Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

188 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

....men sesongen kan da ikke ende sånn her....?

2
Rypa

NRK skrev 8 episoder, men det var vel en glipp!

3
Alexandre Dumas

Nej, men hvorfor tænker du at sæsonen ender nu?
Der er jo også lagt op til at Ella skal snakke med Ragster. Jeg synes kun det virker som begyndelsen på enden 🙂

4
Blomst

De har gjort det sånn på NRK sine sider fra start, det var sånn på SKAM også, vi fikk ikke vite hvor mange episoder det er alt i alt. Når det kommer episode 7 står det 7:7 når episode 8 kommer står det 8:8 så hvor mange som kommer til slutt vet vi ikke.

5

Den er jo ikke ferdig?

6
Hæ?

Hvordan vet du att dette var sesongavslutning? Kom jo ikke noe opp..

7
Rypa

Episode 8 sluttet etter forrige klipp! Vi er nå på episode 9!

8
Det er ikke slut endnu

Sæsonen er jo ikke slut endnu, dagens klip er første del af næste episode, der vises næste søndag.
Hvem har et bud på, hvad næste klip kommer til at handle om? Får vi set mere til Simen og Louise, tager Ragnar, Sus og Ella ud i verden sammen, søger Ella ind på Biologistudiet, sker der noget på kærlighedsfronten?

9

Tror sikkert det blir party før sesongslutt, med Susanne, Ella, Ragnar og Simen. ?? Susanne med nesen intakt. Og så får vi vel vite hvor «restetorget» fører Ella. Vestover kanskje?

10

Er den da slut nu?

11

Det er første klip i et nyt afsnit. Afsnittenes sidste klip er lørdag.

12

Er der ikke to afsnit tilbage? Skulle der ikke være 10 afsnit i alt?

13

Men det gjør den da heller ikke? Dette er første klipp i neste episode...

14
Forsøger lige...

Første

15
First

First

16
Jaha

First

17
GROWN UP KLIPPET

Kan det med jenta i butikken som vil ha den store vannpistolen hvor moren sa «du kan ikke få alt du vil» hinte til at Ella og Simen ikke ender opp sammen? Vi har jo ikke sett han heleuka heller.

18
Blomst

GI DERE!!

19
Håper hun ombestemmer seg

Det er ikke lett å akseptere og godta seg selv

20
Være sikker på seg selv

Ella: hun er skikker på seg selv - altså sin egen verdi, men usikker på hvordan hun skal uttrykke seg overfor andre, si sin mening og stå opp for seg selv.

Susanne: hun vet hvordan hun skal stå opp for seg selv og er sikker på hvordan hun skal uttrykke seg overfor andre, men usikker på seg selv, sitt eget utseende og sin egen verdi.

Louise: er utad veldig sikker på seg selv, og sin egen verdi - eksempel hun sier hun kan jo bare ligge med Simen hvis hun vil. En usikker person ville hatt vanskeligheter med å si det. Hun har har heller ikke noen problemer med å stå opp for seg selv, eksempel hun sier klart å tydelig i fra når noe ikke passer henne. Dette er utad, hvordan hun har inni seg vet vi ikke ennå.

Mats: Er sikker på seg selv, men egentlig usikker på det forholdet han hadde med Ella. Han er nokså selvsentrert, og har litt problemer med å se andre. Altså sikker på seg selv, men usikker på egne presentasjoner som kjæreste.

Simen: han virker sikker på seg selv og sin egen verdi. Han er ikke redd for å si at han ikke har så mye penger, og heller ikke at han ikke passet inn i militæret. Hvordan han føler inni seg, vet vi for lite om enda.

Ragnar: utad virker han sikker på seg selv og er en liten klovn. Jeg føler av og til at den latteren er litt påtatt, og tror egentlig ikke han er så sikker på seg selv som han ønsker å vise

21
Enig

Vil legge til om Louise: Hvorfor spør hun Ella om hun skal ligge med Simen eller ikke? Synes ikke hun virker så trygg på seg selv når hun tar oppe sånne ting med Ella, som bare er en kollega hun small talker med ellers. Hun sier høyt at hun kan ligge med ham hvis hun vil, men virker ikke trygg på det.

22
Det vil hun nok

Seff vil hun ombestemme seg! Skuespilleren blir jo ikke å ta operasjonen uansett, og tviler på at hun blir sminket såpass godt at det ser ut som at nesen er operert. Blank vil nok bare ta opp problemstillingen og vise seerne hvilke drastiske vurderinger unge kan ta pga usikkerhet.

23

Kanskje hun har fått sminket på en større nese?

24

Har sett henne i virkeligheten og ser helt lik ut som på skjermen

25

Enig med Sus! Vill hon operera näsan så gör det!

26
Nelly

Det er lett å operere en nese men vanskelig å operere usikkerheten.

27
?‍♀️ Enig

Det er Susannes nese, vil hun operere og det er grundig gjennomtenkt så la henne gjøre det. Ella har gitt henne sine råd nå, men det betyr ikke at hun må følge dem. Hun er voksen og kan ta egne valg

28
Hvis jeg kunne møtt meg selv som 19 åring ville jeg sagt dette:

Jeg begynte ikke å føle meg voksen før jeg ble 40, da begynte det å demre for meg at jeg kanskje eterhvert hadde blitt det.
Kroppskomplekser sånn på skikkelig fant jeg etterhvert ut at jeg ikke gadd å ha, det gikk opp for meg både at kroppen er et verktøy for å få ting gjort, idrettsprestasjoner og arbeid, og at det å kle seg naken for sin elskede er et så stort kompliment for den man kler seg naken for at de ikke henger seg opp i hvordan nesen din ser ut.
Hadde jeg bare hatt den tryggheten i meg selv da jeg var yngre og faktisk hadde kropp til å kle meg sånn jeg ønsket, ha den selvsikkerheten til å bare være i situasjonen uten å se seg selv utenfra hele tiden.

Så mitt råd til yngre kvinner er å heller fokusere mindre på utseendet og mer på å bruke stemmen sin, trygt og modig til å fremme de saker man er opptatt av og å tørre å ta mer plass. Det du har i hodet er viktigere enn hvordan hodet ser ut. Å la viktige stemmer vi trenger å høre mer på bli oppspist av dårlig selvtillit er ikke bra. Og skjønnhetstyrraniet og skjønnhetsindustrien bør man gi fingen og nekte å være med på.

29
Siri

Kanskje er det umulig å komme med råd til andre. Men det jeg skulle ønske noen hadde sagt til meg da jeg var 19 er; hvem man er, selvfølelsen, tryggheten og identiteten din som vil følge deg gjennom livet, handler mest om valg, om å bestemme seg for hvem man faktisk vil være og så følge denne indre stemmen din. Selv om det ikke "lønner seg" eller nødvendigvis føles som en lettelse der og da. Livet er ikke så enkelt at det er sort-hvitt. Rett og galt er faktisk ofte ikke enkelt og opplagt i de vanskeligste avgjrøeslsene i livert. Senere vil du uansett møte "deg selv i døra" - du vil møte din beste venn, datteren din eller en annen sårbar person som du må ta hand om. Som du skal trøste og råde. Hva sier du da?

30

Voksen er vel litt å ta i tho

31
Heihei

Klart hun er voksen. Og «godt voksne folk» tar dårlige avgjørelser de også. Sier selvfølgelig ikke at dette er en dårlig avgjørelse?

Hun skal til konsultasjon, altså ikke operere enda. Synes det viser at hun tenker godt over dette. Det er like permanent å ta en tattovering, og det er det mange som gjør 🙂 om hun selv mener det hjelper, så synes jeg det er helt innenfor.

Klart, vi skal ikke skryte operasjoner osv langt opp i skyene, men synes det er fint at der er en mulighet for de som føler de trenger det. Måten Ella snakket på var egentlig ganske dårlig, men så er ikke hun så flink til å snakke for seg :p kunne heller sagt at «ja, nesen din er fin. Om dette er noe du virkelig vil og er sikker på, så vil jeg støtte deg selv om jeg ikke er enig». Håper det kommer et sånt klipp

32
Tatovering er ikke like permanent..

Litt av en påstand. Å ta en tatovering er ikke like permanent som å operere seg. En tatovering kan man faktisk fjerne med laser dersom man angrer, men det er nok ikke bare bare å feks operere nesa tilbake igjen til sånn den først så ut hvis man angrer.. just sayin'.

33
Enig med Heihei

? NÅ MÅ DERE GODT VOKSNE SLUTTE Å FORDUMME UNGDOM!!!! Hun er 19 og dermed myndig og kan selv bestemme. Om hun tar kloke valg er en helt annen ting, men at hun kan bestemme over seg er helt klart!

34
Voksen

Hun er 19, altså voksen

35
Kris

Myndig? Ja. Voksen i en alder av 19? Nix 🙂

36

Juridisk, ja... Hvor voksne disse jentene er mentalt er en annen sak.

37

Altså jeg var ikke fult ut voksen når jeg var 19. Var minst 25 når jeg endelig kom over mine kroppskomplekser og forsto at perfeksjon ikke finnes og ikke egentlig er noe jeg trenger. Og det finnes mange andre ting jeg ikke er moden nok til å forstå helt. Det er nok helt sikkert!

38

Det er noe med å forstå at nå er jeg 19 år og usikker, men kanskje ting kan bli annerledes, kanskje jeg vil finne ut av noe annet etter hvert. Når man er 19 føles livet kort og det føles som at alt må skje nå. Man må finne en kjæreste og velge riktig studie med en gang, ellers går livet til helvete liksom. Noen få år etter skjønner man at det tar tid å finne ut av ting og det er helt greit.

39
Tirsdag

Ella må gå med Susanne til konsultationen på tirsdag også selvom hun ikke er enig..

40
Blomst

Ja, hun må være der for henne.

41
Når kommer

klimaks.
Det er mange bra små poeng i serien, men jeg venter hele tiden på at det skal skje noe som får serien til å bli fullstendig.

42
Klimaks?

Serien følger ei helt normal jente i et helt normalt liv. Klart det blir litt "kjedelig", klart det ikke blir mange klimaks, for dette er jo livet, det vanlige livet.
Jeg synes NRK gjør en god jobb med å vise hvordan ting kan være i et helt normalt liv, og jeg er glad for de temaer som tas opp.
Ukesepisodene vil nok fungere bedre for de som er utålmodige og synes det går for tregt. For samlet fungerer klippene veldig bra.

43
på'n igjen

når det først begynner å bli litt interessant kommer de med kjedelige klipp.. ikke overrasket lmao

44
lmao

"Ikke overrasket Laughing My A** Off"?

45
Nesa

Skal dette handle om Ellas liv, eller nesa til Susanne? Ja, jeg skjønner at hun føler hun har komplekser - men den er helt fin - og den bør ihvertfall ikke spille hovedrollen og det som handlingen dreier seg om nå.
Vi har sett flere klipp i det siste om den nesa, så kan vi please gjøre oss ferdig med den nå?
Jeg vil vite hva som skjer i Ellas liv. Jeg vil se hun kommer seg fremover. Jeg vil gjerne se litt mere handling
No more nose job takk

46
Dutchie

I love it because it is one of the first times that Ella speaks her mind. She is not hiding her own opinion. That is a huge step for Ella.

47

Det her handlar jo om at Ella vil ta vare på venninna si, og det er ein av dei viktigaste tinga i livet syns eg..

48

Kanskje kan det få Ella til å se hvor utrygge andre rundt henne er og at hun kan bidra, at hun kan bli mer en aktør, mindre passiv, at hun betyr noe for andre, men at hun må ta plass og heve stemmen for å hjelpe.

49
Dette er en viktig del av historien om Ella synes jeg

I forrige klipp lot hun sorgen slippe til, en slags renselse. Nå er hun klar til å begynne å se utover seg selv og bry seg om andre igjen, dvs. Susanne. Hun er kanskje begynt å få litt fortfeste, står litt på egen ben og alle de klisjeene der. og DA synes jeg at Ella og Simen kan bli sammen. Egenlig bare fordi jeg har lyst til å se noen skikkelig romantiske klipp da...

50

Hvorfor er det ikke undertekster igjen ?

51

Hvordan banker man ind i Susannes hoved, at hendes næse er kjempefin ligesom resten af hende ???

52
Verden utenfor

Når man slutter å se på paradise?

53
Enig

...og Kim Kardashian, livsstilsblogger, facebooksider med perfekte kropper mm 🙂

54
Sympatisør

Alle bør få oov til å gjøre det de selv ønsker med sin egen kropp. Ingen skal få lov til å bestemme over kroppen til noen andre. Dette kunne like godt ha handler om tatoveringer eller piercinger, - maaange som er i mot det også. For slik Sus sier; det er ikke så farlig. Det er et lite inngrep klinikkene ellers har gjort daglig, det er ren rutine for dem. Så kan man diskutere hvorvidt det er samfunnet som er skyld i skjønnhetspresset eller om det kommer innenfra. Uansett skal ingen legge seg opp i hva man SKAL eller IKKE SKAL gjøre. Gjerne snakk med vedkommende om det, prøv å forstå. Men ikke fortell dem at deres virkelighet ikke er like ekte som din, at det de mener er feil. Det er uhøflig og viser mangel på empati. I verste fall kan det ødelegge forhold.

55

Selvfølgelig skal man have lov til at gøre, hvad man vil. Men måske er det ikke det handler om? Altså hun vil fikse sin næse, fordi hun ikke synes hun er god nok på grund af måden den ser ud på. Handler det så ikke i stedet om, at få hende til at forstå, at hun er god nok præcis som hun er, og at hun ikke behøver ligne en model eller blogger eller whatever for at folk kan lide hende?

56
Hallo

Kanskje flere burde forstå at det ikke er særlig sunt å handle nye kroppsdeler på linje med husholdningsartikler?

57

Joda, så klart burde man få lov til å gjøre det man vil med kroppen sin, men plastisk kirurgi kan gå galt og man kan ende opp med et resultat som er verre enn det man startet med...
Hvis man kan og er villig til å betale(det er ofte veldig dyrt) og man er villig til å ta risken, så kjør på...

58
uenig

jeg syns det Ella gjør her er nøyaktig hva en venn skal gjøre. en god venn sier seg ikke enig i noe ut av empati. en god venn setter grenser, deler verdier og stiller krav til vennene sine. Det ella gjør her er noe vi sjeldent ser i Blank. hun sier sin mening, deler sine tanker, til det beste for sus. det ella gjør her ville jeg gjort 200/200 ganger.

59
Realisten

Susanne går (forståelig nok) i forsvarsmodus. Litt synd at de ikke kommer lengre enn det. Susanne trenger en klem. Enig at en god venn deler verdier, men hva om Ella til slutt hadde klart å være litt mer frampå og trukket Susanne til seg, gitt henne en god bamseklem og sagt: Uansett Sus, jeg elsker deg over alt i verden og støtter deg! Muligens forsvarsmurene på begge sider hadde begynt å briste da?

60

Susanne i sesong 2 !!!

61

Nei, håper ikke det blir Susanne i sesong 2, vi kjenner henne jo ganske godt allerede. Jeg vil gjerne ha en guttesesong. I Skam også så var det 3 sesonger med jenter, derfor hadde det vært fint å få en gutt som main neste gang. De har sikkert problemer de sliter med de også

62

Susanne eller Ragnar?

63

Så Ella drak sig ikke fuld og skrev til Simen i går ? 🙁

64
Lykkelig

Du blir ikke lykkelig av å operere nesa, eller andre ting. Så selv om hun gjør det, betyr det ikke at hun får det bedre. Og det kan jo bli mislykket også, og da vil hun ihvertfall angre
Håper alle forstår at de er fine som de er. Har du en god venninne eller venn så spiller det liten rolle hvordan de ser ut. Det er mange andre kvaliteter som teller mye høyere...

65
Blancanieves

Av og til tenker jeg at jeg egentlig er heldig som har så mange "feil" i forhold til idealet om hvordan man skal se ut, at jeg selv da jeg var veldig ung og usikker, skjønte at jeg ikke kunne begynne å fikse på det for da ville jeg aldri bli ferdig (og for en trist måte å bruke opp pengene sine på!).

Så får man heller finne kjærester og venner som har sansen for det litt mer "uperfekte" … de finnes ... og så slipper man unna de som er alt for overfladiske (jeg har virkelig sluppet unna de verste drittsekkene, for de "ser" meg ikke en gang).

Nesen til Susanne er passer forresten godt til ansiktet hennes og gir det karakter. I mine øyne er hun fotomodell-vakker, så det er litt artig at det er hun som har komplekser.

Jeg klarer heller ikke å la være å tenke på skuespilleren Jennifer Grey som spilte "Baby" i Dirty Dancing. Hun ødela karrieren sin da hun opererte den karakteristiske nesen sin. Folk kjente henne ikke igjen.

66
Maria

Er bare veldig lei av at så mange båslegger såkalte drittsekker til for det første være den mannlige delene av befolkningen og ha et utseende som matcher skjønnhetsidealet. Drittsekken kan spottes i alle miljøer ,være kvinne eller mann ha et mer eller mindre lite «vellykket» utseende. Fellesnevneren for de alle sammen er at ingen bare er en drittsekk

67

Jeg googla Jennifer Grey, og jeg synes faktisk hun hadde finere nese før! Ikke at det spiller noen rolle hva jeg synes, men litt interessant at man kan være veldig misfornøyd med nesen sin, og så finnes det kanskje noen som drømmer om å ha akkurat en sånn nese som man har, eller som synes at nesen din nettopp er det fineste med deg, eller det som gjør deg mest unik og spesiell. Det å være vakker handler jo ikke om å passe inn i et ideal. De handler om å godta den man er, å gå ut i verden å eie det at "dette er meg, dette er den jeg er". Jeg lurer på hva Susanne har prøvd for å akseptere det, når hun sier at hun virkelig har prøvd.

68
Mumle

Endelig et viktig tema i denne serien

69
yesss

mer mer mer med de här två!!!!?

70
Spåkonen

Når sæson 2 kommer til høsten har Susanne fået så mange operationer, at de har skiftet skuespilleren ud. :'(

71
Yess

Da har hun plutselig operert så mye, at hun har skiftet kjønn - og vi får en guttesesong

72
Complete facejob

Ligesom i Dynasty/Dollars ?

73
Bjørnar

Jeg lurer på hvor hardt Sus faktisk har forsøkt å godta nesa si. Har hun f.eks. snakket med fastlegen sin, ev. noen innen psykiatrien? Det er jo et psykisk problem hun har, og det virker at hun skjønner det selv.

Håper hun får konsultasjon med en flink lege som gir henne et annet råd enn å operere nesa.

74
Treg

Denne serien blir bare tregere og tregere...

75
Seriøst

Kanskje det kommer av at noen hele tiden skriver at det går treigt. Det lager dårlig stemning som påvirker opplevelsen av serien.

77
Nå må jeg si

Jeg synes det er trist å lese om hvor mange bare ser på showet for Ella og Simon, eller tilsynelatende bare Simon. Jeg jubler for Ella og jentene uansett hvordan dette slutter. Altfor ofte handler det bare om gutter men Ella vil bli forelsket mange ganger, og jeg har nå kommet til å innse hva Blank handler om og hva de prøver å si og vise oss, og det er så realistisk. Bra jobbet, Blank!

78
Enig i Nå må jeg si

enig, det virker kun som om at nogle er skuffede over klippene fordi simen er ikke er i dem. jeg er glad for at det handler mere og pigerne nu og deres venskab osv

79
Og så må jeg sige

At man sagtens kan gennemgå en personlig udvikling og samtidig være i en kærlighedsrelation til et andet menneske. Det ene udelukker ikke det andet, måske snarere tværtimod, hvilket vi da også så i alle sæsonerne af Skam, så lad os ikke være triste over, at man som seer kan være optaget af kærlighedshistorien mellem Simen og Ella, der er jo ingen der siger, at det er den eneste grund til, at man ser serien. 😉

80
Selvfølgelig

Då må du lese kommentarene igjen fra de to siste ukene eller til og med bare denne uken. Mange skriver at de ikke gidder å se hvis ikke de to blir sammen eller bare ser på Blank for Ella og Simen, eller bare Simen, og jeg blir trist for jeg synes Blank er mer enn det. Selvfølgelig kan en person vokse og fortsatt være i et forhold, men fra alt som har skjedd i dette showet, ikke Skam, tror jeg ikke det er riktig eller realistisk måte å fortsette. Men det er bare det jeg føler.?

81
Vi trenger ikke være enige

Jeg har læst alle kommentarer siden serien startede og Min pointe er, at det er fint at vi er forskellige og får noget forskelligt ud af serien. Jeg er ikke fan af, at der er en “rigtig” måde som serien kan fortsætte på, og jeg er heller ikke fan af, at man udtrykker irritation over, at andre får noget andet ud af en serie og føler anderledes, end man selv gør. Lad os respektere, at vi spejler os forskelligt i serien og lad os nyde serien på hver vores måde uden at gå op i, om andre er urealistiske og forkerte, fordi de vægter noget andet end os selv.

82
Serr? Er det Aref?

SimEn!
Team Ella & Simen all the way❤️❤️

83
Aref

HAHAHA! Jess! Å TENK om Aref kommentete her inne?! Det hadde vært konge! Han lekker jo som en sil og er jo rimelig grenseløs, tenk så stressa han hadde blitt og fnattet omrking og forsøkt å fortelle alle hva vi sier de skal gjøre. Å du store all verden så mye forvirring vi kunne vært vitne til DA?!

84
Unnskyld meg!

Jeg er bare et enkelt menneske og autokorrekt drepte min vibe.?

85

hvor er teksterne?????

86

Prøver de å normalisere plastisk kirurgi? Kanskje ikke det lureste.

87
Dette er da ikke normalisering!

Da må jo Nrk la være å ta opp alle temaer som kan tenkes å være kontroversielle. Det er jo nettopp det som Nrk får til så bra med disse seriene, at de ikke moraliserer men belyser og setter temaer på dagsorden så folk kan diskutere og utvikle bevissthet selv.

88
"normalisere"

Det samme argumentet ble brukt, da Ella var utro. Hvor mye tv-tid har ikke blitt brukt på massemordere? Det betyr jo ikke at man plutselig begynner å se massemordere som normale mennesker i samfunnet - "normalisere" dem. Plastisk kirurgi er en virkelighet for noen, ja, slik som utroskap, og derfor er det viktig å snakke om det. Plastisk kirurgi blir tatt opp i andre fora, hvor det noen steder til og med blir oppfordret til, via promosjoner osv. Derfor er det viktig å også ta det opp i medier som Blank, hvor vi både kan se grunnlaget til den som vurderer det og de sterke motkreftene. Og her ser vi heldigvis motkreftene igjennom Ella, som venninne. Kanskje du har en venn eller venninne som vurderer det samme? Hvis man bare koster det under teppet, hjelper det ingen. Å fremvise en problemstilling, er ikke det samme som å normalisere.

89
Kommentarfeltet

I motsetning til andre serie-format har Blank (og tidlegare Skam) eit aktivt og reflektert kommentarfelt som eg føler nesten er ein slags del av seriekonseptet. Eg synest det er fint at dei har tillit til oss sjåarane (dei kunne kanskje hatt det enda meir også), til at vi forstår at ikkje alt dei viser er meint som eksempel til etterfølging. Eg trur nok også dei forstår at vi kjem til å diskutere problemstillingane som dukker opp i serien. Eg tviler på at nokon som les dette kommentarfeltet vil tenkje at plastikkirurgi er normalt eller vil hjelpe på sjølvtilliten.

90

Synes det er utrolig bra at de tematiserer dette! Er jo utrolig dagsaktuelt og kjempeviktig!

91
Emma Esther

Det kommer aldri noe godt ut av å tukle med skaperverket.

92

Vel om det kan gjøre så du får det bedre/overlever så er vel det bra?

93

Det tenkte jeg også, men blindtarmen min var uenig.

94
De har...

vokst fra hverandre for lenge siden. Ella er i ferd med å modnes, Susanne er fremdeles ekstremt usikker og bare opptatt av det ytre. Det er kun gamle minner og det faktum at det er Ella’s mor som gjør at de fremdeles bor sammen. Move on! Both of you. #beentheredonethat

95
Ojjj...

... det er jo nettopp det som er viktig i et vennskap - å være der for hverandre uansett om man er på litt ulikt sted og modnes i ulik takt, og når noen ikke har det helt greit. Det handler om raushet. Det er slik sterke, gode vennskap bygges.

96
Enig med Ojjj...

Enig enig enig!
Og må vi nu snart få mere klip? Ella må melde Simen

97
Ikke enig

Bare fordi man udvikler sig i forskellige retninger, behøver det ikke at betyde at man skal “move on”. Jeg synes, at man i mange venskaber går igennem perioder, hvor man forandrer sig begge to, og man må så finde ud af at være sammen på ny. Synes det er herligt at Blank (også) tematiserer udfordringen ved venskaber i en alder, hvor der sker meget udviklingsmæssigt - måske noget der gælder stort set hele livet? Men som måske fylder ekstra i ungdomsårene, hvor der endnu ikke er børn og mand osv.? Personligt fortryder jeg sommetider nogle af de fantastiske venskaber, som jeg var med til at lade flyde ud og forsvinde, fordi man ikke var den samme som dengang man mødtes (det kan jo ikke lade sig gøre)

98
intet mindre end

Jeg er pjattet med Susannas næse. Siger det bare.

99
Hææ?

Du er "pjattet"? Sier meg ingenting.
Er det negativt eller positivt??‍♀️

100
På dansk

betyder det. at man er vild med noget

101

vild sier meg heller ikke noe?

102
Digg ❤️

Man digger noget, hvis man er pjattet eller vild med noget på dansk 🙂

103
Transfobisk skit

Att operera sig för att anpassa sig till skönhetsnormer och att operera sig pga dysfori och därmed gå emot normer är verkligen inte jämförbart.

104
Transgutt

Sus vil jo operere for å føle seg bedre i den kroppen hun har fått... Og det er i prinsippet det transfolk også gjør

105

Halla kompis.
Altså, jeg skjønner hva du mener, men jeg er ikke helt enig. For, liksom, Susanne har såpass trøbbel med nesa si at hun føler det hindrer henne i å være seg selv. Hun føler den kommer i veien for henne, bokstavelig talt, og enda verre, at den putter henne i en bås. Litt som at jeg blir putta i bås som gutt når jeg kommer inn i et rom. Og hvis jeg kjenner at den båsen er feil bås for meg å båse rundt i, så er det helt og fullstendig mitt valg å gjøre det som må gjøres for å oppfattes sånn at jeg havner i en bås jeg er komfortabel i. Om enn bare for meg sjæl. Bare sånn at JEG er komfortabel med min egen label.

Så sammenligningen er kanskje ikke så søkt allikevel?

106
Transfobisk skit

Jag förstår vad du menar, men att folk gör skönhetsoperationer pga kroppskomplex beror ju på skönhetsidealen i samhället. I princip alla har kroppskomplex och även om en har stora kroppskomplex kan en inse det problematiska med skönhetsoperationer i och med att det bidrar till att upprätthålla skadliga normer om hur en ska se ut (jag vill dock inte krisera enskilda personer som gör skönhetsoperationer för att må bättre, det är systemet med skönhetsideal och sexism som bör kritiseras, inte offren för systemet). Att folk gör könsbekräftande ingrepp beror på dysferi vilket kommer innifrån. Och det finns ju inget skadligt med såna ingrepp så länge dom är frivilliga. Så att Susanne gör den jämförelsen och verkar tycka sig bli värre bemött en transpersoner är ganska skevt och ignorant.

107
your body, your choice!!!

synes det er synd at susanne føler at hun må ta nose job til å være mer selvsikker men alikevel... hvis det vil få henne til å føle seg bedre, who cares? hvem er vi til å si at hun må leve usikker i sin egen kropp for resten av livet? kanskje dette er måten hun aksepterer seg selv.

108
Man får göra som man vill...

Men det är för jävligt att möjligheten ens finns. Att lägga sig i en operationssal för att förändra sin kropp av rent estetiska skäl. Det går för långt. Och att folk som är utbildade till läkare kan gå med på att skära i någon för att denne inte är nöjd med hur den ser ut ger ju verkligen girighet ett ansikte. Det är inte att hjälpa någon trivas med sig själv. Det är att bekräfta komplex och samtidigt tjäna pengar på det. Sådan är kapitalismen...

109
Annie

Bruk pengene på en god terapi i stedet, Sus! Det er en investering for livet å få hjelp til å takle usikkerhet og å akseptere seg selv og sine lyter (innbilte eller reelle), i motsetning til en ytre flikking som kanskje, og bare kanskje, hjelper på én av usikkerhetene.

110
Go Sus

Tror ikke du vet hva det vil si å ha så store komplekser når man er 19?
Er ikke så lett å tenke at man går videre en dag.

Hvorfor skal folk gidde bry seg med om andre opererer? Angrer som en hund på at jeg ikke tok nesa for ti år siden.

111
Annie

@Go Sus:
Tror ikke du skal være for sikker på hva jeg har slitt med og ikke.

Og det er nettopp fordi det som 19-åring er så vanskelig å se at man går videre en dag, at jeg synes det er en bedre løsning å få hjelp.

Jeg på min side angrer som en hund på at jeg ikke gikk til psykolog for ti år siden, nettopp som 19-åring. Jeg har akkurat startet på reisen som er å akseptere meg slik jeg er, og priser meg lykkelig for at jeg ikke hadde penger til den brystforstørrelsen som 19-åring. Jeg hadde kanskje blitt fornøyd med puppene, men så tror jeg nok at magen og lårene ville plaget meg mer. Og ikke minst, det hadde ikke hjulpet det grann på det egentlige problemet, den indre kritikeren som forteller meg at jeg aldri er god nok. Den kan jeg få hjelp til å jobbe med, men den kan aldri opereres bort.

Og hvorfor bry seg? Fordi vi ikke lever i hver vår lille boble. Som andre har nevnt - signaler, ringvirkninger og normalisering. Og ikke minst fordi det man vil operere sjeldent er den faktiske roten til problemet.

112
Signaler!

Og hva slags signaler sender man da til evt fremtidige barn?

113
Nettopp.

Fordi ingen lever i et vakuum har slike inngrep ringvirkninger langt utover den personen som gjør det inngrepet. Det er med på å normalisere det, skape en aksept for det. Det er lett å si "det gjelder jo bare meg", men det er ikke sant. Dine valg VIL påvirke andre.

114
oppgitt

Fordi ved å si at det bare er greit å operere pga store komplekser, så sender det et budskap til alle andre som har samme komplekser at de kan ikke være fornøyd med seg selv de heller. Vi er født som vi er, og å fysisk endre på kroppen pga overfladiske grunner er jo bare helt tragisk? Det er kjempe trist, og bør ikke støttes på noen som helst måte. Det er ikke på noen som helst måte bra at noen føler seg bedre etter å ha operert.

115
Vilde

Blir litt vanskelig å tro på når Sus har en liten, søt nese, men. Tror ikke folk med sånne neser vurderer kirurgi, blir jo ikke store forskjellen 🙂

116
troverdig

Det er lett for oss og si. Ser du deg selv i speilet kan du finne mange feil ved deg selv, som ingen andre ser. Dagens samfunn gjør det også lettere for oss å finne feil på oss selv, nettopp på grunn av f.eks sosiale medier, der du støter på det såkalte "perfekte" hver dag. Så jo, folk med slike neser kan vurdere kirurgi.

117
Go Sus

Hun trenger ikke forminske den? Antar hun vil rette den opp.

118
Alternativ

Prøv meditasjon først, for å bli kvitt den stemmen som 50% av tida skriker negetive ting om deg selv.

119
Frøken nese

Fra en som har slitt med utseendet til nesen hele livet, forstår jeg følelsen Susanne beskriver utrolig godt. Har jobbet veldig hardt med å godta den. Og noen dager er jeg flink til det, men det finnes dager hvor jeg nærmest får panikk anfall ute når jeg blir selvbevisst på nesen min. Jeg føler jeg hadde vært så mye penere hvis ikke nesen min var i veien. Jeg hadde kanskje blitt elsket mer. Kanskje gutter liker venninnene mine mer fordi de ikke har en nese som meg.

Alt dette er en form for BDD, fant jeg ut mange år senere. Når man distanserer seg fra problemet og får et perspektiv, kan man beskrive det og kanskje sette ord på det. Når man har spesifikke ord å jobbe etter, er det ofte lettere å komme over noe på. Det er langt vei frem å elske meg selv fullstendig tross nesa mi, men jeg er på vei nå.

Og hvis du som leser dette sliter med noe som helst, vær så snill, distanser deg selv fra det du sliter med. Du er ikke det du sliter med. Jeg er ikke nesa mi.

120
Transgutt

Man ikke ikke det man sliter med nei, men det kan være en del av deg for det...

121
Nelly

@Frøken nese: Utrolig fint sagt! Takk ♡

122

Jeg troede 8:8 betød afsnit 8 af 8. Og nu kommer der et nyt klip?
Men fint, jeg synes også afsnit 8 sluttede ret fladt og med for mange løse ender.
Håber stadig på at Ella og Simen finder ud af det.

123
Eline

Dette må være tidenes kjedeligste serie..

124
Målgruppen

Er en annen en SKAM
Så hvis du kjeder deg se på noe annet

125

Den serien her har blitt dårlig xD meningen at vi skal synes synd på Susanne? haha

126
Seriøst

Hvorfor tror du det er det som en meningen?

127
Sluta!

Kan alla sluta att säga att Blank har blivit tråkigt! De jobbar jättehårt med serien och det är ju nu vi verkligen får se Ella och hur hon hanterar allt som hänt och växer som person. jag älskar det!

128
Go Susanne

Go Susanne! Ella har ingenting med om du vil operere nesa eller ikke. Det er DITT valg.
Jeg er 29 nå og angrer på at jeg ikke opererte når jeg var 18/19 før alle menneskene jeg kjenner nå ble kjent med meg. Vurderer fortsatt å operere og ljuge om at det var en medisinsk grunn. Men alle hater så mye på plastisk kirurgi og snakker det ned så jeg kommer kommer til ågå hele livet med ett ansikt som jeg hater synet av speilbildet av fordi jeg ikke har gutts til å igjennomføre fordi alle mener jeg skal leve med nesa jeg var født med. Takk verden❤️ ? operer deg før det er for sent Susanne!

129
Nesolini

Jeg tok en neseoperasjon da jeg var på Susannes alder, og jeg har aldri angret siden. Min kropp, mitt valg. Jeg har aldri søkt det perfekte, men operasjonen ga meg mer selvtillit og ga meg rom til å fokusere på viktigere ting. Jeg hadde penger til det, og hva andre mente om min nese var og er likegyldig.

og til de som bruker "argumentet" om hva en skal si til barna sine: For det første er ikke genetikk en så simpel prosess at barnet får mammas eksakte nese og pappas hake. Noen ganger skjer det, oftere er trekkene mindre åpenbare. Min opprinnelige nese så verken ut som min mors eller fars. Mer min mors enn fars, men ingen klone. For det andre, om nesa til ungen er helt lik, er sannsynligvis ikke resten av fjeset det. En nese står jo ikke alene i fjeset. Til slutt, så behøver ikke barn og voksen å dele oppfatning om hva som er fint eller ikke. Min mor farger håret og har alltid gjort det, selv om vi har lik farge. Jeg føler ikke at hun syns min naturlige farge er stygg selv om hun farger sitt like hår. Prinsippet er jo det samme.

130
Synes det er synd

...at du hater synet av ansiktet ditt, det må være veldig vondt å ha det sånn. Og du har rett i at det er ditt valg. Men tror du innerst inne at det vil virke? Er det virkelig en plastisk operasjon som vil gi deg den selvtilliten og tryggheten du fortjener å ha? Er det virkelig verdt å sponse en kynisk og pengesterk industri? Og er det verdt risikoen? Sminke kan tas av, en operasjon kan du ikke angre på etterpå. Det er ditt valg, men jeg tror jeg hadde tenkt meg lenge og godt om. Du risikerer å bli veldig skuffet dersom det ikke får den effekten du hadde håpet på, det finnes ingen garanti for at du kommer til å føle deg bedre med deg selv.

131
Plastisk kirurgi

Det er veldig gode grunner til at så mange er i mot plastisk kirurgi. Kanskje på tide å begynne å lytte til det de sier. Kanskje du lærer noe nytt? Sanheten er at med alderen slår tyngdekraften til og da er det mye på kroppen som ikke vil henge der det hang før. Da er det lurt å ha brukt tid på å bygge opp indre verdier og egenkjærlighet for den jeg er og ikke på det ytre. Du står rett og slett ikke så godt i deg selv om din verdi ligger i hvordan du ser ut når tyngdekraften begynner å bli synlig.

132

vil anbefale terapi. Det går faktisk an å lære seg å bli mer komfortabel med seg selv, å akseptere den kroppen man har og det livet man har, å rette fokuset utover på det som gir en glede i livet istedenfor å bruke så mye oppmerksomhet på det som gjør en misfornøyd og usikker. Man kan rett og slett trene på å ha oppmerksomhet på andre ting, og få det godt med seg selv.

Lykke til alle som sliter med å føle seg vel i seg selv. Jeg har trua på dere.

133
Prøvd

Prøvd terapi ifb med andre ting. Satt tre mnd i kø fordi jeg ikke var deprimert nok. Og ikke hjalp det heller. Tusenlapper jeg heller skulle brukt på operasjon. Jo før man får unna slike operasjoner jo bedre. Om noen år har kanskje Susanne leilighet og barn å koste på, å da er det ikke rom for ting som gjør dette

134
Transgutt @Jeg

Lettere sagt enn gjort å bare "bli fornøyd" ...

135

sa ikke at det var enkelt. Jeg sa at det går an. (For ordens skyld, @Transgutt: jeg mener selvfølgelig ikke at man kan bare kan trene seg til å bli fornøyd med et annet kjønn enn man opplever seg som, det blir noe litt annet)

Jeg har stått min andel i kø i helsevesenet, og vært innom min andel terapauter også, med ganske alvorlige ting, og det var en tøff prosess der jeg kunne ønsket meg å ta snarveier, og ofte hadde lyst å gi opp, men langsomt langsomt ble det litt og litt enklere. Hjernen KAN læres/trenes opp til å skifte fokus og komme over i nye, sunnere spor. Det er lett å ikke tro på det underveis, men det går an selv om man ikke tror på det underveis også.

Det er leit å høre når helsevesenet ikke har vært til hjelp, men det betyr ikke at det ikke kan hjelpe andre. Det virker ikke som om Sus har tenkt tanken engang. Hun bare aksepterer at hun føler seg dritt, uten å stille spørsmålstegn ved om det kunne vært annerledes. Det synes jeg er ganske trist, når det går an å få det bedre.

136
jente, 14

jeg skjønner godt at sus vil operere, har det akkurat likens sjøl. jeg hater rett og slett nesen min og føler også at det er det eneste folk ser på. så om hun synes det er et rett valg må hun få lov til det, for det er utrulig tungt og gå og føle på de hun føler.
og så er jeg så glad (!!!!) at blank tar opp slike tema og ikke bare om å være «tynn og slank» men også ting som kanskje ikke mange tenker så mye over!
BLANK❤️

137

Sånn tenkte jeg også når jeg var 14. Nå vet jeg at det er helt andre ting enn formen på nesen som gir selvtillit og som tiltrekker seg de rette menneskene. Å ikke være «klassisk pen» gir særpreg, pluss at det fungerer bra som et filter mot overfladiske gutter.
Vil heller fokusere på ting man kan forandre selv, sånn som å være rett i ryggen og ha kul stil.

138
Transgutt

Jeg er også enig i at det er Susanne sin kropp og derfor hennes valg om hun vil operere eller ei, men husk at ved operasjoner så medfølger også risikoer som f.eks. at ting kan gå galt; ting kan se verre ut enn sånn det gjorde før operasjonen og man kan dø av det pga. komplikasjoner under/etter operasjonen(prøver ikke skremme folk bort fra å operere), det er også ganske dyrt med enkelte operasjoner og aldersgrenser i tillegg..

139
jente,14

men jeg tenker at visst hun selv har tenkt igjennom konsekvensene, og har spart opp og er gammel nok så må hun få gjøre det. men ja er veldig risky og mye kan gå galt så ser poenget ditt.
men bare husk at uansett hvem du er og hvordan du ser ut, så er du pen nok❤️❤️❤️

140

Tror I at Susanne kommer til at få nosejob, eller lykkes det Ella at tale hende fra det?

141
CGI eller proteser

Jeg tvivler på at hun gør det, simpelthen fordi jeg ikke kan se hvordan de ville skulle gøre det rent film-teknisk. Enten skal de i så fald have gang i proteser eller i CGI-effekter, og det virker ikke som en serie der gør brug af sådan noget...

142
Joda! ;)

Serien kan slutte mens hun fremdeles har bandasje på 🙂 og gå videre til en annen hovedperson som ikke er linket til Susanne på noe vis, f.eks Louise eller Ragnar

143

Blank er den bedste overspringshandling fra oplæsning til eksamen !

144
same

i knooooooow. føkkings eksamen

145
Eplet

Jeg har aldri sett på nesa til Susanne som stor, den er jo kjempefin! Det at hun vil forandre den får meg til å tenke negativt om min egen nese.

146
Hilsen en med skeiv nese-kompleks

Jeg husker fra første gang jeg så henne. At nesa var spesielt fin, og gir henne et særpreg, som en vakker alv! Og den er jo helt symmetrisk!!!

147
Langsoooooom!

Er jeg den eneste som synes at det går utrolig langsomt?

148

Hvornår hører vi fra Simen

149
Torsdag

Neste torsdag. Da har han knullet Ragnar og Aref også

150
@ Torsdag

omg, comment of the day ???

151
Clairvoyant

I literally spit on my screen :))

152
Skönhetsideal

Jag hoppas att Blank fortsätter att prata om press och skönhetsideal och vad kapitalismen och press gör mot tjejer och kvinnor. Jag är en större kvinna i 20-årsåldern och kämpar varje år med min vikt och hur den påverkar mig både fysiskt och psykiskt. Smala "normen" människor kanske enkelt kan tänka "men det är väl bara att börja träna och äta mindre" men det är mycket mer komplext och saker man måste jobba med under en längre tid än så. Jag tycker att det är mycket bra att Blank tar upp det här med näsan och plastikkirurgi, så jag önskar att ni någon säsong i framtiden har en större tjej som huvudperson och gör en grundlig research. Det skulle hjälpa många människor. Chris i Skam var så vacker och var inte sin vikt och jag såg mycket av mig själv i henne, men så tyvärr fick hon aldrig en roll som de andra fyra tjejerna i gänget, hon var den vi aldrig fick lära känna, och enda gången jag har sett det här på tv är My fat diary, men det skulle vara otroligt uppfriskande om Blank skulle göra det på en realistiskt sätt för den här publiken och målgruppen.

153
Blank..

... det går så sent og er så kjedelig.

154

Kan vi pls komme op i tempo 🙂 det her dagligstue drama - knap nok drama er for kedeligt. Ellers en skam, den her serie har potentiale, men det bliver bare ikke brugt

155

Er jeg den eneste som tenker at Ella virker som en sykt dårlig venn? Først sier hun ingenting om alt hun gjør bak ryggen til Mats og SUS, men som hun vet vill påvirke dem. Så er hun ekstremt litte støttende for sus når det kommer til P (og egentlig all guttene sus velger å henger med), så trenger hun seg på et problem som sus ikke vill at hun skal blande seg i, før Ella prestere å kritisere sus utennom å en gang prøve å forstå henne. Alt i alt virker Ella sykt egocentric ettersom hun er kun oppslukt i egen problemmer og dømmende ovenfor Sus når Sus ikke deler de samme verdien og tankene som Ella når det kommer til gutter.