Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

234 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Iben

Wow... bare........ WOW

2
Assaaa

Ella har ikke fortalt noen at hun har vært uutro, hva om noen så dem kysse den gangen i byen? Eller hva om noen så Simen gå inn med Ella der hun bor? Kysset på jobben? Skjønner at Ella sikkert ikke sa det for å «skåne mats» for SANNHETEN. MEN tenk hvor mer sårende det er og evt. finne det ut senere? Og har ikke Ella et eneste snev av dårlig samvittighet ovenfor det? Hun har jo ikke sagt det til Susanne engang! Mats har jo fortsatt genseren til Simen f.eks... Ella burde ha sagt det, bedt om genseren tilbake og DA hadde hun virkelig vært fri og hele kaoset i og rundt forholdet mellom de to vært ute av verden;-)

3
Blomst

Men nå var det jo engang slik at Ella ville fortsette samtalen og hadde sikkert mye mer å si, men Mats stengte av og ba henne gå. Han ville ikke høre mer. Så hvis han synes det blir mer sårende hvis han finner ut av det på andre måter enn fra henne selv, så er jo det fordi de ikke snakket ferdig.

4
....

Det var det ikke! Hvis hun ville ha sagt det hadde hun LANGGGG tid på å si det. Assa slutt å skyld på alle andr enn ella. Det var Ella sin feil. Ikke noe slemt eller no ser jo hva du mener men her må jeg bare si meg uenig

5
BLANK

Lurer på om det kommer flere sesonger når denne er ferdig? I såfall med hvem, og håper ikke de er like blanke og treife som Ella?

Også lurer jeg på om vi noengang får se mats videre eller ikke, feks hvs om parsa og susanne blir sammen? På SKAM gikk jo alle på samme skole om det ble slutt/uvenner, så man fikk se litt av alle hele tiden uansett. Men her bor jo bare alle i Oslo, og jeg ser sjeldent folk jeg kjenner i Oslo tbh. Spent uansett!!

6

jeg har sett at nrk p3 ser etter nye skuespillere for d19, og troooor muligens det er denne serien? så jeg tipper ja ny hovedperson og mange nye karakterer. jeg håper også de setter opp farten og dramatikken et hakk, ihvertfall!

jeg vil ha en sesong med en kjærlighetshistorie mellom to jenter jeg, det er aaaalt jeg ber om for de finnes nesten ikke på norsk tv. er det så mye å be om!

eller så har jeg lyst til å se mer av susanne sitt liv også. føler det er mye der man kan ta tak i som er relaterbart for mange.

7

Hva er d19?

8
JA!!

??‍❤️‍??‍❤️‍?‍?????❤

9
treif

treife? hva betyr det?

10

Mente *treige!

11
Det gjorde ondt, men...

Det er den her slags klip, som jeg har ventet næsten hele sæsonen på! Det var powerful og godt spillet! Mere af det her tak!

12
Ouch

Ej, hvor har jeg ondt af Mats. Han havde slet ikke set det komme, men jeg tror det er bedst for dem begge at slå op.

13

Den kjente jeg. Mats skal ha kred for måten han taklet dette. Så glad han har reflektert over måten han har vært på. Og ENDELIG så klarte Ella å si det hun mente, og Mats hørte henne. Trist men litt lettet også etter dette klippet

14
klara

Äntligen, bra jobbat Ella

15
Brucey T

Jøss da

16
Broken heart

Vi kunne godt hatt et knust hjerte som i 17. mai klippet. Heier på Ella og Simen, men dette er jo litt trist da...

17

Enig, men er visst bare simen og ella som teller...

18
Alle teller

Tror egentlig de ønsker å vise alle sider. Mats viser seg helt annerledes i dag enn tidligere klipp. Godt å se at han kan være alvorlig også. Fin måte også at de viser at Ella ikke bare gjør det slutt med Mats, men også med familien hans når moren hans ringer....

19

Ella ❤️ Endelig gjorde hun det rette for seg selv og Mats. Selv om det er tøft ?

20
jeg er synsk

kommer alltid når det nettopp har kommet klipp jo

hurra ella btw

21
Line

Endelig ...!

22

Hvorfor er der ingen undertekster? Jeg forstår intet ?

23

Jeg forstår også kun halvt. Men den kommer på søndag på dr3 med undertekster 😉

24

There are transcripts of the clips on tumblr, you can possibly find this one too. It’s hard to understand without subtitles but I actually managed to get some parts of their conversation in this clip, I feel so proud lol

25
Dutchie

Hope they will add it later. It is such a good way to learn Norsk. I'm reading these and twitter comments right now to understand what is happening.

26
Bravo NRK

God driv nå! Ella stabler seg selv på beina. Flott å se!

27
Amanda

Vad var det sista Mats sa?
(saknar undertexterna!)

28
mats sa

ikke gjør det verre enn det egentlig er

29
Amanda

Tack alla för svar!!

Och stämningen är inte så go efter de slått op (gjort slut).. men han är så dramatisk den där Mats

30

Ikke gjør det verre enn det allerede er.

31

Egentlig, mente jeg. "Ikke gjør det verre enn det egentlig er."

32

Han sa väl "Ikke gjør dette verre en det egentlig er"?

33
Maria

"Ikke gjør det verre enn det egentlig er."

34

At hun ikke skal gjøre det verre enn det allerede er

35

Ikke gjør det værre enn det egentlig er..

36
Ikke gjør det VÆRRE enn det EGENTLIG ER!!!

Ikke gjør det VÆRRE enn det EGENTLIG ER!!!

37

Verre -værst

38

Det heter faktisk verre

39
Amanda

Vad menar han med än det "egentligen är"? Att hon gör saker värre?

40
Lol blanker?

Det heter faktisk verre ikke vârre!!

41
Saker verre

Hun gjør saker verre når hun tar på ham.

42

Tror han bare er såret akkurat nå og klarer ikke høre noe mer om hvorfor/hva og masse greier. Til og med Ella gråt jo på vei hjem, da kan du tenke deg hvordan mats har det..

43

Ja, at hvis hun skal begynne å stryke på ham og trøste så gjør det saken verre. Han sier det jo litt i affekt, og vil bare være i fred. Noe annet kan gi ham forhåpninger om at det kan fikses mellom dem, og det kan det jo ikke, derfor ville det bare åpnet såret mer og gjort det verre.

44

bra jobba ella!!! det måtte skje

45
Laila

Mats er jo en fin fyr, da!

46

Dette var på tide.. bedre sent enn aldri

47
Lera

Эх, перевода на русский ещё нет. Уже какой год жалею о том, что не знаю норвежский. Но в скором времени я это исправлю! Я обязательно возьмусь за изучение этого очаровательного языка! ( ͡ᵔ ͜ʖ ͡ᵔ )

48

Приятно, что здесь есть российские фанаты!
Если вы изучаете норвежский язык, становится легче понимать и шведский, и датский языки.
Как вы, наверное, понимаете, я использовал переводчика, чтобы написать это.
Я говорил со многими россиянами через работу, но понимаю только несколько простых слов, таких как «да» и «нет».
Я пытался научить меня кириллице, но это сложно.

49

Sjæl.

50

hahahaha

51
Simenella

Var redd Ella skulle backe ut når Mats ble lettet eller når moren ringte. Endelig er hun fri. Spent på hva hun vil gjøre nå!

52

Kom nu med de undertekster!

53
Reven ?

Jeg er faktisk litt i sjokk over hvor bra dette gikk! Dette er liksom det vi har ventet på hele sesongen; en Ella som tar tak, og en Mats som innser at hun har hatt det litt tungt. Føler nesten at serien prøver å lulle oss inn i en falsk trygghetsfølelse. Hva kommer til å skje nå? Hvordan vil serien gå videre? Og enda viktigere, hva vil skje med Simen?

Jeg er også veldig positivt overrasket over hvor voksen og grei Mats faktisk er. Tror kanskje jeg har blitt litt revet med av det sorte og hvite synet som serien har blitt malt med i kommentarfeltet, spesielt når det gjelder Mats. Jeg har aldri hatet karakteren hans, poenget her er jo at de to bare ikke passer veldig bra sammen - men jeg trodde helt klart at det skulle bli mer drama rundt det som skjedde på lørdag. Nå har vi fått to veldig fine klipp hvor mennesker prater åpent og ærlig med hverandre, så nå sitter jeg bare og undrer på hva "the catch" er.

Spent og optimistisk på hva som kommer til å skje videre! ??

54
Blomst

Ja, jeg er forbauset over å se denne siden av Mats som var mer moden enn vi har sett ham til nå. Han avsluttet samtalen før den var ferdig og ba henne gå. De burde snakket ferdig, men det kan jo hende de treffes og snakker ut om forholdet i ettertid.

55

At Simen ikke vil ha ei dame som Ella..?

56
Shit WILL hit the fan

Altså - Ella har ikke sagt at hun var utro. Det kommer Mats til å finne ut. Garra. Just wait for it.

57
Shea

Tenker at de på et tidspunkt skal utveksle "mine og dine" ting som har blitt lagt igjen. Kan hende Mats undrer litt over genseren da, og leverer den tilbake, og Ella reagerer, og at sannheten da kommer frem.

58
Greven

Spennende!

59

Lyset i enden av tunnelen ✨

60

Burde hun fortalt om utroskapet? Er det nødvendig? Snilt å ikke si noe, eller slemt? Jeg er så usikker på hva jeg selv mener der...

61
Blomst

Hun fikk jo ikke gjort det her, han ba henne jo om å gå.

62

Overrasket av hvor mange som ikke ville ha vitet det hvis det var dem? Tenker det er en utrolig frekk ting å gjøre å være utro mot noen, hvis man har baller nok til å gjøre det burde man ha baller nok til å si det! Bare min mening da!

63
Tror

Grunnen til at det ikke ble nevnt er fordi det kommer til å komme som noe drama litt senere før alt blir bra igjen

64
matss

Hvis det var meg, så ville jeg ikke ønsket å vite det (med mindre det er det jeg trenger å høre for å komme over eksen min). Og det sier jeg som har opplevd utroskap. Å få vite hva som har skjedd bak ryggen min er i grunn ganske urelevant når vi ikke er sammen uansett. Det er over. Punktum finale.

Nei altså, jeg er stolt over både Mats og Ella, jeg! Ella som endelig har en stemme, og Mats som endelig har innsett at han ikke har vært så flink å lytte (det sier jeg som har blitt ganske glad i Mats). De var absolutt ikke et bra par, skal jeg være helt ærlig.

Senere håper jeg at Simen og Ella ikke blir kjærester. Simen er temmelig sjarmerende, og dem hadde sikkert vært fin sammen, men jeg tror Ella trenger å "være sin egen", og endelig finne seg selv. Så føler hun seg etterhvert ikke så blank.

65
Blomst

Jeg synes det er okej at Simen har vært i bakgrunnen nå til Ella har funnet ut hva hun ville, men om hun nå bestemmer seg for at hun vil ha ham ser jeg ikke noe grunn til at hun ikke skal gå for det.

66
Gamla

Nei ikke si noe er best, synes jeg. Kjernen er jo at hun ikke har de riktige følelser. Skal hun si at hun bare har vært m på sex uten å ville også? Nei selvfølgelig ikke. (Mener jeg). Ikke gjøre ting verre enn de er... Si det for å lette sin egen samvittighet kanskje men er ikke det også ego og slemt? Er brudd er vanskelig nok.

67
Blomst

At Ella ikke har hatt lyst har nok Mats allerede forstått om jeg skjønner ham riktig her.

68
Godt poeng.

Godt poeng. Hvis kjæresten min hadde fortalt at "det siste halve året har jeg mislikt det hver gang vi har ligget sammen", vet jeg ikke hvordan jeg skulle kommet meg over det. Så ærlighet er kanskje ikke alltid det beste...

En annen ting er at det virker som om hun har hatt fullt fokus på Mats og forholdet deres de siste dagene. Hun slår ikke først og fremst opp for å prøve å bli sammen med Simen, men fordi det faktisk er det riktige valget. Det gir mindre grunn til å strø salt i såret nå ved å fortelle om Simen, mener jeg.

69
Min mening

Hvis det var meg ville jeg ha visst det, det er jo slutt uansett og hele sannheten bør frem tenker jeg da. Tenk om man får vite det senere av noen andre? Vet det har skjedd med folk og da har de blitt helt knust over å ha blitt løyet opp i trynet ikke bare en men to ganger!

70

Det ville bare have godt ham endnu mere ked af det og sikkert også vred. Det var der vel egentlig ikke grund til. Hvad skal han bruge den oplysning til. Jeg ville ikke selv have sagt det.

71
Blomst

Hvis han uansett skulle slå opp hadde jeg ikke trengt å vite det.
Men å få vite at noen har vært utro og trodd de kunne fortsette forholdet uten å si det er ikke greit. Da er det over uansett.

72

Nei, jeg tror ikke jeg ville sagt det jeg heller, ikke på det punktet... Og for å være ærlig er jeg ikke sikker på om jeg ville ha ønsket å vite heller, hvis rollene byttes og kjæresten min skal slå opp uansett. Hvis han hadde villet fortsatt å være sammen, da vil jeg vite alt.

73
Nei...

*raknende

74
Nei...

Jeg ville ikke sagt det. Det tok meg år å komme over det da min kjæreste var utro, og jeg følte meg så utrolig liten og verdiløs. Det hadde vært bedre for meg om han bare slo opp og lot meg slippe å få vite det. Isteden brukte jeg masse krefter på å forsøke å tilgi og få et raknende forhold og en rammende selvfølelse til å fungere.

75

hva ble sagt på 5:18?

76
Line

"Mats, eg skal ikkje til India" 😉

77
Takk

Takk Line :))

78

«Mats, jeg skal ikke til India»

79
Takk

Thanks B!

80
Antoinette

Hallo Mats? Ingen grunn te å syns synd i han i det hele tatt. Få henne til å le og da er alt ok. Hva med å spør henne hvordan hun har det? Eller slutte p tulle med at hun ikke vet hva hun vil? Eller støtte henne?!

81

Har lurt på om det var noe alvorlig i veien med Mats, alt har vært bare tull og barnslig. Tror ikke alt tøvet hans har hatt den effekten han ønsket overfor Ella heller slik det fremstår.
Dette er jo den første egentlige samtalen vi har sett dem ha, der begge er seg selv.

82

Har du tenkt over at Mats kanskje har unngått å spørre hvordan Ella har det fordi han har fryktet for svaret? Jeg har vært i samme situasjon der jeg merket at den andre personen begynte å trekke seg unna og ble distansert. Da tok det meg lang tid før jeg klarte å spørre hva som var i veien, fordi jeg innerst inne visste at det var manglende følelser som var grunnen til at personen oppførte seg rart. Men jeg ville ikke høre det, og jeg ville prøve alt for å bevare ting som det hadde vært. Og da gjør du det du kan - i Mats tilfelle å få Ella til å le - fordi du ikke vil innse at det nærmer seg slutten. Jeg mener at det selvfølgelig er den personen som har mistet følelsene sitt ansvar å fortelle om det - ikke motsatt.

83
Gamla

Sånn er mannen min og. Alt er liksom bra hvis han får meg til å le eller smile... For i hans verden har han det bra hvis jeg smiler og ler. Dumt at kvinnfolk skal være så himla kompliserte, og kan le på utsiden og gråte på innsiden ?

84
@Antoinette

Du har tydelig aldri opplevd kjærlighetssorg...

85
Antoinette

Opplevd kjærlighetssorg jo. Jeg blir bare irritert over at Mats ikke har spurt om hu har det bra eller hva som skjer når «hun er i en egen verden» eller hva han sa

86
Antoinette

Jeg har ikke sett at han har spurt henne hvordan hun har det. Og hadde hun komt med et unvikende svar eller løyet, ville han ha sett det hadde han faktis vært opptatt av henne og kjent hun godt nok. Her er det nok to personligheter som ikke går samen

87
Gi deg

Enig med Mipsa! Hvis Ella får lov til å være konfliktsky så må du skjønne at kanskje mats er det og, når han hadde sagt det unnskyld osv ville han bare forte seg videre til noe hyggelig han og. Og sånn blir det i et forhold aom deres som ikke har en åpen dialog og ærlighet. Selvsagt er det synd på Mats også!

88
Mipsa

Eg synest vi kan vere rause med båe to. Når Ella har lov til å ikkje vite korleis ho har det og kva ho føler og korleis ho skal kommunisere det, så bør han få lov til å være like dårleg til å vite korleis han skal håndtere at ho ikkje kommuniserar godt. Dei har nok båe lært noko av dette.

89
Hallo

Når hun lyver, viker unna alle spørsmål og har oppført seg som hun har gjort er det ikke akkurat opp til Mats alene å snu det.

Ja, det er synd på Mats. Greit nok at han og Ella ikke passer sammen, men han har jo aldri fått lov til å forholde seg til det som faktisk er henne.

Man kan spørre noen hvordan de har det tusen ganger hver dag, men når noen har oppført seg som Ella har gjort spiller ikke det noen rolle.

90
!!!!!!

Men han har jo aldri fått lov til å forholde seg til det som faktisk er henne. Man kan spørre noen hvordan de har det tusen ganger hver dag, men når noen har oppført seg som Ella har gjort spiller ikke det noen rolle.

91

Men han har jo aldri fått lov til å forholde seg til det som faktisk er henne. Man kan spørre noen hvordan de har det tusen ganger hver dag, men når noen har oppført seg som Ella har gjort spiller ikke det noen rolle.

92
Sarah

Stakkars Mats, men eeeendeeeliigg har de snakket! Og jeg forstår at det er vanskelig for henne og at han er vondt nå, men nå har begge to mulighet til å bli glad igjen...

93
BÄSTA KLIPPET ?????

VILKET SKÅDESPELERI!!! JAG KÄNDE ALLT DE KÄNDE!!! FANTASTISKT!!

De har ju egentligen mycket kemi men det blir ändå inte helt rätt. Även om jag har gått och väntat på att Ella ska göra slut någon gång, så gjorde det här inte mindre ont för begges skull. Nu hoppas jag att Mats inte går in i de olika stadierna av denial och ilska, utan kan komma över det här ganska snabbt. Och Ella har haft känslor för honom någon gång, vad eller hur starka de än ha varit så jag hoppas att hon inte mår allt för dåligt själv. Vilket klipp! Jag hade flera scenarier av hur detta kunde ha gått, flera kan fortfarande hända om Mats får reda på att Ella var otrogen, men jag hoppas att de båda kan gå vidare relativt snabbt. Ella behöver en omväxling och jag tror att åka ifrån Oslo en stund skulle göra susen, ta med dig Susanne och åk på ett litet äventyr, få inspiration för livet och träffa många nya människor som kan hjälpa dig att växa. Jag tror inte Ella egentligen har erfarenhet av flera olika saker. Jag tror hon var trygg hemma hos sina föräldrar, kompisar, schema för vgs och när hon helt plötsligt skulle bli vuxen och ha efter ansvar så blev det inte så. Hon har delat lägenhet med en nära vän, gick in i sitt första förhållande och det är alltid intensivt, säkert mycket kontakt med föräldrarna och haft ett jobb, en vardag som ser likadan ut varje vecka. Nu har hon börjat förstå att om hennes liv ska förändras så måste hon göra det, hon måste ta tag i saker och göra det hon vill. Jag tror många känner igen sig i det här efter så många år av skoltid och sedan kan man helt plötsligt vara inne i vuxenvärlden och känner att men inte har fattat de rätta besluten. Ella och Mats fick inte allt sagt men vi fick höra ärlighet från båda sidor och jag är väldigt nöjd och lättad över hur realistiskt det här samtalet var. Bra jobbat alla i Blank! Nu är ju frågan vad som ska ske med Ella. Jag tror jag vill att hon är ensam ett tag och gör något med Susanne tills hon känner att hon vet vad hon vill och har en plan för framtiden. Om Ella väljer att inte bli tillsammans med Simen så handlar det ju inte om att man inte kan vara strong and independant med en kjæreste men att hon efter ett år i ett förhållande hon kanske egentligen inte ville vara i eller var redo för så behöver hon nog tid för att vara själv, de kan träffas och sen senare börja dejta om båda fortfarande vill. Blank tog en helt annan riktining och jag känner att otroheten inte längre spelar någon roll. Inte för att den inte - spelar någon roll - men att Ella har gjort saker mot sig själv för att hon har haft så knepiga resonomang pga den press vi sett att hon har blivit stressad av, men också vad hon tror världen kräver av henne, vad hon inte har uppnått på ett helt år efter att ha lämnat den trygga tonårstiden. Jag är spänd på fortsättningen men vi vet att det inte bara kommer vara ros och en rät linje uppåt för Ella. Vi känner NRK and shit is about to go down!

94
Tine

Herregud, pulsen gikk temmelig fort i godt over 8 minutter nå, hjelpes! Jeg bare ventet på at alt skulle gå til helvete, at Ella skulle få kalde føtter... men nei! For første gang så følte jeg at hun gjennomførte noe 100%, og selvom dette var litt vondt å se på, så var det litt godt også. Nå håper jeg egentlig at Ella først og fremst finner seg selv litt – selvom jeg heier på henne og Simen også. Takk for fantastisk klipp! <3

95
jaaaa

ELLA, JEG ER SÅ STOLT AV DEG!!

96

man kan føle og ta på historikken mellom dem hvis dere skjønner hva jeg mener?

97
Mats after this?

People think they can be fine after someone has broken up with them but most become angry after a couple or hours/a day because they will think about this constantly and it'll hurt and they'll try to find ways to make sense of it all, find situations and look for further signs of what went wrong. So I think the angry text will start coming at night when he can't sleep and is angry and crying and just want to release the hurt and anger. It happned to me, it has happened to everyone I know who has been dumped, even when it hasn't been totally out of the blue. It's not over yet I'm afraid but hopefully it'll settle for both of them pretty soon. Life goes on.

98
Jules

Yes, being dumped hurts so bad. The first minute after I got dumped I was like «this isn’t that bad». But shortly after, all the feelings came like a storm and I was crushed. I felt angry, bitter, sad, confused, everything at once. Mats will most likely react very strongly to this and they will probably not end up as friends. Too bad Ella waited so long to break up. I mean, good for Ella that she finally did it, but this will hurt for both of them for a long time.

I hope Ella waits before she jumps into a new relationship, it’s really no point in a rebound. If she wants Simon she has to be in a better place emotionally first, or else it’s going to be a mess. The pain she has is not going to dissapear over night, and she has got to understand that.

99
*Simen

It rhymes with …
You know.

100

Even if she cheated and didn't have feelings for him anymore, or didn't think she did, this will hurt for her too for several different reasons. It'll be so bad for Mats especially since he got so scared after Saturday and what happened. I took me weeks to start getting over it, it was the worst feelings I've ever felt, worst than being scared. And you are reminding of it and the person anywhere you go or do. After it, at first I was even laughing on my way home and felt a strange relief even though I was so sad. But after a couple of hours that creepy uneasy feeling appeared and that burning in the chest and ice coldness down the spine. It took weeks before it started to go away and many angry texts. I hope I'll never experience that constantly burning in the chest ever again.

101
Anne

Nu vil vi have lovestory

102

Gi dem et minutt a herregud

103
Dansker

Det gjorde meget mere ondt end jeg lige troede kæft jeg har sympati for Begge ❤️?

104
Ella ??????????‍♀️??????

Håper vi får en slutt som Yousana?

105
Enig!!!!!!

Nå kommer jeg til å savne ham haha.

106
;;;;

Ut av den mørke tunnelen og inn i lyset på slutten der, ja. Dette blir så bra for både Mats og Ella.

107
Kanskje

Er så stolt av Ella nå! Ble så glad for at hun endelig fikk det til! Ble også glad for at Mats tok det så tilsynelatende bra. Kan selvsagt bli mer drama, men er alt i alt overrasket over hvordan det gikk. Tror egentlig at Mats er en bra fyr. Men bare ikke for Ella.

108
Sannheten

Skjønte når Mats tok telefonen at Ella ikke fikk sagt ifra om at hun var utro. Noe jeg tror hadde vært godt for henne å erkjenne, rett og slett for å tenke "Okey, jeg har truffet bunn, nå må jeg opp igjen, og aldri gjøre dette mot noen igjen!". Og Mats fortjener også en forklaring: Ella lukket seg selv for Mats før hun traff Simen. Så var hun utro, og angrer på det. Hun skulle heller vært ærlig fra begynnelsen av når hun kjente seg usikker, enn å la det gå så langt. Kanskje hun nå hadde vært i en annen situasjon? Et clean brudd med Mats, og så date Simen på en oppriktig måte?

109
??????

Genseren + Simon + Mats = ?⛈?⛈?⛈?

110
Genseren

Teori: Ella og Mats henter sakene sine hos hverandre og Simen sin genser havner tilbake hos Ella, som gir den til Simen igjen. Simen og Ella møtes, han har på seg genseren, og så møter de Mats .....

111
....

Nu håber jeg bare, at Ella giver sig tid til at finde sig selv, og ikke løber direkte hen til Simen.

112

Enig med deg. Er lett å hoppe videre på neste, men man må gi seg selv litt tid til å absorbere hele situasjonen før man kan move on. Ella startet ikke forholdet med Simen så bra heller, høres vel ikke bedre ut med «nå er det slutt, vi kan være sammen selvom jeg ikke kjenner deg:**»

113
Sett det flera gånger och det blir bara bättre.

Inte för att gämföra med Skam men det här klippet förtjänar också 40.000 likes...

114
Line - igjen ...!

Mats er forresten skikkelig umoden. Ja, det er kjipt å bli slått opp med, men han trenger jo ikke stikke av enda en gang?! Han takler veldig dårlig at Ella sier ifra - både her og da hun til slutt sparket ham på gulvet. Han sier at hun lever i sin egen verden, men jammen er han ganske fjern fra virkeligheten han også. Han ser jo bare sine egne greier og er ALLTID så "veldig morsom". Egentlig kunne de spist lasagna etterpå og gått hver til sitt - ikke akkurat som venner, men slik at det ikke blir flaut og teit å møtes på gata. 😀

115

Herregud? Tror du at det frister å spise lasagne med noen som nettopp har dumpa deg? Det er vanskelig å føle på når man selv føler ting er bra og plutselig er alt snudd på hodet.

116
Uenig

Syns ikke det er umodent gjort i det hele tatt. Har du noen gang blitt dumpa før? Det føles helt for jævlig. Selv om man har hatt en mistanke over litt tid (som Mats tydeligvis har), prøver man alt for å holde på det og ikke innrømme det overfor seg selv, for man håper så inderlig at det vil bli bra igjen. Men så blir det ikke det, og i det øyeblikket den andre personen sier at nå er det faktisk slutt, så gruses alt håp du noengang hadde. Og da er det ikke så lett å bare sitte å snakke gjennom det. Man klarer ikke styre følelsene i det øyeblikket. Jeg har vært der selv, og da jeg fant ut at følelsene mine ikke lenger ble gjengjeldt, tok det meg flere uker fra selve bruddet til jeg klarte å face personen igjen. Noen ganger må man være litt egoistisk og verne om følelsene i en sånn situasjon. Etter at man har fått det litt på avstand er det bedre å snakke om det med sikte på og skilles med en god tone.

Og det med at han alltid er morsom - han forklarte jo at det er fordi han har forsøkt å få Ella til å være litt mer med. Vi har bare sett alt fra Ella sin side. Mats har sikkert vært mye mer usikker enn det vi har fått se - han har merket at Ella har vært litt rar i det siste, og antakeligvis fryktet for grunnen - og dermed også oppført seg litt merkelig selv. Syns det er veldig mange her som dømmer Mats veldig hardt. Jeg skjønner godt hvorfor han ikke har spurt Ella så mye om hvorfor hun har vært distansert - han har jo sikkert vært kjemperedd for svaret.

117
Enig

Å bli dumpa ER SÅ VONDT!! Ingen kan si noe om hvordan man burde reagere når det skjer. De første dagene handler det om å overleve, klare å puste, og man må verne følelsene sine der man bare kan, for eksempel ved å ikke se den personen. Jeg synes kjærlighetssorg er en sorg noen smiler litt overbærende av. Men da tror jeg ikke man har opplevd det selv. Og jeg synes i hvert fall ikke hun burde fortalt om Simen, det trengs ikke MER smerte akkurat nå.

118

Jeg er både enig og uenig i dette. Ja, Mats har oppført seg ganske barnslig på mange forskjellige tidspunkt og reagert barnslig på ting. Nå sa han jo unnskyld til Ella for at han bare stakk den gangen, noe jeg synes var veldig bra, og Ella har jo mange sider der hun er ganske "barnslig" selv når det kommer til noen ting, bare at hun ikke er det på en "tullete" og fjollete måte. Og jeg tenker at når det kommer til å bli slått opp med, så kan man ha enormt mange forskjellige reaksjoner. Mens noen kanskje ønsker å sitte og fortsette å prate for å lette stemningen, så forstår jeg egentlig veldig godt valget hans. Jeg tror ikke jeg helt hadde klart å sitte og spise lasagna etter å ha blitt slått opp med, man får jo totalt sjokk. Så jeg forstår faktisk at Mats trengte å "flykte" litt fra situasjonen, og jeg er superstolt over at Ella ENDELIG fikk guts til å gjøre det!!

119

Det at han reagerte på den måten synes jeg viser at Ella betyr noe for han. Hadde han bare sagt «den er grei» også hadde de gått for å spise sammen, hadde det vært et veldig «rart» brudd. Han har åpenbart ikke visst at Ella har vært så usikker på forholdet, og derfor tror jeg at han ble ganske sjokkert over å bli gjort det slutt med. Ikke unaturlig at han derfor går for å være for seg selv. Det mener jeg ikke kan sammenlignes med da han gikk etter Ella sparket han vekk, selv om han nok ble overrasket da også over at Ella plutselig var så tydelig.

120
Line

Ja, jeg overdrev litt med middagen sammen. 😀 Tror ingen av dem hadde særlig matlyst! Og du har rett i at han er helt satt ut - men en mer moden person hadde i det minste sagt ha det og prøvd å avslutte det de hadde sammen på en annen måte. Men før Ella slo opp var jo Mats klar til å lempe ting ut av garasjen for å få plass til Ellas sofa, så han var jo absolutt ikke forberedt på dette.

121
Kalla

Tror ikke engang verdens mest modne og reflekterte person klarer å handle rasjonelt i et øyeblikk de blir dumpa. Det kjennes ut som et hardt slag i magen, og det er heelt fair å reagere på denne måten her syns jeg. Er over ti år siden jeg selv hadde kjærlighetssorg etter å ha blitt dumpa, og er over det for lengst, men kjenner en klump i magen hvis jeg prøver å sette meg inn i Mats' situasjon her. Det gjør så innforjævlig vondt, og jeg hadde også bare behov for å komme meg vekk for å grine der og da.
Mats får ufortjent mye tyn etter min mening, han er da bare en ung mann på bare 20-ish år (?). Jeg tror også han har merka at ikke alt har vært som det skal mellom dem (sånt merker man fort, og det er ikke noen kul følelse), og at han ikke har villet innse det/ta det opp men bare håpe at ting ordner seg bare han er litt ekstra morsom ellernoe. Nettopp fordi det er så vondt å tenke på at det kanskje nærmer seg slutten..

122
Agree to disagree

Det må jeg godt nok være uenig med dig. Man kan da ikke forvente, at de sætter sig sammen og spiser frokost? Ej, han er i sin gode ret til at gå og forlange lidt alenetid. De kan ringes sammen i næste uge og eventuelt snakke tingene igennem, men giv da lige manden en chance!

123
Fiemus

så godt som Matts gjorde for å si beklager! og da ble jeg bare redd for at Ella ikke skulle si resten da han var glad igjen, og moren ringte, men heldigvis tok hun mot!
men jeg savnet tekstene, må se episoden på tv om noen uker, selv om jeg ellers begynte å tenke jeg forstår norsk nok

124

Det er tekst på videoen nå.

125
Fiemus

?

126
Line

Det er vanskelig for nordmenn også å skjønne hva de sier - de snakker fort og har forskjellige dialekter 🙂 Jeg fikk ikke med meg hva Mats sa til slutt, for eksempel.

127
Fiemus

Det er faktisk en ting vi danskere beundrer nordmenn for; at du er så flink til å forstå hverandre på tvers av dialekter!

128

«Ikke gjør det verre enn det egentlig er»

129
Anonym

Trenger flere videoer idag! Hva gjør hun med leilighet og jobb? Forteller hun det til Simon?

130
Jaaaa

Bra gjort Ella! ❤ Så glad at alle de kommentarene i forrige klipp om at det var superfarlig for Ella å dra til Mats ikke stemte!

131

Ja jag var chockad, var kom allt det ifrån? Är män så hemska att vi kvinnor är rädda för dom alla så fort de kommer att bli sårade eller vara med om något de inte vill eller håller med om? I och för sig, ja, i många fall tyvärr.

132
Enig

Enig

133

Ble glad for at Mats hadde tenkt gjennom det som skjedde etter festen, men synes Ella burde på en aller annen måte si seg enig i at han kunne gjort ting annerledes, så han kan lære litt av det å lese signaler bedre. Selv om han mest sannsynlig vil tenke mer på sånt i framtiden. Godt , men vondt for dem begge denne samtalen. Go Ella og go Mats!

134

Ella kunne også ha gjort ting annerledes...

135

Absolutt!
Burde snakket om de manglende følelsene mye før og slått opp mye før. Rett og slett bare vært seg selv (vet hun vet ikke helt hvem hun er, så ikke bare lett det..). Men det hadde Mats fortjent, en mer ekte Ella..

Håper hun vil klare å ta litt mer plass i sitt eget liv.

136

Mats har nå gjort alt i beste mening for det som var hans elskede ❤❤

137
Gamlemor

Jeg har ikke hatt noe i mot Mats tidligere, heller, har kanskje ment at han fremstår som "slitsom" med alle morsomhetene sine, men nå vokste han i mine øyne. Av samtalen med Ella fremgår at han har fleipet mye for å løfte stemningen rundt henne fordi han har oppfattet at hun har vært litt utilgjengelig for ham. Han har nok tenkt/reflektert mye mer enn det vi har fått inntrykk av tidligere, men han har åpenbart ikke hatt mot eller modenhet til å løfte sine bekymringer frem i lyset. Kanskje for å skåne Ella? Eller for å skåne seg selv fra det underbevisstheten har forsøkt å fortelle ham hele tiden; at tiden med Ella er over?

Jeg fikk et godt inntrykk av Mats i dette klippet. Absolutt en flott fyr verdt å vente på for den rette.

Nå håper jeg at Ella tør å være ærlig overfor Simen, også, uansett utfall. Som mor vil jeg anbefale henne å vente med nye forhold en stund, til hun finner litt mer ut av hvem hun er og hva hun selv vil med livet sitt, til hun har lært å sette grenser for seg selv og stå for egne meninger.

138

Jag är så kluven nu för att skådespelarna är så bra tillsammans och jag känner att vi skulle kunna få fler fantastiska scener och samtal mellan dem nu när de har pratat ut; att vi skulle kunna få se hur de egentligen är tillsammans men att de inte är ihop. Fan att Ella och Mats inte bara var bra kompisar istället för att vara ett par från början.

139
i agree

Enig, skuespillerne har rigtig god kemi! Måske kan de blive venner igen en dag.

140
eva og jonas

ble gode venner etter de slo opp

141

Hvorfor mangler der altid undertekster på de vigtige klips?? :'( Føler jeg mister så mange detaljer.

142
Hvor hvor...

Hvor er undertekster? Hvor hvor.. hvor er undertekster? Hvor hvor.. hvor er undertekster? Hvor mon underteksterne er.

143

HVAD VIL VI HA’? -Undertekster!
HVORNÅR VIL VI HA’ DEM? -Nu!

144
Anonym

Er undertekster

145
Skuespillerne i Blank, altså!

Utrolig flinke! Glemmer nesten at det er skuespill.