Susanne Gressum Aktiv nå

14:02

Ella:
Simen var innom ?
Susanne:
omg snakket du med han?
Ella:
Ja fikk sagt alt jeg hadde på hjertet
Susanne:
Så bra! hva sa han da?
Ella:
Ikke så mye egentlig
Susanne:
Spurte du om han holder på med hun Louise?
Ella:
Nei nei, jeg har jo ikke noe med det
Ella:
og det spiller egentlig ingen rolle
Susanne:
?
Susanne:
men stolt av deg
Ella:
Litt stolt av meg også ?

Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

82 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

firdgt

2
Tine

Ååh, endelig har hun begynt å snakke med Sus! <3 Minner meg om da Noora ENDELIG begynte å åpne seg for jentene igjen. Stol av deg, Ella!

3
Mette

Så da er Susanne oppdatert på alt som har skjedd? Vet hun at Ella har ligget med Simen?

4

Sjekk søndag 10.6 - hun svarer ja på at hun har rotet med han, uten å utdype nærmere.

5
Susogdus

Rote betyr kline der jeg kommer fra. Men det var kanskje det du mente?

6
Louise

Nå vet hun tydeligvis om Louise også, så Ella har antagelig fortalt det meste

7
Lucie

Når har du gjort det du kan, Ella. Men har en veldig god følelse på at Simen kommer tilbake til deg...

8
Kari

Jeg bare vet at han ville si mer ...

#sidetsimen

❤️

9
Malin

Awww, heja Ella! Modigt att säga det en gång till till Simen, trots stor risk att bli sårad <3
Och så mycket lättare livet känns när hon är vän med Susanne igen.

10
Dygtige Ella!

Også stolt af dig Ella. Det kræver balls. Well done 😉

11
Håper

Dere mener vel at hun hadde vagina. Baller tåler ingenting, men en vagina tåler skikkelig juling inkl. barnefødsler..

12
Blanka

Det krever eggstokker, mener du vel! ?

13
Nei det gjør det ikke.

Hva er den greia med at mot er kobla til hankjønn og baller? Baller produserer sædceller og testosteron. Mot har ingenting med kjønn å gjøre.
Mot er å takle frykten og gjøre det man er redd for likevel. Nesten alle jenter og kvinner har mer å være redd for enn menn, som #metoo kampanjen har demonstrert med all tydelighet. Supergjenkjennelig er feks Sløtface sin musikkvideo Bright Light (ligger på youtube).

14
Takk en arbeidsmann for at du sitter i ditt fine kontor og nyter livets goder ;-)

Sjekker man volds- og mordstatistikker, så er det vel fremdeles en stor overvekt av menn som blir angrepet og drept? Og det er stort sett takket være menn at de fleste kvinner er trygge i vår moderne sivilisasjon - kvinner hadde ikke hatt en sjans til å bli likestilte med menn i naturen og i primitive samfunn fordi vi er avhenging av menn som beskytter oss mot andre menn. Det er fortsatt flest menn i forsvaret, i politiet, i brannvesenet og i redningstjenester - og det stort sett menn som står for veiarbeid, bygg- og anleggsarbeid, gruvedrift, fiskeri, skadedyrutryddelse, etc - det meste av helseskadelig fysisk tungt arbeid blir utført av menn. Akademisk kan kvinner i dag utfolde seg og overgå mannlige prestasjoner med glans , men husk at dette er mulig på grunn av alt det andre "skittarbeidet" som menn gjør og som ingen "ser" men heller tar for gitt. Det er på tide at hardtarbeidende menn også blir hedret for alt de bidrar med i vårt velferdssamfunn. Heia lastebilsjåføren som bringer planter og utstyr til Plantasjen 😉

15

Eh, jo. Forskning viser at menn og kvinnet var og er mer likestilte i naturen og primitive samfunn. Kvinner og menn hadde like stor innflytelse og arbeidet var likere fordelt enn vi har en tendens til å tro. Kjønnsdiskrimenering kom først med landbruk og anskaffelse av rikdom.

16
Ønsketenkning

Hvilken seriøs forskning viser det? Like stor innflytelse? Ja kanskje, men det avhenger av hvordan man definerer innflytelse. Arbeidet var likere? Var kvinner krigere eller jegere? Nei, de aller fleste var i tradisjonelt kvinnearbeid med morsrollen som øverste prioritet. Men det var jo like viktig. Det er først i nyere tid at kvinner kan utfolde seg omtrent som de vil og velge bort tradisjonelt kvinnearbeid og morsrollen. Men det er ikke først og fremst det patrikalske samfunnet vi har brutt med, det er den naturlige orden kvinner har klart å bekjempe - men fremdeles med mannsdominert beskyttelse. Det er naturen, og ikke menn, som pålegger at kun kvinner kan bære frem og føde barn. Og kanskje klarer vi snart og endre det også - og DET må kalles skikkelig frigjøring 🙂

17

"Po" har helt rett i at det var mer likestilt mellom menn og kvinner før menneskene begynte med jordbruk og å bosette seg. Sjekk ut fagboka av Knutsen (2006) Lange linjer i historien.

18
Jeg takker kvinnene, jeg.

Les historieleksen din så ser du hvor feil du tar. Eller er det «livets skole» på deg også?...

19
Ja ja

?

20
Hvorfor kan det ikke det?

Om du tar dette standpunktet burde du ikke antyde at baller og kjønn er avhengig av hverandre. Selve uttrykket er gammelt (og ja, handlet kanskje originalt om menn), men om du ønsker å endre slike uttrykk bør du ikke anta at jenter ikke kan ha testikler, siden mange mener at kjønn er flytende nå til dags. I tillegg til at å si at "nesten alle jenter og kvinner har mer å være redd for enn menn" er du ignorant til kjønnsroller (i kvinnenes favør), som gjør det vanskeligere for menn å uttrykke frykt. Simen kan være like redd som Ella.

21
Dansker

Endelig er alt ved at falde på plads for pigerne så mangler vi bare en besked fra simen i aften

22
Maja

Hvad betyder innom på dansk?

23
Blanka

Forbi

24
Thea

Simen var innom = Simen var forbi

25

Forbi

26
lina

komme forbi ?

27
Da må det komme et klipp til?

meldinger og sånn kommer jo ikke med i episoden, og en så viktig ting tror jeg ikke de ville unngått å få med i siste episode?

28
Seff

Kommer det et klipp til!
Varer jo helt til lørdag

29
Da må det komme et klipp til

i aften, mente jeg

30
Yaiiit09

#sidetsimen

31

#simenmåsidet

32

#SisisidetSimen

33

Jeg er så lettet Ella og Simen hadde en snakk hvor det ikke var alkohol involvert eller drunk af meldinger.

34

Er så typisk og forutsigbart om det avslutter med at Simen og Ella ender opp sammen..

35
Livet...

är ju så. Till stor del jävligt förutsägbart, trots att vi inget vet om morgondagen. Det är väl inget fel med det? Ska vi sluta förälska oss i varandra och sluta pröva om vi passar ihop eller inte? Det verkar dumt att gå emot vår egen natur liksom. Ella och Simen är sjukt tända på varandra, men de känner inte varandra än. Jag säger: Ge magneterna en chans.

36

Veldig rart å si at det er forutsigbart før du vet hva som vil skje?

37
Volvo

Eller kommer det flere sesonger?
(enten med Ella eller Sus som hovedperson?)

38

Det må jo skje noe mer med den genseren før sesongen er over? Håper det er en uke til før det er ferdig!

39
Fortsatt gjenstår

Jepp, genseren henger fortsatt i lufta.
Og så er vi vel litt nysgjerrige på hva som er greia med Simen og Louise?
Og dessuten synes jeg det siden første episode lå noe ubesvart rundt Ella sin fascinasjon for Simen. Hun ble først stående og se på han lenge, og så fulgte etter han inn på kiosken på kvelden. Visste hun noe om han fra før?
Og kanskje en siste liten snutt om Mats før vi gir oss?
Og gjerne en hel episode med Ragnars musikal???

40
Lafas

Det trenger ikke å ligge noe mer bak det enn at Ella så Simen på plantasjen og ble "truffet av amors piler". Jeg har opplevd det selv: å se en person for første gang, kun på avstand, og oppleve en enorm fysisk reaksjon. Da det skjedde meg var det som å få en knyttneve i magen, og jeg fikk en intens følelse av tilhørighet. Jeg pleier å sammenligne det med å plutselig treffe igjen livspartneren sin etter at man trodde de var døde: en blanding av sjokk, tilhørighet og intens lengsel. Kjærlighet ved første blikk eksisterer som begrep for en grunn, men det er langt fra alle som får oppleve det. Jeg har for øvrig hatt lignende, men mildere opplevelser knyttet til vennskap: kun basert på være i samme rom, får jeg en umiddelbar følelse av at vi vil komme godt overens, selv uten å ha snakket sammen, og det har aldri slått feil.

41
Til Lafas

Ja du har helt sikkert rett? Jeg håper bare likevel at serien kommer tilbake til dette viktige tidspunktet før siste episode er slutt

42
Ahhh

Det blir for dumt om Ella og Simen blir sammen. Det blir typisk amerikansk High school avslutning av serien. Ella må stå på egne ben og leve livet sammen med vennene sine. Kanskje Ella og Simen treffes noen år senere og har ikke glemt hverandre og blir in love?❤️

43

Det synes jeg ikke. Akkurat nå ønsker jeg meg virkelig en happy ending ?

44

Så det kan ikke være en happy ending uten Simen for Ella? Trist

45

Det synes jeg ikke. Akkurat nå ønsker jeg meg virkelig en happy ending ?

46

Varför ska hon stå på egna ben? OM man e så head over heals struck by love som de har, som jag fick med min nuvarande man den kvällen för 8 år sedan när jag precis kommit ur ett förhållande, så ska man bara GO for it. Hon behöver inte Simen för att utvecklas nej, men hon vill HA honom och det är ju något hon verkligen vill. Det säger hon ju flera flera gånger nu till Sus till Simen.
Vad lär man sig genom att vara själv? Lär sig mycket mer genom att vara i kontext, bara för man är i en relation betyder det inte att man slutar utvecklas? Då är det en dålig relation. I relation tvingas man snarare utmanas ännu mer och utveckla sig och bli det bästa jaget man kan.

47

Veldig enig i dette! I en god relasjon vil man strekke seg for å bli den beste versjonen av seg selv, både fordi man ønsker det for kjæresten og fordi en god kjæreste vil utfordre en, og ikke finne seg i ting vi gjør som ikke er ok. Å jobbe med seg selv i relasjon er prima. Å jobbe med seg selv utenfor relasjon kan være fint det også, selvfølgelig, og kommer litt an på hva man jobber med, men når man jobber med seg selv i relasjon vil man også se resultatet veldig kjapt og man vil få noe positivt tilbake. Som Ella her, så blir mer tydelig og det fører til at Simen unnskylder seg og lytter til henne.

48
@Ahhh

Hvorfor må hun d? Det er vel lov å finne noen hun forelsker seg i, samtidig som hun vokser og finner seg selv? Det er ikke dermed sagt at de kommer til å leve lykkelig alle sine dager og få 5 barn liksom.. Det må være liv å slå til når en treffer noen en liker så godt som Ella liker Simen❤️

49
Simella

Å lage en kjærlighetshistorie så realistisk og med så god kjemi og feeling som dette krever geniale folk - creds til NRK!! Dette er langt unna amerikansk high school klisje.

51
Stolt av deg, Ella!

Du var flink!

52
Elin

Älskar denna serien! är helt beroende! Vill bara ha mer Ella och Simen NU!

53
Livet

Jeg forstår ikke helt disse kommentarene som sier at det er så kjedelig og forutsigbart dersom Ella og Simen finner tilbake til hverandre. Det som er så fint med Blank er at det skildrer et helt vanlig liv for en ung voksen i Norge. Det er jo slik livet er, det er ikke alltid uforutsigbart og sjokkerende. Av og til er livet rett og slett forutsigbart, og takk og lov for det! Og så må jeg innrømme at jeg eeeelsker klisjeer, både in real life og på tv?❤️

54

Du trenger ikke skjønne meg, jeg skjønner deg da. Men syntes livet er ofte uforutsigbart særlig etter vgs og hvis man er blank 🙂

55

Noen sier at det er forutsigbart hvis Louise løy om sex med Simen.

56
Yep!!

Helt enig:)

57
En dansker

Hvad betyder "innom"?

58
Dansk

Kom forbi på dansk

59
Rebecca

På norsk: Simen kom innom jobb idag. På engelsk: Simen came by work today.

60

Det betyder å stoppe ved.

61

er også stolt av Ella ❤️

62

Grine meg ihjeeel 🙁

63

Håper Ella og Simen blir sammen. De har så god kjemi, så hvorfor ikke? ❤

64
Please

Ella + Simen, please!

65
Anonym

Jeg håper Ella og Susanne drar på byen og kanskje inviterer med Ragnar og Simen også plutselig ser de parsa med Mats ???????

66
GrlPwr

Nå har Ella vært flink og satt ord på hva hun synes og hva hun mener, hun har også sagt at hun vil ha Mats, men at hun forstår at det ikke går.. Ergo er ballen nå på hans banehalvdel og nå må han bare mote seg opp og si hva han vil.
Da blir det bra! ?

67

Simen ikke Mats

68
Ud med Simen....ind med ny hot gut:)

Tror det er enden på Ella og Simen. Håber på et nyt og bedre kærlighedsliv for Ella, da hun fortjener at være forelsket. Syntes det er på tide at Ella er sammen med en fyr, som ikke er konstant afvisende og kold. Simen og Ella virkede som et godt match i starten, men de seneste klip med en passiv Simen, gør at jeg ønsker Simen langt væk fra Ella. Godt at de ikke skal arbejde sammen længere, det ville da være totur for Ellas hjerte. Simen skal holde sig langt væk, eller gengælde Ellas følelser..
Føler med dig Ella..:=)

69
.....

Shit hvor har jeg tjekket blank mange gange idag!!

70

Simen er helt nydelig ?

71
What

Men ehm dere Simen følger jo ikke louise på insta engang.. og de «holder på» ?

72

Syns det var litt morsomt at dem hadde med klipp av at Ella drømmer tidligere i sesongen! Hadde vært moro med flere slike klipp i løpet av sesongen egentlig?

73
Irene

Enig, drømmeklippet falder faktisk lidt udenfor seriens øvrige genre, specielt. Men ret spændende hvis man interesserer sig for drømmetydning ala Freud og Jung

74
Hva nå?

Ella har all grunn til å bære stolt. Hun taklet dette på en voksen måte.
Og det smilet til Simen. *smelt..*
Håper virkelig på en happy ending på disse to. Så kan de heller være blank på allt annet i livet sammen

75
Savner

Parsa og Mats, og Guro. De trenger mer spilletid

76
Havde håbet Simen

Måtte sende en sms til ella. Simen vil tydeligvis gerne Ella men han ved ikke lige helt hvordan han skal gribe situationen an.
Han blev usikker da Ella sagde hun ikke troede et kunne blive til noget nu efter alt det der er sket og ikke sket.

Jeg vil høre Simen fortælle at han lige fra starten har følt noget særligt for Ella men opgav hende for tidligt fordi Ella ikke vidste hvad hun ville.

77

#sidetsimen

78
Blank Blank

Ella + Simen ❤️

79
Bells

Simen! Inviter Ella på date da.

80
Julie

Det som skjer nå, er at Mats kontakter Ella ang. genseren – ELLER Simen kontakter Ella og spør etter genseren. Og så skal de møtes og avlevere den (speiling av episoden hvor Ella avleverte kortet til Simen) og så går de en tur og tar en øl og går forbi statuen igjen og ser at den lille kunstige planten fremdeles er der <3 <3 <3 Og så kysser de, gifter seg og dør hånd i hånd om 60 år <3

81

Word!

82
Hmmm

Kanskje det blir en overraskelsesavskjedsfest for Ella?