Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

91 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Riiiiing han!!

2

wow sover med all sminke på og greier

3
så satt

ugh ?fy faen amina... why u do dis

4
så satt

kom igjen zehra, du kan bare gjøre fremgang ved å snakke ?

5
Sham

Petter er bare så søt. Han vet hva han vil ha!
Zahra, svar han!! ❤️❤️

6
Sham

Petter er full?

Dyr ??

7

Takk for at dere med 5. mai mente rett over midnatt etter den 4. ? Endelig pauseslutt!

8

Teksting i fylla! Er dette på ekte første gang han sender melding siden forrige helg?

9
Nïejtæ

Nei det trur eg ikkje. Anten så har folka i serien ikkje hatt pause, berre vi, eller så har ho ikkje åpna meldingane hans før no. Eg mistenk det siste, men bruker ikkje messenger så mykje #discord så er ikkje ekspert.

10
Jeg tenker

det ikke har vært pause hos dem, sånn at dette er rett etter festen.

11
Nei!

Nå dere slutte! Zehra lever i NÅTID! Det står dato på alle klipp! Det går ikke å hoppe over en uke!! På alle klipp i episodene står det dato. Tiden kan ikke stoppe opp.

12
Anonym

Der må næsten have været pause hos dem ellers kan det ikke give mening.
Lørdag aften er de til fest, søndag formiddag tjekker Zehra sin telefonsvarer og natten mellem lørdag og søndag skriver Petter til Zehra.
Tror det har været lidt stædighed fra begge så han har ventet på at hun svarede ham, indtil han blev fuld og skrev til hende igen.

13
Jaaa

Endelig. Håper vi får ett klipp eller meldinger i dag ??

14
Så blev det 5/5 yas!

håber der er plads til flere klip i dag 🙂

15

#zehramåsvare

16
Svar, da, Zehra!

#zehramåsvare

17
Yesss

Blank, i missed you

18
Cami ?

Så det har gått en uke uten at du har snakket med han? Skjerp deg Zehra!!! Dette fortjener ikke Petter!

19

Eller at dette er en fortsettelse fra sist helg.

20

Poenget med Blank er jo at det skal forestille nåtid, så jeg tviler.

21

Nei! Det kan det jo ikke være. Det står dato på alle klipp i episodene. Zehra lever i nåtid. Samme tid som oss. Hun hadde påske når vi hadde påske. Da kan de ikke bare hoppe over en uke.

22

Svar han ?

23

Jeg synes Zehra er litt for overdramatisk her, det var absolutt ikke Petter sin feil og det minste hun kan gjøre er å svare. Dette blir for dumt.

24

Självklart bär Amina största skulden för vad som hände förra lördagen. Jag tror att Zehra också tycker det. Men vi kan inte låtsas som att vad Petter sa vad helt ok heller. Det gjorde iallafall bara situationen värre för Zehra. Att rumskompisarna ringer polisen (eller hotar om det) och att Petter kallar Zehras vänner för "aggressiva" visar på fula fördomar trots att han inte MENAR något illa. Det förstärker ju bara för Zehra att hon inte "hör hemma" i Petters umgänge. Jag upplever inte att situationen handlar ju inte om vems fel det är - ganska tydligt att det är Amina som går över gränsen - utan hur Petter och Zehra krockar i deras skilda perspektiv, vilket varit genomgående i säsongen hitintills. Spännande att se hur det hela utvecklas iallafall!

25
Nïejtæ

Men han forsvarte henne ikke heller.
Begge to kunne vært smidigere.
Men hun gikk nok like mye pga han Moa-duden.

26

men jeg tror ikke grunnen til at hun ikke svarer Petter er at hun mener Petter har gjort noe galt. Det blir spennende å se hvordan vennskapet med Amina er nå

27
Enig

Ja, det var ikke kult at de ringte politiet, men hvis noen skylder her, det er Amina ass

28

Petter ringte ikke politiet men det var han sine roommates, petter kan ikke bestemme over andre og han må ta hensyn til de han deler leiligheten med. Zehra fikk heller ikke bekjee om å ta mee hele gjengen, vanligvis når man sier du kan ta mee noen er det snakk om 2-3 stk og ikke en stor gjeng. Dette tror jeg Amina også vet, men hadde nok en annen baktanke med dette

29

Du kaller deg M og jeg kaller meg M. Hvem er M? Jeg går over til Mm nå.

30

De ringte ikke politiet, de bare sa de hadde gjort det.

31

Petter at problemet var at de ikke slapp inn vennene hennes. Jeg tror at grunnen til at Zehra dro ikke var det, men at hun viste seg fra en ny og tøff side, og hvor hun skrek hore. Skam? Redsel? Tanker om at det er ti verdener/miljøer som er mer like enn det hun akkurat nå ser?

Spent nå å se hvordan Zehras forhold til Amina er etter denne uka.

32
Nïejtæ

Mange lag her.
-Ho synst ikkje det var kult at Amina dro med seg så mange folk. Særlig Moa.
-Ho der Eira, og kva enn som skjedde på Lilleaker
-Petter sa ikkje eit ord eingong. Kor tafatt er ikkje det?
-Ho tok det som ei avvising og spegla oppførselen hans med å avvise tilbake.
-Ho er jo rett på sak, seier kva ho vil ha og korleis ho vil ha det, og toler ikkje bullshit frå nokon. Så mykje rasisme dei opplever i kvardagen er det ikkje rart Ellingsrudfolka er vare for avvising.

Avvising har tre alternative psykologiske konsekvensar for mottakaren:
1. Sinne
2. Tristheit og depresjon
3. Gjer opp, mental flukt, rus osb.

33
Pride

Flovhed stolthed

34

Er nok mer her om kulturene så ikke vi vet

35

Dette er så trist! Petter tekster Zehra mens han er full og han savner henne.

36
#zehramåsvare

Lol jeg måtte lese flere ganger på meldingene hun fikk. 😉
Holdt på å misforstå. haha

37
Tænk jer om

Okay, vi alle vil gerne have Zehra og Petter skal være sammen, men vi skal også huske på, at det der skete til festen ikke var okay. Zehra forsvarede sine venner (som vi alle ville have gjort i situationen), og så er det klart hun blev skuffet over fyren, hun ses med, ikke viste hende mere opbakning som situationen udviklede sig. Så nej, hun “skal” ikke svare ham, hvertfald ikke indtil hun selv har fundet ud af, hvorfor hun blev så sur på ham, og hvad hun forventer af ham, hvis en lignende situation sker i fremtiden.

38

Zehra var selv uenig i at alle de skulle være der, moa er ikke en av de såkalte vennene han sine. Petter kan ikke bare slippe inn folk som lager bråk heller, dere må huske på at han deler leilighet med to andre. Ting er ikke så svart hvitt som zehra og amina skal ha det til

39

Er samme kvelden som forrige klipp, ikke realtime? Virker litt sånn.

40
Realtime

De følger vår tid. Forrige post kom kl 10.00 forrige søndag, dette klippet kom natt til søndag uken etter.

41
Lea igjen

Åjaa, det har jeg ikke tenkt på

42

Vi savner deg og Petter!!

43
Kom igjen

Ditch Amina og ring han!!!!!

44

jeg forstår egentlig ikke hvorfor Zehra er sur på Petter når det er amina som er problemet?! asså sånn serr den jenta er tjukk i huet. Kan hun bare ikke forstå at zehra velger sitt liv, hvem hun liker og ikke liker. Kerim eller Petter. SELVFØLGELIG Petter !!!! asså han bryr seg og er en fin fyr, men kerim? hvem er han? han bor ikke i Norge en gang så hadde ikke vært noe romance heller? noen som vet når de kommer inn i bilde (når de kommer til Norge?)

45

Måske er Zehra ikke sur på Petter, måske er hun flov, over sin opførelse eller tænker, at deres verdener ikke kan forenes.

46
Budu

Make up pls

47
Neineinei

Jeg synes Zehra overdriver veldig her, og takler dette på en umoden måte.

48
Nïejtæ

For Petter er sjølvsagt heilt perfekt på alle vis. /s
1. Han ga ikkje ein millimeter, innrømma ikkje eingong at fleire var inviterte.
2. Han er temmeleg varnslig, mens ho er ei no bullshit jente som ikkje finn seg i drit, men er rett på sak og seier ærleg kva ho vil ha.
- Ho har tatt initiativet heile veien.
- Ho tok oppgjeret med Moa. TO gonger! Og dei er neppe ferdig endå.
- Ho jobbar knallhardt mot måla sine tross at dei ikkje er akseptert i det heile i familien.
- Ho har integritet i ein sosial situasjon vi knapt kan sjå føre oss.

Sjølvsagt prioriterer ho bestevenninna over ein fyr ho har kjent i ein måned.

49

Hvorfor er alle så sikre på at det har gått en uke siden sist i serien?

50
Anonym

Ud over det åbentlyse problem, det vil kræve en tidsmaskine eftersom tidspunkterne ikke er kronologiske.
Men ellers, kl ca 22 går Zehra fra festen, et tidspunkt derefter går Petter ind på dit værelse, ringer til Zehra og ligger en besked på hendes telefonsvarer, derefter går Petter ud og drikker sig fuld, kl 4 sender han nogle beskeder til Zehra, ca kl 11 lytter Zehra til sin telefonsvarer.
For det første er det hurtigt at skrive jeg savner dig efter 6 timer.
For det andet var der ingen ubesvaret opkald på Zehras telefon, så det kan ikke være samme dag

51

Fordi hele sesongen har foregått i nåtid, så hvorfor skulle det plutselig ikke gjøre det? Det er jo hele konseptet til skam, lovleg og blank

52
Dunno

Seriens forutsetning er at ting skjer "live", som vi ser dem, så det ville være fornuftig at Z fikk disse teksten i går kveld. Når det er sagt, gir det ikke stor mening til historien om at en uke har gått, alt i betraktning, for i en uke hadde Z sikkert allerede snakket med P (hun ville ikke være SÅ sta ass? Forhåpentligvis) og også sortert ting ut med A.

53

Jeg tror heller ikke det. Virker som dette er samme natt

54

Men er det naturlig å skrive "Jeg savner deg" hvis det bare har gått noen timer? Jeg tror det har gått en uke, han har gitt henne litt space, kanskje sendt noen mer avmålte meldinger, men i natt var han på fylla og holdt mindre tilbake.

55

Hahah jag trodde att detta var dagen efter men det har alltså gått en vecka och hon ignorerar honom fortfarande. Not okey

56

Nå må Zehra begynne å behandle Petter som den prinzen han er! Åh hun er så tilbakeholden:(

57

Betyr det her at det ikke har vært pause i handlingen, altså at dette skjer rett etter dramaet forrige lørdag? Virker jo ikke sannsynlig at det har gått en uke. At hun har ignorert ham i en uke kan jeg tro på, men at han i den samme perioden har fortsatt å tekste uten å ha fått svar virker ikke troverdig. Kanskje hvis han hadde gjort noe verre og virkelig hadde noe å be om unnskyldning for, men ikke dette.

58
Polarisering

Føler at mediene ofte fyrer opp under «vi versus dem» tankegangen - altså flittig bruker stereotyper og lager konflikter større enn de er. De vil jo bare ha klikk og selge forsider...
Fint at NRK ikke er kommersielle, håper de fortsetter å peke på hva som er likt mellom mennesker (følelser, tanker, savn, sorg, glede, behov for å bli sett IG respektert, behov forbi føle seg nyttig osv)

59

Det er ikke kommet en ny episode på NRK TV!

60
Skjønner at du er sur?

Jeg skjønner ikke at Zehra er så sur. Dette var på ingen måte Petter sin feil. Det var også overhodet ikke rart at verten ikke slapp inn en hel haug med folk han ikke kjente, eller at han truet med å ringe politiet da de ble aggressive. Å stemple noen som rasist på grunn av det blir for dumt.

61
Anda

Zehra har vel aldri stempla han som rasist, så eg trur ikkje det er dét dette handlar om. Eg opplever at det handlar om korleis forskjellige erfaringar påvirkar oss og f.eks. gjer at vi opplever same situasjon ulikt, eller at noko som er uproblematisk for deg kanskje er veldig vanskeleg for meg.

Kjenslene våre oppstår i ein kontekst (påvirka av t.d. kultur, økonomi, religion, kor ein bur, vener, mobbing, minoritet/majoritetstilhøyre, kjønn, familie, genetikk), og når vi ikkje forstår korfor andre reagerer som dei gjer, så er det som regel fordi vi ikkje har levd deira liv. I den situasjonen kan vi anten velje å avskrive kjenslene deira som uforståelege og urimelege, eller vi kan lytte og prøve å finne ut kva som gjer at dei reagerer som dei gjer.

Eg trur Petters «Jeg skjønner at du er sur» er eit forsøk på det siste. Han forstår kanskje ikkje -korfor- ho evt. er sur eller lei seg, men han seier på ein måte «eg ser at du har det vanskeleg, kan vi snakke om det så eg forstår deg betre?».

62
Forskellen fra Skam

I Skam venter Jonas, Magnus med flere roligt foran døren, da dørvagten ikke vil slippe dem ind til Emmas fest, og fir forhandlet sig frem til, at Isak kunne hente Emma, som kunne sige god for alle. Aminas flok bliver aggressive, da de ikke bliver lukket ind. Mine oplevelser (og fordomme) bliver bekræftet.

63
Nïejtæ

Men kor mange gonger skal ein tole å bli avvist?
Det er ein heilt normal psykologisk reaksjon å verte sint, viss ein ofte vert avvist. Og eg lovar at det vert dei gutane der ofte. Ein treng ikkje bu i Oslo eingong for å få med seg at brune gutar jamnt over vert nekta inngang på utestadar, og at dei opplev enormt mykje diskriminering. Klart det skapar sinne - alternativet er depresjon eller mental flukt/rus/avhengigheit. Sinne er i hvert fall konstruktivt og kan kanaliserast!

64
Ingen

Det er ingen som har stemplet noen som rasist her. Ikke i serien og ikke i kommentarfeltet. Så chill

65

Men det lå jo mellom linjene hele tiden. Da Zehra sa «Ringer dere politiet hver gang noen kommer på døra?» elns, hva mente hun med det? Er jo tydelig at hun tenker nordmenn dømmer folk fra andre kulturer.

66
Lise

Det virker som at det ikke har vært pause i Blank-tid? At dette er den samme natta som da det skjedde, eller?

67
Hildegunn

Zehra er en praktisk person og følelser er ikke praktiske. Å leve i to forskjellige verdener (øst/vest) er heller ikke praktiskt.

68
Ikke fortsettelse fra forrige helg

Folkens, gir null mening at det ikke skal ha gått en uke i blank-universet. Litt av sjarmen er jo at det foregår i samtid? Dessuten skriver Petter at han savner henne, og hvis du ser på mobilen til Zehra (selvom det står veldig blurry) så ser det for meg ut som det står «Søndag 5. mai».

69
Stine

Det er jo selvfølgelig ikke samme natta. Er helgen etter og han har sikkert vært på fylla, så følelsene kommer sterkere fram. Ødelegger helt konseptet med nåtidsklipp med bestemt dato om dette liksom skal være en uke tilbake i tid....

70

Han ville jo ikke sagt at han savner henne hvis det har gått typ tre timer

71

#ZEHRAMÅSVARE

72
Utålmodig sjel her

Vil ha et klipp til ???

73

Simen said 'Takk for oss' and we have never seen him and Ella again.

74
Kan jo ikke være samme natt når sist klipp var kl 10 på søndag..

Derfor

75
Takk for meg?

Så nå er han ute av serien da...

76
Anonym

Hvis det skal følge samme opbygning som sæson 1 kommer han først tilbage i det sidste klip. Og indtil der kommer det til at handle om pigernes venskab

77

De ble lagt ut bilder hvor de spilte sammen i en scene på oslomet forige uke så petter er fortsatt med.

78

Hvor??

79

Det ble lagt ut på oslomet sin instastory men tror det er fjernet nå. Bildene ligger på tumblr hvis man skriver blanknrk , eller gjorde ihvertfall

80

Det er iallefall det de skal få oss til å spekulere i. Men det gir ingen mening om han forsvinner helt og holdent.

81
Forvirret

Er det meningen, at seerne skal synes Petter er "forbryderen" i dette scenarie? Hvad er hans "crime" helt præcist - At han ikke lukkede Zehras venner ind selvom hans roomates havde sagt nej? Den køber jeg altså ikke. Petter har ikke gjort noget galt i mine øjne, så derfor er hele dette dilemma lidt svært for mig at sætte mig ind i.

82
Anonym

Tror mest af alt at Zehra problem er med sig selv. Tror ikke hun inderst inde mener at han har gjort noget forkert, tror bare ikke hun kan se hvordan deres forskelligheder og forskellige verdener kan kombineres.
Til festen var hun jo nødt til at vælge mellem det sikre(vennerne) eller det usikre(Petter). Her var det jo tydeligt at de 2 ikke kunne kombineres

83
God pointe

At hendes problem nok nærmere er med sig selv end med Petter. Den vinkel havde jeg ikke tænkt på.

84
Amina

Jeg kan lige forestille mig, at Amina har gjort Petter til en større forbryder end han er i Zehras øjne... Hun har sikkert opfordret Zehra til ikke at tage kontakt. Helt perfekt timing for hende, at Zehra kan blive single tids nok til at Karim/Kerim (?)) kommer på besøg.

85

Hun prioterer vel vennene sine enn han da..

86

Makan til usympatisk jente.

87

petter ?

88

Han förtjänar ett svar!

89

Kanskje klipp i natt da viss det skal være ramadan seremoni.

90

Helt ærlig skjønner jeg ikke at Petter gidder henne... Føler alltid det er han som gir og at hun leker hard to get, synes det er litt barnslig

91

Syns litt synd på Petter egnlig.. han er tydelig inntresert!!