tull, så betyr det at han selv og vennskapet deres er verdt nada for Markus. Hvis det IKKE bare er tull fra Markus sin side, så er det kanskje fremdeles vondt og vanskelig, men da føler han seg kanskje fremdeles som verdt noe i Markus sine øyne. Hvis Markus hadde innrømmet at det står følelser på spill, og ikke bare kommet med noe dritt som at det er jævlig enkelt å havne utpå når man står der på gulvet, så hadde kanskje Fredrik sett saken på en annen måte og skjønt hvorfor Markus har ført han bak lyset.

11

Utrolig teit å si at det er så lett å begynne å kysse når man står der - til Fredrik, som er ukyssa....

12

Markus er jo en vanskelig situasjon. Han nektet ikke for at han liker Ida. Han har ikke noe godt svar for hvorfor han prøver seg når han vet Fredrik er interessert. Han sier at Ida ikke er interessert i ham, og bruker Idas ord "dette er bare tull". Men han kunne godt ha sagt beklager...

13

Det der kunne vel ikke gått så mye verre... #megaklyse

14
Fred

Fredrik snur inne i butikken!?

15
scary canary

Honesty is the best policy!

16
scary canary

To add - it feels like Markus is getting frustrated. He tries to contact Fredrik, he comes up against a wall. Tries to apologise, a wall. Tries to make it right, a wall. He is trying to do it all by the book and keeps coming up short so he’s resorted to old habits (momentarily) by downplaying the seriousness of the matter by making jokes/snarky comments (as translated subs are insinuating?) Again, seems he has taken one step forward and two steps backwards. He did so well with Ida! He just needs to think a little harder and try a little harder for poor Fredrik.

17

there are no jokes in this clip

18
scary canary

Thanks for that! It’s hard to understand the clip without a proper translation. Markus’ smile/smirk was what made me think the delivery of his comment was that of a joking/teasing/snarky manner. ?

19
Perhaps not a joke

I think scary canary is referring to Markus' attempt to explain why he kissed Ida. It does come out as a bit rediculous, I think, because it suggests that Markus has no control over himself. If you add the little smile that he puts on before he says this, I can see why this might come across as a joke or snarky remark. Something that The Markus Berg would say, yes, but it seems totally foolish in this context, because they both know that Fredrik hardly has any experience with kissing girls, and would not know this to be a "problem" at all.

20
scary canary

Yes! Exactly. I don’t speak Norwegian and am still learning to read it so I rely heavily on what I see to try make sense of what I’m reading in the rough Google translated subs lol His smile/smirk is why I thought what he was saying was a joke/teasing/snarky comment?

21

#deep

22
For dårlig!!

Markus, fiks dette nå!!! Si det som det er, hvis du er interessert i henne. Det begynte bra med at du sa at hun ikke var interessert i deg. Men du kunne vel si at hun ikke er interessert i noen av dere...?! (Siden det er det du tror, Hehe)

23
Fersken

Ai ai ai... Markus har enda litt å lære om ydmykhet. «Du trenger ikke å bli så jævla sur» var ikke der Fredrik trengte å høre nå. Men det er godt å se at han gjør alt han kan for å vinne tilbake tilliten til Fredrik. Det som er dumt er at han ikke innrømmer hva han føler og derfor fremstår som arrogant.

24

Hva med:
Unnskyld Fredrik. Jeg har vært en idiot. Jeg er også veldig keen på henne og jeg ville ikke si det til deg for å ikke såre deg. Jeg er så lei meg. Vil så gjerne beholde deg som venn.

25

Er det så vanskelig å si unnskyld?

26
"Sorry Fredrik, det var ikke meningen"

Han har jo sagt unnskyld, og det er tydelig at han er lei seg. Men han har ikke vært ærlig om hvorfor han gjorde det han gjorde - hverken med seg selv eller med Fredrik. Og det er uærligheten som er problemet her, tenker jeg. Forklaringene hans er for det første ikke troverdige, og de bidrar bare til å skyve Fredrik lengre vekk.

27
Mie @sorryfredrikdetvarikkemeningen

Ja,det blir jo for tynt. Han er ikke tydelig på hva han sier sorry for.
Sorry,det var ikke meningen å kysse Ida? (Han valgte ho å gjøre det)
Sorry,de var ikke meningen at du skulle se det? (Nei, selvsagt ikke)
Sorry,det var ikke meningen å like den samme dama som deg? (For det tør han ikke innrømme at han gjør)
Hva er egentlig et "sorry det var ikke meningen" verdt,når det ikke kommer frem hva han legger i det? ??‍♀️

28

For noen er det nesten umulig. De opplever det bare som nedverdigende.
Å si unnskyld kan helt enkelt bety at man tar ansvar for egne handlinger og relasjoner,noe man vokser på og får det bedre av.
Men enkelte føler seg så små når de innrømmer feil,at de heller unngår og snor seg rundt.

29
Enkelte sier unnskyld...

...for at andre ble såret, lei seg, eller følte seg krenket, men tar likevel ikke ansvar for handlingene sine. Kanskje ligger det å ta ordentlig ansvar for handlingene sine i å anerkjenne hvorfor man gjorde det man gjorde- være tydelig på og ærlige om intensjonene. Noe som kanskje ikke er mulig for stortingspolitikere som blir stilt til ansvar for propagandavirksomhet på sosiale medier, f.eks., men bør være litt lettere her. Og i alle tilfeller gjør bortforklaringer ofte saken verre. Er man riktig uheldig oppnår man bare å krenke folk.

Hva med: Jeg er også keen på hu dama, og det er skikkelig upraktisk, for jeg ønsker virkelig at det skal lykkes for deg på damefronten og jeg vil for ingenting i verden miste deg. Kan du forstå hvorfor jeg dreit meg ut?

30
Mie @enkeltesierunnskyld

Ja,helt enig.
Noen tror visst at unnskyld er et magisk ord man kan slenge på et problem sånn at det forsvinner.
At da man sier det for at man så fort som mulig skal slippe å kjenne på mer skyld eller bebreidelse.
Hvis man sier unnskyld burde man også stille seg til disposisjon for å prate ut om det som har skjedd. Spesifisere hva man ber om unnskyldning for, lytte til den andre, la samtalen føre til at ting ikke gjentar seg. Ellers er ikke unnskyldningen mye verdt.

31
lidt enig - tilgivelse er noget men giver når man er klar - det er vel det som det også handler om

hvis Fredrik skal tilgive Markus så skal der være en forklaring der giver mening hvor i Markus faktisk erkender at han var en fantastisk dårlig ven. Hvorvidt det var et lille kys og betød igenting - det er jo ikke det som er vigtigt. og det var fort gjort ej ej ej Og Markus ved jo at for Frederik er det at kysse en pige helt vildt og det var ikke bare et kys - det var første kys.

Samtidig tænker jeg også at Fredrik må komme igen - ingen ejer jo et menneske. Altså selvfølgelig skal Markus lægge sig flad men Fredrik må også komm lidt igen her. Men måske må Markus være lidt mere ærlig om sine følelser for Ida.

32
Enkeltesierunnskyld @Mie

Enig. Dette med å lytte til den andre og å ta den andres perspektiv er jo sentralt for å forstå fullt ut konsekvensene av handlingene våre. Og det er først når man opplever å bli lyttet til og forstått at en unnskyldning får en reell verdi. Jeg tror at frustrasjonen vår når noen gjør noe som sårer oss handler vel så mye om at vi ønsker å forstå hvorfor den andre har handlet som den har gjort, som det handler om det at vi er såret. Vi ønsker fremfor alt å forstå hverandre, og vi leter etter forklaringer. Når noen serverer et unnskyld med forklaringer som ikke er troverdige eller legitime ut fra en logikk vi kan henge med på, så er det vanskelig å akseptere unnskyldningen og gå videre. For det er noe som skurrer. Hvis den andre sier han ikke mente å såre deg, så er det greit, men du skjønner ikke dermed sagt hvorfor han endte opp med å såre deg likevel. Og det er gjerne det som plager deg.

33
Mie @Enkeltesierunnskyld

Meget klokt oppsummert???

34
Hmmm

Hvordan i alle dager kommer denne sesongen til å ende...?

35

jeg har hele tiden trodd at de vil flytte til Oslo, og da spesielt Markus. lettere å finne seg jobb der. M kan jobbe med Ida fram til han har fikset jobbproblemene

36
Ett skritt fram...

og ti tilbake!

37

"Det skjedde jo egentlig ingenting"

"Det var bare tull"

" Men når du står der,så er det jævlig fort gjort,da" (sagt med et fårete smil)

"Du trenger ikke å bli så jævla sur"

Åh, Markus. Det der var muligens det mest mislykka og umodne forsøket på en oppklarende samtale og forsoning mellom venner jeg har sett i en serie noensinne! Og det var ikke Fredrik sin feil. Har dog vært borti enda værre irl, virkeligheten overgår jo ofte fiskjon ?
A young man and his ego...

38
Carl Johan

Det er to idioter her:

1) Fredrik, fordi han tror han har enerett på Ida.

2) Markus, fordi han sier det bare er tull fremfor å være ærlig om hva han føler for flotte Ida.

39

Ja, Fredrik har jo ikke enerett på Ida. Det Markus har gjort feil,er ikke å like Ida han og.

Men Markus har vært uærlig. Latt Fredrik tro han er wingman,også heller latt seg rive med og kysse henne,ved to anledninger. Fredrik så ikke den komme i det hele tatt, naturlig nok,og føler seg først og fremst lurt, kjenner at han ikke kan stole på kompisen sin! Han mista ikke bare sin fiktive sjangs på Ida her,men og en han trodde han var på god vei til å bli skikkelig gode venner med. ?

40

Og fordi M sier «hun er ikke interessert i meg» Han bruker Ida sine ord «dette er jo bare tull», han tør ikke å innrømme at han føler noe for Ida for han er helt sikker på at Ida ikke føler noe for han.

41

Øynene til Markus!!!!!??

42
bruh

"Du trenger ikke å bli så jævla sur"

Si nå heller unnskyld for hvordan du har oppført deg og innrøm dine feil ?

43
Men..

Markus siger jo bare det som Ida siger -> At det er tull:-(

44

Markus har sikkert alltid sluppet unna med å si at ting er bare tull. Men ikke denne gangen, nå vikler han seg bare mer og mer inn i garnet..

45
Fri i tre dager?

Skal ikke Markus på jobb snart?

46
nei - han har jobbet med Steinar

Ida har fri hele uka, selv om hun er kommet tilbake til Hadeland. Så da har han ikke fått møtt henne f2f etter han kom til togstasjonen. makes sense

47
Begynner å bli lei

Buddyfucker, igjen

48

Liker at denne serien er så realistisk og viser hvordan man kan ha så lyst til å gjøre noe riktig, men ‘ in the heat of the moment’ bare fucker opp nesten mer! Liker at den viser hvordan ting kan ende selv om man hadde andre intensjoner. 🙂 dere fremstiller en viktig problematikk hos Markus, som er godt å se litt utenifra.

49
Fredrik

Kikker på gamle klipp, flere frampek:
Sitat "Du er Markus Berg, alle vil være sammen med Markus Berg"
Den svir...
Og at M tar bilde av F som sover under dansematta og sender snap til Karoline med tekst "Bra rebound"
Dvs, Ida er ikke rebound, men Fredrik! ?

50
lmao

#WorstApologyEver

51

Det er ikke det samme å være Markus Berg i Oslo men det er jammen ikke det samme å vare Markus Berg hjemme også!!! Stå på Markus!! Dette kommer til å gå bra!!! Bare begynn å høre og følge hjerte ditt!!! Dette var ikke bare tull med Ida!!! Innrøm det og si det som det er!!!

52

Lurer på om I vil holde et eventuelt forhold hemmelig og at M sånn sett har gjordt henne en tjeneste

53

Jeg sitter bare og venter på et nydelig klipp hvor Markus sier alt han føler til Ida❤️❤️

54

Det hadde jo faktisk vært ganske spennende:)

55
I-F-M

Vi har fortsatt 9 minutter igjen med klipp folkens! Det kan skje mye i helga nå. Forhåpentligvis noe bra❤️

56
7 min

min tror jeg, det er ca. 1 min rulletekst

57
Anogutt

Håper det er mer ikveld siden dette klippet var så kort

58
Legokloss

Å si at det er bare tull vil trolig være det som sårer Fredrik hardest.
Hadde han sagt at han ikke hadde planlagt det, men at han er forelsket i Ida, så ville Fredrik forstått det bedre. Man kan ikke styre hvem man blir forelsket i.
Man kan ikke stille seg i veien for kjærlighet som er gjengjeldt.
Men nå vet jo ikke Markus enda om det er gjengjeldt, eller om det er Ida som bare er redd. Her er noen floker Markus må rydde i før hun vil tørre, og det er jo lett å forstå.

59
Realist

Takk for at dere speiler livet akkurat så klønete som det faktisk er for gutter på denne alderen. De færreste liker å snakke om følelsene sine, og i allefall ikke spontant, når de plutselig står i det.

60
Se Fredriks siste innlegg på Reddit

Kan virke som han oppfattet den utstrakte hånden fra kompisen, som for øyeblikket er noen nummer større enn sitt eget beste (The Hulk/The Markus Berg), men som forsøker å være snill likevel. Innlegget må tolkes i lys av at Fredrik poster i en sub-reddit som handler om taco/tacofredag (dvs alle innleggene handler om det). Fredrik kommenterer på innlegget at han tolker det hulken holder som en lefse (og ikke skjell - som man ikke vil ha), men at det er vanskelig å brette lefsa (å si unnskyld?) når man har så store hender (når man ikke er vant til å se verden gjennom en vanlig fyr sine øyne?). Kontekstinfo om Hulken er at hans alter ego er en vanlig fyr som heter Dr. Robert Bruce Banner: "a physically weak, socially withdrawn, and emotionally reserved physicist, the two existing as independent personalities and resenting of the other." (Wikipedia)

61
Loverboy

Wow. Nå begynner vi å snakke dypt her... ? Litt lite respons på Reddit-posten da. Hadde likt flere svar fra F