Drømmen om Bollywood

16:46

Susanne:
Hvor mye byr dere for dette kunstverket
Susanne:
Susanne:
Parsa har laget!!
Mats:
Mesterverk ??
Mats:
Jeg byr ti tusen rupi
Mats:
viser seg at ti tusen rupi ikke er så mye
Mats:
Jaja, take it or leave it

Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

71 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
First

Jeg er den første

2
Dere som vet det

Fortell meg dere som vet det. Hvorfor gjør Ella ingenting? Noen som har en analyse på det? Hvor stressa må hun bli for å gjøre noe? Hvor langt kan hu dra dette ut i tid, og hvordan klarer hun å ha nerver til det? Jeg prøver å forstå....

3
Blank

Tja, for at vi skal gå inn og refresje i ett sett?

4

Hun er ikke vant til å bli hørt på, og sliter med å formidle sine tanker og følelser til andre.
Når hun forsøker en sjelden gang å si noe så blir hun avfeid eller overkjørt, mansplaina ting eller idiotforklart om det er bedre sagt.
Hun er ikke vant til å bli tatt på alvor og er ikke vant til at andre er emosjonelt tilgjengelige for henne, og derfor tør hun ikke snakke opp for seg selv, slå i bordet eller rope ut heller.
Google "lært hjelpeløshet" i psykologien så ser du hva det går ut på. Til slutt blir man helt passiv og tør ingenting.

Det er på grunn av dette empowerment er så viktig i barneoppdragelsen, særlig for unge jenter. Hvis et barn forsøker å si noe så hør etter, kommenter på det de faktisk sier og ikke avfeie dem. Hvis de sier noe bra så si det til dem. Forsøker noen å avbryte, så stopp det og si "Nå var det faktisk Ella som snakket". Hvis noen tar lekebilen deres så si at de skal kreve den tilbake, og si at det er trygt for du følger med, heie på dem når de står opp for seg selv.

5
What

Syntes ikke Ella har blitt så jævlig overkjørt som folk skal ha det til. Har folk blitt helt puddinger liksom? Jeg er en ekstremt sjenert person og jeg har blitt overkjørt mye mer en Ella, men jeg har lært meg å stå opp for meg nå og jeg er like gammel som Ella. Ikke har jeg vært utro heller, føler alle skal ha en unnskyldning på det Ella gjør. Men guess what, Ella har valgt valgene sine selv til syvende og sist og hun er fanget egoist fanget i sine egne skylapper om mats og løgner med simen.

6
Individuelt

Folk er forskjellige. Det kan være mange grunner til at man gjør som man gjør. Det er svært individuelt. Vi er født med ulik personlighet og vi vet ingenting om hva Ella har opplevd før. Vi er f.eks forskjellige i hvor mye vi tar til oss av andre sine følelser og hvor lett det er for oss å ta valg.

7
Enig med deg Individuelt?

Vi vet ingenting om dette i det hele tatt.
Og det er slett ikke sikkert at noe av dette er riktig.
Men det er gøy å spekulere litt da, hvorfor handler vi som vi gjør... ?

8

Hva man lærer her! Interessant. Så det betyr at det kan ta tid før hun gjør noe?

9

Ja, det kan ta tid. Hun må tørre, men sikkert for første gang i livet har hun funnet noe som engasjerer henne og interesserer henne så mye at hun tar initiativ for å handle (Simen). Hittil tror jeg hun har vært likegyldig overfor alt som skjer rundt henne. Feks ifht jobb og utdannelse. Men det er vanskelig å stanse slike lidenskapelige følelser. Nå i begynnelsen aner hun sikkert ikke hva hun driver på med, men hun blir nødt til å bli modig og bryte opp for å få ham.

Hvis du leter rundt på veggene og analyserer kunsten som henger der så vil du finne referanser til Munch sin kunstverden, og komme inn på hans "Elskende kvinne" feks. Du vil også finne referanse til Amalie Skram (på instagram, jeg tenker her på boken "Forrådt") og feks hører vi Mats som er en konservativ fyr som ikke liker den nye foreleseren som er 68-er raddis. Mats skal skrive om studentopprøret i Paris i 1968, som også kalles den seksuelle revolusjon, den var viktig for fredsbevegelsen, kvinnefrigjøringen og de søkte til asiatiske religioner for å bryte ut av de konservative kristne rammene og begrensningen moralismen la på folk og da særlig på kvinners seksualitet. Vi ser at Ella, en helt ung kvinne får råd av sin mor om å bare holde ut i et forhold hun ikke trives i, og slik føres holdninger fra mødre til døtre i generasjoner om at deres oppgave er å gjøre mannen fornøyd og å skape et hjem fremfor å søke sin egen lykke.

Så det handler om at Ella må bryte fri fra tradisjoner, moral (hun driver og dømmer Susanne for å være fri), og å finne seg selv, sin seksualitet (hun tar ingen initiativ overfor Mats, for hun nyter det ikke) og sin selvstendige frihet. For første gang føler hun noe så sterkt at hun ikke kan styre det, og blir konfrontert med sine egne pripne holdninger. Nå forsøker hun å dekke over det og leve "livsløgnen", men det er jo ikke mulig, noe alle som har følt denne type lidenskap sikkert vet.

Mats er jo heller ikke fornøyd i dette forholdet, fordi hun ved å være så lukket også er utilgjegelig for ham, hun er helt likegyldig. Vi ser at han forsøker å "reklamere for seg selv" overfor henne ("ikke sant jeg er den beste kjæresten du har hatt" osv) og at han blir usikker fordi han merker at hun ikke har glede av sex feks. Han skriver også på instagram at han lurer på å gjøre det slutt med henne. Det er godt mulig at også han har et forhold på si, eller at han kommer til å gjøre det slutt først, de har nærmest et "fornuftsekteskap" der ingen av dem får det de trenger ut av det.
Men Ella er ekstremt konfliktsky, hun tror at ved å late som alt er bra så slipper hun å såre folk, noe hun er veldig redd for. Hun har satt alle andre foran seg selv, men "på liksom", og det kan hun ikke gjøre her, nå må hun velge sin egen lykke, noe som jo også vil sette Mats fri. For et liksomforhold vil ikke kunne skape noe glede.

Let rundt etter referanser og symbolikk, og du vil finne masse. Ingenting er tilfeldig i bildene på instagram, kunst, farger, plantespråk osv i denne serien (som i SKAM), det gir en ekstra dimensjon og er spennende skattejakt. Kos deg videre med serien!

10
? kjempebra kommentar

Mye å lære om hvordan noen gjør som de gjør, selv om det er helt uforståelig for andre. Jeg tror jeg må gå tilbake å sjekke klipp igjen

11
Digger deg

WOOW "." Du var rå!! Sikker på at du ikke vil analysere norsk oppgaven min til fredag? haha

12
Jeg digger dette

Så bra når noen tar seg bryet med å legge ut det de tenker. Enig med deg, her er mye å fundere på. Fin kommentar.❤️

13
Takk

Kjempebra analyse❤️

14
Kari Frakkeson

Ella synes nok det er litt deilig å leve farlig. I frustrasjonen over ikke å finne ut hva hun vil i livet oppsøker hun spenning i kjærlighetslivet. Nå høster hun av livets frukter, men det kommer nok til å slå tilbake på henne etter hvert som det går opp for Mats hva som foregår. Hun stresser nok, men grunnen til at hun fortsetter å utsette seg selv og de rundt henne for disse rare handlingene er nok at hun innerst inne ønsker at det skal bli slutt med Mats og at Simen skal bli hennes. Hun har bare ikke viljen og motet til å gjøre det rette - å konfrontere Mats, og gjøre det slutt.

15
Knarke-jim

Førstt xxddxdxxs

16
Stig Steinar

Kommer de noen gang Taj Mahal

17
Nope

Tviler på det blir tur med de fire sammen. Blir ikke tur hvis det blir krøll mellom Mats og Ella eller mellom Susanne og Parsa. Hvis Ella ikke har guts til å hoppe av, kan hun bli redda av at de andre to ikke finner ut av det. Ella vil egentlig ikke på tur, hun ville være alene og tenke over ting når Mats skulle reise. Og nå må hun hvertfall finne utav ting

18
Stef

Ser han der før Mats? Ella og Mats er milevidt fra hinanden?!

19
Leave it!

Det er det beste nå Ella!

20
Åh, herreminhatt

Mats er så tørr

21
Debbie

The British writer Rudyard Kipling (1865-1936) described the Taj Mahal as “the embodiment of all things pure, all things holy, and all things unhappy. That was the mystery of the building.”

22

And also the ultimate declaration of love.
Interesting that Parsa put himself and Susanne in the middle and Mats and Ella on the opposite corners. Ella looks hopeful (praying - it`s from her instagram that sais "fight for your right") and Mats is looking bored and gloomy, looking away out of the picture. Their hands doing opposite movements.

23
Hun er uinteressert

Har Ella sagt ett ord i hele chatten?!

24

Nope.

25
Tror ikke det

At de ikke ser det? Hun sier jo stort sett ingen ting. Susanne som er bestevenninnen hennes burde ha sett det nå. Eller Mats.

26
kanskje

kanskje hun alltid har vært sånn, hvordan skal de reagere på henne når personligheten hennes er sånn?

27
Stine

Kan ikke dere som godkjenner kommentarer, slutte å ta med de idiotiske «first» kommentarene?? Er så utrolig lei av dem!!!

28
Populære

Bare sorter etter "populære" heller enn "eldste", så kommer first-kommentarene helt til slutt, for det er ingen som liker dem! Bare bruk sorteringsknappen oppe til høyre på siden her.

29
Populære

Bare sortér etter "populære" i stedenfor "eldste", så kommer first-kommentarene langt ned, for det er ingen som liker dem!

30
Don't take it...

LEAVE IT ELLA!! <3

31

Hun bør gjøre noe nå....

32
Erstatter påå plantasjen

Snart kommer gruppechat fra Arif "Si ifra hvis dere har tips til noen som kan ta over etter Ella når hun drar til India med kjæresten"

33

Ja shit! Hun må si det ellers får han vite det av andre!! Dette er stort, har ikke brukt utropstegn siden sesong 3 av SKAM!!

34
Åhh

Vil jeg noensinne føle så mye følelser som jeg gjorde då??

35
HJELP

HOLY SHIT! JA, det blir å skje! Eller han skriver rett ut "Simen, vil du ta over fulltidsjobben til Ella når hun drar til India med kjæresten" =O

DRAAAAAAAAAAAAAAMAAAAAAAA!

36
Ikke umulig

... men blir jo krise!

37
Grønn

Ella byr ingenting for hun vikke ha deeeet

38
Plantasjen

Skal de treffes når Plantasjen stenger da?

39
Hun burde ...

Iallfall foreta seg noe, nytter ikke å ignorere alt..

40

Hvis Parsa har vært hos Susanne til kl fem kan vel det tyde på at det ikke bare var sex han var ute etter..

41

håper det, susanne fortjener lykke og ikke fæle tinderboys

42

Godt observert!

43

10 tusen rupi er ca 1100 kr

44
Frida

Vet Simon at Ella har kjæreste? Kan ikke huske at de har snakket noe om det, og da hadde vel ikke Simon møtt opp hos henne en lørdagskveld etter byen heller, om han visste at hun var i et forhold.

45

nei han vet det ikke

46
ingehol

Nei, han vet ingenting om det utifra hva vi har fått vite gjennom serien. Han heter forresten Simen 🙂

47
Frida

Oj, stemmer det?

48
Bella

Han vet ikke det

49
Ella

Ella er Ellida #ibsen

50

Håper ikke dette stemmer. Da blir Ella med Mats hvis hun får valget, og lar Simen gå..

51
Helgevakt

Noen andre som lurer på hva Simen gjør i ukedagene? Altså, det er ikke lett å overleve på den lønnen man får som helgevakt alene (blir under 10 000 mnd).

52

kan jo hende han bor hjemme da, de er jo bare 19 er ikke alle som flytter ut rett etter vgs hvis de studerer/jobber i samme by som foreldrene bor i.

53
Spennende

Det er så gøy med Blank hvor vi ikke vet noen ting om hva som skal skje. Jeg tenker omtrent ikke på noe annet nå, enn å lure på hva som kommer til å skje?

54
Melding snart da??

Men er ikke det rart, at hverken Ella eller Simen sender melding å sier tak for i går kveld da??? At de ikke kan slutte å tænke på verandre? At Ella ser søt ut, når hun sover...???? Eller? ???? Vi må ha en melding NÅ kammerat!! ??❗️

55
Er det

Virker mer som sex og lyst en kjærlighet

56
Jeg trenger..

et nytt klipp før jeg klarer å sove!!

57
Simenella

Nå som hun har innledet et type forhold med Simen er hun på en måte utro mot to karer. Det er vel i utgangspunktet vanskelig nok å bli sammen med Simen, men ganske umulig om hun fortsetter og være med Mats, og ligge med han. Håper hun ikke klarer å holde det her gående, og at hun ikke klarer å lyve til Mats lenger.

58
TEGN

I headeren har Ella to ansikter, det har hun i serien og.

59

Og hun pusser tenner. Sjekk drømmetyding for hva det betyr. Fargevalg er heller ikke tilfeldig. Ingen detaljer er tilfeldige i hele serien, det er utrolig spennende å nerde med å forsøke finne ut hva ting kan bety.

60
Frampek

Ja. Take it or leave it, Ella...

61

Men hva søren, hvordan kan hverken Mats, Susanne eller Parsa merke at Ella ikke snakker i chatten og heller ikke virker så gira på tur...

62

Enig. Hun har på flere mulige måter forsøkt å si at hun ikke har lyst å bli med, men har blitt dradd inn i det. Nå har hun lovet det til Susanne (klippet lover sverg), (ikke til Mats), så nå føler hun kanskje at hun har bundet seg til dette.
Men de legger ikke merke til hvor stille hun er, eller hvor lite hun hevder seg selv, de bare driver med sitt. I stedet for konfrontasjoner når hun ikke blir hørt så lyver hun for å slippe konflikter. Så baller det på seg.

63
slutanu

Kan jo hende hun alltid har vært sånn nølende og sjenert til alt med dem, og derfor tenker de ikke noe over det.

64

Helt enig! Jeg synes på en side litt synd på Ella som ikke får sagt noe, men samtidig vil jeg filleriste henne. Susanne og Mats er ganske selvsentrerte, noe mange unge er... men synes det er snålt at ingen engang SPØR Ella om hva hun føler, hvorfor hun er så stille osv.

65

Problemet mitt med Ella som hovedperson er at for meg har hun ingen gode sider, det er absolutt ikke noe jeg liker med henne eller som jeg syntes gjør hun til en god person. Alle har gode og dårlige sider og alle gjør feil, men jeg ser ikke det hos Ella? Blir så frusrert av alt hun gjør, kan ikke skjønne at noen er sånn her

66
Rypa

Det at du ikke klarer å se noen gode sider ved Ella er vel en av dine dårlige sider.

67
Gjertrud

Trodde det kom nytt klipp denne natten og ?

68
Tott

Utroskap eller ikke... er jo ikke rett det Ella gjør her... Og det vet hun jo innmari godt selv også. Tipper hun kommer til å slite med dette en god stund fremover i serien. Tiltrekningen mot Simen og det «ulovlige og spennende», mot det som er trygt og det som forventes av henne på en måte... er jo vanskelig å vite hva man vil. Jeg har vært der selv. Man er rett og slett helt blank. Tipper hun luller seg inn i flere løgner, også rakner det mer og mer og hun tvinges til å gjøre noe, ta et valg til slutt. Vedder på at vi får en pinlig episode som involverer begge guttene og den genseren etterhvert, hvor Simen i alle fall forstår og føler seg playet. Blir spennende å se.. jeg heier på Ella og vet jo at hun kommer styrket ut av dette, men mitt håp er jo at det er sammen med Simen. Det er så fint å se dem sammen ❤️

69

Tycker det var douchigt av Mats att säga till Ella att det ”bara är sex” när han snackade om Susanne och Parsa. Vad ska hon göra med den infon liksom? Han borde ju fatta att hon som vän till Susanne kanske inte vill att hon blir sårad. Plus ju att om det inte är så, så har han ju snackat massa dynga i onödan som Ella måste hantera på något vis och framställt Parsa som bara ute efter en grej, ingen bra vän där alltså

70
Mats er

Utro med Louise

71
Rypa

Ja, det var en sykt rar ting å si til Susanne sin bestevenn...