Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

228 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Gjertrud

Hva skjer med musikken?

2
SJEKK UT

Amina sin instastory, planla hun dette? Kan hun ha sendt moa på nadiya tidligere og? Hva skjer, planlagt?

3

sådan sikrer man veninder ikke får mere succes i livet end en selv - ødelægger vigtige chancer fo dem og lader som om det skylde religion.

4

@sjekk ut

Jeg tror også hun har planlagt det. Og når den videoen av Nadiya kom så tenkte jeg: Hvordan viste Moa hvor hun var? De møtte jo gutta tidligere på kvelden, men de sa jo ikke hvor de skulle. Moa sier selv at han "bare filma". Så fikk han hjelp? Av Amina kanskje?

Og ja de sangene. Både "Shes lost control" og "dodi i en hoodi".

Zehra mister kontrol, men det er vel ikke akkurat hun som tenner på en bil. (om man går ut i fra tekstene på sangen).

5
Såååehhh, da ble det drama

Og Amina det som hun ville. Hun fikk skilt Zehra og Petter. Og da er det åpent for Kerim igjen og dobbelt date seff. Og alle hjerter gleder seg?.
Skikkelig god venninne hun der Amina

6
Klang

Amina, som har vært fremstilt som naiv og uskyldig, er plutselig alt annet enn det. På et blunk ble hun den slemme og stygge stesøsteren til Askepott.

7

Hva mener du? Det er Karpe jo!❤️❤️

8
hvilken sang er det??

noen som vet hva sangen heter??

9
Karpefan

den er på slutten av SAS Plus/ SAS Pussy (25:57 min inn i sangen, heter DODI I EN HOODIE)

10

er en sang fra sas plus/sas pussy albumet til Karpe, starter ca 26 min inn i albumet :))

11

BESTE SANGEN<33

12
Carl

Sånn har det blitt

13
Desværre

bare det ikke var sådan

14
Vaffel

?

15
Neiii

Ååååå, Moa er så frekk!

16

Ahhh dette blir vanskeligere en noen Selma issues jeg trodde skulle komme.

17
Headeren

Har skifta! Igjen!

18
Nilou

Well there we got drama...
... and Power-Zehra!

19

Elsker hendes power ☄️?? Fantastisk at hun viser følelserne sine så rent ud. Bliv ved Zehra- vreden må være din drivkraft til at få det liv som DU ønsker. Men vis også Petter din sårbarhed - han trenger det?

20

snak sammen

21

Hva skjedde sånn egentlig?

22
Heksa

Amina «misforsto» Zehra med vilje, og tok med en stor gjeng for å skape bråk og kaos. Det fungerte etter planen, fordi den hvite omgangskretsen til Petter ikke forventer å få besøk av farga folk med minoritetsbakgrunn, som de har fordommer mot. Så istedenfor å lytte når gjengen spør etter Zehra, tror de automatisk at det er snakk om uinviterte folk som skal kræsje festen og rasere huset.

Gjengen til Amina blir selvfølgelig sinte over å møte rasisme (å ikke bli sluppet inn på forskjellige plasser er så himla vanlig når du ikke er hvit), og på den måten får Amina «bevist» for Zehra at «sånne som dem» ikke har noe å gjøre sammen med «sånne som Petter», samtidig som den hvite gjengen til Petter får «bevist» at farga folk er aggressive, istedenfor å se at de selv provoserte det fram.

Sånn skaper du skiller i samfunnet. Og godt drama.

23
Heksa:

Alt handler ikke om rasisme. Gjengen som kom oppførte seg truende. Ingen folk med respekt for sitt eget hjem inviterer truende mennesker inn.

24
sjw heksa tar feil

hahah utter bullshit, har du noen gang vært på en fest der "hvite" folk har blitt sluppet inn ukritisk? nope doesnt happen, i alle fall ikke med de oslo met-folka der. stopp å bullshit spre ideer om at alle har rasistiske motiver når de ikke vil ha truende folk i sin egen leilighet er du serr?

25
Fanny

Enig i at hvem som helst ville vært skeptisk til å slippe inn en gjeng folk de ikke kjenner og som oppfører seg utragerende, men jeg tror ikke det er det "heksa" refererer til som rasisme. Jeg tror det heller er måten de håndterte dem på. Var det nødvendig å si "vi har ringt politiet"? De kunne i stedet bare prøvd å roe de ned og så be de vente til de hadde funnet Zehra så hun kunne gi "grønt lys" og slippe de inn. En skal ikke være ukritisk til hvem en slipper inn (mtp bekjentskap, ikke etnisitet), men en trenger ikke å stigmatisere en allerede stigmatisert gruppe.

26
INGEN lukker store grupper af folk de ikke kender ind til privat fest

uanset hudfarve - det er alt for usikkert

27
Poirot @sjw

Ingen vil ha truende folk i sin leilighet.
Men spørsmålet er hvorfor "misforståelsen" i døren oppstår og hvorfor det så fort eskalerer til "truende folk".
Hadde jeg kommet med mine venner (ok kanskje ikke med så mange samtidig) hadde problemet antagelig ikke oppstått, fordi jeg ser lik ut som "sånne som Petter" og snakker samme språk osv. Vi hadde antagelig ikke kommet inn, hvis vi ikke kjente noen på festen og var invitert, men det hadde ikke blitt så fort hissig stemning. Dørvakten hadde spurt oss hvem vi kjente og hadde prøvet å finne denne på festen for å spørre om det var greit osv.
Det er klart at når jeg (eller dørvakten i dette tilfelle) møter en gjeng som er annerledes enn meg og som jeg ikke kjenner fra før, prøver alle automatisk å "forstå" situasjonen så raskt som mulig. Vi gjør dette ved å sammenligne med tidligere erfaringer, eller hva vi for eksempel har lest om slike mennesker eller grupper osv. Så fort som mulig prøver vi automatisk å sette en slik gjeng i en bås. Dette er en hel normal psykologisk ting og som vi trengte tidligere for å overleve og som vi fortsatt trenger for å forstå verden rundt oss. Dette er da selvfølgelig basert på fordommer for vi kjenner de jo ikke. Hvis disse folkene er mørkere i huden enn meg er det fort gjort at det sniker seg inn noen ubevisste rasistiske/kulturelle fordommer jeg har. Da er det fort gjort at jeg som dørvakt ikke sier like rolig "ja, ok, bare vent litt så skal jeg sjekke. Hvem var det som hadde invitert dere?"
Gjengen til Amina merker selvfølgelig på meg at jeg er litt reservert når jeg åpner for dem. Kroppsspråk lyver som regel ikke og blir fanget opp mye fortere enn ordene jeg sier. Når de har opplevd en del avvisning i dører og slikt tidligere er det fort gjort at de fortere blir skuffet/sint/aggressiv og kan oppfatte dette som basert på rasistiske fordommer. I alle fall "sånne som dem, vil ikke ha oss der". I tillegg vil jeg sannsynligvis allerede ha oppfattet Amina og gjengen som truende, uten at de selv føler det slik, bare på grunn av at de var mange og måten de snakker på.
Så ja, jeg er enig med Heksa. Amina er ikke lei seg fordi det ble bråk. At ting eskalerer så fort har å gjøre med fordommer med rasistiske elementer og gjengen til Amina blir sinte fordi de nok delvis oppfatter avvisningen som rasistisk motivert. Hun sier ikke at det samme ikke ville ha skjedd med en hvit gjeng, men jeg er også overvist om at dette eskalerte så fort fordi Aminas og Petters gjeng er så forskjellige, ikke snakker samme språk og med fordommer begge veier, det vi må være klar over at rasisme og opplevelse av rasisme spiller en rolle.

28
INGEN lukker store grupper af folk de ikke kender ind til privat fest

at det bliver så hurtigt konfliktfyldt skyldes konfliktoptrappende adfærd fra begge sider

29
@sjw heksa tar feil

Når de først er blitt truende vil man selvfølgelig ikke slippe dem inn (det var forøvrig ganske aggressiv og oppheta stemning på begge sider her). Spørsmålet er hvilke dynamikker og hvilken kommunikasjon som fikk begge sider til å -bli- så sinte. Hvilke fordommer og forventninger til de andre stilte de to partene som sto på hver sin side av døra med? Hvilke erfaringer hadde de med seg som utgangspunkt til å tolke situasjonen?

30
@sjw heksa tar feil

Senest i går.

31
Poirot

@ Heksa. Bra beskrevet!
Det som jeg synes er interessant å se er at det ikke først og fremst er foreldrene. Det er den indre justisen i vennegjengen, her av Moa og Amina, som opprettholder disiplinen i gruppen og sørger for at Nadiya og Zehra blir dratt tilbake "der de hører hjemme". (I Nadiyas tilfelle nok støttet av hennes mor, som Moa bruker på smart måte).

32
Enig

Moa mener han prøver å hjelpe Nadiya og Amina prøver å hjelpe Zehra. Vi oppfatter dem som egoistiske, men jeg tror de prøver å kjempe for noe de virkelig tror på.

33
Eller

Kanskje problemet er at Nadiya og Zehra truer fellesskapet ved å bryte med normene? Og at de andre må dra dem tilbake for at ikke risikere at alt de har trodd på skal vise seg å falle fra hverandre og ikke være verdt noe mer? Verdiene i fellesskapet er tryggheten, og trygghet er det viktigste av alt for oss mennesker. Hvis vår forståelse av verden rakner, står vi igjen uten mening og sammenheng.

34

Ikke helt sikker på om det var helt slik det gikk for seg. Kompisen til Petter kjente dem ikke, og det var han som åpna døra da de kom. Jeg ville heller ikke ha sluppet inn en gjeng i hjemmet mitt om jeg ikke kjente noen av dem. Det hele var antagelig en stor misforståelse.

35
Heksa

Det er Hernandez sin fest, og han som åpner kjenner åpenbart ikke bandet -så- godt, for da hadde han vel visst hvem Zehra var (Petter har tydeligvis fortalt folk om P+Z ettersom Selma kommer og gratulerer). Han som åpner døra kan derfor ikke vite hvem som er invitert, men istedenfor å prøve å finne ut av det, avviser han dem bare med at «det er ingen Zehra her», som om det er helt utenkelig.

Når jeg har vært på den type fest i studentkollektiv og lignende slippes folk bare inn uten spørsmål utover kvelden, for når fem-seks stk. har invitert alle sine venner og venners venner kjenner man jo de færreste.

Jeg ville heller ikke sluppet inn folk jeg ikke kjenner hjemme hos meg, men nettopp derfor sørger jeg for å ha kontroll og avtaler med de jeg inviterer at de evt. må spørre meg før de inviterer med flere. Ganske stor forskjell.

36

Så jævlig dårlig gjort av Amina

37

Amina oppfører seg utrolig hevngjerrig og utspekulert. Klart hun visste at dette kom til å skje. Zerha ville jo ikke på dobbeltdate. Da måtte jo Amina fikse det. I love the drama

38

Sykt bra

39

Ååååhh jeg gråter. Fy flate.

40
Amina

Er den dårligste veninde. Som om hun ikke vidste, hvad der ville ske! Enten er hun frit naiv eller drit beregnende. Ud med hende!

41

Shit, her skjedde det mye på kort tid. Herregud. Også brukte de den fineste Karpe-sangen på slutten??

42
MEN HVA

Amina inviterte alle sånn at det skulle bli kaos med Petter sånn at Zehra kunne være med Kerim. Nå vet vi at Amina er en dårlig venn.

43

Är det inte konstigt gjort att bara bjuda med hur många som helst utan att fråga zehra om det är okej? Zehra sa väl inget om att amina fick ta med sig nån, hon frågade ju bara om amina ville följa.

44
maja

skojar du????? tror du hon tänkte så långt? hon ville ju bara ha fest. förstår inte varför alla i det här kommentarsfältet hatar på Amina, som att hon var största boven i det här avsnittet. Fel fokus!!!

45
@Maja

Se hvordan Amina oppfører seg i klippet fra går da. Hun sender Petter det blikket, snakker om at de ikke passer inn, og maser om at Kerim er kjekkere.
Og ikke minst se instastoryene hennes fra i kveld. Hun er ironisk og det er tydelig at hun vet hva hun gjør. Dessuten henger man ikke med Moa når han trakasserer venninna di som gan gjorde med Nadiya!!

46

Hun kunne jo bare dratt med Zehra alene? Eller eventuelt sendt melding om at de var på vei.

47

Er dere sikre? Eller er det kulturene som splitter her?

48

Sikkelig dårlig venn. Så de andre episodene på nytt i går og det er en gjennom gående greie med henne. Zehra er ganske tydelig fra første episode at hun ikke er interessert i Kerim, men hun gir seg ikke.

Og så gjør hun dette? På en aften som skulle være en feiring av å ha oppnådd noe fint. Unner hun ikke Zehra såpass?

49
Så bra drama

Elske slutten med karpe sin sang, passet perfekt. Og når petter prøve å nå hun. ??❤️?? når tror eg selma er glad for zehra vegne. ?

50

Amina varför?

51
Cami

På en måte er jeg glad for at det ikke var drama direkte mellom Zehra og Petter. Men så trist at deres verdener nå «kræsjer»
Og Amina er en forferdelig venninne som tar med Moa. Noe så råttent gjort. Etter hva han har gjort mot Nadiya. Og så prøver hun å ødelegge alt for Zehra! Hun er ikke en venninne man trenger i livet sitt!

52
Krystall

Amina virka for å vere beldig konservativ , utnytta zehra med rapportskriving og oppfører seg skikkleg dårleg. Ho ville det skulle sjære seg mellom Petter og Zehra , for å få Zehra satse på Kerim. Ufff.... dette vart berre trist

53
Cami

Ja, hvem trenger fiender når man har venner som Amina! Jeg har nesten ikke ord! At det går ann å gjøre sånn mot sine egne venninner. Zehra som hjelper Amina med alt!
Nei faen asså. Dette gjør meg så sint. Amina du oppfører deg som en egoistisk dritt! Voks opp!

54
Drittamina fik sin veninde hjem i folden på den måde.

Med sådan en veninde, hvem har så brug for fjender?

55
Amina...

hon VISSTE att det här skulle hända

56
Mette

Hvornår kommer Kerim og Yasir? Hvorfor er Amina så ringe en ven? Og hvorfor er Petter så vattet?

57
@Mette

Er faktisk ikke enig i at Petter er vattet/svag. Synes han tacklede en tricky situation så godt som det nu var muligt. Og han prøvede endda at følge efter Zehra bagefter hvor det havde været nemmere at blive ved sin fest. Det var Zehra som valgte at dra uden at prøve at tale om det og få forsoning.

58

Yasir kommer 9 mai. Og Kerim den helgen. Om jeg har regnet riktig fra den countdownen Amina hadde nyss på IGen sin.

59

Hoppas verkligen inte att zehra ställer upp mer för amina.

60
Tulla

vattet?

61
Mette

Vag? Tøsedreng? En der ikke tør handle fordi han er svag. Bkød som vatt...? Kan vist ikke oversætte fra dansk til norsk

62
Vattnisse

Eller tøffel? Bløt? Feig?
Norske versjoner?

63
mehhh

blir stresset over han som står å filmer når hun kjefter på moa

64

i'm blown away.. this show is so good. I know this is a weird thing to say in this clip but i'm in love with blank, that music was so well chosen damn

65

Herregud! Jeg hadde heller ikke sluppet inn så mange ukjente som oppførte seg truende. De gjorde det rette, kunne gått skikkelig dårlig. Z har ingen grunn til å bli sint på P ?

66

var jo neppe truende i utgangspunktet, men ble sikkert irriterte ettersom de hadde blitt invitert og så ble nekta inngang, mest sannsynlig fordi de ikke hadde nordisk utseende....

67

Men egentligen var det bara amina som blivit inbjuden?

68
Mina

Altså, om en så stor gjeng ukjente folk stod på døra mi og ville inn, hadde jeg også nekta. Være seg mørk, lys, gul eller blå. De var(ut fra det vi fikk se, vet jo ikke hvordan det startet) svært uhøflige.
Og jeg irriterer meg SÅ på Moa som "bare" beskytter ryktet hennes. Og Selma irriterer meg fordi, jeg vet ikke helt.. hun bare går meg på nervene ?

69

Så Zehra byttet skole i fjerde klasse og liker ikke å tenke på det. Hm.

70
Et svært skifte måske

har selv prøvet at flytte og det kan være svært at find tilhørsforhold når man flytter fra et rigt område til et fattigt - kulturen er så anderlede. Så meget misundelse og fordomme mod dem som kommer ind. Det er klart lettere at være højt begavet et sted hvor skolen har høj prioritet. End bare at være den artige skoleelev som de andre gerne vil have til at lave opgaver for sig.

Og samtidig have øknomiske problemer i familien - at skulle ændre vaner fuldstændigt. Slut med rejser - også skirejser - så har man lært sig at det er alt for koldt at stå på ski. Jeg tror Zehra er trit bra på at stå på ski men har fortrængt det fordi de ikke har råd.

71
Et svært skifte måske

at komme til 1063 fra lilleager - svært at få fodfæste som udefra kommende i et meget lokalt tæt miljø med social kontrol? og måske endda være i sorg over at have mistet sin far eller være flyttet fra ham?

72
Stina

Jeg tror skolebyttet handlet om økonomi. Kanskje familien ikke lenger hadde råd til å bo i området slik at hun måtte bytte skole? Og hvem er faren til Zehra og søsteren? Kanskje det skjedde noe med han da hun gikk i fjerde klasse?

73

Tipper ting ikke var så greit på den forrige skolen. Kanskje det skjedde noe konkret, eller at hun bare har forandret seg mye siden den gang og ikke orker å dvele ved fortiden.

74

Hva er storyen med hun Eira der? Vi har sett henne i to klipp nå. Er det bare for å fortelle at Zehra har bodd på Lilleaker (før foreldrene skiltes kanskje?) eller er det noe mer? Zehra har ihvertfall ikke virka så gira på å møte henne.

75
Holde illusjonen

De går i feil retning etter festen. Det er ingenting i den retningen. Snu. Bussen på St. Hanshaugen går rett bak dere.

76
Feil

Det går flere enn én buss til St. Hanshaugen! Og det finnes masse i den retningen de er på vei i! Tro meg, jeg er oppvokst der! 🙂

77
Sherlock

But it's elementary, my dear Watson. De er på vei oppover Geitmyrsveien. Der er det mørkt og kanskje noen drager. Omsider, langt om lenge og lenge etter langt, vil de treffe på hovedveien igjen som tar dem nordover og til tannlegestudentene. Men ingen god grunn til å gå den veien i kveld, da. Ta heller 37-bussen som går bare et stenkast i andre retningen (en buss som kommer FRA den retningen de omsider vil nå frem til i andre enden av Geitmyrsveien). Jaja, det er jo fint å spasere langs parken på haugen da, hvis de så gjerne vil. Og langs den veien de går ligger Studiehjem for unge piker i Geitmyrsveien 11, som sikkert slipper dem inn og er klare for en fest. Synagogen ligger også der, med væpna politivakt på lørdager. Gå fint forbi.

78
Feil 2

Poenget her er vel ikke hvor de gikk, men at de valgte å gå enn annen vei enn gjengen til Moa & co. Forøvrig kan de svinge ned Bergstien til Waldemar Thranesgate og ta 21-bussen fra Falck Ytters plass til Helsfyr. Derfra får de også banen til Ellingsrud. Mange muligheter.

79
Sherlock @Feil 2

Veldig enig i at det var langt fra poenget med scenen hvor de gikk til slutt ? Jeg bare leker. Elsker Oslo-gatene.

80

Bare for de som er lokal kjente da.

81
Feil!

Det finnes masse i den retningen de går, og det går ikke bare én buss til St. Hanshaugen. Tro meg, jeg kommer derfra!

82
scary canary

sherlock? your comments about locations and oslo transport make me laugh hahaha keep it up friend

83
Sherlock

Ja, det var faktisk min kommentar! Takk for at du kjente meg igjen 😀

84
Petter:/

Blikket til Petter på zehra når vennene krangler?

85
Hva faen tænker Amina på?

Prøver hun bevidst at ødelægge forholdet mellem Zehra og Petter? Synes hun opfører sig jævlig barnligt uanset. Har svært ved at synes om hende.

86
scary canary

imagine choosing to socialise with someone after they've harasssed and outed your bestfriend yikes couldn't be me. amina sucks, and i'm glad zehra shouted at her for it.

87
Realistisk

Det er så realistisk alt sammen. Hvordan Petter og vennene hans har visse fordommer overfor mennesker med minioritetsbakgrunn. Hvordan det kun er jenter som blir sett ned på når de ytrer seg (Nadiyas tilfelle).

88
Headeren er skiftet igen

Hva betyder det?

89

Healeren skifter med Zehras humør,

90
ja nu har hun trukket sig tilbage

fra Petter.

91
Pause

Tipper jeg

92

Pause fram til Kerim kommer da? Foestår at de tok pause i andre serier med dette formatet for å synce (siden det er vanskelig å forutsi når våren kommer for eks). Men nå er det jo så mange baller som henger i lufta ? så mye som skjer. Litt rart å da ikke skulle ta en prat om det på et par uker.

Tenker også at om det ikke er pause at det handler om følelser kanskje?

I den gamle ser hun rett fram med et blankt uttrykk. Håret ligger i ro. I den nye ser hun ned, håret blåser «i vinden».

93
Poirot

Zehra har "lukket" seg igjen. Hennes åpne og utforskende blikk mot omverden er borte.

94
Amina

Er det bare jeg som føler hun tok med hele den ´´gjengen´´med meningen fordi hun visste det ville bli bråk? Jeg synes det var noe med måten hun sa ting og hvordan hun så på. Synes at det er var utrolig feil av henne å gjøre det, spesielt å ta med Moa, er som å si at hun ikke respekterer Nadiya.

Denne episoden er vendepunktet vi har ventet på. ´´Øst´´møter ´´Vest´´. Kulturkræsj som har holdt Zehra tilbake. Synes også det var noe symbolsk ved at Amina tok tak i skulderen til Zehra da Zehra så på Petter og lurte på hva hun skulle si eller gjøre. Nesten som at den delen av livet ikke gir henne muligheten til å ... oppdage seg?

95
Amina

Hun ser så uskyldig ud og alligevel er hun skyld i så meget drama. Og hva laver hun med Moa? Prøver hun at provokere begge sine veninder på samme aften?

96

jag blir så arg

97
............

det var jo bare amina sin skyld,jeg tror hun tok med alle de fordi zehera ikke sa noe til amina om henne og Petter

98

Jenta er en drage. Så masse ild i kveld. Dessverre mer i forsvar enn vi er vant til å se henne, fordi hun var presset opp i et hjørne mellom to verdener. Av Amina! Amina, så drøyt.

99
Blank altså

Fy fader for et klipp! ???❤️❤️?

100

Tror Petter kommer til å se videoen av aggressive zehra, og den blir tatt ut av kontekst, slik at Petter får mindre lyst på zehra. Eller at videoen på en eller annen måte blir brukt mot Zehra. (Noen andre som la merke til at hu fra barneskolen kalte zehra for «sera».

101
Amina er en virkelig dårlig veninde

uanset hvad hun mener om ikke muslimske fyre. Så optaget af og påduttende med egne fantasier. MEN Petter❤️

102

NEEEEI, HVA SØREN I SVARTE MØRKE HIMMEL!!!

103

var dårlig gjort av Petter å ikke slippe dem inn og jeg forstår godt at Zehra valgte vennene foran Petter. Han har virkelig driti på draget og har ikke engang bedt henne på en ordentlig date. Dette tror jeg skal mye til før Zehra er villig til å tilgi ham for.

Og totalt enig i at det var dårlig gjort av Amina å ta med halve Ellingsrud eller i allefall Moa.

104
@Det

Hva skulle Petter ha gjort? Da han blev opmærksom på problemet, var der allerede en dårlig oprørsstemning som ikke kunne fixes. Jeg ville ikke have lukket dem ind heller hvis det var mig. Petters "De virkede jo også lidt aggressive" var ganske vist ikke så heldig, men han prøvede jo bare at forbedre en situation som var umuligt at forbedre.

105
De var for mange synes jeg primært

Jeg havde ikke lukket en så stor gruppe ind til en fest i en lejlighed om de så var 16 Golden Girls.

106

Hade inte heller släppt in personer som var åt det aggressiva hållet i min bostad. Även om de var mina vänners vänner..

107
Er så jævlig lei av Amina

.

108
Blank altså

Nysgjerrig på hva som skjedde som gjorde at hun bytta skole. Men er tydelig at Zehra ikke er komfortabel rundt hun Eira

109
Blank altså

Nysgjerrig på hva som skjedde som gjorde at hun bytta skole. Men er tydelig at Zehra ikke er komfortabel rundt hun Eira

110
Stor sorg og social nedtur?

En far der dør og en mor der ikke har en plan B (god uddannelse og indtægt)? Derfor moren er så optaget af uddannelse til sin et piger og de er nød til at bo hvor de bor.
Vi har set køleskabet med en masse magneter fra rejser. Noget tyder på naturinteresser også - og lur mig om ikke Zehra kan stå på ski men ikke gør det fordi så savner hun sin far.

Men kunne det ikke også være Harry Petters historie - altså det at have mistet en eller begge forældre?

111
Why Amina why???!!!

You could see Amina’s little smirk on her face in the end ? Guess Kerim is relevant again...

112
"Du gikk på Lilleaker, ikke sant?"

Så Zehra flyttet altså fra bydel Ullern til Ellingsrud i fjerde klasse. Også et interessant aspekt gitt seriens hovedtematikker. Og hva skjedde da, egentlig Det virker som mor er alene med døtrene, kanskje faren døde?

113
Observasjoner

Ja, det er interessant! Mens Ellingsrud/Grorud ligger på bånn i all slags levekårsstatistikker, er Ullern an av topp 2-3 i Oslo på bla. gjennomsnittsinntekt, forventet levealder og utdanningsnivå. Grorud har forholdsvis mange som faller ut av skolen, som mottar sosialstønad og som lever under fattigdomsgrensen, mens Ullern har lavest andel i Oslo.
Har Zehra aller rede vært gjennom en slags klassereise tidligere? Hun likte tydelig ikke å bli minnet på dette eller møte noen som viste mer om henne fra før. For mange kvinner som har investert alt i sin familie og ekteskap og ikke i karriere eller utdanning, kan en skilsmisse føre til store økonomiske problemer. Kan det være tilfelle for moren til Zehra?

114

Ah. Det er veldig interresant informasjon. Takk!

I bytte kan jeg bidra med at vi vet fra lokalavisa med pantegevisten til Celine at hun er fra Storhaug. Det er den bydelen i Stavanger med høyest andel innvandrere i Stavanger sentrum. Hun er veldig avslappa rundt mangfold. Kanskje det har en liten sammenheng fra å ha gått på Storhaug skole og hengt i Pedergata før hun flyttet til Oslo.

115
Tror faren er død

Hvis det var skilsmisse ville hun hatt kontakt med faren

116

Är så ledsen för Zehra

117

Sånn nå har jeg sett klippet et par ganger og kan forme setninger. Det hele baller på seg og jeg tror Zehra reagerer slik hun gjør fordi hu er overveldet og må velge mellom to verdener når hun egentlig føler at hun tilhører begge. Amina koordinerte dette. Hun tok med hele den gjengen å vise at at de er fra to ulike verdener. At «de vil ikke ha sånne som oss der» slik hun sa i forrige klipp til Zehra. Råttent gjort! Og når det blir større og hun ikke får støtte fra Petter blir det enda verre og skjeller han også ut. Til slutt får hun øye på Moa og da eksploderer hun. Flaks at Petter kom ut akkurat da og se henne også være «litt aggressiv» som vennene hennes. for å igjen vise at de ikke hører sammen. De avslutter det hele med den karpe-sangen og knuser hjertet mitt i tusen biter. ?❤️

118

God analyse.

Det som gjør meg nervøs ang petter, spesielt med tanke på hvor står aksept bandet viste i starten av klippet er at det kanskje blir trøbbel om den videoen som ble tatt deles på nett. Nadiya eksponeres fordi hun bryter med normene som er satt av andre rundt henne ved å være det Moa (og Amina?) har bestemt er "slutty". For så å slutshame henne. Noe som hadde store konsekvenser for hennes liv og velvære.

En ting jeg synes er interessant her er at han ene kompisen deres. Vet ikke om vi har fått navn på han, men han rapper i IG storyen til Amina og han er med i både pizza og t-bane klippet, hvor Zehra møter på Moa.

Når de sitter på Pizzaen så sier han seg uenig i Moa. Han sier seg også uenig her. Men han sier det ikke så høyt/kraftfult. Noe som peker på at ikke alle i deres vennekrets fra Elllingsrud nødvendigvis deler de samme oppfatningene. Så hvem driver det da? Er det Moa og Amina?

Om videoen av Moa og Amina deles hva blir reaksjonene da? Kommer moren til å se det? Hvordan reagerer moren?

Her er de i grunn kanskje også rom for å snakke om konsekvenser av å dele ting på nett hvor subjektene i videoen ikke har gitt tillatelse. Alltid et tema som er verdt å snakke om. Nå som vi eksisterer i så stor del på nettet. Og at selv om noe har tilsynelatende underholdningsverdi for andre, så kan ting lett manipuleres og framstilles feil og ha store konsekvenser for menneskene som er filma/tatt bilde av uten å ha gitt tillatelse.

119

the guy who disgarees with Moa is called Achmed 🙂

120
Gåsehud på slutten

??????

121

Hjerte mitt knuste litt på slutten der? Karpe i tillegg, dette ble for mye

122

Er dette slutten på P og Z?

123

Håber det ikke