? Grønn Glede ?

12:10

Aref:
Hei dere
Aref:
Simen og jeg er alene på jobb på lørdag, noen som kan ta en kort vakt med oss?
Mira:
nei dessverre
Louise:
Lovlig sent Aref
Louise:
men æ kan
Aref:
Fantastisk! Tusen takk
Ragnar:
Kan du da vise Simen hvor frøene skal henge
Louise:
?
Simen:
Faen hang jeg dem feil
Ragnar:
Ingenting å beklage for simen min gutt!
Ragnar:
100% meningen at det henger en halv rad frø blant vanningsutstyret
Aref:
Supert hvis vi holder oss unna ironi i jobbchatten

Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

61 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Maja

❤️

2
Batcat

Ragnar. My spirit animal.

3
Kulturel appropriering

Hvis du ikke er indigenous har du ikke noget spirit animal, der ligger en helt vildt drabelig historie bag, så det ikke cool bare at slynge det ud som et "sejt" gimmick i sproget.

4
Slapp av

De fleste gamle trosretninger og mytologier har en versjon av “spirit animals”. De finnes i norrøn mytology. Så du kan spare deg å komme hit til oss med dette maset.

5
Kulturell apekatt

Er vi i Sverige eller?

6
Batcat

You must be fun at parties. - All the love xx.

7
#krenka

åh gud

8
Lolmeister

Hahaha. God parodi av en SJW.

9
Kulturell hårsårhet

Pust ut og tell til 10. Det var ingen som skrev noe som helst upassende, det eneste poenget til trådstarter var at hun/han identifiserer seg med Ragnar. Ingen onde hensikter, ingen referanse til noe "drabelig" indianerhistorie. Livet blir for vanskelig hvis du alltid skal lete etter grunner til å ta folk, særlig når du skyter såpass langt over mål.

10
Språkpoliti

Så bruken av visse ord, særlig de som har med åndelighet å gjøre, bør altså begrenses til «urbefolkning» (hvem nå de er)..? Right.?

11
satirikeren

Dette er sylskarp satire - tommel opp!

12
#krenk

Kan vi slutte å bli krenket for alt? Takk.

13
Krenk

Krenk

14
Educate yourself

"Dear NonNatives: Nothing is your spirit animal. Not a person, place or thing. Nothing is your spirit animal. You do not get one. Spirit animals derive from Anishinaabe and other tribes deeply held religious beliefs. It is a sacred, beloved process that is incredibly secret. You as a NonNative can say “X is my spirit animal” but as an Anishinaabe woman I hear "I'm a ignorant asshole." There are better words. If you want to say X is my spirit animal, don't. Try "Patronus" or "Muse." or "Inspiration" NONE OF WHICH MISAPPROPRIATE LIVING CULTURES. NonNatives who think I'm mean for picking on them for saying "X is my spirit animal" will receive an apology when the continent is returned." - fra bloggen POLYCHROMANTIUM

15
@Educate yourself

Og hvem ga deg retten til å diktere hva andre kan og ikke kan si? Det er alltid en eller annen som blir fornærma av den minste ting - uansett hvor uskyldig det måtte være i utgangspunktet. Skulle man alltid gjøre alt for å ikke risikere at en eller annen et sted i verden blir fornærma (som om det å være fornærma er en helt forferdelig ting som bare kan sammenlignes med voldtekt og tortur), måtte man gått med bind foran øya og munnen og holdt seg hjemme for evig og alltid.

Appropriering er tidenes mest fjasete begrep. ALT har hentet inspirasjon fra et annet sted. ingenting er originalt, og ingenting tilhører kun én kultur. Dere som syter om appropriering vil jo tydeligvis ha segregering tilbake i samfunnet, da kun de som er født med X hudtone eller Y antall tær kan bruke noe. Ser du ikke hvor mye det skaper et "oss og dem" når individer med egenskaper de er født med skal særbehandles på den ene eller andre måten? Man lærer jo ikke å se på andre som medmennesker når man kun ser de for hudfargen de har eller andre trekk de er født med. Alle kan se at Olav har brunt hår og Lise er blond, men både Olav og Lise er så mye mer enn deres respektive hårfarge og vil neppe ønske å bli behandlet ulikt bare fordi de har den hårfargen de har.

Anbefaler deg å sjekke ut Martin Luther King og faktisk skjønne hva han sa. Han ruller temmelig mye rundt i grava nå.

16
non-native

POLYCHROMANTIUM is my spirit animal.

17
Brug 'muse' eller 'inspiration' I stedet

Dem, der er berørte har definitionsmagten. Og så kan man som ikke-berørt vælge at lytte og have de berørtes ryg på bedst mulig vis eller stå af, læne sig tilbage og sige, at man da kan gøre ingen verdens ting, fordi det er lettere og ikke kræver et faktisk arbejde at lære én selv.

Du har ret, man kan ikke gøre noget, der ikke er problematisk, men man kan prøve at gøre verdenen til et mere rart sted at være ved at lytte til, hvis noget man siger gør de berørte mennesker kede af det.

Hvad går der af jer ved at bruge 'muse' eller 'inspiration' i stedet for?

18
@PK danske

Nei, ingen eier definisjonsmakten av et allment kjent begrep. Du skjønner ikke prinsippet: sin tankegang bunner ut i at alle som er fornærmet over et eller annet har en rett til å nekte andre å si et ord, uttrykk eller gå kledd i en viss type klær. Det er ingen menneskerett å ikke bli fornærmet, og ingen dør av det.

Personlig bryr jeg meg ikke om ordet spirit animal, men det er prinsippet som gjelder. Spirit animal er ikke det samme som muse eller inspirasjon, og det er ikke et nedsettende ord på individer med medfødte egenskaper. Spirit animal har ikke et 100% overførbart synonym. Begrepet er velkjent, og det er ingen som tar skade av det. Med din logikk, der visse grupper "eier" ord og begreper, må det kuttes uttrykk temmelig mange ord fra språket. Ut med alle låneord (da sliter dansk!).

Av respekt dropper mange å si ord som er nedsettende overfor visse folkegrupper. Det er ikke det samme som et nøytralt låneord som spirit animal. Din logikk er en farlig, nedadgående spiral der man stadig vil overgå andre i å være puritanske og "woke". Igjen sitter man med en frykt for andre (de kan jo bli fornærmet av ens nærvær!) og uten språk da alle ord kan spores tilbake til noe og går man langt nok bak i historien oppdager man at alt er basert på noe annet eller en annens idé. Ingen eier språket.

Det er merkelig hvordan det gikk fra segregering til en kulturell smeltedigel, før det nå igjen blir til segregering. Man kan ikke få begge deler om man skal leve i et og samme samfunn. Forsøk å se det overordnede bildet: "spirit animal" er kanskje en dråpe i havet, men om man fortsetter på samme sti uten å løfte blikket ender man opp i den dystopien jeg skildret.

PS: Anbefaler deg å lese 1984.

19

Det er ikke cool, når folk smider om sig med SA uden at værne om den kultur, der ligger bag. Verdenen er ikke en stor slikbutik, hvor vi kan vælge og vrage mellem dybe tegn på stolthed og spiritualitet og bruge som LOL-slang for at virke edgy. Det er sjældent de samme mennesker, der gør noget for aktivt at bakke selvsamme kulturer op, f.eks. ved at gå til demonstrationer, vise fysisk støtte for personer, der bliver udsat for racisme i det offentlige rum.

Hvad mener du med medfødte egenskaber I denne her sammenhæng?

20

1. Jeg tror ikke helt du forsto noe jeg skrev til deg. Om man skal sørge for at alle kulturer holder seg "rene" (ikke blandet ut) må a) folk i multikulturelle samfunn segregeres, b) land stenge alle grenser og hive ut alle som ikke har etnisk og kulturell tilhørighet til landet. Satt på spissen, selvsagt, men poenget er at du ikke kan kontrollere språk eller kultur. Sånt utvikler seg (om ikke hadde vi aldri fått den pcen eller mobilen vi skriver på). Du har ingen rett til å si at en eller annen ikke oppfyller nok kriterier til å si eller gjøre noe.
2. Å blande bruken av nøytrale ord med rasisme ("bli utsatt for rasisme i det offentlige rom") er nettopp det jeg har sagt x antall ganger at er en såkalt "slippery slope". Rasisme var et sterkt ladet begrep med en allment kjent forståelse av hva det gikk ut på. I dag blir ordet stadig mer utvannet og historien om "ulv, ulv" virkeliggjøres. Dette har ingenting med rasisme eller å støtte opp under minoriteter å gjøre.
3. Passe fordømmende å tro at folk som tør hegne om ytringsfrihet ikke bryr seg om "utsatte" grupper. Og hvem sier at man må gå i demonstrasjoner og lignende? Alle har din måte å støtte opp under en sak de brenner for.
4. Er det ikke åpenbart? Medfødte egenskaper som Hudfarge, seksualitet eller etnisitet, for eksempel. Ting man ikke ka noe for. Det er jo tydelig at du mener kun de med x egenskaper (å være indianer i dette tilfellet) kan si visse ord. Språk er ikke eiendom, ei heller er kultur eller religion.
5. Takket være Internett, kulturell utveksling og også inn-/utvandring ER verden en stor godtebutikk der vi kan plukke fra ulike kulturer og inspireres av det beste fra hver av de (og utelate det vi ikke liker). Hvem sier at alle som låner ord, klesplagg, religion eller hva det måtte være ikke har noe respekt det?
6. Bonusspørsmål: kan en muslimsk innvandrer gå med hijab til Danmarks folkedrakt eller Norges bunad? De argumentene du kommer med tilsier at du burde mene "nei" - konseptet er jo mer eller mindre det samme.

21
plot twist

Jeg hadde håpet ella ville ta det... A twist, kanskje?

22
Vad vill Ella egentligen?

Jag tycker det verkar som att Ella är lika besvärad av Simen nu som av Mats..?

23

Hun skrev undskyld for at være gået, og han skrev et glad svar. Han ved ikke, at hun har en kæreste, jo. Han kræver da ikke noget af hende. Og hun har under alle omst svært ved at sige nej, fordi hun både ikke vil såre nogen og samtidig er forelsket i ham. Så det er allerede to grunde.

24

Der kommer til at ske noget med Simen og Louise ?

25
Louise

Så kan Louise dominere Simen på samme måte som Mads dominerer Ella?
Men han likte seg jo ikke i militæret....

26

Godt tænkt.
Håber ikke.
Men så Louise og Mats, da?
😀

27

Louise og Simen?

28
Hørte det først her

Simouise

29

Louise spills the beans om at Ella har kjæreste. Så blir det drama.

Og friske takter fra Simen å banne i chat med sjefen som nyansatt.

30
Åh ella

Ella kommer också jobba!! Det behövs många i blomsteraffären i maj?

31
Andreas i Lisboa

OMG OMG OMG OMG

Louise + Simen*Ella= DRAMA

33

Ragnar er en af grundende til at jeg stadig følger med i denne serie ?

34
Ragnar ❤

Haha! Jeg elsker Ragnar! Mere af ham tak!

35
Riktig navn

Hurra, Aref har oppdaget at Simen heter Simen og ikke Simon!

36
Bella

Ragnar er mannen for oss som savner Eskild

37
Mette

Kunne godt tenke meg å jobbe med denne gjengen

38
CatBat

I og med at både Ella og Simen er med i jobbchatten antar jeg de begge har fint fungerende facebook profiler. Og jeg ville tro at disse karakterene ikke stalker hverandre noe mindre enn de gjør i SKAM når det kommer til sosiale medier. Så...? Står Ella som singel på facebook da eller? Etter snart et år bør det vel være hvertfall ett synlig spor på at hun er i et forhold blandt hennes sosiale medier?

39
Dramatisk Hamster

På insta er der INGEN kærestebilleder...

40
Mipsa

Kanskje Mats har joina #deletefacebook-kampanjen, og Ella dermed ikkje står som «i eit forhold med» nokon lenger?

41
Kanskje

Men da står det jo fremdeles «I et forhold» hvis jeg husker rett

42
Vopsi

Eller så kanske Mats alltid har sagt vi behöver inte stå som i ett förhållande, vi vet var vi har varandra och det måste inte stå på facebook. Jag känner många som inte är länkade till varandra på det sättet för hela livet måste inte ligga uppe för alla andra.

43
CatBat

Kjenner slike jeg og. Men de er jo ganske inaktive på sosiale medier generelt sett. Her har både Ella og Mats aktive instagram kontoer. Så får ikke inntrykk av at de har den type innstilling til sosiale medier.

44
Lørdagskos

Kanskje det dukker opp noe som gjør at Louise ikke kan jobbe likevel og det ender med at Ella må ta vakten likevel ? i hope so! ?

45
Ehmmmm...

Nå beklaget vel ikke Simen noe som helst, lol

46
Dansken forstår bare ikke alt

Danskeren her forstod ikke hvad det var Ella skulle med Mats på lørdag - nogen der kan forklare? Et interview eller en samtale lød det som... Men i hvilken forbindelse...?

47

Tror denne samtalen er et arrangement jeg av noe slag

48
Til dansken

Han sa at det er et foredrag som er mer som en samtale. Vet ikke helt hva det innebærer selv for å være ærlig...

49
jepp

de skal på et foredrag i forbindelse med den oppgaven mats skriver.. Tror jeg

50

Tak ❤️

51

Mats sa han skulle på et "foredrag", som på engelsk er "lecture". Dette foredraget var dog ikke et vanlig foredrag, men mer en samtale (kan anta det blir som en dialog mellom lærer og elever, hvor elevene får mulighet til å stille spørsmål). Dette er altså i sammenheng med skolen.

52

Tak ❤️

53

Känns som att det är lite trafik och spekulationer om Simen inte är med i ett klipp :/

54
Drøm

Åååå neiiii, jeg håper ikke Ella gjør det samme som Sana og kutter kontakten med den hun er forelsket i.

55

Hn burde nevne kysset til Mats og kjæreste til Simen, men tror hun prøver å finne ut om Mats er dne hun skaø gå for. Også er det jo greit at hun finner ut ting

56

Louise eller Aref kommer til å avsløre at Ella har kjæreste til Simen på lørdag. Deretter kutter simen kontakten eller blir avvisende mot Ella. Hun blir da presset enda mer til å ta er valg når det kommer til mats

57
rudolf

herligt ragnar

58
Louise?

Eg reagerer litt på kommentaren til louise "Lovlig sent". På mange arbeidsplasser blir ein ringt til samme dag. Her får dei varsel allerede på tirsdag, når vakta gjelder for laurdag.

NRK la nylig ut artikkel om korleis det er å vere sjukepleier. Det er ikkje greit å ha det så usikkert, dersom ein er avhengig av den lønna. Men i dette tilfellet på plantasjen, syns eg dei fekk veldig god tid på å tenke seg om.
Eg arbeider som ringevikar, og får ofte telefonar berre nokre timar før eg skal på jobb. Somme gonger berre ein time før òg. Men nå er eg heldig som bur veldig nær mine arbeidsplasser.

59
Dramatisk Hamster

Louise er ret sur over at Arif er utjekket.

60
Blank

Lmao mira is me

61
Almaz

?❤️