? Grønn Glede ?

13:20

Aref:
Det tror jeg ordner seg. Vi tar et møte om det til uka :)
Aref:
Oi unnskyld!
Aref:
Sendte feil. Denne skulle til Simen

13:52

Mira:
Eg er bortreist dessverre

Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

245 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
først, bare forå irritere

first!

2
Sigrid

Jeg tror at Simen har blitt lovet Ellas stilling. Men nå som hun ikke skal reise likevel, vil ikke Simen "ta" jobben fra henne. Aref mener tydeligvis at dette skal ordne seg, for både Ella og Simen (dobbel betydning?).
Dette er i alle fall min tolkning.

3
Eller

Evt har Simen funnet meningen med livet og sagt opp jobben. Og nå lurer han på om han kan slippe å jobbe ut hele oppsigelsestida.
Aref tror det skal gå greit men vil gjerne ha et møte til uka.
Simen forteller triumferende om sin nye plan mens Ella synker dypere inn i tomheten.
Spenningen tar seg opp mens vi venter på om hun løser dilemmaet destruktivt eller konstruktivt.
(Det er gjetting på vidre handling som er tema her eller??)

4
God nat...

Tror du har helt ret.. Den forklaring lyder kedelig og ligegyldig, så hvorfor ikke, den passer jo til resten af denne ugens klip...

5

Kan du forklare meg hvorfor noen alltid svarer dette? Hva er poenget liksom? Dette er et kommentarfelt; hvilke bidrag har en slik kommentar?

6
Hei PIA

Hvis du gir dem oppmerksomhet så fortsetter de jo bare.

Må for øvrig si at din kommentar ikke har så stort bidrag heller 🙂

7
jeg er hu som skrev først, bare forå irritere

og vil takke alle dere for oppmerksomheten <3 betyr mye at dere svarer tilbake spesielt deg pia det beviser bare hvor lavt du synker ned og svarer på kommentar du anser som meningsløst ja ouff low standards du har fordi du ligger nede sjæl :***

8
First-folk og andre gnålere:

Markeringsbehov much?

9

Hvad mon det handler om?

10
Oiij

Oiij

11
Tine

Hm, hva skal de ha møte om? Kanskje Simen vil overta stillingen til Ella siden hun slutter?

12

Eller kanskje Simen slutter, fordi det er for meget at jobba along side Ella

13

Eller Louises job, nu hvor hun tager sin eksamen?

14

Liker at jobben til Ella sender alle meldinger via facebook ?
Men lurer på hva Simen har spurt om..

15
En uting.

Facebook er jo ellers noe som folk bruker på fritiden og å slappe av med vennene. Veldig travelt at arbeidsplasser og organisasjoner bruker Facebook, og til alle døgnets tider.

16

Mira ass. Hu LEVER

17
Haha

Eller så er hun sjukt på autopilot når jobben skriver ?? "kan ikke, da er jeg bortreist"

18
Haha

Arif assa! Lurer på hva de skal snakke om

19
Jeg vil

se mer til Simen jeg nå

20

Oj hva skjer med simen?

21

hmmm. hva vil simen? kanskje han ønsker å jobbe hverdager?

22
Blomst

Jeg vil gjette på at han ikke vil jobbe med Louise mer.

23

Haha Mira xD

24
Glenn

E hun mira alltid bortreist?

25

livin the good life

26
Mira

MIRA ER SYKT RANDOM. Håper og tror neste sesong blir om henne. Hehe.

27
Mathidls

NEINEINEINEINEINEINEINEINEI

28
Hallo??

Hvorfor ser vi aldri Mira? Kunne ikke hun ha vært i serien i stedet for Louise? Blank trenger mere mennesker som ikke er hvite!

29
Nïejte

Så...bytte ut en nordlenning med sameblod til fordel for en annen monoritet, hva faen er det godt for? Er vi ikke usynlige nok allerede?
Søringers kunnskapsmangel om urfolket er på et skremmende lavmål som fører til enda mer usynliggjøring og diskriminering.

30
Lad være med at skabe et problem der ikke er der.

Jeg kan ikke se hvorfor folk har et problem med at hovedpersonerne er hvide. Jeg ved ikke om det er gået op for jeg, men den her serie foregår i Norge... NORGE. Næsten alle er jo hvide i Norge. Det ville da være sygt urealistisk hvis mange af karaktererne ikke var hvide. Man kan ikke føre USA's racediskrimination over på en norsk serie. Altså helt ærligt. Og nu du har sådan et problem med underrepræsentering af minoriteter i film og serier så bemærk lige at Susanne er rødhåret. Der er også altid blevet set ned på rødhårede. Der er enda udtrykket "redheads have no soul". Så bravo til blank for at caste en rødhåret. Men det er der jo til gengæld Ingen der bemærker.

31
Oslo

De gångerna som jag har varit i Oslo så har jag uppfattat staden som vilken storstad som helst, mångkulturell och inte "helt vit," men jag kanske har fel? Tycker du att du är mer norsk än en person av en annan hudfärg som är född och uppvuxen i Norge? Jag vet inte om du är seriös när du tar upp en vit tjej och hennes hårfärg och jämför det med personer som pga sin hudfärg är underrepresenterade i media, jag hoppas att du inte var det. Och sedan vrider du och vänder på vad som sägs i op. Det står inte att det är ett problem att huvudpersonerna är vita eller att det är orealistiskt att det är många vita. Det står att det finns en obalans i hur karaktärerna och deras betydelsefullhet är födelad. Det är avgörande och det är viktigt! Vad gör skillnaden för dig om Miras skådepelerska splade Susannes roll? Eller att Parsa var Simen? Om inte serieskapare tar de viktiga valen, så går det heller inte framåt. Jag har sett många nordmän prata om det här, det kom också upp ofta innan och under 4e säsongen av Skam. Det verkar som att många vita människor tycker att det är "forced" att minioriteter får större och fler roller, och av betydelse, men det är faktiskt så att dagens samhälle inte ser ut som det alltid förr i tiden har porträtterats på tv och film.

32
Til Oslo

Jeg set ikke et problem i, at Mira fx havde været hovedepersonen. Jeg ville aldrig sige "der er for mange sorte mennesker". Det ville da være totalt racistisk. Jeg er sgu da ligeglad, hvilken hudfarve folk har, men gider da ikke høre på folk der skriver, at der er for mange hvide mennesker. Mega racistisk er det. Hvad med at lægge mærke til deres evner inde for skuespil og ikke hvilke hudfarve de nu har. Og ja jeg skal love dig for, at jeg er seriøs, når jeg nævner det med rødhårede. Det kan godt være, du tror, at man kun kan blive diskrimineret, hvis man er mørk i huden, men det er da den største løgn. Dengang man afbrændte hekse, var det de rødhårede der stod for skud. Og børn er i den grad blevet mobber med deres hårfarve. Folk har råbt efter dem på gaden på grund af deres hår. De har følt sig så forkerte. Og de er blevet kritiseret for deres meget hvide hud (surprise) og deres fregner. Tænk hvis jeg sagde "black people have no soul". Folk ville gå amok. Men siger man det om rødhårede, er det jo bare for "sjov". Men nej jeg har intet problem med ikke-hvide personer i hovedroller. Men folk som jer, der snakker om racisme, skulle måske lige overveje, hvordan I selv er, når I siger for mange hvide mennesker. Vi er ikke bare "hvide mennesker" vi er personer ligesom alle andre. I skaber selv forskellen når I er så hudfarvefikserede.

33

Aref er da ikke hvit? Ikke Mira heller? Jeg vil nå påstå at det er viktig med en miks av personligheter for at alle som ser serien skal kunne relatere til noen. Om disse karakterene er hvite eller svarte bør da ikke være første prioritet? Å ha for stort fokus på å mikse hvite og svarte ville vært mer rasistisk etter min mening. Vi lever i 2018 og vi bør ikke fokusere på hvilken hudfarge noen har eller ikke har. Vi skal jo se mennesket bak hudfargen.

34
Til "so"

JA! Helt enig. Hvorfor legge så mye vekt på hudfarge og bakgrunn? Det er irrelevant.

35
Fact

HAHAHA agree

36
Til ?

Prøv å være same (hvit) i Norge, og se om du føler deg diskriminert ?

37
mndc

lol "prøv å være hvit"

38

Vet ikke om du har fått det med deg, men hun «er bortreist dessverre».

39
Hallo ja

Ella Correia Midjo? Hispanic 🙂

40
Dutchie

She has a Portuguese flag on her door. So maybe, you never know.

41
To Hallo ja

Hispanic is not a race though, there are white hispanic people. It would have been better if you said Ella's race or that she is of color. I agree, it's a little bit meh that the big roles are all white, Susanne, Simen, Mats, Ragnar, Louise and then the smaller not impactful characters for the main is of color, Aref, Parsa and Mira.

42
um race is actually not a thing...

you should seriously read up on that as a subject. Because ethnicity is a thing, but not race. race was constructed based on faulty ideas and what we see.

43

only white people say that race does not exist.

44
Race and racism

In the Norwegian society, there is no word for race that does not give connotations to Hitler. Noone would use the word "rase" about another human unless they are nazis. Skin colour,ethnicity and (cultural) background on the other hand...
To be clear: I'm not saying racism doesn't exist here. It does, and we have no problem calling it racism.

45

Er Ella automatisk "hispanic" fordi hun har et etternavn som Correia?

46
Tror

Mener vi fik at vide, hun er halvt portugisisk

47
Re: P

Det lurer virkelig jeg også på, og hvilken rolle det uansett spiller. Må si jeg synes det er direkte skummelt med enkeltes besettelse av folks genetikk eller "rase" som noen liker å kalle det.

48

Helt enig. Min far er opprinnelig fra et land i Sør-amerika, min mor er fra Norge, jeg er selvfølgelig norsk. Jeg regner meg ikke som halvt noen ting, for "rase" er ikke noe jeg tenker på, eller som definerer meg. Jeg kan kun norsk og har aldri vært i Sør-amerika. Jeg har brunt hår og brune øyne med lys hud. Jeg har et etternavn som høres spansk ut, og det har barna til søskenene mine også. De er også norske. Men de kommer nok som meg til å bli spurt hele sitt liv om hvilken etnisitet dette er fra, hvor de er fra og hvor mange % de er en annen rase. Det vil bli snakket om at de er ikke heelt norske, eller de vil rett og slett bli regnet som utenlandske. Folk er så sykt opphengt i det, og skjønner ikke at det ikke er greit heller.

49
Correia

Correia er i utgangspunktet et portugisisk navn, men de har via kolonitiden spredd seg både til søramerika og andre deler av verden. Ella har også et portugisisk flagg hengende på døren til rommet sitt.

50
Ella har et portugisisk flagg på døren og...

In one of her Instagram photos she has a figurine of the Gallo del Barcelos on her dresser(?) which is another Portuguese emblem.

51

dere har jo skam s4? er det ikke nok? er det ikke så det funker?

52
Til men

Hahah hva i all verden, verste jeg har hørt

53
@Til men - ironi...

når mange spurte og håpet om en lesbisk karaktær så svarte alle andre: men dere har jo skam s3? gjelder ikke samme her nå?

54
Timian

Ironi. Kanskje.

55
SUKK

Det er ikke noe poeng i å importere USAs forkvaklede rase-besettelse til Norge og Norden forøvrig. Historien og samfunnet forøvrig er ikke det samme, og dermed tankesettet likeså. Folk er folk. Hudfarge er noe vi alle har, men ikke noe vi først og fremst defineres av. ("I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character". MLK snur seg i grava.)

56
Et enda større sukk

"Folk er folk"? Det er selvsagt slik det burde være - men vi er ikke der enda. Rasisme er vevd inn i hver eneste del av hele Norges samfunn, og å ikke snakke om det vil ikke gjøre det bedre. Dr. King ville nok heller snudd seg i graven over alle som hevder de er "fargeblinde" - noe vi hvite ofte gjør for å kunne fortsette å nyte alle privilegiene det å være rasiaslisert som hvite gir oss, og samtidig slippe å innrømme det eller ta stilling til det. Det samme gjelder ideen om at "farge ikke er noe vi først og fremst defineres av" -- lett å si når du ikke opplever diskriminering i skolen, arbeidslivet, mobiliteten din kriminaliseres, det hele tiden stilles spørsmål ved din menneskelighet osv osv. På tide å våkne opp.

57
Til "et enda større sukk"

Du kan jo til å begynne med ikke dra alle over en kam bare fordi de tilfeldigvis deler hudfarge. Ingen har snakket om å være "fargeblind". Man kan fint se at noen har X opphav uten å la det være det man fokuserer på og la det ligge til grunn for forutinntatte ideer.

Alle opplever en form for diskriminering. I det siste er det visst helt OK å håne og le av hvite (spesielt menn) fordi de har en hudfarge og et opphav de ikke kan noe for. At folk ikke ser hykleriet er hinsides.

Forøvrig er jeg adoptert fra Korea. Har ikke opplevd mer mobbing enn andre i klassa mi gjorde, og har ikke opplevd noe mer plaging enn etnisk norske i voksen alder heller. Alle har noe å utsette på noen, men jeg er ikke diskriminert av den grunn.

58
Nïejte

Nordmenn og deres forfedre har kolonisert samisk land i tusenvis av år allerede, og staten har begått kulturelt folkemord mot samefolket (og mot tatere og kvener) siden midt på 1700-tallet.
Skandinavisk rasisme er både inngrodd og urgammel, og lever i beste velgående:
-med hets og diskriminering fra Femund til Finnmark, blant anna samevitser, rasistiske nyheter og fysisk vold.
-med Staten Norges økonomiske, strukturelle, institusjonelle og juridiske diskriminering av samisk utdanning, språk og kultur fortsetter folkemordet med full styrke
-med akademisk institusjonell diskriminering og historieforfalsking lever gamle løgner evig
-med kunnskapsmangel, usynliggjøring og motvilje mot samiske rettigheter i brorparten av den norske befolkninga.

59
Vet du hva?

Det finns afro-samer och rödhåriga svarta också. Varför vet inte folk det? Jo, för att de castas aldrig. Jag tycker det är jättebra att vi ser rött hår porträtteras i media, och det finns rött hår i alla folkslag - och det hade varit kul att se det med. Sen finns det som sagt sameblod i mer än vita personer - och det hade också varit kul att se. Det finns SÅ mycket som vi aldrig får se, och det är väl det som är problemet...

60
Til hver du hvad?

Sandsynligheden for i Norge at finde en sort, der har rødt hår og samtidig vil være skuespiller og passer til rollen, er nok bare ret lille. Jeg har fx aldrig set en rødhåret med en mørk hudfarve. Så måske er det ikke altid fordi instruktøren bag er racist, måske er der bare ikke lige så mange sorte at vælge imellem.

61
SUKK

Nei, det burde kanskje ikke spele en rolle, men hvis det gjør det da? Hvis folk dømmer deg pga hudfarge? Hjelper det da at late som at alt er fint å at det ikke skjer? Nei, man føler seg ENDA mer alienert. :/

62

Alla som svarar försvarande på det här är garanterat vita eller "jag är inte vit och för mig spelar det ingen roll" klassikern, fast är i verkligheten vit...??

63

Ens holdning er jo ikke mindre relevant, bare fordi man er hvid. Det er så dårlig stil at kritisere en hvid skuespiller, blot fordi han/hun er hvid. Hvad vil I have? at instruktøren siger "du spiller rollen helt perfekt, men vi kan desværre ikke give dig rollen, fordi du er hvid"?

64

Spelar det nån roll?

65
Mira

Hun var med på et personalmøte så vi har sett henne tidlig i serien

66
øh?

Det er sgu da ligegyldigt hvilken hudfarve de har. Det er jo ikke det det handler om.

67
Bellman

Jeg skjønner icke «sgu». Hva betyr det ordet?

68

Jeg oversetter det med «jaggu» 🙂 føler ikke det betyr noe viktig, det er bare et slags fyll i setningen???:)

69
til Bellman

Ordet "sgu" er på en måde et bandeord men ikke sådan rigtigt. Det bruges tit til at understrege noget ligesom med "jo" (man siger også" jo" på norsk ikke?)

70

said the white person who has never felt underrepresented in their entire life

71
to ?

Then white people are underrepresented in let's say Nigeria and other African countries. Because the majority is not white. So yes if I went to Africa I could also say, that I am underrepresented. But the thing is I live in Scandinavia and most people are white because of something called EVOLUTION. So no I am not underrepresneted in my own country but I don't see any whites in Bollywood movies. But I don't feel the need to get offensiv by it.

72
to to?

that's because when reading what you wrote and argumented, we find out that you are very ignorant, oblivious and privileged af!

73
To to to ?

No I am not ignorant. When the majority is white then of course we see more whites in movies and series. Though it is a problem in Southwest Africa as most people are black but the movies mail have white actors. But it is NOT the same here in Scandinavia. I know since I live here. It is not the US. And no I am not more privileged because of my skin colour. I am more because of the country that I live in. So are black people who live in the same country. It has nothing to do with "race" as everyone has the same right where I live.

74
mndc

you are obviously white. brown/black people face discrimination in norway too. just because you don't see it doesn't mean it isn't there. as they say, check your privilege.

75
Jo...

For veldig mange som ikke blir representert i hjemmelandet sitt og føler seg alienert på grunn av det spiller det en rolle...

76
Ragster the master

"Alienert"

77

Haha leser Mira meldingene i Grønn Glede-gruppa eller sender hun bare automatisk "eg er bortreist dessverre" hver gang noen skriver noe? Og hva skjer med Simen?

78
øh?

Ej okay slap af. Det handler sgu da ikke om hudfarve

79

Hudfarve? hvor står der noget om hudfarve

80
Øøøøh

Hvad???

81

Skal Simen slutte?

82
Neei...

Tror ikke arif hadde svart med smil. Kanskje han ver om flere timer pga ella eller louise som han tror skal reise / har eksamen?

83
Lili

First!!

85
Lili

Braaaa! First

86
yojne

Mira is always a mood

87
dutch

håper simen finner ut hva han vil med livet sin noe annet sted.

88
Kirs

Spændene...

89

Slutter Simen i jobben, kanskje???

90
DK fan

Hjælp - hvad betyder uka?

91

Google translate bro

92
også dansker

uka = uge

94
Julie

Week/uge/vecka/uke

95
Dansk

Uge!

96

I løpet av neste uke

97

Presisering: Altså "til uka" betyr i løpet av neste uke

98
Simen is leaving

I hope it ends like with Yousana. That he goes away but that he'll be back.

99

HVA SKJER?! Skal Simen slutte?
Jeg vil vite meeeer

100
Surre-Aref

Godeste Arefen er på'n igjen. Digger at han er så utrolig surrete og all over the place hele tiden. Vedder på at vi ALLE har hatt en sånn sjef en eller annen gang... (eller har fremdeles :D)

101
Simen

Aha - han er stadig en central del af historien. Hvad mon der skal holdes møde om?
Mon han ønsker andre arbejdstider? Mon han gerne vil undgå vagter med Ella og Louise nu, hvor han måske har været sammen med dem begge? Mon han vil opsige sin kontrakt i utide for at komme videre?

102
Kul sjef

hvis Simen ber om å slippe å jobbe med Louise og Ella fordi han har klart å være sammen med begge to på de få ukene han har jobbet der som helgevakt, og Aref bare "det tror jeg ordner seg"

103

hahaha! Duden har vært med på 1 lønnings pils og klart å være super effektiv i å gjøre jobb kleint for seg sjæl.

104
Hva vil Simen?

Jobbe mer? Ukedager? Ikke jobbe med Louise? Jobbe mer med Louise? Jobbe med eller ikke med Ella? Ta over jobben til Ella? The mind boggles... ?

105

Å, igjen, slutter en NRK sesong med en gutt som skal forlate jenta.

106

Vet du hva serien skal slutte med, du da? Da vet du mer enn alle oss andre:)

107
Hallo

Simen og Louise har blitt et jobb-par. Det er i orden for alle, og Ella får livet sitt på stell på egenhånd.

108
Caroline

Vad har egentligen hänt mellan Louise och Simen? Lost in translation här.... tack för klargörande 🙂

109

Han har været sammen-sammen med Ella og senere kysset til med Louise, -det sidste virkede lidt rebound agtigt, gjorde det ikke? De to piger er jo Mega forskellige. Kan man godt bare falde for to så forskellige piger på Så kort tid.

110
Caroline

Verkar nu också som att Louise och Simen haft sex..?

111

han er en gutt? :p selvfølgelig kan han det!

112

Kvikt svar ?
Men vil han have en, der bare siger ud i rummet tag mig på brysterne (nu siger du nok, han er en gutt, selvfølgelig vil han det)
Synes bare han virker som en lidt for stille type overfor friske Louise.

113
När det kommer til

Sex och Tinder så är alla gutter likadana, hur lugna och oskyldiga de än verkar vara.

114
Nope

Det er en litt skummel generalisering at alle gutter/menn er kjempeinteressert i sex hele tida. Generelt bør en være forsiktig med å generalisere og lage forventninger til folks personlighet basert på ytre trekk, mener jeg. Det kan gjøre at folk føler seg mislykka eller skammer seg for å ikke være sånn som er forventet. I dette tilfellet kan det også føre til at heterofile jenter/damer føler seg mislykka hvis de ikke kan leve opp til det de -tror- er alle menns behov.

Jeg har en guttekjæreste som overhode ikke alltid er på eller forventer at vi skal ligge sammen hele tida. Det er veldig godt å ikke ha det presset over seg, og at det er rom for å være meg og lytte til mine følelser (som egentlig burde være en selvfølge).

115
Øh.

Nei.

116

A little les conversation, a little more action..

117

please!

118

Amen to that

119

Hey Elvis

120

Simen har jo været sammen med halvdelen af kollegaerne, så måske har han ikke lyst til at arbejde der mere ?

121

Haha ja. Next up - Ragster

122
aref is next

det er derfor han ?trenger et møte?

123
Someone

Føler at det er noe greier at det har vært noe mellom han og Ella. men litt merkelig å ta opp egentlig... hmm... Nei, vet ikke....

124

Jag vet inte om Blank har satt upp tillräckligt bra/många konflikter för (fortsättningen av) säsong 1. En säsong 2 kommer fungera bäst med Susanne för att hon har fått mest uppbyggnad att jobba med. Ragnar skulle också fungera för även om han inte har varit med så mycket så stjäl han varje scen han är med i, man vill bara se mer och lära känna honom, speciellt eftersom han visar en annan sida på instagram. Men vad händer nu med Ella? Om jag ska vara ärlig så känner jag att jag inte bryr mig om hon börjar träffa Simen eller inte, eller att de hintar mot det i slutet. För mig har de inte haft någon vidare djup uppbyggnad, nu känns det definitivt mest bara som stark attraktion men eftersom de inte lärde känna varandra innan allt gick åt helvete 17 mai, så känns det som att de båda enkelt och snabbt skulle kunna gå vidare. Jag köpet det inte, är väl vad jag försöker säga. För mig så behövs det mer i ett drama än några kyssar och blickar med musik. Det behövs mer än attraktiva skådespelare som stirrar efter varandra. Jag vill ha djup, bra dialoger och en story som ger en tillfredställade utveckling, även om den slutar bitterljuvt. Jag tror säsong 1 hade behövt mer story med andra karaktärer. Susanne fungerade ganska bra, men där var det också bara killar det mest handlade om (skulle vara kul att se hur Blank klarar Bechdeltestet). Jag tror problemet för mig är att jag inte känner Ella. Många säger att det är för att hon är blank, men det betyder inte att VI inte kan lära känna henne och se ett djup de andra i serien inte kan, eller bryr sig om att se. Det är väl lite som med romansen med Simen, den saknar ett djup, en kontakt som inte riktigt finns där bakom all åtrå. Jag kan inte se eller känna varför Ella skulle vara mer attraktiv eller intressant för Simen enn Louise f.ek. Jag hoppas att de sista avsnitten fokuserar på Ella som hittar på fler saker, umgås med andra och antingen hittar ett annat jobb, flyttar från Susanne och blir helt självständig med en främling (om man måste dela på hyran), eller reser runt själv för att utvecklas. Jag tror inte det bara var Mats som var problemet för Ella och att hon var för bekväm i sin vardag för att se att hon inte är den person hon vill vara, hon var fast med Susanne och sin familj också. Vi får se hur det går. Jag var tvungen att skriva av mig men jag hoppas att Blank för en säsong 2.

125
dette skjer nå

Simen har klaget til sjefen pga uønsket seksuell oppmerksomhet av to kolleger. Louise og Ella må på #metoo-kurs.

126

???
Kanskje er det en ledig plass til Ragnar på kurset også ?

127
YAAAAAS

hahhahhaha

128
Hva?

Hva om Simen skal si fra til sjefen at han har et forholde til en kollega... Louise.. ?

Noe klønete sjef du Arif! ?

129
Lidt tidligt?

Men er det ikke lidt tidligt at fortælle sin chef det? De har vel knap nået at få et forhold .... ?

130

Jeg håper det fordi det betyr drama!

131
Line

Kanskje Simen planlegger en enorm blomsteroverraskelse til Ella?! "Ella, jeg elsker deg!" stavet med yoccapalmer? 😀

132
GirlPwr

Ja, vi går for den! Det hadde vært konge!
Simen må på banen og kurtisere litt.
Eller så må Ella storme inn og forklare han hvor skapet skal stå og hvorfor de skal være sammen. ??

133

Simen og Ella!

134

Funny!

135

Da kobler jeg av internettet til evig tid.

136
:D :D :D

hahahahha kunne sgu være toppen

137
Simella

Skal vel skje noko meir mellom Simen&Ella då, sidan han framleis er med her. Ellers hadde det jo ikkje vore vits i å ha med denne meldinga. I alle fall ikkje viss han skal slutte og det aldri blir dei. Eit farvel har dei jo hatt, dei treng ikkje fleire farvel mellom dei i denne storyen..

138
Ikkje

Det, jeg næsten lagde mest mærke til i den kommentar, er, hvor fedt norsk sprog er. Når I taler, synger I jo nærmest ordene ud

139
Ikkje/Ikke

Så koselig kommentar! 🙂

Ser/hører dere dansker forskjell på nynorsk og bokmål, forresten?

140
Norske dialekter

Synes at det er rigtig spændende at høre de norske dialekter og ja - høre det måske ikke så tydeligt som jer men der er noget med at der er K foran nogle ord ind imellem.
fx.Hvorfor lyder som koffer

141

Takk for svar! Gøy å høre! 😀 Det stemmer. Bergensere (som Ella og Susanne er) sier "koffor" ja. Og "ka" i stedet for hva, "kem" i stedet for hvem +++

142

Det har jeg også lurt på. Samme med dialekter. Er det enklere å forstå f.eks. Simen/Mats/Parsa (Oslo/standard østnorsk) eller Ella/Susanne (Bergen)? Svensker må veldig gjerne også svare! 🙂

143
Svennebanan

Jag tycker man hör skillnad och "vanlig norska" är lättare att förstå än den från bergen. Med det sagt skulle jag nog inte kunna urskilja någon annan dialekt än just den från bergen, för den har man ju lärt sig nu i och med Eva från skam. Inbillar mig att den dialekten är lite motsvarande vår skånska (södra Sverige), just med de "rullande R:en".

144

Takk for svar søta bror! Jeg skjønner. Det er nok enklest å forstå det som er nærmest bokmål. Skarre-r finnes faktisk på størstedelen av sørlandet og store deler av vestlandet, inkludert Bergen. Men hører du f.eks. at Louise snakker en helt annen dialekt enn de andre i serien (nordnorsk)?

145
Plot Twist

Simen har meldt inn ferieønsker - de tar et møte om det til uken.

FOR SIMEN SKAL TIL INDIA MED MATS OG PARSA!

146

Jeg tror ikke Louise og Simen blir jobbpar..
Louise vil ikke være kjærester med Simen, hun vil ha samleie og Simen vil ha samleie.
Hvis de blir sammen er han ganske rask til å finne en ny dame - som er greit hvis han faktisk liker henne ofc.

MEN jeg håper han gir Ella en sjanse nu! (hvis han har følelser for henne)
Ella er vokst opp.. Litt! Og det vil fortsette! Du lærer mens du lever 🙂

147
Hmm 2

Haha, wooops! Er ikke norsk, så trodde bare det var normalt at sige samleie 😀 hihi!

148

Haha, skjønner! Det er et veldig old school uttrykk 😀 man sier stort sett bare sex med mindre man er 70+

149

"Samleie"... throwback til seksualundervisningen på barneskolen

150
☝?

Ja, enig! Samleie, hehe.
Den kommentaren made my day ???

151

Louise kan ha fått følelser for ham etter at de har hatt sex? Simen også.

152
Hmm 3

Kanskje?? Jeg skriver bare hva jeg håper vil skje! 🙂

153
Mira

Husker ikke.. Har vi sett noen klipp med Mira?

154

Ja, Mira var med på personalmøtet i klippet "Simon Molstad".

155

nei. Mira dukker bare opp i chatten.

156
Fiemus

Jeg tror Simen har bedt om å gi ut vaktene med Louise og Ella, eller kanskje spurte om han kan slutte umiddelbart og la andre ta vaktene sine.? ?

157
Fiemus

... men da er det ni avsnitt, for denne uken vil bli avsnitt 8, og møtet vil være i neste uke ... ?

158

Blir nok 10 avsnitt, alle skam-sesongene var 10 avsnitt eller mer, så tviler på at NRK er så kjipe og gjør skam kortere. 10 er en ganske grei standard på serier og.

159
Mette

Er vi allerede på 8 afsnit?! Der er jo knapt nok sket noget?? Wuuuut

160

I følge NRK er det 8 episoder, så dette må ta seg opp fort!

161

Minst 9 🙂

162
Åhhhh hvor spændende????

NOT??‍♂️.
Endnu en ekstrem ligegyldigt besked?‍♂️.

163
Aleks

Kommer Ella til å begynne å studere ? Blir det Indiatur en annen gang? Har Mads brukt laderen sin ?

164
Hun derre #1

Aleks: Haha. Konge kommentar. "Har Mats brukt laderen sin"? Jeg river av meg håret i spenning!

165

Er laderen en eufemisme eller snakker vi helt seriøst om en PC-lader

166
susanne fan #1

simen skal endelig forlate denne toxice arbeidsplassen. løp min konge!

167
susanne fan #1

hva er høydepunktet denne uken igjen?

168
Måske var det sidste uge....

?

169
Simen lämnar Plantasjen

Jag tror inte att Louise och Simen hade sex i lördags. Har en känsla av att en, eller båda, bangade.
Simen kanske har fått ett annat jobb och det är det meddelandet handlar om? Om hur de ska lösa situationen med att han inte kan jobba kvar eller något sådant. Vore ju inte konstigt om han ville hitta ett annat jobb efter allt som hänt. Tänk att strula med två från samma jobb med så få kollegor. Liiiite jobbig stämning kanske 🙂
Det skulle nog också vara det bästa om det ska kunna hända något mellan simen och ella längre fram, vilket jag också tror att det gör, men kanske inte denna säsongen.

170

William hade sex med Vilde och Noora kysste Yousef och det löste sig mellan alla dem så varför skulle inte det här kunna lösa sig?

171

Ja, men husk på at begge disse eksempler skete FØR personerne overhovedet begyndte at date. Dette er jo efter at han har været med Ella