Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

117 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Thomas

For en flott vennegjeng! ❤️❤️❤️

2
Heksa

Hæ? Kommunikasjonen med Amina er elendig. Hun går bare ut ifra at N og Z har de samme verdiene og ønskene som seg selv, og verken lytter eller åpner for andre muligheter. Og N og Z lar henne tro det.

3

Jeg skjønner ikke hvorfor de lar henne tro det.

4

Jeg tror det er en mulighet for at Thomas var ironisk her

5
Heksa

Mente @V 😀

6
Heksa &V

Haha, jeg ble lurt av alle de hjertene. 😀

7

Det var han nok, dog noe tilslørt. Likevel så har Heksa veldig gode poenger i den ene kommentaren.

8

Hahaha Amina

9

Hvor gammel er Nadiya egentlig?

10

Jeg tror hun er 20.

11

Hun er 19, i følge profilen

12
Amina

Uff hun må gi seg. Z❤️P

13

Så tilgivende Nadya er! Trodde hun skulle bli sint for hva Zehra hadde gjort.

14

Nadiya, så go tjej hon är ❤️ Hoppas det går hennes väg snart!

15
Amina

Amina er den irriterende venninna som prøver å spleise venninna si.

16

jeg syns at Amina er så irriterende. Hun har rett i at Zehra er forelska, men at hun tar det som en selvfølge at det er Kerim er ganske drøyt. Syns Nadiya er en ordentlig god venninne som tilgir og som ikke dømmer Zehra for at hun er forelska i Petter, men hin kunne kanskje forklart til Amina tydelig at hun ikke er interessert i Kerim. Jeg tror det kommer til å bli et problem senere i serien.

17

Irriterende og virkelighetsfjern. Ser bare det hun vil se fordi det passer inn i hennes fantasi. Og det kommer til å bli drama det at Z holder følelsene for P skjult, men synes ikke akkurat A legger til rette for at Z skal kun e betro seg til henne heller. Og har på følelsen av at det ikke blir så magisk som hun har forestilt seg å få Yasir på besøk heller.

18
Poirot

Tror at du har rett når det gjelder besøket til Yasir. Hvor godt kjenner A egentlig ham?
En ting er at A løper litt løpsk med sin fantasi om Z+K. Men hvorfor stopper Z ikke dette? Z trenger bare å si at det ikke er K og vise henne Harry Petter. Men de vil ikke skuffe A og lar henne være den dumme romantikeren. Det er vel den rollen hyn har i gjengen? Og Z+N lar det være slik?

19
Petter

Skulle gjerne hatt litt mer av han jeg.
Noen meldinger i det minste. Liker når de sms’r ?

20
?‍♀️

De tør vel ikke si noe... Petter er norsk.

21
Harry Petter

Tiihiii

22
Zehra❤Petter

Og Amina kommer til å bli SÅ skuffa når det viser seg at Zehra slett ikke er forelska i Kerim...
Hun ser vel allerede før seg stort dobbeltbryllup og vertikaldelt tomannsbolig....

23
Harry Petter

Det er også praktisk - nemmere at lokke Yasir til Norge, hvis hans bedste ven kommer med. Hyggeligere at være to piger om det projekst at tjene penge nok til familiesammenføring.
Projekter, prestige, familie, ...

24
Vertikaldelt tomannsbolig

For et herlig bilde ???

25
Strengt hjemme

Husker selv at jeg verket å flytte hjemmefra pga kontrollerende foreldre.
Synd at de ikke skjønner at for at en person skal lære å kunne ta ansvar for seg selv må de få lov til å prøve og feile.
Det er sånn vi vokser opp

26
Heksa

Den største forskjellen mellom disse jentene og de fleste andre studenter på deres alder er vel kanskje at de fremdeles bor hjemme hos foreldrene.

27
Men masser af folk der bor hjemme må gerne have deres kæreste med hjem.

Det måtte allerede min generation i 80erne. Altså med hjem og sove.
Ikke noget med husarrest eller noget. (Og mobiler havde vi ikke, så....)

28

Amina bor jo ikke hjemme? dessuten helt vanlig å bo hjemme de første årene om du studerer i samme by

29
Heksa

@.: Nei, Amina bor ikke hjemme, men Nadiya og Zehra gjør det. Tydeligvis er det vanligere (i Oslo?) enn jeg trodde. Jeg har studert noen år i en annen by enn Oslo, og tror knapt jeg kjenner noen som bor hjemme hos foreldrene sine. Men Oslo har jo mer ekstreme boligpriser, uten at man får mer i studielån, så det gir vel mening.

30

Rundt en av fem av norske studenter mellom 18-30 år bor hjemme (kilde: Aftenposten).

31
Dyrt å leie

Har egentlig inntrykk av at endel ikke flytter hjemmefra med en gang de begynner å studere fordi det er så dyrt å leie.

32
Oslo

Vanlig i Oslo

33

De som blir boende hjemme er bare andel av de som bor i universitetsbyer der de også fikk studieplass. Virker som 'folk flest' ikke bare flytter ut, men også bytter by.

34
fesk

jeg bor nordpå. er _veldig_ mange som flytter hjemmefra til byen allerede når de er 16, pga mangel av studietilbud og vgs/uni der de bor.

35

Her og. Lovleg er jo mer gjenkjennbart der, alle seriene blank/lovleg/skam/unge lovende presenterer ulike biter av virkeligheten, og dette stemmer jo også for dem.

36
@strengt hjemme

Det er så sant! Det er fryktelig å bli kontrollert, og i tillegg lærer man seg ikke å bli voksen.

37
Nadiya❤️❤️

Så rolig. Så tilgivende. Så ikke-dømmende. Så forstående. Siger ingenting om Petter og Zehra selvom blikket mellem Zehra og Nadiya viser, at Nadiya forstår, at det ikke er Kerim, som Zehra er forelsket i. Det er bare Amina som ikke ved/forstår noget. Nadiya, så loyal og god veninde. Tilmed sjov. Håber det hele kommer til at gå godt for hende ❤️

38

Hvor er Zehra smuk i dette klip!

39
Jesus boi

Ja hun er dødssøt

40
Zehras forældre

Er de som Nadiyas forældre? Så strenge?? Frygter lidt hele Peter og Zehra-greien ikke kommer til at gå nu.... 🙁

41

Vet vi hvor mange afsnit af sesong 2 vi får?

42

Virker ikke helt sånn, siden Zehra ikke må lyve om hvor hun er på kveldene. Tror nesten moren hennes har mer forventninger til hva slags utdannelse hun skal ta.

43

På NRK TV står det at det skal være ti episoder til sammen

44
Pappa

Hva mon Nadiyas pappa vil gjøre? :-/

45
Kristin

Jeg skjønner ikke hva som skjedde med Nadiya...Noen som kan forklare meg, plis?

46
Dette skjedde

Foreldrene hennes fikk vite at hun går ut og har kjæreste fra det klippet Moa la ut.

47
Anda

Presisering: Mora fekk vite det og straffa Nadiya med å ta telefonen hennes, lese meldingane og seie at ho må komme heim klokka 19 kvar kveld.

Faren er i Pakistan og har ikkje fått vite det enda, så Nadiya gruer seg til at mora skal fortelje det til han når han kjem tilbake, og forventer ein ny runde med sanksjonar frå han.

48
Kristin

Hvorfor har hun ikke lov til å gå ut å ha kjæreste?

49

Hun er muslim og familien er af pakistansk herkomst, så muligvis fordi hun skal være jomfru til hun bliver gift.

50

Jeg forstår godt hvis Zehra ikke har lyst til at skuffe Amina, men det var jo aldrig Zehras egen ide at invitere Kerim på besøg fra Spanien til at begynde med... Hun sagde vel mest af alt ja for at please Amina? Helt ærligt burde Amina vågne op snart og tage et kig ud af sin egen verden. Så ville hun opdage, at hendes bedste veninde har følelser for en anden.

51
Anonym

Men hvis du ser det fra Aminas side så har Zehra ikke givet hende nogen grund til at det ikke skulle være Kerim hun kan lide. Amina tvang jo ikke Zehra på nogen måde til at hun skulle invitere Kerim med.
Vi ser det hele fra Zehra syn og derfor virker det åbentlys for os at det ikke er Kerim, men det er ikke sikkert det vil være det samme hvis vi så det fra Amina

52
Poirot

Ja, hvorfor sier Zehra ikke hvordan det er? Synes hun egentlig at Amina er et håpløst naivt tilfelle og lar det bare være med det? Er det så bra da?

53
Anonym

@poirot Amina har gjort det klart at deres fremtid er med muslimske mænd, så Zehra vil vel være mere sikker på det der er mellem hende og Petter før hun fortæller det til Amina

54

"Så yalla på ekte liksom" ?

55

Hvad mener Zehra med det??

56
Jalla

Tror hun mener jalla som «smakløs» eller noe i den duren.

57

Ordet yallah kommer opprinnelig fra arabisk og er et vanlig ord der som betyr noe sånn som "kom igjen", men på norsk (og svensk), har "jalla" byttet helt betydning og fått en nedsettende klang. Av og til om innvandrere. Men jeg tror innvandrer-etterkommere har gjenvunnet kontrollen over den bruken, og bruker det selv i komisk setting, f.eks. Radio Yalla. Som regel er det lett nedsettende i mer uskyldig bruk. Hvis en ting er jalla, er den glorete, billig eller ubrukelig. Dette er fra et Xennial-perspektiv. Millennials og GenZ må gjerne oppdatere definisjonen.

58
"Totalt meget"

Det er bare arabisk/norsk slang for enormt meget.

59

Amina da. Hun og Celine passer litt for godt sammen, Clueless & Cluelesser, hehe

60
Poirot

Og Z og N lar det være slik. Hvorfor?

61
Kunne Amina finde på at sladre "for deres egen skyld"

hvis hun fandt ud af at de var engagerede i forhold med ikke-muslimske fyre?

62
Poirot

Usannsynlig. Amina har ikke sladret på Nadiya og til og med vært den som har gitt henne dekkhistorie flere ganger. Amina hadde ingen problemer med det. Så hvorfor sier ikke Zehra til Amina hvordan ting er? Forstår det ikke, annet enn at hun ikke ønsker å ødelegge boblen for Amina. De kjenner hverandre fra før de ble født omtrent og hun liker nok å se Amina så lykkelig. Men som kjent: jo lenger dette varer, jo verre det blir...

63
Ulovlig

Er det bare jeg som reagerer veldig på at moren til Nadiya har tatt telefonen hennes og går gjennom den??? Ikke bare er det en ekstrem invasjon av privatlivet og veldig upassende, det er jo også direkte ulovlig å gjøre!!! Helt DRØYT at hverken ingen i vennegjengen reagerer på det, og ganske rart at ingen sier noe i kommentarfeltet heller :p

64

Tror det er flere her som ikke har helt forstålese overfor andre kulturer.. I flere asiatiske kulturer bestemmer foreldrene over deg frem til du er gift. I tillegg er det for flere asiatiske familier, spesielt muslimske, ikke greit å kline med en person i offentligheten, særlig hvis du ikke er i et seriøst forhold med denne personen. Et seriøst forhold vil da si at du i det minste har introdusert han/henne for foreldrene dine, og har intensjoner om et ekteskap. Å gjøre noe slikt som Nadiya har gjort blir for flere muslimer sett på som skammelig og gir dårlig rykte. Jeg syns at det på ingen måte er en rett tankegang, jeg forteller bare hva som er realiteten for flere muslimer.

65
Anonym

Det er en af de mest almindelige måder at straffe sine børn på. Det er jo netop en tung som har en indflydelse på ens hverdag.
Og som Sara skriver så er det jo muligt at det er hendes forældre som betaler.

66
@Anonym

"Det er en af de mest almindelige måder at straffe sine børn på. Det er jo netop en tung som har en indflydelse på ens hverdag. "

At noe er vanlig, betyr på ingen måte at det er greit eller riktig å gjøre. Og du skriver "barn": Nadiya er ikke et barn. Og at det er straff i det hele tatt er helt på jordet, syns jeg: Hvorfor skal en 19-årig kvinne straffes for å ha kysset en gutt?

Uansett om hun hadde betalt eller ikke: Som Anda skriver, når du velger selv å gi noe til en voksen person skal det ikke være strings attached, med mindre moren spesifikt sa noe som "jeg betaler for mobilen hvis du ikke kysser gutter" (da hadde Nadiya kanksje sagt nei). Og hovedproblemet her er uansett både holdningen til moren om at Nadiya i det hele tatt skal straffes for å kysse, og at det attpåtil er slik at moren kontrollerer Nadiya ved å gå gjennom meldingene. Det er ikke bare ulovlig, det er helt forferdelig invaderende og ekkelt og manipulerende og kontrollerende, og da er man mer en fange enn en voksen datter som bor hjemme.

Blir helt paff og matt av hvis det faktisk er sånn at noen folk kan synes dette er det minste greit. Og helt paff og matt og trist av at ingen av venninnene reagerer i det hele tatt i klippet, som om dette er helt normalt og å forvente. Utrolig kjipt hvis dette er realiteten.

67
Sara

Jag menade inte att mamma har gett mobilen till Nadiya i present (gåvor kan man inte ta tillbaka) utan att det kan vara att mamma äger mobilen och betalar räkningarna och N bara använder den. I såna fall kan mamma ta den tillbaka, det är hennes mobil. Har t.ex. själv lånat min pappas telefon när jag inte hade pengar att köpa en ny efter min egen gick sönder. Uansett, äger mamma mobilen eller inte, det är inte ok att läsa meddelandena (precis som jag skrev efter att ha sett klippet på nytt), N är vuxen. Men viktigt att skilja dessa två aspekter.

Jag tycker att det största problemet här är det att Nadiyas mamma inte litar på henne. Och det är förståeligt efter att hon har fått veta att N lever ett dubbelliv. Om N säger att hon gör något ”lovligt” men i verkligheten är saken helt motsatt, är det inte lätt att tro på henne mera (spelar ingen roll vad hon har gjort, the trust is broken). Men som sagt, inte ok att läsa hennes privata meddelanden. N är också i en svår situation när hon vet att det som förväntas av henne är inte samma saker som hon själv vill. Jag har kompisar som har upplevt det här med sina religiösa familjer och det är inte alls lätt att veta hur man ska leva sitt liv när alla människor runt dig kräver något av dig. På samma sätt kan det vara svårt för oss icke-troende att förstå hur det är att växa upp i en religiös familj (kristen, muslimsk, you name it) och allt det innebär.

68
Sara

Om det är mamma som har köpt mobilen och betalar räkningarna så får hon göra vad hon vill. Det menar inte att hon läser meddelandena etc. Men det vet vi inte. Och det är faktiskt möjligt att leva utan telefon för en stund ? Men som sagt, vi vet inte. N verkade inte så stressad.

69
Anda @Sara

Nadiya sa i klippet at mora les gjennom meldingane hennar kvar kveld. Det er frykteleg invaderande og neppe lovleg, spør du meg.

Nadiya er over 18 år, så ho er myndig og mor hennar har da mista retten til å bestemme over ho. Nadiya mister på si side retten til å bli forsørga.

Når du gir bort noko til ein vaksen person, så har dei fått det og du har ikkje rett til å ta det tilbake. Difor har ikkje mora rett til å inndra telefonen, og enda mindre å lese meldingane.

Det mora derimot -har- rett til å gjere er å setje nokre reglar for korleis Nadiya må oppføre seg for å få lov til å bu heime og evt. få mat, klede etc. frå foreldra. Så fram til Nadiya flytter for seg sjølv kan nok foreldra bestemme innetid, for eksempel. Dei kunne også bestemt at ho måtte betale husleie, bidra til å betale for mat og straum etc.

70
Sara

Nej, nu tittade jag klippet igen och mamma kollar meddelandena. Självklart att det inte är ok.

71

Drøyt, men vanlig. Skjedd med meg også et par ganger da jeg fucket opp og foreldrene mine oppdaget det. Dette var på VGS.

72
Vanlig?

Vil virkelig ikke si at det er vanlig, eller greit, å ta telefonen og sjekke meldingene til en voksen datter som bor hjemme.

73
Krystall

Amina er dårlig veninne her, at ho tar ting så forgitt ut frå kva ho meinar. Det er typisk slike vennar ein unngår å snakke med når det gjeld vanskelige tema. Amina overkøyrer dei heilt. Ein bli kanskje satt ut der og då, og får sagt noko... kvifor kan ikkje folk få leve sitt eige liv utan at ein skal dømme heile tida!

74
Fortælle om Harry Petter

Mon Amina ikke kan accepterer, at Zehra vil have en norsk gut eller?

75
ja hvorfor fortæller de ikke det?

det synes jeg virker så mærkeligt. Måske pga Kerim situationen

76

Takler faktisk ikke Amina. Hva får hun til å tro at det er Kerim Zehra chatter med på telefonen? Hun har fått for seg et eventyr i hodet som aldri kommer til å skje, fordi Zehra liker Petter, og IKKE Kerim. Kan ikke hun bare nyte det hun har med kjæresten sin, så kan Z gjøre hva enn hun måtte gjøre som føles riktig for hun? Blir provosert, fordi jeg og har opplevd en lignende situasjon der en av mine venninner var helt gal på å spleise meg med en jeg overhode ikke ville ha.

77

dauer asså, så herlig ansiktsuttrykk av Nadiya og Zehra på slutten der????

78
Fatter ikke

hvordan forældrene kan tillade sig at bestemme over Nadiya??? Hun er 19 år for faen??? Underligt

79

Kjenner jeg blir provosert av en slik kommentar. Ser du skriver dansk, og da ser jeg det slik at dine holdninger og verdier er på lik linje med nordmenn sine. I Norge er det slik at barna blir oppdratt av foreldre helt frem til du er 18, for da skal du på en måte klare deg på egenhånd. Bor gjerne hjemme hos foreldre som fortsatt forsørger deg med mat, klær og penger - men at du klarer å ta vare på deg selv i den forstand med jobb, skole, venner etc. Norske får være ute så lenge de vil uten at foreldre skal ha noe å si på det, fordi «du er 18, det er du som bestemmer nå» men i enkelte kulturer så er det ikke slik. Hjemme hos meg, har vi regelen; så lenge du bor under dette taket så skal du følge våre regler, og jeg er 19:). Det er ikke rart at moren til Nadiya ser gjennom telefonen hennes, og bestemmer at hun skal være hjemme til den og den tiden. Utlendinger, i forhold til nordmenn, har mer dyrebare holdninger og verdier. Jeg har en venninne hvor foreldrene sier «så lenge du kommer deg hjem så er vi fornøyd, vi legger ut nøkler slik at du kommer deg inn». Eller en annen forelder som egentlig vet hva som foregår når man er ute på fest med drikke, røyk og gutter - men velger å ikke si noe til barna sine for å være «forståelsesfulle» eller «det er sånn å være ung». I en kultur som Nadiya, Amina og Zehra tilhører, er det ikke sånn.
Aksepter andre kulturer og religioner for hva de er - skaff deg også litt knowledge før du i senere tid skulle kommentere noe lignende.

80
Familie

Tror det er viktig i denne sammenhengen at Nadyia ser ut til å ha et godt forhold til familien ellers. Hun har respekt for moren, ser vi i den ene klippet, og ønsker å gjøre som hun vil. Så nå foreldrenes ønsker er annerledes enn hennes egne er det ikke så enkelt som å bare flytte ut og gjøre som hun selv vil. Hun er glad i foreldrene og vil ikke skuffe dem. Kan hende de ikke vil at hun skal flytte hjemmefra ennå?

81
Anonym

Så længe Nadiya bor hjemme er det jo hendes forældre der bestemmer, så hvis hun vil have det anderledes må hun flytte hjemmefra.
Det er sådan det er for de fleste, ligegyldig Don alder så længe man bor hjemme er det ens forældre som laver reglerne

82
@men, Anonym og Ja

Hos etniske danskere (og det tror jeg, at I er) er der en kulturel forventning om, at forældrene bare må acceptere, at ny flytter børnene hjemmefra. Nadiyas familie er muslimer med pakistansk baggrund - det er ikke sikkert, at familien "accepterer", at hun flytter hjemmefra - evt. fordi der kan opstå rygter i det pakistanske miljø.

83

At kigge hendes beskeder? At skulle være hjemme kl 19? Fordi man har kysset med en fyr? Synes det er voldsomt

84
Anonym

For at lyve om hvor hun er og for at bryde forældrenes regler.
Hvis hun er utilfreds med sine forældres regler kan hun jo bare flytte hjemmefra

85

Og det forstår jeg heller ikke at hun ikke gør ? om så jeg skulle arbejde mig selv ihjel for at have råd til det, så havde jeg gjort det med de forældre

86

Hvor krise er det egentlig om Amina får vite om Zehra og Petter? Hva skal hun si, liksom? Mulig jeg ikke henger helt med... ?

87
??‍♀️

Tipper at Zehra ikke har klart å ta stilling til om hun skal belaste Amina med dilemmaet om hvorvidt Kerim burde informeres og dermed få sjansen til å avbestille turen til Norge.

88
Unngå ubehag?

Det er i så fall ganske kjipt av Zehra, greia er jo da at hun bare unngår eget ubehag på bekostning av Amina og Kerim, som begge tror Kerim skal møte Zehra. Men fordi Zehra syns det er ubehagelig og tenker kortsiktig på å unngå ubehaget (fremfor det langsiktige ubehaget når Kerim faktisk dukker opp og det viser seg at hun ikke er keen likevel), så får ikke Amina ELLER Kerim få ta informerte valg. Ganske drøyt at noen flyr helt til Norge med alt det medfører bare fordi Zehra er konfliktsky/prioriterer å unngå eget ubehag kortsiktig, lzm.

89

Is Kerim coming because of Zehra or to keep Yasir company and do some sightseeing?

90

??‍♀️, jeg hører hva du sier, men tenker at hvis Amina har vært med å lage en situasjon hvor Kerim har skikkelige forventninger til Zehra og turen til Norge, så er det heller hun som burde få en reality check. Zehra har jo vært avvisende/avkreftende i så å si alle situasjonene vi har sett hvor han er nevnt (kanskje minus noen greier fra starten som jeg har glemt). Kanskje blir det belastende for Amina, men forhåpentligvis blir det også noe hun kan lære av og vokse på. Mine to øre 🙂

91
Tittel

Syns at tittelen heller burde være: Så yalla

92
Heksa

En av fem studenter bor hjemme under studiene i følge noen under her. Det hørtes mye ut for meg, men kanskje det er vanligere i Oslo med stive boligpriser. Uansett er det sikkert noen her som har erfaring med å bo hjemme som ung voksen. Kanskje dere kan si noe om dette stemmer:

Kan det være lettere for foreldre å «glemme» at barna har blitt myndige/voksne når de fortsetter å bo hjemme og evt. blir forsørget? Alderen har gått opp, men situasjonen er ikke mye forandret fra vgs, og relasjoner og dynamikk mellom folk har etter min erfaring en tendens til å «stivne» litt etter mange år.

Jeg har opplevd at det har tatt litt tid for både meg og foreldrene mine å begynne å oppføre oss som om jeg er voksen selv etter at jeg flytta hjemmefra. Jeg fortsatte liksom å gå tilbake i rollen som «barn» når jeg kom tilbake hjem til foreldrene mine. Ser for meg at dette hadde gått enda saktere om jeg hadde fortsatt å bo hjemme.

Kan dette være noe av grunnen til at Nadiyas mor fremdeles behandler henne som et barn/en ungdom under 18 (inndrar eiendeler, leser meldinger osv.), og at Nadiya ser ut til å godta det?

93

Jeg tror det er helt vanlig at de som blir boende hjemme for å studere fortsatt blir behandlet litt som ungdommer. Og det er også vanlig at det er forventninger om at de må ha visse innetider, rydde etter seg, osv. Men at unge voksne blir straffet av foreldrene for å gjøre noe såpass normalt som å kysse en gutt er ikke vanlig.. I hvertfall ikke blant etnisk norske familier. Jeg tipper at Nadyias pakistanske(?) familie har andre forventninger til hennes oppførsel enn en gjennomsnittlig norsk familie har til sine barn. Og at hun ikke er helt enig i disse forventningene, men heller ikke vil skuffe dem..
Da snakker jeg *veldig* generelt her. Selvsagt finnes det veldig strenge (fks kristne) norske familier og superliberale pakistanske. Men det er ikke alltid helt likegyldig hva slags kulturbakgrunn man har. 😉

94

Jeg har bodd hjemme selv til jeg var 22, og har mange venner som fortsatt gjør det i en alder av 26. Tror det er veldig enkelt å falle til barn-rolle og at rellasjoner ikke endrer seg fra når du blir myndig. For eksempel, mora til ei venninne ikke tillater overnattingsbesøk fra gutter. Til tross for venninna mi betaler for strøm og mat.
Jeg hadde ikke vært så overasket med straffen Nadya fikk, spesielt hvis det er foreldrene som har betalt for telefonen. Men synes ikke innafor å skjekke private meldinger.
Forresten, det er snakk om en europeisk land og ingen jeg kjenner er spesielt religiøs/kristen.

95

I Danmark ville det være meget underligt, hvis man ikke måtte have sin kæreste overnattende, selvom man bor hos sine forældre - og det er fra man er 15-16 år. Men der findes nok også etniske danske familier, hvor man ikke har kærester overnattende, jeg kender dem bare ikke. Og der er nok stor forskelle blandt de europæiske lande - jeg gætter på, at du kommer fra et land længere mod syd.

96

Jo, men det er en viss forskjell mellom overnattingsbesøk hjemme og å klikke i vinkel fordi datteren har kysset noen. Tror heller ikke mine foreldre hadde likt om jeg dro hjem gutter på natta når jeg bodde hjemme. Men de la seg aldri opp i hva jeg gjorde når jeg var ute eller hvem jeg var sammen med. Det samme gjelder venner av meg i samme situasjon. Det er tydelig at Nadyia må skjule veldig mye av det hun gjør for foreldrene, i så stor grad at hun lever et dobbeltliv.

97
CeMa

Amina sa i klippet forrige søndag da Nadiya snakket om puling og katt; er det ikke like greit/best å finne en muslim først som sist? Tror det er derfor hun er opphengt i Zehra og Kerim. Utenkelig for henne (Amina) å holde på med en norsk/ikke-muslimsk gutt, og tror/mener derfor er utenkelig for Zehra også. Tror det er derfor Zehra holder det for seg selv også, om Petter, hun vil ikke ha en diskusjon/drama rundt dette nå, det er jo mildt sagt i begynnerfasen dette forholdet deres.

98

Anima er bare så loool. Hver episode hun er med, så oppfører hun seg som om hun går på ungdomsskolen. Lever bare oppe i sin egen sky langt i fra virkeligheten. Nadiya overrasket meg positivt. Hun har en god evne til å tilgi. Jeg spår trøbbel og drama når Yasir og Kerim kommer på besøk. Det blir kleint ass.

99
Invaderende

Ja, det er kanskje en vanlig straff for ungdommer som går over grensen. Men da for typ 13-16-åringer som er under foreldrenes myndighet. Å ta telefonen til datteren på 19-20 som er myndig og studerer er noe helt annet.
Jeg synes denne serien viser de subtile forskjellene mellom "norske" og barn av innvandrere oppvokst i Norge på en god måte. Tvangsekteskap etc. er tross alt ikke vanlig, men sosial kontroll og kulturelle forventninger kommer til uttrykk på mange måter.

100
why is she hiding?

hva skal Zehra gjøre når påskeferie er ferdig og hun ser Petter på skolen? skal forholden være skjult fra Amina liksom?

101

I morgen får vi se når zehra amina og Petter mødes - måske

102
Forhold?

Det er vel bare at hun ble med han hjem en gang, tror ikke hun selv vet helt hva hun vil med han (selv om hun tydlig liker han)

103
❤️❤️❤️

JEG TRENGER KLIPP MED PEHRA

104

Eller bare flere meldinger - men de må jo begge være lidt tilbageholdende

105
Vilde

Syns mange er hard mot Amina. Hun er kanskje utrygg på eget forhold og derfor er det trygt for henne hvis en nær venninne på en måte tar del i forholdet ved å bli sammen med kompien til kjæresten?

106
Anonym

Synes det er vigtigt at huske på at vi ikke ser det gennem neutrale øjne, men gennem Zehra, så det at Amina hele tiden snakker om Kerim kan jo skyldes dårlig samvittighed eller irritation fra Zehras side. Det er muligt at det ikke fylder så meget for Amina, men at det bare er det Zehra fokusere på.
Lidt på same måde med Selma, hver gang hun er i nærheden af Petter virker det til at hun flirter med ham, men det kan godt være at det bare er i Zehras øjne at hun gør det, fordi hun er lidt jaloux.

107
☺️

Det er noe av det dummeste jeg har hørt. Ja, greit det kan være at hun er utrygg på forholdet med Yasir. MEN hun går rundt i sin egen liten boble og nærmest bestemmer hvem Zehra skal like og i tillegg er hun ikke særlig god til å se hva venninnen egentlig vil. Det er dårlig kommunikasjon de to i mellom. Hadde det ikke vært bedre om de to kunne snakket sammen og fått ut det de har på hjertet?

108
Vilde

Jo, det hadde det. Har ikke skrevet noe om at de ikke skal snakke sammen eller at det Amina gjør er riktig. Prøver bare å forstå karakterens intensjon.

109
Poirot

@Vilde
Det stemmer nok det

110
Jesus boi

SLUTT Å MAS OM KERIM HERREGUUUUUUD

111

i swear to god if amina mentions kerim ONE more time im gonna lose it

112
nu er det vist Zehra som ikke læser og Amina som læser

det var jo lidt den omvendte verden 🙂

113

Zehra har på intet tidspunkt vist at hun er interesseret i Kerim, men Amina hoppe direkte til den konklusion alligevel. Man kunne godt få mistanke om at hendes eget forhold til yasir også er noget der primært foregår i hendes eget hovede

114
petter pettersen

Mange av bildene på Instagramprofilen til Nadiya er slettet

115

Vet noen hva skuespillerne som spiller Petter og Zehra heter?

116
Louisa

Wow det er ekstremt! En mor der tager sin voksne datters telefon og bestemmer hun skal være hjemmen kl 7!! Det er sådan noget man i måske kunne gøre ved et lille barn. - Ikke en voksen kvinde! Den mor virker da sygeligt kontrollerende. Nadiya må flytte hjemmefra! Det der er HELT galt!

117
En liten observasjon

De "frekke" bildene til Nadia er slettet. Ingen overraskelse, men ja..

Synes det er fint jeg at hun en stolt av kroppen (det antar jeg hvertfall), men skjønner hvorfor de er fjernet