Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

110 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
först?

tihi

2
break up already...!

ella er bare nødt til å komme seg ut av det forholdet der ....

3
SIMEN

Alle prøver å komme Ella i forsvar og si at hun og Simen er venner, men de har jo knapt pratet og hvis de bare skal ta en øl som venner hvorfor sier hun ikke det til Mats eller i det minste Susanne? Hun leker så søt og snill men hun er jo bare shady jo.

4
Låste fort

Så fort Ella låste døra - endelig forsvant han. Det er akkurat som jeg kan føle lettelsen hennes når han reiste. Selfølgelig etter å ha mast seg til pliktsex for å være borte i helgen.

5

Bortset fra det - så burde han opdage at hun ikke gider sex. Lige meget hvad.

6

Jamen hun skal jo slå op. Det kommer til at være frygtelig pinligt - og såre Simen - før det stopper, det her.

7
Kan’ke for det...

Får litt vondt av Mats, ass. Greit han er litt irriterende, men uansett...

8
Får vondt av

Får vondt av hele det forholdet der.
Både av Mats og og av Ella - kjærligheten har forsvunnet for hennes del og han ser det ikke og han ser heller ikke henne. Han ser kun seg selv og sine egne behov, og hun klarer ikke/orker ikke å snakke om det. Mulig hun har forsøkt, men det vet jeg ikke. Det ser heller ikke ut som de har noe å bygge på videre. Av og til er det bedre å avslutte og bli ferdig.

9

enig!

10
Elsa

Det er tydelig at vi ser Mats gjennom Elsa øyne, for han virker bare totalt usympatisk.

Han må da ha noen gode sider?

11

Han er jo bare i opgavesump, som så mange andre. Han ser mest sine egne problemer, men han er jo også parat til at ordne hendes - han spurgte også, om han skulle ringe til Samordna for hende. Han er grænseoverskridende og træls, men han gør sit bedste - der ikke er særlig imponerende.
Men hun skal slå op med ham - hellere i går end i morgen.

12

Nej. Jeg opfattede det som om han spurgt omhan skulle ringe til hende - ikke til samordna.

13

Mageknip!?

14
Trenger ikke

Ella, det er din egen kropp - du trenger ikke om du ikke vil?

15
Ulyst

Nej, selv ikke hvis hun iøvrigt gerne ville Mats, så må man gerne have lov til ikke at have lyst!

16

Ha det, Mats! Vi kommer inte att sakna dig.

17
Ella

Altså, nå må Ella ta den praten. Hun har det jo ikke bra stakkars.

18

Alt ved Mats skriker irriterende, til og med den rosa t-skjorta er irriterende nå.

19

Aldrig har Ellas ubehag været større og mere åbenlyst. Simen eller ej (vi ved jo ikke, hvilken kompliceret historie det kan blive til), hun er simpelthen nødt til at respektere sig selv nok til at handle på det dårlige forhold til Mats! Han er rimelig ucharmerende og selvoptaget, det er svært at få øje på hvad de har til fælles og hvad der samler dem, og hun viser jo direkte ubehag da han lægger op til sex.
Men super at hun fik Mats overbevist om, at han må tage til den konfirmation 😉

20
YESYESYES

kan vi spole frem til lørdag nå???

21
Irriterende

Han er så irriterende, gnager seg innpå.
Tiggende på et vis, og bare meg meg meg hele tiden.
Gjør det slutt nå, han gnager deg i stykker Ella!

22
#shitacademicssay

Løsning på bachelor-problemet: Knekk litt på problemstillinga og konkluder annerledes, Mats. Noe forteller de intervjuene deg. #lifehacks

23

Mats kan hverken lytte til Ella eller til de mange interviews, han har lavet.

24

Tenkte akkurat det samme. Konkluder med det intervjuene forteller. Hva er vitsen med intervjuer hvis man allerede har en ferdig bestemt konklusjon liksom

25
eline

Mats verkar inte särskilt bra på att läsa av Ella, alls... en mer empatisk person hade nog frågat hur hon mår eftersom hon är så disträ hela tiden. Antar att hon inte varit det hela deras förhållande?

26
Blöö

Äe fyfan för en d-bag. Kan han komma över sig själv någon gång? Mer självupptagen person får en ju leta efter. Men känner igen mig mycket i att inte value sig själv tillräckligt som 19-årig kvinna. You don't need to have sex with him, baby!

27
Sorry Mats

Sorry ass, men du må slå opp med Mats - Ella.
Griner seg til sex, jeg blir helt matt av å se på dette.
«Du er som mamma, bare penere» asså, er det en mamma han vil ha? En som vasker og bretter tøyet hans - og som backer han hele tiden og hører på alle hans problemer og som han kan tigge seg til et ligg med?
Nei, bli ferdig med det der jo før jo bedre.

28
Mamma

Helt korrekt observert. Ella er mamma for ham. Slike forhold kan vare lenge, men sjelden evig...

29
Sorry meg

Får vondt av Mats jeg. Å skrive bachelor/master er kjempestress men likevel tar han seg faktisk tid til å være sammen med Ella, så de som ikke ser at han har gode sider må se litt nærmere. Ja han er dritklein, men det gjør det søren meg ikke greit at Ella skal få utforske noe med Simen før hun har gjort det slutt. Å være konfliktsky er ikke noe unnskyldning for utroskap ass

30
break up already...!

Ja, det er stress å skrive bachelor. Men nei, er ikke enig i at det at han likevel tar seg tid til å være sammen med Ella skal være et pluss, det burde vell være en selvfølge?
Og når han må overtale Ella til sex, hvor mange gode sider har han da egentlig lurer jeg på...

31
Unnskyld meg

Men han tar seg tid til å være samme med Ella???
Han er der for å skrive på oppgaven sin, ikke være sammen med henne. Og legge ut om problemene sine!

32

This is very messy Ella. Nå VET vi jo ikke hva hun tenker, men handlingene hennes kommer kanskje i litt vel feil rekkefølge, og med tilsynelatende sketchy motivasjon.

Håper serien gjør et poeng ut av dette, og at den ikke bare «unnskylder» Ella (dersom hun går for langt må de i hvertfall gjøre dette).

MEN, føler veldig med Ella, og unner henne absolutt å finne sin egen vei. Men da må hun lære seg å styrke sitt selv, slik at hun ikke er moralsk tvilsom «for å please andre»

Lykke til Ella! ?

33
Æsj

Man ser jo at Ella ikke har lyst til å ha sex og må overtales hver gang. Skjønner ikke at Mats ikke ser det selv når han må finne på en god grunn til å være intim gang på gang.

34
Låste døren.

Ella låste døren, var det et slags tegn på: "hadet, ses aldri"? Hun MÅ komme seg ut av det forholdet....

35
Nøgle

Da vi så Mats første gang, spurgte han, om døren havde været låst, og Ella vidste det ikke. Hun låser altså ikke rutinemæssigt døren.

36
Alltid låst dør

Det er jo ganske vanlig å låse døra før man går å setter seg igjen, ellers kan jo hvem som helst komme inn i leiligheten. Jeg tror folk må slutte å over analysere, haha.

37
Smækk

@Alltid låst dør: Ja, det er selvfølgelig vanlig å låse døra (og jeg er helt enig i at folk har en tendens til å overanalysere), men i en serie med såpass begrenset spilletid velges det omhyggelig ut hvilke ting som fremheves og ikke. I avsnittet ser vi hvordan Ella er lettet over at han drar og at hun låser døren - hun stenger Mats ute på flere måter. Å vise at Ella sier hadet, at Mats går, at døra stenges og låses tas ikke med på slump.

38
Usunt forhold

Ella, gjør deg selv en tjeneste og slå opp med den selvsentrerte fjotten! Du fortjener så utrolig mye bedre!

39
Mats

Tja..
Man kan jo forsøke å se Mats I et annet lys; om han er ved innspurten av bacheloroppgaven, så er det kanskje ikke så rart at han er litt selvopptatt og fokuserer mest på seg og sitt.
Det er jo fint mulig han er riktig så hyggelig og flott når han ikke har så stort press på seg, og ett sted må jo det at han er så komfortabel komme fra... Kanskje Ella og han var en god match tidligere, men at de nå er i ferd med å vokse fra hverandre og prioritere ulikt?
Om de ikke er riktige for hverandre akkurat nå, så var de kanskje det for en måned siden, og kan kanskje bli det igjen?

40
xoxo

Uansett så er det faktisk ikke bra det Ella er i ferd med å gjøre. Nå må du rydde opp litt i eget liv, Ella! Det er jo åpenbart at hun ikke oppmuntrer Mats til å dra i konfirmasjonen for å komme seg litt ut av byen, men fordi hun vil ha han ut av veien så hun kan møte Simon. Det er ikke bra, samme hva en synes om Mats! Rydd opp, Ella!!!!

41

Da syns jeg han kunne fortalt henne noe sånt som "sorry for at jeg er så oppslukt med bacheloren min akkurat nå, jeg er bare nødt nå i innspurten. Kommer sterkere tilbake etter innlevering" eller noe sånt.

42
Mats

Kanskje det skjedde før vi ble fluen på veggen? Oppgaven har jo vært et tema fra dag 1.
Jeg heier ikke på Mats, men verden er sjelden sort/hvit.

43
Gutt som likte kjolen til Ella for to klipp siden

Ingen grunn til å uroe seg, Mats, snart er du bachelor, uansett hva du gjør! Forholdet mellom ham og Ella er ikke inne i et sunt spor. Hun vet ikke hva hun vil, ler av de teite vitsene hans, men like mye fordi hun ikke vil såre ham som at hun synes å mene at de er morsomme.

Han vil stort sett bare ligge med henne, selv om hun aldri er keen, det skjer alltid uten annen foranledning enn at han har lyst på litt. Som små avbrekk. Det virker strevsomt, jeg blir sliten av sexlivet deres.

Aner ikke hvordan Ella ble hekta på Simen, hvor hun så ham først, og hva som skjedde siden. Men det forholdet hun er i, er uansett lite bra. Ikke finn på å dra til India, seff! Forvirra kan man være hjemme.

44
svar

Sjekk ut nrk.no der ser du hele historien 🙂 Da ser man første gangen Ella ser Simon.

45

Mats er skikkelig sjarmerende.....?

46
Hei!

Hei!

47
Ella er irriterende

Kan hun ikke bare slutte det med Mats om hun ikke er interessert? Så ekkelt å late som hun er en snill kjæreste og samtidig gå ut med en annen.

48

enig

49
matilda

jeezus vad jag stör mig på mats!! "tjatar" till sig sex, fast man tydligt ser att ella aldrig är up for it och klagar bara på sitt skolarbete. ella, slå opp med han!

50
Klang

Komisk type han der Mats. Det er selvfølgelig veilederen det er noe feil med, ikke han eller oppgaven. Nei, det var godt å få låst den døra! Bort bort.

51

Tar seg tid til å være sammen med henne?? Eneste grunnen til at han er hos henne er for å seg et ligg innimellom all oppgaveskrivingen. Det hadde faktisk vært mer sympatisk om han hadde holdt seg borte. Han utnytter Ella for sex og en som gidder å høre på all klagingen hans om hvor fælt han har det. Mulig han ikke ser det selv, men sånn er det. Pliktsex uff ja. Been there, done that. Stakkars Ella.

52
Olive

Oi, jeg må også skrive bachelor min, og jeg er SÅ Mats. Blank er livet mitt haha.

53
Mette

Same! Jeg er sikkert akkurat like kjedelig og selvopptatt som Mats nå...

54
Upopulær mening coming up

Jeg digger Mats. Serr. Han er skjønn, og virker snill. Han har masse bra sider, skjønner ikke hvorfor alle mener han har ingen? Heier egentlig mest på Mats og Ella jeg, de kjenner hverandre og er i et godt forhold. Klarer ikke helt å heie på Simen og Ella når de liksom aldri har pratet engang? Det crushet gir ikke helt mening for meg

55
Helene

Den serien her er sinnsykt reality check. Kjenner meg så igjen, både med Ellas ubesluttsomhet, hva skal hun her i livet? Skole? Jobb? Kjæreste? Mats? Simen? Det er så mye forventninger fra andre om hva man skal gjøre, det er så mange sider som settes opp mot hverandre at man til slutt ikke vet hva man ønsker selv. Og Mats, med bacheloren, hvilken tid han er oppi. Det er så mye følelser i sving i innspurten av en bachelor. Helt krise, får nesten mer angst for egen oppgave her jeg sitter og prokrastinerer med serie i stedet.... heisann, virkeligheten! Håper både Ella og jeg får noen svar og innsikt i hvordan man kan bli klokere på å ta valg, bare gønne på og finne ut hva man vil!

56

Det er dritvanskelig å gjøre det slutt med noen, men å gjøre det slutt med noen som skal levere bacheloroppgaven sin om noen uker? Seff vil hun unngå det... Særlig når man er en litt passiv person som bare vil please alle andre er det ganske utenkelig å være den dama som dumper noen i den situasjonen. Det er ikke ideelt, men kan skjønne at det gjør situasjonen en del vanskeligere for henne å potensielt fucke opp en sånn innlevering for han.

57
Mats❤️

Mats er kjempesøt! Det er ikke rart at han er litt stressa og det er forferdelig å bli avvist hele tiden og oppleve at kjæresten plutselig er sånn halvveis.

58
Ja, veldig

??

59
hjelpes

Kan hun ikkje bare slå opp med Mats før Simen oppdager at hun har kjæreste. Det e tydelig at Mats bryr seg mer om andre ting enn forholdet sitt med Ella.

60
xoxo

Hun risikerer jo faktisk å miste begge hvis hun roter dette mer til.....

61
Miste begge

Tror kanskje hun først og fremst bør tenke på seg selv. Det er det viktigste nå.

62
Siri

Han gjør og sier de mest turn-off tingene. er det mulig liksom

63
Uuuh, Prince Charming

Kys min sure sok, du er ligesom min mor...

64
hvor bliver den danske gut af?

Kom nuuuuuu! Lad os få noget dansk/norsk action imellem Ella og ham gutten der måske skulle arbejde på planteskolen 😀

65
Han kommer jo ikke !!

han fikk ikke jobben (hadde problemer med å forstå norsk)

66
Uuuh, Prince Charming

Hadde problemer med at ikke være Simen. Ella argumenterede for at få Simen ind. 😉

67
Cast

Jeg er virkelig bare så vild med dette års filmhold! Og Ella er så smuk!

68
En observation

Väldigt morsom observation: När många här inne ville att Ella skulle finna vem hon är och träffa en tjej då högg resten direkt och försvarade Mats beteende, fast han har betett sig på samma sätt hela tiden. Nu när det handlar om en kille vi vet null om då är det 180 på inställningen till samma Mats. Gå tillbaka och läs och jämför. Sykt intressant! Blanks kommentarfält känns verkligen som ett socialt experiment, jag undrar hur mycket folks kommentarer har ändrat andras inställing till serien?

69
?Hustler in Hijab?

Godt poeng.

70
Uuuh, Prince Charming

Det er altså også blevet værre og værre.
Og jeg personligt har ment siden første klip med Mats, at han skulle ud af hendes liv, men det er blevete mere og mere tydeligt, hvor nederen han er.

71

Ok at Ella burde si fra til Mats. Men av en eller annen grunn, og vi vet ikke hvilken, har Ella lært seg at hun ikke kan si fra, at hun ikke kan sette sine behov først, at hun må undertrykke sin egen personlighet. Ikke rart hun er blank da, og forvirret ift hva hun egentlig selv vil.

72
Nadia

Hvad betyder intervjuene?

73
interview

intervju betyr "interview" på engelsk.

74

I siger interview på dansk

75
Styrke

Hun kan ikke holde på slik, ting blir bare verre.

76
Lisa

this series is going so slow...

77
Kritiker fra Aftonbladet

Se där! Låsa dörren Ella, och nu er du ensam hemma. Och Mats, endra konclusionen din för fan! Inte så svårt! Och Simen, Nu måsta Elle låsa dörren up för dig, och kärleken.

Hälsnängar,
Sjur Strøm-Ningsson

78
Hehe

Hehe ja, det er ikke en god egenskap som forsker når man har laget en konklusjon som ikke samsvarer med virkeligheten, og i stedet for å faktisk konkludere ut i fra intervjuene vil han heller ta nye intervjuer til han får det svaret han ønsker.
Det understreker kanskje litt Mats sin personlighet? At han i stedet for å forholde seg til ting som de er ønsker å forandre andre til de blir sånn han vil de skal være?

79
Præcis

Han spørger, men lytter ikke.
Han tvinger bare tingene til at være sådan som han vil ha' dem.
Man kan sige at han tromler folk i modsætning til Ella, der siger "hihi" når hun mener "Låt meg bli, for H......."
(Undskyld mit hjemmestrikkede skandinavisk)

80
Farvel

Jeg tror jeg må droppe Blank. Har selv haft en kæreste der var utro, og jeg bliver utilpas af at se det sidespor som Ella er på vej ud på. Og folk der forsvarer og romantiserer hendes handlinger i kommentarfeltet. Nej, dette er ikke noget for mig.

81
anonym

Har det helt på samme måde

82
Me too?

Enig

83

Det er opplagt at serien dreier seg om at hun skal ut av dette usunne forholdet, men jeg forstår ikke hvordan du kan tolke det til at hun med det skal være utro nødvendigvis?

84
ullsokken

Jeg er helt enig... :\

85
andy

bye felica

86
socialanxiety

Har hun sagt nei? Hun prøver ikke en gang å unnskylde seg med noe en gang som f.eks "orker ikke nå"- hun sier jo ingen ting... Jeg ville aldri lagt skylden på noen som har vansker for å si ifra, men jeg kan skjønne hvofor han ikke merker noe når hun ikke snakker om hva hun vil.

87

Hun trakk seg jo unna og sa "må ikke du jobbe" eller noe. Det gjør hun hver gang, eksempelvis "Susanne er på andre siden av veggen, ikke det hun trenger nå".

88

Serien skal liksom være IRT så jeg smører meg med tålmodighet og er glad ingen er desp i gamet

89
Reven ?

Å snakke om moren sin/incest til foreplay? Maks turn off. Jeg sitter alltid og kvier meg gjennom scenene hvor Mats er tilstede, for jeg lever meg så mye inn i situasjonen til Ella. Hun må jo få lov til å le og være glad for en serie uten at han skal dra henne ned for det? Ærlig talt! Jeg gruer meg allerede til den delen hvor det begynner å sprekke for Ella, for jeg tviler på at de to får et positivt/rolig brudd. Jeg har fått dårlige vibber fra Mats siden serien startet, så er alltid så lettet når jeg stikker innom kommentarfeltet og ser at alle andre også er enige. La oss feire denne Mats-frie helgen med flere glade Ella-klipp!

Og æsj, jeg fikk så vondt på hennes vegne da hun lukket døra på slutten. Med en gang han var ute av syne, forsvant den nøytrale maska. Hun er så usikker og i tvil om så mange ting akkurat nå, og man kan se det på hele henne. Om Ella bare visste hvor mange seere som ønsker at hun skal ha det bra! Når det er sagt så er det jo ikke lett for Mats å finne ut hva som foregår når Ella ikke sier noe, men selv han burde plukke opp på det når han konstant må drive og overtale henne til sex. Kjenner jeg trenger at noen fine helgeklipp skal redde uka <3

90
Få han vekk

For en ekkel type

91
Familie

Er det ikke vanlig at kjærester er med i konfirmasjon?

92

De har sannsynligvis vært sammen mindre enn et år, er ikke sikkert Ella har møtt konfirmanten, så da er det helt naturlig at hun ikke er med.

93
Vært i samme situasjon..

Åpenbart så er Ella og Mats to inkompatible personer som også er forskjellige deler av livet.
Mats virker som en tøysete kar (for noen virker det irriterende og umodent) som er i en tung skriveboble. Ha
Ella derimot, hun er en rolig, mer introvert jente som jobber og prøver å finne ut av livet.

Mats var nok en bra kjæreste før, men de har vokst fra hverandre til forskjellige epoker i livet. I tillegg så forstår ikke Mats dette. Han er altfor fokusert på Bachelor-oppgaven, og annerkjenner ikke at Ella har det tungt. Hun trenger å bli hørt og sett, noe Mats ikke klarer å gi henne.
Mats er i en skriveboble 24/7, derved tenker kun på oppgaven. Derimot, Ella jobber hver dag, dvs. at når hun kommer hjem fra jobb, så er hu ferdig i sin jobb-boble, da vil hun gjøre ting, ikke bare sitte inne hele dagen/kvelden og være en sexpause.

Vært i nøyaktig samme situasjon selv, altså Mats-rollen. Jeg skrev Master-oppgave, kjæresten jobba, og samtidig forsømte jeg kjæresten ved at jeg ikke ga hun oppmerksomheten hun fortjente.. Heldigvis forsto jeg dette etter hvert og handlet på det. Nå har vi det bra 🙂

94
Præcis

Men håber du ikke lagde op til sex ved at bede hende kysse dine sure sokker og sige at hun mindede om din mor.

95
Powpow

Jeg tror det er en grunn til at feedbacken Mats fikk nevnes i avsnittet. Kanskje var det bare for å sette opp en mulig panikkslagen situasjon hvor Ella måtte overtale Mats til å dra i konfirmasjonen likevel, men den situasjonen kunne fint introduseres ved en bisetning som "Jeg har så mye arbeid igjen, jeg vet ikke om jeg har tid til å dra i konfirmasjonen". Så med fare for å overanalysere:

Syns det veilederen til Mats sier om at han ikke kan konkludere sånn ut fra de intervjuene han har kan overføres til Ella sin situasjon også: Ut fra den informasjonen vi har (som er begrenset) kan vi ikke vite at Mats er en kjip fyr: trekker vi feil konklusjon basert på dårlig grunnlag? Det vi ser av Mats er gjennom Ellas øyne og i en stressende periode. Akkurat nå trekkes vi slutningen om at Mats er barnslig, teit, selvopptatt osv., men det er jo utelukkende basert på det lille vi har av info. På samme måte kan verken vi eller Ella vite at Simen er en bra fyr basert på det lille vi har av info: Stort sett det eneste vi vet om han er hvordan han ser ut og at han virker tiltrukket av Ella. Vi kan ikke nødvendigvis konkludere med at han er bedre for Ella enn Mats - det har vi for dårlig grunnlag til å basere noe på.

Har en følelse av at Mats sin veileder sine (fremtidige) innspill kommer til å speile serien fremover. Akkurat nå virker Simen som et soleklart valg, og at Ella skal enten være utro (om ikke fysisk, så iaf. følelsesmessig) eller slå opp med Mats (det vi har sett av Mats til nå er jo ikke et glansbilde, men det må jo ha vært noe der som tiltrakk Ella i utgangspunktet som vi ikke har fått innblikk i). Kjenner jeg NRK rett, vil et eventuelt utroskap neppe gå knirkefritt (god sannsynlighet for at Simen ikke er som Ella hadde forestilt seg og at hun mister Mats).

96
Præcis

Der bliver ballade. Simen vil ikke være nogens sidekick.
Og Mats lægger sandsynligvis sine sure sex-sokker på nettet - husk at han filmede det!
Så SoMe kommer til at betyder noget i historien også.

97
Dunder

Nå har vel Ella «forberedt» alt hun kan til daten på lørdag. Selv om hun egentlig mangler å slå opp med Mats før hun gjør noe dumt, er det likevel skummelt å tenke på at det er en hel fredag igjen før daten. Er det så lett at vi kan forvente oss noe kjemi og romanse på lørdag? Eller kan noe skje døgnet innen? Kjenner hvertfall det stresser meg