Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

47 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Stef

Det virker ikke som om den plan er så gennemarbejdet....jeg håbede på at han endelig tog tyren ved hornene, og ringede til sit gamle job, så vi alle kan få afklaret hvorfor han forlod Oslo!

2
Feil spor

Han har hengt seg helt opp i feil spor, og klarer ikke å innse at han handler helt på tryne. Gleder meg til han skjønner det og gjør noe med det. Nå er det bare frustrerende å se på at han graver seg dypere ned i dritten.
Og så håper jeg på litt løøøv for Markus snart. Jeg trenger å kjenne på den forelska følelsen? (helst ikke mer Karoline da)

3
Fersken

Helt enig, dette er for dumt. Han må rydde opp etter seg som en voksen, hvis ikke kan konsekvensene forfølge ham i lang tid. Nytter ikke å drømme om å starte opp et firma når han fremstår som en som overhodet ikke er klar til å legge in det nødvendige arbeidet.

4
Eller få reference af Ida

Vi ved jo egentligt ikke om det er Markus der har et problem eller hans tidligere chef. Vi antager bare at han har gjort noget dumt fordi han virker så umoden. But who knows

5
Gjort noe dumt

Vi antar at han har gjort noe dumt, fordi han leste om "referanser" i annonsen og tydeligvis slo fra seg hele muligheten for å søke.

6
Legokoss

Jeg ser for meg at det kan dreie seg om alt fra en MeToo-sak til sosial dumping, liksom. Det er ikke sikkert det var noe hyggelig, det vet vi jo ikke, det eneste vi har forstått er at det er noe han ikke vil snakke om, og at han ikke engang ønsker bruke dem som referanse. Jeg håper det kommer frem.

7
Signe

Eg ville ikkje brukt nokon som referanse dersom eg berre hadde slutta å kome på jobb utan å seie opp og bli ut oppseiingstida. Berre det i seg sjølv er jo god nok grunn til å gje nokon ein -dårleg- referanse.

8
Chip

Hej

Jeg synes også Markus viser at rummer meget godt. Han husker at Karolines yndlingssnack er kokosboller, han vil gerne hente og bringe hende, han fikser uopfordret ting på Fabrikken. Han er imødekommende overfor Fredrik. Håber der kommer lidt mere gang i historien over de næste dage.

9
Iben

Synes det er gøy at NRK liker å bruke navnet Iben i seriene sine. Heter det selv, og mange jeg møter har aldri hørt navnet før og skjønner ikke en gang hva jeg sier når jeg introduserer meg, så fint at det blir litt mer normalisert med tiden! Takk, NRK!

10
Dansker

Iben er et almindelig navn i Danmark 😀

11
Vanlig

Kanskje det er mer vanlig nå? Da sønnen min startet i barnehage var det to på avdelingen som het Iben.

12
Mark

Så er det nu, at Markus skal ringe til sit gamle job i Oslo og krybe på sine knæ og undskylde for at han bare er taget afsted uden et ord. De manglende referencer bliver jo ved med at være et problem for ham...! Han tror, at han kan sno sig uden om ved at begynde et firma selv, men han må blive voksen nu og indse, at alt har konsekvenser. Alt. Man kan ikke bare løbe væk.

13
Tina

Nå må det begynne å skje noe snart!!Jeg vil vite ?

14

Hadde han ikke nettopp begynt lærlingstiden? Kan han se etter og søke på vanlige elektriker-jobber da, når han ikke har fagbrev? Trodde det fungerte annerledes når man skal finne lærlingplass. Det er hvertfall et godt tegn at han har en deltidsjobb i mellomtiden og er litt i tenkeboksen! Håper vi får se at han utvikler seg til en mer ansvarlig fyr som får gjøre noe han liker 🙂

15
Nikke

Jeg og stusser litt på det der. Blir litt forvirra og oppgitt over at jeg tenker over sånne ting. Men man kan søke jobb som elektriker selv om at man ikke har fagbrev. Men dårlig odds for å få noe jobb da vil jeg jo tro. Men hvis jeg har tolket ting rett her så har han gåttt elektro og påbygg. Og da er det vel logisk med lærlingeplass, hvis man fortsetter studieløpet.
Men er mange løse tråder her som trengs å nøstes i for å komme til noe svar.
Tror ikke kompisen er like gira på å starte noe firma i Trondheim, og hvilket firma er det snakk om at han vil at de skal starte? Jeg har ikke fått med meg det.

16
Hei.

Var det ikke snakk om å starte med noe sol-celle-greier, da? Tror det var nevnt i en av de tidligste klippene...

17

Fikk liksom inntrykk av at han ser på referanser som eneste issue siden det kun var det han markerte på nettsiden med stillingsannonsen.. Kanskje jobben han hadde i Oslo ikke har noe med elektriker-greiene å gjøre i det hele tatt, som da vil si at det er ca. 1,5 år siden han ble ferdig med 2. år på elektro, så kanskje han rett og slett har glemt eller ikke skjønner hvordan det fungerer å gå videre i elektriker-retninga siden det begynner å bli en stund siden. Jeg har heller ikke fått med meg noe firma-snakk tidligere. Håper vi får noen svar snart

18
Legokloss

Det må ha skjedd noe i den jobben han var i i Oslo, som gjør at han ikke vil ha kontakt med dem. Det virker som han bare har satt seg i bilen og kjørt.
Det kan hende han trenger den referansen, og bare blir nødt til å ringe, så vi får vel vite mer etterhvert.

19
Cosmos

Jag får en riktigt stark känsla av detta klipp.

Jag känner igen den känslan så mycket.

När alla ens vänner drar iväg och gör sin egen grej, och du är kvar hemma (utan jobb och allmänt förvirrad över framtiden) och känner att du inte är en del av deras liv längre.

De "glömmer bort" att berätta stora saker för dig (som att de skaffat ny partner, köpt hus, ska få barn etc.), och slutar helt med att prata om de små tingen (har börjat kolla på en ny serie, köpt en ny jacka, lagat någon ny rätt etc.).

När alla andra tycks röra sig framåt och uppåt, och du bara står kvar och trampar på samma ställe hela tiden.

20

så svært at tage op egen sorg/problem når den anden er SÅ glad og nyforelsket....

21

Cosmos fra Lovleg-kommentarfeltet? Hei?

22
Cosmos

Ja visst är det jag! Hej Mie 😀

23

Gøy å kjenne igjen navn fra Lovleg- kommentarfeltet! Lurer på hvor Poirot er hen, sist var han på sykehuset 🙁

24
Mie @N

Ja, Poirot er savnet i kommentarfeltet ❤️

25
Dansker

Vi er flere danskere, der undrer os over, hvordan Markus kan være elektriker/elektriker-lærling, når han har gået på gymnasiet...

Hvis man i Danmark vil være elektriker, går man på teknisk skole, der er en meget lidt bolig uddannelse, som intet har med gymnasiet st gøre. Hvis man (i Danmark) har gået på gymnasiet, som Markus vel har gjort i og med han var russepræsident, kan man ikke gå ud og få job som elektriker.

Hvordan hænger uddannelserne sammen i Norge? Er alle ungdomsuddannelser på samme skole...?

26
Til Danskene

Nei, det virker som et hull i manus. Mulig at det går an i teorien, men det å være russepresident og elektrikerlærling året etter og være 19 år er en helt usannsynlig kombo.
Bortsett fra det, er alt annet i serien 100% troverdig og spot on

27
Nerd

Hei!

I Norge kan man velge å gå på studiespesialiserende skole (som er det samme som gymnaset i Danmark) eller en yrkeslinjerettet skole. I sistnevnte kategori kan man velge mellom for eksempel elektrikerlinjen, kokkelinjen, frisørlinjen, bilmekaninkerlinjen. Da er man på skolen i 2 år, for å så gå ut i lærling for å få fagbrev. Da får man ikke studiekompetanse til høyere utdanning, feks universitet.

De fleste som velger gymnaset/studiespesialiserende (hvis dere så SKAM, så gikk alle i gjengen på en slik linje) går 3 år, og får enten generell eller spesiell studiekompetanse, og kan søke seg inn på div. høyere utdannelser.

28
Lærerstudent

Hei! Skal prøve å forklare litt om videregående skole her ?
Når man i Norge er ferdig med 10-årig grunnskole søker man seg til det som kalles videregående skole (vgs). Vgs består av mange forskjellige retninger, som strekker seg fra musikk, til media, tømrer eller elektriker. Kort fortalt kan du dele vgs i 2: studieforberedende og yrkesfag. Studieforberedende er 3 år, og er for de som vil studere på universitetet senere. Du kan også velge om du vil gå media, musikk, dans eller vanlig allmennfag. Yrkesfag er litt mer komplisert, men i grove trekk er det 2 år med skole og 2 år som lærling i bedrift. Etter 2 år på skole blir de fleste svart-russ og har sin russetid, mens rødrussen er de som har gått 3 år og ikke yrkesfag. De som har gått yrkesfag kan også velge å ta et 3. år med skole for å kunne gå videre på universitetet, bli lærling etterpå og få både fagbrev og mulighet til å studere✌️

29
MilliMy

Barneskole+Ungdomsskole er felles for alle. På vgs. velger du linje, og litt havner (med noen unntak) enten på en yrkesfag-linje (teoretisk+praktisk undervisning i 2 år + lærlingetid i 1 år --> fagbrev) eller studiespesialisering (3 år teoretisk undervisning --> mulig å søke på høyere utdanning etterpå). Det er noen unntak og muligheter til å få begge, men de fleste gjør en av de to. De som går på yrkesfaglige retninger blir tradisjonelt svartruss etter 2 år, før lærlingetida, mens de på studiespesialisering blir rødruss etter 3 år.

30
Mie II

Han har sannsynligvis gått 2 år på yrkesfag på videregående på elektrolinja (i Norge skiller vi mellom yrkesfag og studiespesialiserende). Og slik jeg har forstått det, har har tatt et år med påbygg, som er et år med fag som historie, religion, matte osv for å få studiepoeng (og for å bli russ). Så var det vel kanskje etter det han reiste til Oslo??

31
Ferdig som lærling

Han kan ikke ha gått påbygg etter lærlingtida, da? Han kan ha rukket det hvis han er 20 nå.

32
@ferdig som lærling

Nei, han er født i 2000 (altså 19 år (skjønner ikke hvorfor han skrev 20 i chatten)). Man er lærling i 2,5 år. Null sjans.

33
Dansker

Tak for svar alle sammen!

34

vanskelig å tro på at Markus var populær før... han er ikke kul

35
til meg

Vanskelig å se nå, men han har et sjarmerende smil og har sikkert vært kul på fest med sine jevnaldrende, dog litt vel rølpete og umoden. Men det funka jo i russetida. Og han var sikkert god i idrett. Og muligens egen kjellerleilighet til å game med kompisene... Det hjelper.

Ikke like kul nå når alle på eget trinn har gått videre, startet med å studere++, mens han er stuck in the past....og egentlig vil oppleve russetida på nytt og menge seg med neste års russ......

36
Janne

Markus må investere i et nytt tastatur.

37
Elise

Er markus kronisk forkjøla eller?

38

God bedring Markus

39

jeg syntes denne sesongen har sykt lite opptatgeringer

40
Blank superfan_27

1. Det var kjipt 2. Øl! 3. Markus skal ikke gå til Trondheim, han skal ta jernbanen! 4. Han bør snakke med Karoline om følelsene sine 5. Det går bra!

41
Åse

Fyfader han Andreas er sykt kjekk, mer av han i blank!!! ?

42

...Markus har bare urealistiske drømmer, men ingen konkrete planer som vil lede fram. Mens kompisene har gått videre, står Markus på stedet hvil. Han har åpenbart tabbet seg ut på jobben i Oslo. Men - nå har han mulighet til å få en referanse fra kaféen, da. Hvis han klarer å oppføre seg, jobbe godt og vise seg fra sin beste side.

43
Logisk brist, eller er det bare jeg som ikke har fått med deg?

Hvordan kan det ha seg at Markus var russepresident etter to år på elektro? Man blir ikke ordentlig russ etter 2 år på vgs. Og studspes.-russen vil neppe velge en "svartruss" som president..? Han er jo da trolig ett år yngre (typ 17) enn de andre som er russ eventuelt - og med ett år mindre skolegang. Høres ikke realistisk ut. Eller - har Markus tatt påbygg? En del som tar påbygg gjør jo nettopp det for å bli russ? Men var jobben i Oslo en del av læretida, eller..? Noen som kan rydde opp i den historien, så dette gir mening?

44
Hei, ingen logisk brist!

Markus gikk 2 år på yrkesfag, deretter 1 år påbygg. Man kan velge om man vil være lærling rett etter vg2, eller gå påbygg først. Så i Oslo var Markus elektrikerlærling.

45
Flott!

Påbygg hadde jeg ikke fått med meg,flott, takk! ?

46
Nyt klip

Nu vil vi have nyt klip, tak!

Og noget med Ida. Tak.

??

47
Elanur

Hei Martine husker du meg Ela