Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

188 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Dansker

Nej nej nej nej. Nej hvor er det pinligt

2
NÅ DA???

Skal det ikke skje noe? Syns Ella er sløv nå, TRENGER OPPDATERING NÅ KAMERAT!!!!
Takk❤️

3
eline

Nu börjar jag darra av abstinens!! NRK SNÄLLA GE OSS ETT KLIPP <3

4
HALLO

TRENGER. NY. VIDEO. NÅ.

5
Utålmodig som bare det

Antageligvis må vi vente til i morgen, siden det er rød dag i dag. Det kom i hvert fall ingen video eller innlegg 1. mai og det var også en rød dag

6
Hviledag?

Veldig usansynelig at Ella holder hviledagen så hellig. Hva gjorde hun i går???? Bare lå med hue under dyna???
Vi venter ........

7
Chill

Helt rødt var det ikke. Simen postede et billede på instagram. 🙂

8
Minner meg

om twilight - vanpyrer og varulver

9
Simen

mistet respekten helt for Ella her.... gi bort genseren til en fattig helgevakt....?

10
Fattig helgevakt

Haha

11
Haha

God humor

12

Ååh nej förihelvete Mats! Inte DEN tröjan!!

13
Mipsa

Kanskje Ella endeleg må snakke med Susanne? Ho har jo sagt at det er genseren til Susanne sin Tinder-date, så da er det jo ho som kan «redde» Ella ut av knipa dersom Simen vil ha att genseren sin. Lov å håpe på ein god veninneprat, kanskje?

14
Perfekt

Skikkelig perfekt kveld. Se så glad Ella er når Mats har tatt den genseren ??

15
Ta frem popcornet

Draaamaaa*p-chris-stemme*

16

Skrev den kommentaren noen poster tilbake og fikk ingen likes så kommer du 🙁

17

Buuhuu

18
Johan William Goethe

lolz

19

Folk er ikke tankelesere, er så lei at alle andre ALLTID legger skylden på alle rundt Ella: mor, mats, Susanne... "Ingen tar hensyn." "Ingen kjenner Ella godt nok til å vite.." osv. Ella må jo snart kunne snakke for seg selv, hun er 19 år og ikke 3 år. Skal alle gå rundt å vite hva Ella tenker når hun faker ting så godt, og ikke sier sin mening? Nei, sorryas..

20

oi skulle kommentere til kommentaren under, ikke denne men ja 😉

21

Han bare tar og tar hele tiden. Han gnager henne helt opp, og nå til sist tar han genseren til Simen.
Nå må hun si stopp, det her går ikke lenger. Hun utsletter seg selv helt, alt er på hans premisser. Greit, han forsøker ... men dette er vondt å se på?

22

Sånn jeg ser det mangler Ella en evne til å kommunisere hennes behov. Kanskje i frykt for at de har altfor motstridende behov og at det er skummelt å sette et "komfortabelt" forhold på spill.

23

Skjønner ikke hva dere mener med at NRK hyller utroskap og stjeling. Det her er ingenting i forhold til hvordan utroskap er i Friends, for eksempel. Og genseren til Simen har da ikke blitt stjålet av noen.

24
forhold

er noen av disse kommentarene vært i forhold før? Heier på utroskap, og prøver å finne noe å kritisere på alt med mats haha

25

Jamen hun skal jo heller ikke sige han må tage den! FOr den sags skyld kan hun jo sige at hun lånte den af en fra jobbet, det kan man da godt!
Men hun ved jo hvor meget det betyder, så hun kan nok ikke sige det... fordi hun *selv* ved, at det ikke bare er "en fra jobbet".

26
Uenig

Synes ikke det virker som han bare «tar» i dette klippet, han prøver jo å være hyggelig både med middag og rydde opp. Skjønner ikke helt hva alle har imot Mats egentlig, greit nok at de ikke er en god match, men synes jo han prøver å være god:)

Det som derimot er veldig fint er måten Ella sa endelig «nei» på - selv om det bare var for maten. Det er iallfall en knøttliten start

27
Njaa

Han prøver, men legg merke til hva han sier. «Er ikke jeg den beste kjæresten?», istedenfor «du er den beste kjæresten». «Første dag du kom til Oslo møtte du meg», istedenfor «første dag du kom til Oslo så møtte jeg deg». Han dreier samtalen over på seg selv hele tiden, istedenfor å sette henne i fokus når han først skulle lage en perfekt kveld.
Fuck you - det oppsummerer hele kvelden syns jeg?

28
Mmmmhm

Ja. Dette.

29

Det er vel ikke det at Mats er så fæl i seg selv, det er det at han ikke er så god sammen med Ella. Kan hende han hadde vært helt annerledes med en annen jente. Og ja, han prøver å være god her, men det er åpenbart at han ikke får det helt til. Han overrasker Ella med middag og vil gjerne rydde opp, men han sier ikke til Ella at hun er den beste kjæresten han har hatt, men han vil gjerne høre det om seg selv. Når Ella sier at hun ikke kan huske at det ikke har vært dem, begynner han å snakke om maten. Også bare forsyne seg med en genser, herregud...

30
kan hende

Mats egentlig er sånn type som kanskje ikke fikk mye bekreftelse som liten for alt vi vet, og at han er usikker og derfor snakker om seg selv og trenger bekreftelse. Kjenner mange som er sånn og minner meg om Mats.

31
Psykoanalyse

Ja, det finnes alltid en grunn. Folk er jo ikke sånn med vilje

32

Tror presis tvert om, vi har jo møtt foreldrene hans, som var veldig interesserte i ham.
Vi har også hørt fra Ellas mor, som var helt emosjonelt utilgjengelig for henne. Hun går rett inn i et forhold i samme mønster som hun er vant til, med en fyr som ikke verken hører på henne eller respekterer henne.

33
Til Hm

Nå ja, du vet ikke hva familien har gått gjennom før? Eller mats. Er bare det jeg sier, ikke døm han så hardt vi vet jo ingenting

34
Dutchie

I'm crying now.

35
Dear Dutchie - Kjære nederlender

Norsk bamse-klem til deg <3

36
Også Dansker

Hej!!!!

37

Huff, tenk så kaos om Simen ser Mats i hans egen genser..

38
Butikken

Kan jo finnes mange som har samme genser, da. Masseproduksjon av klede er heilt normalt

39
Deadline Deddlain

Klarer så vidt å forestille meg hvordan ansiktsuttrykkene ville sett ut.

40
Miranda

At man ikke bare kan si nei? ?

41

Hvordan skal hun komme seg ut av dette?

42

Det kommer til å bli noe skikkelig rot av dette! Tror ikke hun kommer seg ut av det på noen måte uten at både Mats og Simen finner ut av det?

43

Ja, hun kommer nok til å miste begge to 🙁 Blir ett kaos uansett..

44
NRK har feilet

Jævlig fett at NRK nå synes det er greit å reklamere for utroskap og tyveri

45
Til moralpolitiet

Reklamerte de for hasj også da, i Skam??
Og ser ikke så mange som reagerer på at de reklamerer for alkohol, siden det er en del drikking her, eller for å fake legget for å få kjøpt sprit når man er under 20...

46
Realisten

Og sex før ekteskap! Fy og fy!

47
Til NRK har feilet:

Du bør virkelig se hele greiene en gang til og forsøke å leve deg inn i andre menneskers liv, ut i fra deres egne forutsetninger og premisser.

48
Men assa...

Reklame ja... Bare bruk koden xxutroskaperkultxx så får du 20% avslag på en skikkelig kul type på nrksukker.no
Eller ikke.....

49

Reklamere de for mord når de sender krim óg da eller?

50

NRK sender jo mange serier som handler om temaer og mennesker som ikke er perfekte. De reklamerer ikke for negative ting i innholdet i serien eller filmen bare fordi de viser noe i den som ikke er tatt fra en helt perfekt og vakker verden. Hvorfor skulle de sendt en serie hvor hovedkarakteren ikke gjorde en feil? Hva hadde vært interessant med det? Jeg vedder på at serien kommer til å ta opp at det hun gjorde var galt, og at hun må begynne å snakke for seg og ta opp de tingene som plager henne med folkene det gjelder. Vi lever ikke i en perfekt verden, så denne serien behøver ikke være det heller.

51

Reklamere?

52

Har du ikke fått det med deg? 3 for 2 på utroskap nå

53
Supertilbud

Jepp, man kan velge mellom spicy, normal eller dull smak......

54
Digger NRK

Jeg betaler tv-lisensen med glede fordi NRK er gode på å serve oss reelle historier fra alle livets sider - det som er bra og det som er mindre bra, for sånn er livet. De gjør det uten å dekke over ting eller moralisere. De er gode på å vise hvordan livet kan være, får oss til å reflektere, diskutere, utvikle oss og ta egne standpunkt. Takk for NRK!

55
Dansk licens betaler

Jeg betaler med glæde dansk TV licens for at DRTV kan købe NRKs produktioner, og støtte disse FANTASTISKE gribende tabubrydende serier..først SKAM, og nu BLANK ??

56
@NRK har feilet -svar til deg

Du kan ikke være seriøs. Du må leve på en rosa sky hvis dette er alvorlig ment eller i Kardemommeby. Veldig bra kommentar hvis det er kødd ( lært ordet av NRK)

57

Det fremmes jo ikke akkurat som noe veldig positivt

58
Deadline Deddlain

Siden kommentaren din med ordet "jævlig" ligger på NRK sine nettsider, så synes jeg det er dumt av NRK å reklamere for banning. Fysj og SKAM!

59
Du er morsom

Hahaha! Ja for det er helt klart poenget her.

60
emma

ro deg ned

61

Langt ifra reklame for utroskap/tyveri. En serie reklamerer ikke for et tema kun fordi den omhandler det temaet.

62

Nrk reklamerer ikke for utroskap, men synes det er ganske sært at enkelte her «elsker» å se Ella og Simen sammen - mange i kommentarfeltet som driter i utroskap iallfall

63
Dutchie

Agree: She is in a huge struggle. I don't see this as a reklame for a guy outside a relationship. She feels terrible. I don't want to be in her position at all.

64
THERE'S A CRACK IN EVERYTHING

Uf nej. Jeg ser bare så meget frem til den dag, hvor Ella råber: "NEEEEEEEEEJ!!!!!!!", mens hun stamper i jorden og slutter af med ar kaste en potteplante - måske en kaktus - igennem rummet.

Shit det bliver befriende. Jeg håber, at den dag kommer så snart. Den dag hvor facaden bare krakelerer!

❤️❤️❤️

65
JAAAA

Nå liker jeg deg! Vil se Ella klikke, knuse ting og brøle! Det blir herlig!

66

Jeg grøsset når Mats gikk ut av rommet med Simens genser. Dette kommer til å bli krise.

67
neineineinei

Ella, W T F! det eneste som mangler nå er at Simen møter Mats .....!!!!

68
Kanskje

Haha, Mats skulle bare visst hvor god Ella er til å lyve! Holdt pusten når han forlot rommet med den genseren i hendene. Nå lurer jeg bare på når (og hvor) alt blir avslørt og hvilket utfall det vil få.

69
oi oi oi ella

«Jeg kan ikke huske at det ikke har vært oss.» Kanskje det er problemet

70
Danskemaria

Dramaaaaaa

71

Jeg håper at ting bli helt fucked i helgen. Ella må handle, snart!

72

Er Ella egentlig glad i Mats når hun bare lyver og lyver til han? Selv om hun ikke er forelsket lenger så er de jo venner..? Stakkars Mats og stakkars Simen..

73
Jdpwnxlfpd

Jammen herreguuud. Har ikke sympati for Ella lenger, Simen og Mats fortjener ærlighet.

74
Lisa

Og kjærlighet ❤️

75
Bella

"Du er ikke så god til å juge" hahahahahahaha

76
TeamEllaMats

stakkars Mats ass 🙁

78

Ella truly is a good liar and Simen warned us!

79
Pay attention to detail.

Simen said: I believed you. You are a good liar.
Mats said: You are not a very good liar.
Who of them understands her and knows her better? Look at Ellas facial expression after they say those things.

80
Musikken ?

"Our house, is a very, very, very fine house.."

81
Kul sang

Har alltid likt den. De hadde alltid morsomme musikkvideoer

82
Hehe

Ja har alltid mislikt denne sangen og sett på den nesten som satire. Ingen er kun blid, ingenting er kun enkelt. Da er det i såfall kun en fasade.

83
Fine house

Det der kommer til å dette fra hverandre etterhvert. Dårlig grunnmur?

84

It’s quite frightening how easily Ella can lie. She always looks so calm - a poker face. Especially when she saw Mats in the jumper!

85

A “blank” expression!! ?

86
Hei duuu..

DRAMA!!!

87

Jeg skjønner ikke hvorfor så mange synes så synd på Ella. Hun er da ikke noe offer. Hun har selv satt seg i denne situasjonen. Hun lar det skje. Jeg synes faktisk hun virker ganske tafatt og stusselig. Lyver og fører begge disse gutta bak lyset uten å blunke. Men det er liksom henne det er synd på ....... ?

88

Men det er jo ikke noe rar med sånne episoder iløpet av den tiden etter videregående, man skal finne seg selv i tillegg til alt annet som skjer og det er veldig vanlig at folk forandrer seg veldig mye på kort tid i den periode av livet. Så kanskje Mats og Ella passet bra ifjor høst men ikke lenger... det er vel ofte sånn med ens første kjæreste. Jeg tror ikke hun er offer, men lurer på hvor gamle er de som synes at hun er jo et dårlig menneske pga utroskap løgner osv osv, hvor lenge siden de var selv i den alder, og om de har sett seg i speilet? Jeg synes kjærlighetsdramaet til Ella er veldig relatable og jeg har vært selv gjennom noe liknende sommeren etter videregående... Det ble slutt på kjæresten fra videregående for å si det sånn... man må feile og lære seg etterhver hva som er greit og ikke greit å gjøre med andre sine følelser... MEN det er såpass ofte disse tingene skjer i den alder at når vi ser tilbake på det så er verken jeg eller eksen min sint på hverandre på noen måter. Folk endrer seg mye og vokser fra hverandre veldig fort i den alderen, sånn er det..

89
til MEN

Kjenner maaange i den alderen som er lik ella, mer flørtete enn ella osv og de er ikke utro og lyver. Ingen er perfekte, men man kan jo prøve å ikke sette seg selv i sånne situasjoner som utroskap? Føler alle sier at man er "ung og dum" når man er 19 som en unnskyldning for å ikke oppføre seg. Problemet mitt er ikke Ella engang fordi hun er fiktiv, men alle i kommentarfeltet som faktisk heier på Simen og Ella og utroskap det er mye verre, for de bak kommentarene er ekte personer.

90

Denne serien handler ikke om utroskap, men om makt og avmakt.
Ella har ikke vært utro, men hun er låst i en situasjon hun ikke kommer seg ut av, hver gang hun forsøker å kommunisere hva hun ønsker og hva hun vil blir hun overkjørt.
Simen har lite med saken å gjøre. Hun er tiltrukket av ham fordi han er 100% seg selv og sier ting rett ut uten å pynte på noe.

91

Når man er i et forhold og gjør noe av et romantisk slag med andre er man utro ja, uansett om man prøver å finne seg sjæl eller ikke! Handler om flere ting, fordi flere ting skjer i livet også, samtidig. Og vi kjenner jo ikke Simen, litt rart at du bare automatisk sier han er 100% seg selv.. Men så langt virker han som ener god fyr. Men alle har gode og dårlige sider.

92

vesensforskjellen er at han er helt åpen og ærlig om sine dårlige sider.

93

Enig! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal føle for hun?

94
Ella

Lurer på hva som faktisk foregår opp i hodet til Ella. Anger, frihet, bekymring? I alle klipp er Ella med noen, skulle sett et klipp av bare Ella som gråter, er frustrert eller noe. Føler liksom osm hun bare lever på en sky uten styring og har ingen meninger.

95
....

Jeg tror Ella her det svært
Jeg tror hun tænker at Alt det hun prøver går galt og hun tror derfor mere på andre end hende selv så når moren siger hun skal blive sammen med Mats så gør hun det men man kan se hun lider hun råber efter hjælp indeni så når hun nærmest misunder Simen for at sige fra når det ikke går godt så er det fordi hun råber efter hjælp nogle må hjælpe hende og jeg håber det sker snart

96
Slowmo

Hahaha....herregud så kleint

97

Gleder meg på den reisen vi nå MÅ ha i vente, der Ella får et språk for å uttrykke hva hun ønsker og vil. Nå virker hun nesten servil. Hva gjør at hun tror hun må ha det slik? Dårlige erfaringer? Ta deg sammen jente! Vi heier på deg!

98

Hun får jo blant annet nesten rådet "hold ut og lat som ingenting" av moren. Dette går rett inn i et kjønnsrollemønster som er 1000 år gammelt. Det har blitt forsøkt tatt oppgjør med mange ganger, men oppgjøret kan ikke bare komme utenfra fra samfunnet, det må også komme inne i hver person.
Ella har noen innsikter hun må få, og innsikter kommer som regel fra erfaringer og miljøskifte.

99
Menolitt

Bra skrevet, jeg opplever at det er denne "snill jente" tematikken som er underliggende i denne serien. Og du har helt rett, dette er et oppgjør enhver kvinne må ta med seg sjøl, "dette er meg, dette er mine grenser og verdier". Vi har alt for lenge, også i vår egen tid, levd med et bilde av at det er helt ok at ei dame er identitetsløs, så lenge hu er fin å se på. At kvinner som snakker høyt og tar plass er ansett på helt andre måter enn menn som gjør det samme. Jeg er ingen kvinnekampforkjemper, selv om jeg er kvinne selv, jeg mener at likestilling bør være et begrep som gjør kjønnsbetegnelser overflødig, ikke at den kun skal handle om kvinnens rettigheter. Samtidig mener jeg at vi kvinner er mest tjent med å finne kraften i oss selv som individ, trygghet og selvtillitt til å leve livet vi er ment til, med intergritet. Kanskje mer dette å finne det i seg selv, enn å skulle fronte det i et fellesskap. Her mangler det innsikt hos Ella, helt riktig, den er veldig begrenset. Måtte dine ord bli kommende handling i serien, at hun finner inspirasjon til å vokse som menneske, uavhengig av story line om mennene i sitt liv.

100

Hun kunne jo bare sakt at hun hadde vært ute å tatt et par pils med en kollega i helgen og hadde glemt å ta med jakke og fikk låne den. Hun hadde jo ikke trengt å lyge?

101

hadde ikke trengt å lyge...

102
Izzi

litt creepy når en føler på at bestevenninnen og kjæresten går sammen om å manipulere en til å bli med på noe ...

103

Har du aldrig varit med om att en kompis och kjæreste har hjälpt varandra för att planera en romantisk middag? Mats ville bättra sig och det här var väl hans första steg.

104

Og fortsatt snakker han kun om seg selv.
Lite troverdig.

105
Izzi

ikke bare selve middagen -- hele India-opplegget blir satt på spissen av at Mats og Susanne driver og planlegger og planlegger greier for Ella. De andre vil noe for seg selv, og de pusher Ella med. Ella har ingen rundt seg som kjenner henne godt nok til at de skjønner hva hun vil, eller vil ta hensyn til hva hun vil over egne interesser. Det må være ensomt.

106
Å herre min hatt - Dette er jo da helt usannsynlig

Dette er helt usannsynlig etter mine begrep. Ella har hatt fire dager på seg til å enten gjemme genseren eller levere den tilbake OG i hvert fall IKKE la den ligge akkurat der hvor Mats kommer til å gå ut av sengen.
ENTEN er Ella verdens mest distre person som ikke har merket genseren og hva den evt. kan forårsake av problemer.
ELLER så er BLANK på vei ut av virkeligheten og over i drama som er vanskelig å kjenne seg igjen i

107

Han kom vel inn med den, så den lå vel på badet, der hun vrengte den av seg i fylla. Lett å glemme det når flere deler bad og har klær der.

108
hoi hoi:)

Han plukker den opp idet han går ut av sengen og kler den på seg mens han går ut og er på badet. ifølge videoen ligger genseren på akkurat samme sted som hun la den fra seg på lørdag. Støtter innlegget over, dette er usannsynlig!

109

Den lå ved sengen hennes. Trolig har hun ikke hatt lyst å levere den tilbake men å ha noe av ham der.

110
Distré?

Ella klarte å glemme søknadsfristen til Samordna, så at hun også glemte genseren kom vel ikke akkurat som noen stor overraskelse.

111
rrrrrrr

Orker ikke mer nå.

112
Min teori???

Efter att Mats och Simen båda haft en stund med Ella och vet sanningen så tror hon att hon måste göra ett val mellan dem men det slutar med att BÅDA säger nej och avvisar henne, hon blir tvungen att åka själv och finna ut vem hon er.

113
Flink pike

Er ikke Mats og Susanne veldig opptatt av bekreftelse? Mats: «Tenk at første dagen du kom til Oslo så møtte du MEG. I stedet for «Tenk første dagen du kom til Oslo så møtte jeg DEG.» Og: «Er jeg ikke den beste kjæresten du har hatt?» Etter en litt stussli pasta bolognese med en kaktus som pynt på bordet. (Hvis det ikke var sex’n han ønsket bekreftelse på, da. Igjen.) Og Susanne: «Ble du overrasket? Var maten god?» Er ikke JEG flink, liksom!
Og en ting til. Kan det være at Ella kommer fra en religiøs familie? Siden mor mener Ella skal holde fast ved sin aller første kjæreste, som hun traff da hun var 18, resten av livet? Jeg vet ikke.

114
Jules

Som sagt over her, man må ikke være religiøs for å ønske det. Ærlig talt. Ingen vil vel oppfordre ungen sin til å avslutte et forhold med mindre det er tegn på at den blir psykisk/fysisk mishandlet.

115
Jo Jules.

Jeg ville rådet mitt barn til å avslutte forholdet hvis hun ikke var forelsket lenger og følte sterkere for en annen. Trenger ikke bli mishandlet for å avslutte et forhold... Hun er 19 liksom. Blir noe helt annet når det er barn i bildet. Da bør man ikke gi opp så lett.

116
Jules

Altså, tror du virkelig det? En ting er å tenke det, men å faktisk råde ungen sin til å slå opp er brutalt. Når man er 19 klarer man fint å tenke sjøl, og til slutt ta en avgjørelse. Prøv å se det fa morens perspektiv: Uansett hvor mye hun måtte ønske at Ella dumpet Mats vil hun jo ikke være den som påvirker Ellas valg i for stor grad. Hun stoler jo på at Ella klarer å finne ut av dette selv. Ja, Ella er 19. Det blir nok aldri hun og Mats, men hun har lov å ha sine håp selv om dette forholdet er i ferd med å gå i dass. Dette skjønner jo helt sikkert moren hennes, og jeg tror det er grunnen til at hun ikke råder Ella til å slå opp.

117

Hvorfor egentlig ikke? At være I tvivl er da grund nok. Parforhold er overhovedet ikke den eneste mulige måde at leve et godt liv på. De fleste forældre ønsker vel, at deres børn lever allermest I overensstemmelse med dem selv, uden at volde skade mod andre.

118

Godt sagt, Flink Pike.

119
Religiøs

Må ikke være religiøs for å si det da

120
Orker

Tror jeg snart ikke orker mer av denne serien jeg.

121
Utslitt

Jeg er helt utslitt av å se på dette. Jeg er så irritert på alle, på Ella som ikke kan lære seg å si i fra og stå opp for seg selv og på Mats og Susanne som begge bare tenker på seg selv.
Kjære NRK, kan dere være så snill å fixe dette - orker snart ikke mer!

122
Ja da sparte jeg de penga

Æææææææ dette blir for mye, klarer ikke se

123
Hvor er du dum, Ella

Sig dog bare, at det var Ragnars, og at du lånte den på arbejde en aften, fordi det var koldt eller et eller andet! Du gør tingene så komplicerede for dig selv!

124
Gina

Nei, så flaut!

125
Hæ?

Denne serien handler jo bare om sex og kjæresteri og gutter og svært lite om hva hun faktisk skal gjøre dette året, det ble bare glemt? Hvor er handlingen om videre studier, planer, har hun bare lagt det på hylla igjen? Rart

126

Alle kjærlighetsforviklingene gjenspeiler jo Ellas totalt manglende evne til å fatte beslutninger som kan få konsekvenser for henne. Hun trenger et kompass, for nå bare virrer hun rundt og lar seg lede av alle andre. Hun føler hun må studere fordi det er det som [hun tror] forventes av henne, hun sier ja til å bli med til India fordi hun ikke tør si nei, hun tør ikke si ifra til Susanne eller noen andre at hun ikke vil til India fordi det kan føre til negative konsekvenser og alle rundt henne syns India-turen høres kjempeartig ut, hun tør ikke si nei til sex (og siden hun tydeligvis ikke har hatt kjæreste før er det mulig hun tror det er sånn det skal være). Hun har elendig selvtillit og lar seg heller lede av andre som hun tror kan styre skuta for henne. Hun er utrolig barnslig på mange måter og graver seg dypere og dypere inn i dritten. Når hun først sier noe kommer nok venner og familie til å bli sjokkert fordi hun har vært så føyelig (og de tror nok at hun har vært fornøyd og enig hele veien), men det er bedre sent enn aldri. Tror hun kommer til et tidspunkt der begeret renner over og alt kommer for en dag.

127
Sant!

Veldig fin analyse.Jeg tror Ella representerer mange av oss, slik vi er eller har vært i løpet av livet. Vi er redde for å såre andre vi er glad i, vi vil ikke tråkke noen på tærne, vi bare følger det andre mener er riktig. Å finne deg sjæl er ikke lett, det er så mange forventninger og opplevde krav - hvem er vi og hva vil vi?.
Det vi bør lære av denne serien er å være åpne for andre, høre andres tanker, meninger og følelser, være der for andre, ikke bare være opptatt av oss selv - kansje har vi en Ella i vår vennekrets?

128
Enig

Denne analysen liker jeg så godt.

129

Enig!

130
Enig

Ja, det var så relatable at Ella ikke vidste hvad hun skulle studere osv, men det plot er bare blevet glemt nu? Nu er det bare en laaangsom serie om Ella der player to fyre på en gang. Jeg har ikke lyst til at følge med mere

131

Finns det en enda serie utan triangeldrama?

132

Sikkert, men sjeldent triangeldrama er hovedplot..

133
Profeten

Ella har et stort talent: å skjule følelsene sine.
Hun tror hun beskytter de rundt seg ved å sette sine egne følelser bort. Også klarer hun det ikke når hun møter Simen. Dette kommer ikke til å gå bra for noen er jeg redd. Og jeg tror ikke hun klarer å glemme Simen selv om hun prøver.

134
Mari

Jeg digger denne serien - og kjenner meg så igjen i mye av ubesluttsomheten og problemer med å ta et valg og stå for det.

Men er det bare meg eller var det litt rart at de hoppet rett fra kjøkkenscene til sengen hvis dette skal sendes "live"? Kunne i så fall vært lagt ut som to klipp da..

135
Skamblankt

I de fleste klippene har det vært noen korte hopp i tid.

136
Mats er bare

Meg meg meg!
Uansett om han lager litt middag så er måten han snakker på hele tiden bare sentrert rundt ham selv. «Du traff meg første dagen» ikke «Vi møttes første dagen». «Er jeg den beste kjæresten du har hatt?». Han vil bare ha bekreftelse på at han er den beste hele tiden. Ella føler seg helt overkjørt. Og jeg har veldig vanskelig for å tro at han ikke hadde baktanker med å lage middagen. Nei, jeg er helt i Simen-klubben.

137
Som anmeldelsen sa

#firstworldproblems

138
Firstworldsproblem is also problems

Hva er galt med firstworldsproblems? Å ikke vite hva man vil eller hvordan man skal heve stemmen er da viktig nok problem for mange?

139

Jeg skrve den kommentaren. Og helt ærlig så er jeg enig, er egentlig ikke en person som rangerer problemer. Men denne serien får meg ikke til å føle noe synd på Ella, føler hun roter seg selv opp i ting unødvendig. Se på Eva og Jonss fra skam. Eva var utro, men eva angret så sykt etterpå selv om hun ikke sa noe og det var mye mer følelser og op og ned og tjo og hei som fikk meg med. Så langt er denne serien som når hvite folk sier de opplever rasisme

140

Noen ganger handler det ikke om at du skal ta stilling til om folk gjør rett eller galt men å forsøke å forstå hva de føler og går gjennom og hvorfor de handler som de gjør. Se klippene en gang til fra start og se etter tegn og hint på hva som foregår både utenfor og inne i Ella.

141

Har ikke sagt man.må ta stilling til rett og galt, syntes bare serien ikke er god nok på å få meg til å føle noe. Har sett små hint, men ikke nok med tanke på at vi er flue på veggen

142

de fleste vet jo ikke hva de vil når de er 19? Skjønner bare ikke hvorfor det er en så stor greie, hvis alle roer ned hos seg selv så blir det ikke press

143
Anakin

Intressant att Sonen sa att Ella är bra på att ljuga och Mats säger motsatsen..

144

Hvem av dem kjenner Ella best?
Og la du merke til Ella sin reaksjon på de to ulike utsagnene? (se gjerne på nytt)

145

K: 72
L: 232
Dette klip var ikke så slemt?

146

Hva betyr K og L og nummerere?

147
Til 123

Antall kommentarer og likes regner jeg med

148

Tipper det er kommentarer og likes.

149

Takk hahhaha

150

Åh neeeej ångest asså!

151
Reven ?

Kjenner bare at jeg blir mer og mer stressa jo mer jeg ser av dette. Her ser vi Ella som prøver å overkompensere på grunn av det som skjedde med Simen (og på grunn av rådet til moren), for nå later hun som om alt er fint og perfekt igjen. Jeg syns ikke at Mats er en forferdelig type, men den fyren er så latterlig selvopptatt. Han aner virkelig ikke hva som skjer utenfor sin egen boble. "Jeg er den beste kjæresten du har hatt", "Da du kom til Oslo så møtte du meg", osv osv. De fungerer så dårlig fordi han kjører over Ella uten å være klar over det selv.

Og genseren! Jeg holdte for munnen da han plukket den opp. Jeg er bombesikker på at ved første møte mellom Mats og Simen så kommer Mats til å ha på seg nettopp den genseren. DA snakker vi drama. Jeg kommer til å se resten av denne serien som når jeg ser skrekkfilmer; ved å holde for øynene å titte mellom fingrene for kleine stunder.

152
Gamlemor

Det triste med Ellas løgnerier er at hun risikerer å bli stående igjen alene til slutt fordi de andre mister respekten for henne når avsløringenes time kommer.

153

Når avsløringene kommer håper jeg de kommer fra Ella i form av brøling og at hun ikke vil trenge noen av dem sin respekt fordi hun har funnet respekten for seg selv.

154
Debbie

*cries in Norwegian”

155
Kjell-Roger

Blir artig når Mats kommer overraskende innom Plantasjen, i Simens genser, mens Ella og Simen har en prat. Koselig.

156

Ella og Simen jobber jo ikke på samme dager, så ser ikke hvordan det skal skje. Mer sannsynlig at Ella og Mats møter på Simen på gata.

157
Stakkars dude.

Trykk hjerte hvis du syns helt sykt synd på Mats:(

158
Ugler i mosen

Vi vet jo ingenting om hva Mats driver med når han ikke er med Ella. Plutselig skal han være verdens beste kjæreste...her lukter det ugler i mosen.

159

Haha. Nei.

160

Ingen spurte om du var uenig, bare la vær å trykk hjerte

161
Gaaaah

NEEEEJ ELLA!!! SKÄRP DIG FÖR FAN!!!