Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

107 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Så cute! Kort pause, hun når ikke engang at spise sin is

2
Bismak...

...Derfor trakk hun seg unna, orket ikke være der å spise is alene... På to måter: Alene, siden det bare ville være henne som spiste is, men også alene - mentalt, siden han uansett ikke kan "smake" hvordan hun har det...

3
Bismak...

Hun ble glad da han sa det var hans favorittis, men ikke så glad da hun skjønte at det ikke var sant.. Flott at de begge ønsker å satse på musikk, men for henne er det en mye større risiko ved å satse alt. Likeledes med forholdet dem imellom: Også her risikerer hun mye mer enn han gjør.

4

Virker som Petter uansett har et økonomisk sikkerhetsnett.

5
Er Zehra villig til å satse alt

ALT på å bli musiker?
Alt på Petter?

Og er Zehras "satse alt" i realiteten langt vanskeligere og mer omfattende enn Petters "satse alt"?

6

Ikke helt enig. Petter risikerer jo at bandet oppløses hvis han satser alt på Zehra... Kanskje det er en som vil gi alt som passer for henne....

7
Litt enig

Det stemmer at Zehra tar større risiko ved å stase på musikken, men hun virker generelt som en person som holder igjen, f.eks forteller hun ikke Amina om Petter. Hun skal ikke være sårbar på noen måter.

8
Men Petter satser på musikken. Ikke Zehra.

Så han satser jo slett ikke noe.

9

Lett for Petter som kommer fra en velstående familie å si at man ikke skal ha et sikkerhetsnett hvis man virkelig vil noe. For han HAR jo et sikkerhetsnett uansett om han ikke slår gjennom med musikken. Ja, det blir kjipt hvis det ikke funker og drømmen hans går i vasken, men han kommer til å klare seg. For de fleste andre er det veldig lurt å fullføre en grad, særlig nå som de fleste jobber krever høyere utdanning. Det betyr ikke at man ikke tør å satse, men at man er realistisk nok til å innse at veldig mange driver med musikk, men de færreste tjener nok til å kunne leve av det.

10

Very well said. Putting all your eggs in one basket, when you are not only supporting yourself, but also helping out your mum is not as simple as Petter thinks. I like the guy, but him & the whole band seem a bit too unaware of their own privilege, see prev. restaurant scene.

11
Heksa

Jeg håper at de etter hvert blir godt nok kjent til at Zehra kan si noe sånt som «Det er enklere for deg å ikke ha en plan B. Du har jo to rike foreldre som sikkerhetsnett, og du blir ikke diskriminert på arbeidsmarkedet pga hudfargen og navnet ditt.», men jeg forstår så klart veldig veldig godt at hun ikke gjør det.

12
scary canary

petter said he will quit journalism (university...?) if the band is signed - google translated that properly, right? zehra's reaction makes me think she disagrees about not having a backup plan.

13
Sylvester

I think she is unwilling to let go of financial security - my guess is that they did not live where they live now always - and that her mom didn't have one when her dad died (if he is dead). It is only speculations of cause - I just get a feeling that Zehra is strong and independent because she has had to help out at home - and my guess is that her mum is a single parent with an unfinished degree, nor opportunity to take a degree - or even an unsuccessful music career? She kind of reminds me of Elizabeth Bennet from Pride and Prejudice. And Amina and Nadia of her sisters.

14

Herreguuuud de to gir meg hjertebank, de er så søte ??❤️ Zehra er visst litt forelska og det tror jeg Petter er og!

15
ja hvor sødt

de er så søde sammen altså. Peter der så gerne vil gøre Zehra glad og friste hende og have hende til at blive hos ham - åh altså 🙂

16

Det er tydelig at P og Z liker hverandre veldig godt, og fortsatt er i den «kleine» fasen - men jeg ser ikke helt kjemien mellom de to. Ikke for å sammenligne, men når jeg fulgte med på SKAM så var det bare så mye mer reelt enn dette. Jeg klarer ikke helt å følge med fordi det det dreier seg om nå er deres musikkarriere som jeg ikke er så veldig interessert i. Lener meg heller mer på Nadiya og Amina sitt liv enn hva som foregår mellom P og Z. Det blir for tamt, og er ikke noe gnister som det for eksempel var med Noora og William.

17
Kjemi

De har jo kjemi, men det er komplisert, motstridende følelse.

18
Faktisk

tror jeg dette ligner mer på virkeligheten. Jeg følte SKAM mer intenst, men vi er så vant til å bli matet følelsene inn med teskje i film og serier. Mye patos. Men det er sjelden så gnistrende intenst på ordentlig. Ikke utenpå iallfall. Jeg tror det er veldig mye som skjer inni Zehra og Petter her, men vi må gjette oss fram istedenfor å få det servert på sølvfat.

19
mariablomst

Så sjelden gnistrende intenst på ordentlig..(også utenpå;))Vet ingenting om dine erfaringer,men lover deg at alle mine gjensidige forelskelses relasjoner har vært gnistrende intens på ordentlig!

20
Zehra vet Petter er forbudt frukt

Venninna er veldig klar på at de skal gifte seg med en muslim. Zehra er mellom to kulturer, og hun vil ikke slippe til forelskelsen skikkelig. Men jeg ser gnister hver gang de ser på hverandre.

21
Og Petter

skal vel lige sikre sig at det ikke ender i hjertesorg? eller måske overtolker jeg hans tilbageholdenhed. Han lader i hvert fald Zehra styre udviklingen synes jeg.

22

Så klart! Som sagt, ser de liker hverandre veldig godt - men kjemien er ikke der. Kanskje det blir bedre utover serien, hvem vet??‍♀️

23
Retter

Er så vandt til å ha noen å lene seg på tror jeg aka Selma. Bra han får litt motstand, hun tenker for seg selv

24
Tror

Det er litt derfor hun gikk, men de liker hverandre da.. Greit å ikke gå for fort fram. Tror et forhold er litt fjernt akkurat nå, men det tror jeg også kan forandre seg.

25
tror det afhænger af øjnene som ser egentligt

jeg ser kemien

26

Å være journalist i disse dager er omtrent like risikabelt som å være musiker. Til slutt ender han opp på en annen utdanning eller i en jobb som ikke krever universitetsutdanning.

27

Ikkje kødd engang

28
Gjest

Lidt fesent klip - eller er det bare mig? Jeg havde forventet, at der var lidt mere kærlighed imellem de to efter de havde været sammen? Synes dog, at samtalen om plan B var god og vigtig!!!

29
Kjærlighet

Kanskje litt vel mye forventninger og usikkerhet?

30

Må vaske den buksa snart

31
Zehra?

Går i samme bukse? Er det også uttrykk for trang økonomi?

32

Haha, I totally agree! Tenkte på det under klippet i går!

33
Melkeallergi

Hvorfor går hun før hun har spist isen sin? Det må jo føles som en slags avvisning for Petrus, stakkars. Typ sa jeg noe galt? Hun er så raaar?

34

Det var ju det han gjorde

35
Cami

Ulikhetene mellom dem kommer mer og mer frem. Petter har egentlig rett. Man MÅ ingenting. Men så kommer nok han fra en velstående familie som er hans sikkertsnett? Så det er lettere for han å si.

36

De har ganske så ulike tanker disse to tror jeg. Føler heller ikke at denne greia mellom dem er det helt store. De er ganske forskjellige virker det som, tror utdannelsen til Zehra er mye viktigere for henne enn hva Petter tror. Mulig at musikken er mer en hobby for henne.

37

Det tror jeg også. Og de er jo fra forskjellig bakgrunn (økonomisk tenker jeg på her). En person som vet at de må få seg en utdanning for å øke sjangsen for å få fast jobb og en stabil inntekt har nok et annet syn på akkurat det enn en som vet at om de går på tryne økonomisk så kan de lene seg på noen andre. Mens for noen så vet man at om man tryner økonomisk så:
1. Har man kanskje ingen å lene seg på
2. Om man har det blir man muligens en byrde for den personen.
Så er situasjonen litt anderledes.

Og om det er mer enn en hobby så kan det hende hun ser utdanning som noe sikkert. For det er jo sikrere enn å legge alle eggene i kurven «musikk karriere».

Er mange musikere i Norge som vet at det er vanskelig å kun leve av musikk så de skaffer seg utdanning og jobber ved siden av. Så for hennes del, selv om musikk skulle vise seg å være mer enn en hobby så er det lurt å full føre en bachelor uannsett.

38
Cami

Når vi vet at de har «kyssestand-in» (som det står også på rullesteksten.) Kan vi nok bare glemme de store kjærlighetsscenene som i Skam, dessverre. Og da blir det ikke like bra. Det blir så begrensa hvordan de kan filme det. Så tror ikke vi skal forvente det.

39
So what?

Så har de kysse stand in, da. Hvorfor bry seg?

40
Yousana

Det slog virkelig gnister mellem Yousef og Sana i sæson 4 af Skam, så jeg er ikke helt enig med at der ikke kan komme store kærlighedsscener. Tænker f.eks. da de er sammen aftenen inden Yousef tager til Tyrkiet, og scenen hvor de står og farer vild i hinandens øjne. Jeg tror på store kærlighedsscener

41
@Yousana

Bra noen syns det. Men jeg er ikke enig dessverre. Syns ikke Sana sin sesong var bra iforhold til de 3 andre.

42

Sana sin sesong var min absolutte favoritt.

43
Sanas sesong

Jeg syntes Sanas sesong var helt nydelig, og spenningen mellom henne og Yosef var sterk nettopp fordi de ikke kunne være så nær hverandre fysisk... Slik som spenningen i Pride and Prejujudice-serien fra BBC... Elektrisk...

44

Hæ hvorfor har de kyssestand-in?

45
Skamvie

I rulltexten efter episoden. Men jag tyckte dem filmade scenen hemma hos Petter väldigt bra så inte kommer fram. Tycker det är grymt det finns den möjligheten och dem har gjort mycket bra scener redan oavsett.

46
Cami

Det er vel bare de som lager serien som kan svare på. ?

47
Laur

they didn't kiss, i want a refund

48

Ja til borgerlønn! Gi alle et lite sikkerhetsnett til å følge sin lidenskap. Da får vi bedre musikk, friere forskning, og møter på færre som hater jobben sin og gjør den dårlig. ?

49
Cami

Sett det flere ganger nå. Først tenkte jeg det var et fint klipp, men det er egentlig et litt trist klipp. Hun tar iniativ til å møtes, men under samtalen begynner hun å se at de kommer fra to ulike verdener. Han sier at hun må ingenting, og hun svarer på en måte at HUN må det.
Og når han tar hånda hennes, og hun slipper så glir de på en måte fra hverandre.

50

Jeg er ræd for at I har ret I at Zehra vælger forholdet fra på grund af hvor forskellige de er, idet hun slipper Peters hånd. MEN jeg ser også nogle argumenter for, hvorfor hun i virkeligheden går fra Ice Cream klipp med tanken om, at hun skal satse på Petter og musikken:
1. Hun flirter med ham selvom hun rejser sig, gør sig lidt interessant, kigger tilbage og smiler.
2. Hun er på Nadiyas “side”, dvs i øjeblikket fylder Nadiyas konflikt om at være sig selv og gå efter det man personligt ønsker i Zehra hendes tanker (Nadiya har slettet sit ig indhold)
3. Petters “mod” (ingen plan B) trækker hende yderligere i retning mod musik og et evt forhold til ham. Måske ikke at droppe farmasi, men i hvert fald at fortælle Amina og Petter og aflyse Kerim.

Jeg tror hun går hurtigt fra Petter, for at tage mod til at fortælle sine veninder om ham, måske endda hendes mor❤️ Og aflyse Kerim.

51
ja det var trist at hun ikke

svarede på hans kærtegn på en måde. Som om at der besluttede hun at de ikke skal være sammen.

52
klippet starter også med et tog som kører forbi

det er lidt som om det forhold ikke kommer til at blive til noget. Og jeg tror måske Kelati digger Zehra...DRAMA

53

Jeg har tenkt på det samme. Tror kanskje det som førte dem sammen, vil være det som splitter dem. Mistenker at dette bare er en greie mellom disse to og at det ikke blir noe forhold akkurat. Men... det er jo greit det også ?

54

Ja, det tænker jeg også kunne ske!

55

Er så enig. Jeg synes det var et trist klipp.

56

Samme opplevelsen her. Først så jeg at hun ikke klarte å konse nok til studiene for hun tenkte på ham. Han som vil hun ikke skal gå, blikkene osv. Og at det han sa om å satse alt fikk henne til å forstå en del ting, blant annet om at hun ikke kan ha Kerim som plan B. Men enig med deg etter flere gjennomsyn., Tror hun derfor eventuelt satser alt når det kommer til Kelati - og det medfører sikkert drama og en skikkelig low.

57

Liker ikke at han sagde “jeg tenkte du ville bli glad” - skjønner man kan ‘tulle’ med folk og være sarkastisk, men synes ikke det var det??? Hvorfor sige noget der ikke er sandt bare for at gøre en anden person glad? Synes ikke det tegner godt

58
Petter

Han pleaser Zehra som Zehra pleaser Amina ved ikke å fortelle om Petter... det er jo fordi han lker henne så godt vel..

59
scary canary

i thought he was being polite. she had gone to the effort of buying him an ice cream as a nice surprise (which he recognised), and he knew it would have been deflating to straight up say "oh no thanks i actually i can't have that" and then have her awkwardly wonder what to do with it lol

60
Nilou

I was thinking along the same lines... If he tells protective lies about a small thing like that, how will he handle grave situations?

61
Guilty plesure

Virker ikke som om Zehra har troa på Petter, ikke som musiker, og ikke som et alvorlig forhold. Han er bare en guilty pleasure

63
Petter har et sikkerhedsnet men

Der findes også folk der ikke kommer fra samme velstand men som går efter deres drøm og derfor ikke har en plan B. Man bliver jo nødt til at tro på plan A hvis det skal lykkes. At have en plan B er jo næsten at have givet lidt op på forhånd

64
Ikke helt enig

At have en plan B kan også være udtryk for at have en realistisk sans og ikke være idealist hele vejen igennem. Selvom jeg synes at man selvfølgelig skal tro på sig selv og følge sine drømme - men intet galt med også at have en naturlig skepsis/realistisk sans. ☺️?

65
At have ambitioner og turde gå efter dem udelukker ikke realistisk sans

Man kan godt have en realistisk sans. Med plan A mener jeg ikke at sidde og vente på at man bliver det næste store hit. Men der findes jo også jobs i musikbranchen hvor man ikke er i rampelyset, men har et mere fast arbejde. Man behøver jo ikke blive journalist som plan B fordi man ikke er sikker på at slå igennem. Man kan jo også godt have et mere normalt arbejde inden for musik. Intet her i livet er sikkert. Hvis man er god nok og arbejder hårdt nok, bør man ikke spilde sit liv på det, der virker som det sikre valg. Dermed ikke sagt at man ikke kan være realistisk på samme tid.

66
Anda

@Petter har et sikkerhedsnet men:

Der er eg rett og slett usamd med deg. Det er for eksempel mange forfattarar som har skrive masse på fritida i lang tid før dei får gitt ut den første boka si, og som ikkje gjer skrivinga til fulltidsjobb før dei ser at dei tener nok på det. Det tydar sjølvsagt ikkje at dei ikkje har tru på skrivinga si, men ingen kan leve på luft og kjærleik.

Du treng kanskje ikkje å kome frå ein styrtrik familie for å følgje usikre draumar, men du må kome frå -nok- velstand til at du kan betale eit minimum til livsopphald. Eg ser ikkje for meg at Zehra har flust med sparepenger når ho overfører inntekta frå kaféjobbinga til mor si. Å droppe ut frå studier tydar dessutan studielån som må betalast ned...

67
Latterligt af dig at antage at jeg kommer fra velstand

Hun behøver jo ikke droppe ud. Hvis hun kan lide sit studie bør hun jo også forstsætte med det. Men hvis hun er SÅ vild med musik og det er det eneste for hende skulle hun måske overveje at få sig en musiks UDDANNELSE. At være musiker er ikke ensbetydende med ikke at have en uddannelse

68
Latterligt af dig at antage at jeg kommer fra velstand

Hun behøver jo ikke droppe ud. Hvis hun kan lide sit studie bør hun jo også forstsætte med det. Men hvis hun er SÅ vild med musik og det er det eneste for hende skulle hun måske overveje at få sig en musiks UDDANNELSE. At være musiker er ikke ensbetydende med ikke at have en uddannelse?

69

Kemien er væk ?

70
Bad day

You kick up the leaves, and the magic is lost

71
Heksa

Mange har pekt på at Petter allerede har et sikkerhetsnett i foreldrene, mens Zehra ikke ser ut til å ha det. I tillegg kan det faktisk være at familien hennes er avhengig av at hun har en stabil og god inntekt, og at hun og hennes utdannelse på sett og vis er moren og søstra sitt sikkerhetsnett. Dét hadde kanskje ikke Petter vært villig til å ofre for musikk-karrieren sin heller.

Det er dessverre ganske vanlig å føle skam over å ha det trangt økonomisk, så det er ikke sikkert det er så enkelt for stolte Zehra å gjøre Petter oppmerksom på privilegiene han ikke ser at han har, så her er det rom for mange misforståelser og såra følelser! Håper han ikke tror at hun ikke brenner for musikken...

72
Love is not dead

Ser folk skriver at kjemien deres er ikke eksisterende eller dårlig. Personlig synes jeg de har mer realistisk kjemi enn det mange kjærlighetsforhold vi har sett tidligere. I det virkelige liv kan begynnelsen på en flørt/et forhold være tammere enn det som blir vist på tv.

73

Tror også at man som seer er afhængig af at der er en tydelig kemi imellem dem som man følger, om man skal mærke kærligheden/flirten mellem dem ☺️ Vi kan jo selvsagt ikke føle hvad de føler, så vi er nødt til at kunne mærke det på anden vis.

74

Mange har påpekt at Zehra trenger et økonomisk sikkerhetsnett mens Petter ikke ser ut til å gjøre det. Men det virker også som Zehra har sikkerhetsnett for det meste. Vennene hennes er sikkerhetsnett for henne, og hun ser ut til å ha Kerim som en slags backup også... Hun har laget seg et fint nettverk av folk å falle tilbake på, og jeg tror det er sunt når det kommer til venner og karriere, men samtidig virker det som hun ikke tør å være åpen og ærlig i frykt for å miste sikkerhetsnettet sitt. Og når hun blir konfrontert med det av en kjekk fyr hun ikke vet om hun tør å satse på, er det enklere å gå og spise isen sin alene.

75

Spot on. Tak for den analyse, nu kan jeg stoppe med at spekulere over ice cream klipp.

76

Dem har sex. Verkar ha känslor för varandra. Men nu hmmm. Önskade Zehra kunde var tydligare med kommunikationen både med Petter og med Amina. Och hennes mamma...

77
Cecilia

Som en der heller ikke kan tåle mælk, så føler jeg den så hårdt. Så har folk lige købt en is til en også skal man vælge mellem at være høflig og få mavepine eller at gøre stemningen akavet og have det fint. Åh is, min achilleshæl..

78

Ny bild på Selma inne på profiler...

79
Anda

Kanskje Selma skal vise sitt sanne andlet i staden for å vere så «dobbel» i kommunikasjonen (varm, men kald)?

80

Hvad mon det skal betyde ?

81
Petter + melk =????

Hvorfor åpner/holder han isen om han uas ikke tåler den?

82
Isen

Han vil ta imot det hun gir selv om han ikke egentlig klarer eller kan?

83

Han ville gjøre Zehra glad❤️❤️

84
Fordi

Han er FORELSKA❤

85

Haha tenkte på det med

86

Hvorfor antar alle at Petter har et sikkerhetsnett? Min familie ville ALDRI gitt meg penger om jeg satset alt på en drøm som brast. Familien hans er ikke nødvendigvis rik og naiv samt uten krav til barna sine bare fordi de har enebolig. Kan hende han bare er dumdristig eller typisk gutt. Det er mange flere risikovillige gutter enn jenter i musikkbransjen, til tross for at de ikke har nåla i veggen.

87
Anonyma

Jeg er veldig glad for at serien tar opp økonomisk ulikhet. Det er ikke så mye oppmerksomhet rundt fattigdom. Kanskje fordi det er relativt usynlig. Kanskje fordi det ikke er noe du blir født «med», men bare «inn i». Men dårlig økonomi er noe som virkelig kan prege deg i lang tid. Det påvirker ikke bade hva du kan ta deg råd til å kjøpe, men også hvilke valg du kan ta - for eksempel å droppe ut av en utdanning for å følge drømmen. Jeg hadde fått angst av tanken på stipendet som ikke ble omgjort til lån, og muligheten for at jeg ikke skulle bli i stand til å betale regningene.

Jeg har vokst opp i en familie med trang økonomi, og selv etter å ha fullført utdanning, og fått en godt betalt jobb, kjenner jeg fremdeles pulsen stige og blir litt uvel hver gang bankterminalen på butikken bruker litt lang tid på å godkjenne kortet mitt. Jeg er ekstremt sparsommelig, selv om jeg ikke trenger å være det lenger, det bare sitter i ryggmargen at jeg ikke må kjøpe mer enn jeg trenger. Mango føles som luksus. Det er kanskje ikke så enkelt å forstå, men det sitter i kroppen.

88
JA det synes jeg også

Jeg ville bare sådan ønske at der kom et klip hvor Petter kommer hjem til Zehra - synes det ville være så coolt hvis det var helt okay at Zehra er lige den hun er og bor som hun bor.

89

Tror det kan komme jeg. Tror hun etterhvert kommer til å fortelle moren "om det" hun så skråsikkert fortalte Petter at hun ikke kom til å gjøre.

90
Tror det er helt ok

Hun bor bra?
Tror heller Zahra er redd for å introdusere en litt (for) norsk fyr?

91

Men derfor kan det jo
Stadig være lidt svært at bare invitere ind - eller det synes jeg selv det var da jeg var barn

92
Poirot

Som flere allerede skriver. Jeg føler at det er vel så mye Zehras behov for sikkerhet som gjør at hun trekker seg litt tilbake her.
Hvorfor Harry Petter er villig eller kan satse alt på musikken, kan vi egentlig bare spekulere i. Det er seff tegnet bevist et bilde av oppvekst uten bekymringer og i relativ velstand osv, men vi vet egentlig veldig lite om ham og om hans sikkerhetsnett. At Zehra er kanskje noe mer trygghetsøkende kan også forklares på mange måter. Vi vet også lite om hennes bakgrunn. En ting synes jeg er ganske tydelig. Zehra liker å ha kontroll og å kunne styre. Da kan det bli ganske skummelt plutselig. Når noe du alltid har drømt plutselig kan bli virkelighet, bare du satser alt. Hva må hun da gi opp, Hva risikerer hun? En drøm er ofte veldig fin som drøm, men kanskje man har aldri virkelig tenkt at den kunne bli realitet? Da ble det kanskje plutselug litt skummelt?

93
Poirot igjen

Også er det ikke bare økonomisk sikkerhetsnett som muligens gjør at Harry Petter vil/kan satse på musikk. Hvor akseptert er det i ditt miljø at man satser på og gjør karriere innenfor kultur idet hele tatt? Hvor høy status har det i ditt miljø å eksperimentere med kunst? Hva sier dine foreldre og dine venner når du plutselig bestemmer deg for å satse alt på gateteater eller musikk? I noen miljøer har dette høy status (det er der du virkelig kan realisere deg selv), mens i andre miljøer kan dette ikke tas seriøst. Hva slags rollemodeller har du i ditt miljø? Hva gir status?
Som.jeg skrev tidligere kan jeg lett identifisere meg med Petters miljø. Katta og alt det der, der har å realisere seg selv i musikk/kunst osv høy verdi. Jeg kjenner flere som lever av slik "lek". Mens det å bli apotektekniker eller bilmekaniker er langt fra det som er vanlig der jeg kommer fra... Vurderte det ikke en gang ds jeg søkte vgs eller studie, selvom jeg liker å mekke litt (på en klassisk Jaguar selvfølgelig..)

94
Enig vi kender ikke Petters baggrund

Der kan være så mange ting vi ikke ved om Petter. Der kunne jo være at der er en tragedie i hans liv - måske har han mistet sin far - og at det flotte hus og velstanden ikke tilhører hans mor men en stedfar? Og dette må handle om Zehra - måske syntes hun det lød så utroligt naivt at hun følte hun selv måtte tage det lidt roligt med de der "popdrømme" og genfinde seriøsiteten om sit studie og være dygtig.

95
Pæng

Vi vet da at han har et øvingsrom til bandet i eneboligen til foreldrene, at han har hybel på St. Hanshaugen (dyrt!), og at han glatt betaler 800 for middagen når det ble sånn. Vi vet også at Zehra vippser penger til mamma og at hun ikke glatt tar 400 for middagen når det ble sånn. Så det er klart en forskjell. Men det sjelden snakk om rikdom og fattigdom i Norge, da, mer subtile forskjeller.

96
enig

Petter kommer fra en velhaver baggrund - ser det ud til. Men er det penge som er den virkelig udfordring her? Jeg ser mere de specifikke familie-kulturer som udfordringen. Det er jo virkeligt to forskellige verdener. Yasir er perfekt - det er Petter altså slet ikke. Forestil dig at de to mødre der talte om Petter. der er helt andre forventninger til en "rigtig mand" der.

Vi ser mange tegn på at Petter er sådan lidt alternativ. Han er ikke som SKAM William pakket ind i dyrt tøj og dyr bil. Der er nogle andre værdier i Petters familie - masser af kunst på væggene, steiner skole, ikke dyrt tøj...faktisk har ham måske det tøj på som Simen havde i sidste sæson 🙂 Der stod endda Siemens på den sweat havde på i aller første klip vi så ham 🙂

Jeg tænker at det som udgør de aller største forskelle er det alternative fin-kulturelle hos Petter versus den ambitiøse old school uddannelseskultur der er i Zehras familie.

Det er selvfølgelig også kultur der kommer af baggrund men det er meget mere komplekst end som så. Den der bløde søde sanger mand Petter er og den der lidt hårde ambitiøse stærke kvinde med attitude Zehra er - det er kontrasten.

Det er i mine øjnene ikke penge som afgør om de to kan være i forhold - det er mere det der at hun ikke helt forstår ham - ikke helt respekterer ham fordi han er sådan lidt en kunstner boheme, flexitarianer, analog og satse alt på drømmen type - dropper ud af studierne - og hun er helt anderledes.

Og måske symboliserer mælk her "moder kærlighed" og symbolikken i at Petter ikke tåler mælk er måske at Zehra godt ved at han ikke vil blive accepteret af hendes mor - specielt ikke hvis han ikke tager sin uddannelse færdig? Penge eller ej så er der altså mange familier, hvor det at være musiker uden uddannelse ikke er et ideal - overhovedet.

Symbolikken i at Zehra giver ham en is og han siger tak men han kan ikke spise den. Han kan ikke blive hendes? hvis man skal overanalysere det lidt 🙂

Jeg synes mere det virker som om Zehra reagerer på manglende seriøsitet med uddannelse mere end noget andet.

97

Jeg ser kjemi fortsatt.

Dilemmaet her er også at Zehra kanskje vet at om de blir signa kan det oppstå problemer mellom henne og Petter (som Petter og Selma o samme band) som må samarbeide. Eller at Kelati bare vil ha henne, og hva med drømmen til Petter da? Og gå for A og ikke ha plan B, betyr vel også at kanskje Zehra bør gå for Petter og ikke ha - om hun har Kerim som det - som plan B. Mye tanker, og ganske sikker fremdeles mye følelser.

Og det med isen, det var bare søtt.

98

Det du skriver ??

99

Jeg forstår at Petter er privilegert og antageligvis har et sikkerhetsnett om musikkarrieren ikke skulle gå som ønsket, mens alt så langt tyder på at Zehra har det litt snauere økonomisk. Synes likevel Zehra går litt for raskt her... Hvorfor ikke gi ham litt motstand på det han sier? Virket liksom så unaturlig

100
Anonyma

Skam. Det kan føles flaut, skambelagt og tabu å fortelle at man har det trangt økonomisk i «et av verdens rikeste land», der de fleste har nok velstand til at det stort sett blir tatt for gitt. Man kan føle seg så liten.

101

ja, jeg skjønner jo det, men det finnes mange ting hun kunne sagt som ikke nødvendigvis hadde "avslørt" hennes egen situasjon med en gang. men hun var vel kanskje ikke villig til å ta sjansen på at samtalen etterhvert kunne spore inn på det. jaja, vi får se hva som skjer videre, det er uansett spennende å følge med på!

102
Spåkona

Blir interessant å se hva som skjer når det viser seg at han produsenten ser mest talent i henne og ikke i bandet. Bare en liten spådom ...

103

Ja, hvem har mixet denne låta? Petter og Zehra! ❤️

104

Eller Zehera mest?!?

105
Slutten?

- du MÅ ingenting
- jo

106

VEDDER PÅ AT KELATI VIL SIGNE ZEHRA OG IKKE BANDET, oh-oh!

107
eller endnu værre

Petter og Zehra - så klikker Selma