Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

47 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
elsker blank

genial brug af afstand - håber det hele ender godt

3
Markus i farta

Gleder meg til at Markus skal rette opp i ting nå. Hvordan han gjør det er det eneste spørsmålet som er..

4
Markus

Føler at jeg vil tirre på meg noen nå, men jeg syns ikke det Markus gjorde var så ille. De kysset, og det kan skje den beste. Jeg sier ikke at det er riktig, men ting skjer. Og Fredrik har altså ikke noen enerett på Ida.
I den perfekte verden ville sikkert Markus ha håndtert dette mye bedre. Jeg skjønner at Fredrik føler seg skuffet og alt det der, men han har litt knekte antenner av og til. Han burde skjønne at han ikke kan kreve sin rett til Ida. Hun må få velge selv. (Noe hun også sa ifra om etter kysset, men det fikk jo ikke Fredrik med seg).

Håper de prater sammen snart.

5
hjerte, smerte

fredrik kan ikke kreve sin rett over ida, men det er jævlig kjipt gjort av markus. fredrik åpner seg - antageligvis for første gang - om crushet sitt og markus sier han skal hjelpe ham med å få ida, for å så kysse henne selv. det stikker.

6
Ærlighet

Gode poeng, men nå synes jeg Fredrik har rett til å bli skuffet når Markus ikke har vært ærlig med ham. Hadde Markus fortalt Fredrik med en gang han visste at han hadde fått følelser for Ida, hadde i alle fall Markus og Fredrik kunne pratet sammen og løst ting. Markus hadde jo ingen planer om å fortelle det til Fredrik. Fredrik var så gira på å hjelpe til på Russekro og allerede da visste Markus at han hadde følelser for Ida/de hadde kysset. Jeg synes Fredrik har rett til å være skuffet, og tror egt det skuffer mest at Markus ikke har sagt noe og latt Fredrik prate som at han skal klare å vinne Ida til slutt.

7
Anogutt

Kom igjen da Markus!!? Du må jo prate med Fredrik, finne ut av det her, bli venner!

8

🙁

9
Åhr

Trist men godt de nu kan tage den og komme videre

10
Gjest

Vil gi Fredrik en klem

11
Så gir jeg Markus et

Han er nu ikke så slemt som han bliver gjort synes jeg

12
Dramadama

Enig med dere begge. Han er ikke slem, men han har gjort noen dårlige valg fordi han er usikker og utrygg. Det er jo ikke gode følelser, men det unnskylder likevel ikke oppførselen hans. Det er vondt å bli svikta av kompisen sin, men egentlig er det ganske vondt å gjøre dumme ting som ikke kan unnskyldes også. En klem til dem begge kan jeg gjerne være med på.

13
Det er så menneskeligt at fejle

Og man har lov til at blive klogere. Synes dette viser at popularitet er noget andre tildeler en og noget som måske kan give midlertidig lykke stemning men ikke en vedvarende indre lykkestemning der stråler ud. Dette kommer fra nære relationer der går om bag facaden. Popularitet kan sagtens være ensomt.

14
Elischa

klimaksen nærmer seg

15

stakars fredrik:(

16

For et bra klipp!
Så lite som blir sagt i form av replikker,men så mye som blir fortalt i form av alle virkemidler, kroppsspråk osv.
Tror kanskje jeg synes dette er det beste klippet i Blanks historie så langt!

17
Klima

Klimaendringene er prekære på Toten i år. Ingen snø og blad på trærne i desember

18
Masse snø det nå

Var der idag

19

Hadeland! ?? Får hjemlengsel.

20

De er på Hadeland.

21
Slapp av

Toten er på Hadeland

22

Dette var nyheter for meg som er bosatt på Toten ? Det tar meg Ca 1,5 time å kjøre til Hadeland (glassverket). Så nei, Toten er ikke på Hadeland.

23
Antakelig rett

Mulig du har rett. Tidligere inkluderte Hadeland også Toten 🙂

24
Geografi

...Toten...?!

25
Ikke poenget

Toten/Hadeland da

26
Jeg trodde Fredrik og Markus skulle ta oppgjøret i CS

ja, det var bare det jeg hadde å melde da

27
Fredrik og Markus har

sett for lite Jordan Peterson på Youtube.

Rydd rommet ditt osv.

28

Der tar du feil. Man kan aldri se for lite på Jordan Peterson.

30
Arnold

Jeg har ikke fulgt med. Men jeg håper det går bra med dere alle.

Huske å spise sunt nå som det er vinter. Og gjør en god gjerning hver dag.

31

Håper du har en fin desember, Arnold!!

32

Markus skal tage sig sammen nu! Det kan godt være, at han respekterer, at Fredrik ikke vil snakke med ham, men helt ærligt! Og Fredrik må vel også være nysgerrig på, hvad der egentlig er sket. Mon Ida har tænkt på det? Det bliver meget spændende, hvad Markus eller Fredrik gør nu. Jeg tror ikke, at Markus vil droppe Ida???

33
Ensomhet

Skrev en kommentar tidligere hvor jeg reflekterte over at popularitet trer fram som et av de sentrale temaene i denne sesongen. Og som alltid, så er det nyansene som blir vist fram. Markus har nytt godt av sin popularitet i mange år. Mens han bodde hjemme var han nærmest en institusjon i ungdomsmiljøet ("Markus Berg"), hadde mange kompiser og var en damemagnet. Kontrasten er stor til Fredrik, som har måttet innfinne seg med å dingle lengre ned på den sosiale rangstigen. Likevel, så har disse to guttene til felles at de er ensomme. Mens Fredrik tilsynelatende har utviklet skills som gjør at han klarer seg godt likevel (f.eks evner han å sette ord på og reflektere over egen situasjon, og sine svakheter, og han virker genuint opptatt av andres ve og vel, noe som gjør han godt rustet for voksenlivet), og som gjør han godt rustet for å komme ut av ensomheten, så har Markus tilsynelatende ikke så gode ferdigheter når det kommer til å prossessere ting som er vanskelig og vondt. Nå kommer det også fram at han var mye alene i Oslo. Antakelig var omstillingen et sjokk. Og det er jo ikke så rart, for han har nok gjennom livet ikke fått så mange muligheter til å øve seg på å skape relasjoner, har aldri måttet streve med å finne sin plass, finne sine venner, eller kjent på usikkerhet for hva de rundt han tenker om han. Dermed blir det å skifte miljø kritisk. Men fordi verden også har forandret seg hjemme (vennene har flyttet, Karo har gått videre, kjellerleiligheten skal leies ut, de sosiale strategiene og humoren hans funker ikke lengre), så er han tvunget til å innfinne seg med en ny virkelighet. Dermed blir han konfrontert med sin egen ensomhet, noe som også vises fram gjennom alle disse klippene hvor han er alene. Slik ting har blitt nå, hvor han har funnet en ny kompis, som han riktignok ikke måtte jobbe for å få, men som han trenger, er det mye som står på spill når han nå innser at han står i fare for å miste Fredrik. Og det er vondt, vondt, vondt. Men det er også en erfaring av den typen som virkelig former en som menneske! Gleder meg til å se hva dette vil bety for vår protagonist?

34
Passer med låtene brukt i serien

"Power is a lonely place" (Thea & The Wild)
"How to fight loneliness" (Wilco)
"Are we still friends" (Tylor the creator)
"Without you" (Gurls)
"Lost in time" (Janne Hea)
...

35
Jules

Måten du skriver på minner høres om en fyr jeg datet for noen år siden. Han var veldig flink til å ordlegge seg, samt veldig glad i å analysere tekst og film 🙂 blir ikke overrasket om du faktisk er den jeg tror du er.

36
Steff

Ja disse skift kan være helt forfærdelig skæbnesvangre. Ensomhed er jo reelt et kæmpe problem. Og SoMe flyde over med alle de som har fest og glade dage 24/7

37
Enig

Veldig fint oppsummert 🙂

38
❤️

bra skrivet!

39
Fersken

Markus da... Fredrik står rett der borte. Gå til ham og snakk med ham ordentlig. Dette var frustrerende å se på. Håper han klarer å ordne opp i dette etter hvert. Fredrik er den viktigste han har i livet sitt akkurat nå.

40
Dramadama

Åh, men den følelsen av at ordene sitter fast... Han vet ikke hva han skal si, for han var ikke forberedt på å bli konfrontert med dette akkurat nå, han var i en helt annen sinnstilstand. Det er ikke så enkelt som at det bare er å si unnskyld, for høres ikke det falskt ut om du kommer med det idet du blir "avslørt", og ikke på eget initiativ? Det er ikke så lett å bare gå til ham og snakke med ham der og da.

41

og hva skal han si? Hvis han faktisk er interessert i Ida. Det blir jo en vanskelig samtale og ikke bare å si unnskyld.

42
BUDDY FUCKER

BUDDYFUCKER

43
David

Får vondt av Fredrik...

44
Klang

Flott spilt! Hjertet man trykker på, burde bli til ? for dette var hjerteskjærende.

45
karoline??

hmm hva var varselen på slutten mon tro

46
#hansøtte

Jeg er så glad i Fredrik.

47

De har lagt til en melding på slutten nå!