Legg igjen en kommentar

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

Del dine tanker om Blank. Helt anonymt, hvis du vil. Alle kommentarer blir lest av Blank-redaksjonen før de publiseres. Husk å bruke nettvett. Kommentarer blir ikke publisert hvis de inneholder link til andre nettsider, uønskede personopplysninger eller personangrep.

58 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Rypa

Så nå må Ella skuffe både Susanne og Mads hvis hun bestemmer seg for å ikke dra. Så flott for Ella da :/

2
Andrea

"Går det bra?"
"Ja"
Det gjør jo ikke det! Si ifra, da!

3
Danskemaria

ELLA nu må du sige sandheden til Mats.

4
Ehmmm...

Ella er en pleaser. Minner meg om venninna mi som ikke evner å si nei ordentlig. I de fleste tilfeller sier hun ikke nei, og når hun først får mannet seg opp til å si det, er det ikke overbevisende i det hele tatt. Veldig usikker.

5
Ehh...

...det er noe med utstrålingen og væremåten til Mats. Kan ikke helt sette fingeren på hvorfor, men he gives me the creeps! Run Ella, run! ??

6
Maska

Mulig at det er ett eller annet som gutter syns er kult med den derre maska Mats holder på med, men jeg synes den var ganske teit.
Eller er det noe budskap med den som jeg ikke ser?

7

Er en Cyberman-maske fra Doctor Who.

8
Rypa

Kanskje fordi Selvsikker og Usympatisk er en dårlig kombinasjon sammen med en Usikker Pleaser?

Jeg syns dynamikken mellom de er creepy.

9
Drengen der ikke kendte sit navn

Nej, jeg ser heller ikke Mats som usympatisk. Men måske nok som om hans sociale antenner ikke er helt udvoksede endnu... og jeg ser ham heller ikke som selvsikker. Jeg tror, at det han viser på ydersiden bare er en maske, som dækker over, at han også er usikker på sig selv..

10
Usympatisk?

Det synes jeg slet ikke han er. Han virker som om han vil hjælpe Ella (fx da hans mor stiller en masse spørgsmål. Og da han inviterer henne med til Indien). Han prøver at hjælpe, men han ved slet ikke hvordan han skal gøre det.

11
Prøjs

Ja da blev det overkjøring ? Han tar styringen. Det er ikke bra for Ella. Han bekræfter hende i st hun ikke magter at tage en beslutning selv. Og nu vil hun føle sig forpligtet til at ta med. Ikke fordi hun beslutter det selv, men af hensyn til de andre. Så uanset hvad hun beslutter sig til nu vil det blive fejl. Enten vil hun forråde sig selv, eller forråde veninde og kæreste. Øv ass

12
Cecilie

Lagde I mærke til, at både hendes forældre og Mats straks tilbød at ringe ind for hende til Samordna, da de hørte hun havde glemt det?
Man kan nok forstå at en hønemor vil, men kæresten? Det er venligt, men ret mærkeligt, ikke?

13
Tror ikke det var det

Jeg læste det som om, at han spurgte, om han skulle ringe til hende. Altså for at snakke og høre, om hun var okay. Ellers er det lidt weird, men kan måske godt være i tråd med resten af hans "fix it"-personlighed.

14

Dette blir det bare surr av! Hun vil jo ikke til India! Hun bare føyer seg hele tiden, gjør det de andre forventer og vil. Og hun vil jo ikke noe enda, det eneste vi vet at hun ikke vil er å reise med Mats. Og den eneste handlingen hun har gjort for sin egen del denne uka er å følge etter Simon inn på kiosken.
Da fikk vi et glimt av noe hun gjorde for seg selv, fordi hun ville det selv. Og da hørte vi hjerteslagene, da fikk vi musikken. Ella må si i fra at hun ikke vil til India. Susanne kan jo bli med Mats. Kanskje de blir et par?

15

Hvordan vet du at han heter Simon?

16
Stef

E9! Sus og Mats kunne være bra sammen.

17
Cecilie

Ja, det ville være perfekt! Tænk at håbe på at ens fyr er utro med ens bedste veninde... så man endelig kan være fri.

18

E nesten synes litt for Mats (og Susanne). Ella, du må snakke med NOEN i hvert fall, selvom du kanskje ikke kan peke presis på ka som er galt egentlig.

19
"Var ikke meningen å være overkjørende"

Jo, Mats. Det tror jeg det var.

20
Gjennomsiktig

Det VAR jo ikke det!! Mats tror jo at Ella vil være med. Han er forelska i Ella og han tror at Ella er forelska i han. Han vil ha henne med, og han tror at Ella vil være med. Han tenker bare at han vil gjøre det så lett som mulig for den han TROR er kjæresten hans. Eneste problemet er at Ella ikke klarer å K O M M U N I S E R E

21
Julie

Enig, voksne mennesker som er i forhold må kunne forholde seg til at kjæresten sier i fra. Ella klarer ikke å si i fra, det er ikke Mads sin skyld. Han er ikke verge for Ella, hu må selv klare å sette ned foten. Liker heller ikke denne diagnostiseringen som folk driver med, det går ann å ha det kjipt/ ha en dårlig periode uten å ha en diagnose. Dersom vi skal kalle folk for deprimert osv, etter å ha sett noen minutter av «livet deres» så har vi falt i fellen med å sette diagnoser på ALT

22
Nope

Mats er mest opptatt av hva han selv vil, tror nå jeg. Han må jo ha lagt merke til at Ella ikke er lykkelig. Men han ignorerer det fordi det er praktisk for ham. Hvis han ikke merker at dette ikke er det beste for Ella er han i alle fall veldig lite observant

23
Cecilie

Ja, men han vill jo også bare ordne alting. Hun løj jo om hvorfor hun ikke ville, og så ville han sørge for at det blev godt for veninderne også... Det, der ikke er med i ligningen er at hun ikke er en døjt forelsket i ham og helst vil være fri for at være sammen med ham. Hun er venlig, og kysser ham, men har det bedst, når han ikke er der.

24
Vært der

Kjenner meg igjen i Ella, altså. For beskjeden til å si fra i frykt for å skuffe andre, så blir liksom bare med for høflighetens skyld.

25
Andrea

" For beskjeden til å si fra i frykt for å skuffe andre, så blir liksom bare med for høflighetens skyld."

Ja, det er lett å gi etter for ubehaget man føler, blant annet fordi man kanskje er redd for å bli mislikt og avvist om man sier nei, eller fordi det kjennes ubehagelig/leit å såre folk fremfor å si sannheten.

Men da ender man bare opp med at de andre ikke får ta informerte valg om hvem man egentlig er og hva man egentlig vil (og aldri egnetlig kjenner en), og så ender man opp med å være bitter på dem fordi man ikke tør å si ifra selv. Lose-lose :/

Lettere sagt enn gjort, men det beste er å være ærlig på en høflig og vennlig måte, eller på galant vis la en forespørsel bare "skli litt ut i sanden" om man ikke vil være med.

Viktig å huske på at man ikke nødvendigvis skylder noen en grundig forklaring alltid heller, det kan være slitsomt og er "emotional labour" (f.eks. om en gutt maser om en forklaring på hvorfor du ikke vil snakke mer/treffes mer, noe som kan være veldig ubehagelig å være ærlig om. Du skylder ham ingenting, men er lett å gi etter fordi man har blitt sosialisert til å være sånn).

Puh, hadde visst mange tanker om dette, jeg

26
Enig

Om Ella er helt blank, så er ikke Mats noe mindre blank når det gjelder å lese henne. Han er jo helt blåst, og kjører fullstendig over henne.

27
Realistisk?

Hvor.har.de.alle.de.PENGE.FRA ?!?!?

28
Simen

Det er bare flybillettene som er dyre. Det er ikke dyrt å være i India. Både Ella og Susanne har jobb. Mads og kompisen har sikkert planlagt dette lenge, og har hatt tid til å sette penger til side selv om de ikke har jobb.

Jeg kjenner noen som dro til Kina i ett år med 30 000 på konto og kom hjem med 30 000 på konto.

29
Blank i øya

Shit, jeg elsker denne serien allerede. <3

Ella sliter virkelig med å si hva hun mener! Hun er så forsiktig med alle hele tiden. En smule konfliktsky, kanskje? Og Susanne ble så glad for å bli invitert! Og Mats er faktisk ganske søt her. Noe sier meg at Ella kommer til å bli tvunget til å knuse noen hjerter! Kanskje nettopp fordi hun prøver å unngå det så mye!

30
Andrea

Kjipt og ganske dårlig gjort av henne å ikke være ærlig bare fordi hun syns det er ubehagelig for seg selv på kort sikt.

I lengden skader det både henne og de andre rundt henne mer og gir mer ubehag for alle enn å bare være ærlig nå, selv om det gjør vondt der og da i øyeblikket for henne selv og de hun sårer.

De man er glad i fortjener å få ta informerte valg

31
Julie

Enig, stygt å gi folk falske forhåpninger. Hun lurer jo også kjæresten, siden hun ikke sier fra at hun er usikker på forholdet

32

Mats kan du ta et jævla hint

33
ja nei eller

Navnet på klippet er beskrivelsen på Ella

34
Vinglepetter

Nei, Jeg vet ikke, kanskje... Hvem kjenner jeg som var litt sånn ?

35
Blank i øya

lol
men han var nå også veldig bestemt når det gjaldt enkete ting, dah....

36
Mette

Uff her kjenner jeg meg dessverre godt igjen

37
Tema

Tenker kanskje at hovedpoenget denne sesongen ikke vil være kjærlighet og et forhold (selv om disse brukes for å illustrere problemstillingen), men mer om viktigheten av å bli kjent med og stå opp for seg selv. Klare å si fra og ta valg som er riktige for deg og ikke etter hva du tror forventes av deg. Tåle å bli litt ‘upopulær’ fordi du tar beslutninger som du selv kan leve med i lengden. Å tillate seg selv å gjøre det som er viktig for deg, som ikke nødvendigvis er det alle andre (tilsynelatende) gjør. Riktige valg er ofte ikke de enkleste. Det er i tilfelle et bra og viktig tema uavhengig av bakgrunn.
Bare en tanke.. ❤️

38
Susanne og Parsa

Perfekt par

39
uhhh

Han minner meg om Nicolai fra Skam...

40
Drengen der ikke kendte sit eget navn

Jeg føler med både Ella, Susanne og Mats i der her klip. De blotter jo deres inderste ønsker - (desværre ser ingen af dem rigtig hinanden...)
Mats er så GLAD for Ella, og han vil hende virkelig gerne og ønsker, at hun skal ville ham lige så meget (og jeg tror, at han i sit inderste er usikker både på sig selv, og på om Ella virkelig ønsker at være sammen med ham!). Susanne vil så gerne accepteres og inkluderes og bliver så glad, da hun får dette tilbud om at komme MED på den store eventyrrejse. Og Ella, hun vil bare så gerne have plads og rum til at finde ud af, hvad det egentlig er, hun vil. Men hun tør ikke sige højt til de andre: “STOP nu alle sammen! Jeg har brug for tid, plads og ro, for jeg aner faktisk ikke, hvad jeg vil!” Hun ønsker ikke at såre nogen og forsøger at stille alle tilfredse. Og på den måde ender hun med at gå helt på kompromis med sig selv - eller faktisk at såre dem, hun ikke ønsker at såre, rigtig meget.
Ella er splittet. Imellem sin egen vej i livet (som hun ikke kan finde) og de andres vej i livet (som hun ikke ønsker at gå!) ❤️ Og hvem af os kan ikke i et elller andet omfang nikke genkendende til det...?

Og imorgen er det mandag og Ella møder Simon på jobbet...

41
Superfan

Love, love love BLANK!

42

Vet ikke om det er slik Ella er, men jeg føler likevel hun er litt som meg. Jeg synes det er vanskelig å «leve for meg selv» om det gir mening. At valgene jeg tar er basert på hva jeg føler andre forventer at jeg skal velge eller gjøre. Det er lett å bli satt i vanskelige situasjoner når man holder på sånn. Selv om det ikke oppstår en ytre konflikt nødvendigvis, så blir det en indre konflikt jo mer man surrer seg inn i dette når man ikke klarer/våger å ta avgjørelser selv. Det blir ikke bedre av å vente, for nå har plutselig også Susanne blitt vikla inn i noe som er en konsekvens av hvor usikker Ella er 🙁 Jeg synes hun var modig som turte å si det at hun følte seg presset av foreldrene da det glapp ut av henne at hun skulle være med til India.

43
Lisbeth

Ja det var modig. Om hun hadde hatt en kjæreste som tok seg tid til å lytte litt til ville kanskje det blitt lettere for henne å være ærlig

44

Mats er så hensynsløs........

45

Ella er irriterende treg og usikker....

46
Regnbue

ELLA! You?? Dont?? Love??Him??No??More!?? Si det som det er og move on!

47
Hvordan..

...ble Ella og Mats sammen tro?
Mats: ‘vil du bli kjæresten min?’
Ella: ‘ja nei eller..’
Mats: ‘Så fint, da er vi sammen da’

48
Hvordan..

...ble Ella og Mats sammen tro?
Mats: ‘vil du bli kjæresten min?’
Ella: ‘ja nei eller..’
Mats: ‘Så fint, da er vi sammen da’

49
Mange ansikter

Jeg lurer på om Ella har sosial angst.

50
Austin

B
BR
BRU
BRUH
BRU
BR
B

51
Anna

Kjenner meg så sykt igjen i Ella. Sier ja selv om jeg vet at det ikke går. Blir slitsomt å vikle seg ut av dette for henne nå.. kommer til å skuffe noen uansett liksom.

52
Big mama

Hele serien er treg. Kjedligste og trøtteste serien ever. NRK kom opp med noe bedre enn dette. Få tilbake SKAM. Dette her er til å sove av, så kjedlig og døll er det..

53
Jammen så

Ikke se den, da

54
Elsa

Du må ikke se på, vet du

55
Gamlemor

Tja
Nei
Kanskje
Vet ikke helt
Er litt usikker, jeg
Bestem du
Jeg gjør det du vil

Inni meg: Jeg vil ikke, jeg vil ikke, jeg vil ikke.

(Meg som ungdom og ung voksen. Fikk veldig dårlig samvittighet da jeg plutselig en dag sa at "nei, dette vil jeg ikke", men hjelpe meg så deilig det var. Sånn egentlig.)

56
Herlighet folkens.

Mads er ingen tankeleser, man kan umulig forvente at Mads skal forstå alt Ella tenker, spesielt da Ella prøver å skjule det hun egentlig mener.

58
Anna

Føler med og kan identificere mig med Ella. Er spændt på, hvad der sker.