Amina Iqbal Aktiv nå

08:10

Amina:
Nadiya har sletta masse bilder på sin ig
Zehra:
Ja jeg så det?

Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

23 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

You sure it's Nadiya?

2

I think so. I think the slut shaming worked, and now she wants to keep a low profile to avoid harassment. I hope she makes a glorious comeback! ??

3
Hun venter på far kommer hjem

at være i den uvidenhed om hvad hans reaktion og sanktion er er hårdt.

4

I think it's her mother. She did mention that her mother goes through her phone. And I fear what will happen when her father comes home.

5

Would be a cool twist if the father backed Nadiya up and put Moa in his place

6
Individualisme

Tror at man i vesten er mer opptatt av individualisme enn i andre deler av verden. I østen er kollektivet viktig og det handler mer om at det du gjør påvirker andre. Tror det kan være vanskelig å forstå om man er oppdratt i et samfunn der individets valgfrihet er sentralt.
Mener å ha hørt at det å ta vare på/passe på og beskytte er mer del av en kultur der gruppen oppmuntres til å tenke felleskap før individuelle preferanser. Typ alt du gjør påvirker gruppen din (familie, slekt) og det kan være både positivt (man passer på hverandre) men også gjøre at den individuelle friheten inskrenkes.
Sterk grad av individualisme kan gi andre utslag som f.eks ensomhet (se gjerne filmen The Swedish Theory of love)

7
@Individualisme

Der er ingen tvivl om, at begge samfund har sine fordele, og i begge samfund er der nogen, som betaler prisen. I det muslimske samfund, må du (måske) ofre din personlige lykke for fællesskabet, i det vestlige bliver du måske ensom.

8

Watched the film with a friend who didn't know that much about Sweden. Every cca 15 minutes she would say 'I want to move to Sweden!' although the intention of the guy who made the film (an Italian immigrant in Sweden) was the exact opposite.

In any case, Nadiya lives in Norway, which is pretty much in the upper right corner of the Inglehart-Welzel map.

9
Sara

Och speciellt i Norden bygger välfärdsstaten på individer när möjligheterna till utbildningen, arbete, hälsovård etc. beror inte på hur mycket pengar man har, vem dina föräldrar är eller vem du är gift med som det kan göra i andra delar av världen. Det förminskar familjens betydelse i hela kulturen. I Nadiyas fall har också religionen en stor roll i hennes liv och gör hela situationen svårare.

10
Og en kollektivisme

Som ikke hviler på familien men på blandt andet foreningsliv, andelsbevægelse, arbejdsbevægelsen og demokrati

11
Strenge normer

Men vi kommer vel uansett ikke bort fra at det også handler om strenge regler for rett og gal oppførsel? Det er jo ikke gitt at det skal påvirke gruppen at en person kysser en annen?

12
Individualisme

Hva ligger bak? La oss si at dine foreldre ønsker at du skal velge framtidig partner på "øverste hylle" innad i en gruppe (helst med lik bakgrunn som deg selv/utdannelse/kultur/bra familie) og du gjør noe som andre kan dokumentere at skader ditt rykte (igjen basert på at gruppen mener at du ikke bryr deg om ditt eget rykte, du bryr deg altså ikke heller om din familie, og sånn sett er du uegnet som partner)?

13
måske er det også relevant at tale om selvstændighed?

altså vi har i Danmark i hvert fald også en stærk selvstændighedskultur. Vi hjælper og opdrager børn til at være selvstændige - selvstændige unge mennesker siger vi med stolthed i stemmen - sådan er det ikke i aller andre kulturer - der er det flot at indordne sig familiens hierarki og kunne gøre som mor og far siger - vi har mere sådan demokratisk familie-kultur mens det i andre kulture er mere patriarkalsk eller matriarkalsk.

Og det er ikke bare det at være forsørget af forældrene - når jeg har fået penge af mine forældre har de aldrig blandet sig i hvordan de er brugt. Og jeg har både franske og chilenske venner hvor familien - især moren blander sig utrolig meget i alt - og det er de vant til. Og der ligger også en form for kærlighed i den relation - en velment guidence. Hvor min familie har måske mere trænet evnen til at tænke selv og forholde sig kritisk til livets valg? så er der andre familier hvor det mere bliver dikteret hvad meningen med livet er. Og på nogle måder er det jo fedt - det er utroligt svært at finde ud af hvad man skal her i livet - på sin vis er det en fin start at nogen giver dig retning - hvis det vel og mærke passer okay til dig 🙂

14

Jo, men det er så stor forskjell på å oppmuntre og å tvinge

15

Nadiyas integritet

16

Ja, stjålet av foreldrene, de som burde dyrke og vokte den.

17

Er Selma dratt/skal dra til Florida? Se siste bildet hennes på IG.

18

Kanskje, men tviler egentlig på at hun har reist bort nå i eksamenstiden. Tipper det bare er et gammelt bilde hun tok en gang hun var i Florida, eller at hun bare har tatt et random bilde og tagget det i Florida fordi hun skal dit i sommer.

19
Selmsa

Summerfield

20
Selmsa

Tror det er stedet «summerville» som er fokuset, ikke Florida. Hun har bare søkt på et sted som heter summer siden hun lengter etter sommer

21

Ge mig ett klipp ❤️ med Harry Potter

22

Du mener vel Harry Petter =)

23

Selvfølgelig:)