Sus og dus ? >

21:48

Ella:
Er du fortsatt ute med Parsa?

Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

78 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

JA ELLA! Fortell alt til Susanne!

2
Sus!

Jeg tror jeg vet hvorfor ikke Susanne har svart til nå. Parsa har dumpet henne og hun ble så lei seg at hun hokket opp med en tilfeldig hun traff på byen - nemlig Simen. Han var så skuffet over Ella, og trøstet seg med en tilfeldig dame på byen - altså Sus!!! ?

3

Jeg blir sur om det er det som har skjedd. Høres ut som en klisjé fra en hvilken som helst amerikansk film. Men Susanne vet jo ingenting om Simen, så vi kan aldri si aldri.

4

Enig da blir jeg også sur - såpeopera☹️

5
Ehhh

Dette er jo så forutsigbart! Indiatur på jentene alene. Hverken Simen eller Parsa vil ha dem, så da blir det de to til India .... akkurat som det har vært lagt opp til helt fra begynnelsen.... så ja?

6
Enig ass

Det er jo ikke for ingenting vi har sett på skam i flere år. Vi må jo lære noe. Strong and independent

7
Ehhh?

Men Ella vil jo ikke til India?

8
Julie

Det vet vi jo ikke enda

9
Vi vet jo det

Indiatur på jentene for å finne seg selv og hva de vil.

10

det er mer forutsigbart hvis simon og ella ende opp sammen

11
Lada

Ella, vær deg selv, ikke løp etter fyren!

12

Hun er seg selv nå, og hun har akkurat sagt hva hun vil.

13

Jeg tipper Parsa dumper sus.
Og Ella må fortelle alt!!

14
Enig

Det tipper jeg også. Dermed blir det ikke tid til Ellas problemer og hun må trøste Sus i stedet

15
ELLA

NÅ MÅ DU FORTELLE HELE HISTORIEN TIL SUS OM DEG OG SIMEN, MATS, LOUISE, 17.MAI OG ALT. OG SÅ KAN DU GRÅTE PÅ SKULDEREN TIL SUS

16

Sus to the rescue <3

17
sus og parsa

hvorfor tror alle parsa dumper sus?

18
Små hint

Fordi det er lagt opp til det: Mats har sagt at Guro og Parsa er mye av og på, Guro kommenterte på Mats' insta at han måtte gi en stor klem til Parsa fra henne etter at de hadde levert bacheloren, Guro ringte Parsa erter at hun fikk vire om Susanne (hun er ikke over ham), Guros post på insta av en eller annen fyr (hvorfor legger redaksjonen ut et slikt bilde hvis det ikke har noe med handlingen å gjøre?), Parsa avlyser planer han har lagt med Susanne. Alt i alt ser det ikke lovende ut for Parsa og Susanne...

19
Hes all about Guro

not Susanne

20

Fordi det passet fint å holde med på henne når de skulle til India sammen. Hun er bare en rebound .....

21
Turen

Det blir jo seff jentetur til India. Just wait and see??

22

om man blir sammen med noen eller liker noen etter et breakup er ikke automatisk rebound..

23

Shes gonna drunktext mats for sure ??? Dont Ella!

24
Hun gjør jo ikke det

Og om hun gjør det så blir det ikke slik vi tror at hun vil ha han tilbake. Hun er ferdig med han. Endelig har Ella begynt å si det hun vil, og vi vet alle nå hva det er hun vil. Og Mats kan finne seg noen andre!

25
neiiiiiii

Det tror jeg ikke! Hun er færdig med ham, har indset at hun ikke er forelsket i ham og ikke gider have se_ med ham

26
Tror du ja

Hahaha, hvis du tror Ella er ferdig med Simen så tror du feil. Hun er forelsket i han. Bare vent å se

27
Mats...

Det var snakk om Mats, ingen som trur ho er over Simen. 😉

28

Girls do tend to regret those kind of choices or at least have second thoguhts wondering if it was the right thing. And even tho she doesn’t want him back, sex with your ex is always comforting and nice sort of comforting thing in a the place where you feel lost.( being all newly single and all. )

29

Gross generalization. “Girls tend to”... well, I guess most of the girls I know didn’t get that memo.

Also I don’t see how that would really serve this story. She finally breaks up with Mats. She finally opens up to Sus about ANYTHING. She finally tells Simen... but then she is gonna turn around and sleep with Mats? Lol. Don’t think so.

30

My bad, just speaking from My own experiences.

31

Guys tend to do that too 😉

32
please

please don't

33

I really don’t hope so

34

håber på mere klip i aftem

35
Ella, seg selv, Mats

Tenk hvis det blir så realistisk at noen mennesker ikke kan forandre seg så Ella blir sammen med Mats igjen å så slutter det med Ella inne på do slik første klipp?

36
Nei!

? hun blir absolutt ikke sammen med Mats igjen. Hva er vitsen med det?

37
I wish

Det hadde jeg faktisk elsket. Ikke for Ellas del, men fordi det er realistisk og ikke klisjé. Men det ender sikkert med Ella & Simen 4 ever hjerte hjerte hjerte. Som alle andre serier...

38

Jaaaaa please!!

39
Fryd

Håper Ella nå benytter seg av at hun har en så god venninne, og forteller Susanne hele historien. Da får hun sikkert verdens beste støtte:)

40

Hva tror dere skjer videre nå egentlig?

41
Ingen tur

Ser ingen grunn til at de skal reise. Susanne ville reise, men Ella har jo ikke hatt lyst hele sesongen.

Parsa går tilbake til å vingle med Guro, Susanne forblir singel ut sesongen, Ella finner en plan for Livet, og Simen angrer seg og tar kontakt likevel. Også litt rart om dagen i hagen var det siste vi så av Mats, skal han bare sørge og furte seg gjennom alt alene?

42

Jag tror att Ella och Simen gillar varandra på riktigt och att de behöver prata ordentligt, inte bara gå på känslorna. Det känns som att de skulle kunna bli ihop på riktigt. Osäker på om Susanne och Parsa håller så länge. Kanske att Ella och Susanne sticker på tur själva- om nu Ella vill det- och jag tror det går fint att åka på tur och samtidigt tycka om Simen hemma i Norge.

43
Det blir tur

Helt sikkert Indiatur på Ella og Sus. Har jo blitt hintet om det lenge.

44
Velger, velger ikke....

Nå tror jeg vi seerne skal lide litt sammen med Ella.... Hun kommer til å åpne seg for Susanne. Kanskje det blir Susanne som tar en prat med Simen.... eller det beste at Ella nå ikke gir seg.. for en ting som var helt sikkert i forrige klipp var at Simen fortsatt liker henne veldig godt ❤️

45
Jane

Jag tror det kommer sluta med att sus och Ella reser själva som singlar 🙂

46

om man tänker på vändningarna i Skam så känns det som att bli sammen med Simen är en för uppenbar händelse, skulle aldrig hända i det här
Programmet.

47

Ingen der tænker at Susanne kunne blive vred på Ella? Utroskab er jo ikke ligefrem ”greit”

48
Altså

Alle snakker om denne utroskapen hele tiden. Men hvorfor skulle Susanne bli sint på Ella? Hun er jo hennes beste venninne. Om hun ikke liker utroskap så tror jeg at hun ville forsøke å snakke med Ella om det. Og Ella vet jo selv at det var idiotisk, så ikke sikkert det trengs å snakkes noe mere om. Ser ingen grunn til at Susanne blir sur på Ella for noe sånt.

49
Tante Sofie

Mats har rett til å bli sint, ser ingen grunn til at Ellas venninne skulle bli sint.

50

Sus blev sur :i

51
Reality check

Okay, guys dette er det som kommer til å skje! Sus og passa har vært i krangel. Ella og sus kommer til å ha problemer med å finne ut hvem de skal konsentrere seg om først, men nå har alt fokuset vært på Ella så det kan hende at sus klikker... anyways Ella ender ikke opp med noen av gutta hun velger seg SELV! Det er så obvious guys, dette er en popis serie som skal ta en feministisk vri! Jeg elsker det, men er predictable....

52
Hmmm

Tipper det ikke blir noe mellom Ella og Simen, men neste sesong handler sikkert om Simen, da blir de et par??

53
Skamblankt

Kanskje Ella må henge med Guro nå, hvis Susanne er opptatt med Parsa og Simen ikke vil ha henne. Guru-Guro. Hun var kloke-Guro helt i starten der, kanskje hun endelig skal få mer plass enn som Parsa sin eks. Alt er jo krøllet til i parkonstellasjonene nå, uansett.

54
Susanne ligger sikkert

og gråter i sin egen seng. No more Parsa... Tipper Ella ender opp med å støtte og trøste veninnen, og holder sine egne sorger på innsiden. Og når alt ser som mørkest ut kommer Ragnar to the rescue med kloke ord.

55

Også slutter det sikkert med at de reiser på tur til India sammen... De har jo allerede bestilt billetter. Gøy med jentetur?

56
Glem India

India var Parsa og Mats sin plan. Ella har aldri ønsket å dra til India.
Hun valgte billetter med avbestillingsmuligheter, og bør ha avbestilt dem allerede. De har nok bare ikke vist oss det, akkurat som vi må gå ut ifra at hun etterhvert nå har fortalt Aref at hun vil fortsette i jobben, at hun har tilbakebetalt moren sin, at Susanne har snakket med sin mor om å droppe videreutleie av leiligheten, at Susanne har snakket med jobben sin og at Ella har snakket med Susanne etter denne meldingen.

57
Susanne ligger sikkert

og gråter i sin egen seng. No more Parsa... Tipper Ella ender opp med å støtte og trøste veninnen, og holder sine egne sorger på innsiden. Og når alt ser som mørkest ut kommer Ragnar to the rescue med kloke ord.

58
Back in blue

...ooog vi er tilbake i blått!!

59
Blue/green

I’m blue - if i was green i would die, if i was green i would die, if i was green i would die

60
Back in blue

...ooog vi er tilbake i blått!!

61

#Susmåsvare

62
Susanne kommer hjem me den grønne hoodie

tror jeg - Ella må forklare sig nu - og undskylde den der "nogen fra tinder" forklaring - det var en tarvelig ting at gøre mod en veninde. Og specielt nå det var et cover for at Ella selv hang ud med Simen og kyssede med ham.

63
Merkelig

Hvorfor svarer ikke susanne? Veldig rart

64
Monica

Svar da, Susanne!!

65
Fryd

Er det sannsynlig at Susanne ikke har svart etter 12 timer...??
Det tror jeg ikke. Hun må ha svart nå, og det svarer bør vi få se for å holde momentum oppe.
Ikke bra med så lange pauser.

66
bulgarer

Kan noen fortelle meg hva 'sus og dus' betyr?

67
Kjeks

Å for eksempel leve i sus og dus, vil si å leve det gode liv, problemfritt.
I denne sammenhengen er det nok bare et ordspill på forkortelsen av Susannes navn.

68

Ha det bra typ, i svenskan finns det ett ordspråk som går ungefär ”leva i sus och dus”

69
Fra ordboka:

herlighet ; melk og honning ; glans ; pryd ; gull og juveler/edelsteiner ; luksus ; prunk ; prakt ; pomp ; rikdom ; stas ; overflod ; overdćdighet ; velmakt ; velstand ;

Brukes som regel i setningen «å leve i sus og dus». Her spiller de naturligvis også på at «sus» også er kortformen for Susanne.

70
bulgarer

takk til alle!

71
SNÄLLA

Säg inte att vi missade det här samtalet mellan Ella och Susanne? Jag ville se henne berätta att hon gjort slut med Mats, men jag vill definitivt se scenen när Ella berättar om otroheten och Simen. SNÄLLA, ge oss den, Blank!

72

Hør nå her! Feilen er at Ella ikke slo opp med Mats mend hun rotet med Simen!

73

Enig og derfor fortjener hun ikke å være sammen med noen. Bedre at hun blir alene. Jeg kan ikke fordra utroskap !

74
Ja...

Kan heller ikke fordrage utroskab ?. Men håber hun finder alt det, hun søger. At være alene kan være fint. At være to kan være ?

75
Ja, det er menneskeligt at fejle

.... men har Ella så ikke fortjent at være sammen med en hun elsker, fordi hun har været sin ekskæreste utro? Det, synes jeg, er et meget gammeldags og snæversynet synspunkt at have. Ella har været fuldstændigt forvirret over sine følelser. Hvorfor elsker hun ikke Mats længere, hvorfor er hun tiltrukket af Simen? Hun har jo ikke forsøgt at såre nogen med vilje. Hun har benægtet eller har ikke villet indse sine følelser for hhv Mats og Simen, og så har hun handlet instinktivt den gang hun gik i seng med Simen. I min verden har hun fortjent al den kærlighed, hun kan få. Det har alle mennesker ❤️

76

Endelig har Ella sluttet å utslette seg selv, hun legger seg flat og uttrykker egne ønsker, noe som åpenbart krever mye av henne. Simen ser kanskje ikke alt det enda, men hun blottlegger seg selv og så blir hun blankt (pun intended) avvist. Det er typisk. Det er ofte vanskelig for menn å skjønne strukturer som jenter er sosialisert inn i. Man skal være medgjørlige og si ja, det er rollen man er gitt og det krever litt å bryte med den. den scenen fra Litteraturhuset som handlet om kvinner som utsletter seg selv i relasjoner har plutselig blitt veldig vesentlig i denne serien. Når hun for første gang slutter å gjøre det, så blir hun straffet. Det er realistisk, men jeg håper og tror at Simen er mer enn det han uttrykker i det seneste klippet. At han også vil forstå. Vi trenger å se flere menn som kan ta emosjonelt ansvar, sette andres følelser og behov foran sine egne. Noe Mats åpenbart ikke var i stand til.

77

Jeg håper denne serien kan vise at det ikke alltid er riktig å gjøre det som oppfattes som "riktig". Det er så mange uskrevne regler og forventninger i samfunnet som sier noe om hva man bør og ikke bør gjøre i ulike situasjoner.
Jeg er helt enig i at man ikke bør hoppe fra forhold til forhold, at det kan være fint være alene og bare være deg, og jeg har nok av venninner som ser ut til og aldri kunne være alene (hvis de plutselig blir alene, blir de sammen med en eks igjen, bare for å ha noen). Men jeg synes ikke det betyr at det ikke går an hoppe rett inn i et nytt forhold og at det ikke er riktig. Vi vet jo at Ella aldri har vært sammen med andre enn Mats. Og selv om vi ikke vet det helt sikkert tror jeg nok aldri at hun var ordentlig forelsket i ham. Hun ble sjarmert av at han var morsom og at han ga henne oppmerksomhet, og hun ønsket seg sikkert veldig en kjæreste. Så når hun endelig treffer noen hvor det er full klaff, synes jeg hun,som alle andre, fortjener å oppleve hvordan det føles å være sammen med noen man er forelsket i og som er forelsket i deg. Og ikke si at, nei, nå jeg vente minst tre måneders tid eller mer fordi alle sier at man må være litt alene før man blir sammen med en ny. Det er tåpelig spør du meg. Og det er nok av eksempler på at forhold med den riktige personen kan virke positivt inn på det å "finne seg selv". Man trenger ikke å eie hverandre med hud og hår. Så hvis det ender med singel jentetur til India eller noe i den dur synes det blir en veldig "riktig" slutt. Og egentlig mer klisje enn at hun ender med Simen. Som fortsatt er tydelig interessert spør du meg.

78
Føler seg frustrert

Syns det går så lang tid mellom hvert klipp. Og noen klipp er så korte at det er helt tullete!