Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

106 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

lurer på hva Nadiya og Amina skjuler. Hvorfor forteller de ikke sannheten til Zehra? De er jo bestevenner

2
Andrea

Ritalin

3

Åh, nej. Amina er på stoffer?

4
Krystall

Ja, det er opplagt. Ho er så urolig og hyper, derfor ho ikkje får søve. Men ka med Nadia, kva ho får det frå?

5

Kanskje fra Moa. Derfor de ikke vil lage noe trøbbel med han? Men det er i alle fall tydelig at Amina tar ritalin.

6
Bolli

Begynte å lure på det samme. Måten hun beveger seg på og snakker på virker ikke normal.

7

Amina sliter tydeligvis med noe ?

8

Og det er ganske tydelig at det som skjedde her, har en sammenheng med den telefonsamtalen hvor Amina sa at Nadiya bare ringte for å låne noe..

9

Og jeg tror også at det er en rett antakelse at Amina tar noe, som for eksempel ritalin, det forklarer ganske mye..

10
Kanskje

Kanskje hun har hatt en greie med petter, amina altsåå..

11

Eh, nei. Det er vel kanskje den konklusjonen som er mest far fetched basert på det viv et.

Da kan man jo like greit tro at hun er sånn fordi hun har melt seg på og kommet med «Mars One» prosjektet og gruer seg til å fortelle Yazir, Nadiya, Zehra og mamma at hun skal snart dra på trening leir. Og en dag skal hun til Mars og aldri komme tilbake. Haha det er omtrent like sannsynlig som at hun har hatt en greie med Petter, som har kjærlighetssorg over Zehra .

12
Rettelse: @Yup, ikke yas

.

13
@Yas

Dette var ubehagelig å lese. Jeg er ikke personen du svarer, men det er ikke nødvendig å gjøre narr av andres forslag bare fordi du ikke er enig.

14
Till @Yas

Det måste vara mycket som är jobbigt om du tyckte den kommentaren var obehaglig att läsa...

15
Til @Yas

Var da bare litt uskyldig moro. Litt selvironi må man ha. Opplevde ikke den kommentaren som særlig ubehagelig i det hele tatt.

16

Lol. Meldt seg på. Skal det stå.

Dessuten ser vi jo at de visker. At Nadiya sier det er «siste gangen» og at Amina putter noe i lommen.

17
Amina

Vet at mange misliker Amina fordi hun ikke har vært den bestevennen ovenfor Z, men det virker som hun sliter med noe og trenger Zehra der. Hun virker redd for å snakke om å det og vise det godt, samtidig som hun ikke kan skjule det helt. Er også normalt at folk som sliter selv blir til en litt dårligere venn ovenfor andre fordi de har så mye å tenke på selv og kanskje ikke kan stille opp 100% som de vanligvis ville gjort.

Spent på hva Amina og Nadiya skjuler også

18
Bolli

Huff, Amina har det jo ikke bra. Sover ikke om nettene, virker helt rastløs, og veldig anspent. Og har angst for å sove alene? Virker som om dette handler om mer enn eksamensstress.

19
Still Nut

Håret til Zehra her ??

20
hakkepeiling

Trur Yasir slo opp med Amina fordi hun ikke vil være aleine. La mæ forklare; Så vanligvis facetimer Amina med Yasir hver kveld og når hun kjeder seg ect, men nå vil hun ikke sove alene, fordi hun ikke har Yasir å prate med. Æ anntar nokka må ha skjedd mellom dem

21

Det kan være. Men samtidig så snakker hun om han på en måte som tilsier at de har daglig kontakt fortsatt.

Kan også være at den frykten for å miste han bunner i at de kanskje har hatt en samtale om framtiden, eller kanskje Amina har innsett at hun må jobbe for å holde seg selv flytende. Fordi hun har nå erfart at Zehra har et eget liv som ikke inkluderer henne. At Zehra ikke er interessert i Kerim. Så den drømmen om de to med to bestevenner ikke kommer til å bli realisert. Det blir ikke noe rekkehus med Zehra i den ene delen med Kerim og Amina og Yazir i den andre.

Haha men ja. Spekulering.

22

DRUGS?

23

Blir bekymret ?

24
Katrine

Ritalin, låner ADHD medisinen til venninnen.....

25
mæt sushi dame

Det er faktisk ok sandsynligt. Amina har jo været totalt desp, og så var der den nat hvor hun stod op for at læse til eksamen, og havde sovet i sådan 20 minutter (kan være hun tog ritalin der?). Men synes teorien skal kombineres med at Amina har stress og måske angst deraf. Hun er i hvert fald ude af balance.

Noget andet der undrer mig er, at de lige har været til eksamen. Hvorfor er Amina så SÅ stresset og urolig? Det fortæller at det ikke kun er omkring uni skoen trykker. Hendes relation til Yazir er måske blevet usikker.

26
Eksamend

Det er ganske vanlig på høyere utdanning i Norge at undervisningen er emnebasert, med (minst en) eksamen på slutten av hvert emne. At de nettopp har hatt eksamen er derfor ingen hindring for at de kan ha en eksamen eller tre til. (Er man heldig, er eksamenene spredd utover et stort tidsrom, er man uheldig kan man ha flere eksamener på samme dag.)

27
mæt sushi dame

Sådan er det også i dk. Men lige nu laver de da vist et gruppe projekt. Det kan da godt være at de skal til eksamen i det om lidt, men lød mere som om de var i gang med at lave projektet.

28
Vet ikke

Jeg vet ikke hvordan det er på universitetet om dagen, før i tiden var vi på sjølstyr frem til eksamen. Men på høyskolen var det et bankende kjør med oppgaver, både gruppeoppgaver, prosjektarbeider, rapporter, hjemmeeksamener og skoleeksamener. Muntlige og skriftlige eksamener, til og med gruppeeksamen hadde vi en gang. Oppgaver kunne telle deler av karakteren, før eksamen. Litt joker nord, mange forskjellige arbeidsmåter og vurderingsmåter.

29
Anonym

Det er jo ikke sikkert at de har fået deres karaktere og at det er den hun er nervøs for.
Eller også er de hendes kateketer bare ikke gode nok i forhold til det pres hun har lagt på sig selv.
Men tror også der er noget med Yasir, eftersom hun stort set ikke har nævnt ham siden han tog af sted, om det er savn eller ham som ikke er interesseret i at flytte til Norge, eller han bare ikke vil Amina mere er svært at sige, men det har nok også noget med ham at gøre

30

Det virker sannsynlig. Hun har jo sagt til Zehra at hun sliter med å huske ting hun har lest. Så med Ritalin håper hun vel på å klare å jobbe så mye med fagene at stoffet til slutt sitter. Veldig dårlig plan dessverre, men...

31

Hun sender sikker masse penger til kjæresten i Madrid

32

Er det bare jeg som reagerer på at bandet igjen har avtalt noe uten å inkludere Z? Syns liksom det er dårlig oppførsel når de vet at hun skal være med.
Det med Amina kan være så mangt, det kan være frykt for at Yasir ikke har lyst til å reise til Norge eller at hun frykter hun ikke kommer til å bestå eksamen, eller det kan være noe helt annet som vi ennå ikke vet. Syns det er på tide med en ordentlig prat de tre jentene i mellom, hvor alle er ærlige og får sagt hva som er på hjertet.

33

Kanskje Hans Olav sa/skulle si det til Zehra

34
Anonym

Zehra er stadig ikke en del af bandet. Hun skal hjælpe dem med at producere og remixe deres sange. Så at de laver ting uden hende er fuldstændig normalt. Der er egentligt kun behov for at hun er der når de har en sang færdig.

35
okay?

Men da forstår jeg ikke hvorfor hun var med på å planlegge hva som skulle skje fremover med Hans Olav hvis det er slik du sier, at de ikke trenger henne før de har en sang ferdig. og det gir heller ikke mening når Kelati tydelig vil ha henne med i låtskrivingen.

36
Anonym

Der er jo flere parametre vi ikke kender:
Hvor meget er det Kelati som vil at de skal arbejde samme, og hvor meget er det bandet? Plus Kelati kender sikkert ikke til problemerne mellem Petter og Zehra, hvilket også har en betydning for samarbejdet lige nu.

37
scary canary

She is going to be their producer so she'll work alongside the band to create music. Some producers often help write, too, or offer input on how to better lyrics.

38

assuming amina is taking some form of stimulant for study aid, is she breaking her fast to take it? or waiting until sunset? i'm curious to see where this goes.

39

Ritalin for å holde seg våken og skjerpet for å lese til eksamen er Aminas nosejob.. Både årsak (press, redsel) og konsekvens (Ritalin inneholder en type amfetamin, og virker annerledes hvis du ikke har ADHD/ADD) forklarer også hvorfor hun ikke klarer å se Zehra. Nå får vi endelig innblikk i hva hun sliter med, stakkars.

40
Vel!

For det første inneholder ikke ritalin amfetamin, men metylfenidat. De er begge sentralstimulerende. Vi har forskjellige typer sentralstimulerende medisiner fordi folk er ulike og kan kjenne en medisin mer effektiv og bedre for kroppen enn en annen. Og det er heller ikke sånn att sentralstimulerende medisiner virker "annerledes" på folk uten ADHD. Det er heller sånn att mennesker med eksekutive funksjonsnedsettelser (ADHD) har større behov for å stimulere dopamintilførselen enn mennesker som fokuserer og konsentrerer seg normalt.

Når det er sagt, så kan det jo hende at Amina burde gå til lege og be om å bli vurdert for utredning. Hun slår meg absolutt som en person med store nok konsentrasjonsproblemer til å ha en diagnose.

41

En person som har ADHD vil bli roligere av Ritalin, og verden skrus ned til et roligere tempo og gjøre dem roligere og få lettere å konsentrere seg, mens for en person som ikke har ADHD vil ting speedes opp og de vil få problemer med å slappe av.

42
RItalin Medikinet Elvanse

Lige mine ord.
Og det er selvf. helt tosset, hvis hun så faktisk overholder fasten, så hun tager det om aftenen, når solen går ned.

43

Amina sin prestasjon på skolen endret seg brått fra første halvdel til andre. Jeg lukter Ritalin.

44
RItalin Medikinet Elvanse

Det er soleklart hvad der foregår.
ADHD-personer falder til ro, når de får den medicin. Hvis man ikke har ADHD, så er det speed. Man kan ikke sove om natten.

45
Vel!

Må også tilføre, siden du hevder at visse med ADHD "faller til ro" med medisiner, att det er ulike former for ADHD. De som har uoppmerksom variant (tidl. ADD) f eks, er like rolige som andre, men sliter med fokus/konsentrasjon. Noen med ADHD kan konsentrere seg helt fint men er hyperaktive. I dag vet vi at alle varianter handler om nedsatte eksekutive funksjoner. Disse er lettere å håndtere med en sentralstimulerende medisin. Så å "falle til ro" gjelder bare for de med ADHD hyperaktiv variant.

46
Vel!

Søvnløshet er av de vanligste bivirkningene en kan ha av ADHD-medisiner. ADHD eller ikke. Det er ikke så enkelt att folk med ADHD blir "rolige" av sentralstimulerende og folk uten ADHD blir "speeda". Det er mange misforståelser knyttet til dette ser jeg i kommentarfeltet.

47

Som du skrev over virker det forskjellig på ulike mennesker. Jeg har ADD og blir rolig av Ritalin. Men vet at det virker ulikt.?

48
Vel!

Jeg har også ADD. Om du blir rolig så er du jo riktig medisinert, bra!

49
læl

Jeg tror at hun er stresset for at hun er gravid. Venninnen skulle komme med en test, men hadde ikke tid/penger. Det er nok derfor hun er så utav seg tror jeg.

Jeg støtter også ritalin-teorien. Virker sannsynlig det også

50
Elise

Amina snakka og med Nadiya på telefonen ein gong i ei tidlegare episode, der ho la på når Zehra kom, og ville ikkje seie kva dei snakka om. Dette var før Yasir kom på ferie, så trur absolutt ikkje det har noko med graviditet å gjere. Det er noko Amina held hemmeleg for Zehra.
Endringa i henne omkring skulen kom og ganske brått, og rundt den tida A og N si telefonssamtale.

51
Spennende teori

Men hvorfor be Nadiya om å skaffe test? Hun kan jo bare kjøpe selv. Hun kan bestille diskret på Internett, hvis hun ikke vil gå i butikken. Og ville hun sagt det til Nadiya og ikke Zehra?

52
Anonym

Amina skal være den “rettroende” muslimske pige. Og her må piger ikke have sex før ægteskab, så tvivler på at hun er gravid.
Samtvivler jeg på at det var penge Nadiya kom med, eftersom det er nemmere og sikre at overføre pengene.
Og hvis Nadiya ikke kunne hjælpe virker det mærkeligt at hun sagde nej til Zehras tilbud om at låne af hende

53

Kan Petter og Selma ha en privat samtale istedetfor å prate med seg selv i en felleschat?

54

Petter asked the group a question and Selma was first to respond. It's not like he asked her specifically

55
det må være det konflikten handlede om - at alle kan være med i sangskrivning - og at det ikke abre er Petter

petter løser det ved at bede alle om at tage noget med.

56

Jeg ble litt glad for at de tok det der, for da er de jo ikke samme sted. Minker sannsynligheten for at de er sammen igjen?

57

Tror Nadia gir henne Ritalin

58
Yes sånn skal det være

Endelig skjer det ting, og vi får klipp med innhold! Takk nrk - når er jeg med igjen

59
Dansker

Hun virker manisk. Men sådan kan man også godt få det af drugs eller svær stress.

60

two things:
1. zehras hair? a look we need to see more often!
2. who the hell wears jeans while cleaning like fr

61
@K: I do! :D

I start showering, putting on some clean and nice clothes (but I have stretchy jeans, haha), and when I feel fresh myself it's much easier to clean anything else. If I wear more typical "slack" clothes, I feel like lying on the coach not cleaning anything at all xD

62

omg now it actually makes sense!

63

I am chocked!!???? do you take a shower again afterwards then?
(Asking for a friend who sweats A LOT after cleaning??‍♀️?)

64

Hahahahahahaha freaking agreed??

65
Still Nut

I know! The hair. I hope she will go to the cabin as I think there's a chance for her wearing her hair down. And when she does, it seems to be a bigger chance for ❤️? she looks so good regardless, but she was adorable with the curls, so soft.

66
Zehra og Petter komme til at møde hinanden

når de begge er ude og gå en tidlig morgentur - begge er glade for naturen - Zehra fortæller endelig lidt om sin far - peter erklærer sin kærlighed - Zehra undskylder for alle de hårde ord han har fået af hende - de kysser - solen står op og alt er godt...

67
Solsikke

Mistenker at Amina fusker på eksamen ol. Kanskje hun betaler for eksamensoppgaver...?!

68
Kanskje...

Amina er gravid

69
Hei!

Det er jo ikke penger hun låner av Nadiya, for hvorfor skulle hun ha det i cash?? Da er det jo bare å vippse, som Zehra tilbyr seg. Har Nadia ADHD og deler medisinen sin med Amina? Hun kommer i hvert fall med noe som IKKE er penger! Det er jeg sikker på! mystisk og litt spennende.

70
Hvorfor

Kan Zehra ikke sove hos Amina i nat men først i morgen nat?
Altså det er jo helt fair at sige nej, men lurer bare på, om der er en “dybere” årsag til det???

71

Zehra trenger vel å sove ut etter å ha blitt holdt våen av Amina halve natta..

72
Still Nut

Hun skal vel forberede noe til Work Shopen kanskje?

73

Kanskje Zehra (med krøllene ❤️) innser at hun må ta praten med Petter i kveld som åpner for en mulighet for at natta ender med ham.

74
Still Nut

Evige ?optimister gir aldri opp håpet for snarlig gjenforening ❤️ tror dessverre at vi må vente litt lenger. Tipper Zehra jobber med noe til Work Shopen I kveld. Hva med noe som låner litt fra Bad Day? Da bør Petter skjønne at hun med det sier "jeg tok feil"

75
Tror det desværre ikke

Men jeg håber at der sker noget så zehra må køre med Petter til hytten? Og får snakket?

76
Optimist

Eller kanskje heller at hun sitter på med ham hjem fra hytten.. ?

77

I like the way you are thinking!!

78
Nevropsykolog...

er jeg ikke, men dette er mange symptomer på det som kan være ADHD. Uro, selvsentrert, legger mange planer, oppmerksomhetsvik, intensitet, lite selvinnsikt, rotete, skylder på andre, usikkerhet, liten selvfølelse, søvnproblemer... Så kanskje Amina har en udiagnostisert ADHD-diagnose? Vanskelig å søke hjelp, vanskelig å si noe om egne vansker til Zehera, som "tilsynelatende" mestrer alt i livet sitt. Låner penger, for funnet ut at feks ritalin demper symptomene, gjør henne mer fokusert m.m. Kom deg til legen Amina, så blir du utredet, ADHD er ikke noe å ikke skulle kunne snakke om <3

79

som kommentert nedenfor. Det er vanlig å misbruke Ritalin i noen universitetsmiljøer. Uten diagnose.

80

Zehra med krøller? Men flere enn meg som tenker at Celine kanskje er med Martin eller noe? Det må jo være en grunn til å de har nevnt at han skal på date og at Zehra hjelper han med å sende meldinger osv?

81
Denne ADHD-teorien begynner å ta av litt.

Det er fullt mulig å tilte litt pga stress uten en diagnose. Når dét er sagt, så er det tydelig at Amina ikke har det greit. Synd at hun ikke klarer å åpne seg for Zehra, som tydeligvis har lyst å hjelpe.

82

Poenget er ikke at hun har en diagnose. Poenget er at det er vanlig at studenter misbruker Ritalin når de ikke har diagnose.

83
Ugla

Hadde vært fint da, om jenter og ADHD hadde blitt belyst gjennom en serie som dette. Mange som blir diagnostisert med en depresjon eller angstdiagnose først og får først riktig hjelp når det har gått for langt. Er endel mørketall ift forekomsten av ADHD hos voksne...

84

Kan dette ha en sammenheng med "det hun skrev ned " inatt?

85
Jeps ...

Det er i hvert fald typisk adfærd for folk med stress (jeg har selv prøvet at stå op flere gange for at notere noget jeg skulle huske, selvom jeg egentlig havde slukket lyset).

86

En flok nordiske folk der hungrer efter romantik...

87

...er nøkkelen: Nadiya skaffer Ritalin eller Modafinil via Moa, og gir videre til Amina for at hun skal klare å studere nok.

88
Anonym

Hvorfor går Amina så ikke bare direkte til Moa selv?
Det gælder vel at jo færre der ved det jo bedre for Amina, og Amina er jo selv venner med Moa.

89
amina er ikke så direkte

tror hun gør meget ting gennem andre?
eller også er det ikke Moa hun får drugs fra - kunne det være Nadiya får dem af Benjamin?
Synes ikke Benjamin ser så glad ud på Nadiyas instastory. Men måske synes han bare det er en virkelig dårlig ide at skaffe veninden drugs

90
Måske

Kunne også forklare hvorfor Nadiya er tilbageholdende med at konfrontere Moa ?

91
Wowowow

Wowowow, en FARMASIstudent som misbruker legemidler? Det liker jeg ikke.

92
Optimist

Det er jo en kjent sak at mange legestudenter gjør det..

93
Kristin

Petter kommer sikkert til å skrive en tekst som handler om Zehra til workshoppen.

94

håber det!

95
Perle

Liker denne masse!

96

Men altså: håret til Zehra!! ??

97
JA håret

hvad betyder det? hun tænker? erkender? håber det 🙂

98

Har ikke tenkt på om det kan bety noe... men det var i alle fall veldig fint!! Jeg hadde dødd for slike krøller!

99

Har tenkt veldig lenge at Amina går på et narkotisk stoff som hjelper henne med skolearbeidet. Var liksom litt for rart hvordan hun hang etter hele tiden før hun plutselig klarte alt selv og var en av de som jobbet mye. Det at hun nå sliter med søvn og er hyper (ikke at det er uvanlig å vaske, men Zehra reagerer jo på det som indikerer at dette ikke er noe hun ser Amina gjøre ofte) samt at hun driver og låner penger støtter jo hvert fall denne teorien.

100
Huff a meg

Stakkars Nadia. Tror nok ikke hun har det så lett nå. Zehra burde spørre litt mer, men det virker som at hun gjør alt for at Nadia ikke skal føle seg så alene.

101
lilli

Jeg vet ikke jeg, men er det ikke ekstremt treg handling? Skjer jo nesten ingenting jo i de ulike klippene. Snakk om slowburn. På grensen til kjedelig for meg.

102
Maren

Noen som Klarer å høre det de hvisker?
Hører bare deler: men du lovte (amina). Nei, greit. Takk. Du er en engel.

Kanskje det er sovemedisin?

Kanskje det er beroligende?

Kanskje det er dop?

Det er åpenbart noe de skjuler for Zehra. Noe som Zehra kanskje vil dømme dem for? Kanskje amina skjuler dop for zehra fordi hun skammer seg over å ikke mestre studiene slik zehra gjør.

103
Helene

Har en liten følelse på ritalin missbruk

104
Aminas nedtur er i gang

har jeg følelsen af. Jeg tror hun klarer eksamen, men så vil Yasir ikke flytte til Norge alligevel og så får hun en kæmpe nedtur pga abstinenser også. Zehra må akut tage hjem midt om natten til hende og Harry Peter kører hende og helt tilfældigt Harry Petter noget om kombinationen af ADHA medicin og a broken heart - og fortæller Amina at en dag kommer der her tud af det blå en ny kærlighed der er meget større - og er fatter Zehra at han mener hende - the happy end- okay overanalyserer igen...

105

Gravid?

106
velvet

the friendship between zehra and amina is so toxic