Susanne Gressum Aktiv nå

14:20

Ella:
Har googlet masse i dag
Ella:
Det er så mange som angrer på at de tok operasjon
Ella:
En jente skrev "Jeg har selv oppsøkt plastikkirurgi for noen år siden, fordi jeg trodde det var den eneste løsningen, selv om problemet egentlig satt i hodet mer enn i kroppen i seg selv. Plastikkirurgen skulle ha henvist meg til psykolog, men booket heller operasjonstid til en dritdyr og risikofylt operasjon etter en ti minutters konsultasjon."
Ella:
Er så redd for at det skal bli deg ❤️

14:52

Susanne:
Alt du leser nå har jeg lest selv
Susanne:
Du har tenkt på dette i en dag, jeg har tenkt på det hele livet
Susanne:
Skuffet over at du tror jeg tar denne beslutningen på 10 minutter

Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

118 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Haha, de bruker kommentarene våre! <3

2

Hahaha det er dritkult! 😀

3

Kjente den igjen jeg og, veldig morsomt ^.^

4
Huh?

Hvilken kommentar?

5
I chatten:

«En jente skrev «...»». Ella siterer kommentarfeltet på førre klipp!

6
Sarah

Susanne er så irriterende, hun prøver jo bare å hjelpe

7

Ella er også så irriterende, det er jo også rigtigt, at det er nedladende af Ella at tro, at Susanne ikke har tjekket noget ud.
Jeg ville være lige så irriterende som Ella, men det laver ikke om på at hun (og jeg) er lidt for nævenyttige.

8

first

9
Anakin

Ella är en vän som bryr sig. Vet dock inte med Sus.

10
2310

FIRST

11

Last!

12

susanne da..

13
bare jeg?

jeg syntes dette er mye mer interessant enn Simen-dramaet, kjærlighetsdrama og kjærsteforhold har vi sett 100000000x i alle mulige versjoner, dette er mer friskt. Men skulle ønske det var mer drama og oftere oppdateringer!

14

Jeg synes Ella er en lille smule irriterende nu. Det ville være cool, hvis Ella prøvede at forstå hende fremfor at prædike og antyde, at næse-issues kan løses med en psykolog.

15
Psykolog

Hva er galt med psykolog?

16

Ikke noget galt med psykolog. Det var ikke min hensigt at underkende effekten af samtaler med en psykolog. Pointen var, at jeg ikke bryder mig om Ellas approach. Så længe hun ikke har gjort et ærligt forsøg på at forstå, hvor Susanne kommer fra, synes jeg ikke det er hendes opgave at foreslå psykologhjælp, om end det sker mellem linjerne.

17
Tja...

Hvorfor ikke? Ville du ikke anbefalt en venn å gå til lege om de hadde et blødende utslett på nesen som de lenge hadde forsøkt å behandle selv? Hva er forskjellen med å anbefale folk å gå til psykolog? Stigma rundt psykisk behandling må bort, og å stikke hodet i sanden og unngå problemstillingen fordi det er litt ubehagelig for mottaker/avsender er grunnen til at mange i dag ikke får/tør oppsøke den behandlingen de egentlig trenger. Ella er her en god venn. Vær som Ella.

18

Jeg holder fast i, at Ella er tvivlsom ven netop her, og jeg har ikke tænkt mig at være som hende.
Jeg tror vi taler forbi hinanden, fordi vi har forskellige idéer om, hvad den væsentlige problematik er her. Fra mit synspunkt er Susanne ikke selvskreven til psykologhjælp fordi hun vil have fikset sin næse og jeg synes hun fortjener at blive, i hvert forsøgt forstået, fremfor at blive identificeret som et håbløst tilfælde af dårligt selvværd. Hvorfor er det ikke en mulighed, at hun har tænkt det grundigt igennem og vurderet, at det vil være en god løsning for hende? Det er det, der irriterer mig. Hvis du læser mit skriv, som at jeg forbinder psykisk behandling med noget negativt og "farligt", kan jeg kun beklage for mine vage formuleringer.

19

Virker som Ella får en god del crap fra Susanne i det siste, som ikke egentlig burde vært rettet mot henne.

Det er litt irriterende å være vitne til, men sånn er det faktisk ofte å være venn med noen som går gjennom en depresjon, usikkerhet eller andre tunge ting.

20
Huff

Så trist at Susanne tar frustrasjonen sin ut på Ella.

21

First ?

22
Line

Susanne da, du er ikke særlig grei med Ella, nå altså! Angrep er det beste forsvar, men ikke hvis du vil bevare vennskapet. Susanne har ikke lyst å høre på gode argumenter.

23
Rådgiveren

Ella da, du er ikke særlig grei med Sus nå altså. Kom ikke ubedt med råd, hvis du vil bevare vennskapet. Ella får ikke til å sette seg inn i andre sin situasjon.

24

Nå synes jeg faktisk Ella er litt irriterende. . Hun burde bytte taktikk.

25
Sus og Ella er nødt til at tage paraderne ned

Åh, hvor gør det ondt at se, at pigerne går så skævt af hinanden. Ella mener det helt sikkert godt, men hvorfor prøver hun ikke at forstå Sus i stedet for at være fordømmende? Så kunne det være, at Sus ikke ville gå i forsvar med det samme, og at Sus og Ella i stedet kunne have en fin snak om, hvordan de begge to går og har det. Jeg synes naturligvis, at Ella som Sus' veninde skal fortælle sin ærlige holdning til operationen, men det skal ikke være med det udgangspunkt at overbevise Sus.

26

Enig! Ella vil det bedste for Sus, men hun tackler det på en forkert måde. Istedet burde hun støtte Sus i sin beslutning ved eksempelvis at sige: "Jeg synes, du er perfekt som du er. Men jeg vil støtte dig i det, hvis du mener, at det vil gøre dig glad."
Det er ikke Ellas beslutning. Men det er hendes opgave at være en god, støttende veninde!

27
Ikke fordømmende

Men hun er jo ikke fordømmende? Hun udtrykker bare bekymring for, at Sus kunne komme til at ombestemme sig. Det ville være fordømmende, hvis hun talte ned om plastikkirurgi eller lignende... Men jeg er enig i, at hun skal være mere imødekommende og mindre overbevisende. Måske spørge Sus, om hun må komme med til konsultation?

28
Sus og Ella er nødt til at tage paraderne ned

Jeg synes faktisk, at Ella er fordømmende i den forstand, at hun dømmer og vurderer Sus' beslutning på forhånd - altså uden at Ella overhovedet har prøvet at forstå Sus.

29
Mina

Heier så på Ella!
Ikke sikkert hun når fram til Susanne med sin strategi. Men, så vidt meg bekjent for Susanne både pusta og lukta med nesa. Nei, takk til en verden hvor vi skjærer i friske flotte kropper ?✌️

30
Susanne er jo så vakker!

Susanne er nesten overnaturlig vakker med sin porselenshud, nydelige hårfarge, blå øyne og søte ansikt. Jeg hadde aldri tenkt at hun hadde en stygg nese før hun kommenterte det selv, og jeg synes fremdeles ikke hun har det - den har "karakter kanskje", men ikke stor eller stygg. Men det er vel det som er poenget her - selv de vakreste og mest unike ser ikke hvor fine de er, men vil heller være som alle andre...?

31
Søt

Syns hun e ganske søt, å nesa gjør henne bare enda penere. Inrømmer at jeg la merke til den med en gang, men det var fordi jeg digger den.

32

Mens hun snakkede og snakkede om sin næse, begyndte den at vokse for mit blik, så den til sidst virkede kæmpestor. Men ja, mit umiddelbare - og RIGTIGE indtryk - er også at hun er gudesmuk.
Hvad som helst, som man fokuserer så meget på, kommer til at virke grotesk.

33
Mint

De har jo nok valgt netop Susannes neutrale næse, fordi man som seer ikke skal sidde og judge hvorvidt hendes næse er grim eller pæn, da det er fuldstændig underordnet, hvordan den ser ud, men mere vigtigt hvad hun selv tænker og føler omkring den.

34

Helt enig. Synes det er ubehagelig at folk kommenterer på nesa hennes, som jo tilhører en ekte skuespiller. Det er garantert derfor de har valgt henne, med en helt alminnelig nese, for å vise hvor usynlig den type issues er for andre. Men veldig upassende å kommentere/synse om nesa hennes allikevel. Det er ikke hvordan den ser ut, det handler om, men hvilke følelser hun knytter til den og hvilken enorm projeksjon som mest sannsynlig foregår inne i henne.

35
Olga

HHH

36
Fint!

Den där kommentaren har jag ju läst här under Blank! Nice blinkning!

37
Jenter og gutter

Lag dere heller en bucket list og fokuser på hva dere vil med livene deres! Det har jeg gjort, og det blir man mye lykkeligere av å bruke Google-tid på. Neseoperasjon skal ikke på lista. Reising og opplevelser hører med på lista. Besøke Taj Mahal og jogge i Central Park, sånne ting!! Don’t worry, be happy!!

38

Hvis jeg laver sådan en bucket list, så begynder jeg at tude.
Så hellere en næseoperation.

39

Jeg synes man skal være veldig forsiktig med å blande seg for mye i andres business, uansett hva det gjelder. I dette tilfellet burde Ella støtte venninnen sin, men ikke prøve å få henne til å gå imot noe som hun tenker så mye på. Hva om hun tilbyr seg å være med på konsultasjonen? Da kan hun snakke med Susanne foran kirurgen og de kan begge få utløp for ting de lurer på, eller bekymrer seg for. Det som er viktig når man vurderer plastiske inngrep er at man gjør grundig research der man sjekker sertifisering osv, oppsøker flere klinikker før man bestiller operasjon, og ikke minst passer på at man har en god tone/kjemi med kirurgen som skal utføre inngrepet. En dyktig kirurg vil aldri operere en pasient dersom han/hun mener at pasientens forventninger er utenfor rekkevidde. Ei vil han/hun heller operere personer med ustabil psyke. Men her er det viktig at man kan tenke selv også! Ikke tro at alle kan «lese» psyken din. Dersom man føler seg mentalt dårlig så er det veldig viktig at man adresserer dette, og ikke tyr til desperate tiltak. Plastiske operasjoner kan ikke alltid reverseres, og er en stor beslutning å ta.

40

Ein BØR blande seg i andres business. La oss bry oss om kva som skjer med dei rundt oss. Men ein bør gjere det kontinuerleg, sånn at det er tillit der når store ting kjem opp. Sånn at den andre ikkje går i forsvarsposisjon, fordi det er trygt å dele og opne seg.

41

Aouch, Susanne har en ganska hård ton alltså...

42
OM BLANK GÖR DET JAG TROR DE GÖR

Att det här är försmaken på säsong 2 och att vi faktiskt kommer att få följa med Susanne på samtal med en psykolog. Tänk alla saker Blank skulle kunna hjälpa till med runt funderingar över sin kropp och hälsa och psykisk ohälsa. Jag hoppas att det är därför vi får det här mer i fokus på slutet. Jag älskar allt det här med Ella och Susanne. Det är så viktigt för deras vänskap och för dem båda som karaktärer. Det är ju problem som har legat subtilt och inte subtilt på ytan mellan dem. Vi såg dem på festen och i taxin i första scenen. De är på varsin resa men de kommer antingen att gå åt olika håll eller kämpa tillsammans, och jag hoppas att säsong 1 slutar med dem två. ?

43
Jerry

Jeg tror at hvis Ella ønsker å nå inn til Susanne med sine refleksjoner omkring tema, må hun først forsøke å forstå hvordan Susanne tenker og føler. Hun må være oppriktig nysgjerrig på Susannes ståsted, hvilke erfaringer hun har gjort seg i livet osv. Hvis ikke vil hennes velmente råd oppleves som nedlatende og bedrevitende.

44
Nysgjerrigper

Kloke ord!

45

Jeg liker serien veldig godt til tider, og så liker jeg den mindre godt innimellom. Slik som nå. For helt ærlig skjer det litt for lite. Når det er sagt er jeg helt enig med dem som skriver at i et helt vanlig liv så kan det skje svært lite, og ikke så mye med høy drama-faktor. Og det er helt greit at det er litt av det også! Men nå har det vært mange klipp/meldingsutvekslinger på rad med lite innhold, eller lite som drar historien fremover - og som gjør den spennende å fortsette å se på. Jeg trenger ikke Simen for at dette skal skje, selv om jeg må innrømme at jeg har et lite håp om at vi får se den gnistrende spenningen mellom dem to igjen. Men bare noe.

PS. Skjønner ikke helt greia med at Susanne er så sint på Ella. Først var hun så omtenksom og empatisk ovenfor Ella, men så ble det plutselig en kald krig mellom dem. Greit nok at det ikke ble noe tur, og at hun ble dumpa av Parsa. Men det var jo ikke Ella sin feil. Så: La Ella og Susanne bli (gode) venner igjen! En åpenhjertig og nær samtale mellom dem nå hadde passet midt i blinken. Kanskje det er det 'noe' jeg leter etter... 🙂

46

Hvis Ella havde været min veninde, så havde jeg også været sur og kold på hende. Sus har været en god veninde og fortalt Ella alt! Hun har sagt sit job op for at rejse med hende. Så finder hun ud af, at Ella har haft hemmeligheder for hende længe før, at Sus fik fri fra job. Ella har opført sig virkelig selvisk og egoistisk, så jeg kan godt forstå, at Sus er så kold...

47
Sjalu

Tror Susanne er sjalu og irriterert på Ella for tiden. Susanne er gått inn i en destruktiv fase der selvbildet er dårlig og alle andre har det så mye bedre i hennes øyne. Hun ser ikke skogen for bare trær. Typisk at man støter vekk alle som bryr seg. Hun bør absolutt komme seg i terapi.

48
Ella, hvis du leser i kommentarfeltet

husk en viktig ting: Hvis du vil gi noen råd, SPØR først om den andre vil ha et råd, eller høre dine tanker om saken. Hvis den andre ikke vil høre hva du har å si, så LYTT! LYTT LYTT LYTT. Vær der for den andre, forsøk å forstå.

49
Blancanieves

Hmm … Selv om jeg synes det er helt idiotisk å operere en så normal og velfungerende nese, tror jeg kanskje ikke jeg hadde blandet meg mer hvis jeg var Ella. Nå har hun sagt hva hun mener, og det er fint, men å fortsette å insistere tror jeg er å risikere sette vennskapet i fare. I alle fall har jeg selv opplevd at vennskap har kjølnet ganske kraftig et par ganger da jeg var yngre etter at jeg hadde ment "for mye" og for sterkt og for insisterende om noe som strengt tatt ikke var min business. Det er tross alt bare en nese enten den blir som den er eller endres ... Så får Susanne selv eventuelt finne ut om ny nese gir varig lykke og selvsikkerhet eller ikke. (Jeg gjetter: ikke)

Alternativt kan Ella blåse leie et kor og få dem til å synge den glade slageren: "Ver du glad i den nasen du har" (ligger på youtube) for Susanne. R hjelper henne sikkert gladelig med et lite musikalsk show-nummer.

50
En som har vært der Susanne er nå

I noen tilfeller er det viktigere å stille opp enn å bevare freden og vennskapet. Råd og kritiske kommentarer/spørsmål er helt klart irriterende for den som er mottaker - men de kan utfordre de tankene man har låst seg fast i, og kan derfor være viktige.

51
Mine tanker

Jeg er egentlig ganske enig, men hvis man ser det på den måten så har egentlig ikke Ella noe å miste. Hvis Susanne ikke blir fornøyd blir ikke vennskapet noe bedre tenker jeg. Susanne kan da fortsette å være irritert for å ikke være perfekt og kan få den «fornøyd med at du hadde rett?»-holdningen til Ella. Det er jo mange som fikser på seg for å bli fornøyd, men på den måten bare ser mer som er galt. Like greit å hjelpe venninnen ut med en gang enn at hun havner i en ond sirkel. Det er enten å prøve å hjelpe nå eller eventuelt senere. Om Ella har gjort det på riktig måte er en annen ting. Kanskje hun burde lyttet mer og hatt en mer åpen samtale. (Men man kan jo kanskje bli fornøyd med operasjon også. Ikke vet jeg)

52
daneish

hele livet.. hun er 19 år...
hun kunne jo starte med at tale med nogen om det, og så tage den derfra?

53
Kat ?

Jeg har selv gjennomført inngrep som regnes som kosmetiske. Jeg støtter at kvinner får rekonstruert brystene sine på statens regning etter mastektomi (kirurgisk fjerning av bryster, ofte i forbindelse med brystkreft), til tross for at dette ikke er en operasjon som er nødvendig, fysisk.

Noen mennesker tar operasjoner på feil grunnlag, men plastisk kirurgi er ikke alltid feil, eller tegn på svak karakter! I en verden der studier har vist at utseende både får oss til å tro bedre om folk (glorie effekten) og fører til høyere lønninger er det forståelig at det opptar mange strekt.

Jeg skjønner at Ella mener det godt, men
1. Synes hun går feil frem. Susanne trenger at Ella støtter henne som venninne, selv om hun ikke støtter beslutningen hennes (f.esk.: Jeg synes nesen din er fin og at du er vakker akkurat som du er, men hvis du føler at du trenger dette for å kunne være trygg på deg selv, så kommer jeg selvfølgelig til å være her for deg. Du kan snakke med meg om alt)
2. Mange opererer og har positive erfaringer med det. Plastisk kirurgi er ikke sort/hvitt.

Når dette er sagt, så håper jeg Susanne har reflektert nok til at dette er noe hun selv ønsker for seg selv og sin egen selvfølelse. Går man går rundt med en forventing om at en operasjon alene fører til et helt nytt liv, der man aldri opplever avvisning har man selvfølgelig urealistiske forventinger.

54
Forstår

godt Susanne -tror jeg nok. Til tider er det lidt lige meget, hvad andre synes om ens udseende, når man ikke selv kan lide, hvad man ser i spejlet. Men synes det er mega underligt, at hun er skuffet over Ella. Det virker lidt som om, der skal laves et problem til serien.

55

Jeg vet det ikke er det "riktige" å si, men jeg synes dette er så kjedelig... Å ta opp temaet med skjønnhetsoperasjoner er helt fint og viktig, men det er for lite til å holde serien gående. Den må ha flere ben å stå på. Savner flere elementer, og savner skikkelig Simen. Da var det elektrisk, en liten stund. Forstår ikke om han virkelig ikke lenger skal inn i serien... Da blir det jo nærmest bare en utrolig kjedelig "Eva-finne-seg-selv-kopi-sesong"

56
Ööh?

Evas säsong var fantastisk! Många hatar väl den säsongen nu för att Julie inte gav Penetrator-Chris Eva på slutet, vilket var extremt modigt av Julie. Hon lät sig inte styras av vad alla de som shippade Chriseva tjatade om, hon som serieskapare gjorde vad hon ville.

57

Ja! Evas sesong var fantastisk, (men jeg er helt uenig i at det var galt av JA å ikke la Eva ende opp sammen med P-Chris! Eva og Jonas var jo så riktig! Håpet og håpet de ville ende opp sammen gjennom alle sesongene). Jeg mente imidlertid at Blank blir en blek kopi av Evas fantastiske sesong. Tynn suppe pakket inn i Skam-emballasje..

58
Boring...

Zzzzzzzz... fy så kjedelig dette har blitt.. skjer jo ingenting! Nå må denne serien begynne å by på seg selv igjen og få litt good vibes.. blir jo seriøst deprimert av å se på dette..

59
Du blir ikke deprimert

En vennlig oppfordring til å øke vokabularet: Du «kjeder deg», kanskje, blir «lei» eller «uinteressert». Depresjon er en psykisk lidelse, for noen en veldig alvorlig en, og det vanner ut alvoret i ordet når vi bruker det om så trivielle ting som å bli lei av en serie.

60

DAMN vad den här serien har blivit tråkig, det gör mig riktigt fökkings irriterad! Det ENDA som hade potential med Blank var den otroliga kemin mellan Ella och Simen och de två tillsammans har vi fått se i typ två minuter de senaste två veckorna... VARFÖR den här energin på Susanne och hennes operation? Det är som att de skapar en dålig sidestoryline när de har ett avsnitt kvar att utnyttja.. Bojkottar den här skitserien nästa säsong om inte Simen och Ella tar tillbaka varandra - och ärligt talat. HUR orealistiskt är det att Simen skulle ha legat med Louise med tanke på hur uppenbart kär han är i Ella? Han må varit sårad men han är ingen drittsekk.

Dritasuuuurrr blir jag!

61
Anne

Enig! Veldig kjipt at dette blir en såpass stor greie. - Ikke fordi det ikke er et viktig tema, men fordi det ikke er bygget opp til dette på samme måte som Simen+Ella storylinen.

62
eline

:---)
bye bye

63
Pernille

Move on now... ?

64
Fiemus

Jeg tror Susanne har rett, det er skuffende om Ella mener hun kan snakke henne fra en så stor beslutning med ti minutter på Google.
Og da Ella var i tvil om det var riktig å forlate Matts, sa ikke Susanne hva hun skulle gjøre, hun sa hva hun mente, lot Ella bestemme seg og støttet hennes beslutning

65
Susanne

Hvor mye har egentlig Susanne støttet Ella? De snakker nesten ikke sammen...

66
Fiemus

FØR Parsa dumpet henne...

67
....

tror faktisk at om Susanne gikk til konsultasjon hadde hun fått svar at det var lite å gjøre.

68

Hvor er Simen???

69
Ikke-susanne-fan-lengre

Herregud, Susanne er så jævlig utakknemlig over å ha Ella som veninne. Hun bare skyver Ella vekk og er så jævlig "jeg-vet-best-" at jeg blir kvalm. Håper egentlig at hun bare tar operasjonen og angrer som faen slik at hun kan si unnskyld til Ella, for nå er det Susanne som oppfører seg dårlig og ikke omvendt.

70

Syntes dette begynner å bli litt kjedelig. Blank trenger å komme med noe mer spennende enn at de skal krangle om en neseoperasjon

71
Jaja fint tema???

Men nu vil jeg altså se mere til Simen ? måske til mødet i den her uge? Jeg tænker: Simen og Louise flirter lidt diskret i forbindelse med mødet. Der bliver talt om hvornår folk skal holde ferie og sådan. Og så falder snakken på, at Simen skal tage over efter Ella, Aref siger at Ella kan arbejde i weekender, om hun har lyst. Simen spørger, om ikke hun skulle ud at rejse, og Ella får ikke rigtig sagt noget (hun er lidt mærket af at se Simen og Louise som virker meget keen på hinanden), men Ragnar får sagt, at Ella jo ikke skal rejse alligevel. Ella, som er i vældig dårligt humør, skynder sig at smutte, da mødet er slut. Hun er måske endda ved at græde lidt igen (selvom “hun kan skylde sig selv”), og Simen kommer efter hende og undskylder for, at han har taget hendes job - nu hvor hun ikke alligevel skal rejse. Ella siger, at det går bra, og skynder sig væk og hjem. Men Simen når at se, at Ella er ked af det... ba ba da dam ? ??❤️❤️

72
Enig

Jaja, kroppspress og griske kirurger. Susanne har en fin nese, men vil rette på den. Greit, ferdig med det. La oss komme back on track her!! Fått inn Simen på scenen, for farken!!

73
yaassss

Eller også er hun mega-sur på ham, da han siger sorry for det med jobbet. Måske er det på tide at være vred!

74
Hmmm...

De sidste par episoder har været utrolige kedelige og uden egentlig indhold. Det kan godt være at der sidde nogen derude som kæmper med om de skal have udført diverse operationer, men for flertallet er det et emne som er uddebatteret og derfor super kedeligt. Hvem får ikke lavet næser, bryster og andet i denne tid og alder, og så hvad... Håber at denne session ender med bare lidt nutidigt og spændende indhold, da en dårlig historie skaber frustrationer og dalende seertal. Til Blank, tænk på at inddrage det som er oppe i tiden og blad det med en god kærlighedshistorie = succes.

75
Nettopp

"Hvem får ikke lavet næser, bryster og andet i denne tid og alder, og så hvad..."

Dette er grunnen til at det bør tas opp - når det er så normalisert å fikse på kroppen bør det debatteres og problematiseres. Det er ikke et godt tegn at man ikke reagerer på at flotte, normale ungdom føler at de må legge seg under kniven og endre på utseende - for hva? Ja til mangfold, ja til sunne kroppsbilder, ja til å hjelpe ungdom til å definere seg ut fra hva de gjør og hvem de er, ikke hvordan de ser ut.

76

Et perspektiv jeg synes er viktig å få med her, er at Susanne nok sammenligner seg med, og er sjalu på, Ella. Ting har tilsynelatende gått veldig «lett» for Ella når det kommer til å ha draget på gutta - hun fikk seg kjæreste kort tid etter at de begge flyttet fra Bergen til Oslo, og når hun hadde problemer i forholdet sitt fant hun seg en ny fyr allerede før forholdet var over. Mens Susanne på sin side, har opplevd gjentatte avvisninger. Og det at Parsa «dumpet» henne har nok gått mer inn på henne en hun vil innrømme. Ella er vel en mer «klassisk skjønnhet» - selv om de begge er kjempevakre, og for Susanne blir det bare provoserende at en med Ellas utseende, og draget på gutta, skal dømme hennes ønske om å ta neseoperasjon. Veldig lett for Ella å si, tenker hun kanskje.. Mens Ella på din side bare prøver å være en god venninne.

77

God pointe

78
Du..

Susanne, ikke vri fokus over på Ella ved at du sier du er skuffet over Ella. Ella gjør bare det en hver person bør gjøre her.

79
Ahh NRK

Får vi ikke snart et klip??

80
Henie

I morgen. Konsultasjon nosejob. Eller hur?

81
Emma Esther

Hadde ungdommen brukt mer tid på delta i husmøter, søndagsgudstjeneste, forbønn, bønn og bibelstudier, ville de blitt mindre eksponert for falske skjønnhetsidealer.

82
Fiemus

Jeg forstår fortsatt ikke helt om du bare tuller litt...

83
Frk Bibelstripp

Mener du helt seriøst at «falske skjønnhetsidealer» ikke er fremtredende også i kristne ungdomsmiljø?
Verden vil bedras, overalt

84
Constanse Caspara Celette

Saa sandt som det er sagt!

85
Heheh

Det er såmænd nok manuskriptforfatteren selv, der har sendt kommentaren ind, skal I se?

86
Undrar bara

Har Ella inte andra vänner än Susanne eller kompisar på jobbet?

87

Så vidt vi vet, har hun ingen hobbyer, bortsett fra å trene av og til, har vært sammen med Mats siden hun flyttet til Oslo, og har vel sånn sett ikke skapt seg et nettverk utenom jobb. Hun virker rimelig ensom.

88
Neppe

Hun flyttet til Oslo etter videregående, så ikke så rart om kretsen begrenser seg til barndomsvenninna og jobben. Hun hadde også Mads og kretsen rundt ham, men de er av forståelige grunner ute av bildet nå.
Ganske realistisk, det tar tid å bygge nettverk når man er helt fersk i en by.

89
Undrar bara

Ja, det är naturligt att hon inte känner så många människor i Oslo pga flyttet, men jag tänkte mera på vänner i Bergen, sådana hun håller kontakt med oavsett distans. Ella har gjort slut med sin pojkvän och nu grälar hon med sin bästa vän. Hon måste känna sig väldigt ensam.

90
Norwegian tv shows are the best

I'm glad they touched upon this topic because there are so many people struggling to accept their nose as it is (including me). Beauty standards get imposed on us every day through social media and it's the norm to have a cute button nose. When in reality noses come in all shapes and sizes and we should be okay with that! I love the fact that Norwegian TV shows cast normal people, many of which are not 'traditionally beautiful' because it makes the story much more relatable to the viewers. And by the way, Susanne's nose really suits her face and looks cute on her!

91
Seere

Gad vide, hvor stor en andel af os, der følger med, der er fra hvilke lande, og hvad alderssammensætningen er.
Det giver interessante kommentarer med kulturelle forskelle, at skaren er bred. Fx fra os, der ikke kender snus.
Og der er jo konkrete elementer, der afspejler norsk samfund og kultur, som vi som "gæster" lærer af.
I Danmark har jeg ikke indtryk af, at ret mange holder sabbatår mere før universitetet pga. fremdriftreformer. Hvordan er der i Norge?

92

Det er ikke så uvanlig med friår. Mange har et år i militæret, går på folkehøgskole, jobber eller reiser før de begynner å studere. Det finnes begrensninger på hvor mange år man kan få støtte, og man må bestå eksamen for å få omgjort noe av lånet til stipend, men disse reglene blir ikke påvirket av når man begynner å studere, så det går fint å vente et år eller to.

93
Stud-dk

I Norge er det egentlig motsatt, man får alderspoeng hvis man venter med å søke utdannelse. Lidt ekstra motivasjon for å begynne på studier dersom man har haft en lang pause efter gymnaset. Jeg synes det fungerer godt, i Danmark dropper jo mange ud efter kort tid.. Det er godt å kunne tenke seg lidt om!

94
Fiemus ??

Jeg holdt elleve års sabbat.
Hvor jeg arbejdede og havde egen lille virksomhed, bl.a., og hvor jeg fandt ud af, hvad det var, jeg ville med mit liv. Sabbatår er stærkt undervurderede!

95
Samtale

Jeg synes Ella skal samle mod til sig, og få sig en ordentlig snak med Susanne. Selvom det er en svær konfrontation, er elefanten i rummet meget værre. Her tror jeg særligt det er vigtigt, at hun som pårørende ikke forsøger at definere, hvorvidt det er rigtigt at få lavet en plastikoperation eller ej. Ella skal støtte sin veninde uanset - for måske får hun det faktisk bedre af den her næseoperation, selvom hun udadtil ikke har behov for det. Jeg tror derfor, det er vigtigt, at hun forsøger at få Susanne i tale, og at de begge bliver mere rummelige i forhold til deres synspunkt på operationen!

96

Jeg syns de burde og snakke sammen Ella mener det bare godt da. Jeg liker begge to på hver sin måte. La Sus velge selv Ella du har lov og komme med råd . men dette må Sus få velge selv . dere burde og støtte hverandre mer for og bevare vennskapet deres <3 heier på dere begge og

97
Malin

Sååååå seeeeegt???