Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

188 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Greven

Voici!

2
HVA I

Altså det Mats gjør her er ikke greit, enig i det. Men helt sykt å se hvor ekstremt mye hate han får i kommentarfeltet her, mens i klippet der Ella ligger med Simen er det bare hjerter og hjerteøyne omtrent selv om hun var utro. Vedder på at de som kommenterer hate her er de samme som skriker moralpolitiet til de som er i mot Ella. #doublestandards

3
Gjertrud

Kult!

4

Ella da, nå må du ta deg sammen!

5
Åhhh hjelp!!!!

Nå har vi sett på Ella og Mats i ukesvis, den ene episoden etter den andre.
Og de er ikke bra for hverandre! Og de kommer ikke til å løse det.
De snakker forbi hverandre hele tiden. De bryter hverandre ned i steden for å bygge hverandre opp. Det er ikke mer å hente i dette forholdet om de så hadde gjort alt de kunne for å redde det. Og det blir ikke bedre. For hver uke blir ting bare verre og verre.
Dette er så frustrerende å se på at jeg blir helt sliten av det!

6

Så enig! Synes Mats er så provokerende overfor Ella, og når hun alligevel er ham utro, burde de bare slå op:)

7
Å huff

Dette klippet har jeg bare sett 1 gang, tror ikke jeg orker å se det igjen. Blir helt fysisk dårlig....

8

Omg slå opp! Du er slem mot alle akkurat nå. Klarer ikke å se på!

9

hun må slå opp hvis ikke kommer hun til å ende opp venneløs og kjæresteløs om noen finner ut. arrgrgghhhh

10

Jeg håber, at Ella NETOP ender kæresteløs. Hun prioriterer slet ikke tingene rigtigt, og det hun vil akkurat nu er overhovedet ikke noget, der gavner hende. Håber at sæsonen slutter med, at hun står som den stærke kvinde, vi hungrer efter. Uden Matts. Uden Simen.

11

Jeg håber, at hun ender med Simen. Synes det er noget pis med narrativet om, at vi skal lære at være alene først, hvis der er et meganice menneske foran én, hvorfor så ikke afsøge det. Hun kan sagtens opbygge sig selv på alle mulige måder, inden og uden for alle mulige relationer.

12
Helt enig med deg

Jeg håper også Ella ender opp med Simen. Hun oppfører seg helt idiotisk nå, men jeg håper at hun selv ser at dette er helt feil måte å gjøre det på og gjør opp for seg.

13
synsk

hver gang jeg refresher er det nettopp komt ut ny episode, tror jeg har en slags sensor hehe

14

Kan du være så snill å trykke refresh hele tiden, kanskje vi får mer klipp og chatter! xD

15
Danskkk

Ejj Mats det er ikke okay. Meget ejerskabs-agtigt at tro man har lov at skrive fra sin kærestes fb-profil og udgive sig for at være hende, uanset om det er til Susanne eller Simen!

16

Ligemeget om Ella er Mats utro eller ej, er det jo bare ikke okay at vende og vrage i andres private beskeder. Kan godt være de er kærester, men begge har et privatliv

17
Guri

Kjenner så sykt mange folk som er venner, kjærester osv som tuller sånn der, det er ikke bare mats. Syntes ikke det alltid er gøy oh ikke alle andre heller, men er ganske mange son gjør det der.

18
Deadline Deddlain

Kjenner at jeg savner William nå, selv om Blank ikke er Skam.
Det sier litt om hvor irriterende Mats er akkurat nå.

Kan ikke Mats finne ei som er likedan som han selv? Han også burde lete i jungelen.

Og apropos jungel... så kan de begge sitte der og kommentere hverandre som i et naturprogram.

19

Jeg hadde blitt fly forbanna om noen hadde gjort det Mats gjorde mot meg.

20
Thea

Helt enig, å svare at hun hadde det fint på jobb og at hun nå vasker gangen (som hun faktisk gjorde) altså??? HERREGUD så respektløst av Mats, for en forferdelig kjæreste, hadde gjort det slutt på flekken!!!
Men det å være utro? Eh, no big deal.

21
slapp av!

han var ikke serr, ha litt humor. ikke alle som kan være så flink kjæreste som william.

22

Hadde vært annerledes om han ikke sendte meldingen, men det gjorde han. Dermed er det ikke morsomt

23
Nei, jeg slapper ikke av!

Ser ikke humoren i det hele tatt. DET ER IKKE GREIT !
FERDIG!!!!

24
Til nei

Kanskje det er karma fordi Ella er utro?

25

Karma virker litt annerledes

26

Nej, kör ut den där Mats nu Ella. Men låt han vaske badet först, för all del.

27
Selvgod type!

Mats er utrolig selvgod her.
«Han er keen da, stakkars fyr» sier han om Simen.
Og det ser ikke ut som han tror han har det minste å frykte fra Simen.
Det kommer til å smekke han midt i bakhue snart.
Han et så usmakelig som det er mulig nå??

28
Virkelig?

Er det så "usmakelig" å ikke føle seg truet av enhver som viser interesse for kjæresten sin? Det er Ella som må ta ansvar og være ærlig om hvem hun vil ha. Hvis man i et forhold skal måtte gå rundt og "frykte" andres initiativ hele tiden har man det ikke akkurat bra. (Ikke at ting er bra mellom Ella og Mats under overflaten, men synes det er en rar ting å reagere på? Ella har ikke akkurat gitt uttrykk for at forholdet henger i en tynn tråd..)

29

Kjære vene, her er det ikke HAN som er usmakelig, synes det er noen andre her som oppfører seg langt mer usmakelig(les: Ella). Det hun driver med er IKKE greit.

30
Greit?

Det er ikke greit det hun driver med, men tror det hadde vært helt annerledes om Mats faktisk hadde oppført seg og respektert Ella fra begynnelsen. Hvis han ikke hadde tatt henne for gitt og oppført seg på en annen måte så er det ikke sikkert dette hadde skjedd.
Det er noe med å vise at man setter pris på hverandre, og ha gjensidig respekt.

31

Uansett om Mats er en dust eller ikke, så unnskylder det ikke utroskap. Man slår opp med kjæresten før man ligger med andre, hvis ikke så er det faktisk man selv som er den aller største dusten. Her går min sympati til Mats og Simen.

32
Nei vet du hva

Ikke skyld på Mats for at Ella er utro. Ella har ikke sagt noe til Mats om sine følelser og tanker i forhold til mats, og ella har selv valgt å være utro.

33
Elise

Oj då,

34

Dette gjør sååå vondt å se på, Ella må slå opp med Mats før enda flere folk blir såret av dette

35
Mats, en stakkarslig type

Mats, det er ufint og utrolig frekt å gå inn på andres meldinger - det skulle du ha lært deg!!
Og Ella, jeg kunne ha lyst å smekka til deg med den vaskefilla!!
?

36

hva faen da mats er en så sykt irriterende. hvis kjæresten min gjorde det til en kollega.....

men ja jeg vet ella er dårlig ogsa men.. herregud mats. #williamvillesluttfacebook

37
til s

#williamvillesluttfacebook?

38

haha william så ikke på nooras facebook mld da han var på hennes macbook

39
Danskkk

Ja dengang Noora havde skrevet med Nicolai og fik svar på fb mens hun sov og William skrev artikel på hendes laptop. William valgte at lukke fb i stedet for at kigge i hendes private beskeder 🙂

40

Og så svarte ikke William på hennes meldinger når Noora fortalte ham at hun ikke hadde blitt våldtatt. #huskerdeforferdeligetimene

41

Som er selvsagt egentlig!
Ekstremt ille å lese andres meldinger, uansett hvor nært forhold man har. Det gjør man bare ikke.

42
Hva er verst?

Jeg leste kjærestens meldinger og oppdaget at han hadde vært utro. Han ville aldri ha fortalt det selv, men jeg fikk i hvert fall vite sannheten. Jeg tenker at å lese kjærestens meldinger er mer innafor enn å være utro, og nekter å ta hovedskylden, den er hans.

43
Til hva er verst

Det er ikke innenfor å lese andres meldinger.

Om din kjæreste hadde sex med noen andre enn deg er det likevel ille at du leste hans meldinger.

44
Verst/best ?

Enig i at han ikke burde ha vært utro mot deg, det var skikkelig dårlig.
Men, du burde heller ikke snoke i andres meldinger. Så jeg vet ikke hvem av dere som er verst/best.
Det er alltid 2 parter i et forhold tenker jeg.. ...

45

Utro er verre enn å lese en melding. Hallooo! Hvilken verden er det dere lever i?? Hvis du lever åpent og ærlig er det da ikke noe problem om kjæresten leser meldingene dine? Skjønner ikke problemet. Jeg har ikke noe å skjule for kjæresten min. Det er de som har noe å skjule som synes det er et problem. Inkl. Ella her. Om han svarte tullete til en ekstrahjelp på jobb, hadde det faktisk ikke vært så stress heller, han sier jo helt åpent hva han skriver, og han skriver jo ikke noe ille. Det er ikke som om det er noen hun prøver å gjøre inntrykk på heller, liksom.......??? ...Men han burde raskt tilkjennegi hvem som egentlig skriver meldingen, så klart!

46
Men, Evy...

Kjæresten din leser meldinger fra dine venner?
Da hindrer jo han deg i å ha fortrolige vennskap med NOEN andre enn han!
Eller er venninnene dine informert om at det ikke bare er deg de sender meldinger til, men at han leser alt de sier? Hvis ikke så er du uærlig mot dem da, det er jo ikke tillitsvekkende akkurat. Jeg hadde ikke akseptert det fra en venninne, og jeg ikke viste om det!
Dine relasjoner til andre mennesker er _dine_, ikke kjæresten din sine! Å ha et åpent og tillitsfult forhold forutsetter at du forteller ham ting, men å dele alt er å svike alle dine andre venner. Skal man ha et tillitsforhold må jo også han vise _deg_ tillit.

47
@Evy

Utro er absolutt ikke bra, men å lese andres meldinger er ufint. Meldinger er private, og om du ikke har noe å skjule for kjæresten din så kan du selv vise han meldingene dine. Det er ikke en selvfølge at han skal full disposisjon og lese de før deg. Det er det samme med vanlig brevpost. Jeg åpner ikke hans brev og han åpnet ikke mine. Og det har ingenting å gjøre med å skjule noe.
Og jeg hadde blitt utrolig irritert om kjæresten min hadde åpnet mine meldinger og lest de før meg - uansett hvem de hadde vært fra. Det har med oppførsel å gjøre. Av respekt til kjæresten min så gjør jeg ikke det - og jeg forventer det samme tilbake.
Det er den verden jeg lever i!

48

Selvfølgelig er det verst å være utro. Dersom man ikke har noe å skjule for partneren sin så bør det heller ikke være noe problem at h*n leser meldingene dine. Allikevel er det jo egentlig ikke greit å bare gå inn på eget initiativ, men synes ikke det er så utrolig ille når man er i et seriøst og langvarig forhold.

49
Facebook

Går an å logge av facebook da.

50
Respekt

Også av respekt for den som skriver. Kan godt være at man ikke har noe å skjule for kjæresten, men den som sender melding sender til en bestemt, og forventer vel at det er denne som leser meldingen. Hva om det er en fortrolighet som sendes? Nei, man leser ikke andres meldinger.

51
Karma is going to get you

dock sjukt snygg färg på tröjan

52
Nei - din stakkarslige type!

Ella, jeg har forsøkt å forsvare deg helt til det lengste - men dette går bare ikke lengre. Se å få slått opp med Mats nå! Hverken Mats (selv om jeg ikke liker han noe særlig) eller Simen fortjener dette. Nå er det faktisk du som er en stakkarslig type Ella!

53
Martin

Ikke noe å lære av dette her.
Ærlighet varer lengst i livet, skulle aldri gått så langt, men dog bare en serie.
Helt usmakelig.

54
@Martin

Man lærer jo at det virkelig finnes personer som Ella, det er da viktig lærdom, for da kan vi alle bli bedre til å hjelpe hverandre. Vi kan se, lytte, støtte og gi råd.

55
Herrreguuuuddddddd

Ella er en lost case. Man kan ikke lytte til noen som ikke snakker og hjelpe noen som ikke vil ha hjelp? De klokeste er de som søker kunnskap og råd og ikke bare venter på å få alt i fanget!

56

Hva gjør han på facebook’en hennes uansett?? Bare jeg som synes det er sjukt ugreit å lese andres meldinger uten å spørre først? Det hender jo man har helt legitime private samtaler med folk, kanskje noen har betrodd seg til deg om noe de ikke automatisk vil at kjæresten din skal vite, for eksempel. Veldig respektløst å potensielt tvinge seg til tilgang på andres privatliv på den måten, også på den selvfølgelige måten der? Herregud.

57

Bare så det er sagt: å betro seg til noen på fb er helt åndssvakt! De meldingene du skriver der lagres og eies av Facebook og har flere ganger vist seg å være superenkle å hacke. Alvorlige problemer tar man face2face, ikke på fb-chat.

58

paranoid much? Hvis du finner ut at du er gravid og vil fortelle det kun til venninna, er det da helt krise at noen uvedkommende på andre siden av verden leser det? Vi er ikke på 1800 tallet, facebook er faktisk hovedkommunikasjon for mange unge. At kjæresten hennes ser det derimot, som kanskje har felles venner osv med deg, det er ikke ok.

59

Han lånte vel bare magen og fb var åpen, da popper det jo opp...

60
Heh.

De popper opp, men man må klikke på dem for å lese dem. Her gjør jo Mats ikke bare det - går inn på Ellas Facebook, men også SVARER som om han var henne! Jeg er helt sjokkert. Jeg hadde blitt rasende og kastet ham på dør.
(Men nå hadde dette aldri skjedd, for jeg hadde kastet ham ut etter første eller andre røde flagg, og særlig å få en sokk med tåfis i fjeset. Jeg hadde ikke vært med en sånn fyr som Mats om han så var den siste mann på jordoverflaten.)

61

Mente altså macen 😉

62

Ugh he’s so annoying! Being her boyfriend doesn’t give him the right to reply her messages. I don’t know why she doesn’t break up with him already.

63
HALLO?!

dette begynner å bli drøyt. det er på tide noen finner ut av hva Ella driver med hvis hun ikke gidder å si noe selv. og MATS, hallo! hva gjør du på FB til Ella? og hvorfor leser du meldingene hennes OG svarer på dem...? cringe.

64

Nå er Ella i deep shit..

Og Mats sin oppførsel føyer seg inn i rekken av overkjørende og dominerende oppførsel fra hans side.
- han tvinger seg til sex selv om Ella ikke har lyst
- leser og sender meldinger fra/til Susanne og Simen
- bestiller dessert til henne uten å høre hva hun vil ha ført
- skjenker i vin uten å spørre om hun vil ha
- tar klær som han finner
- ber henne skru av vibrering på telefonen (ikke nok med lyd)
- får henne til å filme dumme stunts og kjefter på henne når hun gjør det feil
- stjeler pommes frittes

Det var det jeg kom på nå. Så til dere som synes Mats er så grei, prøv å vær sammen med en sånn person selv. Det er ikke gøy. (dette har selvsagt ingenting med han som spiller Mats å gjøre, han er jo bare en utrolig god skuespiller som vekker så mye følelser i folk).

65

Hadde vært slitsomt å være sammen med deg og som klager på alt?

Heller opp i vin og tar litt pomfri? Ja noen ting som det med å lese og svare facemeldinger er en ting, men resten er bare tull for min del. Er da mye verre kjæreste og lyve og være utro som Ella spør du meg. Men dere elsker jo å hate på mats

66

... det største turn off med han er den idiotiske maska han stadig har på på fest og på masse bilder - halvt mann, halvt maskin, som han sier... Sånne rariteter kan være sjarmerende, men ikke dette. Nå er det nok Ella

67
Blank får se upp!!!

Ni går på en fin gräns tydligen för folk tror att han tvingade sig till sex.

68
En ting til

Han ligger som et slakt på senga mens hun vasker gangen! Mens han tar seg frihet til å svare på hennes meldinger!

69

Eh... Er ganske naturlig at hun vasker, i og med at det er hun som bor der, dah! Han vasker vel hjemme hos seg selv..?? Men: Han tar selv initiativ til å vaske badet - hos henne. Det får være måte på hat han skal få, altså...

70
Rypa

Å stjele pommes frittes er bare for drøyt. Dealbreaker i min verden!

71
Jepp!

Jeg kastet en fyr på dør for å salte maten min, bare nevner det. Ingenting av dette greiene her hadde jeg funnet meg i. Ser bare røde flagg hele veien ifht Mats.

72

enig!

73
Enig

Slitsomt

74
Nååh

"Stakkarslig type", betyr omtrent det samme som "Bare en sånn revynerd fra gruppa til Vilde". Og søte Simen da, som klarte å vente med å sende melding helt til i dag.

75

jeg skjønner ikke greia. hvis det vært meg hadde jeg syns hun playa meg eller noe er galt, hvis det tok så lang tid.

76

Enig med prikk, hadde tenkt det var en ONS eller bootycall hvis jrh var simen

77
Fatter ikke hvordan så mange er i mot Mats.

Det er Ella som er utro!! Han er irriterende fordi vi ser han igjennom hennes øyne. Men herregud da, da kan hun slå opp! Dette er så slemt mot alle! Mats, Simen og Susanne.
Og om Susanne og Persa blir et par så sliter hun enda mer. Fordi han er kompisen til Mats. Så da har hun ingen plutselig. Og det er faktisk bare Ella alene sin feil. Synes Mats flere ganger har prøvd å være en god kjæreste. Han ville hjelpe henne med skoleplass og han laget middag, og har bedt henne med på tur, så han bryr seg jo faktisk. Ella ser det bare ikke selv, mest sannsynlig fordi hun ikke har de rette følelsene for Mats. Men det er hun alene sitt ansvar å gjøre noe med. For ett tafatt menneske hun er ?

78
Enig med .

Hva har Ella gjort for han egentlig i serien så langt.. hmmm ikke noe! Eller var utro da.. Fin ting det.. Men Mats som er dårlig her ja.

79
Rypa

Bare fordi A gjør noe slemt mot B, må man ikke umiddelbart like B. Jeg ser ikke hvordan Ella oppførsel er relevant. Mats har sine negative sider han og.

Jeg har ikke sett noe som indikerer at Ella ikke tror Mats er en objektivt "god kjæreste". Jeg tror det er nettopp derfor hun ikke dumper han. Hun antar trolig at det er hun som er problemet, ikke Mats eller det (så og si) fakta at de ikke passer sammen på dette tidspunktet. Det er ikke alltid nok å bare prøve.

80
Blanc

Han er usmakelig på flere måter. Han er nok egentlig ganske usikker. Tror ikke han er veldig trygg på hva hun føler for han.

81
Det fatter jeg!

Tenk deg selv om du hadde en kjæreste som Mats. En som svarer på meldingene dine uten å spørre deg. Som bare braser i vei, uten å ta mye annet hensyn enn til seg selv. Jeg kjente bare at jeg ble irritert av å se han ligge på senga og lire av seg drit mens hun måtte vaske. Og ja, Ella oppfører seg idiotisk for tiden hun også. Men Mats har jeg ikke noe til overs for!!!!

82
nnnn

word. Mats suger som person, uavhengig av Ellas utroskap.

83
Men..

Han er en 19 år gammel gutt med dårlig humor.
Jeg synes faktisk ikke det er rart heller når det popper opp meldinger fra en ukjent fyr til KJÆRESTEN sin. Tror nok mange hadde kunne gjort det. Dessuten antyder Ella at Simen bare er en «raring» fra jobb som hun egentlig ikke vil ha noe med å gjøre. Så da vil Mats kødde litt. Om det er greit? Neida. Men det Ella holder på med er mye verre. Det er ikke på kødd engang.

84

Han er ikke 19, han er trolig mer i retning 23 eller mer. Han skriver batchelor, som vil si at han har vært på universitetet i allefall i tre år. Muligens har han også vært i militæret eller jobbet et år før han begynte på universitetet.

85

Men en 19 åring skriver vel ikke bacheloroppgaven sin etter det første skoleåret på universitet/høyskole? Ikke vet vi om han har vært i milla heller. Antagelig er Mats mellom 22-25 år gammel

86
mmmm

Må man sammenligne de to? Mats er en kvalmende selvsentrert fjomp, å ha en humor som bare går ut på å ta seg til rette på bekostning av andre.... Grattis liksom. Ella er et tafatt og egoistisk nek, hun har tydeligvis ikke et moralsk bein i kroppen og snor seg unna konfrontasjoner med de hun liksom skal bry seg om, usmakelig.

🙂

87
Mats oppfører seg som en drittunge

Og det har han gjort hele serien!

88

Nei, Mats bærer en maske! Han er usikker og overkompenserer...

89
Mats 19?

Ferdig med bachelor nå? 22 år minst

90
eline

Han är inte 19. Han skriver ju bacheloruppsats, då är man iallafall runt 21.

91

Å skrive i andres navn er identitetstyveri og straffbart. Men hun bør jo riktignok ikke ha åpen konto sånn hun holder på.

92

Tror det var hennes laptop og Facebook var åpent, men hvordan noen kan tro det er greit å lese på andres facebook-konto forstår jeg virkelig ikke. Tror jeg hadde blitt voldelig faktisk.

93

Å bli voldelig er i hvert fall ikke greit! 🙂

94
Anti-Mats

For en kvalm type Mats er. Han tror han er så jævlig funny hele tiden. Klarer ikke å si unnskyld ordentlig heller.

95

Er det bare jeg som ikke synes det er så rart at Mats svarte? Hvis han var på hennes PC og hun har på varsler kommer jo det opp at noen skriver til henne. Hadde det vært Susanne som hadde spurt, hadde sikkert bare Ella syntes at det hadde vært gøy om han hadde tulla. Mats vet da ikke hva som skjer bak ryggen hans og det var bare en spøk. Synes dere er raske til å skulle «ta» Mats på alt han gjør. Dette er noe både jeg og vennene mine kunne ha funnet på med hverandre på tull. Mats skrev absolutt ikke noe galt. Som sagt, han hadde jo helt sikkert lov til å være på PCen hennes. Hadde ikke Ella hatt noe å skjule, da hadde det absolutt ikke vært noe problem om han var på den og dere ville nok heller ikke reagert på at han så på film(?) på den. Selvfølgelig begynner Mats å lure om han ser på noe på PCen til kjæresten sin og det plutselig dukker opp en melding fra en person han aldri har hørt om før. Han spør hvem dette er... og det er da helt naturlig.

96

Hvis noen av mine "venner" hadde nærmet seg min Facebook-konto hadde vi ikke vært venner særlig lenge.
Det er ikke bare av hensyn til meg selv, men jeg har andre venner som har meg som sin fortrolige, og der de går ut i fra at jeg klarer å motta en fortrolig melding uten at andre leser det som blir sagt.
Det å blande seg i andres saker på en slik måte er helt vannvittig respektløst, jeg har ikke ord.

97
Leila

Jeg synes ikke heller at Mats er slem eller noe men jeg synes ikke at det er greit å svare på meldinger fra ukjente mennesker. Hadde det vært Susanne, ja ok den kan jeg se men ikke noen som Mats ikke vet hvem er

98
Enig

Folk vil hate på ham for da er det greit at hva gira på Simella.

99
Blanc

Synes ikke det er greit i det hele tatt, tull eller ikke. Ferdi

100
Hallo!

Det ville ikke falle meg inn i søvne å svare på andres meldinger - og det burde du også holde deg for god til. Folkeskikk kalles det - og Mats burde lære seg det!

101
@hallo

bør ikke være utro også, men det virker fint med de fleste fordi hun ikke elsker ham.

102
Til @hallo

Jeg sa ikke at Ellas oppførsel var grei, men det rettferdiggjør ikke at han svarer på meldingene hennes!

103
Ja, nettopp!

Enig med deg!

104

ÆÆÆ men får han ikke fortsatt meldingen?

105

Selv om man sletter private meldinger på Facebook, så er de slettet hos deg, men ikke hos den andre part.

106
Skamvie

Yes, Mats säger ju att han ser skriver-bobbler, så antagligen hann Simen se det som skrevs och höll på svara redan.... well well, how to explain that Ella?

107
SofaSofia

Men altså...sånn fra sidelinjen. Folk er ikke enten snille eller slemme. Mats er irriterende sett gjennom Ellas øyne, men har nok sine sårbarheter han også. Vi ser han bare ikke innenfra! Og Ella, hun gjør jo bare det hun kan og det hun er opplært til, nemlig å ikke ta plass. Hun er ikke slem for å være slem, men ender kanskje opp med å såre de rundt seg fordi hun mangler selvfølelse.

For meg synliggjør denne serien så langt det opplagte at når noe blir såret, så korresponderer det sjelden i ett 1:1-forhold med at noen er onde. Vi er bare svake, usikre og får ikke til noe annet. Det Ella trenger er ikke moral, men mot til å stå opp for seg selv. Da ville hun også bli tydeligere og mer forutsigbar for de rundt seg.

Til slutt: Er ikke plottet her opplagt at når hun til slutt våger å gå fra Mats, så vil hun oppdage noe ved Simen som gjør at det valget ikke er enkelt eller opplagt eller bare bra det heller? For det er jo slik livet som regel er!

108

"stakkars fyr"... ouch. om du bare visste hva som skjedde i den sengen bare 3 dager siden.

109
Og i gangen...

Mats var heldig med meldingen til Simen: "Nå vasker jeg gangen". Spesielt ytterdøra trenger kanskje en vask......

110
Og Ella...

De brukte jo ikke kondom...

111
Gamlemor

Ja ha ha, noen i NRK har bra humor?. Sånn sett ekstra pinlig for Ella den meldingen...

112
Kanskje

Nei, fy faen. Dette var bare ubehagelig. Mats som leser og sender ting fra Ellas Facebook, og Ella som aldri klarer å si ifra. Hadde jeg vært sammen med en som hadde gjort noe sånt, hadde jeg blitt rasende. Og nå blir jeg bare mer og mer frustrert av Ella, selv om jeg til tider kjenner meg igjen i henne.

113
Skamvie

"Pay attention you donkey" i bakgrunden på facebook. Känns som en uppmaning till någon, lol!

114

Haha, ja! Også "Surprising Facts you didn't (.....) "

115

Ja, det er Ella som er utro og har gjort noe galt. MEN Mats har ingen rett til å lese eller svare på meldingene hennes selvom han er kjæresten hennes. Det er sykt dominerende oppførsel og Ella var ganske tydelig at hun var lite komfortabel når han begynte å svare på meldingen. Jeg hadde klikket i vinkel om kjæresten min skulle lest meldingene mine, MEN I TILLEGG skulle svart som om han var meg. Nei ass.

116

føler ella kommer til å sabortere for susanne og parsa....spesielt etter alle spørsmålene

117
Slettet

Hun forstår at samtalen ikke blir slettet på Simens side, sant? Eller er hun like teknologi-n00b som Isak var?

118

Stakkars fyr? stakkars dig Mats...haha!

119

det kan også være han tester Ella og har lugtet lunten? Eller at der i hvert fald er noget, hun ikke fortæller ham?

120

Har Mats kanskje sett «ville ikke vekke deg» også??

121

Det var på telefonen (imessage), mens dette er på messenger 🙂

122
Mipsa

Han var da inne på telefonen til Ella heilt i starten? Ikkje usannsynleg at han kan passordet...

123

Håber han ser den i hvert fald! Mon ikke han ville have reageret kraftigere så?

124
stakkars fyr

xD

125

Simen using Ella’s typo (kobb) takes me back to Skam when Eva sent Noora “h” instead of “hi” on Facebook, and Noora joked about in class ??

126
Svensk

Förstår att Simen menar "jobb", men vad betyder "kobb" på norska?

127
Slang?

"cobb" er vertfall slang for penis, i følge urban dictionary.

128
Gjertrud

Ingenting, bare en skrivefeil 🙂

129
Elin

Kobb er ikke et ord på norsk

130

han skämtar ju bara, för att Ella råkade skriva det med autocorrect förra gången.

131
Svensk

Jo jag fattade att han skämta för att hon skrev fel först. Men tänkte att det var möjligt att "kobb" också var ett annat (slang)ord, med tanke på att autocorrect valde det framför "jobb". Typ som att man ibland skriver "ja det var kuk" istället för kul. Man vill ju inte missa nåt bara för att man kommer från grannlandet!

132
Hehehe

Ble ganske morsomt når Ella skrev "god kobb!" dagen derpå! :)p
(Fornorsking av ordet cobb)

133

heldigvis simen sendte den på facebook. tenk om mats hadde lest «ville ikke vekke deg»!

134
Herregud ?

Enligt alle i kommentarene er halve norge utro men ingen kjærste har noensinne tullet slik det her. Men dette var hyggelig, hvis alle trenger mer for å hate forferdelig, dominerende Mats.

135
Mipsa

Alle VEIT at det er feil å vere utru, det er ikkje så frykteleg interessant å diskutere. Difor diskuterar vi heller andre aspekt og nyanser ved Ella, Mats og dei andre. Fordi det er meir interessant å forsøke å forstå kva som skjer på innsida, korfor Ella har endt opp der ho er, kva for mellommenneskelege mekanismar som er i spel.

Det er elles ein hersketeknikk og eit slags stråmannsargument å avvise alle meiningane du ikkje likar med at dei som skriv har vore utru sjølv. Det har du ikkje grunnlag for å seie. Slutt.

136

Fyyyy faen nå ble jeg sinna på Mats!!! Herreguud. Haha. Klarer ikke roe meg ned. Han ødelegger for Salmonella!!!!!!!!!! Slutt med det

137

Hvordan kan han ødelegge noe han ikke vet er noe å ødelegge engang? Husk det er han som er sammen med Ella nå

138
Salmonella

Ja. Mats er antibiotika

139
Ola w

Haha deilig å se at hun får igjen! Håper hun ender opp uten noen av guttene og at de reiser til India uten henne xD

140
Hallo du Ola

En ting kan vi være enig i og det er at de reiser til India uten henne. Hun har ikke lyst til å reise dit. Men i motsetning til deg håper jeg Ella og Simen blir sammen.

141
Neiiiiii....

Dette er så vondt å se. Ikke ta en SANA og slett Simon!!!!

142
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OG DA HOKKE YOUSEF MED NOOOOOOOOOOOOOOOORAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

143

Er det bare eg som føler at disse menneskene er mye yngre og umodne enn folkene i Skam, selv om de er eldre i denne?

144
Mipsa

Dei er veldig umodne, men eg veit om folk på den alderen og eit godt stykke oppover som faktisk er det. Eg veit om enkelte folk over 30 som er meir umodne enn dei i Skam... Det handler vel om kva for miljø ein ender opp i, kva for erfaringar ein gjer seg, korleis ein snakker om dei erfaringane, kva ein har med seg heimefrå, og ikkje minst kor mykje tilbakemelding ein får frå dei rundt seg. Kommunikasjon rett og slett.

For eksempel Mats i dette tilfellet: Han er sikkert ikkje respektlaus mot Ella med vilje, men i staden for å ta opp med han at det er uakseptabelt at han går inn på telefonen hennar medan ho søv, svarar på meldingar og tek bilete av ho og sender til Susanne, så trur ho at det er normalt eller noko. I dette klippet skuldar ho på Simen: det er liksom fordi Simen ikkje vil tole å bli tulla med at Mats skal slutte, ikkje av respekt for ho sjølv. Når Mats aldri får tilbakemelding på at han har ein litt overkøyrande og respektlaus veremåte, så er det ikkje sikkert at han kjem til den sjølvinnsikta av seg sjølv, og da kjem han til å halde fram sånn heilt til han får seg ein meir moden kjærast som set grenser for seg sjølv seier klart ifrå fra starten kva som er greitt og ikkje.

145

Velkommen til voksenverden. Det er sånn det er.
Hilsen kvinne, 38.

146

Jeg er 25 og nei, det er det ikke.

147

Tenkte det samme, og syntes skam var så realistisk og jeg var på dems alder, syntes så langt at alle i blank er umodne

148

Jeg går lidt og venter på en samtale mellem Ella og Guro. Hvis nu Guro sagde, at det var stramt at Parsa allerede havde været sammen med en anden, men at hun var glad for at de i det mindste ikke var sammen mens han gjorde det, kan det være det rykker noget i Ella?

149
jag med

har också tänkt det sedan vi fick höra att de gjort slut. sedan kommer guro ändå misstänka något och prata med ella och när hon får reda på att ella varit otrogen så kommer hon också bli besviken, så har ella ingen förutom sin mamma.

150

Har hørt om denne type mødre som har blitt supersure når venninner har gjort det slutt med denne type usunne kjæresteforhold, og kjeftet og laget drama. Tragisk.
Hvis noen som er eller vurderer å bli mødre leser: Lytt til og støtt døtrene deres.

151
Simen på jobbet

Mats kommer dyka upp på Ellas jobb och alla kommer skrika "varför dyker han upp på hennes jobb utan att säga till innan, fy fan vilken kontrollerande människa. Om min pojkvän överraskade mig så..."

152

Hvis han dukker opp på jobben for å konfrontere denne "stusselige" Simon angående Ella så ja, da er det fordi han er et kontrollerende menneske ja.

153
Simen på jobbet

Det nämnde jag inte, jag sa om Mats överraskar henne på jobbet så kommer alla korsfästa honom.

154
Nej nej nej

IKKE smile udglattende og sige "Det går greit", når han undskylder! Det er da på ingen måde ok at han snager i dine ting og endda svarer på så lam en måde.
... Og nej, så snakker vi ikke om den kæmpe elefant i rummet, nemlig at Simen ER keen og at Ella ER keen, og at Ella med rette går i panik. Men det her klip synliggør da bare endnu mere, at hun skal give den irriterende tæge sparket!

155
Jeg elsker ella

Jeg synes det var bra at Ella hadde seks me simen, fordi da kunne hun endelgli gjøre som hun vile. hun må bare ta valgl som er bra for hene. Go ELLA!

156

Er ikke bra for henne? Hun lyver til to gutter og kan risikere å miste begge, få rykte på seg, ødelegge sin egen samvittighet(hvis hun har noe igjen)

157
FØKK MATS

JEG HADDE GRÅTI OG FRIKA UT HVA FAEN TA MATS NNNEEEEEEEEEDDDDD JEG VIL SKRIKE

158
Stig Steinar

Skjønner ikke helt greia med Ella her? Er Simen bare en affære, eller legger hun noe mer i det? Når hun er sammen med Mats virker det som om Simen ikke betyr noe? Tilfredsstiller de to ulike behov, Simen = passion, mens Mats = stabilitet?

159
Ella

Simen er ikke bare en affære. Grunnen til at hun sier han er bare en stakkarslig fyr er for å ta fokuset bort fra Simen. Hun vil ikke st Mats skal få vite om han.
Og nei, Mats er ikke stabilitet. Han er blitt en gamnel vane, noe som hun til nå ikke har funnet mot til å komme seg bort i fra.

160
Deadline Deddlain

Når hun sletter samtalen så er den kanskje ute av minnet hennes i et par timer, men den har fremdeles skjedd.

Dette forteller at Ella velger raskeste utvei og bare ignorerer det, som om det ikke skjedde - istedenfor å faktisk gjøre noe med situasjonen.

Ella, vi forstår at det er vanskelig å velge, men noen ganger må du bare gjøre det.

Velg det som holder deg gående, og velg bort det som hindrer deg.

Men vær ærlig.

161
Mats er med på å ødlegge dette forholdet.

Mats oppfører seg mer som en nedlatende, umoden og respektløs storebror for Ella, enn som en likeverdig omsorgsfull kjæresten. Jeg forstår godt at hun har mistet følelsene for ham.