Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

718 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Epsipepsi

First!

2

Ella er 19 år. Hun er nødt til å prøve og feile.

Av og til blir det feil.

Det er bare sånn det er å bli voksen.

3
YES!

TORSDAG!! Åh jeg har også oppdatert sida her masse...men jeg kjenner det er godt å være så opphengt i en serie igjen. Dem har nok stått på skikkelig for å filme på nytt, og så flette det inn i det som allerede var spilt inn. Bare jeg som kjenner meg litt letta eller?

4

Klipp på torsdag, endelig!

5
wtf nrk

hvor er neste episode da?! kunne jo i det minste ha publisert en dato for tilbakekomst.................

6

så utrolig rart at det ikke kommer noe nytt?
hadde vært greit med en forklaring/annonsering av hvordan det blir...

7
Skjønner ikke..?

Hva holder dere på med????
Hvorfor kommer det ikke noe klipp?
Er det slutt alt?

8
Optimist

Ja tipper det kommer episoder fra juni

9
Skinnende

Tipper at de må spille inn på nytt?

10
Skjer?

Er det ikke på tide å få igang blank nå?!? Streiken er over, og folk er igang med NRK livet sitt igjen.

11
vi fortjener det

Jeg tenker at vi kan få en ny eposode i morgen...fingers crossed

12
Hallo????

Er det noen her????
Dere er på jobb nå???
Vi venter på nytt klipp....

13
Linn

De sitter og ler seg ihjel av dette. Jo fler frustrerte seere jo bedre tror de, da de oppfatter det som et tegn på suksess 🙂 fint nok det.

14

Streiken er over nå! 🙂 Håper det kommer klipp snart

15
Mer Ella og Simen:)

Jeg vil gjerne se mye mer Ella og Simen.

16
Konchjaboy

ELLA OG BELLA DOKKA RELLA

17
Neste klipp på fredag?

Episode 5 ble nok ekstra kort pga streik. Trolig skulle det ha vært sendt klipp både fredag og lørdag forrige uke, slik at episonen ble rundt 30 min. For å komme i rute igjen, kommer trolig neste klipp på fredag. De to manglende klippene legges da til episode 6, som blir ekstra lang, og sendes søndag 3. juni. Det er mitt råtips.
Vi venter i spenning.

18
Rypa

Skam hadde episoder på 17 min de også.

19
@ rypa fra klypa

var ikke det mest i season 1 når de prøvde å finne ut av denne nye måten å sende en tv-serie på? Når de ikke helt viste hvordan den kom til å bli mottatt. Kan bare være min oppfatning, men at de 15-20 mins episodene var mer sånn mens de "found their footing". Mens de gikk fra konsept/ide til gjennomføring og mottagelse. ^^

20
Det slo ikke til....

Skit happens!
Når, hvor, hvem, hvordan, hvilke, hva, hvorfor, hvis, hvorfor - NÅR?

21
Litt fint

Når det faktisk føles litt fint med en liten pause, for da varer det lengre❤️
(Men ikke for lenge da, gleder meg til mere?)

22
Blank, blankere, blankest

Ella burde ha sagt blankt nei til utroskap. Men plutselig var hun der i blanke messingen og ble blankpolert av Simen. Det var jo vakkert på en måte, ble reint blank i øya. Men nå har hun rota det til for flere enn seg sjøl, med utroskap og blank løgn. Det er rimelig speilblankt under Ella nå.
Så nå får hun for blanke faen se til å slå opp med Mats og starte med blanke ark og tegnestifter.

Ellers tenker jeg på at Ella er et «blankt kort» - det ubrukelige kortet i kortspill, som ikke passer inn i noen kortkombinasjon for noen av spillerne.

23
Ellie

Måtte lese dette to ganger for jeg fikk ikke med meg hva som faktisk sto, jeg ble for opptatt av å telle hvor mange ganger blank ble nevnt ahahah

24
Hoho

Tegnestifter 😀

25
Noen

Enig, men likte hun og Simen nesten litt bedre enn hun og mats hahahah. #guilty

26
Jaha

Når man sier at et annet menneske er et ubrukelig kort..... - Det høres ikke bra ut....

27
@Jaha

Du har selvsagt helt rett! Jeg tok bare og kopierte hele den setningen fra ei nettside, som forklarer begrepet "blankt kort". Ordet "ubrukelig" skulle jo ha vært sletta.
Jeg mener ikke at Ella er ubrukelig, på ingen måte, beklager.

28
Marie

Hahah fantastisk!

29
Blank...

Ubrukelige kortet? Ikke bare Ella som er blank ser jeg.....

30
Blank

Ubrukelige kortet? Ikke bare Ella som er blank ser jeg....

31
Skam s3e6

Hvordan i hele verden ser du at det var Jakob som gikk inn i Isak, så episoden nå og klarer så vidt å skimte ansiktet??!!

32
Jacob

Leste det, opplysningene kommer fra noen som kjenner han.

33
Åneeiiii

Det som er ganske trist er at dette var siste episode:(

34
ANONYM

De legger aldri ut episoder på offentlige hellig- og fridager, om du ikke har lagt merke til det.

35
Anonym vol.2

Lol

36

De la ut på 17. mai, da. :-p

37
Episode 5

Vi er bare halvveis....

38
Hæ?

Det er ikke siste episode? Bare pause.

39
What

Hvor lang pause?

40
Pause???

Så hurtigt? Vi er jo ikke kommet rigtig igang endnu!

41

SKAM hade också paus efter episode 5, ca. 10 dagar.

42
njkdna

nrk streiker, det er derfor de er nødt til å ta en pause

43

Det er nok pga 17 mai og pinse...

44
ikke streik

Er ikke derfor det er pause. Skam s3 hadde jo også en pause halvveis.

45
Streik

Er streiken, står på framsida no.

46
Pause

Trodde det var journalistene som streiket. Tror dette er en planlagt pause.

47
Tisse tisse tisse

-Mats tisser i en bakgård.
K: herregud ekkel type, makan til verre menneske likesom
-Ella tisser på følelsene til både Mats og Simen.
K: you go ella, finn deg sjæl baby ??

Shipper ikke Mats og Ella, og Mats er kanskje litt surrete og ikke så våken, men assa this just speaks volum...

48
Apropos tis...

Jeg håber ikke Mats tissede i Jonathans legehus... (se Simens insta)

49
? jupp

Vi begynner å bli litt trøtt av Mats og tiss(ingen)/(en) hans. Det er tissing eller ett eller annet med den i så og si i 100% av episodene nå?

50
Sim G

Han har sikkert fått diabetes type 1...snakker av erfaring?☔️?

51
Hæ nei

Jeg har liten blære og tisser oooofte og har ikke diabetes 🙂

52

Har ikke tenkt på det i det hele tatt jeg? Har mange venner med liten blære da

53
Noen meldinger er kun synlig når man velger "nyeste"

Er det flere enn meg som opplever dette?
Prøv og søk etter Utydelig, Eleonora eller Vampyr for å teste.

54
Nyeste

Det er slik for meg også!

55
Teaser....

Hvis vi har pause nå, så hadde det vært fint med en aldri så liten teaser?❤️

56
ANONYM

De tar nok hensyn til hellig- og fridager. Det har de gjort hver gang.

57
Sofie

Neeej,håber ikke pausen bliver alt for lang :((((

58

Det er jo streik i NRK, kanskje det har noe med saken å gjøre? P3 er jo en del av NRK...

59

Bare journalistene streiker, så det er ikke derfor

60

Er det fælt at jeg gleder meg til å se Mats reaksjon dersom Ella dumper han????

61
Tobias

Det spiller ingen rolle om man mener Mats er god nok kjæreste eller ei.

19 år gamle Ella må uansett bli sitt eget liv.

Forelskelsen kan være en nødvendig begynnelse.

62

Ja, det virker som en enkel utvei å hate Mats her. Ham har ikke gjort noe galt. Allikevel vil alle pirke han i biter for å rettferdige storheten. Herrehmgud viljen kjedelig serie det hade vært hvis han bare var dårlig og det derfor bare var helt ok at hun var utro.

63
Thea

Er vel strengt tatt Mats som burde dumpe Ella istede her

64

Jeg tror han kommer til å gråte. Og si at de kan jobbe med det, eller prøve igjen om to år. ELLER så prøver han å få det til å se ut som om det var hans ide å gjøre det slutt.

65

Er faktisk litt redd for at han blir voldelig jeg... virker som typen

66
Re: tja

Voldelig? Og det baseres på hva...? Å anta noen er «typen til det» er en ganske drøy anklage. Kjenner en hel del menn som ligner Mats, å slenge ut sånne kommentarer bør man være forsiktig med

67

Det er bare skuespill

68
Bekymret!

Samme har jeg tenk!

69
@189

Det gleder jeg meg også faktisk til. Da tror jeg vi får se Mats sanne jeg...?

70

meget!

71

Mycket paralleller mellan Ella och Susanne i samtalet.
"Dere har ikke gjort noe galt. Det var jo slutt mellom dem."
Nej, Susanne har ikke gjort noe galt. Ella däremot...

"Bare late som det ikke har skjedd noe" Och sen står Ella där och låtsas inför Mats som om det inte har hänt något.

72

For det er sant, Ella ER god til å juge. Men det holder jo ikke i lengden. ?

73
loveskam

Bare en liten kommentar fra ytre flanke.. Litt forvirra over hvordan dere svensker har forvillet dere først inn til Skams kommentarfelt og nå denne. Trodde dere hatet alt som var norsk ;);)

74
Nej då!

Vi gillar Norge och även dig såklart- trots onödig kommentar.
Puss på dig!

75
Just saying

Man behöver inte alltid vara från Sverige för att tala svenska, vi talar svenska också i Finland (2 officiella språk, finska och svenska).

76

Vilken märklig kommentar! Uppväxt med norsk familj, men bor i Sverige. Känner flera svenskar som älskar norsk kultur. Det är väl fantastiskt att gränserna flyter ihop

77
eline

Varför tror du att vi hatar allt som är norskt? Det är ju ni som gör massa humorklipp om svenskar.. Jag tänker på humorgruppen "Kollektivet".

78
Den nordiske familie

Vi skandinaver er som søsken. Vi liker å erte hverandre, men egentlig elsker vi hverandre. Hvis noen andre angriper våre søsken vil vi forsvare dem. Kun finner, islendinger og færøyinger får lov, for de er våre slektninger.
Jeg elsker min nordiske familie.

79
??????????

Norden ❤️

Tillsammans är vi starkare.

80

Oiij du glemte ????????

81
??????????

Snabbare skriva med endast fem flaggor ?

Norden består självklart om ovannämnda stater och Åland (tillhör Finland) samt Färöarna och Grönland (tillhör Danmark).

82
Færøyene

Men Færøyingene er et eget folk! Ætter fra nordmenn og keltere.
Danmark er kun deres steforeldre.

83
Den danske dame

Så sandt, og så smukt formuleret!

84
Svensk ??

Vi älskar Norge!

85

Jeg elsker Sverige!!?

86
Danskeren

Også enig herfra Danmark! Norden må stå sammen

87
Nordic love

Alt er bra! Vi fra Skandinavien er en stor familie <3 Love

88
Nico

Jeg liker denne serien veldig mye!!!!

89
Dutchie

Yep, it broke my heart!

91
Sille

oh shit

92
Ella

Vondt, men bra tror jeg. Dette tvinger Ella til å gjøre noe, endelig ser det ut til at hun forstår at hun sårer de som er rundt henne. Som da hun ser på Simen. Hele han lyser av at han er lei seg for den sannheten som kom frem nå. Og jeg tror at Ella forsøkte å ringe han er det første tegnet på at hun vil prøve å gjøre dette godt igjen. Hadde hun ikke brydd seg så hadde hun ikke forsøkt å ringe Simen. Jeg tror dette løser seg etterhvert.

93

Hei! Det virker som flere er enige med meg nå. Enig med deg

94
Nej, jo, nej, jo, nej

NU DØØØØR vi ALTSÅ

(genopstår self inden næste KLIPP)

95
Fersken

Fy faen! Der kom den, ja. Kjente hjertet mitt knuse på Simen sine vegne da Mats introduserte seg selv. Måtte pause klippet da han sa det fordi det ble for ille. Faen Ella, nå får du brette opp ermene og takle situasjonen som en voksen her. Skaden er skjedd, men nå er det din jobb å gjøre det bra igjen.

96
Sim G

Måtte pause jeg også...«å nei, nå skjer det...», tenkte jeg...? Det kom på en måte tidligere enn jeg trodde, men dramamessig var det helt genialt å legge det til 17. mai...kontrasten mellom the heartbreak og «festdag» blir veldig tydelig. Simen var så knust og Ella er helt ødelagt. Mats (lykkelig?) uvitende enn så lenge... Vondt, vondt, vondt??

97

Var det bare jeg som også fikk? følelse av at han hadde tissa i en bakgård, lukka buksesmekken foran Simen og stakk frem hånda?! Mats er virkelig usjarmerende.

98

sjønner ikke hvorfor alle har så mye imot Mats...

99
Klang

Det tenkte jeg også. De kom jo fra hans foreldre, mulig innom Ella og hentet kake (altså flust med tissemuligheter). Likevel greier han ikke holde seg det stykket til Parsa? Han er som en unge. Eller så tenker jeg at Næsheim gikk inn for å finne den minst sjarmerende måten disse gutta skulle møtes på - og det klarte han.

100
Ekkelt er det

men jeg tror du hadde fått problemer med mye ute i samfunnet hvis du hadde sett virkeligheten. Bare mat i kiosker og restauranter . Tar du 10 menn i hånden så har minst 1 ikke vasket seg etter urinering eller vasket seg dårlig. Gjelder mange jenter også. Tenk på russetiden der tisser jo mange ute men får ikke vasket seg

101
Mats ja

Enig, sånt er discusting? .
Men jeg har tenkt litt på det der med Mats. Alle tror jo at han kommer til å bli fryktelig lei seg når han oppdager at Ella har gått bak ryggen hans. Men jeg tror han kommer til å bli rasende. Jeg synes at han har tatt henne for gitt hele tiden. Og når han får vite dette, tror jeg han kommer til bli fly forbanna. Ella er jo hans «eiendom», og å oppdage at dette har skjedd sårer nok mest hans stolthet. Sånn egentlig tror jeg ikke han bryr seg så mye om henne, hun er der mest av gammel vane. Liksom sånn kjekt å ha. Et eksempel er i dette klippet når Ella kommer ut etter hun har vært på badet. Han ser ikke på henne engang. Og hvis dere legger merke til det så er det ofte sånn at Ella blir stående bak ryggen hans når hans snakker med andre. Som et vedheng. Noe som bare er det, og som han ikke legger sånn stor oppmerksomhet på...

102

Legg merke til ansiktsuttrykket hans når han prøver å spørre Ella om sexen var bra for henne, og hun bare ler det bort. Et øyeblikk der ser han ganske sårbar ut, ikke så sikker på at det er raseri som kommer frem når han blir avvist...

103

Jeg syns det er simplifiserende å en enkel utvei å kalle Mats ekkel. Han er snill og morsom og bra med Ella og har ikke gjort noe galt. Trur folk bare velger å se ham som ekkel for å slippe å se hele kompleksiteten j problemet

104
? Ja, sånn er det.

Det ville være naturlig å inkludere Ella i samtalen når hun kommer ut, men Mats gjør det ikke. Og hun blir som vanlig stående halvveis bak han. Og sorry for de jeg tråkker litt på tærne nå, men jeg får litt følelsen av at han er litt sånn «når mannen taler, tier kvinnen». Altså han står for det viktige som skal sies, hun skal holde seg pent og pyntelig i bakgrunnen og nikke enig og støttende.
For eksempel klippet i går med Ragnar kan støtte dette. Han sa «Kvinnene gjorde ikke så mye» når han snakket om nasjonal sangen - det eneste de gjorde var å gråte - altså «Mødrene har grått». Altså mannen var den som utførte de store viktige handlingene, kvinnen var underordnet. En annen uttalelse som også kan tyde på at det er sånn er når Mats sammenligner Ella med Eva i Skam «du vet sånn litt lost Bergenser i Oslo». Han tar henne for gitt, og «fordummer» henne litt ved å si at hun er lost.

105
Til Ja sånn er det

Derfor er det greit hun er utro?! Nei er ikke det. Hun får jo ikke ræva i gir så jeg skjønner Mats reagerer . Jeg synes ikke Mats er noe kul men ingen fortjener utroskap

106
loveskam

Nå er det faktisk slik at i den nasjonalsangen du referer til står det også:Kvinner selv sto opp og strevde som de vare menn. Så den godeste BB hyllet faktisk kvinnen på lik linje med menn!!

107
@loveskam

Men, det er jo ikke det verset som Ragnar leser, det hvor BB hyller kvinnene. Det han sier er at kvinnene gjorde ikke så mye annet enn å gråte. Altså kanskje de som lager Blank vil prøve å lage et poeng ut av at kvinner ikke har så mye og si. Og Ella sier jo ikke så mye i fra om ting, ihvertfall ikke frem til nå. Tror det vil snu seg nå da.

108

Eg synest dette er å lese Mats i verste meining... Viss ein ser etter, har Mats mange jentevener som han ser ut til å snakke interessert og hyggeleg med, ingen grunn til å tenke at han meiner jenter bør teie når mannen talar? Mats kan vel ikkje koplast så lett til Ragnar sitt tull med nasjonalsongen på Plantasjen, han var jo ikkje der eingong? Greitt nok at det kanskje var litt på kanten/sårt å tulle med Ella om Eva, men nett då kjente ho seg jo verkeleg lost sidan ho hadde missa samordna opptak-fristen, så det var ikkje heilt ute å kalle ho «lost bergensar i Oslo»...?

Når Ella kjem tilbake synest eg det ser ut til at ho med vilje stiller seg litt bak og litt for langt ifrå, fordi ho eigentleg ikkje taklar den sosiale situasjonen. Ho har mykje viktigare ting å tenke på enn høfleg smalltalk med Mats sine vener. Klart Mats kunne ha snudd seg og fått ho med i samtalen, men ein kan òg sjå på det som at han respekterer at ho stiller seg litt utanfor samtalen og let ho vere i fred.

Eg seier ikkje at eg synest Mats er bra for Ella, men eg synest ikkje Ella er spesielt bra for Mats heller. Så tydeleg annleis som ho er når ho snakkar med Ragnar og Simen, fortel oss jo at ho held noko av seg tilbake i forholdet til Mats. Dei begge fortener å vere saman med nokon som mest av alt vil vere saman med dei. It takes two to tango they say...

109
Måka

Når mannen taler tier kvinnen? Nei. Jeg har ikke samme inntrykk som deg i det hele tatt, faktisk. Se på vennene hans, liksom. Bortsett fra Parsa henger han jo nesten bare med damer. Og det virker jo som om han tar dem seriøst?

Jeg har inntrykk av at Mats har merka at Ella har glidd unna. Jeg har faktisk også følelsen av at han egentlig vil diskutere ting med henne, men at hun holder korta så tett til brystet at han bare har sine egne greier å ta av. Ella gir fint lite av seg sjøl, særlig når hun er sammen med Mats og Susanne. Kanskje det er fordi hun er ukomfortabel med å ta plass. På en måte er det som om hun når hun er sammen med folk som hun har en nær relasjon til ikke greier å være seg sjøl. At hun liksom bare blir den relasjonen. Kjæreste. Venninne. Og at Ella, åssen nå hun måtte finne på å være når hun har det bra, bare forsvinner i møte med de andre. Var litt sånn med mora også. At hun bare tok imot rådet hennes da de snakka.

Men Mats, ja. Når hun sa hun ville være med på det foredraget ble han så sjukt glad - og jeg tror ikke bare det var fordi hun liksom dilter etter greiene hans, men heller fordi hun endelig viser interesse for noe. At han har et håp om at de kanskje kan ha noe felles. Selv om han totalt pressa henne opp i et hjørne med den indiaturen - hun hadde jo bedt om tid til å tenke seg om - så virker det veldig som om han nå føler at de endelig har en felles greie. Bortsett fra at det ikke er det da. Ikke for Ella.

Når jeg tenker over det har Mats har en skikkelig dårlig vane. Kanskje heller ikke han er mester på å uttrykke følelsene sine. Tilbake i et av de første klippa, når han sa at hun kom til å bli trist når han reiser - han snakker jo om seg sjøl. Putter følelsene sine over på henne. Liksom. Han sier heller Du elsker meg, enn Jeg elsker deg. Du kommer til å bli trist når jeg drar heller en Jeg kommer til å savne deg.

Altså. Jeg tror ikke Mats er riktig type fyr for Ella. Jeg har absolutt inntrykk av at de gjør hverandre dårligere. Motsatt av åssen virkning kjærester bør ha på hverandre. Men det er Ella som har fått seg opp i denne situasjonen. Ikke Mats. Og det er dritkjipt for Ella. Dritkjipt for Simen. Og etterhvert garantert også enormt kjipt for Mats.

110
Måka

P. S. Fordi jeg skrev den kommentaren altfor fort og greide å glemme å skrive noe.

Altså. At Ella bare blir kjæreste, venninne eller datter når hun er sammen med de folka hun er nærest. Men også at det er en rolle hun er så vant til å ta at den kommer helt naturlig for henne. Og som de derfor ender med å forvente at hun tar. De reagerer ikke på det, fordi det er sånn det alltid er mellom dem.

Det er et ganske vanskelig mønster å bryte ut av, for det krever jo forandring fra dem også, ikke bare fra henne. Om Ella finner greia si, lærer seg å si hva hun føler og hva hun vil, så vil det grunnleggende forandre forholdet hennes til alle som står henne nær. Det er store greier.

111
Tja.....

Jeg vet ikke helt jeg Måka.... Han ble veldig glad når Ella ville være med på det foredraget, men har du lagt merke til at han gjør det samme der? Han står med ryggen havlveis til henne og snakker med andre. Han inkluderer henne ikke særlig mye. Så ja han blir glad, men særlig inkluderende er han ikke. Hun blir som et vedheng som bare er der, mens han står for praten.
Og jeg er enig i at Ella tilsynelatende har fått dem oppi denne situasjonen. Men tror at væremåten til Mats har vært medvirkende og kanskje avgjørende for at det er blitt som det er blitt. Det betyr ikke at jeg uskyldiggjør Ella, det betyr at jeg mener de har vært to om å havne i denne situasjonen.

112
Måka

Gjensett klippet nå, og jeg ser det ikke. De kommer pratende, går sammen opp trappa, han sier hei til bena dine og det siste vi ser er at han vender seg mot ella. Etter foredraget kommer de i prat med hver sin person. Ikke innlysende at Ella trenger å bli redda, når hun står og prater med en av venna hans.

Er ikke videre opptatt av skyldfordeling, da. Situasjonen er kjip for alle, og det er mye splash damage.

At de ikke er veldig opptatt av å henge med hverandre på fest er tydelig. Men der er de med felles venner, da. Trenger vel ikke holde hverandre i handa hele tida heller.

Ingen mats-fan heller. Så lenge kritikken holdes rimelig har jeg lite behov for å forsvare ham

113
Hei igjen Måka

Gjemte å få med meg en ting til som jeg føler underbygger det jeg sa. Mats vil være den som har siste ordet - altså det avgjørende ordet. Se klippet hvor han inviterer Susanne på tur. Ella forsøker å få han til å fortelle henne hva han skal spørre Susanne om - og han sier hysj. Som han tar for gitt at han vet best. Altså inviterer han Susanne med uten å spørre Ella først om det er greit. For meg så virker det som han mener han har det viktigste si, og han sier hysj til Ella. Derfor blir det litt den feelingen - når mannen snakker, så tier kvinnen....
og han innrømmer jo selv etterpå at han er overkjørende.
Og vi er helt enige om at de ikke er bra for hverandre.

114
Hysj

Helt enig i dette - han sier faktisk hysj når Ella forsøker å si noe. Jeg liker han ikke!

115

Ella er fortsatt hundre ganger verre enn det Mats er. Isteden for å være utro kunne hun like godt å slått opp med han. Mats har kanskje ikke vært årets kjæreste, men han er en bedre kjæreste enn det Ella noen gang kommer til å bli.

116
Og en ting til Måka

Mats vil gjerne ha siste ordet - altså være den som sier det avgjørende. Se klippet hvor han inviterer Susanne på tur. Ella forsøker å få han til å fortelle hva han vil spør om og han sier hysj - som han tar for gitt at han vet hva som er best. Altså inviterer han Susanne med uten å spørre først. For meg så virker det altså om at han mener han har det viktigste å si, og når Ella spør hva det er så blir hun møtt med et hysj. Derfor mener jeg at han er litt sånn Når mannen snakket, så tier kvinnen.

117

Enig, jeg tror du har rett i både analysen og antagelsen.

118
⬆️This!

Heg kunne ikke sagt det bedre selv! Er så enig!

119
Oldis

Jeg måtte stoppe å se 3-4 ganger fordi det var så ubehagelig xD Mye følelser, og for de av oss som på liknende måter har vært altfor selvoppofrende selv og endt opp med å såre alle rundt oss, noe jeg tviler på jeg er den eneste som har, så er dette sykt vondt å se. Blir godt å se Ella lære at man faktisk sårer færre om man gjør det man selv vil (med moderasjoner) mesteparten av tida.

120

Det ser ud til at der er pause. Hvor længe varede pauserne under SKAM?

121
Streik i NRK

Pausene i SKAM pleide å vare en ukes tid, men nå er kanskje pausen tvunget frem av streiken i NRK, så det kan fort bli lengre

122

Bare journalistene streiker det går ikke ut over TV serier

123
Rune

Feil.

124
Smella

Ella har jo gjort det hun selv ville, hun har jo vært med Simen når hun ville. Selvoppofrelse hadde vært om hun hadde latt være å være med Simen for å ofre seg for Mats, men hun gjorde akkurat som hun følte for uten en tanke for andre. Synes hun derimot må begynne å tenke mer på andre (både Simen og Mats) og ikke bare på seg selv.

125
Oldis

Selvoppofrende er det hun har vært tidligere. Slenger seg med til India fordi de andre vil og forventer det. Vil søke seg inn på tilfeldig studie fordi hun føler man bør studere. Forblir sammen med Mads som hun har lite følelser for fordi hun tror et forhold skal være sånn. Har sex med han når han vil. Blir mer Sus på nach hos fremmede. Og føler ikke hun kan slå opp med Mads når både oppgaven hans og Indiadaten står på spill. Så dukker Simen opp, og hun klarer ikke sette egne følelser til side mer. Hun klarer rett og slett ikke å sette seg selv sist mer, og da rakner alt. Og hun blir sett på som egoistisk, og hun er kanskje det, men det er jo en konsekvens av at hun ikke har vært egoistisk nok før det.

126

Hun klarer jo fortsatt ikke å gjøre det slutt med Mats, selv om hun vil, fordi hun forsøker å ta hensyn til alle rundt seg i stedet for til seg selv, og da roter det seg til.

127
Selvopofrende?

Jeg kalder det egoistisk!

128

Godt sagt.

129
ella

ella må slå opp med mats, hun elsker ikke ham lenger!

130
snella

men de skal til India sammen såååå... litt awkward da, tror du ikkje det?

131
Hallo!

De skal jo ikke til India sammen. Ella blir garantert ikke med.

132
Bella

Åååååå shit, jeg dør!

133

Snart tilbage?!?!?! Hvad betyder det!!!!!

134

Pause slik som Skam hadde midt i sesongen.
En uke, eller kanskje til streiken i NRK er over.

135
streik!?

åh nei! da må jeg sette meg inn i norsk arbeidsmarkedspolitikk også ... ?

136

Det er ikke derfor siden bare journalistene streiker

137
Anonym2

Hvorfor kommentere dette over alt når du egentlig ikke vet. Har jo stått på siden selv at pausen er pga streik....

138
Selvopofrende?

Er det strejke!? Åh, nej.

139
Osten Jon

First!!

140
Osten Jon

Wow!! Dette er trist!!

141

Simens ansigt da Mats præsenterede sig selv kunne jeg næsten ikke holde til at se på ? åh den stakkels fyr

142

Dette var helt forferdelig ?også selvfølgelig pause også.. Kommer fortsatt til å oppdatere 20 ganger til dagen.

143
Vennen

Knust hjerte er på punkt...

144

Hva om Simen sier opp jobben?!

145
neeei

det tror jeg ikke, det jobber aldri sammen alikevel

146
Nøtteallergi

Ragnar har nøtteallergi. På et eller annet tidspunkt kommer Ragnar til å få et anfall og Simen må steppe inn, slik ar han og Ella blir tvunget til å jobbe sammen.

147
Dutchie

Hope she goes away and tries to find him. Anywhere!

148
Gjest

<3Simen <3Ella <3the soundtrack :,(

149
Jordbæris

Herregud dette var vondt å se på!! Men hun fikk egentlig som fortjent

150
@jordbæris

Hvem er du til å dømme andre? ?

151
Vi er

Seere tilben serie såå littxrett har vi jo

152
Frøya

Det er jo litt fortjent siden hun skapte det rote og ikke har ryddet opp. Hun er jo konfliktsky å det gjør jo ting vanskelig, men siden hun ikke ordnet opp når ting begynte å skje så blir det bare vanskeligere. Ella er en person som vil holde alle fornøyde å siden hun er en sånn person hender det ofte man ødelegger for seg selv, og da kan det henne man såre andre også. Ella har gjort ting som hun burde ordne opp i, men siden hun ikke gjorde kom karma.

153
Holder alle fornøyde

Simen ba vell ikke om sex så det var kun for Ellas sin egen interesse selvom han var med på det. Ella er feig og veik

154

Hovsa

155

Ella helt alene. Og Simen er skilsmissebarn! Måske han via sine forældre har haft utroskab inde på livet? Væk med Mats og det kan ikke gå for langsomt..

156
Dutchie

This!

157
Bob Ove

Hvor er greven?

158
Karl Ove Kracht

Ici

159

Jag är halvvägs, och jag orkar inte mer. Mitt Simenhjerte är krossat. Ella, du borde ha löpt efter honom. Skit i Mats. Rädda den du älska kan. Och som hava sitt hjerte knust... av DEG

160

Enig, hun burde LØPT etter ham, drit i Mats!

161
Sanne

Jag vågar inte heller titta. Såg fram tills Mats kommer gående och sen pausade jag för att läsa i alla kommentarer vad som sker därnäst. Aj mitt hjärta! Stackars Simen!

162

Noen som vet hvilken sang som spilles i bakgrunnen når Simen får vite at Ella har kjæreste?

163

Britney med everytime

164

Tenkte på den tidligere i klippet, når de snakker med Simen

165

Det lurer jeg også på, det har vært temalåt hver gang Simen dukker opp, i alle klippene.

166
Svarstad

Musikk komponert for serien

167
julie

SÅ fint valg av britney på slutten!

168

Perfekt låtvalg! Alle må jo høre på teksten! Britney kom med denne sangen etter at Justin Timberlake hadde gått fra henne fordi hun hadde vært utro. Meeeget passende.

169

det var et kleint valg...

170

enig

171

Elendig valg av musikk haha

172
Enih

Minte meg om 6. Klase

173
SNART?

HVORNÅR ER SNART???!!!!

174
Danskkk

Fuck! Har helt ondt i maven! Må ha føltes forfærdeligt for Simen at Ella har talt om ham bag hans ryg som helgevagten..og så til sin kæreste ?

175

ja... han kommer til å tenke at det var ingenting, ouch

176
Batcat!

Og jeg som trudde forrige klipp tok pusten fra meg. Simen sitt uttrykk. Så vondt. Ouch.

177

helgevikar aka hot lover

178
Gamlemor??

Åååå, endelig skjedde det, at i hvert fall en av partene ble realitetsorientert....Men uff, stakkars Simen, han har det ikke godt nå. Heller ikke Ella.

Spent på hva fortsettelsen bringer?

179
Ikkepauseplis

Snart tilbake? Tar de pause til over pinse. Det betyr i så fall nytt klipp tirsdag?

180

Det er streik i NRK. Får sikkert ikke spilt inn mer før streiken er over ?

181

stemmer @Vet ikke. Dette er ikke journalistikk, altså ikke rammet av streiken

182
Vet ikke

Sånn som jeg har forstått det, er det vel nyhetsfolka (journalistene) som streiker. Så jeg vet ikke om det påvirker Blank. Og om det gjør det, så har de vel spilt inn episodene noen uker i forveien. Det gjorde de ihvertfall med Skam.

183
Blanc

Ikke noen uker. Ofte bare 2-3 uker, og noen ganger 3-4 dager før det skulle sendes.,

184
Malin

Siiiimen ?????

185
Britneyfan

Perfekt sangvalg ❤️

186
Uenig

Teksten ja, men melodi og bekjentskap av sangen nei

187

Simen’s heart brok and so did mine 🙁 ugh his face looked so sad

188
Kristin

Ååå jeg kan ikke se på.. pauser på 1:37...uæææææ...

189
Tine

Fyfaen, dette var så ubeskrivelig vondt å se på! Men det måtte jo skje en eller annen gang – Ella er into deep shit.

190
Blanka

Å, Ella, nå har du det kjipt.. Men nå ordner dette seg. Jeg lover. Simens reaksjon viser at han er helt forelsket, så hvis du bare kjemper litt nå, så tilgir han deg. Helt sikkert. Han er jo ikke skuffet fordi du har vært utro mot typen, han er knust fordi han tror han ikke kan få deg. Men du vil jo ikke være med Mats (som ikke merker deg en gang når du kommer tilbake fra do). Du vil ha Simen. Så hipp hurra og gratulerer med dagen! ❤??❤

191
Jasha

Simen kan enten vælge at tilgive hende og risikere, at hun også gør det mod ham en dag eller han kan vælge at sig fuck it og så aldrig få hende. Det er virkelig ikke en god måde at starte et forhold på.

192

Ingen god måte å starte et nytt forhold mens du fortsatt er i et nei

193
Korrektur

Hei du! Du kan da ikke påstå Simen tenker slik? Kanskje han er lei seg fordi han ikke vil være blandet inn i utroskap, i tillegg til alt det andre.

194

Slenger meg på med korrektur her assa, Simen har jo blitt løyet til han og på en måte

195
nEEEI

Det var VONDT å se på. Stakkars Simen! Kjenner fremdeles en stor klump i magen :(( Og så er det pause i serien nå i tillegg. Herregud

196
Dutchie

Are "we" going to get a break like in SKAM? Really?

197

All of NRK's series have breaks because it takes time to make new episodes (;

198

Ser slik ut..! :-/

199
Woops

Endelig fikk hun som fortjent. Har oppført seg som en skikkelig dust. Håper Simen klarer å gå videre. Vond lekse å lære for Ella, men den måtte komme til slutt. Kan ikke bruke andre uten å få seg en smekk ?

200
OMG woops

Grow up! Skadefryd er ingen sjarmerende egenskap!

201
Woops

Det er ikke å manipulere og være utro heller ?

202
Blanc

Hun var nærmest mer utro mot seg selv enn mot Mats.
Men jeg skal være den siste til å fordømme utroskap. Noen finner sin rette livsledsager fordi de faller for noen andre. Da skjedde det av en grunn, og det som var,var feil. Andre er utro med noen helt tilfeldige som et påskudd for å bryte ut av noe som ikke fungerer lenger. Atter andre gjør det for spenningens skyld. Det er ikke fint gjort, men vi er bare mennesker, og noen ganger gjør vi feil.

Såfremst Ella nå klarer å bryte med Mats, så var det rette for Ella det hun gjorde når hun lot seg falle for Simen. Vi får se om det blir de to eller ikke, men dette er i det minste med på å utløse skredet som forhåpentligvis holder på å løsne. Ella blir tvunget til å ta grep.

Lykke til, Ella. Vær ærlig med alle, og deg selv. Så blir det bra til slutt ❤️

203

Neeei ikke ødelegg 17. Mai for meg?

204
F**k

Men Ella da, hvad havde du regnet med? ?

205

Och tårarna bara rinner...

206
Helgevikar...

sikke en dobbeltbetydning. AV!

207
Måka

?

Det bildet hvor hun sitter på do, med knaggen som ser ut som fugler som vil fly. Fuglene kan ikke fly. De er skrudd fast. Og Ella har låst døra bak seg.

Gjør vondt, dette. Sjukt vondt. Har lurt på hva som skal til før ella sprekker. Om hun i det hele tatt er i stand til å sprekke. Eller om hun imploderer. Vender sinnet innover. Blir selvdestruktiv.

Gi meg en lykkelig slutt. Vær så snill? Hilsen en konfliktsky og klein person som følger så godt hvordan noe som dette kan skje. Kanskje kan det ikke skje den beste. Men det kan skje oss andre.

208
#ellamåsprekke

Du har så ret. Og der er så mange, der vender det indad. Jeg håber at Ella sprekker i stedet ❤️

209
Måka

Team #ellamåsprekke all the way.

Håper dette helvetet som hun har greid å rote seg opp i - selv om det lager trøbbel for både henne selv og for alle andre - i alle fall kan føre med seg noe bra på sikt.

210
Rypa

Det er en ungdomsserie laget av NRK. Hvorfor skulle vi ikke få en lykkelig slutt?

211
Måka

Altså... det kan bli en slutt jeg ikke liker? En slutt som gjør at alle trådene blir knytta, men hvor Ella ikke vokser? Mange måter en historie kan gå galt på. En lykkelig slutt krever jo at serieskaperne er enig med meg om åssen det skal gå.

212

Og legg merke til påskriften «ingen utgang» ved inngangen til Plantasjen. Et hint jeg merket meg første gang vi så Simen da han skulle søke helgejobb. Ingen vei tilbake, Simen. Håper jeg

213

Dette gjorde så inn i hampen vondt å se på! Det var så virkelig, og en veldig realistisk situasjon. .ÅÅÅ, så vondt Ella og Simen har det nå. Jeg tror Mats vil greie seg med sannheten, men jeg vet ikke om Simen vil stole mer på Ella, og da går det ikke.. Hvordan skal dette gå...:(
Det er jo streik i nrk, så kanskje det blir en lengre pause.. 🙁

214
Christine

Det er jo journalister som streiker. Blank er jo ikke journalistikk, det er TV-produsenter som jobber med serier..

215
Spray Duster

Tror du bør sjekke opp hva en "journalist" er i 2018. Og hva en TV-produsent gjør. Tipper halve blank-redaksjonen ligger i brakk jeg.

216
Jasha

Men nogen har jo lige godkendt denne kommentar, så der må jo være nogen på arbejde. ¯\_(ツ)_/¯

217
Nimi

Synes det var litt godt at boblen sprakk, og Ella ble avslørt. Nå er det én mindre hemmelighet som gnager henne opp fra innsiden. Velg riktig retning nå, Ella!

218
Elischa

Jeg trur på mange måter handler sesongen om å ta valg, om å bli voksen, om å tørre p forandre ting. Ella tør ikke å gjøre noe annerledes, noe nytt helt alene. Hun mister søknadsfristen til samordna, hun vil ikke helt til India, hun har ikke strandfesten meninger i diskusjoner med fremmede folk. Hun bare flyter gjennom livet. Hun tør ikke å sinke eller å fly. Jeg trur hun er redd for forandringer og for å leve. Det er derfor hun er utro. Hun tør ikke å slå opp med Mats, hun hører heller eller moren enn etter det hun føler. Men det som skjeddenå må få henne til å våkne litt og reise seg. Jeg trur det vil få henne til å innse at hun må forandre noe, at hun må stå for seg selv selvom det føles skummelt ut. Go Ella!!!

219
Enig

Ja, jeg håper det på en måte er en lettelse også. Og at det dytter henne mot handling.

220
STREIK

"Blank er snart tilbake" ------ sikkert pga streiken som pågår i NRK for tiden..

221

Det er bare journalistene som streiker, så det kommer nye episoder når det er planlagt

222

er nok godt planlagt denne pause-torturen.. tror ikke streiken var grunnen for å si det sånn

223
blank är snart tillbaka?

var står detta?? det står på NRKs sida att episode 5 släpps imorgon 06.00??

224

Episode 5 er vel denne uka samla i ett.

225
Halla

Det står helt til sidst i videoen

226

"Ja, helgevikar."

Simens ansikte när har förstår att han har varit helgevikar i hennes liv ???

227

Åh, ja, hver gang Mats har vært borte en helg, har Ella brukt Simen som vikar :(((((((

228
Fuck

Jeg mistet pusten. Simen. Åh, stakkars, stakkars Simen. Stakkars Mats også, for den saks skyld, men man kunne virkelig se det på hans ansikt. At han ikke engang ville lage drama, bare sluket hjertesorgen og kom seg videre.
Men hva mener NRK med at de ´´snart´´er tilbake. Hva er snart? Jeg kan ikke vente flere dager på noe mer, det har jeg virkelig ikke hjerte til.

229

Det har alltid vært en ukes pause i midten av skam-sesongene, er det samme her, dessverre.

230
Mila

Ouch....but there was always a risk that this might happen so might as well let it happen today as a wake-up call for Ella...i hope she makes a decision soon, even if it is not going to be easy...Love is never easy ( Things change, people change, situations change......). But to minimize the pain for herself and others, it is time to face up to her feelings and decide what she truly wants. Looking forward to the next clip. Takk NRK for making such wonderful stuff. ❤️?