Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

53 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

first

2
Agnes

Å nei. Ikke sånn dum kommentar som det var på Skam siden

3
Firstgoals

goals

4
Ehm...

So frustrating! Der hadde hun muligheten til å si fra, men gjorde det ikke. Tror Ella kommer til å rote seg vel langt inn i smørja...

5

ELLA fy faen... Si nå fra!!

6
Vinglepetter

Jeg blir frustrert av dette her ass?

7
Frustrert?

Jeg lurer på hvor frustrerte vi skal bli før Ella klarer å si i fra? Hilsen en som holder på å rive av seg håret allerede?

8

No må ho snakke med nokon om kva ho faktisk tenkjer snart, før magen min vrir seg av alt som kan gå til helvete. Ho seier aldri kva som skjer på innsida og roter seg inn i planer for livet sitt som ho ikkje styrer sjølv, fordi alle andre trur at ho meiner og vil det ho gir uttrykk for. Før eller seinare blir ho jo nøydd til å rydde og setje grenser og seie stopp.

9
Egne Ben

Skal Ella på en indre eller ydre rejse for at finde sig selv?

10
Bokserne til Mats!

Han kan vel vaske og legge sammen bokserne sine selv?!!!?

11
#kinky

Jeg synes det er mye morsommere å tenke på hvilket undertøy han har tatt PÅ seg når han har lagt igjen sitt eget hos Ella ?

12
?Hustler in Hijab?

Ahahahhaha! Takk. Du lokket frem latteren min i kveld.
Av en eller annen grunn tror jeg Ella bare har bomullsboksere med hello kitty på, så i så fall må det være noe kinky han har kjøpt i håp om at hun skal bruke det, eller kanskje for å ha en unnskyldning for å bruke det selv? Ler gjør jeg okke som?

13
Er det mulig?

Jeg blir så frustrert av dette!

14

Mens Ella har gode intensjoner så kommer dette her å gå kjempedårlig. Ho må ikke bare knuse Mats hjertet, men også skuffe Susanne.... På den andre siden prøver Susanne ikke virkelig en gang å skjønne det Ella sier her og det er jo helt åpenbart at Ella har problemer med å peke på ka som er egentlig galt. Så Susanne behøver lytte litt bedre

15

Eller bare være med Susanne mens de er i India. Trenger jo ikke sitte ved siden av Mads på flyet en gang.

16
Danskeren

Er der nogen der kan fortælle mig, hvorfor de siger en 'k'-lyd hver gang de siger 'hvorfor' eller 'hva'?. Nu har jeg undret mig over det så længe 🙂

17
Koffor ikkje

Strengt tatt er vel Bergensk en av dialektene som ligger nærmest bokmål, dersom man ser bort i fra Ka, kem, koffor, kor, osv og ikkje. Bergensk er mye nærmere bokmål enn nynorsk.

18
Språknerd

På norrønt ble alle spørreord uttalt med hv-lyd, altså at man sa h-lyden først. I noen dialekter har h-en blitt stum (man sier vem, va, vor, selv om det fremdeles skrives med h). I andre dialekter har h-en, som er vanskelig å uttale, blitt til k, som er lettere å uttale.

19
Karo

De snakker dialekt fra Bergen. De (og veldig veldig mange andre som ikke er fra Østlandet/området rundt Oslo) sier ka, kem, kor, koffor.

20

Det er bergensk dialekt. Der sier vi "koffor" og "ka".

21
matilda

Är väl på bergensk som man uttalar hvorfor med k?

22
lina

det är deras bergen-dialekt, de pratar nynorsk och inte bokmål (som de flesta andra pratar)

23
David

De fleste i Norge prater ikke bokmål. De fleste snakker sin egen dialekt, og mange dialekter er nærmere nynorsk.

24
Bergenstøser

Nei, bergensere prater ikke nynorsk, det er det ingen som gjør, for det er et skriftspråk. (Omtrent alle bergensere skriver forresten bokmål.) Det finnes mange varianter av hv-ord i norske dialekter, og på bergensk begynner de altså på k- (kor, kem, koffor, kordan, ka). En del bergensere (fin-bergensk) sier forresten hva, hvor osv.

25
Danskeren

Ahh, tak for svar! Troede kun nynorsk var skriftligt 🙂

26
Amalie

Bokmål og nynorsk er bare skriftspråk, ingen snakker hverken bokmål eller nynorsk.

27
Danskeren

Ok, nu er jeg med. Så det er bare fordi de taler dialekt 🙂 Mente nok at nynorsk og bokmål bare var skriftlige.

28
David

Mange norske byer har to sosiolekter, så også Bergen. "Gatespråket" i Bergen står nærmere nynorsk, mens det "penere" målet som er en arv fra da danskene styrte Norge, er nærmere bokmål.

29
Laila

Man kan ikke si at bergensk er likt nynorsk. Bergensere har kun hannkjønn, og er av den grunn som regel elendige i nynorsk. Til og med «jenta» er hannkjønn på bergensk.

Unntaket er selvsagt «ikkje», «eg», «kor», «kem», men det er også de minst krevende ordene å lære seg.

30

Det er dialekten deres som gjør at det er forskjellig

31
Påanigjen

Det er slik bergensdialekten er, og flere andre norske dialekter.
Hva - ka
Hvem - kem
Hvorfor - koffor
Hvordan - kordan

32
?Hustler in Hijab?

*Pugger og tar diktat*
?

33
Gjennomsiktig

Hvorfor er Ella så indecisive!?! Hun mener jo ingenting. Hun tør jo ikke å si til en eneste sjel hva hun egentlig vil! Grow a spine!!

34
Annnnn

Hun vet vel ikke ha hun vil da? Det er ikke sånn at man alltid vet det!

35
David

Ella er BLANK!

36
Vise

Hvor er det godt. Jeg forstår og genkender Ellas måde at være på

37

Du hadde en gyllen mulighet der Ella

38
Ragnar

Morsomt å se på disse to si ett ord til hverandre i skuddåret og snurpe leppene sine, men hvor er Ragnar?!

39
Lips

Ja, hva er det med disse leppene???

40

alltså är det bara jag som tycker susanne är skitirriterande??? tycker hon är riktigt självisk -.-

41

Alle hater på mats og susanne, men skjønner ikke hvorfor. Det er jo ella som må slutte å stresse!! Som susanne sier, de er 19 år. Hvis du ikke vet hva du vil bli som 19åring så er det helt greit. I'll tell you what - jeg var bombesikker på hva jeg ville bli rett etter vgs og startet rett på utdanning. Nå, 5 år senere er jeg ikke like sikker, men med et rimelig stort studielån har jeg ikke så mye annet valg enn å fullføre. Skulle ønske jeg heller tok det friåret for å finne ut hva jeg virkelig ville!

42

Jeg blir 23 i år og skal begynne på nytt studie til høsten, fordi jeg ikke aner hva jeg skal gjøre med den utdanningen jeg har nå. Aldri for sent å endre retning

43
?Hustler in Hijab?

Men, R - du var som du sier bombesikker... Så da har du ikke hatt denne opplevelsen av at det hastet med å finne det ut rett etter vgs. Det er ikke så lett som å bare slutte å stresse, maset kommer fra alle kanter.
Og det er sant at et friår fort kan bli flere og at det kan bli et faktisk problem dersom man har en greie med å ikke tørre å velge, og roter seg inn i masse "hva hvis".
Så hvis du tok det friåret er det ikke nødvendigvis sikkert at du ville funnet ut noe mer? Just sayin'.

44

Kjære R, selvom du nå har studielån og sånn er det IKKE for sent å tenke seg om en gang ekstra hvis du er usikker. Du er fortsatt virkelig ung og har mange muligheter til å endre retning, hvis du virkelig vil ? Og man kan jo tom. ha flere utdannelser. Kjør på!?

45
?Hustler in Hijab?

Dette er sant.

46
It’s Me!

Herregud, nå begynner Ella å bli ganske annoying!!! Er tastaturet til manusforfatterene fullt av klister eller, for dette går tregt og er frusterende kjedelig!

47

Bra at Ella begynner så smått å sette ord på ting og si at hun er usikker. Fremgang! Synes dette begynner å ta seg opp men savner litt mer drama/spenning. Realistisk drama altså, ting skjer jo hele tiden i folks liv.

48
Barbie

Jeg synes Susanne burde sagt til Ella at kanskje det nettopp er den turen til India som må til for at Ella skal finne ut hva hun vil med livet sitt videre! Det kan være sunt å reise bort litt å oppleve ting mens man enda ikke er gift, har hus og barn! Utdanning kan man alltids ta senere også! Problemstillingen til Ella som bare er 19 år er også helt vanlig og noe alle kan kjenne seg igjen i, at man ikke vet hva man vil bli! Bruk tiden, gjerne et år eller to til om det trengst, Ella vil vokse mye de neste årene og forandre seg, og med den tiden kan det også hende hun finner seg selv ! 🙂 jeg mener at hun bør reise i allefall 🙂

49

Fremdeles ulidelig kjedelig. Har til og med begynt å irritere meg over at det er for mye bergensdialekt, da ee det trist...

50

Hva er det egentlig med Mats? Vi vet han leser meldingene til Ella, ref. en av de første screenshot’sene av meldingene mellom Ella og Susanne. Han pusher Ella til å ta valg hun åpenbart tviler på (når hun brukte Susanne som undkyldning for å ikke skulle dra til India så ropte Mats på Susanne og inviterte Susanne) og nå så vasker Ella undertøyet til Mats. Er han kanskje litt for kontrollerende? Han gir meg litt creeps!

51
Nasse

OMG.. ho er så homo! Pliz si at ho er det?? 😀

52
Skybert

Stresser med livet i en alder av 19. Lykke til.

53
Henna

HVOR ER DEN GRØNNE GENSEREN FRA??? NOEN SOM VET?