Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

70 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
shoutout til danmark hah

"Er du dansk?" ?

2
Sorry dansker,

men vi trenger Simon inn ass?

3
Dansker-Cecilie

Det er Okay. Vi liker ikke ham. Han er jo tydeligvis ikke SKAM-fan - ellers ville han forstå ordet "jungel".

4
Jungel / jungle

Det er skam også lidt specielt da “jungel” er næsten det samme på dansk. Jeg kunne bedre have forstået det hvis det havde været et andet ord.

5
Cecilie

Men hvis man ikke er vant til norsk, så kan det godt være at udtalen snyder. udover at nordmænd ikke siger "dj", så udtaler Ella endda både J og L ret utydeligt. Altså, vi fik fat på det, men hvis man nu var Kasper, og lige er ankommet med båden uden at følge med i SKAM, så forstår jeg det godt.

6

Eheheh, der gjorde hun det nesten slutt med Mars ?

7
Felicia

Bye felicia!

8
ikkenorsk

Ella Ella Ella, når folk spør deg hva du synes så kan du si ifra hva som går rundt i hodet ditt. Folk spør jo deg fordi de vil at du har det bra <3 Veldig vanskelig å være en god sjef/venn hvis du bare sier ‘ja nei eller’ hele tida. Håper du sender sjefen din en melding senere i dag med ‘gode’ argumenter hvorfor du ønsker at Simon skal være din nye kollega på Plantasjen.

ps. Det går fint å jobbe som utlending i Norge, det er bare å tilpasse seg som han dansker sikkert har tenkt på da han bestemte seg å søke jobb. Språk kan læres 🙂

9
Dansker-Cecilie

Som regel er det en god idé at sige hvad man mener, men måske ikke: "Jeg vil gerne have at du ansætter Simon, for jeg er varm på ham".

10
Heyeik

"ikkenorsk", haha, du snakker til Ella som om hun er en ekte person elns.

11
Vera

Enig i at hun er litt unnvikende, men å sende en liste med argumenter som svar på det som var et uformelt spørsmål i farten blir nok i overkant.
Og ganske sikker på at hun ikke så på språket som en reell utfordring. Var bare en noe hun sa for at sjefen skulle tenke seg om.

12
Amalie

Kanskje han/hun mente ikke ‘argumentere’, men det går vel bra å sende en mld på etterskudd med at hun hadde tenkt litt over spørsmålet og at hun kan tenke seg at en rolig fyr som Simon passer kanskje best i teamet. Som butikksjef selv hadde jeg i hvert fall vært glad å få litt innspill eller en tilbakemelding fra mine ansatte.

13
Joll

Hon sa ju redan det.

14
Enig

Nemlig, sprog kan læres! Vi må blive bedre til at forstå hinanden i Skandinavien - det er for nemt at skifte til engelsk! Vi må gøre en indsats ??

15
Cecilie

Til det har jeg kun at sige: Kamelåså!

16
Skandi

alltid når jeg snakker norsk(oslodialekt) til svensker eller dansker så må jeg snakke engelsk fordi de ikke skjønner meg selv om jeg forstår dem på det meste, så er nok enig med S

17

Altså, vi forstår svensker veldig bra og dansker rimelig bra (minus det merkelige tallsystemet deres), det er dere som må bli bedre ????

18
David

Jeg snakker aldri engelsk til dansker, men har opplevd at spesielt unge i Danmark snakke på engelsk tilbake.

19
Dansker

Det synes jeg er lidt mærkeligt. Nu kan jeg ikke snakke for alle danske unge. Men jeg vil sige at de fleste nemt kan forstå norsk, men kæmper en del med svensk. Hvis det havde været svensk ville jeg tro denfleste ville snakke engelsk.

20
David

Tror det er det som er "problemet". Enkelte dansker hører ikke alltid forskjellen på norsk og svensk, så de antar at det er svensk, og svarer derfor på engelsk...

21
Bellman

Før en svensk er det en tillstrekkelig utfordring att skjønne vestlandsdialekt. Dansk er nesten umulig!

22
En svær beslutning ligesom...

mellem danskeren og Simon... Kærlig hilsen danskeren ❤️❤️❤️

23
Dansker-Cecilie

Nej, nem. Han finder hurtigt et andet job. Hun finder tydeligvis ikke så hurtigt en anden Simon.

24

Så langt enig. Men det skal jo heller ik blive for nemt. Ella må ned og stå og hænge ud ved syv-eleve-butikken, så dukker Simon nok op igen igen. Helt sikkert at vi får Simon at se igen, spørgsmålet er bare hvor. Og ham Kasper her kunne da SÅ godt være noget for Susanne...

25
Cecilie

Ja, okay, totalt Susanne... men på den anden side, hvad nu hvis hun overtog Mats - så var alle glade!

26
Dansken!!

Inn med dansken!!!! Hunk alarm!!!

27
Jenny

Føler det sier litt om Ella som person, at hun er mer interessert i rolige Simon, enn i høye, kjekke, utadvente, danske Kasper 😉

28

Kanskje det også sier noe om forholdet hennes til Mats? Han er ikke akkurat rolig og stille. Kanskje hun ble tiltrukket av motsetningen en gang men har funnet ut at det ikke funker så godt for henne i det lange løp?

29
Håper....

... det blir Simon som får jobben. Det var jo faktisk spenning i lufta i butikkscenen, så han må vi få se mer til!

30

Tror absolutt vi får se mer av ham. Men kanskje vi får en vri der han ikke får jobben, og Ella blir tvunget til å ta mer aktivt initiativ, gå aktivt inn for å finne han og bli kjent, ikke bare henge rundt og vente på at noe bra skal skje. Tror det hadde vært en god og viktig lærdom for henne iallfall. ❤

31
Et vanskelig valg

Må nok ansette begge?

32
Jungel-bungel

First!

33
Lobha

Men hallo sier vi ikke 'ja takk begge 2' ??

34
Fanservice

Så var der lidt til danskerne. Dejligt de ved, vi ser med.

35
rolig og stille

liker vi ikke rolige personer:(

36
Dansker

Hvaa hvor finder nrk alle de flotte danskere hahaha

37
Cecilie

På et modelbureau, lyder det fra jungletrommerne.
Og i Mr. Danmark i Mr. Internationalkonkurrencen 2011.
Googl Mads Madsen.

38

De er jo tydeligvis immigreret til Norge!

39
Si meg...

Ville ikke du også immigrert, om du kunne spille i "nye skam" ?

40

gjett ... vi må vente til lørdag for Simon??

41
Oooh

Synes folk undervurderer Ella her, altså! Hun er ganske flink til å være manipulerende, uten at man kan ta henne på det. Her planter hun litt tvil i sjefens hode for å øke sjansene for at Simon blir ansatt, mens hun samtidig er "hjelpsom" og gir ham de tilbakemeldingene han ber henne om. Og da hun så Simon i butikken, var hun smart nok til å stille seg i køen for at han skulle komme til henne, og ikke omvendt. Ella er nok ganske vant til å få det som hun vil, tross alt, hun gjør det bare på en veldig indirekte og tilsynelatende passiv måte.

42

Enig med deg Oooh. Smart trekk å stille seg slik at Simon stilte seg bak henne i køen?

43
oslooo

PLIS si at det ikke skal komme dansker inn i dette programmet, da er det jo umulig å forstå noe som helst! holder at det er to bergensere liksom

44
David

Det er mulig å skru på undertekster 😉

45
Dansker

Vi danskere er blevet bedre til at forstå norsk pga skam. Så måske det er jeres tur til at blive bedre til at forstå dansk nu, pga. Blank... Anyway, forstår du ikke det danske, kan du slå teksterne til ?

46
David

Mange nordmenn forstår bra dansk. Det er veldig mye danske program på norsk tv, så vi er vant med å høre det 😉

47

Ærlig talt, det er tekstet hvis du virkelig har så mye problemer med å forstå noe annet enn "oslosk"/østlandsdialekt.

48
Menn

tror det vil gå uansett. Det er jo også mange danskere som ser på.

49
Påanigjen

Overfladisk generalisering coming up: Ella, menn med "alternative" smykker i lærreim holder man seg unna! ?

50
Skrue

Jeg var i en dansk butikk i Aalborg og spurte etter skruer. Til å henge opp et bilde på veggen med. Jeg gjentok «skruer» fem ganger til han danske sa; Beklager, jeg forstår ikke svensk. Jeg gjentok på engelsk i stedet. «Aaah, skruer!» svarte han da. Så det er ikke alltid det fungerer med ord som er helt dønn like engang ?

51
Cecilie

Kamelåså

52

Hoho, sjefen er ivrig på dansken, og det tror jeg snart Ella er også ?

53

Tror vi snart kommer til å glemme han dansken....

54
Inge

Herregud så dårlig dette er...

55

E er nesten helt overbevist at Ella kjenner Simon fra før. Gå man så langt bare for å bli kjent med noen som man han set to ganger og man ikke vet en dritt om? E kjøper i hvert fall ikke at det var "kjærlighet på første blikk". Kanskje de gikk på samme barneskole eller noe?

56
Realisten

My thoughts exactly. Ella er ikke typen til bli helt betatt av å se en nokså anonym type 2 sek på 10 meters avstand som skal snakke med sjefen hennes.... Kan også tenke meg at det er en forhistorie her...

57
Mette

Enig! Tror Ella vet hvem Simon er

58
mille fra DK

UD MED DANSKEN IND MED NORSKEN !

59
vær så snill

205/5000
kan du være kreativ for en gang? Og ikke faller inn i den kjedelige hetero historien. Det er så cliche. Og Simon er så uinteressant. Finn Ella i stedet en fin kvinne. Det er det så mange av oss ønsker, w/w representasjon!

60

Nå er det faktisk slik at homofile mennesker er i mindretall, så blir kunstig dersom alle kjærlighetshistorier i p3 sine webserier skal være homofile. Sannsynligvis vil denne serien på samme måte som Skam også ha flere ulike hovedkarakterer fremover. Blank handler om mye mer enn bare kjærlighet, uavhengig om den er hetero eller homo. For alt vi vet ender ikke Ella opp med noen som helst, men vi har endelig fått se at Ella kan leve seg inn i noe og la seg selv forsvinne i tanken om et annet menneske, et engasjement hun ikke viser til noe annet i livet hennes nå.

61
Petty hetero?

Det her er lø!

62
Gladlaks

Hvordan vet folk at han heter Simon?

63

Han introduserte seg for sjefen til Ella da han skulle på intervju, og Ella overhørte det.

64
Helene

Jeg tenker at Ella vet om Simon fra oppveksten i Bergen. Kanskje de har gått på Amalie Skram (ref. Tidligere meldinger mellom Susanne og Ella) sammen? Kanskje hun føler en slags tilknytning til han, et slags holdepunkt til noe kjent, nå som hun bor i en ny by? (Selv om hun har bodd i Oslo i lengre tid). Litt som instaposten med hunden sin og teksten «prater om livet med en gammel tjommi» hvor hun ser veldig tilfreds ut og har tagga Bergen by, kanskje hun føler en slags trang til å lande litt, hos Simon, i Oslo??

65
Kritiker fra Verdens Gang

Nok et fremragende klipp av Hans Majestuts Norske rikskringkastelse. Her får vi liv og leven på krabbende bånd, i ren ungdommelig tidsånd. Plantasjen!

Med rokokko hilsen

Ann Kjos

66
EN STOR SKAMFAN

Prøver de å lage en ny SKAM? Denne serien er kul, men INGEN tar plassen til SKAM (NORGE) punktum.!

67

De solgte Skam, og den amerikanske varianten starter i dag. Så denne serien er noe annet. Akkurat som NRK hadde serien Jenter (og et par andre) før Skam... Ulike serier men litt samme konsept da

68
Anonym

Akkurat den kommentaren om at "han er dansk, kanskje det blir stress om han ikke forstår dansk". Alle burde få muligheten til å få en jobb, hallo han er dansk, han forstår det meste, dessuten vil han lære enda mer og fortere norsk dersom han får jobben.. xD

69

Hva heter han som spiller han danske?????

70
Louise

Mads Madsen 😀