Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

128 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Åh!

2
Kjære Ella

Det er ikke sånn at du finner deg selv i andre, og det er ikke alltid man finner seg selv. Du lærer av alle forhold vennskap, kjærester og kollegaer. Det er lov å gjøre feil, det er hvordan du retter opp og at du retter opp feil som er viktig. Og sist men ikke minst kommunikasjon, og sett dine behov først(mtp du er så ung), men ikke vær slem mot andre som du er mot simen og mats nå. Og når du begynner på uni eller høyskole finner du nye venner og folk som kanskje lytter til deg. Alt ordner seg, men livet er ikke lett<3 heier på deg

-j18

3
janne

er dette siste episode ?

4
Til Janne

Nei:)

5
Jonas

First

6
MATS

Kan noen plis fortelle meg hva MATS har gjort som er så fryktelig gærent, er det noe jeg ikke har fått med meg annet enn uoppmerksom?

7

Han virker egt. litt selvsentrert fordi han prater jo om seg selv ganske mye da.

8
Mette

Det er vel heller det at han ikke er rett for Ella, det finnes sikkert en annen jente han kunne passe bedre sammen med

9
Mette

Det er jeg enig i! Bare skjønner ikke hvorfor alle skriver at mats er manipulerende osv? Liksom hæ

10

Jeg har ikke sett folk kalle ham manipulerende. Men vi er mange som mener han er veldig selvsentrert og tar lite hensyn til Ella. Snakker bare om det som skjer i livet hans og tenker kun på egne behov.

11

Om jeg tenker tilbake ett år til master-innspurten min så kan jeg kors på halsen si at jeg var minst like selvsentrert som Mats. Oppgaveskriving er stressende greier!

12

Men hvor oppmerksom er egentlig Ella på hans greier..? Hun sitter stort sett med mobil/pc og holder på med sine ting. Lyver/deler nesten ingenting med ham. Sier han sikkert trenger en pause fra oppgaven, men vil bare ha han ut av byen, så hun kan gå på date med annen fyr....

PS: Hun er ganske shady...Lyver (godt) for Simen, lyver for Mats, lyver for Susanne, falskt leg.... Unnvikende/konfliktsky, lyver for å slippe unna trøbbel... Dette blir noe å få orden på, Ella..... Og hvis noen ikke tror det, så heier jeg faktisk på Ella. Vil bare ikke at hun skal såre folk rundt seg og gå bak ryggen til Mats. Er det så fælt å mene? Ser at noen blir litt hissige på innleggene mine, sier jeg sutrer. Men jeg gir bare uttrykk for hva jeg mener. Å kalle folk sutrete ser jeg egentlig bare som hersketeknikk mot en som bare mener noe annet enn en selv.

13

Det virker som du dømmer kun etter handlingene personene gjør, og ikke helt ser psykologien og tankegangen rundt det. Isteden for å se kun hva de gjør, prøv å tenke på hvorfor de gjør det. Det er det som er poenget med denne serien, å prøve å vise en person som Ellas side av det. Men jeg savner litt av de stille scenene med kun hovedpersonen som var i Skam, det gjorde det lettere for folk å se hvordan det påvirker personen og hvorfor de gjør som de gjør.

14
?Hustler in Hijab?

Nei. Det er ikke fælt å mene.
Synes personlig de er på jordet begge to? Så i så fall er jeg dobbelt-fæl.
Men det handler sikkert om at jeg ikke klarer å finne noe gjenklang av mitt eget i noen av dem. Ofte er det jo det som må til for at et stakkars selvsentrert menneske skal fatte interesse.
Skulle dog ønske jeg klarte å få sympati med disse karakterene, da kunne jeg lært noe... Det har jeg ikke klart hittil.
Men håper dette bare er en liten oppvarming, hvor man skal irritere seg like grønn som plantene på Plantasjen, før alt blomstrer ut og viser skjønnheten i hvordan alt henger sammen med alt.

Ingen er fæl.
Hvordan var det igjen... Alt er...
?

15
Måka

Jeg finner mye gjenklang. Fint eller fælt for meg i guess.

Men skjønner ikke at det handler om å finne ut hvem som går ut av dette forholdet med flest kjærestepoeng. Viktigere er det vel on de er bra for hverandre eller ikke.

16
Shady

Serien handler så langt om Ella, ikke om Mads. Han er en bifigur som sammen med de andre i serien så langt belyser Ellas manglende følelse av å ville noe selv. Han tuller og tøyser på en måte som gjør henne liten og han tar ikke så mye hensyn fordi han er vant til at hun "vil det han vil". Ella er den lille falske planten som ikke kan være seg selv og er ensom....
Hun kunne slått opp om hun bare hadde hatt selvtillit nok og mot til å tåle å ikke bli likt

17
Tl B

Bare lurte, så fler kommentarer på forrige video og andre innlegg at Mats er manipulerende. Hvis jeg ikke hadde sett det hadde jeg jo ikke spurt, trodde jeg ikke hadde fått med meg noe bare. Peace out

18
detta:

Han frågar inte Ella om hur hon mår, vad hon tänker. Han vill bara ha ett snabbt svar eller besked. Han läser inte av och lyssnar, till exempel då de ska ha sex, utan kör bara på. Han är motsatsen till lyhörd.
Han är enligt mig en typisk snubbe som ska stå i centrum och där alla andra är rekvisita i hans liv.

19
Kanskje

Jeg kjenner at jeg bare blir mer og mer nervøs nå. Nå roter Ella det skikkelig til!

20
Dårlig råd fra mamma

Man skal aboslutt ikke konstant kjempe for å finne tilbake til hverandre hele tida i ett forhold. Og Ella skal ikke være usikker på følelsene sine etter bare ett år...

21
Trond Viggo ?

En dag er det slutt, så står du der helt aleine
Du kan ikke gå til skolen mer nå, du må starte sjæl
Skaffe 'ræ klær - aleine
Finne 'ræ jobb - aleine
For da (For da) Får du fri (Får du fri)
Får du prøvd hva du vil bli

Tenke sjæl og mene,måtte stå for det du sa
Ikke vri deg unna,ikke være likeglad
Ikke late som du ikke mente det du sa
Ikke si som andre
Du må tenke sjæl

22
Kristin S. og snart voksen.

Dagens . ???

23
Måka

Jeg syns jo ikke egentlig at det er så dårlig råd. Sånn på sikt. Men hadde mora vært ennå smartere hadde hun kanskje spurt litt mer. Om det bare var det med at "hun ikke føler nok", eller om det var noe annet. Hun bare liksom.. gir et standardsvar heller enn å sjekke om det er noe som har skjedd eller noe sånt.

Det som er helt sikkert, er at det ikke var det rådet Ella håpa på å få.

Og. Jeg tenker. At kanskje Ella faktisk ikke burde spurt om råd. Kan hende at det bare er jeg som ser meg selv i andre, men hun virker som en som lar andres stemmer bli så mye høyere enn sin egen, også inni hodet sitt. At når Mamma og Susanne syns Mats er bra, så spiller det liksom ingen rolle hvilken magefølelse Ella selv har.

Det er ganske kjipt. Egentlig.

24
Julie

Ella sier bare deler av sannheten til sin mor. Jeg syntes ikke det er riktig at et forhold skal stange sånn etter kun et år. Min erfaring er at man ikke lurer på om man er i et bra forhold når det er bra. Når forholdet derimot er dårlig, da lurer man.

25

Tror moren bare misforstod Ella, og at hun trodde bare ella ikke hadde sånn forelskelsesfølelser.

26
Måka

Ja. Det tror jeg og. Men jeg syns også det var lit teit av mora å ikke spørre litt. Kanskje greia er at mora liker Mats og ikke vil at Ella skal tvile? Eller kanskje hun tenker at Ella er litt daff og leter etter problemer der det ikke er noen?

Men jeg syns faktisk at hun burde ha spurt hva som får henne til å tvile. Det er jo Ellas liv det her. Ikke moras.

27

Bra Ella! Nå begynner du å sette ord på tvilen. Men det kan bli litt slitsomt å få et godt forhold hvis man allerede etter ett år må begynne å hente fram viljen og velge hverandre...

28
Meg også

Jeg ringte moren min i akkurat samme situasjon en gang, og hun ga akkurat motsatt råd. (Jeg tror jeg hørtes hakket mer fortvilet ut da.) Men det viktigste var nok å faktsk si de ordene høyt. Og det har Ella gjort nå - en viktig start.

29

Hun er so lost. Moren har halvt ret, for det handler jo også om at vælge fra nogle gange.

30
?Hustler in Hijab?

Ja, det er sant. Men, hun har nettopp fått vite at datteren tviler på forholdet og tar seg ikke en gang bryet med å undersøke hvorfor? Sykt unaturlig å bare "ja, dra på reise til Langtvekkistan med en fyr du ikke vet om du er glad i lenger. Nå må du bare velge ham resten av livet i kanskje 70-80 år fremover, det er dét kjærlighet dreier seg om".

Den dama har lyst på barnebarn, gjerne 9 mnd etter Indiaturen.

31

Veldig sant

32

For et fint klipp. Kloke ord fra mamma ?

33

På hvilken måte kan Ella dra nytte av dette i situasjonen hun er i? Moren ber henne gi mer, hun gir jo alt, har ingenting tilbake som er sin vilje og sine meninger.
Etter min mening et råd fra mødre til døtre som sikrer kvinner blir i utilfredsstillende og undertrykkende forhold i generasjoner. Slik er man garantert et ulykkelig liv sammen med noen som ikke gir noe men bare tar. Og som sammenligner dama med moren sin. Uffa meg.

34
Gode råd

Det var en fornuftig mamma, med råd som kanskje gjorde ting enklere for Ella. Eller ikkje.

35

Fornuftig råd om man er i en annen livssituasjon. Allerede gift/samboer/små barn ol. Ikke når man er 19! Denne tiden skal man jo se tilbake på når ting blir tøft senere, hverdagen. tidsklemma, våkenetter, lange arbeidsdager, dårlig råd eller andre bekymringer og så huske hvorfor man velger hverandre på nytt hver dag. Skal ikke være så tvilende i starten av et forhold... Dårlig odds for noe varig da... Det ee jo nå du skal finne deg selv og eventuelt den rette og absolutt ikke holde fast ved noe som føles feil...

36
Tja-ja-kanskje...

Eg trur nok mor ville ha svart endå meir nyansert dersom Ella hadde fortalt at ho hadde opplevd ein relasjon som kanskje kjentest endå rettare og lettare å velje den andre i, og at det gjorde at Ella er usikker no...

37
Nei, nei, nei!

Her prøver Ella å snakke med noen om sin usikkerhet, men får bare beskjed om at hun ikke skal stole på sine egne følelser! Dermed vil hun på nytt undertrykke sine egne ønsker og behov. Og følelser er vårt kompass i livet! Uten dem mister vi kontakten med oss selv og hvem vi er. Dette er så trist 🙁

38

Så enig.

39
Blanc

Neiiiiiii! Som mor kunne jeg fort sagt akkurat det samme. Men hun skulle heller spurt mer. Endelig åpner hun opp til noen. Fra et voksent perspektiv er det kanskje rett. Man tåler opp- og nedturer. Men som 19-åring er det så tydelig, så tydelig at Ella ikke føler nok.

Det er bare du som kan føle det du føler, Ella. Lytt til DEG SELV ?

40

Moren har noen kloke ord, og gode poeng. Slik jeg har erfart etter å ha vært i et forhold i 4år, forelskelsen dabber av, og man må jobbe litt for forholdet, spesielt i en hektisk hverdag, men det er verdt det. Man må huske at gresset antaglivis ikke er grønnere på den andre siden.

41
Når noe er feil

Ella har ingen egen stemme, det er bare trist...
Jeg hadde sex med en jeg ikke elsket i flere år fordi han fornuftsmessig passet inn og jeg overtalte meg selv til at det var rett...nå er han sammen med en som elsker ham, tror det er bedre?

42

Du er fin du, Når noe er feil, som har fått denne innsikten.
Sånn er det. Man gjør ingen noen tjeneste ved å bli i et forhold til noen man ikke føler sterkt nok for. De vil også bli ulykkelige, noe man ser på Mats, både på instagram på det tannpussbildet og hvordan han blir stressa etter (han har mast seg til) sex, fordi han ser at hun er helt matt i fjeset. Han er ikke lykkelig i dette forholdet han heller.

43
Jeg også

Jeg også! Og nå har jeg vært sammen med en annen i flere år - og vet forskjellen på å jobbe med et forhold du faktisk vil være i, og et du egentlig ikke vil være i.

44

Forelskelse dabber av, men ikke lysten til å ville være med den andre personen. Gresset er ofte grønnere på den andre siden når man går med klumpen i magen, og det er av feighet og redsel, og fordi man ikke vil såre den andre eller seg selv, at mange velger å bli, selvom man innerst inne kjenner i magen at dette ikke er noe greit. Den som er utro leter ofte ikke etter en annen, men de leter etter seg selv. En følelse av å kjenne noe oppriktig igjen, som man kanskje ikke har i sitt nåværende forhold.

45
Alex

Gresset er grønt der man vanner det. Så en må pleie eget gress også, det skjer ikke av seg selv.

46
Aldri greit å være utro

Man kan finne seg selv uten å være utro, synes dette er en dårlig unskyldning for å være utro.

47
Mipsa

Det er aldri greit å vere utro, men også når ein gjer ting som ikkje er greit, er ein eit menneske som treng støtte og kjærleik. Kanskje -nettopp- når ein er på ein så dårleg plass i livet at ein ender opp med å gjere kjipe ting. Ein kan fordømme handlinga, men eg synest ein skal vere forsiktige med å felle dom over mennesket, og også vere rause med å tilgje.

48
Eh...

4 år ja! Ikke enig i et forhold som har vart i mindre enn ett år og når hun er 19 år.. Jeg får vondt inni meg her?

49
eline

Måste man vara i ett förhållande, då? Ella har inte känslor för Mats längre, mer än som för en vän. Då är det inte rätt att stanna i förhållandet, eller att inte ens säga något. När man är 19 år ska man inte stanna i ett halvkasst förhållande pga trygghet.

50
Andrea

Men er det egentlig så ille å være sammen med noen og man stort sett er bestevenner, og forelskelse og føler (som kan være ganske slitsomt å kjenne veldig ofte også, faktisk, for det er så intenst for meg, i hvert fall) kommer og går? Jeg har vært sammen med min samboer i 7 år og det har vært noen perioder der ting var helt greit, vi kommer kjempegodt overens men ikke så masse følelser, og perioder hvor det er mer intenst og forelskelse. Syns det er trygt og fint, egentlig.

Men poenget er jo at man må være sammen med noen som faktisk ER din bestevenn, og som ser deg og dine behov, og som man er ærlig med og deler alle tanker med også videre, hvor man har skikkelig god kjemi uansett om det er en periode med sterke følesler eller mer lowkey. Og DET virker det ikke akkurat som Mats og Ella har...

51
eline

Precis, de är ju inte direkt bästa vänner. De är mer som bekanta (+ sex), verkar inte dela humor och är på olika våglängd.
Jag vill att den jag är ihop med ska vara min bästa vän, det är det som får en att stanna i ett förhållande när det stormar. Där är inte Ella och Mats

52
Å nei!

Sikkert en upopulær mening, men dette synes jeg IKKE var et godt råd fra mamma! Ella er bare 19 år og har vært sammen med Mats i mindre enn et år. De har ikke engang bodd sammen! Da skal det ikke være så vanskelig, og en skal ikke måtte jobbe så mye. 19 år! Statistisk sett skal hun vel ha mange flere kjærester før hun slår seg til ro..

53
?Hustler in Hijab?

Den telefonsamtalen var vond å høre på. Til mor: Når hun nøler, men betror seg skal du SPØRRE og FINNE UT hva som er problemet FØR du gir råd. Ikke gjøre ditt beste for å begrave hele problemstillingen. Smh ?

54

Ja nettopp!

55
Ella?

visst kommer ett förhållande inte vara som på rosor hela tiden, och man måste ge och ta i ett förhållande och kämpa för det. Jag tror också att den här förälskelsen som man har i början(som att man får fjärilar i magen varje gång man ser personen man är kär i)avtar. Men jag får verkligen känslan av att Ella inte är kär i Mats längre, det har tagit emot för henne att ha sex med han, hon verkar inte heller gilla det särskilt mycket när de väl har det. Hon blir intresserad av en annan kille osv.De bor inte ens ihop, hur ska det bli om de väljer att bo ihop? Hon är med honom för att han generellt sett är en bra kille, han är snäll, rolig och bryr sig om henne, men det krävs mer än det. Förlåt, hon är bara 19 år och för hennes mamma att dra den pararellen till hennes föräldrars förhållande, som jag tippar på har varit tillsammans betydligt längre än 1 år?håller inte. Ella ska inte nöja sig att vara i ett stabilt förhållande bara för att hon har en bra kille.
Hon ska bör vara med någon som hon är kär i. Jag kritiserar inte handlingen, tvärtemot tycker jag att de gör det snyggt, för de tankarna och den processen hon går igenom nu är väldigt realistisk. Men jag tror och hoppas att hennes vän Susanne och hennes andra vänner kan ge henne lite mer tips som får henne att våga satsa mer på sig själv och vad hon vill!

56
stakkars ella

noen som forteller ella hva de skal gjøre og føle 🙁

57
tjaa

vet ella sliter med dette, men hun må jo ikke gjøre og føle det andre sier.

58

Hun er bare 19 år! Ja, man skal jobbe for forholdet, men nå er jobben hennes å finne seg selv, finne riktig person, riktige følelser. Hun er så ung. Dette synes jeg mor tok litt vel lettvint på. Gode råd, men alt for tidlig i livet.

59

I og for seg et godt råd fra mor, men her feiltolker vel mor Ella litt fordi Ella er så vag. Mor tror at Ella er usikker fordi hun ikke er stormende forelsket lenger, mens vi vet at Ella kjenner at forholdet til Mats er feil for henne. Dette gjorde det nok ikke noe enklere for Ella nei, snarere tvert i mot! Men jeg er sikker på at hun til slutt velger å lytte til sine egne følelser, uavhengig av gode og dårlige råd fra andre.

60

We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone.
Orson Welles (May 6, 1915 – October 10, 1985)

61
1000takk

1000takk
Det var fint 🙂

62
Som mor som datter

Ja nu ved vi da hvor Ellas manglende evne til at mærke og prioritere sig selv stammer fra.. En mor der tror at kærlighed blot handler om at give, opdrager selvfølgelig sin datter til det samme - til at undertrykke sine egne følelser og behov. Ella bør vist spørge en anden til råds næste gang.

63

Ja, akkurat dette.

64
?Hustler in Hijab?

Dette.

65
Selvfølelse

Tror Ella har dårlig selvfølelse, for hun forstår ikke at hun fortjener å ha det godt. I stedet føler hun seg forpliktet til å passe på at alle andre har det bra.

66
Neiii

Mor sin kommentar er det verste man kan høre når man tviler. Jeg tvilte så sykt på følelsene mine for den fyren jeg datet, og da jeg spurte mamma og venninnene mine om råd, så fikk jeg samme svar. Og selv om jeg innerst inne visste at forholdet var giftig for meg og at jeg følte meg helt tom, så valgte jeg å fortsette forholdet pga rådene jeg fikk. Men da jeg endelig skjønte at forholdet gjorde at jeg døde sakte med sikkert innvendig og endelig gjorde det slutt, var det som om 100 kilo lettet fra skuldrene mine og jeg har aldri hatt det så bra. Konklusjon: stol på egne følelser, ikke hør på andre.

67
Jag ger det 2 veckor:

Ella kommer prata med Mats och fokusera på det positiva och de kommer börja prata med varandra mer.
Mats kommer känna av en förändring och bli mer uppmärksam av sig.
Samtidigt är det flummigt mellan Ella och Simen, de kommer behöva jobba några gånger tillsammans, det är ändå bra stämming och Ella känner att allt med Mats kommer gå fint.
Susanne gör något med Parsa som kommer få Guro att prata med Ella om otrohet, förhållande och äkta kärlek.
Simen får reda på att Ella hade kjæreste hela tiden, han blir sur och håller sig borta.
Mats åker bort igen. Ella och Susanne är ute och festar. Ella möter Simen på dansgolvet och de dansar som de kunde gjort i lördagens avsnitt. Ella glömmer de senaste veckorna, de hookar och har sex på do inne på klubben. Susanne undrar var Ella tog vägen. De åker hem och Mats överraskar dem med att vara hemma tidigt.
Paus en vecka, sedan går allt åt helvete.

68
Team Ella + Simen

Slå opp med Mats! Ella trenger en kjæreste som ser hennes behov og ikke bare sine egne

69

Hvorfor er der ikke en dislike knap?

70

För att inte fokusera på negativitet.

71
Reven ?

Ånei! Endelig prøver Ella og åpne litt opp, også får hun vite at hun ikke skal stole på sine egne følelser! Jeg skjønner hva moren prøver å si, men dette kommer dessverre bare til å gjøre Ella enda mer innesperret. Feil råd på feil tidspunkt, med andre ord. Jeg skulle så sårt ønske at Ella kunne finne noen å snakke med som ikke står henne så nær, som kanskje kan bidra med et annet synspunkt. Det er jo stor forskjell på å komme over nyforelska-fasen og miste gnisten helt.

Det er nettopp det denne serien handler om: at Ella skal finne sin egen stemme og tørre å stole på sine egne valg. Hun vet jo at noe ikke stemmer, nå turte hun til og med å hinte til det i telefonen, og likevel så går det rett vest. Den ubehagelige musikken/susingen da usikkerheten hennes slo inn traff meg så veldig, og det samme når Susanne spurte "Men er du ikke glad?" Nei, Ella er ikke glad! Den konfliktskyheten hennes er tatt rett ut av min egen hverdag, for jeg vil heller bli overkjørt og nikke og smile framfor å gjøre en stor sak ut av noe. Det er utrolig frustrerende når man ser det i en serie, for det er jo så lett å tenke "Men hvorfor kan hun ikke bare slå opp med Mats? Hvorfor sier hun ikke ifra? Hvorfor er Ella så kjedelig?". Ella hadde jo gjort noe med alle sine problemer om hun hadde mot nok til det! Kjenner jeg blir skikkelig nervøs på hennes vegne.

Ella, vi heier på at du skal finne ut av dette. Du har dessverre en lang vei å gå.

72
Fersken

Dårlig svar, mamma!

Altså, synes ikke helt hun hører på hva Ella sier her. Det Ella trengte å høre fra moren sin i dag var følgende:
«Ella, du er 19 år. Du har hele livet ditt foran deg. Det er ingen grunn til at du skal måtte jobbe for å være sammen med Mats for resten av livet hvis det ikke føles riktig for deg. Det er ditt liv. Ja, du skal gi. Men du skal også få noe tilbake.»

73

Enig!

74
Gugu

Om man ska behöva arbeta för förhållandet när man har varit tillsammans i bara ett år... Då tror jag inte man är i rätt förhållande, i synnerhet om man bara är 19 eller 20 år gammal.

75
Kompliserte forhold

Å velge hverandre hjelper, men det forutsetter at de faktisk velger hverandre begge to. For meg virker det som om Mats velger alt annet enn henne. Så jeg forstår ikke hvorfor Ella skal velge Mats når han ikke velger henne tilbake. Simen derimot virket veldig bekymret over hvorfor Ella trakk seg tilbake i panikk over kysset, han ser henne og virker veldig opptatt av om hun har det bra (han ville at hun skulle beholde genseren fordi han var redd hun skulle fryse, selv om han kanskje syntes det var kaldt selv)

76

Altså hun er 19 år også gir moren henne de rådene? Fine råd hvis du oppriktig tror du har funnet din livs kjærlighet. Men hun er 19. 19!! Moren burde fortalt at det finnes flere fisk i havet, ikke bedt henne holde ut med samme personen.

77

Jeg tenker at det er veldig bra at Ella har fortelt noen at hun tviler på følelser hennes

78

Det er en start, men nok en gang blir hun ikke gitt rom til å lufte sine tanker, tvil og innhente råd basert på det hun selv har tenkt. Håper hun ikke nok engang mister motet og fortsetter å late som.

79
Jeg forstår ikke

kan noen fortelle meg hva BLANK handler om, jeg forstår ikke helt seriens premiss. Det e en jente, Ella, som er sammen en Mats, men så får hun øye på en random fyr som tilfeldigvis skal begynne og jobbe der hun jobber, og så blir hun forelsket i han, sann uten videre??? Er jeg på rett spor? Pliiiz forklar meg .....

80
Tips:

Det er et poeng å lete etter clues og symbolikk, og legge to og to sammen, som en etterforskning. Se gjennom instagram-kontoene og tolk hvert bilde og hver karakter, og se etter hint i klippene og chattene. Tolk Ella ut i fra hvordan du tror hun er som person i stedet fra eget perspektiv. Synes dette er godt laget, det er mange gode hint alle veier, ingenting virker tilfeldig, alt fra motiv på t-skjorter, bilder på veggene, musikkvalg, osv.
Min favoritt hittil var avslutningslåten fra det forrige klippet, daten med Simen, som var Bel Cantos Unicorn. Google hva unicorns symboliserer i mytologien. Se også etter B-sporet på singelen, som heter Beyond the within (som kanskje også er et hint om hva som vil skje om hun tør kaste seg ut i dette). Håper vi får mye fine hint å tolke videre også for å forsøke å forstå Ella.

81
Livet

Livet etter videregående uten mål og mening?

82
Nora

Det er det vi vet nå men mye kan skje. Det er litt slow motion serie så være tålmodige er tingen for oss

83
god spørsmål

først handlet det om samordna, og så handlet det om indiaturen, og nå er hun forelsket i en random fyr selv om hun er sammen med mats, hun viser lite følelser og snakker lite, og har lite forhold til noen rundt seg. Det er det jeg har skjønt hmm

84
Jensen

19 år? Da skal man leke og flørte, ikke "jobbe for forholdet"! Slipp deg løs Ella!

85
Jensen

Bør man ikke være singel eller date fremfor å være i et forhold (med mindre det er åpent og begge er med på det) før man leker og flørter med andre? 🙂 <3

86

Jeg ser Ella, jeg ser de ikke har et bra forhold, men virker som om Mats får all skylden og er den kyniske. Ella har liksom lov til hva hun vil fordi hun er en forvirra 19 åring.. Det må faktisk to stykker til i et forhold, og man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at man må prate om ting. Ella er jo egentlig tøff som blir med en helt ny fyr ut osv, hun ser problemene hos susanne med sine gutter men har gitt opp helt på seg selv? Hun ser jo problemer hos andre som pasha og guro men hun vil ikke løse opp i egne.. Og derfor irriterer det meg når hun kysser simen fordi hun er jo ikke dum og hun tenkte mye over dette møtet lenge og hun planla veien det skulle gå også. Jeg tilgir ella, men vi må også tilgi mats. Så langt er den eneste helt uskyldige Simen som ikke vet noe. Jeg håper dette ender bra for både Ella, Simen og Mats<3

87

Enig, ser folk skriver at Ella har lov til å være utro fordi Mats ikke gir henne nok oppmerksomhet. Det er aldri ok å være utro, er forholdet dårlig så må man klare å gjøre det slutt først. Tror faktisk at folk hadde reagert annerledes om det hadde vært motsatt(altså at det var en gutt som var utro mot dama for samme grunn)

88
til -

Ja helt enig!

89

Virker som Ella trenger råd, men er vanskelig å gi henne gode råd når hun ikke forteller hva hun tenker.

90

Lurer på hvordan Ella hadde reagert om Mats hadde en jenteversjon av Simen..

91
Til Kanskje

Tror hm, mente hvis situasjonen var snudd og ella var i mats sine sko oh han i ellas. Da hadde hun nok ikke blitt letta.

92
Kanskje

Lettet?

93
-Kanskje

Tror ikke det, bare fordi man ikke liker en person så blir man jo ikke mindre såret av den grunn?

94
Tror

Tror ikke Mats er så spesielt lykkelig i dette forholdet han heller. Se instagramkontoen hans.

95
Zook

Jo, litt mindre.

96

For et dårlig råd!!! Nesten så jeg skulle ønske Ella var min venn slik at jeg kunne gitt henne et sårt godt råd. Har hun ingen søsken? Hvis noe ikke føles rett skal man ikke bare dure på, jenta er jo 19/20 år. Man må jobbe for er forhold, det er riktig, men det skal ikke være sånn som dette. Synes moren legger opp til et veldig usunt bilde av hvordan et forhold skal være, man skal ikke forbli i et forhold der man er ulykkelig og ikke får noe tilbake fra den andre parten. Et giftig forhold. Det tyder på at det ikke er riktig person. Et minimum må jo være at personen faktisk bryr seg og tar hensyn til den andre personen i forholdet. Dette forholdet er jo bare vane og pliktsex. Underholdning for Mats. Det er ikke basert på mer enn det, mer tenåringsforelskelse enn kjærlighet. Ella leter etter noe mer, hun leter etter en personlighet og ikke et ansikt. Noen som forstår henne og bryr seg om henne, og prioriterer henne. Som hun faktisk kan dele noe med og som hun kan være et team med. Er sikker på at moren mente dette i beste mening men det var veldig dumt sagt uten å få mer informasjon først. Ella er nødt til å slå opp med Mats så fort som mulig. Det er veldig ekkelt og fælt i forhold til Susanne og India men jeg ville nok bare vært dønn ærlig og sagt at hun er utrolig lei for det og fortelle hvordan saken er med Mats og Simen også. Så får hun bare være ærlig med Simen også. Løgner fører ikke noen vei!

97
Uenig

Jeg er så utrolig uenig med mamma i dette klippet. Jeg skjønner hva hun mener med at man skal velge hverandre om igjen og om igjen, men dette gjelder ikke etter ETT år, når man bare er 19 år. Når man er 19 skal man ikke være voksen og kjedelig og sitte hjemme med en mann man må jobbe for å like. Man skal ha det gøy, bli kjent med seg selv, leve spennende! Det er først når man har vært sammen i kanskje 5 år og man begynner å nærme seg 30 at man kan tillate seg å kjede seg i forhold. Ella må ha det GØY, ikke holde seg stuck i et forhold hun ikke selv ønsker å være i.

98
Mipsa

Eg er samd med deg til eit punkt, men vil dra det lenger: eg synest ikkje ein skal kjede seg og la seg sjølv vere stuck i eit dårleg forhold uansett kor gamal ein er. Dersom forholdet er ein større byrde enn ei støtte/glede/oppbyggande kraft, og det ikkje ser ut til å vere forbigåande, så ville eg alltid råda vedkomande til å snakke med partneren og eventuelt avslutte det forholdet. Det er ikkje sånn at ein berre kan ha det gøy og vere lykkeleg og leve livet fram til ein er ferdig med 20-åra. Det er ei veldig forventning i samfunnet om at 20-åra, og særleg studietida, skal vere «den beste perioden i livet», med det til følge at mange som har det vanskeleg i den perioden kan føle seg dobbelt mislukka fordi ein «kaster bort den beste tida i livet». Vansker kan kome når som helst i livet, men det kan også det gode! Kvar dag, kvart år, heile livet, kan ein gjere sitt beste for å gjere ting som er fruktbart og godt for seg sjølv om omgivnadane sine. Så eg synest mamma-rådet her var dårleg uansett alder. Forelska-kjenslene går over, men ein treng aldri å bli i eit forhold dersom den djupe kjensla på botnen ikkje lenger er mest kjærleik, men misnøye og uro, eller ingenting.

99
Katrine29

De tipsene mammaen til Ella gir er ganske på trynet gammeldagse..jeg har vært i noen lange forhold og det er ikke nødvendigvis slik at forelskelsen gir seg etter en stund. Det tror jeg bare er unnskyldninger voksne liker å bruke fordi de ikke føler noe for hverandre lenger. Ja, det er tøffe perioder i forhold, men det er ganske åpenbart at Mats ikke fortjener Ella. Hun er bare 19, det er ekstremt sjelden man møter mannen i sitt liv når man er så ung og umoden, vi lever tross alt i 2018, ikke 1918. India høres helt fantastisk ut, hun vil nok vokse mye på den turen, men da må hun holde ut i mange måneder med sånn som hun føler seg nå. Det er kjipt.

100

Forelskelsen gir seg. Men etterpå kommer kjærligheten. Den er dypere. Tåler mere motstand. Er mere tilgivende og tålmodig. Der gir man - fordi man velger hverandre.
Men innerst inne vet man at det er rett å tåle motstand og gi mere enn man får i perioder, fordi man elsker den andre parten.
Det er ikke en dårlig unnskyldning. Det er vakkert, godt og noen ganger vondt.
Men Ella elsker ikke Mats. Og det skjønte ikke mamma.
Hilsen gift i 14 år.

101

Hva vet vi om året som har vært? Og hvorfor tror vi Ella ikke elsker ham bare fordi hun i sin usikkerhet blir usikker når andre mennesker er spennende? Hvorfor antar vi at Ella ikke også kjenner på at det hun har med Mats egentlig er bra, og ikke verdt å kjempe for?

Jeg føler med Mats, det er utrolig vanskelig i eksamens/bachelorperioden å vite hvordan man skal prioritere når man merker det er problem. Kjæresten min skriver doktorgrad nå, det er helt altoppslukende, og jeg er rett og slett satt til siden enn så lenge. Men jeg vet at han bare gjør det fordi han stoler på at jeg sier fra, at kjærligheten vår tåler det. Jeg har ikke tenkt til å be ham velge mellom meg og seg selv, og det vet jeg han ikke kommer til å be meg om heller. Så vil tiden vise om det er plass til oss begge, om vi klarer å balansere å gi og å få. Ella gir, men merker forhåpentligvis nå at hun også trenger å ta om de ikke skal miste hverandre.

Takk til nrk for nok en gang å ta opp et dilemma mange kjenner seg igjen i, fra ulike sider, og som det ikke finnes bare ett riktig eller galt svar på.

102

Enig

103
Emma

Hmmmm, Ella og Simen har utvilsomt kjemi, men synes ikke akkurat det er nok til å satse alle kortene på han. Mats har nok vært i bachelorbobla, og ser henne forhåpentligvis bedre når han kommer ut av den. Men en vet nå aldri 🙂

104
Gamlemor

Dersom Ella og Mats hadde vært et veletablert par med barn er jeg tilbøyelig til å si meg enig med hennes mor. Men Ella er ung, altfor ung til å "sitte fast" i et forhold som ikke gir henne noe.

Det blir feil når moren sammenlikner sitt liv med Ellas far opp mot Ellas kortvarige forhold med Mats. Det er to totalt ulike ting!

Jeg ønsker ikke for mine barn at de skal møte "den rette" som 19-åringer!!

105
E9 med tja

Ella og Mats virker ikke å elske hverandre. Men betyr ikke at andre ikke kan finne den rette i ung alder og trives med det:)

Hilsen 20åring

106
Tja..

Hva er galt med å møte sin rette som 19åring? Jeg er glad jeg møtte min rette som 17-åring. Man er da ikke i lag med noen hvis man ikke ser for seg en framtid med vedkommende. Men er enig i at det virker som Ella ikke elsker Mats nok til å forstette å være i lag med han og burde gjøre det slutt.

107
Gamlemor

Det er ikke nødvendigvis negativt å møte sin livspartner i ung alder. Jeg mener ikke det. Noen får forholdet til å fungere gjennom et livsløp og all ære til dem!

Jeg ønsker imidlertid for mine barn at de lever ut sine egne drømmer før de etablerer seg med en livspartner. At deres drømmer faktisk er deres egne, uten påvirkning fra en kjæreste, at de har levd så lenge at de vet hva som er viktig for dem selv og ikke bare blir dratt inn i et forhold som "rusler og går" i den tro at dette er det riktige.

Et menneske forandrer seg mye fra tenåring til voksen. På mange plan. Å binde seg tidlig med de begrensninger og føringer for ens liv det gir tenker jeg ikke er ønskelig eller heldig på lang sikt.

Jeg oppfatter at Ella lever Mats' drøm og ikke sin egen. Trist.

108
Til gamla siste svar

Tror Ella lever på Mats sin drøm.enn så lenge fordi hun ikke vet hva hun vil selv, men hun må jo prøve ulike ting, er ikke uvanlig og ikke ha en drøm eller en fast plan i alder 18-20 liksom

109
Gamla

Følg hjertet Ella! Mats kommer over det på null komma niks! Du er 19 år og har et helt liv foran deg, kos deg og prøv ut så mye du kan, og så mange du kan før du bestemmer deg for å etablere deg. ❤️❤️❤️

110
Anders Molberg

Hoi Hoi. Nå erre rett førre smeller. Blir spennans å følle me på. Over og ut!

111
Anonym

Neiiiii

112
Nei mamma

Man bør ikke møtte jobbe for å holde liv i et forhold når det ikke har gått et år engang. Hadde de vært gift i flere år så hadde rådet til moren passet. Jeg ble sammen med min kjæreste da jeg var 19, det er nå over fire år siden og jeg visste fra startet at vi to bare funket. Vi trenger ikke velge hverandre hver dag. Ønsket om å være sammen bare er der. Det er da du vet du har finnet en som passer. Høres bare veldig trist ut at Ella skal måtte jobbe for å ha det fint med kjæresten allerede fra 19 års alder av. Go for Simen!!

113
Husk

At vi vet ikke så mye om forholdet mellom henne og mats nå utenom i mats sin dtore oppgave. Som noen skrev over her så må mats faktisk prioriterere seg selv og oppgaven akkurat nå, og det er det vi har sett mest av. Han har jo hvertfall ville vært i nærheten av henne osv, og han mener jo ikke å være slem med å invite henne på indiaturen heller. Så hvis det fortsetter sånn utenom så er drt jo noe annet.

114

Liker at noen tilsynelatende tror dette er en dokumentar - og ikke fiksjon.

115

Har ikke sett noen som tror det er dokumentar? Har du aldri sett en fanbase og diskusjon av fiktive ting så har du levd under en stein as

116
Chris

Dette er nok grunnen til at serien heter Blank og at hovedpersonen er Ella.. hun sliter tydeligvis med å sette ord på sine egne følelser og er litt «blank».. har liksom ikke helt «funnet seg selv»..
Hun har enda ikke åpnet seg for Susannne ,selvom hun spør «du er glad sant?» og Susanne spør heller ikke noe om hvordan Ella hadde det kvelden før, selv etter at hun reagerer på at hun lukter sprit fortsatt..

Stakkars Ella..ikke lett å være ung og på vei til å bli voksen.. kjenner meg igjen.. men forhåpentligvis finner hun trygghet snart og klarer å forklare følelsene sine bedre til de rundt seg.. og når kommer Ragnar inn? Føler han kan være en Eskild Guru? skjer sikkert noe drama snart slik at Ella blir tvunget til å ta mer standpunkt og stå opp for seg selv.. og muligens at Susanne sikkert blir sur eller reagere på noe.. og det blir kluss med Mats..

117

Kan hende Susanne ikke spør og gravet mer fordi Ella aldri svarer ordentlig, vet jo ikke hvordan det var før hehe

118
Oldisen

Min mamma hadde forstått på stemmen min at det ikke var hele sannheten, hun hadde gravd og spurt til hun hadde kommet til bunns i det. Føler med Ella, hun er nitten år og trenger ikke stake ut kursen for hverken kjærligheten eller noe annet akkurat nå.

Selvfølgelig skal man ikke bare gå rundt og tro at et forhold er en dans på roser, men det er ikke gitt at alle som blir sammen når de er atten kommer til å være det livet ut. Man skal jobbe for et forhold hvis begge parter vil det mer enn noe annet, men man skal ikke slite seg ut for noe som ikke er der.

119
Stine

Jeg er i samme situasjon som henne. Gleder meg til å følge med videre

120
Kritiker fra Verdens Gang

Flott episode. Liker spesielt godt lyssettingen i scene #2.

Vennligste hilsener
Ann Kjos

121

Kjeder du deg veldig, eller?

122
Hmmmm

Vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till mammans råd. Hon menar ju såklart väl men det känns lite väl platt alltså. Hon borde ha ställt fler frågor till Ella, inte bara gett ett sådant klyschigt svar.

Ella är ju 19/20 år och borde inte redan känna pressen att stanna kvar när det inte känns helt ok. Var din ålder och experimentera lite Ella, pröva på och känn efter! Gör slut med Mats och påbörja något med Simen eller ännu bättre gör något för dig själv som inte inkluderar en pojke.

Heja dig!