Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

133 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Greven

sa voici!!

2
Luren

ligger på lur

3

Petter!!!! Luv you!!!! Og elskerelskerelsker at de valgte sangen til Billie Eilish! ❤️❤️❤️❤️❤️

4
eniggg

Ja præcis!! især fordi de brugte 'bury a friend' and Moa is about to feel her thunder! XD

5

jaaaaaa præcis! Især fordi det er 'bury a friend' og Moa is about to feel her anger XD

6

DRUCK used the same song in S3 promo.

7

herregud, jeg får helt hjertebank!!

og petter som er så søt :*)

8
En gang fattig student

Hva er Moa sitt motiv, egentlig?? Er han egentlig sjalu? Og hvorfor er det alltid de som har bestilt mest som vil sele regningen? Typisk, grr.

9
Cosmos

Eller hur!! Det där med att dela lika mellan alla när man har varit ute och ätit har jag aldrig förstått, och i Norge är ju matpriserna helt sjuka...

Men som personen nedan konstaterar: om man vuxit upp i en priviigerad kultur där man aldrig behövt bekymra sig för pengar (och man kan gå med på att betala 400 kr för en middag ute, i deras ålder, say what?!!) så blir man kanske blind. Skönt att Petter är lite mer observant.

10
Jeg tror bare ikke der er nogen af dem der er vant til at måtte spare.

Udover den villa - med eget øvelokale - hvor Petter er vokset op, så hang der Burberry på knagerne i entreen. De er privilegieblinde og ikke vant til at behøve at snakke om penge.
Heldigvis var Petter ikke helt blind, der.

11
Må slutte

Å lese kommentarene... dere forutser jo alt!

12
Cami

Oi.. nå kommer ulikhetene frem mellom dem. Og Selma virker småfrekk og vil skremme Zehra bort med å fortelle historier om henne og Petter?

Og hva faen Moa! Han gir seg IKKE!

Men så korte klipp! Får vi mer? Oppsøker hun Moa nå? ?

13

Jeg var team anti-Zehra for noen kommentarer tilbake, men nå kjenner jeg at jeg blir mer og mer team-zehra. Fy søren så frekk og spydig Selma var! Ville gå gjennom skjermen og sette henne på plass. Hun var indirekte rasistisk med spørsmålene sine. Kudos for at hun klarte å la være å si noe, det hadde klikket for meg der og da.

14
Selma

Er måske ikke klar over, at der er noget mellem Petter og Zehra, og Selma sørger for, at Zehra er med i samtalen.

15
@Selma

Å joda. Se blikket til Selma når hu ser at Petter sier til Zehra «så fin du er». Hun har nok skjønt det. Og derfor er hun sjalu og frekk!

-Cami-

16

Precis, för det var ju ganska random att dra upp helt plötsligt att hon och P varit tillsammans och inte valt att åka på en semester till Turkiet. Även om Z och P inte hade haft en grej så hade det ju varit lite weird att svara på ju eftersom ju Z inte känner S. Bara ok, kul, vad ska jag göra med den informationen och där kom terrorn upp ja. Sen skulle hon kört Zlatan-svaret på S fråga om mest norsk eller turkisk. "Zehra är Zehra". Hade diggat det alltså!

17
@Cami

Tror ikke det, men vi får se. 🙂

18
Nope

Ikke før imorgen

19
Cami

Du har nok rett.. så heldig er vi nok ikke ?

20
Akavet stemning

Tror ikke Selma er ovre Petter; den måde hun kigger på ham, ved hvad han vil have at spise og hvordan hun tænker tilbage på deres ferieplaner. Det tegner ikke godt. Synes heller ikke hun virker særligt inkluderende, når hun kun spørger ind til Zehras etniske baggrund... Det er tydeligt, at Zehra synes det er ubehageligt og ikke ved hvad hun skal svare!!

21

Synes ikke at å spørre hvor hun er fra og om hun er født i Norge er frekt, folk spør om det hele tiden av nysgjerrighet Det jeg derimot synes var litt frekt er om hun føler seg norsk eller tyrkisk når hun er i Tyrkia, synes det er mer personlig. Og at dem skulle dra til Tyrkia på ferie men var redd for terror, da ble det mer ubehagelig.

22
Legokloss

Jeg tenker at det å spørre om dialekt kan gjøres ved å si for eksempel "Så fin dialekt du har, hvor er det du er fra?". Er man interessert i noen sitt opphav så kan man heller spørre på en høflig måte, selv om jeg synes det er kjemperart når noen spør eller påpeker at jeg ser ut som jeg har røtter fra middelhavet, når jeg er kjedelig norsk i alle kvadranter. Om noen har foreldre eller besteforeldre som har innvandret fra England så er det ikke noe som normalt kommer opp i en samtale, så hvorfor er folk så besatt av hudfarge. Det er litt spesielt. Det er lenge siden det burde blitt sett på som en helt selvfølgelig ting at nordmenn kommer i mange sjatteringer. Vi må legge den nysgjerrigheten bak oss.
Jeg tenker også at når det er så mye rasisme, så må man tenke over hvordan man selv henvender seg, for de man samtaler med kan ikke vite hvem som er det og ikke, og kan finne selv velmente spørsmål ubehagelige på grunn av det.

Nå høres jeg ut som jeg ikke er opptatt av folk sine røtter i det hele tatt, men det stemmer jo ikke helt da. Jeg er veldig interessert i politikk, særlig om i flere land i Afrika, og jeg kunne bitt meg i tungen en del ganger fordi om noen snakker gebrokkent og er fra ett av de landene kan jeg finne på å holde et helt intervju. Jeg opplever det som at dem jeg spør synes det er hyggelig at jeg er oppriktig interessert, men det kan hende noen finner det uhøflig også. Og om de har måttet flykte bør man gå forsiktig frem, mange har vært redde for sitt liv, og kan sikkert synes det er ubehagelig særlig om man viser seg å ikke ha peiling på politikken i det landet, deres kamp for demokrati osv.

23
ikke helt enig

jeg tror ikke at når man spør hvor folk er fra at det nødvendigvis handler om hudfarge... for alle... akkurat som det er vanlig å spørre om hva man driver med er det også naturlig å spørre om hvor man kommer fra, være seg en nordmann eller en innvandrer. Det kan ofte være en måte å bli kjent og drive samtalen videre, kanskje man har bodd eller besøkt stedet, osv. Det er lov å synes at det kan være ukomfortabelt å til stadighet få spørsmål om "hvor kommer du fra, sånn egentlig", særlig hvis man ser 'annerledes' ut, men jeg synes ikke at det er et frekt eller feil spørsmål. Det er positivt at man er nysgjerrige på hverandre, og i beste fall kan man også lære noe nytt om et sted eller en kultur man selv ikke kjenner til så godt 🙂

24

Men problemet som jag ser det är att, utifrån vad vi har fått se, verkar det som att det enda selma kan komma på att prata med zehra om är hennes etnicitet. Det blir nästan som att markera att "du är annorlunda och hör inte hemma här". Vidrigt tycker jag.

25
@Hmm

Zehra snakker flytende og aksentfritt norsk, så det er åpenbart at hun har vokst opp i Norge. Hvite nordmenn blir ikke spurt om hvilket land de er fra, så selv om det er av nysgjerrighet kan det å alltid bli spurt om hvor du er fra skape en avstand: «du er ikke helt som oss». Uansett hvor velment blir det jo en konstant påminner om at du er annerledes. I hver nye samtale med et nytt menneske. I ditt eget land. Du blir tvunget til å føle deg litt mindre hjemme i ditt eget hjemland.

26

Skjønner hva du mener og enig i at det kan skape mer avstand istedet. Sa bare min mening siden jeg ikke er 100% norsk selv og får spørsmål ofte. Men nå er jeg kanskje veldig sikker på meg selv. Skal også sier at det er ikke bare hvite nordmenn som stiller det spørsmålet, men andre minoriteter spør andre minoriteter også.

27
Bli kjent med folk

Hvis jeg møter en person med en dialekt så spør jeg hvor de kommer fra , er det også feil. Jeg får spørsmål om jeg er Oslojente, om jeg har alltid bodd her,/ hvor jeg er oppvokst. Jeg svarer og spør tilbake. Vi må ikke bli krenka for alt mulig så lenge vi føler at menneske som spør ikke er ondsinnet.

28
Jeg har øvet mig i ikke at spørge

Fordi jeg spørger alle - synes det er cool men fordi det kan misforstås så spørger jeg kun hvide mennesker om hvor de er fra☺️

29
@Bli kjent med folk

No trur eg at eg posta ein halv kommentar ved eit uhell, så beklager om det blir dobbelt. Prøvde å avbryte det, så vi får sjå.

Eg blir av og til spurt kor eg er frå pga dialekta, men det blir litt annleis, for eg blir ikkje spurt om det kvar gong eg introduserer meg for ein ny person, og det er som regel ikkje det første dei spør om.

Det er ikkje det eine spørsmålet som er så dumt, det er summen av alt når det blir repetert igjen og igjen. Når folk spør ein nordmann «Kva for land er du (eigentleg) frå?» igjen og igjen og igjen, så blir det som om samfunnet har bestemt at du aldri kan bli heilt norsk om du ikkje er kvit, uansett om du er fødd her og foreldra dine er norske og du ikkje har ein annan kultur som er din.

Eg møtte ein gong ei jente som var mørk i huda og hadde ei nydeleg dialekt, så eg lurte på kor ho hadde vakse opp. Eg spurte «Kor er du frå?», og ho svarte irritert «Eg er frå Noreg?». Ho var vant til at «Kor er du frå?» tyda «Kva for land er du frå?», for ingen hadde spurt om dialekta hennar før.

30

Men nu jämför du helt olika saker.

31
Krenka

Det er greitt nok at vi ikkje skal bli krenka for kvar ein ting som skjer oss. Men det er ein vesentleg forskjell på å drive med folkesporten dialektgransking og spørje kvar i Noreg nokon kjem frå, og dei spørsmåla Zehra fekk. Dialektgranskinga reetablerer berre det store norske vi-et: "vi som lever i eit langstrakt og grisgrendt land med store dialektskilnader". Selma sine spørsmål etablerte i staden skiljet mellom Zehra og vi-et. Når ein snakkar så tydeleg og aksentfri Oslo-dialekt som Zehra gjer, er det jo heilt sløkka å antyde at ho ER frå eit anna land enn Norge?!

32
@Hmm

Sånne spørsmål oppleves av mange som veldig private og ubehagelige, selv om det kan høres ut som om personen bare ber om noen enkle faktaopplysninger. I tillegg er vel dette sånn ca andre gangen Zehra og Selma snakker sammen, som gjør det ekstra upassende. Det virker som om Zehras etniske bakgrunn i Selmas øyne er noe av det viktigste ved henne. Hvorfor ikke spørre om musikk, andre interesser, studiet, matpreferanser, påsken etc? Ting som faktisk sier noe om et menneske, og gjør at man blir bedre kjent? Hvis foreldrenes tyrkiske bakgrunn er en viktig del av Zehras liv kommer hun til å ta det opp på eget initiativ, trust me.

33
@ @hmm (miip)

Helt enig. Det er så mange andre ting hun kunne tatt opp. "Å så du studerer på OsloMet. Hva var det du studerte igjen?" det hadde vel vært en passende start. Eller: "hvor lenge har du holdt på med musikk?" og her kunne hun fint ha dreid det hele over på seg selv igjen også siden de har musikk felles og Zehra nettopp har vært med å lage en remix for de. Da kunne hun også gitt rom for Zehra til å få lov til å presentere seg selv slik hun ønsker/ser seg selv og i hvilken som helst rekkefølge ved å gi henne en vei inn i samtalen mellom det som åpenbart er gode venner. Istedenfor å skulle ta kontroll over definisjoner over hvem er Zehra.

34
Akavet

Jeg tror ikke at Selma spørger ind til Zehras baggrund for at gøre hende utilpas, men spørger af interesse. Det er der, hvor Zehra skiller sig ud, og derfor det hun vil blive spurgt om. På samme måde som vegetarer altid bliver spurgt om, hvorfor de er vegetarer.

35
Akavet stemning

Selma har lagt et billede ud fra aftenen af alle pånær Zehra.... så nej, jeg tror netop hun spørger for at være ekskluderende!

36

Enig. Hun var ekstremt opphengt i foreldrenes bakgrunn. Og å spørre Zehra om det er Tyrkia hun er FRA, for så å spørre om hun er født i Norge er ganske kvalmt. Skjønner hun ikke hvor drøyt det er å bestemme for andre hvor de er "fra" og hva de "er", spesielt når personen faktisk er født i Norge? Kunne like gjerne sagt "i mine øyne er du annerledes og unorsk uansett".

37

ja enig! følte på ubehageligheten hennes

38
Min første kommentar i et kommentarfelt

Jaa, fikk så vondt av Zehra da. Selma spør bare om Tyrkia for å gjøre henne utilpass. Veldig sånn "du er annerledes og ikke som oss"-stil. Barnslig

39

I thought Moa was following them last night, but that he would be concentrating on blackmailing Zehra now.

40

Er det Petter og Zehra der kysser i den video hum får sendt? Det ligner det ikke

41

No, Nadiya and Benjamin. I don't think Peter and Zehra kissed in public, but she did go home with him, and stayed the night. Moa could have stalked her, but we don't know if Zehra's family would care (he can harass Nadiya because she doesn't want her parents to find out she has a boyfriend).

42
Legokloss

Oh, yeah Pat, you are right. He might be coming after Zehra now. At least I think this flamewar will get all of them burned. Nothing good will come from escalating this.

43
Fy søren

Så irriterende å bli spurt om? Har ingenting å si hva man føler man er norsk eller tyrkisk.

44
Virker

som Selma forstår at det er noe mellom Zehra og Petter.. Og hun liker det ikke for å si det sånn

45

Er ret sikker på hun så/hørte Petter sige at Zehra så fin ud og den måde han kiggede på hende, så ja tror også hun prøvede at ‘bring her down’ så at sige ?

46
Elsk

Ååå Petter er omtenksom og nydelig!?
Selma blir nok et lite problem for Zehra, men håper hun klarer å se forbi det. Petter er helt klart ferdig med Selma, og er veldig klar for Zehra. Skulle ønske de to hadde blitt igjen alene etter middagen.

Men hjeeelp når det gjelder Nadya!?
Moa er virkelig en dritt!

47

Så udregelige kommentarer fra selma ? håper hu oppfører seg sånn fordi hu er sjalu, og at hu egentlig ikke er sånn...

Er Moa forelska i Nadiya? Eller hvorfor holder han på som han gjør? Virker jo ganske sjalu han også...

Zehra og Petter er søte da ☺️ Han virker veldig betatt av henne ? men hvorfor dro de fra hverandre etter de hadde spist?

48

Selmas story på insta???

49
hahah

ja, skulle til å kommentere om det selv!

50

Fyyyyyy faen. Så råttent gjort. Ha så mye fornyet kjærlighetssorg du bare vil, men sånn gjør man bare ikke. Håper Petter tar tak i det!

51

Hva står det?

52

Hun har lagt ut en selfie av dem fra middagen, men hun holdt mobilen sånn at Zehra ikke kom med. Så det fremstår som et bilde der bare bandet er ute og spiser. Også har hun lagt på masse hjerter.

53
Og Petter...

..har lagt ut instastory av alle utenom Selma...

54

Et billede af dem alle - pånær Zehra

55

Selma er en bitch.

56
Dorthea

Selma har lagt et billede ud på Insta af kun bandet, hvor Zehra er skåret ud af billedet!!! ???

57
Detaljen

Introen med view over byen spoler baglæns forhold til afslutningen på klippet hvor Petter og Z ender sammen.
Et skridt tilbage nu?

58
På insta

Hvad hedder Selmas Instagram konto?

59
Elise

Hei @På insta!
Om du går på den oransje linja øverst og trykker på dei tre strekane til høgre, så kan du velje Profilar i menyen der. Der ligg alle sine instakontoar.

60
@På insta

@amles_i_selma

61
Heksa

Morsomt navn, da.

62
Skuffande

Vil ha mer

63

selma sis.... the clownery

64

She should stop the pettiness. She is going to ruin the band’s chemistry.

65

På Petter sitt bilde på profilsiden ser vi Selma sitte i bakgrunnen. Hun til stede i bakrgunnen i hans liv og identitet på mer enn én måte, virker det som.

66

Ok Petrus, kanskje ikke ta med den hotte nye dama di på gruppemiddag med eksen dagen derpå. Vet det var galant å dekke ekstrabeløpet for Zehra, men det er likevel litt ubehagelig å ikke betale for seg selv, og hele kvelden virket ganske klein egentlig. Ikke mist henne nå.

67

Kan slet ikke overskue at følge med længere, når Selma er så bitchy? og ja, også Moa ?‍♀️?? vil bare ha love mellem Zehra og Petter❤️

68
Fullstendig OT men

...er det noen andre som synes at Petter ligner på Sigurd Wongraven fra Satyricon or am I trippin

69
Neeeei!

Selma - ikke kult. Hva er det du driver med?
Moa - IKKE kult. Hva er det du driver med?

70

I don't think Selma is malevolent. She has been friendly with Zehra from the beginning. She seems tactless here, but out of ignorance (and less so than Skam Vilde with Sana). Ethnicity is not about genetics, but about where one feels one belongs, it's about sharing a culture, language, tradition.

71

@Pat I don't think its kind to post a picture on Instagram and just delete one of persons around the table. I also think that she was nice to Z in the beginning because she maybe liked her (we don't know that) and that she liked the idea about what Z could do for the band with the remix. Selma probably didn't saw Zehra then as "threat". But now, hey, S was rude to her both IRL and on Instagram so things have probably changed for her

72
@Pat

Selma is, of course, jealous and rude to her on purpose. She tries to mark her territory, talks about her and Petter's past, and she comments on the food he orders to show Zehra that she knows him better.

-Cami-

73

I understand that it might seem that way, but we must not forget that we see them all the way Zehra sees them, and not objectively.

74
@Pat

I see your point. ? But i still mean if Selma just wanted to be nice, she would not say things like that. When she hears Petter tell Zehra that she look nice, we clearly see that she is jealaous.

-Cami-

75
Selma was

fake nice before. Samme power game med vinen - en god vært have sagt - lad os drikke din vin! Ikke "stil den der borte min er bedre"

76
Barnslig

Er Moa 12 år?

77
Moa is jelaous or hurt

Jeg vil vædde på at Moa føler sig forladt af de piger som tydeligvis har været tætte før med drengene.

78
Sara

Det at Selma spør hvor Zehra er *fra* og om hun føler seg tyrkisk eller norsk er noe jeg selv har følt mange ganger. Det er veldig ubehagelig og til en grad frekt. Når man vokser opp i Norge, føler man seg alltid mer norsk enn det landet foreldrene er fra. Og Zehra er jo fra Oslo.

79
ÆØÅ

Nettopp. Har opplevd det utrolig mange ganger selv, og hvis jeg har reagert har jeg gjerne blitt belært av såkalte "etnisk norske" om at jeg legger for mye i en litt klønete formulering eller bare leter etter feil hos andre. Andre har til og med hintet om at jeg sikkert må skamme meg over bakgrunnen min når jeg setter så liten pris på sånne spørsmål, gjerne i kombinasjon med "når jeg er i utlandet elsker jeg å fortelle alle som spør at jeg er norsk!" Det virker som om mange som selv ikke har en eller annen etnisk/kulturell miks virkelig ikke forstår hvor store identitetsproblemer man kan ha som ungdom (og voksen) når man ikke lar seg plassere i en bås, men hele tiden merker at andre rundt en prøver så utrolig hardt. Og det gjelder jo så veldig mye annet også, ikke bare etnisk bakgrunn. Jeg har heller aldri helt skjønt spørsmålet om hva man føler seg som. Et menneske tror jeg? Jeg anser meg selv som norsk uten at jeg vil kalle det en bestemt følelse. Det er mer et faktum når jeg har bodd her hele livet. Men alle spørsmålene fra folk rundt meg har jo gjort meg klar over at jeg aldri blir helt norsk i mange andres øyne.

80

Skjønner man må bli lei når det skjer hele livet. Men sånn er det faktisk i alle land og verdensdeler, at om man ser annerledes ut enn majoritetsbefolkningen så får man spørsmål om hvor en selv eller foreldrene ens kommer fra. Mange steder spør folk mye mer - og kommenterer utseende mye mer også - enn her. Og stort sett er det ment som vennlig interesse.

Men teit av Selma å anta at en som er født og oppvokst i Norge skal føle seg mer tyrkisk. (Ville hun ha tenkt på samme måten om Zehra var lys og hadde tyske foreldre?).

81
Selma ved bedre!

Dette var jalousi der drev Selma det er jeg helt sikker på.

82
@Tjo

Så det at det skjer i mange andre land gjør det OK? Satan for en skummel tankegang.

83

Poenget er at det skjer absolutt OVERALT. Det er sånn mennesker er. Dessverre, kan man kanskje si. Folk legger merke til det som er annerledes enn de er vant til og blir nysgjerrige og vil kanskje også vise interesse for hvem du er, din bakgrunn. Så kan det bli slitsomt hvis man alltid får de samme spørsmålene og hvis man hos enkelte merker at det også ligger noen fordommer der.

Men jeg tenker det kan være lurt å velge sine kamper her i verden, og kjempe mot det som faktisk er vondt ment. Det som faktisk er rasisme.

Når det gjelder Selma, synes jeg imidlertid også hun er på kanten fordi hun ganske direkte impliserer at Zehra aldri vil bli norsk - og alltid vil være mer tyrkisk - enda hun er født og oppvokst her, fordi foreldrene hennes er tyrkiske. Kanskje var det ikke det hun mente, men slik kan man jo tolke henne, og det er jo ikke så greit.

84

Poenget er at det skjer absolutt OVERALT. Det er sånn mennesker er. Dessverre, kan man kanskje si. Folk legger merke til det som er annerledes enn de er vant til og blir nysgjerrige og vil kanskje også vise interesse for hvem du er, din bakgrunn. Så kan det bli slitsomt hvis man alltid får de samme spørsmålene og hvis man hos enkelte merker at det også ligger noen fordommer der.

Men jeg tenker det kan være lurt å velge sine kamper her i verden, og kjempe mot det som faktisk er vondt ment. Det som faktisk er rasisme.

Når det gjelder Selma, synes jeg imidlertid også hun er på kanten fordi hun ganske direkte impliserer at Zehra aldri vil bli norsk - og alltid vil være mer tyrkisk - enda hun er født og oppvokst her, fordi foreldrene hennes er tyrkiske. Kanskje var det ikke det hun mente, men slik kan man jo tolke henne, og det er jo ikke så greit.

85

Er som at jeg skulle sagt det selv. Jeg fikk så vondt inni meg av den samtalen. Den var så vond og viste virkelig frem ignoransen man må takle på vanlig basis, med engang foreldrene kommer fra en annen plass. Det får også frem hvor slitsomt det er. For ja, det er kanskje bare ren nysgjerrighet at man spør hvor noen kommer fra. Men det føles ikke sånn når man må svare på det for x-antall gangen. Og man egt føler seg helt norsk. Det finnes også grenser for hvor nysgjerrig man bør være, selv om det ikke er vondt ment. Og det virker som at folk ikke forstår det.

86

what hvor intime spørsmål selma skulle spørre noen hun ikke kjenner 😮

87
♥️

That bitchy face på slutten??

88
Cami

Sjekk instastory til Petter/Hernandez ?

89

Hva står det?

90

Elsker filmingen på slutten når Zehra går inn i ninja-modus

91
STUCK MeD MeG

Noen som vet om dette var Zehra sin første gang? Har vi fått med i noen av samtalene mellom jentene at Zehra er jomfru eller ikke? Bare lurer

92
to STUCK MeD MeG

Har jeg også tænkt på. Jeg tror måske det er det? Det er ikke så vigtigt tilsyneladende. Men jeg har også tænkt på om det er jalousi der driver Moa. At hans første gang var med Nadiya? Og at han føler sig dumpet af hende? Eller om det er ham gutten med guldsko som føst stod lidt op for Nadiya og at det er en gang ting lige som Zehra passer på sit lille girl gang så passer Moa på sit boy gang?

93
Ikke et tema

Fint nok at du lurer på det. Men jeg synes ikke at det er et tema der er lagt op til her i serien? Så kanskje lidt irrelevant at tenke på?

94
STUCK Med MeG

Skjønner ikke hvorfor der er irrelevant? Er jo snakk om serie med ungdom, og de jentene snakker jo ofte om kjærestene sine og sex. Tenker også på det at Nadiya og Zehra må skjule ting fra foreldrene, og hun virket så komfortabel så bare lurte.

95

Hun var ALTFOR kul og rolig til at det skal være første gang, mitt inntrykk i hvertfall...

96

Ja enig - og måske var de føste gange med de gutter der nu ikke kan håndtere at de har fundet andre kærester. Altså at Moa på en måde spejler Selma? Moa kunne være Zehras første - tænker hele tiden på det foto fra badeværelset - at tage foto fra badeværelset med badeforhænget om sig det vidner enten om tidligere intimitet eller at han er ude på at tiltrække sig opmærksomhed - kan man kalde det romantisk opmærksomhed? synes jeg.

97

Spiller det egentlig noen rolle? Synes det er veldig forfriskende at det der med å "miste jomfrudommen" ikke gjøres til en greie i denne serien. Som om man endrer karakter som menneske etter første gangen xD

98
STUCK Med MeG

Jeg bare lurte, synes hun var så selvsikker osv, og bare tenkte i forhold til hele den Nadiya-storylinen også. Har ikke sagt noe om at man endrer karakter etter første gangen, eller at det skulle gjøres til noe stor greie. Bare nysgjerrig og er jo et typisk ungdomstema. Er ikke alle som mister jomfrudommen når de er 16 så bare lurte.

99

Har lenge tenkt på hvor gøy det er at han ene fra hernandez var med i batteri i mgp junior

100

BILLIE!!!!!!

101
matilda

uh allt för korta klipp ju!!
börjar störa mig nått otroligt på selma, fattar hon inte själv hur frekkt det är att fråga zehra om var hon kommer ifrån när hon så clearly är norsk?? känns som hon bara sa sådär för att på något sätt "peka ut" henne, poängtera kulturskillnader typ. var inte så obvious sjalu selma! vi alla skjønner vad du driver med. men älsk på petter då <3
och det med moa ass SHIT'S ABOUT TO GO DOWN Y'ALL

102
Skjønnheten

Jeg mener at man skal betale for seg og maten sin
Og andre betaler for seg og maten sin
Ikke at man skal betale maten til alle andre får det syns jeg ikke er rett! Vist dem feks skulle ta en drosje så hadde det vært helt annerleders

103
Kjenner meg igjen

Ser selv «utenlandsk» ut, og uansett hva motivet til folk som spør er, så føler jeg det ubehagelig å diskutere «hvor jeg er fra» med folk jeg ikke kjenner så godt. Er vanskelig for folk som ser norske ut å forstå, men det kan være veldig sårt når folk ut av det blå spør «hvor er du fra, sånn EGENTLIG?» når man tenker at man er like norsk som alle andre. Kan se for meg at det kan ha vært ekkelt for Zehra å bli spurt ut om hvor norsk eller tyrkisk hun føler seg.

104
GRR!!

Moa er død!

105

Game on!!!

106

Er dette sidste klip i denne episode??

107

Ja:) episoden skal være ca 18 min i følge NRK så det stemmer med antall klipp vi har fått.

108

Hvorfor har ikke Moa profil, når han er såpass sentral i serien? ?

109

Kanskje den kommer etter hvert.

110
Marycool

Denne serien blir bare bedre og bedre

111
Stupid mistake

So here she is. Jeopardizing her one shot at a music career for some kind of fling with this Peter guy. She knows his ex is in the band and she knows how hard it is to get the attention of this manager. The cooperation with the band is her ticket into the music business. She couldn't help herself ? Lovedrama has ruined many great bands and music careers. I have to say, I expected more of her.

112
there is still time to change her mind about Peter

Hun kan jo bare stoppe i dag.

113
Selmas instagram

Haha omg selma has in her insta story pic of the band at Yayas but without Zehra ?

114

Pulsen gick upp i samma tempo som Billie Eilish beat i slutet!

P är ju bara så digg just nu. M är en mobbare och man undrar ju över hans hangup på just N. Och hej S, det är inte coolt att bara anta att man ska dela så rakt av på en nota. Särskilt inte om någon som är ny i gruppen (och student) bara beställt en soppa medan de andra typ 14 förrätter.

115
❤️

Når Petter sier «hvor fin du er»??

116

rart selma ikke reagerte på dt, betyr at hu har mista interessen for han

117
❤️

Vet ikke helt om hun hørte det. Han sa det jo ganske lavt

118

SÅ IKKE FØR NÅ AT HAN I EGGEHVIT ER HENRIK SOM VAR MED I MGP JR FOR NOEN ÅR SIDEN!! HAHAHA

119
Undertrykt innvandrerkvinne

Fantastisk å se hvordan bandet går glipp av et spennende menneske fordi Selma tilsynelatende er inkluderende, men fordi hun bare er opptatt av etnisitet, blir ekskluderende. (Hun mener det nok ikke vondt, selv om hun kanskje også er sjalu...) Og de andre overser henne. Petter kalte gruppen Hernandez+Zehra, men på middagen skåler de for Hernandez. Når i tillegg penger blir en issue, har de «drept» Zehras personlighet. Og en «hvit mann» må komme å redde henne. Dette er ikke slik Zehra er! Men slik hun _blir_ i møte med dem. Hun balanserer modig mellom to kulturer, føler seg nok mest norsk, siden hun faktisk er født og oppvokst i Norge, men får stadige påminnelser om at hun ikke er norsk. Jf. "Føler du deg mer tyrkisk i Tyrkia?" (Eh.. Spurte hun om hun har vært i Tyrkia noen gang? Antok hun bare at hun var der i alle ferier..?) Plutselig ser hun ut som en "undertrykt innvandrerkvinne" i andres øyne. Vi vet at Zehra tjener egne penger, men hun velger å bruke det på familien. Tenk om Selma i stedet hadde sagt: Tenk at du har gjort dette for oss, Kelati digget remixen din! Hvordan ble du så dyktig?! Hva slags musikk liker du? Hvilken skole gikk du på? Lager du musikk selv? De har så mange muligheter til å finne felles referansepunkter og interesser, i stedet fokuserer hun bare på det som skiller dem. (Selma og Zehra, de har til og med ganske like navn!) Selma bygger murer der det ikke er... Og hun klarer å ekskludere Zehra enda mer ved å si at "hun og Petter" hadde tenkt å dra til Tyrkia en gang, de høres ut som et gammelt ektepar... Fint at de kunne toppe det hele med at Selma ikke torde å dra dit fordi hun var redd for terror............Gleder meg til å se møtet med Daniel Kelati, mann med "utenlandsk (afrikansk?) opphav" som ser Zehra som menneske og musiker, ikke undertrykt muslimsk kvinne/"innvandrerkvinne"... Zehras tøffe image er vel en reaksjon på det Sana i Skam sa i samtalen til Isak, at hun måtte gå ut hver dag og bevise for alle at hun ikke var undertrykket... Noen lurte på hvorfor hun satt alene på t-banen etterpå; jeg er sikker på at de andre skulle ut, men at hun etter denne middagen sa hun måtte hjem. Noe som dermed får de andre til å tro at hun er undertrykket innvandrerkvinne som ikke kan være med på ting... Mens det i virkeligheten bare er de som har fått henne til å føle seg liten.

120

Og lurer på om Petter hadde spurt en (i hans øyne) «norsk» jente om det gikk «greit for familien hennes og sånn» at de lå sammen.

121
Elli

Så sant

122
Fersken

??

124

Så bra skrivet!

125

Exakt.

126

AS-SELMA.

127

billie eilishhhhh!

128
Selma

Har lagt ut fra restauranten på instastory og ikke inkludert Z. She knows

129

zehra bout to go sicko mode!!

130

Ser ut som at hu Selma er interessert i Zehra. Hadde vært spennende om hun hadde blitt forelsket i Zehra, så Petter og Selma beefer om hvem som skal ha hu!!

131
Learner

What does Selma mean when she says „Var kanskje ikke helt innafor“?

132
ikke innefor politisk

Tror det kunne være noget med at man ikke kan stå indenfor det politisk - ikke stå indefor Tyrkiet i forhold til religionsfrihed, ytringsfrihed, overholdelse af menneskerettigheder - eller mangel på samme.

133
Hmm...

Jeg ved ikke om det her er blevet sagt før, MEN har i lagt mærke til at Selma er den eneste der under "profiler" har et billede der ikke er taget som et slags screenshot fra et serien? Istedet har hun et billede af to ansigter. Kan det måske betyde at Selma ligesom har "to ansigter", altså to forskellige sider? Og i dette klip fik vi et glimt af hendes andet og knapt så venlige ansigt?