Susanne Gressum Aktiv nå

10:10

Susanne:
Susanne:
Kan du slette?
Ella:
Skal jeg? synes vi var søte
Susanne:
vi var cute af
Susanne:
men vil ikke at verden skal måtte deale med den nesen der mens de spiser frokosten sin
Ella:
Sus! du må ikke si sånn
Susanne:
Just do it plis
Ella:
Ok sletter nå ❤️
Susanne:
btw Parsa skal ha bunad på 17 mai
Susanne:
Jeg dåner

Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

61 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Hurra!

...for menn i bunad.

2
17.mai

Tror det vil skje noe brutalt imorgen. Simen og Mats møtes?

3

Susanne begynner å bli forelsket

4

Susanne har laenge vaeret klar til at blive forelsket.

5
Til nordmændene

Hvad er bunad?

6
Og bunad er dyrt

Norges bunader er dyre - ikke unormalt at de koster 40-50 tusen. Mange arver dem, og det er et plagg som ofte kan syes inn og ut etter behov ?

7
Færing

Norges bunader er så fine! Det er det samme på Færøerne! Mange får de første knapper til barnedåb og vi har den på til bla.a. til vores nationalhøjtid som hedder Ólavsøka/Olaifesten - i forb. med Kong Olav av Norge som blev kåret til helgen 🙂

8

Det visste jeg ikke. Ganske kult, forresten

9
Færing

Det er den norske festdragt 🙂 (traditionel folkedragt)

10
Dansker

Bunad?

11
Nønne

Norsk folkedragt. Den bæres bla. 17. maj, som er Norges nationaldag.

12

Oh, menn i bunad ass ❤️

13
Dansker uden ordbog...

Hvad betyder ‘ha bunad’....?

14
Til dansker uden ordbok

Å ha en bunad betyr at man eier den. Bunad er veldig dyrt å skaffe seg, hvis man ikke har arvet den fra noen. Selv om bunad er nasjonaldrakt, er det mange i Norge som ikke har det likevel, ofte på grunn av at det er såpass kostbart. Det finnes veldig mange varianter av bunad, og i tillegg finnes noe som heter "drakt". Drakt er ikke "ekte bunad"; ofte er de billigere, men like fine. (hver har sin smak)

Hardangerbunad (folkedrakt fra Hardangerområdet) har blitt regnet som "the nasjonaldrakt", hvis man kan si det på den måten.

En stereotyp er at norske kvinner elsker menn i bunad, for det er ikke så mange menn som går i bunad vanligvis. Kanskje er det fordi man forbinder menn og bunad med folkedans (slik danserene til Alexander Rybak holdt på under Grand Prix i 2009). Den stereotypiske nordmann kan sies å være stolt av både bunad, folkedans og folkemusikk, selv om de færreste hører på folkemusikk. Men det har blitt mer og mer av folkemusikk i rikskringkastings-radiokanalen i det siste. Men dette var en avsporing.

Håper du fikk svar på hva en bunad er, og hva det betyr å "ha bunad", og at du forstod hva jeg skrev 🙂

15
Løz

I dette tilfellet betyr "ha bunad på 17.mai" å ha på bunad på 17.mai.

16
Snorkfrøken

Å "ha bunad på 17. mai" betyr vel strengt tatt å ha på seg bunad. Det betyr ikke nødvendigvis at man eier den

17
ha bunad

Eller bare forkortelse på "han skal ha på seg bunad i morgen", trenger ikke være eie, men å kle seg i bunad.

18

Jeg tror Dansker uden ordbog refererte til teksmeldingen, så det at Parsa skal "ha bunad" betyr "ha på seg" bunad, ikke å "eie" en bunad (selv om det ofte er the case at de to henger sammen) 🙂

19

Du kan kanskje ikke ordbok, men du har Google.

20
En anden dansker

Jo, google, men det med nationaldragter er ret fremmed for danskere, så selv hvis du siger “nationaldragt” og hvornår I bruger dem, så ved jeg ikke, hvordan det opfattes af folk og specielt af en 19-årig - er det positivt at ha bunad? Så tak for forklaring. ?

21
Fra en anden dansker

Især fordi at hvis man dukkede op i folkedragt/nationaldragt som dansker, ville man blive set på mærkeligt/rart... det er kun folk på + 65 år, som har folkedans som hobby, som ville tage en folkedragt på her i Danmark? derfor er det godt at få forklaret at det er en vanlig ting at ha på seg burnad/nationaldragt i Norge, især på 17.mai og at det er kult og festligt at gjøre?

22
Kristin

Ja, de fleste unge i dag synes det er positivt å ha bunad. Mange jenter får sin bunad som konfirmasjonsgave av foreldre/besteforeldre.

Det er ikke så vanlig at unge gutter har bunad. De kjøper seg gjerne en selv når de har blitt voksne, og bruker den stolt 17. mai det samme året for første gang.

Mange jenter synes at gutter i bunad er veldig hot. Det kan kanksje sammenlignes med fascinasjonen mange har for uniform.

23

Først :-0

24
Greven Wiesbach

ogottogott

25
Anna B

lolz

26
Snälla NRK

Lägg inte upp bilder i förväg på episoden, det förstör känslan av att det är live och att vi inte vet vad som kommer ske?!

27

Hvilke bilder snakker du om?

28
hva mener du

Hæ?

29
svar

varje uke så har bilden till episoden lagts upp så vi har blivit lite spoilade. det är inte mycket men det förstörde lite när vi fick se simen i förväg och nu för den här veckan. det bara förstör känslan att det händer på riktigt. jag minns när svt var tvungna att byta på avsnitt 10 på säsong 3 för att bilden på isak och even spolade avsnitt 9.

30
takk!

ahhh jeg trodde "Snälla NRK" mente instagrambildet og jeg ble forvirret

31
Dansker

Hvad betyder bunad?

32
Færing

norske festdragt (traditionel folkedragt)

33
Fuck komplekser

Får vondt langt inni hjertet av nesekompleksene til Susanne... <3

34
Til Susanne

... og alle andre som synes sin nese ikke er som alle andres.

Jeg eg faktisk generelt veldig begeistret for neser som ikke ser ut som alle andre sine neser. I min familie har vi både potetneser og spisse ørneneser, til hoppbakkneser.

Da jeg gikk på ungdomsskolen tegnet jeg nesen til alle som IKKE hadde "petite" nese. Små, søte neser er fine de, men de skiller seg ikke ut. Man skal likevel være stolt bærer av den nesen man har, uansett om den er stor eller liten, spiss eller rund. Så lenge den er funksjonell.

Nesen er en viktig del av menneskekroppen, selv om den kan virke litt ekkel i blant. Dersom man puster med nesen, i stedet for med munnen, blir luften som trekkes inn naturlig rensket for ulumskheter. Man får dermed mindre støv i lungene. Luften som havner i lungene er renere. Alt støvet som samles opp, blandes med væske som skilles ut fra slimhinnene i nesen, og blir til snørr. Snørr er altså bare støv. Dersom man har en infeksjon (bakterier og virus som ikke hører til i kroppen), kan disse bidra til å endre konsistensen og fargen på snørret.

Luften varmes opp før den går ned i lungene, og dette bidrar til at man ikke øker risikoen for å utvikle astma.

Nylig leste jeg om årsaken til at neandertalerene hadde den formen de hadde på nesen sin. Årsaken var at de selv om de løp, klarte å fortsette å puste gjennom nesen, og dette gjorde at de ikke utviklet luftveissykdommer som astma. Antakeligvis var det ikke pga nesen sin at de døde ut.

Med årene blir nesen større. Det er noen ting som vokser hele livet. Nese, ører, negler og hår, selv om enkelte mister håret på hodet, og får mer hår nye plasser (nesebor, nesetipp, ører, øyenbryn). Men ettersom man eldes, tenker man ikke så mye på alle disse skavankene. Man har erfart mer og blitt klokere.

Tenk på uglen i Ole Brumm, han har en stor flott nese, og er en veldig klok ugle. I alle fall av og til.

Derfor synes jeg du skal være stolt av nesen din. Få gjerne noen til å tegne den for deg, slik at du kan se på den og tenke "ja, jøss, har du sett en så flott nese noen gang?"

35
❤❤❤

Jeg liker deg!

36
Sprett

Har uglen en nese.

37
Hurra for

17. mai og dramaet som kommer til å utspille seg!!

38

Søde Susanne 🙁 jeg kan så meget relatere til at have dårligt selvværd

39
oprørsstemning eller?

Skal vi med på fejring af både Norges og Ellas selvstændighed i morgen? Håber hun træder i karakter nu!

40
Dutchie

Great thought! Would be great.

41
Marte

Jeg har veldig lik nese som Susanne og er veldig stolt av den! Når jeg var yngre og litt "svakere" for kroppsideal og slikt ville jeg nok reagert som Susanne, og jeg er sjeleglad for at jeg er over den perioden i livet. Blir oppgitt av å se at Susanne ikke er kommet helt der enda men det er bra Blank tar det opp!

42

Så bra! <3 Jeg kjenner meg igjen i Susanne, har også en nese jeg ikke er fornøyd med. Men å skulle operere strider mot alle mine prinsipper. På en god dag klarer jeg å ikke bry meg, men ofte gjør jeg dessverre ikke det.

43
Åå

Susanne❤ vær stolt av hvem du er du er vakker!

44
NRK streik!

Det store spørsmålet er hvordan vil NRK-streiken påvirke Blank???

45
Upåvirket

Det er vel mer snakk om nyheter og sånt, så det vil fremdeles bli lagt ut her. Men jeg vet ikke, så ikke ta det for god fisk

47
Oink

Det er journalister som streiker

48

Tipper at Parsa ditcher Susanne snart, og at Susanne blir knust og dropper indiaturen. Da får Ella en god mulighet til å si at hun også blir hjemme, for hun ville ikke være i veien for gutteturen

49

too simple outcome but parse may not feel anything for susanne and there will be drama there that will cause drama for ella uansett if mats finds out about simen.

50

men det er ikke sannheten. jeg håper ella skal "come clean", uten unnskyldninger

51
Lille My

Når skal det begynne å «skje» noe? Syntes de begynner å gå litt vel mye «rundt grøten» Skjer liksom ingenting.... Er jo såpass langt inne i historien om Ella at ting burde begynne å snøre seg litt til eller??

52
Episode 5

Vi er nå på episode 5. Alt skal gå til helvete denne helga, dersom Skam-malen følges!

53
Klaustrofobisk

Denne serien begynner å bli vond å se på - ingen av karakterene ser ut til å vise noe engasjement for noe som helst. Det kan vel hende at det er det som er tema ("Blank"), men i den grad Seinfeld var serien om "ingenting", handler det her om "mindre enn ingenting". Mange kan nok kjenne seg igjen i det at Ella ikke evner å ta tak i livet sitt - men det virker likevel urealistisk at det er INGENTING som trigger henne.

54

Er det bare jeg som reagerer på at de ikke skriver på sin egen dialekt i chatten? Så og si alle skriver jo på dialekt, og siden begge kommer fra Bergen, synes jeg det virker rart. Skjønner at det er noen i Blank-teamet som har laget/skrevet chatten, og at de kanskje ikke har tenkt over det - men jeg liker at alle detaljer skal være korrekte, særlig når det er nettserier som denne, som liksom skal være så lik virkeligheten som mulig. Men kult at han skal ha bunad da.

55
Fra Stavanger

Jeg sluttet å skrive på dialekt på vgs, og er ikke alene om det. Så det varierer fra person til person.

56

Skriver bokmål selv, og kommer ikke fra østlandet. Men tenkte det var rart iom. at begge er bergensere, og har vokst opp på vestlandet. Jeg skriver dialekt med "de gamle" vennene mine, og bokmål med alle andre.

57
Dialekt

Nei det synes jeg ikke. Jeg skriver ikke på dialekt, ei sammen med andre som har samme dialekt som meg 🙂

58
umbrella

Lmao this is the conversations between me and my friends.. so realistic.. god kobb blank

59

Susanne er meg 🙁

60

Skjønner ikke greia med nesa til Susanne. Hvorfor må den ha fokus her? Hilsen ei som har jobba i femten år med å godta lignende nese

61
Lera

Паршиво, когда красивые девушки ищут в себе изъяны.