Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

86 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Gjertrud

Mer bra musikk snart?

2
Ragster300?

Håper hun dropper samarbeidet med hernandez, de virker ikke like dedikerte som hun er, hun kan heller starte et samarbeid med Ragnar, han Har jo en nydelig stemme ??? Så kan hun heller bare ha et romantisk forhold til Petter, ikke profesjonelt ☺️ Ikke blande buisness and pleasure ?

3
Anonym

Vi ved jo ikke hvad de laver. De kan jo have arbejdet hele formiddagen og så holdt en pause i forbindelse med at de spiste til middag. Og nu kan de så arbejde igen.
Det er vel tilladt at holde pauser ind i mellem.

Men hvis hun synes det de laver er så trælst kunne hun jo passende bruge den tid på hendes del af den eksamensopgave.

4
Dette liker jeg.

Endelig snakker de litt sammen. Og de åpner opp for litt dypere samtale. Bra ?
Petter dropper å bade, for å kunne snakke videre med Z ?

5

Good talk?! Og Petter viser 2 ganger at han ikke lar Selma eks styre seg. ?

6
Så søte

Awww

7
Petter snakker om "oss"

❤?❤?❤

8
Ditto

Det er så godt at se høre. Elsker alt ved det klip!

9
Åå

Petter er dritsøt!

10

Er "oss" til sidst P og Z eller P og Hernandez?

11
scary canary

A bit of both, I think. The first time he said it is likely to be referring to him + the band, but the last time was deffs about him and Z alone.

12

I hope so!

13
Team love

Håber det er P og Z

14
Neimen altså

Endelig prater de sammen, endelig blir det interessant, men så failer han på slutten når Selma tar på han og han bare fniser. Kan han ikke bare forklare greia deres til Zehra? Er de bare ekstremt gode venner eller er de sammen?

15
ja, enig

Jeg føler egentlig at Petter og Sarah bar er gode venner og snakker om Petter og Zehra. Så det fnise meste han mer mot Zehra, og at han snakker med hun igjen. Men det misfårstås av Zehra og det gjør henne mer usikker.

16

JAAAA äntligen!!!!

17
Ååh

Det var fint! Så nydelig person Petter er! Og så nydelige de er sammen❤️

18
fint klipp

petter er så fin og god mot zehra! er så koselig å se at de kan snakke sammen om litt dypere ting. virker som selma begynner å bli ganske sjalu på dem da, så jeg er spent for å se hva som skjer videre

19
Krystall

Selma-sjalusi syns eg vi ser teikna på allereie, liksom må ta kalde hender borti Petter før å vise at ho ikkje er happy for Zehra-Petter kjærlighet

20
Nej, det känner inte jag.

Jag kan ju ha helt fel men jag upplever inte Selma som svartsjuk...tror mer att hon hejar på Petter och Zehra.

21
Krystall

Eg føler Selma på ein måte ikkje snakkar til Zehra, og når ho gjer det så virkar det så kunstig. Kanskje Zehra føler Selma ikkje er ekte, men minner ho om Lilleaker

22

Lurer på hva Selma synes om at Petter sitter å har en dyp samtale med Zehra :/ Blir det drama? Elsker Petter!!!

23
Hvornår skal de snakke om elefanten i rummet?

Er Peter og Selma sammen igen oder was? De er ude at gå sammen, når der er aftalt øvning, og de fulgtes til hytten...

Selma virker lidt jaloux under dække af bare at være sød. Hendes kilden af Petter i nakken og det at hun altid kommer og afbryder hans samtaler med Zehra virker lidt mystisk..

24

Jeg kunne godt tro at det bliver pga. Selma at de når sammen igen. Hun har snakket med Petter om hans følelser mod Zehra og skjer der noget og selma opfatter at zehra er stadig keen på han og hun snakker noget sense i Zehra fx

25

Mente Petter*

26
Anonym

Vi ved jo ikke hvem der slog op med hvem, så vidt jeg husker.
Men hvis det var Petter som stoppede det kan det jo være at hun ikke helt er ovre ham, og derfor opfører sig som hun gør.
Men Petter virker til 100% at ville Zehra, og kun ser Selma som en god veninde.

27
Bade

Skjønner ikke det der med å bade? Hva er det å skjønne? Mennesker bader i alle land og kulturer, det er deilig å boltre seg i vannet, vi kommer fra vann liksom. Er det det med at det er kaldt? Det er jo bare en ekstra utfordring. Jeg gidder ofte heller ikke bade sånn når det er kaldt, men det er jo ikke noe å skjønne, det er bare å ikke like det. Petter har rett i at Zehra definerer seg utenfor litt vel mye.

28

Vann er et vanlig symbol for følelser. Zehra er kanskje ikke så trygg med å stupe uti verken vann eller følelser...

29
Anonym

Det er anden gang vi ser nogen bade, og det er anden gang der bliver sagt at de ikke forstår det. Begge gange har Zehra haft en tyk trøje eller jakke på, så tror der bliver refereret til at det er så koldt, for der var ingen mænd til stede første gang.

30

Kanskje noen kulturelle regler om å ikke ha så lite klær på seg sammen med gutter?
Eller kanskje hun føler seg stygg i badedrakt (selv om hun ikke har grunn til det? Tror det er mange som hater å bade pga usikkerhet når det gjelder kroppen sin.

Antagelig har hun ikke badedrakt heller, siden hun ikke pleier å bade, og har sikkert ikke tenkt på å ta med en gang, men vil ikke si det for å unngå å understreke enda mer at hun ikke kjenner forventningene og kodene?

31
Svar bade

Tolket det som hun ikke skjønner greia med å bade når det fortsatt er iskaldt i vannet.

32
Cosmos

Men jag tror att utanförskap inte bara handlar om stora ting, utan mycket av det ligger i detaljerna. Hur man umgås med sina vänner. Vad man väljer att klä sig i. Hur man prioriterar fritid/plugg/jobb. När alla sådana detaljer är olika när man jämför sig själv med någon annan är det svårt att inte sätta sig själv utanför. Det handlar inte om att bada i kallt vatten i sig, utan vad det symboliserar.

33
Krystall

I Lovleg sluttar serien med diktet til Gunnhild om spegelen...

34
Kulturtimen

Kom igjen a lads, dere har vokst opp i samme by! Prøv å ha en kjæreste fra en annen verdensdel, så kanskje vi kan snakke om forskjeller som ikke kan ordsettes.

35

Helt enig! De jo bare mennesker, ikke aliens fra forskjellige planeter.

36
Kom igjen a

Syns ikke man skal måle forskjeller på den måten, som i et "våre forskjeller er større enn deres" opplegg. Det blir litt som å overse andres problemer, fordi dine egne er "større".

37
Kulturtimen

Hvem sa "problemer"?
Jeg elsker kulturforskjeller.
Hinter om menneskelig kapasitet.

38
Gjest

så fin prat <3 de er så søte!

39
Viktigste klippet!

Så utrolig bra forklart! En klam følelse av inkludering og utenforskap på samme tid.

Vi har så ekstremt mange uskrevne fellesregler: Du stiller opp på dugnad. Har med matpakke på tur. Inviterer alle i bursdag. Tar det som en selvfølge å kunne spørre barn, hva de fikk til jul. Osv osv.

Presset på å leve "riktig" er så stort. Og hvis du ikke er kjent med fellesnormen, klarer flertallet å gjøre deg både usikker og ukomfortabel. Noen av oss vet hva som er forventet, men følger likevel ikke reglene. Også vi blir slitne av å kjenne på trykket.

Jeg tror det er en iboende drivkraft som trekker normalbegrepet stadig innover til noe mindre. Vi må derfor gå sammen om å kjempe for å åpne opp, og utvide hva vi aksepterer. Heia alle som tør stå imot og er litt annerledes. Det er eneste mulighet å utvide normalbegrepet.

Og spør du meg: det er helt innafor å ikke like å spille brettspill i timesvis, eller å ikke ha lyst til å bade i mai!

40
mæt sushi dame

Hvaaa er det blik Selma har til sidst sådan lidt "hvad sker der med stemningen når jeg pisser mit territorie lidt af?"

41
Serr

NÅ må det skje noe snart !!

42
Og jeg skjønner virkelig ikke Zehra?

Hva er det hun lager problemer av? At hun ikke er vant til hytteturer og brettspill? Det er ikke jeg heller selv om jeg er norsk. At noen bader? Noen liker å bade, andre ikke.. hva er det å skjønne? Og hva mener hun med at de kun var med henne for å være snill? De kommer ulike kulturer ja? Men som Petter, tenker også jeg... HVA SÅ?

43

Hva med å prøve å forstå, i stedet for å bagatellisere andres erfaringer?

44
Anine

Helt enig med N. Bare fordi du aldri har opplevd det, gjør ikke det Zehras erfaringer og meninger mindre verdt. Hvis det er slik hun føler, så er det slik hun føler. Det er nok ikke bare at de bader og spiller brettspill på hyttetur som gjør at hun føler seg anderledes. Det er bare den ytre handlingen. Det er det at hun kanskje føler at hun aldri kommer til å bli «norsk» nok, at hun aldri tar referanser og at måten de prater på og oppfører seg på er så far out fra det hun er vant til. Man kan prøve å sette seg inn i Zehras situasjon slik som Petter prøver på, i stedet for å si at du synes at det er teit at Zehra ikke like bading og TP. Det stikker nok mye dybere enn det, jeg liker heller ikke kortspill og gitarklimpring rundt bålet. Det er det nok mange som gjør, men Zehra prøver liksom nesten forgjeves (hvertfall slik hun føler det) å passe inn i en helt fremmed kultur her. Og det er kanskje lettere å si at hyttetur ikke er helt hennes greie enn å begynne å forklare for en norsk fyr som aldri har måttet ta stilling til hennes problemer før, hvor vanskelig dette egentlig er. Petter har alltid vært en del av majoriteten, bare pga bakgrunnen hans. Det er veldig fint at han prøver å forstå, men han kan ikke feie det under teppet ved å si «Hva så, det er jo ikke så store forskjeller». Lett for han å si, han har jo ikke måttet tilpasse seg noe. Han henger fortsatt med de samme trygge vennene sine som har forstår og har inside jokes med, han er i de samme omgivelsene også sier han at det ikke er så store forskjeller? Det er jo Zehra som har blitt kastet inn denne nye verdenen og fått livet nesten snudd på hodet. Forstår henne veldig godt, eller jeg prøver hvertfall å se ting fra hennes ståsted . Heier uansett på kjærlighet til tross for forskjeller, så lenge man klarer å anerkjenne at man er to mennesker med vidt forskjellig oppvekst og kultur. Men det går likevel an å få de til å funke, men da må Petter anerkjenne at dette ikke er bare bare for Zehra❤️? Bra at dere tar opp dette!!??

45

Så godt skrevet!

46

Anine skriver at Zehra strever med en "helt fremmed kultur".
Kanskje man skal ha åpent sinn for at det finnes større forskjeller i verden enn de man finner mellom Oslo øst og Oslo vest.

47
@Anine

Jeg tror noe av karakterutviklingen i denne serien handler om å ikke bli stuck i gamle problemer. Zehra vokser. La henne. Ingen grunn til å helligjøre hennes barndoms følelse av annerledeshet.

48

Noen ganger er erfaringer relativt små ?‍♀️ Så kan man lære av omgivelsene at de er det og vokse på det. Petter sier at det ikke er en big deal. Hør på Petter.

49

Bra at Petter prøve å forminske forskjellene, men samtidig så er det lett for han å si. Han er jo ikke den som er en minoritet her, det er ikke han som ikke tar referanser og prøver å passe inn i en gjeng han ikke vet noe om og ikke forstår de sosiale spillereglene. Lett for han å si hva så, han er jo mest sannsynelig alltid vært en del av gjengen. Hadde han gått en mil i Zehra sine sko hadde han kanskje skjønt litt mer hvordan det er for henne, i stedet for å sitte å si hva så

50
Anda

Kanskje dei kan gjere alvor av at han kan henge med hennar gjeng litt, da? Så kan han kjenne litt på korleis det er å vere «ny» i eit miljø som er kjend og trygt for ho? 🙂

51
Anine

Enig med Anda! Med det jeg mente var at det går an å anerkjenne at det er et problem for så å gå videre. Mener ikke å romantisere eller forhellige forskjellighet, det er bare at Petter og Zehra har litt forskjellig syn på det siden de har vokst opp forskjellige. Går fint ann å rive seg løs fra det og det håper jeg selvfølgelig skjer, jeg håper bare at Petter forstår at det kan være vanskelig for Zehra å komme inn en ny gjeng hvor hun ikke kjenner spillereglene og Petter burde gi henne tid. Han vet jo ikke hvordan det er.

52
Nilou

I just want to come to Selma's defence.

So many people regard her as threatening for Zehra's potential relationship.
Selma was in a relationship with Peter until pretty recently, I think it's only been a few months since the break-up. (There is some Hernandez-song about a relationship becoming complicated from around january.) Now she is trying to convert what they had to a relaxed and trusting friendship with Petter. That's quite admirable! It's hard to form a friendship after having been in a relationship together.
Some situations may still look a bit awkward to us and it may take some time until Selma and Petter feel completely at ease with each other but they are on a good way, it seems.

Hurray for healthy break-ups!

53
scary canary

Yes! It's not easy adjusting to a platonic friendship with someone you were once romantic with. Especially if it's someone you still hold feelings for. I empathize with Selma.

54

Bra at de snakker sammen❤️Skulle ønske de begynte å snakke om dem og litt mer personlige ting. Håper virkelig Petter og Zehra finner tilbake til hverandre. Kan ikke bare en av dem si hva de føler.

55

Dette var jo veldig personligt. Det er vel kløften imellem dem - deres forskellige opfattelser af forskellighed.

56

Det her er så utrolig bra. Jeg kjenner meg sånn igjen i Zehras fremmedgjorthet, og Petter er så uskyldig og dermed også litt naiv, fordi han ikke vet hvordan det er å ikke bare med den største selvfølge høre med i det gode selskap. Det kan være så subtile ting, og det trenger ikke være vondt ment, men allikevel er de ekskluderende i den forstand at man føler seg utenfor. Uten at man helt vet hvorfor. Det er så fint at de snakker om det, men at de strever med å forstå det helt og sette ord på det, for det handler om noen erfaringer som sitter så dypt i oss at det er vanskelig å sette ord på dem. Nydelig gjort, Blank!

57

Tror egt ikke at Selma er sjalu

58

A 3+ MINUTE CLIP WITH A ZEHRA+PETTER THUMBNAIL LET ME RELAX I WILL COMMENT LATER

59
Fint

Det fine var at Zehra mente det at han ikke forsto hennes usikkerhet var det som gjorde dem forskjellig, og så viser han at han forstår det. Klok, nydelig Petter altså?

60

Er så enig! Han forstår ikke alt, men han prøver hvertfall og nå anerkjenner han at det er et problem for Z. Fint at de fikk snakket, men de ble avbrutt med en gang! Håper vi får mer ettpå❤️

61
ENDELIG

Endelig en ordentlig samtale mellom Petter og Zehra. Syns Petter har litt rett i at hun leter etter forskjeller, men samtidig så er det forståelig at hun gjør det.
Men endelig fikk Petter forklart seg!! Føler dette klippet viser at det fortsatt er håp for Petter og Zehra!!
Fysøren, for en fin fyr Petter er og da!

Det eneste som mangler litt nå, er en oppklaring i hva som skjer med Petter og Selma. Føler Selma ser litt sjalu ut, men det at de tar litt på hverandre og sånt føler jeg at det er Selma som insjer mest...

62
Zainab

Skjønner litt hva Petter mener med at Zehra ser etter forskjeller hele tiden, men samtidig forstår jeg også at det er vanskelig for Zehra med tanke på Lilleaker. Hvis hun tenker at folk er med henne for å være greie, klarer hun kanskje ikke å slippe folk ordentlig inn når de prøver å få henne til å bli en del av gjengen. Veldig bra at dere tar opp dette temaet! Vennegjengen min har alltid vært en pose med Non Stop, men hvis man er vokst opp veldig segregrert med øst/vestkant og aldri blitt introdusert for begge kulturer skjønner jeg at det kan bli mye «fordommer» og forskjeller. Det er jo naturlig å være redd for det ukjente, en beskyttelsesmekanisme. Men jeg tror ikke man innerst inne er så forskjellige som folk skal ha det til. Vi er bare mennesker.

63
Nu taler både Petter og Zehra om følelser = én forskel elimineret!

Først syntes Zehra de var for forskellige. Så gav Petter hende ret. Og nu tænker Petter så at forskelle måske ikke behøver at betyde så mege...hi hi 😉 I alle scener er det Petter der går til Zehra...

Jeg forstår godt at emnet er bredere end de to - jeg tror alle føler sig lidt usikre når man er udenfor comfort zone. I forskellige varianter. Men én forskel blev fixet her: Før var det kun Petter der talte om følelser. Nu gør Zehra det også! Måske er det derfor det er sundt at komme ud af comfort zone. Man lærer nyt om sig selv, og prøver nyt

64
Søster

Zehra søstera mi, jeg skjønner heller ikke noe av det der??‍♀️

65
@Søster

Amina?

66
?‍♂️

Identitetspolitikk dekker over forskjeller som er supervanlige mellom alle. Hilsen distant cousin

67
Hana

Elsker at dere tar opp dette her! Har flytta mye fra øst til vest i Oslo og omvendt og har kjent på mye at de samme tingene. Har liksom en fot i norsk kultur og en i den muslimske. Elsker blank så høyt, denne sesongen har jeg kjent på mye av det samme jeg kjente på når jeg så på skam sesong 4. At dere tar oss på alvor og gir oss gode rollemodeller som er både tøffe og badass, men også sårbare og svake. Dere fremstiller ikke ting svart-hvitt men gir heller et realistisk innblikk i en ung minoritetsjentes utfordringer og oppturer! Skulle ønske jeg hadde både skam og blank når jeg var yngre, hadde spart meg for mange indre kamper, identitetskriser og misforståelser. Hadde en litt kjip verdensoppfatning før, på grunn av en hendelse på barneskolen tenkte jeg at alle norske jenter var ute etter å ta meg. Jeg begynte å se etter mønster hos folk og trodde alle var imot meg fordi jeg gikk med hijab. Jeg gikk i forsvarsmodus med en gang noen stilte spørsmål ved religion osv, selvom det ikke var negative spørmål. Folk var bare nysgjerrige. Har selvfølgelig ikke slike oppfatninger lenger, og jeg håper at unge jenter i dag slipper å tro at fordommene og forskjellene er såppas store , for det er de ikke. Håper blank kan fjerne noen av disse båsene man putter folk i, man er ikke så forskjellige som man først skulle tro og vi mennesker har ganske mye til felles hvis man først begynner å grave.
❤️❤️ Kjærlighet til både Petter, Zehra, P3 redaksjonen og alle dere i kommentarfeltet. Spennende å diskuterere og se folks oppfatninger av at man er forskjellig og at ulike kulturer som møtes. Veldig bra og sunt at folk er litt uenige, en veldig viktig debatt å ta!❤️✌?

68
Klang

Jeg hadde også slitt litt hadde jeg vært Zehra. Se på brettspill i timesvis eller sitte hjemme og gjøre oppgave så du ikke stryker.

69

Håller med. Jag hade fått ångest.

70
Endeliiiig

Får faktisk inntrykk av at Selma er støttende her! Tipper hun og Petter har snakket om noe i bilen ? Hun smiler og er ikke klein lissom. Hadde hun vært klein og rar hadde jeg tenkt at hun var sjalu og ikke støttet.

71

Kjenner meg igjen i Zehra i dette klippet, ass..

72
Cococo

Drit i Zehra, Petter. Jeg er klar! ❤️?

73
Herlig å se Zehra jobbe seg gjennom det. Petter er en katalysator.

Dette fikser du Zehra. Du er søkende nok til å overkomme din følelse av annerledeshet. Når du straks vipper 20 år og tar et gap year etter at musikksamarbeidet flopper (ikke Petter seff, bare bandet!), så drar du til Kina og bor der i fire år og føler på hvor deilig forskjeller og likheter egentlig er. 19 år og allerede i ferd med å overvinne første forskjells-hinder. Du er ingen imposter, du gjør det bedre enn de fleste. Zehra for the win.

74

Helt enig, Zehra er tøff! ??

75

Så fint et klip! Men det kan da ikke være det sidste i denne episode??

76
plis send ut mer

legg ut MERE

77
detalj

Tenkte på snorene på hettegenserene deres. Genserene er i utgangspunktet ganske like, men Petter sine snorer er åpne, som reflekterer at han er åpen til å prøve igjen med Zehra, mens Zehra sine er knytt, som betyr at hun fortsatt holder litt igjen. Tror det kommer til å skje noe i kveld som gjør at Zehra innser at Petter er til å stole på, og at forskjellene dem imellom ikke er så store som hun tror. Tror kanskje det med Amina kan være en katalysator: Amina får en episode og panikkringer Zehra, Petter kjører Zehra hjem fra hytta og hjelper til med å ordne opp i situasjonen? Spennende håper jeg i hvert fall det blir!

78
Perle

Veldig bra poeng med genserne! Noen i kommentarfeltet nevnte at det er samme genser som Petter har på i klippet «starte på ny» el (heh, vet ikke om jeg husker klippnavnet i grunn). Tror også det kommer en brå vending nå, at noe drama som kaster dem sammen, grugleder meg!

79
detalj

mener selvfølgelig genserne*, herregud

80

Episoden som kommer i morgen heter «Klarer ikke puste». Har det vært eller har vi en turbulent kveld/natt foran oss?

81

Tipper det er Amina

82
You guys

Dette er faktisk starten på framgang dere. Forrige klipp innså han at det er en mulighet hos Zehra. Og dette er faktisk «skru tiden tilbake»-klippet om igjen! Han bruker samme skjorta, men stiller de spørsmålene han eegentlig skulle stilt i utgangspunktet. Og Zehra forteller det hun eegentlig skulle fortalt. Om man skulle skrudd tiden tilbake til det klippet, er det denne samtalen de egentlig skulle hatt. Åpenhet. Ikke riktig fullt så mye som vi skulle ønske, men husk at livet funker ikke alltid sånn. Omstendighetene og følelser går ikke alltid hånd i hånd. Det er ikke alltid du er klar for å fortelle alt som ligger inni deg. Men det er uansett framgang!
Nå er jeg bare spent på hva som skjer med Amina, noe kommer til å smelle ikveld.

83
Dør

Haahahah? «Yeah baby, yeah you are»

84

Super irriterende at de får det til at handle om mobning, så det bliver noget specifikt hos Zehra som individ, der gør at hun oplever at de er forskellige, i stedet for at Zehra kan få lov til at italesætte den andetgørelse, som man kan opleve i samfundet, når man konstant får at vide (særligt af politikere) at man er anderledes fra majoriteten af samfundet, fordi at man har en anden "kultur", måde at klæde sig på, måde at gøre ting på osv. De havde chancen for at italesætte en reel samfundsproblematik, men gør det i stedet til noget individuelt. Så ærgerligt!

85

Det var Petter som spurte om hun ble mobbet. Svaret hun ga, og samtalen de haddr, pekte mot andetgjørelsen (unskyld min dansk), men ordlagt som noe genuint i Zehras erfaring, ikke i pamflettspråk.

86

her ser vi hvorfor zehra ikke hilste på jenta på den første festen hun var på med hernandez, og ikke vil la seg kjenne av samme jenta på fest nr2