Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

41 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Cami

Markus trenger Ida! Tror hun er en som kan sette han litt mer på plass, så han blir mer voksen!

2
Vi blir ikke bedre enn de vi er med

Ut ifra det lille vi har sett av Ida, er jeg enig i at han hadde hatt godt av å omgås med en som henne. Ikke som en flørt eller romantisk greie,og ikke fordi hun skulle oppdra han. Men hun framstår som ei dame som sier ifra, som stiller krav til de rundt henne og er tydelige på sine forventninger. Virker som moren til Markus også er en tydelig dame (mer enn faren som ville gi etter!), men i den alderen betyr nok sanksjoner og verdier man utvikler i relasjon med jevnaldrende vel så mye som i barn-forelder-relasjoner. Ut fra det vi har sett av Karoline er hun en dame som ikke går i konfrontasjon, men ler ting litt bort - også det som for mange er gråsone-kommentarer. Dermed bidrar hun til å forsterke den rollen Markus har sklidd inn i, men også sin egen rolle som deilig dame. Kanskje har de mer i forholdet sitt enn det vi har sett til nå, men foreløpig er de ikke i stand til å utfordre hverandre på det menneskelige planet.

Så, ja, jeg er nok enig i at Karoline og Markus ikke er så bra for hverandre. Når det er sagt er det alles jobb å si ifra når folk rundt oss kommer med usmakelige kommentarer, og å følge opp når folk vi bryr oss om virker å ha gått på en smell. Ida er en dame som har lært at det å si ifra er å bry seg. Markus og Karoline ser enda ut til å ha litt å lære på den fronten.

3
Mie @vi blir ikke bedre enn...

Fint oppsummert! ?

4
Ikke Idas jobb...

... å oppdra en 19 år gammel gutt. Han må ta tak i ting selv.

5
Cami

Det har jeg aldri sagt heller. Det jeg mente er at jeg tror Ida er en person som Markus kan lære av uten at hun skal oppdra han. Hun driver tross alt sitt eget utested og jeg tror hun bare med å være seg selv kan inspirere ham til å bli en mer moden utgave av seg selv. Han og Karoline passer rett og slett ikke sammen. Uten at det nødvendigvis er noens feil.

6
Fort gjort å forstå det sånn,da.

" sette ham litt mer på plass, så han blir mer voksen" - høres mistenkelig ut som oppdragelse i mine ører.

7
badehette

Ja, han er sykt harry.
Vet ikke om jeg liker han fyren her jeg.

8

Hvad betyder det at være harry?

9

Harry et uttrykk/adjektiv for noe som er litt smakløst/tacky/trashy/lite sofistikert osv. Vanskelig å finne et helt passende synonym.

Ofte brukt om Charter-ferie, hjemmebrent, råner-kultur, og andre ting som mange regner som lav-kultur?

10

White trash

11
Macho

Det blir spennende å følge utviklingen og få vite bakgrunnen til Markus. Håper han åpner seg mer opp. Han skal være så macho, noe han kanskje tenkte var forventet av han som russesjef. Dumt han spiller denne rollen også foran kjæresten, særlig når han ikke er i russestyret lenger, men hun er.

12
gi meg styrke

voks opp gutten!!

13

I forrige sesong hadde vi Harry Petter 🙂

Men i denne har vi ganske enkelt Harry!

14
Jules

Uff, jeg blir så klein av de to. Det er noe utrolig kjedelig med Karoline som jeg føler gjør at Markus blir en dårligere utgave av seg selv. Han trenger ei som utfordrer han litt mer(les: Ida), og som har andre ting å bry seg om enn russeting

15

Karoline er bare mye mer moden enn Markus, kan snakke om ordentlige ting. Har planer for livet. Men han gidder ikke å prøve å følge opp de invitasjonene hun kommer med, der de kunne gått mer i dybden. Han er ett år eldre, men fortsatt stuck i russemodus. Hun er russ, men mye mer sofistikert enn han var og fortsatt er. Hun har vokst fra ham, og det merker de begge to.

16
Ikke Karolines jobb...

... å være interessant eller morsom for å gjøre Markus til en bedre versjon av seg selv. Det må han ta ansvar for på egenhånd.

At de to kanskje ikke er verdens beste match pga kjemi,eller hvor de er i livet er en ting.

Men jenter er ikke rehabiliteringssentere for gutter som trenger å utvikle seg.
De er bare folk, av og til kjedelige folk, og det er helt greit.

17
Jules

@ikke karolines jobb... Jeg sa aldri at det var jobben hennes. Du har vel opplevd selv at en venn eller noen i familien får frem negative sider av deg selv? Sier ikke at Markus må overlate ansvaret på Karoline for sin egen lykke, jeg bare påpekte at Karoline er i mine øyne en kjedelig person, og det må være lov å mene. At du drar inn rehab i dette er jo en avsporing, da jeg aldri har påstått at man skal bli sammen med noen av andre grunner enn at vedkommende får frem det beste i deg.

18
@jules

Neida,helt i orden at du mener og sier Karoline er en kjedelig person, og helt i orden om du har rett i det og,altså ?

Men du sa ikke "bare det", du sa at det at hun er så kjedelig er noe som gjør Markus til en dårligere versjon av seg selv. Da er det lett å lese noen latente holdninger rundt ansvar i det du skriver...

Og å tenke at det du plukker opp ang Karoline og Ida kanskje belyser noe ved serien i seg selv.
Hvilken roller lar serieskaperne jentene få? Ikke selvstendige mennesker,men virkemidler ift Markus sin utvikling?
Er det ok osv?

Kommentaren min var like mye en reaksjon på selve serien,som den var et svar på din spesifikke kommentar. Så kan skjønne om deler av den oppleves avsporende ift akkurat det du skrev.?

Prøver først og fremst å diskutere innhold og temaer her, det er ikke et angrep på deg eller din rett til å mene.

19
Olda

Karoline er jo russ, det er jo på en måte det hun skal bry seg om. Siste året på vgs, siste året man er ungdom.

20

Føler liksom ikke Markus klarer helt å være selv med Karoline, sånn ordentlig. Håper han og Ida blir bedre kjent, hun virker bedre for han

21

Tror ikke Karoline klarer å slappe ordentlig av rundt Markus heller. Han møter ca alt hun kommer med ,med å tulle tilbake, selv om hun ikke legger opp til det.
Ida kan kanskje gi han mer motstand. Men er så lei av den tropen hvor jentas rolle i historien er å gjøre gutten bedre. Hadde vært utrolig mye mer givende å se Fredrik og Markus utvikle et skikkelig vennskap,backe hverandre opp, og at begge to fikk noe skikkelig bra ut av det.

22
@mie

så enig!!!!!!

23
Markusevangeliet

Vi er veldig spente på hvordan dette utvikler seg.

24
Maria Magdalena

Markusevangeliet slutter med at Maria Magdalena + noen andre kvinner finner graven til Jesus tom, og de blir redde og flykter derfra.
Kommer vår Markus til å forsvinne på slutten av sesongen også mon tro?

25
Nilou

People are commenting that Markus needs to be with Ida. I don't think that this would be a fix. Being content in a relationship requires being confident with yourself. Working on the latter would be the next step before even thinking about another relationship. Relationships don't fix people!

26
Preach!

Can I get an Aaaaaamen ???

27

Lure på hva greia hans er. Foreløpig får vi se mange trekk ved han som virker veldig unnvikende, umodne osv,men vi vet lite om hva som ligger bak. Lurer sånn på hva som skjedde i Oslo. Er Markus rett og slett bare en litt for priviligert og umoden type? Eller ligger det noe annet og tyngre under overflaten her. Noe skikkelig vondt,som han bare ikke klarer å ta tak i. Som gjør at han heller vil bli sett på som litt useriøs og tøysete type, enn som et sårbart menneske.

28
Hadde et håp

Men i dette klippet er han bare idiot

29
Ragnar

Helt på siden av alt, men jeg fikk bare tanken at jeg håper de fletter inn Ragnar i denne sesongen også. Enten i et sete ved siden av noen på et fly, eller noen handler noe på Plantasjen i Oslo ... hva som helst. Hadde ikke vært helt feil ???

30

Savner Ragnar, hadde vært så gøy med et lite gjensyn. Han har liksom vært easteregg på en måte, i begge sesonger. Han varmer hele serien med humoren sin, håper Fredrik kan bli en sånn karakter denne sesongen?

31

Tror definitivt Karoline og Elias har et godt øye til hverandre,

32

Føler egentlig Markus bør komme seg vekk fra Karoline, tror ikke det er bra å være med noen som kun er opptatt av russestyret og russetiden. De er så langt fra hverandre mentalt og Markus trenger å fokusere mer på fremtiden og ikke den bobla som planlegging av russetiden er. Når man går sisteåret er russetiden det viktigste i livet for mange og jeg jeg tror M kommer til å stagnere litt i søken etter voksenlivet hvis han skal ta på seg russedressen og bli med å passe på som han nevnte han skulle. Føler det kanskje kommer til å bli en unnskyldning for å oppføre seg barnslig og ikke ta tak i virkeligheten. Tror det kan være bra for han å få avstand, kanskje henge mer med Fredrik. Har lyst til å vite mer om både han og hva slags forhold de hadde.

33

Det som er trist er at stemningen og kjemien er god når de er hjemme hos Markus og har sex.

34
Mie II

Det virker alltid som Markus kjeder seg når han er sammen med Karoline. Og han blir på en måte også kjedelig sammen med henne. Gleder meg til Ida kommer mer på banen :))

35

Synes egentlig det er litt oppbrukt at man bare kan bytte ut kjæresten, så blir man - og alt - så mye bedre.... Er _det_ liksom alltid løsningen? At kjæresten din er feil for deg?

36
Mie II

Ser hva du mener. Jeg tenker kanskje ikke at kjæresten trenger å byttes ut, men det er jo tydelig at det forholdet ikke kommer til å vare evig. De stråler ikke sammen liksom. Når det er sagt så mener jeg heller ikke at Ida trenger å være noen erstatning for Karoline, mer det at jeg gleder meg til å se mer av henne og karakteren hennes generelt. Det samme gjelder for såvidt også Fredrik.

37

Soooo Euphoria 2020? nogen som vet hvad det er?

38
Anogutt

Euphoria 2020 er russegruppa til Karoline, tror jeg? Er i bioen hennes på IG

39
Vei ikke

Men det er en Eurovision vinnerlåt fra Sverige

40

Er ikke det en serie på HBO?

41

Serien handler om en rusavhengig tenåring