Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

169 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

kult

2
Bare surret

Syntes du surrer hele tiden jeg Ella.. Med mats, simen, samordna osv.

3
Tenktenk

Føler at Mats er utro han også. Når Ella tenkte på det med Guro så sa Mats at det går greit, det er bare sex.. så det ee noe muffins her

4

Håper ikke det. Håper ikke blank skal gjøre mats utro også også er alt greit siden begge ville ut av forholdet, da viser de jo at utroskap er greit på en måte..

5
Snakke

Når skal Ella begynne å snakke???? Jeg vil se Ella og Simen snakke - altså orntlig snakke. Ikke bare bange opp mot veggen, selv om det er hot nok. Men snakke, se om de forstår hverandre. Jeg tror de gjør det, de gjorde ihvertfall det sist lørdag. Ha en orntlig samtale, med mange ord. Fortelle hva de føler, hva de tenker. Er de på samme nivå, hva vil de og hva ønsker de? Dette går ikke lenger!
Og så vil jeg at hun skal si i fra til Mats at det er slutt - NÅ!
Ella må begynne å bli ærlig.
Takk❤️

6

Litt av greiene er at hun har problemer med kommunikasjon og å uttrykke følelser og tanker klart. Det er mange referanser til det i serien, feks har hun et kroppspråk som sier oss at det er noe med nakken, og halsen. I sånn healing og sånne greier så betyr det at man har blokkering i halschakraet, rent medisinsk ligger stemmebåndet og skjoldbrukskjertelen der, så både kommunikasjon til andre og kroppens egen kommunikasjon med seg selv ligger der.
Hvis du ser headeren på blank så er den turkis, som i steinen turkis. I følge krystallenes egenskaper står det for halschakraet det også, og evnen til å uttrykke følelser og tanker.
Så ser vi at Mats leser en bok om emosjonelt mishandlede barn. Jeg tror det er et pek til Ella. Eller det kan være til ham selv, han ser ut til å ha en del problemer selv også med den masken han går rundt med. Kanskje har han et behov for å gjemme hvem han egentlig er? Eller han er en mekanisk type fyr som tenker at mennesker og deres følelser er svakhet, og kalde roboter er bedre? Det der er litt vanskelig å tolke, men summen av det blir i allefall at ingen av de to klarer å kommunisere, og særlig ikke med hverandre.

At Mats blir overkjørende er kanskje ikke noe han er klar over selv, og med en dame som sto opp for seg selv (som feks Guro gjør med Parsa) så ville hun trolig ikke hatt dette problemet med Mats. Men Ella er en forsiktig, introvert og stille personlighet, og når hun sier hva hun mener om ting kommer det så tynt og forsiktig frem, så hun blir ofte overkjørt. Vi skal nok også over på makt og avmakt, og der er noen hint bak på en annen bok Mats leser også.

Tror også det må tolkes inn i kjønnsrollemønster. Jeg tror Ella er oppdratt til å være dydig og snill, og til å vise omsorg til folk rundt, uten at hun verken legger følelser i det eller ser det som meningsfult. "Du er så flink" sier hun til Mats, mens hun har null ansiktsuttrykk, det er bare ord hun har lært. Hun har ikke følelseslivet med seg inn i livet sitt, så hun er jo knapt nok i live, om man tenker på det å være i live som å jakte på noe som gir mening og som engasjerer.
Det presser seg på en forandring, for det med Simon er begjær, det er en sterk drivkraft som hun etter all sannsynlighet aldri har opplevd før. Nå klamrer hun seg til livsløgnen sin, noe som resulterer i at hun lyver bare mer og mer, for hun tør ikke gjøre de forandringene som hun MÅ. Men det vil bare presse seg på. Både Ella og vi må nok lide en hel stund til før vi får Ella til å bryte fri og gjøre sin ting.

7
Josefine Stovning

Vi ser det likt du og jeg!
Skulle trodd jeg skrev denne kommentaren selv nesten. hehe.. bare nesten da

Hilsen J. Stovning

8
Ellae

Ella er ikke en person som snakker. Så det tror jeg bare dere kan drømme om?

9
Nei ser den

Men, det hadde vært fint. Ikke bare banging (selv om jeg klager ikke?)

10
Nostradamus

Jeg vil se Ella og Susanne snakke. Er det noe hun virkelig trenger er det ærlighet i vennskapet deres. Det er steg 1. Hun må kunne dele dette, og diskutere det, da er det mye lettere å ta de rette valgene.

11

Jeg har så utrolig vondt i hjertet av Mats.

12
mmmmmm

Sikkert velmenende men møter du noen som Mats i ditt virkelige liv, ikke bare si det. Det en Mats trenger er ikke masse sympati eller medlidenhet, det de trenger er en ærlig stemme som sier "sorry, dette fortjente du ikke men life sucks, get over it og et lite tips, buddy, skal du inn i et parforhold igjen så vent til du finner en utkåret hvis behov du faktisk kan lese og/eller bryr deg om" for å sitte lenge i offerrollen etter et oppbrudd av et dysfunksjonelt forhold er kanskje definisjonen av bortkasta tid.

13

Omg ella spurte ikke mats tilbake om hvordna hans kveld hadde vært fy hun er den verste kjøresten everrr. Eller gjelder det bare hvis det er mats som gjør det kanskje? #matshaterslogic

14
Herregud

Noeproblem så kvalmt å si, du har ikke følelser du eller eller har noen sagt det til deg så ble du såra og nå tror du det er greia. Håper ikke du sier sånt hvis vennene dine opplever utroskap..

15

Livet handler ikke bare om å ikke såre folk. Hvis man er sammen med noen man ikke har følelser for, så lurer man dem enda mer enn å bare si ting mer rett ut. Hva er verst, at noen gjør det slutt eller at noen har vært sammen med deg og kastet vekk flere år av ditt liv der du følte mindre og mindre og mistet all selvtillit?
Ella og Mats gjør det mot hverandre nå. Begge to. Ingen av dem bryr seg noe spesielt mye om den andre, ikke er de gode venner, ikke respekterer de hverandre nok til å være ærlige med hverandre, ikke er de oppriktig interessert i den andres liv og ikke har de lyst på hverandre.

16
JAMEN HALLO DA

Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan du synes det er greit? Mats har ikke gjort noe galt som vi vet om, hvis ingen elsker hverandre så må de ta grep og faktisk SNAKKE SAMMEN. Du kan på ingen måte si at det er bedre at hun ligger med en annen fordi ingen har følelser uansett? Vi er da voksne mennesker som må forstå at såpass ikke er ok.

17
Trust me

Mats klarer seg fint, om noen år er han leder i en mellomstor bedrift med kone og 2,5 barn.

18

Tror det er 1,9 som gjelder nå om dagen.

19
What

2,5 barn wtf

20
Blanka

Mats elsker ikke Ella. Da hadde han oppført seg veldig annerledes mot henne. Satt hennes behov foran sine egne. I hvert fall av og til. Han kommer bare til å bli litt skuffet og lei seg når han mister den pene og føyelige kjæresten sin. Egoet får seg kanskje en liten ripe.

Ella elsker ikke Mats, hun liker ham ikke særlig godt lenger en gang. Hun trengte å ligge med Simen for å innse hva som var riktig for henne, og det må være greit. Hun er knapt nok voksen, hun er ikke gift og har barn. La Ella feile og smile og kysse og angre - nå lever hun i hvert fall!

21

Jeg bare lurer på om du hadde sagt det samme hvis det var motsatt .....
Hvordan kan folk her være så sikre på hva Mats tenker og føler ....
Jeg synes mange er raske til å dømme.
Vi er jo ulike vi mennesker, og påvirkes av mange ting hele tiden. Alt trenger jo ikke å være hans forhold til Ella.
Han er jo også ung, men det er tydeligvis greit at han får dårlig omtale og fordømmes for den han er og det han gjør.
Mens med Ella er det helt greit ..... det applauderes til og med.
Greit nok at forholdet mellom henne og Mats trolig er over, men da synes jeg man skal være ryddig og redelig på det.
Min gamle bestemor sa alltid at ‘man skal være mot andre, som man vil at andre skal være mot seg’ ..... og ville Ella ha likt det hvis det var Mats som holdt på sånn?

22
Kathrine

".... og ville Ella ha likt det hvis det var Mats som holdt på sånn?"

Ja, hun ville nok likt det. For da hadde hun sluppet å ta konfrontasjonen med Mats. Nå ønsker hun bare å være sammen med Simen, og å unngå at noen blir såret. Det er ikke mulig uten at Mats selv har ugler i mosen og forteller om det. Det ville løst Ellas problem.

Hilsen en som var Ella, og inderlig ønsket at "Mats" skulle falle for noen andre, slik at jeg slapp å ta praten, og han slapp å bli lei seg.

23
What

Håper du har et annet syn nå og slår opp om du ikke vil være sammen med noen, er jo bare dritt for dere begge om du går håper på noe sånt.

24

Okei, nå skal jeg ta dette en gang for alle.
HVA eksakt har egentlig Mats gjort for å bevise at han ikke elsker henne? Han skriver en bachelor, og driver man noen form for utdanning, forstår man at noe som er så omfattende og avgjørende for ens egen framtid, er viktig, og ikke minst vanskelig. ALIKEVEL tar han seg tid til henne. Han ringer henne om morgenen og spør hvordan kvelden hennes har vært. Han forstår hvor oppslukt han har vært med utdanningen sin, at han ikke har behandlet henne som en prinsesse; så han lager middag og overrasker henne.

Hva har egentlig Ella gjort for Mats? Av det vi har sett; I.N.G.E.N.T.I.N.G. Ja, hun ble med ham på studentgreiene; ut av dårlig samvittighet. Ellas alder er ikke forsvarlig. Ella er ikke 9 år. Ella er 19. 19 åringer er voksne mennesker. Hvis du mener hun ikke er voksen nok for å oppføre seg anstendig, er hun heller ikke voksen nok til å kjøre, drikke, jobbe osv. Hun er en tafatt person med en tilsvarende tafatt personlighet som fører et tafatt liv. Jeg sier ikke at Ella ikke skal bryte ut av tafattheten sin; Men Ella trenger ikke såre andre i prosessen. Fordi det er fuckings helvetes vondt når KJÆRESTEN din er utro mot deg. Det setter sine spor og fucker ofte opp neste forhold(ene) også. Spesielt når man ikke har gjort noe for å fortjene det.

25

Som jeg skulle sagt det selv M. Er ikke religiøs men AMEN

26
Hei M.

Det er sykt hvor lenge jeg måtte lete i kommentarene etter noen som holdt samme meninger som meg. Alt for mye hat mot Mats, etter altfor dårlige grunner.

27
Enig

Det ødelegger også for den neste kjæresten til den som ble sviktet. Jeg var sammen med en som hadde opplevd at kjæresten var utro mot han da hun var utvekslingsstudent i USA. Han ble fryktsom og kontrollerende mot meg, noe som var utrolig slitsomt, da jeg var og er en trofast person som aldri gjorde noe for å gi han usikkerhet. Jeg hadde noen guttekamerater gjennom mange år, og disse ville han ikke jeg skulle ha kontakt med. Samtidig hadde han fortsatt kontakt med sin X. Mye som ikke hang på greip i denne relasjonen. Det var utrolig slitsomt. Utroskap får mange og store ringvirkninger, enn hvor hardt folk prøver å riste de av seg.

28
;;;;;;;;;

Å bli sviktet av en nær relasjon er helt forferdelig - men er nokså lei av å se det det blir satt frem som en forklaring på hvorfor og hvordan noen oppfører seg som dritt i all ettertid. Det er faktisk ingen unnskylding... Du har faktisk et valg når du har blitt sviktet - du kan velge å jobbe hardt for å stole på noen igjen og arbeide med tilliten og ta det som en utfordring for å bli trygg og stødig igjen - eller du kan bukke under, la sviket definere deg og nære opp om negativiteten.

29
VET DU HVA

Så folk som har opplevd utroskap skal ikke ha noe å si på hvordan de oppfører seg i ettertid, men ella som ikke har opplevd shit skal få oppføre seg som en idiot fordi hun er «19 og uerfaren». Dummeste jeg har hørt

30

Mats hadde blitt såra, skuffet, lei seg m.m, selv om Ella hadde gjort det slutt før utroskap.

31

Utroskap gjør det bare 20 ganger verre.
Det er ikke ubetydelig bare fordi han blir lei seg uansett.

32

Er nok kun ella som blir såret tilslutt

33

Så enig!!!!!!!

34

Ok?! Så nå som du har tatt det en gang for alle skal alle liksom se lyset og være enige med deg? Javel.

35

Du sinna eller

36

Haha, jeg lurer så inderlig på hvor gamle folk som kommenterer her er.

37

Altså var kommentaren min til h*n over som påstod jeg krevde at alle var enige med meg. Også er jeg helt enig med PIA.

38
Først J

First!

39
Årnings

Plot twist..

40
SHIIIIIT

uggghhh!!!!!!!! jeg er så nervøs!!!!!!!!!!!! endelig begynder dramaet men jeg er også mega angst for hele det her drama aaaaaaargh :((((((

41
Det var ikke bare sex!!!!

Ella, fiks det!!!!!!

42

Gikk bra denne gangen også!

43
Mette

Hvad betyder surret?!

44

Surret = rotet, blandet sammen

45
Mette

Tak!

46
Det betyr

Tullet, rotet, tok feil 🙂

47
Player

Hva viss Simen faktisk er en player? Hvorfor skulle Simen lukte damegreier etter han og Ella var ute sist, slik Ragnar påpekte, etter kun et kyss? Hva viss Siemen bare dukket opp på døra til ei anna dame den helga? Han virker ikke slik, egentlig men...

48

"Booty call, da?" Spurte Ella Susanne kritisk da hun skulle treffe Tinder-fyr sent på kvelden, og Susanne ble fornærmet... Så legger hun opp til det samme selv...

49

Trur han menste 'luktet dame greier' som symbolikk. Sånn ugler i mosen

50
Fersken

Tror ikke han mente ar han bokstavlig talt luktet damegreier. Tror det var mer en figure of speech for at det virket som det var noe degreier på gang. Simen virker jo ganske investert i Ella, mens hun har en kjæreste og svarer ofte ikke Simen en gang. Er nok hun som player med folk

51
Damegreier

Tror Ragnar mente at det «luktet damegreiee» som i: virket som om det var noe på gang. Tror ikke han fysisk mente LUKT... haha

52
Det gir mening!

Takk, folkens! Jeg trodde han seriøst luktet dame. Har mange minner av gutter som lukter dameshampoo etter en kveld ute skjønner dere 😛

53
Smart du Ella

Nå var du smart Ella, virkelig driti deg ut nå 🙂 Konsekvensene kommer vel heldigvis snart

54
"det er jo bare sex. det er ikke noe big deal"

ella får masse dårlig råd hun kommer til å ta selv. vet dette blir bare dumt... jeg har også en følelse at Mats vet noe (sikkert pga Parsa)

55

ÅÅÅÅ Det gir mening. Gleder med til neste episode!

56

E bryr meg mest om Susanne og Parsa egentlig, så e håper at Mats tar feil at det er bare sex for Parsa.... fordi Susanne liker ham mer enn det, det er jo ganske åpenbart

57
Dreamer

Sant... men på den annen side ville det jo vært en ideell situasjon om Parsa viste seg å være en kødd, Susanne dropper ham og vil ikke lenger være med til India, og Ella er fri. Da kan Ella droppe Mats, og hun og Susanne kan planlegge sin egen tur! Wuhu!

58
Haha

Om jeg hadde vært susanne og fått vite at Ella er en helt annen person og at hun har ungått å si så mange ting til meg(at hun egentlig ikke ville på tur osv) hadde ikke jeg dratt på noe ny tur med hun med det samme!

59
Fersken

Får så angst av dette her! Ella, please. Si det til Susanne. Si det til noen. Noen må hjelpe deg å ordne opp i dette her, for du klarer det tydligvis ikke selv

60
Hvorfor

Skal ikke hun klare dette selv? Hun må bare tenke litt først ?

61

Tydelig at hun ikke klarer det selv når hun bare fortsetter å lyve, oppsøker simen og ligger med han før hun har snakket med mats. Hun har vært utro for 2. nå så hun angret lite fra sist gang og hun fortsetter skuespillet sitt. Ella er veldig umoden og noen må hun snakke med fordi det her går ikke mer, hun sårer to mennesker og lyver for seg selv. Hun er ikke tro mot seg selv engang med mindre hun slår opp med mats, nå er hun bare halvveis. Syntes Ella oppfører seg som en 15 åring

62

Kvart et menneske er ein øy

63
Motsatt

Men det må bygges broer!

64
Fersken

Kanskje hun skal klare det selv, eller kanskje hun skal lære at det ikke er noen skam i å be om hjelp

65
Fred

Har egentlig ganske store forhåpninger til denne serien nå. I utgangspunktet veldig skuffet over Ella (og valget av storyline), men det er jo så jævla elektrisk stemning samtidig.

Håper og tror at NRK vil et eller annet ned denne serien. Det må jo være meningen å gi Ella handlekraft, evnen til å i det hele tatt ha en mening, samt en stemme til å si hva hun mener. Men det er åpenbart at vi samtidig skal gå gjennom en runde med moral og etikk. Håper det kommer en tydelig unnskyldning fra Ella til alle de rundt henne. Det må være mulig å gjøre godt igjen når man trår feil (selv med så alvorlige feiltråkk som utroskap).

VELDIG spent!!!

66

Fin promotering av utroskap da

67

Brenn Ella på bålet! og NRK! Og all problematiserende fiksjon!

68
Til b

Herregud gi deg. Folk må få si det virker som romantisering av utroskap når så langt har ALT med simen vært perfekt, det er da musikken kommer osv..

69

Det er jo kun romantisering af utroskab hvis det er sådan du selv opfatter det, jeg ser fx ikke serien og tænker 'Yay utroskab', fair nok hvis andre tænker det, men det siger måske bare mere om dem end om serien, der jo fortæller en historie fra et perspektiv og så får folk forskellige følelser ud af det. Fra mit perspektiv viser de ret godt hvor forfærdeligt det er at fucke up og føle at man graver sin grav dybere og dybere, mens man er helt alene om det og ikke kan blame andre end sig selv, ikke bare i relation til en kæreste, men med alt muligt.

70
Good god get a grip gurl

Ikkje det at eg spesielt liker Mats, men at Ella er utro mot han gjer at eg er meir sympatisk til Mats. Når skal Ella samle alt dette bullshit'et og begynne å ta ansvar? Kan skjønne at ho er konfliktsky, det er eg òg, men ta no ansvar da. Desto lengre dette pågår desto verre blir det.

71

Åh, vilket slarvigt sms.

72
izzi

dodge dodge dodge dodge dodger som en Neo!
Tekster med for høy puls "god kobb!" lol

73

"God kobb" etter sex... good job

74

Jeg tror Mats vil forstå fordi det er bare litt sex. Og når Ella endelig er modig og forteller ham at han har vært en egoistisk kjæreste, vil han be om unnskyldning og fortelle Ella at han er lei for å ha behandlet hun dårlig.

75

Hadde en kjæreste som var egoistisk og ofte fikk meg til å føle meg nedprioritert og mindre verdifull, litt som Mats. Vi hadde avstandsforhold når jeg flyttet for å studere og han tok seg aldri tid nok til å ringe og gjorde kun absolutt minimum av hva han burde. Jeg følte behov for å lete etter bekreftelse andre steder og flørtet spesielt med en gutt over lengre tid. Danset på måter man ikke burde når man er i et forhold, men holdt meg i gråsonen ved å kun kysse ham på kinnet. Når vi så skulle bo på samme sted igjen fortalte jeg kjæresten hvordan jeg synes han hadde behandlet meg dårlig. Han nektet å se min side av saken, men når han så fant ut at jeg hadde flørtet med andre var jeg verdens verste menneske. Nå er selvfølgelig ikke Mats og min eks samme person, men noen som allerede er egosentriske sliter nok veldig med å se andres perspektiver.

Jeg tror derfor ikke at han kommer til å tilgi Ella. Men det er nok det beste! For om regel så er man utro, i større eller mindre grad, fordi man mangler noe i forholdet.

76

Mats nedprioriter jo Ella pga oppgaven og han skjønte det og har startet å gi hun mer oppmerksomhet. Og hvis du ikke er fornøyd med noe og vil endre det så si ifra. Hvordan skulle denne verden gått hvis alle var ella

77

EH hæ. Skal Mats be om unnskyldning for at Ella er utro?!?!? INGEN fortjener utroskap. At han ikke ser hennes behov(la oss ikke glemme at Ella aldri oppgir behov eller adresserer det) er ikke noen unnskyldning for utroskap. Det er ikke om å gjøre å være det største offeret og så gjøre som man vil, det er å oppføre seg som en voksen person i en myndig alder.

78
Ehhhh

Hahaha, nei. ONS når man er singel er ikke det samme som sex med en annen når man er i et forhold. Utroskap er ikke noe de fleste syns er ok. Ella er ekstremt egoistisk her.

79
Jesuisella

Takk til nrk for å lage serier som Skam og Blank, hvor karakterene ikke er endimensjonale, men har både feil og mangler, med både gode og dårlige egenskaper og som gjør valg som ikke alltid er de riktige. Sånn som mennesker flest er. Og som med det utfordrer våre egne oppfatninger og holdninger. De fleste av oss trenger det med jevne mellomrom.

80

Er ellas gode egenskaper egentlig?

81

Det vet vi egentlig ikke, for hun har så mye tillært adferd.
Hun er mest sannsynlig ganske tradisjonelt oppdratt, er stille om egne tanker og behov, men heier på andre og svarer det hun tror de vil høre. Hun viser omsorg for andre, men mer på en sånn høflighetsmåte enn at hun legger følelser i det. "Du er så flink" sier hun til Mats, mens hun har null ansiktsmimikk mens hun sier det.
Hun har trolig lært å sette andre foran seg selv, og er livredd for å såre noen hun bryr seg om. Så til slutt har hun ingenting som er hennes, som hun brenner for eller som hun har valgt selv. Så kommer Simen, som er det første og eneste vi har sett at hun viser begeistring for. Så nå blir hun utfordret både på sin pripne seksualmoral og på om hun ønsker å gripe lykken eller om hun vil fortsette å gå rundt helt død på innsiden mens hun jatter med alle rundt seg. Hun må ta hovedrollen i sitt eget liv og vise andre hvem hun er. For spørsmålet ditt om hva som er hennes gode egenskaper er umulig å besvare, så lenge alt hun gjør er for å please andre, da vet vi faktisk ikke helt hvem hun egentlig er om hun hadde følt seg fri til å være seg selv.

82
Gjertrud

Her kommer Susanne til å legge sammen to og to (genser + merkelig samtale) og finne ut at det er noe muffins i mosen (sitat Paradise)

83
Kolbjørn

Neppe. Susanne er (som de fleste av oss) aller mest opptatt av seg selv. Akkurat nå er hun så forelsket i P. at hun ikke legger merke til at Ella oppfører seg rart, eller har noen klær liggende som ikke er hennes.

84
Nancy Drew

Hva ble det egentlig av skoene og jakken/shirten til Simen? Han tok de av i gangen da han kom inn. Og hvis Susanne kom hjem i natt sto det noen ukjente guttesko der...
Virket som om Ella "in the heat of the moment" hadde det alt for travelt til å huske å skjule alle spør.. . (Vi vet jo at Ella ikke tenker på slikt..)

85
Occupied

Tipper Susanne og Parsa var såpass beruset og opptatt med andre ting at de ikke la merke til noen ekstra sko og klær i gangen.

86
Dutchie

Nobody notices Ella. Except Simen. imo.

87
Nebby

Jeg tror Mats er utro mot Ella òg.

88
Hvis det skjer

Så er det siste ting jeg ser fra blank as og går rett tilbake på skam-maraton..

89

Seriøst det hadde vært perfekt. Får helt angst av dette, hadde blitt gjort opp for om Mats hadde gjort det samme mot Ella. Men hvem vet.

90

enig!! Kjøper ikke samtalen med "moren" om brunsj, var utrolig anstrengt fra hans side (også fra ellas, naturligvis, men hun plukket det liksom ikke opp)

91
Linn

Jag har faktiskt tänkt detsamma! Det är något i hans beteende som gör det.

92
wadduuuup

kamerateamet har jo ikke valgt å filme Mats så ofte, så da blir det vanskelig å si

93
helt ærlig

ser ikke problemet med det ella gjør i det hele tatt. hun er 19 år og finner seg selv. hun kan da ligge med hvem hun vil. disse grensene for hva man kan og ikke kan gjøre i et forhold er for rigide.

94

Et forhold er jo basert på tillitt og kjærlighet mellom to mennesker. Hvis du da vil ha andre og drive rundt, som er helt okei, så bør du ikke være i et forhold. I såfall bør du være i et åpent forhold med en som vil det samme som deg(jeg skjønner ikke åpent forhold men men). Er såikke lei av å høre på sånne halvhippier som dere som tror at frihet er å ligge rundt og når man vil og blablabla.

95

Hva er poenget med et forhold hvis man ikke skal være lojale mot hverandre? Det er vel noe man må være klare på før man går inn i et forhold, om man ønsker det skal være et åpent forhold? Helt ok at Mats ligger med 10 andre damer i uka også da eller? Så enkel kan man vel ikke være at man mener det er greit.

96

Så lenge man er åpen om og det er avklart på forhånd så ser jeg ikke problemet med det du sier, men ikke alle har lyst å være i et åpent forhold og det må de bli informert om og bestemme seg for selv. Å bli ført bak lyset er ikke en god følelse.

97

Hvis hun skal ligge med hvem hun vil så kan hun slå opp med kjæresten sin først. Utroskap ødelegger mye for en person. Det er så utrolig unødvendig å såre noen på den måten.

98

Om jeg er i et forhold å han er utro så vil jo jeg føle at jeg ikke er bra nok lenger. Så utroskap er ikke greit! Samme hvor gammel man er. Er man i et forhold så forholder man seg til den man er sammen med, vil man ligge med andre så gjør slutt på forholdet først!

99

Om man skal ligge rundt kan man ikke ha kjæreste, det sier seg selv. Dessuten er utroskap fælt, og det bør ikke forsvares på noen måte, selv om man ikke føler noe for den man er sammen med. Da bør man heller bare få gjort det slutt. Ella burde ha gjort det etter kysset med Simen, eller lenge før det.

100
Uenig

Hvorfor være i et forhold hvis du skal ligge med andre? Husk at man er to i et forhold.

101
elli belluchi

gleder meg sånn til alle de innesnødde karakterene her får sykt dårlig samvittighet for hvor tragisk dårlige de er til å registrere hvordan de rundt seg faktisk har det, og så gleder jeg meg til at de selvoppofrende (les: Ella) lærer at det finnes en gyllen middelvei mellom å sette seg selv først og sette seg selv sist.

102

Ja,ass!

103

får utrolig vondt av Mats nå, selvom det er tydelig at de ikke passer sammen

104
Kanskje

Skal ikke Susanne snart forstå at det er noe som skjer? Og begynner det ikke å bli litt mistenksomt med alle disse «ukjente» klesplaggene på rommet Ella?
(Tipper Mats finner t-skjorta og begynner å bruke selv, som med genseren)

105
Kathrine

Susanne er så forelska i P. og opptatt av seg selv, at hun ikke legger merke til at Ella har begynt å leve et dobbeltliv.

106
JenteChris

#Ellamåsnakke

107
Oh the drama

Er det ikke Simens T-shirt Ella tager på? Snupper Mats mon nu også den?

108
Dansk

Nej. Simens var blå.

109
Ella er dust ass

?

110
Dansk

Jeg forstå ikke at nogen synes NRK promoverer utroskab. Utroskab er aldrig ok, men det her er en fiktiv serie som viser, hvordan den virkelig verden er - på godt og ondt!
Da Noora løg for Vilde og ikke fortalte at hun var forelsket i William, var det ikke NRK der opfordrede alle til at lyve for deres veninder. Eller da Sana “stjal” beskederne mellem Isak og Sara og senere offentliggjorde dem, var det heller ikke NRK, der opfordrede til at snage i venners mobil og oprette falske profiler.
Ingen fiktiv serie kan opfordre eller godkende nogen til at gøre noget forkert - vi er alle selv ansvarlige for vores handlinger og kan ikke pege skylden på andet/andre.

111
Solsikke

Det er absolutt ikke greit det Ella gjør, men noen ganger faller folk for hverandre, pladask, og det er sjeldent planlagt! That’s reality!
Om det er kjærlighet eller begjær - el begge deler er kanskje vanskelig å vite nå, d får tiden vise. Men at hun har oppdaget noe nytt med Simen som hun ikke har opplevd før er det ingen tvil om, det viser hun med hele seg.

Tviler ikke på at Ella er glad i Mats, men forholdet er nok for hennes del vennskapelig, og hun har nok lenge lurt på hva hun skal gjøre og hva som er «riktig»
De ble sammen andre dagen hun kom til Oslo, og hun ble nok smigret av oppmerksomheten og var kanskje til og med forelsket, men vi endrer oss og det gjør også forhold.

Det er ikke lett å gå ut av ett forhold, gå bort fra det som er trygt. Og hun har jo ikke vært sammen med andre før heller så har lite erfaring og har kanskje tenkt at det er sånn det skal være. Helt til nå, når hun kjenner på lyst, begjær og har en annen i tankene hele tiden. Det er jo en fantastisk følelse, og også den verste!

Ella begynner nå å «finne seg selv», har funnet ut at det finnes følelser i henne hun ikle har kjent på før og kanskje til og med fått en annen opplevelse når d gjelder sex... Sex med noen en har såååå lyst på er annerledes enn med de en ikke har følelser for, det vet vi som har levd noen år.

Utroskap er aldri greit, men det er måten hun takler det og hvordan hun kommer seg ut av det nå som et avgjørende. Hun må finne ut hva hun vil og hvem som skal være en del av livet hennes fremover. Hvem har hun det bra sammen med og hvem må Ella være sammen med for å kunne være ELLA...

Dere som sutrer og klager over romantisering av utroskap osv må slutte. Dette er så virkelig som det kan bli, er superimponert over skuespillerne og handlingen, sånt skjer hele tiden i den virkelige verdenen. Vi gjør feil, ting som er dumme, fine, slemme, gode og fantastiske - vi et mennesker med feil og mangler.

Ella finner seg selv, sin plass, sine følelser og sin vei - og noen blir garantert såret. Sånn er det dessverre. Men hun har rett på å ha det bra...akkurat som Mats har det.

Er nok ikke noe galt med Mats, husk at vi ser han med hennes øyne. Men at de er bra for hverandre tror jeg ikke - de er for langt fra hverandre. Hun viser tydelig at hun ikke har nok følelser for han, vil egentlig ikke kysse han, ha sex osv. Med Simen ser vi en annen Ella, ei som leder ann og som blomstrer - ikke minst så ser hun lykkelig ut - og det er vel det som er det viktigste her, å være lykkelig..

112
Katta

Til dere som sutrer over de som sier at NRK romantiserer utroskap: det er faktisk stor forskjell å vise frem utroskap på en måte som får oss til å føle at det er enkelt, godt, at det er symbolet på en eller annen slags frigjøring osv OG på å vise det med alle aspektene av konsekvenser det kan føre til (og oftest gjør ). Vi merker denne forskjellen på om vi begynner å heie på utroskapen, og får sympati med henne, eller om vi vrir oss og kjenner sympati med den som blir bedratt, tenker jeg. Det farlige er TV som ikke bare portretterer dårlig atferd, men som med alle sine virkemidler får oss til å heie på den. Derfor er det forskjell på å portrettere situasjoner i Skam (som noen ville sidestille med dette fordi det også er å vise ting som folk gjør feil) hvor vi seere kjenner på uro, skam, brudd i relasjoner mm og vi bare ønsker at den som har gjort noe galt skal ordne opp (som Sana, for eks), og på å romantisere det. Foreløpig er jeg enig i at det romantiseres litt, men jeg er håpefull på at NRK vil nyansere og bringe inn konsekvensene av bedraget på en sånn måte at det som «promoteres» er å bli voksen og ta ansvar for sine handlinger...

113
Morten

Må si at Ella er utrolig flink til å holde løgnene for seg selv, mot Simon, mot Susanne og ikke minst mot Mats, men man kan tydelig se at hun sliter med dårlig samvittighet. Vil dere jenter si at oppførselen til Ella er mer normalt enn unormalt i dagens samfunn spesielt når man ser på på den høye utroskapsstatistikken? Er det så lett å være utro med en man ikke har kjent i 5 minutter en gang?

Hilsen en kar på 21år som ble litt bekymra for sin 19årige kjæreste nå:(

114
Til Morten

Det er viktig å ikke tenke for mye på det, hvis du gjør det blir du rar i hodet. Din kjæreste har jo valgt å være sammen med deg! 🙂 Blir man for redd for det og mistenkeliggjør den andre eller blir eiesyk så blir det ikke bra. Bare være deg selv, kos deg og vær forelsket, vær vennen og elskeren hennes og snakk sammen åpent uten maske på.

115

Trist å si, men det er nok mange som er som Ella. Ut i fra kommentarene her er det også mange som synes det er ok. Samtidig må vi huske at alle som kommenterer her er personer over hele landet. Det er ikke alle som er sånn. Og mennesker modnes i forskjellig alder. Men er veldig sjokkert over hvor mange som synes det er greit. Men med ditt forhold vet du jo hvorfor du har valgt henne, og dere står sikkert på samme sted i forhold til lojalitet i forholdet? Er det et seriøst forhold og dere har respekt for hverandre så skal du ikke bekymre deg. Det er vel også lettere for folk å være utro om de ikke har et seriøst forhold med en planlagt fremtid sammen. Man i en alder der man finner seg selv, men det behøver ikke å bety utroskap. Man kan helt fint finne seg selv uten å såre andre mennesker, og spesielt de man bryr seg om. - Jente 20

116
Boble

De fleste er ikke utro. Utroskap har alltid eksistert og kommer alltid å eksistere - men i dag er det nok flere som avslutter forholdet pga det enn det var for 50+ år siden (der det var skam og være skilt og kvinner oftest levde på mannen/hadde ikke egen inntekt), og det gir nok utslag i statistikken. Folk har blitt mer seksuelt frigjorte òg, men tror holdinger om utroskap er relativt lite forandret. Nå er jeg 10+ år eldre enn Ella, men tviler på at det har endret seg siden den gang.

117
Solsikke

Ikke vær bekymra!!

Jeg tror de som har det godt i forholdet de er i og med seg selv heller ikke er utro.

Kjæresten din har like stor grunn til å være bekymra for at du skal være utro som
andre veien. Dere er to..

Snakk sammen og ta godt vare på hverandre og bry dere om hverandre, ikke bruk tid på å være bekymra for det som kan komme!

118

men hvis man ikke vet eller akjønner da?

119
Nasse

Ser ut som Mats har fått seg ny tskjorte og nå... haha. Eller er den Ella sin?

120

Simen sin trøye var lys blågrå.

121
Boomerang

"Det er bare sex, ikke noe Mats trenger å vite"

122

Eller, "det er bare sex, ikke noe Ella trenger å vite"...

123
Hallo

Forskjellen er at guro og parsa er SLUTT skal exen vite at han har ligget med noen etter breakupet? Nei, kanskje han sier noe hvis de blir kjærester så guro får en heads up. Ella har sex med en annen mens hun er i et forhold, det er feil og det bør mats få vite!

124

Vedder 100 kroner på at Mats har en elskerinne på si.

125
Et ønske

Jeg håper serien vil handle om noen ting mer enn dette, det føles så tynt.

126

Det virker stillestående når vi går og venter på oppdateringer. Jeg har sett gjennom de fire episodene på NRK.no, da virker handlingen mye tettere. Mye har skjedd i Ellas liv på fire uker. Men mulig andre lever heftigere liv enn
meg... Mats er første gutten hun treffer i Oslo. Glad jeg ikke er med han jeg møtte først, for å si det sånn...

127
Solsikke

Og hva skal den handle om?

128
Solsikke:

Handle om flere temaer bare:)

129
Stig Steinar

Skjønner fortsatt ikke greiene med at noen klipp har svart overskrift mens andre har hvite?

130
Marte

Tipper det er så enkelt at det har med bakgrunnsfargen på videoene å gjøre.

131
Jag tycker så synd om Mats?

Det här fuckar up varenda person som har varit med om det och såret kan sitta i LÄNGE, tro mig. I nästa förhållande (när han orkar/vågar) kommer han att vara för kärleksfull, att det kan bli för jobbigt och alltid vara på sin kjæreste, alltid fråga om det är bra mellan dem att han är nog och att han ger den uppmärksamhet och kärlek som hon förtjänar. För i hans förra förhållande så märkte han det inte och då var den personen otrogen istället för att berätta eller visa. Det gör så ont ibland och speciellt om personen låtsades som ingenting och var gullig tillbaka. Tid läker sår men självförtroendet, ovissheten och rädslan kommer kanske vara kvar för alltid och i alla kommande förhållanden. Det suger verkligen, men visst, andra måste väl få leva lite.

132
Ser den

Men det er vel tanker og følelser man kan ha etter et brudd uten utroskap også? Man trodde alt var bra, og plutselig gjør han slutt. Uten at man har sett tegnene og skjønt at han ville ut. Og så grubler man: hva var det med meg som gjorde at han ikke ville ha meg lenger?

Hvis forholdet blir slutt med utroskap kan man kanskje lettere tenke at den andre er en dritt, og ikke bli så selvkritisk?

Brudd er jo vondt uansett (særlig for den som blir gått fra)

133

Det är stora skillnad och jag hoppas att ingen behöver vara med om det för det sitter kvar och kan påverka resten av livet och förhållandena som kommer efteråt, på ett helt annat och djupare sätt än att 'bara' bli dumpad, men man måste nog ha varit med om de hemska känslorna för att förstå.

134

Det er en stor forskjell, men heldigvis går det også an å komme seg gjennom de følelsene man sitter igjen med etter et utroskap. Kanskje trenger man hjelp med det, og det kan ta tid, men det går an å få tilbake selvfølelsen og selvverdet og tilliten til en annen uten å være merket for livet.

135

Jeg får så sykt fylleangst av dette her

136
Mona

Heia Simen

137
Miip

Plot Twist; Mats har en affære også ?

138

Jeg tror du har rett.

139

Dette kan bli draaama!

140
Moral

Hadde dere ment det samme om det var Mats som var utro?

141
Åh ella

Å NEJ! Varför var inte Simen kvar, då hade hon ju varit tvungen att säga något. Snälla Ella, prata med Susanne. Och sen med mats. Sen ringer du Simen och så får vi ett till fint klipp! Det blir bra!

142
Shiit, dobbeltstandard?

Jeg har en teori. «Eh.. mamma sa at hun hadde.. laget.. bruch! Så jeg må gå» Jeg tror Mats er utro mot Ella. Kanskje finner Ella ut om han først, og så finner han aldri ut det? Eller kanskje de kommer til enighet om at det ikke funker.

143

Enigheten er der nok allerede. Mats blir stressa av at han ikke forstår Ella. Se feks instagramkontoen hans, han skriver jo der på det tannpussbildet at han lurer på å slå opp med henne.
Han blir også usikker på om hun har noe glede av sex (naturlig nok, siden hun faktisk ikke har det). Han forsøker også å reklamere for seg selv "sant jeg er den beste kjæresten du har hatt?", å selge seg inn.
Ingen av dem er særlig happy i dette forholdet ass, det kan like gjerne være at han er utro eller kommer til å slå opp med henne. Se på instagramkontoen hans, jeg tror det er grunn til bekymring for jeg tror ikke at han har det bra han heller.

144
Nope

Utroskap kan aldri forsvares! Ho skjønte godt at interessen for Simen var sterkere enn bare "oj han er litt fin". Ikke greit å kline ++ bare for å "finne seg selv". Mats er tydeligvis ikke mannen i hennes liv og ho burde ta seg sammen og slå opp av den grunn. Ikke vase rundt med Simen og juge til vennene sine.

145

Altså FØR Simen kom inn i bildet.

146

Les på Mats sin instagram, han har vært inne på tanken å slå opp med henne (der de pusser tenner)
I klippet "Jeg lover sverg" vil du også høre at Ella hadde gledet seg til Mats skulle dra så hun kunne finne ut av ting i fred og ro.
Ingen av dem er fornøyde i det forholdet her, begge vil ut av det.

147
Stine

Jeg er i helt samme situasjon. Aner inke hva jeg skal gjøre.

148

Snakk åpent med dem som er involvert.

149
Livet

Livet er slik at du må ta valg, beste valget er å slå opp med typen (sårer mindre den andre enn utroskap og bedre for deg). Så lett

150
just

break up

151

Ella has changed Simen’s contact name! Last Saturday it was “Simen jobb” and this week it’s just “Simen” ?

152
Anna

Interessant å se hvor lett Mats tar Parsas utroskap. Spørs om han er like overbærende når dritten treffer vifta i hans eget forhold.

153

Parsa og Guro har slått opp.
Men at han tar lett på utroskap var noe jeg fikk inntrykk av likevel fra den samtalen, så her er det vel mer et spørsmål om hva Mats selv driver med på fritiden.

154
Julius

Parsa er da ikke utro. Det er slutt med dama.

155
Ytro?

Parsa og Guro har jo slått opp

156

Parsa er jo ikke utro. Han og Guro har slått opp.

157

Parsa er jo ikke utro. Det er slutt mellom han og Guro, han bare gikk videre ganske kort tid etter.

158
Kristin

Den där stackars monsteran i bakgrunden behöver vatten ASAP. Och du jobbar på plantagen Ella.. lite för mycket annat att tänka på eller..?

159

Tenker kun på sex

160
Swede in New York

Yeah, you can wash the sheets all you want Ella, but you can never wash away the guilt! Seriously! I’d LOVE to see Ella and Simen together. I want them to be a couple. But you simply do not sleep with a guy in the same bed where you just slept with your boyfriend the other night! Break up with Mats first! This is the worst thing she could have done. ?‍♀️