Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

138 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Nei!!

Petter fortjener så utrolig mye bedre en dette!

2
Sånn seriøst

Til alle dere som mener at Petter er «umoden» Kødder dere eller?? Her var det Amina som var helt respektløs. Zehra sa noe ala, ta med en venn. Det betyr ikke at hun kunne ta med hele vennegjengen inkludert Moa. Hvis jeg var i den posisjonen selv til de som hadde festen, så ville jeg aldri sluppet inn vennene til Amina. De var respektløse og aggressive og var tydeligvis ikke der for å ha en «rolig» fest. Det betyr ikke at jeg på noen måte er rasistisk. Det handler ikke om rase. Uansett om vennene til Amina hadde vært hvite så hadde ikke det spilt noen rolle, nettopp fordi de var respektløse og aggressive. Her mener jeg mer at det var Amina sin skyld, men litt skyld ligger også på Zehra og måten hun behandler Petter i etterkant for noe som åpenbart ikke er hans skyld.

3
Du forstår ikke...

...og det gjør ikke Petter heller. Måten vennene til Zehra blir behandlet på på festen grunner i rasistiske fordommer blant Petters venner. For Zehra og vennene hennes er ikke dette et engangstilfelle, slik som Petter ser på det, men kun en dråpe i havet av mikroaggresjoner de opplever på daglig basis hvor de blir rasifisert og definert som "den andre". I mange av de andre klippene ser vi hvordan Zehra opplever rasistiske holdninger blant Petters venner, og det er naturlig for Zehra å ville beskytte seg selv.

Synes denne serien tar opp det utrolige viktige temaet rasisme på en flott måte, og viser at rasisme ikke handler om kontrastene "rasist/ikke rasist", "ond/god", men hvordan rasistiske holdninger er vevd inn i hvordan vi tenker, føler og forstår verden rundt oss. Det eksisterer allerede maktstrukturer i samfunnet vårt som plasserer hvite mennesker over mennesker rasifisert som ikke-hvite, og spørsmålet er om våre tanker, ord og handlinger bidrar til å holde oppe og forsterke disse strukturene?

Hvite nordmenn (eller hvite mennesker generelt) har mye å lære av denne serien – hvis vi bare vil.

4

også dårlig stil af Zehra ikke at informere, ham der holder festen om, at hun har inviteret en flok venner med. Hvordan skal de vide det , når Z intet siger? Det er almindelig kotume lige at spørge først, hvor mange man må tage med for at sikre sig, at det er i orden. Det er respektløst over for dem, der holder festen, for det er deres hjem

5
og der var vel også stærke følelser i spil?

Zehras venner - nogle der føler sig afvist af en skal vi kalde det norsk majoritet og som måske også er lidt ude på trouble?

nogle der føler at deres homoseksualitet ikke anerkendes i islam? og har en forventning om at muslimske gutter er grænseoverskridende? Jeg siger ikke det er sandheden men det kan være en fordom.

Og fordomme og måske dårlige erfaringer som styrer adfærd så ellers åbne og venlige mennesker bliver uvenlige og konfliktoptrappende.

Jeg synes det havde været et utroligt fanatisk twist hvis det viste sig at Amina egenligt var lidt forelsket i Zehra og hun handlede i jalousi og at de der band folk måske var nogle af dem som havde aller størst forståelse for det at komme ud af skabet. Men det er bare ønsketænkning og vild overtolkning måske 🙂

6

er vi i forskjellige verdener her? Hva forventer dere egentlig - i et ekte forhold står man opp for hverandre og stoler på hverandre. Han backa ikke henne på festen. Tenk å måtte forklare seg selv på den måten og forsvare vennene sine til kjæresten? Grunnen til at det kommer til å funke til slutt er at P kommer over den umodne oppførselen.

7
Bolli

Backa ikke henne opp? Han var skeptisk til den brautende og hissige gruppen med mennesker som ingen på festen kjente. Det er alt Petter er skyldig i. Man MÅ ikke alltid være enig med partneren sin, uten at det betyr at man ikke backer hverandre. Synes ikke Petter har gjort noe galt.

8

Enig. Petter kunne reagert anderledes. Men samtidig er det snakk om en ganske stor gruppe med mennesker man ikke kjenner. Som, i det du får med deg hva som skjer, oppfører seg truende/aggressivt. Han fikk jo ikke med seg starten.

Her er det Zehra som tar et valg. Hva annet kan han gjøre egentlig?

9

Kan hende vi missforstår hverandre. Likevel, hvis man påstår at vennene til Z ikke gir P noe valg, og at P ikke engang kan velge hvordan han henvender seg til kjæresten sin, da begynner det å bli kleint. Hun ville bare at han skulle vise henne forståelse eller tillit. Antar at en oppklaring som "ok, det er vennene dine" hadde hjulpet på situasjonen i møte med en kultur der man muligens vektlegger gjestfrihet. Syns personlig det kommer fram at disse kidsa vet hvordan de skal forholde seg.

10

Når det gjelder Z kunne han fått fram at han ikke tenker vondt om henne. "Hva driver du med"? er en nedlatende holdning. Å forstå henne fra hennes perspektiv er en god holning. Hun hintet, det er vennene mine.

11
Ordvalg?

Ingen sa at P gjorde noe galt men han er litt umoden kanskje?

12

Synes tvert i mot Petter virker usedvanlig moden.

13
Til S

Der var ikke ment alvorlig. Han kan ha vært stessa men han så ikke Z

14
Bolli

Alt Petter sa var at vennene hennes var litt aggressive. Det var de. Synes ikke han oppførte seg umodent i det hele tatt.

15
Ordvalg 2

Var de egentlig «aggressive»? Jeg synes det er et sterkt ord. Det går an å være sint, til og med høylytt, brautende og fly forbanna, uten at det betyr at man er truende, oppfordrer til kamp, eller står klar til å bli voldelig eller farlig. Det er det jeg tenker på som aggressiv, og jeg oppfatta dem vel mer som høylytte, irriterte og sinte, men ikke som en trussel. Men det kan hende jeg må se klippet på nytt...?

16
Aggresjon

Aggresjon er alt mulig, ikke bare det mest ekstreme. Sinne er en følelse. Aggresjon er når man lar sinne komme ut mot andre i form av å være høylytt, brå kroppsbevegelse, stirre, skrike osv.

17
Ønsker

Like mye som alle andre at de guttungene visste hvordan de bør oppføre seg for å bli akseptert sov men det er her andres fordommer kommer inn. De er tydeligvis «aggressive» (en beskrivelse med lite innhold)

18
Han er sikkert beskyttende ja

Men når hun sier det er vennene hennes så handler det om å være i stand til å respondere passende i stedet for å fortsette i samme sjangeren

19
Det handler om Z

Hvordan han forholdt seg til henne. Å beskrive dem som aggressive har litt med fordommer å gjøre. Det virker ikke som om du forandrer meninger så fort men det kan hjelpe med å forstå andre bedre.

20
Bolli

Vel jeg synes hverken det var urimelig eller fordomsfullt å kalle dem aggressive. De var aggressive. Det vil si hissige og utagerende, for de som synes det er et "lite innholdsrikt ord". Han dømte dem ikke på forhånd, han vurderte bare måten de oppførte seg på der og da - aggressive. Det må han få si uten å bli stemplet som fordomsfull bare fordi de er fra en annen kultur.

21
Aggressiv

Assosiasjonen er at de bygget opp til slosskamp. P hadde ikke behøvd å kalle de aggressive, han har et valg. Men at han gjør og sier slike ting gjør at Z må innse at han i hvertfall ikke mente noe vondt med det.

22

Det blir et definisjonsspørsmål og siden "aggressiv" har dårlige assosiasjoner så høres det mer dømmende ut enn beskrivende. Sjokkfaktoren er at de kommer på en fremmeds dør på en uventet eller upassende måte. Da får man dårlige assosiasjoner og må passe seg for å ikke dømme for raskt..

23
konfliktoptrappende adfærd

begge hold havde konfliktoptrappende adfærd. Det er konflikt optrapning at går hen imod en person med høj stemme og sætte sit ansigt tæt på en andens ansigt. Det er konfliktoptrappende adfærd at sige man har tilkaldt politiet fordi det sætter den anden i en "kriminel" position. Petter og Zehra kunne havde taget rollen som konfliktnedtrapper - de kunne begge havd behandlet anderledes. Og Amina & crew gik tydeligvis efter konflikt optrapning. De vidste præcist hvordan de skulle opnå en afvisning.

24

Vi var ikke der før de blir sinte. Og P innrømmet at de han bor med er duster. Vennene til Z er unge og umodne. I flere andre kulturer vektlegger man gjestfrihet noe som ikke ble vist. Det virkelige problemet er hvordan P snakka med Z og det handler ikke om å være skyldig sånn direkte. Det handler im hvordan forholdet funker. Vi må nok prøve å forstå Z oppi dette og så går det sikkert fint ril slutt.

25
SLEMT!

Nå må Zehra ta seg sammen!!

26
Mette

Det er lige til at få ondt i maven af

27

Kom igen nu Zehra!!! Sluta vara martyr!!!!!!

28
ZEHRA

Zehra är inte en martyr, zehra är legende

29
Zehra er blank. Hun ved ikke hvordan hun skal komme videre med Petter - hun er kke martyr

Hun ser hvordan Moa outer Nadiya. Hun ser hvordan Nadiyas mor reagerer. Hun ser hvordan Amina lægger pres på hende for at hun skal gøre som hende - og få en muslimsk gut og ser hende modarbejde Zehras forhold til Petter.

Zehra har måske ikke nogle eksempler i sin omverden på at en norskfødt muslimsk pige kan få et lykkeligt liv med en norskfødt kunstnertype? Det er jo flere lag i denne historie.

Der er social mobilitet - noget med at få en bedre økonomisk fremtid
Der er noget med at udleve drømmen om musik som er utrolig usikker. "popstjernedrømme"
Der er noget med at høre til i et fællesskab med veninder man har kendt hele livet.
Der er noget med ikke at gøre en mor skuffet.

Og så er der musiker Petter - passions Petter - han har en betydning for alt dette. Han vil ikke færdiggøre sin sikre uddannelse (man kan diskutere hvor sikker journalistik er), Han bliver ikke rigtig accepteret af bedste veninden og stærke personer den gamle vennekreds, og Zehra ved ikke om han vil skuffe moren 1)fordi han ikke er muslim og 2)fordi han ikke vil færdiggøre sin uddannelse og 3)har popstjernedrømme.

Vi ved ikke hvad det er med Zehras far. Vi kender ikke historien med hendes forældres relation. Hun sad og så på foto af Nadiya og hendes far. Hun mangler helt klart en far - men hvor er han? Måske er hendes mor blevet skilt? Måske er hendes far død? I don't know. Det brud har bare betydet at de skulle flytte til boligblokkene i 1063.

Zehra føler jo i hvert fald ikke at hun er god nok til Petter somehow, eller omvendt. At det bliver for svært for deres familie og venner at acceptere deres forhold. At det bliver slidsomt hele tiden at den ene eller den anden bliver set ned på og udelukket på en måde.

Give me The ground to stand on - jeg har hørt den sang så mange gange - så fin og så rammende - Zehra aner ikke hvordan den grund hun skal stå på sammen med Peter ser ud.

Og selfcontrol med Emilie Nicolas- timingen er forkert men gem et plads i dit hjerte - så sød.

Jeg tror det løser sig.

30
PETTER

zehra kom igjen, gi ham en sjanse! han prøver jo så hardt <3

31
FIRST

YAYYYY

33
Gå etter ham!

Kjære Zehra - du fortjener å være lykkelig! Nei, det er kanskje ikke det enkleste valget å velge Petter. Men det er verdt det!

34
Faster

Hun siger at hun faster, men hun sidder jo med vindruer foran sig på læsesalen?

35
Nïejtæ

Jaja, ho drog ei kvit løgn. Det er lov å ete når ein er student. Det er mange som fastar som ikkje treng det, det er mange unnatak i koranen i følge kollegaen min som var lærar i kurdistan irak før Bush senior angreip i 1990.

36

Om jenter har mensen eller om man er syk må man spise av helsemessige årsaker. Det gjorde også Sana i skam (gulrøtter)

37
Spise

Men kanskje ikke kokosbolle?

38

Hun faster ikke. Det er nok bare for å understreke at de er ulike og ikke passer sammen.

39
@(@1)

Hun faster. Er referert flere ganger til ramadan, og det at zehra sa til amina "la du deg ikke etter vi spiste i natt"

40
Fastingen

Er grunnen til at de snakket om mat i chattet med Amina. De forberedte maten sammen. Men alle har jo sin mening

41

Ok nå har hun dradd det for langt.. -.-

42
Faster??!

Står jo en halvtom drueboks foran henne på pulten!

43

Kan jo bære at hun ikke vil at noen (Amina) skal se henne spise ute på skoleplassen?

44

er nok ikke hennes, hadde hadd den nærmere seg om det var hennes. noen kan ha lagt den igjen

45
Caroline

Det er jo hennes, hvis du ser på de andre som sitter på samme bord så sitte de alt for langt borte til at det kan være noen andre sin.

46
scary canary

Oh dear. Poor Petter, but good on Zehra for being honest about how she feels so that they're both on the same page abot where they stand. Although it is blatantly obvious that she still cares for him, her guards are back up and she is putting up a front to make it easier.

47

Ååå Zehra ❤️ bara berätta för honom om Nadiya, Amina, Moa och allt annat man ser att du tänker på. Han kan inte gå in i huvudet på dig ju även om det verkar som han vill det!

48
yes to the C

det er på tide at åbne lidt op altså!

49
Nok nå

På tide å snu Zehra. Ellers er det rimelig sikkert at Petter snur og ikke orker mer. Gi han noe tilbake!! Det at han gikk nå, var et sterk respons.

50
Jeg forstår ikke

hvorfor Petter bliver ved. Zehra er så afvisende at det undrer mig at han gider. Nu har hun ikke fortjent flere chancer.

51
Vi må

Have mere Petter & Zehra indhold denne uke! Driter i Kerim storyline, vil bare have at dette skal fikses - NÅ kammerat!

52
To good to be true

Enten er Petter bare to good to be true, eller også sker der et skift på et tidspunkt, hvor Zehra må sætte al sin proaktivhed ind på at redde ham i land. Og det med musikken. Det vil vi også gerne høre lidt mere om.

53
Hvorfor

Han går bare midt i samtalen?!

54

Ja,, det er en utrolig rar greie med denne serien - folk har kjempekorte samtaler og så bare går de fra den de prater med.

55

Jeg oppfattet det som at han ikke vil pushe henne.

56

Hon gjorde ju samma sak när hon bjöd på glass.

57

Er jo ikke vits når hun ikke sier nå... hun er kald

58
Kom igjen daaaaaa

Bli sammen med han!!!!!!!!!!!!!!!

59

Fineste Petter! Jeg sitter med tårer i øynene. Dette er så trist for begge. For Petter som får hjertet sitt knust, og for Zehra som er så fastlåst. Men det var i hvert fall en veldig ærlig samtale. Han er god på å si det han mener, men gi henne space så hun får tenkt seg om og kjent etter. Tror det at han gikk ikke betyr at han har gitt opp, men nå er ballen hos henne.

60
YOU GO GIRL!

Håper hun ikke ender opp med Petter. Eller Kerim.
She is her own woman! she dont need no man!

61

Skjønner ikke hvorfor folk hater Zahra.

62

God metafor forresten!
«Vil du ikke ha denne fantastiske kokosbolla?»
«Jeg faster»

63

Zehra er en kald iskrem, Petter er en myk kokosbolle.

64

Eg trur óg at iskremen kan vere eit bilete på at Petter ikkje "taklar" Zehra heilt, men ikkje klarer å halde seg vekk frå ho. Tenk på når han tek imot iskremen, sjølv om han er laktoseintolerant, fordi han ville glede ho. Eg ser ein parallell mellom dette og forhaldet deira. Han vil ha ho, men slit med å fordøye fremmedkulturelle som følgjer med. Berre ein idé.

65
Anna

Ikke akkurat en metafor da men? Men gøy kommentar i alle fall. ?

66
Metaformose

@Anna: Petter er kokosbollen. Zehra faster.

67
Petter

er en kokosbolle.

68

Jo, man kan lese det som en metafor for at Petter gir seg selv til henne..

69
metafor for ham selv

Peter er den fantastiske kokosbolla - men ehra vil sket ikke ha kokos bolla lige nu.

70

Hvem sier nei til fantastisk kokosbolle?

71

Kan noen være så snille å sende Zehra TED tallene til Brené brown om Sårbarhet? Så hun kan lære seg å være brave.

72
Hahaha

Den kommentaren likte jeg!

73
I believe in love

Z har jo følelser for P, hun mener bare at det blir enklere for henne (og kanskje P) at de ikke er sammen. Blir spennende å se om hun innser dette tidsnok eller ei...

74

ok so i received petter content but at what cost

75
Serr me må forstå Zehra sin perspektiv!!!

Det e ikkje rart hu føle seg utfor, tenkt Amina som hele veien ska mase om Kerim. Og prøve å ikkje skuffe hu og andre kanskje. Og eg tro ikkje Petter har gitt opp, han gikk får å la Zehra få tenke i fred. Som en gentleman. 😉 Føle det blir kjempe-drama på lørdag.

76
Cami

Jeg ser det fra Zehra sin side jeg. Jeg vet at hun egentlig vil være med Petter, men hun tror at hun ikke kan, for å ikke skuffe andre. Men hun kan allikevel behandle Petter bedre. Jeg håper Petter litt opp jeg nå. Nå er det hennes tur til å gi av seg selv.

77
Cami

Zehra, skjerp deg❗️Vi skjønner alle at det er det du tror, at dere ikke kan være sammen, og det fikk du på en måte sagt. Men du seier det så slemt, som at det er Petter sin feil!
Han er virkelig en så bra fyr, uansett om du vil være sammen med han eller ikke så fortjener han å bli behandlet bedre. Det var du som gikk etter han fra start! Ikke glem det ❗️

78
"Zehra ta seg sammen" hæ?

Liker ikke at en del folk sier at Zehra må ta seg sammen og at Petter fortjener bedre osv. Som noen allerede har sagt så burde Petter stått opp for henne og vennene hennes på festen. I tillegg synes jeg synd på Zehra fordi hun står i et dilemma om hun skal velge kjærligheten til Petter eller hva som er mer fornuftig - å kanskje velge noen andre. Det er et helt legitimt og vanskelig dilemma mener jeg og skjønner godt at det kan ta litt tid å finne ut av det. Selv om jeg også shipper henne med Petter

79
Enig

Særlig fordi jeg tror ikke hun bare kan skjerpe seg. Hun vet ikke hva hun skal gjøre. Kanskje hun burde snakke med noen, så hadde hun kanskje funnet ut hva hun føler. Og fordi Petter liker Zehra, vil tro han er imponert over henne og det er nettopp denne tøffe siden til Zehra som også gjør det vanskelig for henne å ta inn Petter. Kanskje Petter skjønner det. Han ser det beste i henne. Er vel det kjærlighet handler om? Ikke å tenke på hva man fortjener. Hun har ikke behandlet ham særlig dårlig, hun bare synes dette er vanskelig. Tror han er tålmodig med henne fordi han forstår det. Han tar det nok ikke som en avvisning. Han vet nok at hun har følelser for ham.

80

Petter ❤️
Nå er ballen hos henne. Hun må slutte å være blank og kjenne etter. Bullshit at hun faster, hun prøver bare å understreke forskjellene mellom de to. Druene er hennes, de står der for at vi skal legge merke til dem. Lilla genser, lilla ledning på headset og lilla druer.

81

La ikke merke til det før du sa det. (måtte google :P)

Lilla/fiolett

Positiv: mystikk, ettertanke, angst, oppgjør, spiritualitet, høytid

Negativ: frustrasjon og uro

82

Hun visste jo ikke at det på festen kom til å skje, syns det er litt rart.

83
Solsikke

Fy flate, for en fin fyr Petter er!

Synes absolutt ikke Zehra er slem - tror bare hun synes det er veldig vanskelig. Og hun sier jo ikke at
hun ikke liker han, hun forklarer det bare med at det blir lettere for han å bli sammen med noen andre.
Tror hun føler det er forventet av alle at hun skal finne seg en muslim som hun selv er, både av venner (Amina) og mor/familie. Av samtalen hun og Amina hadde sammen med mødrene sine så tolket jeg det som at det på en måte er helt naturlig at det er den veien det skal gå - ikke at hun skal finne seg en norsk gutt.
Det er nok vanskeligere for henne enn vi tror - og mest trolig ligger det andre ting under her også som vi ikke har fått visst enda.

Det som irriterer meg mest er at hun lar Amina overkjøre seg - hun er ekstrem til å spille på følelser og sånn jeg ser det så utnytter hun Zehra og er ingen god venn.

Håper Zehra stepper opp for seg selv snart og kjemper for det HUN vil og føler for. Vi lever en gang og kjærlighet er kjærlighet.

84

Jeg er en muslimsk jente som har vært i et forhold med en fantastisk fin norsk gutt i 4 år (majoriteten av familien min vet dessverre ikke ennå), og det er så tungt og det er så mye arbeid...og akkurat denne samtalen "det blir lettere med en annen" har vi hatt så utrolig mange ganger!! Helt til det gikk opp for oss at det er greit at det ikke er lett, så lenge det er oss to sammen. Jeg er livredd, men optimistisk, og jeg skal være optimistisk på Zehra sine vegner også, for hvis hun klarer det, så klarer jeg det.

85
Alt er love

Heier på deg og kjæresten din ❤️

86
Dette går fint!

Et forhold uten motstand blir kjedelig. Det er bare å være tydelig på at dette er noe dere vil. Lykke til videre ❤

87

Eg heier på deg <3

88

Takk for at du deler❤️

89
❤❤

Heier på dere også! Når det er så vanskelig må nok kjærligheten være ekstra sterk!

90
Pethra

Bra klipp! Begge får sagt hva som er greia for de, så kan de begge tenke seg litt om, og snakke mer, en annen dag? Det stemmer jo det Zehra sier, at det hadde vært lettere med en annen. Men så skal jo ikke livet være så sabla lett alltid. Er det lett går man glipp av mye morro og mye selvinnsikt. Og for en kjærlighetserklæring, men det er deg jeg liker! ? Jeg heier på Zehra og Petter!

91

Petter ass❤️❤️ Tror vi bare må gi Z litt tid. De kan jo ikke bare gi opp nå, må i det minste prøve å få det til å funke?

92
Nei, nei og atter nei

Fordi om mange etnisknorske har fordommer mot å være sammen med norske, betyr ikke det at det gjelder alle. Man kan ikke ta alle under en kam. Zerha er skeptisk fordi hun er for å skuffe moren sin. Det er stort sett foreldre som er sketisk til at barna er sammen med normenn. Det fordi de tror vi normenn drikker og fester hver dag/helge. Det tror kansje moren til Zerha og. Kansje moren ikke liker at Zerha henge mormenn å fester og drikker. Zerha tenker kansje de ikke passer sammen på grunn av hva moren vil si, så hun vil ikke skuffe henne. Det ordner seg nok for Zerha og Petter..

93

Inget är svart eller vitt, det måste vi komma ihåg.

Fantastiskt bra klipp. Petter som försöker, Zehra som egentligen vill men som inte kan låta sig själv...

❤❤❤❤❤

94

Som kokosbollen, både hvit og brun?

95
First things first

Tåler Petter kokosboller?

96

Delicatobollar är veganska = laktosfria

97

Det er jo nesten reint sukker.

98
Tune seg inn

Han er så god på å lese henne og innstille seg på hennes væremåte. Spør kun om 5 min og lar samtalen være kort fordi han vet hun må lese, og husker den ultrakorte pausen sist. Speiler henne ved å kjøpe kokosbolle som hun kjøpte is, mottar avvisningen med humor og selvironi når han skjønner hun faster. Så viser han henne at han er hel ved når han tør å si at han synes de passer sammen, selv om hun avviser ham, han vedgår at det kan bli vanskelig, men sier det er verdt det fordi han liker henne. For en ydmyk og herlig gutt! Jeg tror også han gikk på riktig tidspunkt der - han hadde avlevert beskjeden sin: jeg vil ha deg. Sist gang han gjorde det var på t-banen, da han spilte All of me for henne og gikk før hun fikk sagt noe. Og det funket. Synes også at det er noe fint ved at han gir henne plass og ikke krever noe av henne. Nå må hun finne ut hva HUN vil, og det tror jeg ikke hun vil finne ut før hun får et sammenlikningsgrunnlag (les: Kerim).

99
John Legend

Cards on the table, we’re both showing hearts
Risking it all, though it’s hard

100

Zehra må bare kjenne på hvor feil det kommer til å føles med Kerim til tross for at han er søt, hyggelig og riktig «på papiret». Da forstår hun hva hun og Petter egentlig har, og at det er verdt å kjempe for. Kanskje en prat med Nadiya kan åpne henne litt opp for å ta kontakt med Petter igjen etter det?

101

Jeg forstår ikke hvorfor dere er så irritert av Zehra? Hun er jo bare redd for å bli skadet? Er vi alle ikke det? Jeg forstår faktiskt veldig godt hvorfor hun er så behersket. Petter er en fin fyr men jeg trot att Zehra bare trenger litt tid..

(unnskyld når jeg skriv noe feil, jeg lærer norsk men det er ikke perfekt som dere kan se)

102
PropLN

Synes du skriver bra norsk! Er tips: på norsk sier vi ‘såret’ for det engelske ‘hurt’ når det er følelsesmessig. Vi sier ‘skadet’ når det er fysisk. Lykke til videre med norsken ???

103

Åh tusen takk! Det visste jeg ikke, takk for tipset!

104
Zehra

Sant. Er jo zehra som er hovedpersonen her. Ikke petter, han er jo en birolle.

105

Nå har Petter vært en stor del av denne serien og noen av oss har fått mer sansen for han, det er nok fordi han er så hyggelig og omtenksom fra begynnelsen av. Zehra var ganske vanskelig fra begynnelsen av, men utviklet seg til det bedre, men igjen kom tilbakefallet. Og mange av oss synes ikke det på festen var en grunn til å overrreagere så mye som hun gjorde.

106
Overreagere?

Vi vet jo ingenting om hennes reaksjon. Vi har ikke sett noen reaksjon. Bare mangel på en.

107

Det er vel å overreagere å ikke svare på meldinger, bare gå fra en fest og bare være så avvisende som hun er.

108
Faster

Altså, Zehra passer på seg selv ved å skyve han unna. Men nå som han tar initiativ, burde jo hun gi det en sjans.

109

Zehra har fremdeles guilty pleasure-låtene sine (hennes og hans) på Spotify-lista si.

110
Alt ordner seh

Husk at det er 3 episoder til.

111

Prøv å sett dere inn i hennes situasjon. Det er nok vanskelig for henne siden hun har falt for en norsk gutt og «alle forventer» at hun skal bli sammen med en muslimsk gutt. Hun må sette seg ned og tenke litt. Leste en annen kommentar her også, om at hun kanskje vil se hvordan det går med Kerim for å skjønne at det er Petter hun vil ha.

If Its meant to be, it will be ❤️

112

Nu har jeg så den sang på hjernen ?

113

Joda, Zehra har det tøft hun og. Men ingen av oss synes det er en bra måte å behandle Petter på, han har ingen skyld for det som skjedde på festen. Og de fleste som er leietakere vet hvor viktig det er å passe på en leilighet, med hensyn til de man leier med og de man leier av. Ja gjestfrihet er vanlig i andre kulturer, jeh er også fra et sånn type land men det stemmer ikke at hvem som helst i andre kulturer ville sluppet inn 6 stk som lager bråk.

I tillegg så synes mange av oss at det var en litt for stor reaksjon for det lille som skjedde på festen, og nei tror ikke alle de var gode venner av Zehra, da hadde vi sett mer av det.

Eneste hinderen til nå for at deres forhold skal funke er Amina, Zehra har verken fortalt til mora si eller til noen av de andre. Jeg tror hvis zehra virkelig forteller mora og nadya osv vil de være mer positiv innstilt, og ja forhold er tøft men det blir det uansett om du velger en med samme nasjonalitet og tro eller ikke. Jeg selv har muslimsk familie, kommer fra et annet land men vært i forhold med min norske type i 4år +, hadde aldri tenkt at mine foreldre ville tillate det men de tok det helt fint. Man vet ikke før man har prøvd, og Zehra er ikke den som forteller ting akkurat.

Har håp for at vi får en bra slutt, men vi må få lov til å være irritert på hovedkarakteren, akkurat som vi var irritert på Ella i sesong 1. Denne serier har hovedroller som ikke tørr å si det de mener og ønsker, og det er nok det som er poenget.

114
Kokosbolle, really?

Er det en ting i Norge??

115

Var det inte en delicato kokosboll? ?

117
Smukke unge mennesker

❤️

118

Faen så korte klipp??

119
Hmm..

Petter er for bra for henne!!

120
Å, seriøst?

Man kan ikke dømme hvor bra noen er ut ifra hvordan de takler denne situasjonen.

121
Genserene

deres da og hva de muligens representerer. De ligner hverandre uten egentlig å ha skifta stil. Symbolsk hette (hjemme seg men av) og striper (litt norsk stil?)

122
jeg tror måske denne her er stolthed/pride?? dignity?

Sort er at skjule sine følelser?
Hvid er åben om følelser?

Så mest bare for stolt til at starte om? Til festen følte hun sig så ydmyget - gætter jeg.

de hvide striber er fordi hun åbner lidt?
de sorte fordi hun skjuler lidt?

Sådan tolker jeg det.

Og her var Petter vel lidt Mr Darcy - det er jo dig jeg liker hmmm I like you just the way you are....

123

Ventet bare på at Zehra skulle løpe etter han.