Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

65 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Vendela

Ups ?

2
Drømmetydning✨

Den ubehagelige stemningen og Mats forsvinner, og Simen kommer til syne og overtar isteden «Det her var veldig fint». Det føles lettere.
Nå håper jeg Ella forstår at hun må gjøre noe...

3
Betydningen

Dette tror jeg betyr at Ella må velge.

4
Dette klippet likte jeg

Da Mats dukket opp forsvant fuglesangen og bare den dype lyden var der. Følte på ubehaget. Da Simen kom tonet den dype lyden bort og lettelsen kom «Det her er veldig fint».
Mats aner noe tror jeg....

5
Blanc

Ella, du må enten ta en vakt eller gå innom på jobb i mårra eller kontakte Simen for et møte!

6

Det er så mye som kan gå galt nå. Om hun bare hadde kontaktet Simen ja, og forklart til ham at hun har kjæreste og er usikker på forholdet, sa kunne hun ha reddet et framtidig forhold (uansett om det er snakk om vennskap eller noe mer). Tror hun må innse, forhåpentligvis gjennom denne drømmen, at hun ikke kan beholde kontakten med begge, snart må den ene erstatte den andre (slik som for eksempel Simen erstatter Mats i drømmen). Jeg forstår veldig godt at hun ikke vil såre noen, men fortsetter hun sånn sårer hun rett og slett alle. Ta den ene, og forklar heller til de andre hva som har foregått! Det er snakk om å enten slå opp med Mats og forklare Susanne at hun har vært usikker og slitt med dette (noe som hun burde forstå), og deretter forklare til Simen hva som har foregått, eller så kan hun si til Simen at hun har kjæreste og hun velger han. Personlig synes jeg hun bør komme seg ut av forholdet, hvis tankene om utroskap er der, er ikke alt bra i forholdet...

7
Sort og hvitt

Dette er forskjellen mellom Mats og Simen. Sort og hvitt - 2 helt forskjellige personligheter. Det hvor Mats sier «det er ingen som bruker denne» og tar sier Simen «dette var veldig fint» og gir.
Fint klipp

8
Frøene og vanningen

Simen hang jo frøene sammen med vanningsutstyret, og Ella hang dem riktig etterpå. Nå vanner hun med bare hendene. Mats i grønn genser forsvinner og blir erstattet av Simen i den grønne genseren - Kan det bety at hun ser at det hun har med Mats glir bort? Han spør om han kan ta genseren, men alikevel dukker Simen opp. Følelsene for Mats er ikke sterke nok, Simen er den som kommer frem i drømmen. Symbolikk, hun vanner og gir liv til frøene - altså de følelsene hun har til Simen.

9
Lejl5

Kjekkt med klip på natta

10
Utroskap

Fett at NRK nå ser at utroskap ikke er greit og at Ella angrer for feilen sin.

11

Igjen, serien handler ikke om utroskap.
Den ser ut til å handle om en erkjennelsesprosess omkring det å please andre eller å lytte til egne behov. Ella vet ikke hva som skal til for å være lykkelig, hun er på vei til å gjøre erfaringer som vil gi henne innsikter. Sånn er vi mennesker.
Hvis du lever livet og forventer av andre at de skal handle slik du tenker er rett hele tiden (men ikke ser dem og ikke lytter til dem) vil du ikke bli noe annet enn skuffet.

12
Realisme

Blank er en serie som prøver å være realistisk og illustrere historier folk kan kjenne seg igjen i. Om det involverer utroskap eller ikke er uviktig, alle sider av mennesker forhold bør kunne fortelles i serieformat. NRK har ingenting med dette å gjøre.

13
Ella

Ta tilbake genseren nå Ella og bli ferdig med Mats !

14

what? LOL ??

15
Nerves

I like this kind of dreams, after which the character so confused and has to make a quick desicions. She is overcome to doubt, and it will follows her for all morning, whole day until she decides to text Simen or say no to Mats with his lecture eventually. So what will she do? Oh, this pleasure of nerves :)))

16
Men..

.. hvorfor sier hun ikke bare "Åja faen, den genseren er jo Ragnar sin, han fra jobben. Jeg lånte den fra pauserommet en dag jeg skulle hjem og det var kaldt"??? Eller bare et eller annet i den duren...

17

"Jeg lånte den af en fra jobbet, da vi var i byen og fik en øl eller to."
Nemt og sandt.
Men problemet er jo under alle omstændigheder, at hun skal vælge.

18
Dutchie

The sweater is important because of the smell. It is her root to a better and happier life. She wants to keep the sweater. However Mats now ruined the smell so she has to act to keep that. important, feeling imo.

19
Kanskje

Likte dette klippet mye bedre enn det fra tidligere i dag. Håper drømmen fikk Ella til å forstå at hun ikke kan fortsette som hun har gjort hittil.

20
JESUSola

Ella is a sinner who needs Jesus the Almighty.

21

The only thing Ella needs to belive in is herself.

22
I drømmen

Her var det mye å tenke på
Hvorfor vanner Ella med bare hendene? Kun for at det er en drøm, eller betyr det noe?
Ella er i sort og hvitt, føler hun seg delt eller er det det
at verden ikke bare er sort og hvitt?
Fuglesangen og den dype basslyden. Mats i den grønne genseren, han ser ut som han forstår at det er noe. Og Simen som dukker opp i steden og har på seg den grønne genseren igjen.
En ting et sikkert, underbevisstheten forteller henne noe. Hun må ta grep nå.

23
Dutchie

I agree with you however one thing imo she is not washing her hands. She is watering the plants. Imho that is very symbolic (water as keeping something alive). This symbolism was used before: Simen put the seeds in the water department and Ella hang them back but at the same time she sends a message to SImen (giving their love some water).

24
Hi Duchie

Just to explain
Hvorfor vannet Ella med bare hendene ?
Translation: why is Ella watering the plants whit her hands
Og ja, jeg er enig i tolkningen din?

25
@Dutchie

"Hvorfor vanner Ella med bare hendene?" means "Why is Ella watering (the plants) with bare hands?"
It doesn't mean washing.

26
Dutchie

Sorry. Blame Google Translate 😉

27

jag trodde seriöst att jag drömde själv här hahaha

28
Haha

Ehhhh? Blank begynder at føles som en soap opera nu... Lol

29

Hvorfor det?

30

Jeg synes fremdeles det er betenkelig at hun fikk låne en genser - som sikkert er både flott og dyr- og ikke leverer den tilbake. Det er vel tross alt ikke værre enn å ta den med på jobb, og legge den i garderoben i en pose merket ‘Simen’ - ‘med takk for lånet’. Ingen vil vel synes det er rart. Det kan jo være hva som helst.
Jeg lurer på hva Simen må tenke om henne. Det var på en måte hennes væremåte som førte til den daten, som hun så absolutt fulgte opp. Det var ikke noe ‘overtramp’ av Simen å forsøke seg på et forsiktig kyss etter denne kvelden. Og hun bare stikker av pga egne følelser. Og det er det. Hva med hans følelser? Tenker hun i det hele tatt på det? Han er jo også et menneske oppi alt dette. Jeg synes i det minste han fortjener å få tilbake genseren sin og en disent forklaring på hvorfor hun bare har baila ut.

31

Det var Ella, der tog initiativ til kys. Hun gjorde alle de indledende øvelser, fugtede læberne, øjenkontakt, læne sig frem, nakken tilbage...
Hun fik bare dårlig samvittighed midt i det hele, og Simen troede at han havde aflæst hendes signaler forkert og overskredet hendes grænser.

32
izzi

Drømmeklipp å våkne opp til! -- litt nylig oppvåknet og drømmegroggy sjæl jeg. Denne var bra!
Underbevisstheten lar ikke Ella få gjemme seg, men dytter henne ut i konfrontasjon
med genser-fibben som spant ut av kontroll, gutten hun liker bedre, ...palmejobben som har blitt en del av henne.

33
please

Oiii Ella, gjør noe med dette i kvled. pleaaase

34
eline

Jag var heelt säker på att det skulle stå "PAUSE"!

35

Nu hvor Simon er her har folk en grund til at like klipperne

36

Ja man har næsten brug for en grædeknap, eller en knust hjerteknap - når klippet er godt, men næsten ikke til at holde ud.

37

Det er en veldig bra serie, men nå MÅ det skje noe snart? Det går sååååå trått, orker snart ikke følge med mer.

38
Fargesymbolikk

Jeg tror det neppe er tilfeldig at Ella har på seg svart og hvitt i dette klippet. Hvit og svart symboliserer begge følelsen sorg, bare at hvit også symboliserer renhet. Noe som antagelig gjenspeiler Ellas følelser i forholdet med Mats. Fargen grønt (den grønne genseren) derimot symboliserer håp, men også ulykke. Altså Håp om at Simen er hennes vei ut av forholdet med Mats. Det at Mats har fått kloa i den grønne genseren gjenspeiler nok ulykke, antageligvis fordi hun kommer til å såre noen, mest sannsynlig Mats (og kanskje Susanne ved å spolere Indiaturen?).
Jeg lurer forresten på hvorfor Ella alltid driver av å tar seg selv på nakken? Henger det sammen med at hun er "den ulykkelige planten" og det faktum at hun vanner blomstene med sine egne hender i drømmen?

39

Har forresten lagt merke til at de fleste av klippene har hvite titler, mens noen få har sorte. Den siste var middagen med Mats.

40

Jeg tenker at sansning er viktig. Lytte (rennende vann), lukte (genser), se og bli sett (Simen), føle (sensualitet, tar på nakken, rennende vann fra springen). Få kontakt med egne følelser gjennom sansning, ta følelsene på alvor og agere på dem.
Mens Susanne lever livet, prøver og feiler i den perioden av livet hvor man bør prøve og feile, har Ella inntatt morsrollen. Den som vanner og vannet omgivelsene, mens hun selv forblir en utarmet, vissen plante uten tilgang på vann.
Fasaden er fin, men hva hjelper det med en fin fasade når den mangler innhold. Når man hele tiden undertrykker egne følelser, den man er, sitt eget jeg. For hvem er man da? Ingen?

41

Den här kommentaren fick mig att gråta.

Jag har nog ganska mycket Ella i mig.

42

❤❤❤

43
Til?

Fin tolkning❤️

44
Utroskap

Når definerer man det som utroskap?

45
Mipsa

Utruskap kan vere mykje forskjellig, og er generelt eit brot på den «kontrakten» det enkelte par har seg imellom. Av og til er det avtalt eksplisitt, men ofte går ein vel berre ut ifrå at partneren har same forståing som ein sjølv. Blant dei mest liberale har ein polyamorøse, som kan synest fleire parallelle romantiske/fysiske forhold er ok, medan andre kan synast at det er greit at kjærasten har fysisk nærleik til andre, men vil gjerne ha dei romantiske kjenslene som noko eksklusivt. Det vanlegaste (og det eg ville gått ut ifrå dersom ein ikkje hadde snakka eksplisitt med partneren om noko anna) er vel likevel at alt frå kyss til sex kan vere utroskap. Det er handlingar som ein kan avstå fra. Likeins vil nokre kalle utstrakt romantisk prat/meldinger/flørt for ein type mentalt utroskap (litt avhengig av innhald, så klart). Kjensler og tanker kan ein derimot ikkje kontrollere om må få vere fritt, så å bli forelska i andre eller fantasere om andre osv. kan ingen nekte nokon. Det same ville eg sagt om venskapleg kontakt med andre. Dersom ein partner meiner at ein ikkje kan ha vener, har det tippa over til å bli kontrollerande.

I alle tilfelle er utruskap ikkje likt for alle, men meir eit svik/kontraktsbrot basert på kva for relasjon og avtale to menneske har seg imellom.

46

Alle definerer det ulikt, men jeg mener Ella driver både med emosjonelt og fysisk utroskap siden hun både lengter etter Simen (åpenbart forelsket og holder egentlig ikke avstand), og hun har kysset han (ikke bare full på en fest, men ekte, følelsesmessig kyss).

47
Halla

I sidste billede, når Ella har vendt sig om på siden, dækker hendes skulder for Mats ansigt - han er ude af billedet og hun har vendt ham ryggen.
Jeg håber, det er noget foreshadowing, der antyder, at hun kommer til at vælge ham fra :))

48
Frø

Går Ella fra forelesningen/samtalen i dag, slik hun gjorde under middagen med foreldrene til Mats? Eller dropper hun den, rett og slett? Ser i hvert fall ut som hun har fått en slags oppvåkning (bokstavlig talt) i løpet av natta...

49
Veronica

Nå begynner dette å bli mer spennende. Holdt på å ramle av blanktoget !

50
plantreamer

omg! hun må velge, denne serien går to veger, sitter berre å tenke skal Simon plutselig vere med som en venn på Indiaturen eller drar hun ikke

51
I jungelen

Dette er et av de beste klippene så langt. Jeg digger det.

52

Noe sier meg at Ella løper ut fra de greiene med Mats senere litt som Isak fra kirka, litt i panikk over egne følelser, og så kommer hun til å gjøre noe dumt eller spontant, og så er det pause neste uke..

53
Jonas

Det står at episoden i morgen skal vare i 33 minutter. Denne uken har klippene til nå vart i drøyt 20. Det betyr at det er duket for litt drama i løpet av dagen?

54
Reven ?

Dette var et spennende klipp som kan bli tolket på mange forskjellige måter. Jeg håper at vi får flere psykologiske klipp, bare fordi det endelig gir oss et lite innblikk til hva Ella faktisk tenker. Jeg skrev dette som et svar på en kommentar i sist klipp (nå nettopp, så tror ikke mange leser den), men jeg vil gjenta at hovedproblemet i denne serien er at vi ikke får vite nok om hva Ella tenker. Mange mener at den er urealistisk, nettopp fordi de ikke skjønner hvordan hun opplever ting. I et skrevet format så ville vi fått et mye sterkere perspektiv, for der ville vi hatt muligheten til å høre mer av hennes indre stemme. Dette er selvsagt fullt mulig i et filmformat, men en "fortellerstemme" kan så lett bli klein om det ikke blir utført bra nok.

Jeg håpet fra starten av at klippene ville ta en mer psykisk retning. Selv om dette er en drøm, så gjenspeiler det alle bekymringene Ella prøver å skyve vekk. Det bryter opp formatet vi har hatt så langt, og gjør handlingen umiddelbart mer interessant. Folk tolker ting helt forskjellig, og det åpner også opp for mer diskusjon i kommentarfeltet (annet enn "NRK fremmer utroskap" og "dette er urealistisk" som går igjen og igjen). Nå er jeg spent på lørdagsklippet!

55

Jeg tror at vi på et eller annet tidspunkt, får høre Simen si "du er verdens beste kjæreste". Sann mine ord <3

56
Wohoo

Ønsker meg: at Ella må stille opp på jobb og må avlyse avtalen sin med Mats. På forhånd takk.

57
Batcat

Aref of Simen jobber alene i dag. Aref vet at Ella hadde en greie med Mats. Ergo. Simen kommer til å få vite at Ella har kjæreste i dag. *sips tea*

58
eline

Kommer det ett klipp från Mats föreläsning/samtal idag, mån tro?

59
Hva står på gensern?

noen som vet?

60
Deadline Deddlain

Hahahah! Et av de beste klippene så langt!

61

GI TILBAKE GENSEREN

62
Confused af

Lo meg ihjel når den rare lyden kom når Ella tok på plantene, skjønte ingenting også åja... HEHE

63
Mr North

Creepy!! Hehe. kanskje et av favorittklippene til nå 😉

64
Lisa

Heia Simen

65
Lera

Повседневная мелодрама с горькой ноткой триллера. Мне нравится, определённо.
Вот, во что выливаются крики совести и беспомощности - в кошмары

(Sorry, I'm russian and I just don't wont to write in English.
Я пишу здесь от имени русских поклонников?)