Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

39 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Thomas 33

Først

2
Julie

Oj oj ?

3
Auda

Dette lover ikke bra...

4
Oh shit

Nadiya's in trouble ???

6

omg omg omg! har en veldig dårlig følelse om dette

7

Dette er ikke bra. Hun har forsøkt å ringe Nadiya 8 ganger og ikke fått svar? =0

8
Mon ikke hun har slukket tlf

Håber der lidt oprør i alle tre piger - kom igen nu!

9

Takk for oppklaring, jeg hadde faktisk kikket for fort, og trodde frem til nå at Zehra hadde 8 ubesvarte anrop fra Nadiya!

10
Oooooo shit!

Hun har det.......

11

8 utgående samtaler til Nadyia, det er hun som ikke tar telefonen..

12

Men midt på natta. Tror også trøbbel, men eet trenger ikke være alvorlig.

13

Jeg må ærlig si at jeg er redd...for dette har jeg erfart.

14
Nej nej nej

Det här var ju inte trevligt att vakna upp till... inte alls...

Kanske blir det något bra till slut ändå? *Hoppas*

Nadiya verkar ju ändå lite redo till att bryta med vissa värderingar. Kanske är det något sånt här som ska till för att hon ska göra det? Eller är det önsketänkande från min sida? Är ju självklart inte så lätt eller så är det det? Måhända är Nadiyas föräldrar inte så stränga som NRK vill få oss att tro????

15
Oh s*it

?

16
#Nadiyamåsvare

Håper hun er ok

17

Tænker moren har taget mobilen??

18

So they hold an adult locked up and incommunicado? What does this remind me of

19
Worried

Nå føler jeg at Nadiya skal skylde Zehra for alt dette som skjedde, i stedet for å skylde på den virkelige skyldige partiet, Moa.

20

And, depending on what happened, her family is to blame as well.

21
Enig

Enig med Pat her:) hvis foreldrene bryr seg om Nadiya vil de gi blankt f..n i hva Moa eller andre i patriarket måtte mene

22
Svært

'Selvom forældrene bryder sig om Nadiya, kan det også være svært for dem, da Nadiya handlinger kan få konsekvenser for hele familie: Deres datter opfører sig ikke, som det passer sig. Man lad os håbe, at de støtter op om Nadiya.

23
Oooooo shit!

Tror de blir uvenner jeg

24
Lava

Fyfaaan asså jävöa Moa , fan vad arg jaaag bliiiiiir.
Nadiya?

25
Viktig tema

Jeg håper at dette med Nadiya blir skikkelig alvorlig. For faktum er at en del (ikke alle!!!) jenter med innvandrerforeldre fra enkelte deler av verden blir utsatt for sosial kontroll. Håper serien tar opp hvor ille det faktisk kan gå. I verste fall ender det med æresdrap fordi jenta har oppført seg «horete» og vestlig. Kanskje et litt heftig tema for en ungdomsserie, men hadde vært fint om de fikk fram alvoret i det, og ikke bare konkluderer med at det var en slags misforståelse og familien etter en liten samtale aksepterer Nadiyas livsstil.

26

Så dystert og forfærdeligt tema som desværre ikke er urealistisk ? har lige læst om Fadime Sahindal? i Danmark vakte æresdrabet på Ghazala Khan stor opsigt og forfærdelse.

27

Fadime Şahindal springs to mind. Such a drastic course of events is not expected from this type of a TV show, but I'm still worried about Nadiya.

28
Pengehengen

Pengejengesuppeslenge

29
KANSKJE??

Har foreldrene tatt mobilen fra henne... kanskje??
Håper å tro at de respektere sin datter ønske...

30
Vanskelig

Min muslimske venninne irriterer seg veldig over norsk debatt om sosial kontroll blant den muslimske delen av befolkningen. Som at flertallet tillegger mindretallet en negativ karakteristikk. Jeg vet ikke om jeg er enig i det. Men jeg vil jo ikke være en av DE heller, som snakker politiker-pisspreik om sosial kontroll når jeg vet hva reaksjonen blir. Vanskelig.

31

It's not just Muslims. "Thelma" is an example of such a Christian family. I know it's a horror, but that part is, sadly, realistic.

32

Vet ikke om jeg helt skjønte hva du mente, men jeg tror det er helt avgjørende å klare å skille mellom de som snakker om den sosiale kontrollen som faktisk forekommer i en del tilfeller, og de som bare antar at alle muslimske jenter blir utsatt for den og er undertrykt, og gjerne konkluderer med at islam er noe negativt. Jeg vil påstå at det er helt nødvendig at vi snakker om den sosial kontrollen enkelte utsettes for. Men det er selvfølgelig alltid vanskelig å skulle fortelle foreldre at måten de oppdrar egne barn på er feil. Spesielt når de er vant til en kultur der familiens ære står helt sentralt, som jo er ganske fremmed her i Norge.

33
Poirot

Alle i alle grupper blir utsatt for sosial kontroll. Det er en del av all gruppedynamikk at det passes på at gruppemedlemmene holder seg til normene og reglene som gjelder i gruppen og som ofte definerer hvorfor vi opplever oss som en gruppe. Vi som står utenfor vurderer ofte den sosiale kontrollen ut i fra 2 ting:
hvor enig er vi i verdiene til denne gruppen?
Hvilke midler brukes det hvis medlemmef av gruppen bryter normene og reglene i gruppen?
Det som jeg synes er interessant å se her, er at presset først og fremst ikke kommer frs foreldrene, men fra jevnaldrende/venner.

34

Hva blir reaksjonen?

35
Vanskelig

Hun blir sur og føler at muslimer blir snakket ned.

36

Men temaet er universelt. Det handler om makt. Hvis alle i Nord Korea (som et eksempel) ble enige om å ikke la seg undertrykke av en selvutnevnt elite/familie, kunne de brutt undertrykkelsen...
Jeg har selv protestert i situasjoner der andre har forsøkt å skremme meg til å innordne meg urettferdighet, og det er jeg glad for at jeg har turt. Hvis vi ikke tør kan de bare fortsette å bestemme over oss...

37
Vanskelig

Siden hun (venninna fra trådstarten) er muslimen blant oss to (jeg er ikke muslim selv), så lar jeg henne eie temaet. Det er ikke min plass å si at hun har 'feil' reaksjon i en debatt om muslimer. Men fikk lyst å nevne det her fordi det er interessant å se at hun ikke oppfatter noe som ofte er tenkt som støtte til minoritetskvinner som støtte i det hele tatt. Hun ser på det som patriarkalsk maktsnakk fra majoritetsbefolkningen som gir et negativt inntrykk av hele minoriteten på en urettferdig måte. Hun sier ikke begrepet 'sosial kontroll' uten å sette det i kraftige og ironiske hermetegn.

38

I keep refreshing it, although I follow an account that tweets when something is published. Even if Nadiya is unreachable, I want to see Zehra, Celine, and Amina working to get her out of the situation!

39
Løgn

Moa er en røv og Zerah skulle have blandet sig udenom, men det virkelige problem er vel at Nadya og Zehra lyver for deres forældre om hvordan de lever og hvad som er vigtige i deres liv? Måske handler historien om at man bliver nødt til at være ærlig og stå ved, hvem man er?