Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

248 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Jonas

First

2
for et fint klipp❤️

gir oss noe å tenke på. Jeg likte det veldig godt

3
Måka

Dette var fint.

Det jeg liker aller aller best med dette klippet, er kanskje den korte stunden de går i retning dubliners, og Ella sier tvetydige ting om Arif, og Simen bare parerer. Konstaterer om og om igjen at han er hyggelig til hun gir seg. Samme med Ragnar. At det han legger merke til med Ragnar er nettopp hvor bra han er på jobben. Hvor villig han er til å hjelpe han som er ny og ikke kan så mye.

Så er jo spørsmålet om han kommer til å greie å legge godvilja til på den samme måten når han skjønner at Ella, selv om hun helt tydelig har har plukka signalene om hvor godt han liker henne, likevel ikke har hatt guts til å forklare spillereglene. At hun har en kjæreste som hun, selv om hun ikke får det til, i alle fall prøver å putte lengst fram i følelsene sine,

Er så innmari spent på hva som skjer nå. Etter denne uka hvor Mats blir mer og mer likandes for meg. Regna jo med at vi kom til å skjønne at Mats ikke egentlig var kjip. Og det har vi jo på en måte fått vite, selv om det heldigvis (eller dessverre) fortsatt virker veldig som om de ikke burde være sammen. At ingen av dem egentlig klarer å føle viktigheta i hverandres arbeid og drømmer. At hun liksom alltid begraver reaksjonene sine så dypt ned at man må ha muligheten til å spille klippet om og om igjen for å kunne se det - og det kan jo ikke Mats. Han er stuck i realtime. Det er hardt. Pushe og pushe for å få en reaksjon.

Kleint å se på, egentlig. Kleint hvor tydelig jeg ser problemene med hennes ekstremt konfliktsky væremåte. Selv om jeg ofte er sånn selv. Er så mye lettere å se åssen folk burde føle og handle og reagere når man ser dem fra utsida.

Jeg tror jo Simon er en bedre matsj. Faktisk. En som leter etter det gode i folk er ikke så lett å finne.
Og Ella Ella Ella. Jeg skjønner jo at du ikke kunne si fra deg Mats før du visste om det var noe der.
Men liksom. Du vet det nå, sant?
Jeg vet at om du ordner opp dette så blir kanskje bare denne serien tre uker lang, heller enn ti, som jeg håper på, men likevel, da. Ordn opp. Vær så snill.

4

Måka! husker deg fra skam-sidene

5
Anna

Hahaah herregud...

6

Mye fornuft i innlegget, men jeg ser på karakteren til Mats som verre og verre, og denne uka kom karakterbristene enda mer til syne. At han i batchelor-oppgaven trikser med metodelæren og blir tatt på det av veileder er utrolig alvorlig. Man lager en hypotese, gjør forskningen og SÅ skriver konklusjon, at han ønsker å beholde konklusjonen og heller foreta 1000 nye intervjuer er god nok grunn til å kaste ham ut av akademia før han i det hele tatt får innpass. Det bekrefter i grunnen litt forholdet til Ella også på en indirekte måte, han har en idè om hvordan hun burde være heller enn å ta henne for den hun er. Ser på ham som mildt sagt manipulerende, og Ella har latt ham holde på (og heller vært en plast-plante som har lært seg å lyve for å skjule seg).
Å møte en person som er ekte er kanskje det hun trenger for å bli inspirert til å bli levende og seg selv igjen, for jeg tror ikke hun har vært seg selv på veldig lenge. Om Simen blir en kjæreste eller om han bare skal inspirere henne og vekke henne til liv er vanskelig å si, men selv genseren hans står "safe" på. Tror han er det hun trenger.

7
Måka

Men man blir ikke et dårlig menneske av å være en dårlig student da. Selv om jeg er enig med deg i at det sikkert er en slags sammenheng mellom hvordan han ser på oppgava si og hvordan han ser på livet.

8

Hadde hun bare ringt mats og slått opp istedenfor å sende nattamelding..

9

visste at hun kom til å være utro, og dro med genseren til simen også, den blir nok mats glad for å se.

10
Susanne

Det er jo ikke utroskap et lite kyss som hun verken initierte eller fortsatte lenge. Det er definitivt i grenseland, og hun kan ikke fortsette slik uten å slå opp med mats

11
Line

Seff utroskap.
Og hvorfor skal alle gjøre det så selvfølgelig at hun bare kan slå opp med typen fordi ho "crusher" litt på en ho nettopp har møtt. Ugreit.

12
Blanc

Det spørs hvordan du definerer utroskap.

13

Hun er jo utro når hun kysser en annen person. I hvert fall en person hun får sommerfugler i magen av

14
Det er en ekstremt kristen tilgang du har til sex, kys og kærlighed

Måske skulle vi træde ud af 1500-tallets asketiske perspektiv på sex og romantik. Og i stedet sætte spørgsmålstegn ved om monogami ikke altid har været kollapset. Livet er mere komplekst end det. Det ville være nice, hvis der blev givet mere plads til at finde sig selv og have de samtaler, uden at folk skal dømmes ud fra et forældet moralkodeks, hvor vi "ejer" hinanden og at vi skal være "rene".

15
HAHA

Herregudddd jeg er i et forhold og vi har vært sammen en stund jeg er 20 år. Vi eier hverandre absolutt ikke, men vi hadde ikke vært i et forhold om vi skulle finne ut av oss selv ved hjelp av andre? Hvis man vil finne ut av seg selv så bør man ikke være i et forhold, men heller date litt og være ærlig med seg selv. Man mp jo ikke være kristen og på 1500 tallet for å være i mot utroskap? Håper mats kysser en annen jente, så får vel kommentarene en annen lyd her.

16
?Hustler in Hijab?

Misunner henne den genseren hans... Den så digg ut.

17
Susanne

ÅÅÅh lykke <3

18
LOOL

Lykke? Hvordan er dette klippet egentlig lykke? Hun nevner ikke til Simen at hun er kjæreste, hun er utro mot Mats og har rotet det til noe jævlig for seg selv og stikker av fra daten i litt panikk. Men lykke er vel å kysse en ukjent kar i 5 sek <33 ... næt

19

Kan du ikke bare nyte historien og hvordan den blir fortalt? Dette er super relaterbart og ikke minst veldig ekte - Skjønner ikke hvorfor man skal være moralpoliti i en fiktiv serie...

20
til Kos

Jeg er ikke moralpoliti, er det egentlig en greie haha? Kan jeg ikke si min mening hvis den strider i mot din så er jeg moralpoliti? Hvis serien ikke vil ha ulike kommentarer så kan de jo slette de "så utrolig fæle konservative, kristne, 1500 talls" kommentarer.. Men sist jeg sjekket er det åpent kommentarfelt og ytringsfrihet i Norge, jeg dømte ikke noen i klippet engang bare selve klippet så slapp av Jesus!! Jeg digger blank, men er jo ikke en veldig lykkelig klipp? Er i så fall en boble av lykke som ikke vil vare lenge pga. omstendighetene rundt. Jeg liker Simen og liker Ella, men syntes mest synd på Simen som er så god og ikke vet noen ting.

21

Nettopp fordi du sier det er relaterbart, er det verd å snakke om moral.

22

Det kommer vel an på hvordan man definerer utroskab; et lille kys eller sex?

23
Virkelig?

Seriøst?? At kysse (især med det 'forarbejde' hun har gjort for at få det til at ske) er da 100 % utroskab!

24

Jeg er ikke enig.

25
Virkelig - nå klan du slutte å følge med her..

Dette er helt tragisk at du ser på denne styggdommen.. ... slapp av litt.. hun prøver å finne seg selv og da må hun lukte litt på andre blomster. Ja hun burde kanskje slå opp med Mats men gi henne litt pusterom. Men er det så forferdelig så burde du slutte å se på dette.

26
Utro

Vel, hver gang hun ligger med en hun ikke egentlig vil ligge med (Mats) så er hun utro mot seg selv

27

Beste svaret.

28
Til "utro"

ja men det velger hun selv, og hun sårer bare seg selv. hun er 19 år, slå opp liksom? er det så jævla vanskelig

29
Blanc

Det er faktisk jævlig vanskelig. Det gjør man ikke etter å ha synes en gutt er søt et par ganger og så tatt en øl én gang. Kysset hadde hun ikke planlagt. Hun vet veldig godt at Mats er i innspurten av en oppgaveinnlevering. Hun vet heller ikke hva hun vil. Hun trodde det skulle fortsette å være sånn. Sånn som med Mats. Helt dødt. DET er tragisk, det.

30
Utro igjen

Er det så vanskelig å si at man ikke vil til India, at man ikke vil ha sex, osv?
For Ella er det et mønster hun må bryte

31

Ja. Det er veldig vanskelig.
Det forholdet som er mellom Ella og Mats har jeg ikke problemer med å plassere inn i sammenheng med forhold med dypere alvorlighetsgrad, der den ene er manipulerende og den andre lar seg manipulere og underkaster seg det. Selv folk som utad fremstår som selvsikre har massevis av forklaringer for seg selv for hvorfor de blir i forholdet, og det er ikke lett å bryte ut. Selvtilliten har blitt brutt ned over tid, sakte men sikkert, til de tror de er avhengig av den andre og blir av loyalitet mens selvforakten bare vokser.
Det er litt for lett å fordømme folk som blir i sånne forhold hvis man ikke skjønner hvordan dette foregår. Ofte vanskelig for dem selv å skjønne at de er fri til å gjøre hva de vil og bestemmer over sitt eget liv når de er vant til å bli manipulert og bestemt over.

32
Perfekt!

2 introverte og så nydelige sammen, soulmates... Simen pusher ikke på, han tar hensyn og hun må gå noen runder med seg selv
Elsker kommentaren da hun satte deg ned på operataket "perfekt".. minner meg om Sana+Josef daten og sangen perfekt
Verden er ikke bra nok...

33

Men du husker ikke at han heter Yousef?

34

Hun har rotet det opp med begge to, men dere hyller utroskapet hahhah wow

35
WOW da

Ingen hyller utroskapen men livet er vanskelig . Dropper ikke bare en du er sammen med fordi du ser en annen som du liker litt. Ingen gjør det. Simen og E bør kanskje jobbe litt sammen først og bli mere kjent. E må ta seg sammen og rydde litt opp i seg selv og sitt forhold til andre

36

Det er enkelt: du dropper den du er sammen med, før du kysset en annen.

37
@Evy

Slik er ikke livet da for de fleste. Hvis de skulle bare vise perfekte mennesker så blir det jo litt kjedelig.

38

First elns.

39

Endelig

40
Kjører casual :)

Droppet kjolen Ella da 🙂

41

Hun prøver jo at overtale sig selv til at det ikke er en date.

42
ingen kjole?

ja wtf....

43

Var hun ikke 19? Også fikk hun kjøpt jäger? ?

44
Fake leg

Fake leg

45
hehe

Hun fikk 8 tallet i 1998 til å se ut som 6. Smarting hun der

46
Lol folk går bananas fordi hun roter med en annen fyr

"Alle" gjør det...

47

Hun forklarte jo hvordan hun fikk kjøpt det også da.

48

Sorry, la ut kommentaren rett etter jeg så det uten å se resten

49
Jonnybravo

Wow så mange heisekraner

50
Carriedees

Nyt bibliotek og nyt museum ved siden af operaen ?

51

Ellas kommentar om at han er modig som går ut av noe han ikke syns er bra, lurer på om Ella vil ta steget ut av forholdet med Mats. Bare at hun ikke er «modig» nok.

52

Hun har dritit seg ut, mats finner genseren og finner ut av hva som skjer å slår opp med Ella. Altså Ella får ikke ta det valget selv slik hun burde ha gjort, men er jo hennes egen feil.

53
m du da... driti seg ut virkelig

ja ja om Mats dumper henne så er det jo bare bra for henne.. Det er flott hvis han gjør det. Hun er ikke lykkelig med han

54

Hun er ikke så ulykkelig at hun slår opp heller så:)

55
G du skjønner

I forhold så blir endel mennesker redd for å bli alene. De blir vant til å ikke ha det bra og vet ikke helt hvordan det er å ha det bra

56

Ja jeg skjønner det, kanskje er det bare det at jeg alltid har vært alene i forhold eller ei og lært litt mer enn Ella selv om vi er samme alder. Skal gi henne slack, men anbefaler folk å snakke med folk istedet for å holde seg fast til noen uten MÅL OG MENING;)

57

Hvem tipperer Mats finner Simens genser på rommet til Ella etter hvert?

58
Spåmann

Susanne finner den...og hun gir seg ikke før hun har fått Ella til å snakke.

59

Det går gæli med Mats, det er klart - men han er ikke en keeper, så det er ok.
Men Ella roter det til med Susanne! Det er ikke greit!!! Susanne legger om hele livet sitt for den Indiaturen, selv om Ella inderst inne veit hun ikke har lyst å dra. Ella mister både Simen og Mats med det dobbeltspillet. Men hun mister også Susanne, som skulle være den som fanger henne når hun faller.
For noe rot!
Ragnar - vi må sette vår lit til deg!

60
Ragnar

Ja Ragnar er den vi må vende oss til nå!

61

Mats er ikke en keeper fordi han ikke passer deg, men ella som er utro er en keeper

62

Ella er 19 og forvirra og har tatt et kjempedumt valg. Mats er feil for henne. Vi kan tilgi Ella, fordi hun kommer til å angre. Jeg skreiv jo at hun mister alle pga dobbeltspillet! Jeg sa aldri at det var Ok det hun gjorde. Men jeg har vondt av henne allikevel. For vi har alle gjort et eller annet virkelig dumt før vi blei voksne. Og forhåpentlig blitt tilgitt og tilgitt oss selv. Sånn modnes man og blir klokere...

63

Ja ofc, jeg er i mot utroskap men betyr ikke at jeg ikke kan tilgi Ella, men vi må kunne tilgi mats også? Mats er jo også ung og tror han og ella har et godt forhold siden hun sier ingenting, og kanskje hun har vært sånn så lenge at han har sluttet å spørre om det går bra og om ting er greit fordi hun sier ja, og det stoler hab på. Er bare morsomt at alle forsvarer ella og hater mats omtrent når de er ikke så forskjellige, unngår ting begge to.

64

Helt sikkert han gjør

65
Stop nu

Hun sender hjerter til sin kæreste efter hun lige har kysset en anden... nej nej nej altså. Nu må du slå op Ella, hold op med at være en kujon.

66
Hjerter❤️

hun sender hjerter til Mats fordi hun vet innerst inne at det hun har gjort var dumt, og fordi hun synes synd på han. Det betyr ikke at dette blir bra med det første. Nå kommer hun helt sikkert til å forsøke å gjøre det godt igjen med Mats og holde seg borte fra Simen. Men da vil hun samtidig svike seg selv og sine følelser, så det kommer ikke til å gå i lengden. Men det som er bra er at nå kommer Ella til å tenke seg om, og jeg håper at etterhvert vil hun finne ut hva som hun selv vil - akkurat som da hun sendte meldingen til Mats og sa ja til å treffes i dag. Det er vel den eneste gangen vi har sett Ella så bestemt. Vi går inn i en tenke uke nå.
Hilsen en som har vært Ella

67
*meldingen til Simen*

Skulle det være

68
Tine

Hun er da ikke en kujon! Hun er da bare menneskelig og rundtosset og forvirret over, at hun nok er vokset fra sin kæreste, og at hun kan lide en ny fyr.

69

Hun ser gladere ut med Simen 🙂

70

Hun er den livløse planten som trenger et trygt sted for å kunne være seg selv. Metafor. Det står safe på genseren til Simen, han er den eneste ekte personen vi har møtt i serien så langt. Muligens trygg nok på seg selv og ærlig nok med seg selv og andre til at han kan inspirere Ella til at det ikke er farlig å være.

71
Safe

Godt observert...

72
Klang

En ting er at Ella roter det til for seg selv, men hun drar med seg Simen i dragsuget og det er dårlig gjort mot Simen. Han vet jo ingenting.

73
Nora

Sutrehøne. Stakar Simen.. tror du ikke kan fikser det... hva med Mats.. hun er jo mest slem mot han.. selvom jeg synes dette trengte hun

74
Klang

Trengte hva da?

75
Til Klang

Få ræva i gir. Nå lukter hun litt på Simen men hun trenger det. Gi henne guts til å komme seg videre

76

I need to know what Ella’s thinking! ?Their date seemed to go well, BUT am I the only one who didn’t really see any sparks? ?

77

Same but it’s probably because it’s their first date I mean they don’t know much about each other yet. What makes me mad though is that Ella keeps pretending everything is alright with Mats like it will only make things worse

78
Darja

What kind of sparks are you expecting though? It depends, it looks like Ella is comfortable with Simen and with his views and it is all based well on the fact that she catched him fancy in the first place, sooo...

79

I suppose you’re right. Maybe it’s just 1st date (we can call it that now, right?) awkwardness.... That and maybe because Simon seems even more reserved than Ella. It was definitely sweet though when they were laughing about the plants in the pub and he when he said to her “but we can go dancing if *you* want to...”

And then her text to Mats... Was that guilt? Or habit? I was going to suggest maybe even that she had “scratched the itch” and felt that she was okay staying with Mats, BUT she spent a decent amount of time with Simen tonight so I don’t think that’s it. Like she could’ve cut the date short.... So it’s probably guilt, right?

80
Så blank

Definitely guilt! I feel with her. She's up for learning it the hard way, that playing a double game is going to hurt everyone involved

81
eline

Definitely guilt. When people are cheating they'll usually act very sweet and be the "best gf/bf ever" afterwards to try to make it better. It's a very good sign to detect cheating if things were bad and then the other person seem to become more attached all of a sudden!

82
Skamblankt

Lots of sparks when she was smiling and laughing with the plants at The Dubliner <3

83

i agree, they didn't have a lot of chemistry in this clip...

84

Disagree, I got tickle in my toes from watching this.

85
Åh Ella

Jag tyckte så synd om Simen som sitter där ensam kvar.
Förstår att ella får lite panik, men jag önskar hon hade skrivit något annat t mats. Eller inget alls. Skrivit nåt fint t Simen och sedan tagit itu med det dåliga förhållandet med mats när han kommer hem igen. Jag vill bara se mer av den fina kemin mellan Ella och Simen ?

Men antagligen lär det bli krångel och ångest och skit innan det blir RIKTIGT FINT. För visst blir det det? Visst?!

86

JAA! Gleder meg til kranglingen også jeg. Tipper at når hun først slår opp så har hun nok en hel del ting på hjertet å si til Manipulerende-Mats. 😉

87

Hvordan er Mats manipulerende? Er ikke Ella litt manipulerende også? Er ikke mats også et menneske som gjør feil? Og ikke alle har selvinnsikt nok til å se de gjør feil før noen sier det, kanskje etter en krangel og en snakk (hvis ella sier det hun føler), så kan de hvert fall ende opp som venner? Håper det✌

88

Klart d blir fint til sist!

89
Andrea

Virker jo ikke som om de har en sånn super kjemi egentlig? Litt klein stemning.. Men det blir kanskje bedre etterhvert, om hun bestemmer seg for å "go for it".

90

Tycker snarare det var en extremt realistisk första dejt. När båda är lite försiktiga och vill känna sig för var man har den andra. Plus - det var inte ens en uttalad dejt, och de är kollegor, så rätt logiskt att stämningen blir lite spess då. Är det här en dejt eller inte, liksom.

91
Chris

Åååå....Garantert at typen hennes finner den genseren ja...må vel vente helt til i morgen med nytt klipp.. sukk!.... 😉 Fint med langt klipp i dag da :))

92

utroskap er ikke bra nei

93
Skuffet

Allerede tre episoder inde og der er ikke sket det store... Håbede på mere fra nrk :/

94

Jeg er helt med jeg nå!

95
Arhh

Sådan var SKAM altså også, i hvertfald i sæson 1, 2 og 3. Det hele byggede langsomt op.

96
navnet mitt

Det var jævla godt

97
ahhh så søt

"Men vi kan godt gjøre det hvis du vil" til slutt noen som prioriterer Ella

98

Synes synd på han, han aner jo ingenting om at hun har kjæreste.

99
The Dane in The Jungle

❤️❤️❤️ ja, det har du ret i. Endelig er der en som sætter Ella før sig selv - det er vel første gang i alle klippene at det sker...

100
Også

FørTe gang ella setter seg før noen andre. Kanskje det ikke hadde vært like kriblende om Simen viste hun hadde kjæreste, så istedet forfor å vide hensyn til simen og si hun har kjæreste, så tenker hun på seg selv! Kanskje ikke beste øyeblikket å gjøre det på men men

101
Mette

Stakkars Simen da!

102

Det skal nok ende godt. Men ikke lige med det samme.

103
elischa

klart nesten ikke å se på det her. hun trenger jo bare å prøve å snakke med mats. og hvis det føles skummelt i hvert fall være ærlig. stakkars simen og mats og ikke minst ella. hvorfor gjør hun det enda vanskeligere for seg selv? Jesus, im losing my patience here

105
India-turen

Synes Ella burde nevnt Mats da India-turen kom opp som samtaleemne, men men..

106

hun er shady

107
Darja

Både de er sjenert og...man kan si, skjermet? Sannsynligvis kommer Ella til å unngå Simen fra nå av.

108

It’s interesting that the sculpture Ella and Simen were sitting next to at the end is called “sitting girl with headphones” because Simen was sitting down waiting for Ella with headphones on at the start of the clip

109

Nice catch! 🙂

110

Love when people sees these details ? Maybe it is to highlight their similarities.

111
plot

Simen blir å få vite hos Ragnar at Ella har kjæreste. I morgen.

112

Har Plantasjen søndagsåpent?

113
Ja åpent hver søndag

?

114
plot

Ja

116
Giusy

@ella disappointed, but not surprised (DUMP MATS)
I LOVE SIMEN ALREADY THOUGH

117

Oh herregud, jeg ER litt forelsket i Simen nå

118

Håper vi seere møter oss selv i døra på ett eller annet vis her i vårt ønske om utroskap! At serieskaperne gir oss et slag i ansiktet. Det er jo helt uakseptabelt, tenk st de klarer å få oss til å heie på utroskapen. Er jo helt tragisk, egentlig. Faktisk er det litt trist at vi gjorde det samme med Isak og Even. Det hele ble jo snudd på hodet. Even var utro mot kjæresten sin, og vi heiet på det. Og Isak bare brukte Emma for å skjule seksualiteten sin for kameratene. Også var det jentene som fikk alt tyn....

119
Evy - kutt ut!

Ikke vær så skinnhellig!
Ellers tror jeg du kan komme til å møte deg selv i døra.

120
Hei Evy

Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor du gidder å følge med på dette. Nå har jeg lest de fleste innleggene dine, og syns du bare klager og klager. Hvorfor ikke forsøke å være litt medmenneskelig og forsøke å forstå? Ingen er perfekte og gjør alt riktig - heller ikke du. Det er en grunn til at Ella gjør som hun gjør.

121
@Evy

så slipper du å følge med her da. Forferdelig denne utrolskapen, Styggdommen dette.. Synes Ella bør gå i kirken i morgen og be om tilgivelse.

122

Hvem er du til å fortelle meg hva jeg skal følge med på eller ikke. Jeg sier bare min mening. Er det bare greit å ytre seg så lenge man er enig med deg?

123
@@evy

Gå i kirken ? Hahhaha må jo ikke være kristent og være et perfekt menneske men herregud Ella er en dramaqueen

124
Nej altså

Det mener du ikke. Jeg har ingen sympati for Emma. Hun outede Isak og kunne ikke forstå hvorfor han ikke bare selv kom ud af skabet, “det er jo 2016?!”. Har aldrig oplevet en mere privilegeret hetero pige end hende. Og jeg ville have at Even skulle slå op med Sonja fra dag et! Heppede aldrig på at hans utroskab skulle fortsætte. Men her sidder folk og hepper og forsvarer Ella bare fordi Mats ikke er verdens bedste kæreste. Det giver hende stadig ikke ret til at være utro.

125

Emma var 16 år. Syntes ikke det å være homo var noen skam. Var sjekket opp, såret, sjekket opp igjen, såret igjen osv...av Isak - som selv outet Eva for hele skolen! da han var på Emmas alder. Hvis du holder på med en type, er det ikke naturlig å snakke med venninnene dine om det? Også om at hun tror han er homse..? Hun delte det vel bare med venninner som delte det med venninner...? Hva hadde egentlig Isak gjort for å fortjene hennes lojalitet? Sett deg i hennes sted.. Noora fortalte jo Eva om at Isak var homo, som snakket med Eskild, som snakket med William.... Skjønner ikke hvorfor Emma var så mye verre enn de andre. Klart jeg også hadde sympati med Isak i den serien, men jeg skjønner ikke hatet mot Emma og Sonja, med tanke på hva de har opplevd. «Everyone you meet..osv.» De som hater Emma og Sonja har etter min mening ikke skjønt helt hva budskapet i serien er...

126

Emma trodde inte bara att Isak var bög, hon visste det för att hon och Sonja pratat om det. Dina kommentarer låter som heterofile previlgerad själv. Förtjänat hennes lojalitet? Man outar inte någon, det kan få förödande konsekvenser, många har mist livet på grund av det och skvaller. Som jag skrev i min första kommentar, både Isak och Emma gjorde dåliga val. Han kysste henne men nekade hennes blowjob två gånger. Emma sökte upp honom och han verkade inte intresserad, messade honom, han svarade inte, söte upp honom igen och Isak betedde sig inte intresserad igen. Han dök aldrig upp till vorsen som hans vänner tackade ja till. Sedan gick Isak igenom internaliserad homofobi och kände att han behövde testa att vara med en tjej, han bad om ursäkt och sedan kysste Emma igen efter att hon tagit hans hand och lagt den på hennes bröst utan att fråga. De kysstes på dansgolvet men han ville inte åka med i taxin och dök inte upp på festen. Sonja bjöd in sig själv och Emma till Halloween, man fick se frustrationen och sprickorna i deras förhållande. Det var en väldigt komplicerad situation med tanke på all historik och att det handlade om något så personligt och skrämmande (om man inte har kommit ut själv så har man ingen aning om hur det känns att vara i Isak och Evens sits) som att komma ut. Allt löste sig men alla blev sårade på vägen. Om du inte förstår varför seere också var arga och frustrerade under säsongen så se om den, det var många faktorer som bidrog.

127
@Evy

Jag hejar verkligen inte på att Ella ska vara otrogen, det är det flera som heller inte gör, men många gör det också. Vi ville att Isak skulle bli bekväm med sig själv och vara lycklig, alla diskusioner finns ju kvar under klippen, det var mycket fram och tillbaka. Isak och Emma gjorde båda dårliga val men slutade med förlåtelse, samma med Isak, Even och Sonja. Och det var ju väldigt mycket mer komplicerat och vi var inne i Isaks huvud och många spekulerade redan när Even nästan kysste Isak att det var han själv han snackade om med skämtet om benet, vilket sedan visade sig vara sant och sen fick reda på att han försökt ta självmord på grund av sin sexualitet och att han kände att han var skyldig Sonja fastän det kändes som att hon kontrollerade honom. Han fick ju inte ens göra valet att göra slut med henne för att hon trodde att det inte var på riktigt igen, att hans sexualitet och känslor inte var riktiga utan en del av hans bipolaritet. Såklart ville vi att Even skulle göra slut innan de kysstes men han gick också och gjorde det mellan hjernen er alene och pause. Jag hejar aldrig på otrohet men det var väldig tung historia bakom Isak och Even.

128
Eh..

Det handler ikke om å heie på utroskap.
Ella er en helt ung kvinne, kanskje i sitt første seriøse forhold, og hun har tydelig ikke referanserammer til hva et godt forhold er. Hun har det ikke bra, føler at det ikke er bevegelsesrom for henne i det hele tatt, da både venninnen hennes og kjæresten hennes tar opp all plass og hører ikke på henne.

Dette handler ikke om verken Mats eller Simen, men om Ella.
Både Susanne (venninnen) og Mats er selvopptatte og har ting klart for seg. De avskriver Ellas somling og forvirring som latskap og at hun er dum, og overkjører henne i stedet for å gi henne plass til å tenke og rådføre seg.
Simen har den samme energien som Ella, men han er jordnær, trygg på hvem han er og hva han står for og har selvrespekt, og vil kunne inspirere Ella til å bryte sine mønstre.
I stedet for å se på det som at Ella nå har lurt seg opp i en krok, så se heller på det som at hun nå har muligheten til å komme seg ut av den kroken hun HAR vært i. Hun har det ikke bra, og blir fullstendig overkjørt, og trolig forstår hun ikke selv i hvilken grad. Mats har det heller ikke bra, han skjønner at hun ikke er tiltrukket av ham, men han er for opptatt av seg selv til å finne ut hva hun vil, hva hun liker osv, og hun er i en tilstand der hun er helt lukket, fordi hver gang hun forsøker å si noe blir hun overkjørt. Hun må ut av det.

Om hun innleder noe til Simen er jo per NÅ helt usikkert, så forstår virkelig ikke denne besettelsen på å kalle dette utroskap. Ikke er de gift og ikke vet vi hva de har lovet hverandre. Hun er 19 år, det er litt tidlig å binde seg og trolig har hun heller ikke gjort det. Hvis du ser på instagram-kontoen hennes kaller hun Mats for en venn. Et kyss er neppe noe man kan kalle utroskap.
Forhåpentligvis går hun inn i en tenkefase og forstår hva hun har vært med på med Mats og kommer seg ut av det usunne forholdet, og bruker Simon sin ærlighet i forhold til seg selv og hvem han er som en inspirasjon til å befri seg selv, så hun er fri til å velge ham åpent og ærlig.
Foreløbig synes jeg du skal slappe av og roe deg ned og ønske henne det beste med å komme frem til hva HUN trenger for å leve sitt liv og være lykkelig.

129
Blanc

Jeg elsker dette svaret. Ella må ut av kroken sin. Det er så gjenkjennbart!

130

Neida, ikke du, men mange andre her heier på utroskapen... som sagt over, hadde jeg også sympati med Isak, jeg blir bare skuffet over hatet mot Emma og Sonja, jeg synes mange mennesker overser at de også har sin side av historien, noe hele Skam-serien prøver å lære oss..

131
Ella

Selvfølgelig er utroskap feil. Men Ella tar heller ikke lett på det. Hun synes jo dette er veldig vanskelig og hun har vært sammen med Mads lenge og det er ikke lett å bare gå ifra noen når man ikke helt vet hva man vil.

132

Vi vet vel ikke om de har vært sammen lenge?

133

"Du er god til å ljuge" hmm

134
Kanskje

Tror nok den kommentaren blir viktig.

135

Jeg genkendte suget mellem to mennesker tidligt om morgenen, når man ikke tør, men pludselig mærker at nu sker det alligevel. Et sug af angst og tiltrækning. Man lukker øjnene og kaster sig svimmelt ud.
Og så læber.
Jeg kan slet ikke forstå at folk kan sige der ikke var "sparks" eller gnister mellem dem.

136
Nostradamus

Der var kanskje ikke gnister. Men der var sårbarhet, varme og magnetisme. Deilig, sterk magnetisme. Ble sugd inn i den selv, ville bare sitte der og kjenne på magien.

137

To «jägere» på jakt etter en retning i livet...
«Jeg trodde på deg. Du er god til å ljuge.» Er redd Simen kommer til å gjenta den kommentaren på et senere tidspunkt, i en annen og mindre lystig setting... Ella ser jo så uskyldig ut (og det er kanskje slik hun ser seg selv) - ordentlig, lyttende og omsorgsfull. Men hun har «to ansikter» (som i header’n). Jeg tenker at om hun får justert sitt syn på hvem hun er, vil hun kunne leve et mer fullverdig og ekte liv. Og dermed slippe å såre sine nærmeste. Inkludert Simen. Er redd Ella at det blir en tøff, men kanskje nødvendig, lærepenge, som på sikt vil gagne henne.

138
Åhhhh

Det er fint, at du roser Simen for at sige fra, men få nu øjnene op for, at dit og Mats forhold heller ikke føles rigtigt, Ella!

139
jeg var mats

dette ble for mye for meg. ha det!

140

Fordi det ble realistisk?

141
jeg var mats

eh ja? ikke alltid så lett å bare glemme vanskelige minner. dette ble for mye så jeg må slutte her.

142
jeg og

ikke bare en gang men to ganger har jeg opplevd utroskap med to forskjellige attpåtil 🙂 ikke så rart tydeligvis siden blank og skam får oss til å heie på utroskap og romantisere det..

143

Et sunt forhold krever av en at en lytter til alt den andre har å si, og selv er helt åpen, også for å høre ting som er kjipt og kan være sårende. Har to stykker bestemt seg for å være på lag, last og brast uansett hva som kommer så får man tatt opp problematiske ting med en gang de dukker opp.
Forholdet mellom Ella og Mats er ingen steder nær et sunt forhold, de snakker ikke om noe. Eller rettere sagt, Mats forventer at Ella hører på alt han har å klage over, til den grad at han sammenligner henne med moren sin, mens hun blir avbrutt, hysjet på, bagatellisert og overkjørt. Hun har null handlingsrom for seg selv i dette forholdet.
Er man ikke klar for å bli såret innimellom ved å høre den andre ta opp vanskelige ting, eller følge den andre inn i deres tanker, så er et brudd uunngåelig.

Hvis man kun henger seg opp i utroskap i den fortellingen som vi har fått til nå så er man med på å ikke se Ella, og den dynamikken som er i relasjonen mellom Ella og Mats. Simen har ikke noe med dette å gjøre, annet enn at han er hittil den eneste personen som er ekte og ærlig om hvem han er, uten fasader, og kommuniserer med Ella åpent.

144
Til hm

Jeg ser Ella, jeg ser de ikke har et sunt forhold men virker som om Mats ofr all skylden og er den kyniske mens Ella har liksom lov til hva hun vil. Det må faktisk ot stykker til i et forhold, og man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at man må prate om ting. Ella er jo egentlig tøff som blir med en helt ny fyr ut osv, hun ser problemene hos susanne med sine gutter men har gitt opp helt på seg selv? Hun ser jo problemer hos andre som pasha og guro men hun vil ikke løse opp i egne. Og derfor irriterer det meg når hun kysser simen fordi hun er jo ikke dum og hun tenkte mye over dette møtet lenge og hun planla veien det skulle gå også. Jeg tilgir ella, men vi må også tilgi mats. Så langt er den eneste helt uskyldige Simen som ikke vet noe.

145
Till Hm

Nu verkar det ju som ganska många har svårt att sympatisera med Ella för serien visar nära inpå hur hon gör val efter val efter val att komma närmare Simen mycket avsiktligt. Det är alla de steg till otrohet som sedan blir till "jag råkade göra ett misstag". Är det konstigt om någon har svårt att se om det påminner om en svår tid som satt djupa spår? En väninna kunde inte se flera av Nooras avsnitt på slutet för att hon blivit våldtagen och det blev för verkligt och jag minns hur vi berättade vad som hände under tiden. Kanske låt människor få säga att man sätter sig själv före en serie?

146
stakar deg da

mye rare mennesker her. Har opplevd utroskap og det er vondt men samtidig så er det livet. Livet er vanskelig. Ingen her synes utrolskap er greit men ... slapp nå av

147
Trenger ikke være frekk «stakkar deg?»

Ja livet er vanskelig er ingen unnskyldning for å oppføre seg sånn;—)

148

Du mener ikke ærlig at folk blir utro av å se Skam og Blank?

149

Kan fort bli det hvis 100+ andre serier promoterer "utroskap" fordi det er trendy og spennende. Jo mer man normaliserer noe over lengre tid så skal man ikke bli overrasket at det blir akseptert til slutt...

150
Livia

Serien portretterer utroskap, men jeg tror vi må vente med å si at den promoterer det. Det kommer etter min mening helt an på hvordan vi får se at Ella har det etterpå. Ofte er det sånn at den som av en eller annen grunn er utro i et svakt øyeblikk kan slite enormt med det etterpå, og det står ingen vinnere tilbake. Den som er i Mats sin situasjon vil selvfølgelig ha det ekstremt vondt, men den vil iallfall møte støtte fra omgivelsene. Den som er i Ella sine sko kan også oppleve det som traumatiserende å ikke ha klart å la være, å vite at man såret et annet menneske, at man gjorde den éne tingen (bortsett fra ting som er kriminelt) som omtrent alle i samfunnet er enige om er en nesten utilgivelig synd. Dersom det blir spredt i omgangskretsen må man leve med å ikke vite hvem som vet og dømmer deg bak ryggen din, er man jente får man horestempel, og i tillegg til skam påført fra andre må man leve med sin egen skam over at man gjorde noe man aldri trodde man skulle gjøre. Det trenger rett og slett ikke å være enkelt å leve med seg selv når man innser hvor mye skade man har gjort, og når man må leve med at alle dømmer deg for det. Kombinerer man det med å ha lite kontakt med og vansker med å forstå egne følelser, samt få venner å snakke med, og som kan tilgi deg også når du gjør noe så galt, så kan det bli stygt.

Jeg vet ikke hvordan Ella sin historie vil brette seg ut her, men jeg vil bare være forsiktig med å si at serien romantiserer utroskap før vi vet hvordan Ella kommer ut av det på den andre enden. Jeg tror ingen her mener at utroskap er greit, men noen ganger gjør folk ting som ikke er greit, og uansett grunnen til det, så skal de leve videre med seg selv resten av livet. Jeg synes helt ærlig at man også skal vise omsorg for folk som en gang har gjort noe galt, kriminelt eller ei. Mats fortjener all støtte fra sine venner når dette brister, men noen må også se Ella. Alle trenger kjærlighet.

151
til Zoe

Vet ikke jeg? Folk forsvarer jo Ella til de grader bare fordi mats er litt uoppmerksom og hun er forvirret 19 åring så er det liksom helt greit å være utro. Var til og med noen som sa at å kysse er vel ikke utroskap. Så ja jeg tror faktisk det når det er sånne kommentarer som popper opp.

152

For fanden hvor er det frustrerende at se på. Simen, når Ella skuffer dig med Mats kan du bare komme til mig. I can treat you right.

153
SirkelK

Hun må få opp farten, dette kan ende med en merkelig scene hvor hun og mats er ilag åsså treffer de Simen, blir det litt fucked up..

154
Tine

Kan sagtens forstå Ellas reaktion og forvirring over, hvad det er, hun har gang i. Mats og hende har tydeligvis været kærester længe og er tydeligvis vokset fra hinanden. Det er sindssygt svært at indse, jeg har selv prøvet det. Man er bare 19 år og helt blank på hvem man er. Og så møder man en mega sød fyr, som man lige skal se an, fordi man er bange for at ende op helt alene, hvis man slår op med sin High-School sweetheart.

155
Ella❤️?

Jeg forstår hverken hvorfor folk gir NRK tyn for at de fremmer utroskap eller at de kaller Ella en dårlig person. Ella er forvirret, usikker og sikkert ganske fortvilet. Hun tør ikke gjøre det slutt med Mats og har samtidig gryende følelser for Simen. Hun hadde jo ikke gjort som hun gjør hvis alt hadde vært bra med Mats! Da hadde hun unngått disse situasjonene med Simen. Det er ikke så lett å styre følelsene alltid, og jeg kjenner meg sååå godt igjen i henne? Ingen får vel LYST til å være utro etter dette?! Alle ser jo at hun ikke har det godt når hun drar fra Simen?

156

Bare fordi man er usikker og fortvilet på seg selv så trenger man ikke facke opp for to andre( mats og Simen) og være utro?

157

Nei, man trenger ikke være utro, men vi er bare mennesker. Det er vel ingen her som forsvarer utroskap, og både jeg og Ella vet at det er galt. Men Ella er 19 år, og kommer til å gjøre mange feil gjennom livet, som hun kommer til å lære av. Det gjør henne ikke til et dårlig menneske? Og jeg sitter igjen med en litt vondt følelse etter dette, egentlig, søte klippet. NRK tar opp en problematikk som mange har opplevd, og de klarer fint å balansere det at vi (ihvertfall jeg) har sympati for Ella, samtidig som de absolutt ikke romantiserer utroskap. Jeg synes dette er veldig realistisk og sårt?

158

Ella er 19 år og forvirret? Ja og er ikke mange 19 åringer det? Er ikke alle mennesker? Noen problemer kan man faktisk unngå selv, og dette er et av de ella LETT kunne ungått

159

Med din fordømmelse er du på lik linje med alle andre i livet til Ella med på å overkjøre henne.

160

Jeg tilgir Ella, herregud kanskje jeg virker streng i kommentarfeltet men hadde dette vært en venninne hadde jeg ikke vært så streng nei, jeg er jo et menneske som gjør feil jeg også? Bare fordi man er i mot utroskap leker jeg ikke en helgen heller? Men husk at Ella har ledet opp til dette mye selv, og blir bare oppgitt fordi Ella er en del av forholdet med Mats og mats er jo ikke en 40 år gammel mann som kan alt heller og er menneske selv(men han for all skyld selv når ella er den som er «utro»). Hele cluet til alt her er KOMMUNIKASJON. Ella må lære seg å kommunisere så hun kan få innspill tilbake og slik lærer man og utvikler seg og finner ut av ting. Hvis hun hadde snakket med mats kanskje forholdet hadde vært annerledes, hvis hun snakket med susanne kanskje hun kunne fått ggod jentetalk. Lurer bare på om Ella alltid har vært sånn eller ikke, men tror alt går bra til slutt og jeg er glad i ella selv om hun irriterer meg noen ganger<3 #vieralledømmendetydeligvisdudømtejomegutframinkommentaroghehe

161
En annan C

Ella, nej! Prata med Mats och gör sluut. Vem vill att någon ska vara ihop med en bara för att vara "snäll" medan den andre personen hör musik när den är med eller tänker på någon annan än en själv?

162
Litt lengre episode?

Neste episode kan være dobel so lang som dinna her.

163

Jaaaaa!!!! / Neeiiiii!!!!

164

Hva er så spesielt med Simen egentlig? En stille, tilbaketrukket gutt uten mål og mening, og med et ordinært utseende. Mats har ihvertfall personlighet.

165

Din mening. Jeg synes Simen er nydelig, og så langt virker han som en veldig fin fyr. For meg er ikke stille og tilbaketrukket negative egenskaper, heller tvert imot. Han ser ut til å ha litt dårlig selvtillit, unnskylder seg mye, og man aner at det er noe som tærer på ham. Jeg gleder meg til vi blir bedre kjent med ham. Mats får jeg helt hetta av. Han ser bare egne behov. Får ekstremt dårlige vibber av folk som nærmest maser seg til sex når den andre ikke viser noen lyst. NB: Det er selvfølgelig helt greit at du ikke liker Simen, men husk at når du kaller utseendet hans ordinært, så gjelder det også skuespilleren, som er et ekte menneske og i tillegg veldig ung. Bare noe å tenke over.

166

Jeg ser på det helt omvendt enn deg! Hehe det var kjemperart.
Mats er noe av det mest usikre vraket jeg har sett, og det ironiske er at det at han ikke forstår Ella på noen måte er med på å gjøre usikkerheten hans større. Han overkjører henne, og hun har stengt seg helt av mot ham.
Simen er selvsikker, han stoler på sin egen selvtillit til den grad at han heller forlater militæret enn å være med på noe som føles feil, er åpen om sin usikkerhet og selvsikker nok til å snakke om det. Trolig den første i Ella sitt liv som ikke prøver å tøffe seg og braute seg for å dekke over egen usikkerhet og svakheter. Ella berømmer ham jo også for det, og jeg håper hun lærer av ham.

167

Enig med dere begge faktisk, men mest B. Forskjellen er at RR ser det Simen kan se ut som for andre, og det Mats kan se ut som for andre. B ser hva som ligger bak handlingene og har veldig rett. Det er gjerne de som er veldig voldsomme som er usikre og de stille som er trygge. Forskjellen er sikker på seg selv alene(Simen) og sikker på seg selv ovenfor andre(Mats).

168
mmmmlllly

Helt enig. Mats er både selvsentrert og selvgod og helt uten ydmykhet - når Ella sitter i sin egen verden med høretelefoner og ler av et videoklipp så bryter han inn og tolker det som om hun ler av ham!? Og skylden for at bacheloroppgaven hans er helt ute og kjører, den legger han på veilederen. Hvis det kalles å ha en personlighet, så vil jeg helst være foruten.

169
Endelig

Jaaaaaaaaaaa!

170

Så mange ting som er så fint

171
sukk

Huff, kjenner at det er svært lite jeg faktisk liker med denne serien så langt. Ikke fordi den er så treig, for det er egentlig helt i orden. Det er aller mest på grunn av utroskapen og hvor mange her i kommentarfeltet som *allerede* snakker om at Ella og Simen er ment for hverandre?! Hva slags grunnlag har folk for å si det? Og det forteller meg jo bare at det er mange som føler det sånn, mange som ser kjemi der det ganske tydelig ikke er noe særlig kjemi.

Og ikke for å være den 'kjipe skeive personen i kommentar-feltet', men nå er jeg virkelig lei av streite, hvite kjærlighetshistorier. Er jo tydelig at Ella og Simen har en del ting til felles, men måtte det på død og liv handle om romantikk? Ugh, har sett hundre-og-førti-tusen sånne historier nå, synes det begynner å bli nok snart lmao

172
Hei sukk

Har du sett The Bold Type som ligger på NRK? Det tar opp litt skeiv kjærlighet, mellom en afroamerikaner og en muslimsk lesbisk fra Iran. Verdt å se 🙂

173
@sukk

Hvorfor blander du etnisitet inn i dette her? De fleste i Norge er heteroseksuelle, og de fleste i Norge er hvite. Må det kvoteres inn X antall mennesker med ulik etnisitet og legning? Kommer det så kommer det, akkurat som i virkeligheten.

Jeg syns historien her er interessant, og den er universell (alle kan sette seg inn i situasjonen uansett hvor du kommer fra og hvilket kjønn du liker). Relasjonen med Simen og Mats speiler jo hele Ellas situasjon som usikker og ubesluttsom. Teknisk sett voksen, men på så mange måter ikke. Akkurat nå gjør Ella noen dumme valg (elle kanskje heller *unnlater* å velge) som kommer til å bite henne i ræva på et senere tidspunkt.

Kjærlighetshistorier har vært poppis siden litteraturens begynnelse, og den kommer nok til å være det i all evighet. Historiene er ofte tidløse, og tenåringsjenter i dag kan akkurat som tenåringsjenter for 200 år siden fint leve seg inn i Jane Austen og Charlotte Brontë sine romaner. Likeledes kan også eldre kvinner og menn kjenne seg igjen og relatere til de gode og dårlige sidene i alskens kjærlighetsrelasjoner.

Jeg er for så vidt helt enig i at jeg ikke deler den samme begeistringen som mange andre i kommentarfeltet for Ella og Simen som tidenes par. Vi vet jo nesten ingenting om de enda. Akkurat nå er vel Mats fremstilt så kjip at Simen virker som tidenes wonderboy. Nå ser vi jo karakterene gjennom Ella sine øyne, og jeg kjenner igjen litt av hennes syn på Mats da jeg som de fleste andre har vært i et forhold som startet bra og etter en stund sang på siste verset der alt partneren gjorde virket teit og på kanten til uattraktivt (da er det på tide å slå opp!). Ella er tydeligvis mer eller mindre forelska i Simen, og seerne ser han gjennom hennes rosenrøde briller.

174
oh no no no

Haha hæ, hva er det du prøver å si? Har du kanskje noe imot hvite og streite folk? Og hva med at det har skjedd én million ganger da? Streit romantikk er jo selve epitomet av en sivilisasjon

175

Hvis du er lei av kjærlighetshistorier tror jeg bare du må skru av tv’n for godt, for det kommer ikke til å slutte å fenge, og dermed ofte være tema, me det første.

176

DERE HAR JO SESONG 3 AV SKAM TRENGER DERE VIRKELIG MER??!!1!

177
?Hustler in Hijab?

"Dere har jo..." Mener du at skeive kjærlighetshistorier kun er for skeive? Poenget er vel at det er svært mange hetero kjærlighetshistorier og få skeive, ikke at hver gruppe skal ha sin nøyaktig tilmålte kvote. Hetero folk kan selvfølgelig også ha utbytte av å se en skeiv kjærlighetshistorie (som vi så i Skam) -og omvendt. Men at det er et behov for flere typer vinklinger på den tradisjonelle kjærlighetshistorien, det er et faktum vi alle nok bare må akseptere? Så kan man selvfølgelig ikke diktere noen serieskaper hit eller dit. Men vi kan vel forstå at det ønsket er der ute og akseptere at folk ytrer det...?

178

hun må snakke med mats og slutt det

179

Synes hun burde slått opp mer Mats først, og tvert nå som hun har kysset Simen. Men dette er ikke noen bra måte å starte et nytt forhold på. Slik er det med løgner, de kommer alle til overflaten til slutt. Once a cheater always a cheater sier man vel, men nå er Ella veldig ung og forvirret og lever i et usunt forhold fra før. Jo lengre hun venter jo mer skade gjør det!!!

180

hun har fortsatt på seg genseren hans!

181
Klang

Men kommer Ella til å trykke «liker» på Simens nyeste IG bilde?

182
silvia

la que me está liando esta señora...
ella!!